• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2664
تعداد نظرات : 2458
زمان آخرین مطلب : 3766روز قبل
عقاید و احکام

در متون معروف و اصلى تشیّع، احادیث فراوانى در زمینه خمس و چیزهائى که خمس به آنها تعلّق مى‏‌گیرد، و طرز تقسیم و مصرف و سایر احکام آن نقل شده است.

خبرگزاری فارس: خمس در روایات شیعه

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، در کتاب معروف «وسائل الشّیعه» بیش از هشتاد حدیث در پانزده باب مختلف در زمینه احکام خمس از کتب معروف شیعه جمع‌‏آورى شده است.

باب اوّل، درباره اصل وجوب خمس.

باب دوم، درباره وجوب خمس در غنائم جنگى.

باب سوم، درباره معادن.

باب چهارم، نصاب معادنى که خمس به آن تعلّق مى‌‏گیرد.

باب پنجم و ششم، درباره وجوب خمس در گنج.

باب هفتم، درباره وجوب خمس در چیزهائى که به وسیله غوّاصى از دریاها بیرون مى‌‏آورند.

باب هشتم، درباره وجوب خمس در منافع حاصل از تجارت، صنعت و زارعت و مانند آن.

و بابهاى دیگر، در مورد طرز تقسیم خمس و مستحقّین آن و بعضى دیگر از موارد وجوب خمس است.

در باب هشتم که یکى از مهمترین ابواب خمس است و درباره عوایدى که از انواع کسبها و تجارتها و صنایع به دست مى‌‏آید بحث مى‌‏کند، ده حدیث وارد شده که عموم فقهاى ما بر طبق آن فتوا داده‌‏اند، که هرگونه درآمدى از هرگونه کسبى عاید انسان شود، اگر از مخارج و هزینه‏‌هاى گوناگون سال او افزایش داشته باشد، یعنى در آخر سال پس از کسر تمام مخارج، چیزى براى او به عنوان اندوخته باقى بماند، باید یک‏ پنجم آن را به عنوان خمس به امام یا جانشین امام بدهد، تا در مصارف لازم که به آن اشاره کردیم مصرف شود.

برخی از افراد کم‏ اطّلاع که آگاهى کافى از علم رجال نداشته‌‏اند، چنین پنداشته‌‏اند که همه احادیث این باب از نظر سند قابل انتقاد است در حالى که این تصوّر خیال باطلى بیش نیست، که حکایت از ضعف اطّلاعات گوینده مى‏‌کند، و به هیچ وجه با واقعیّت تطبیق ندارد.

تنها به عنوان نمونه به چهار روایت اشاره می‌کنیم:

1. در حدیث محمّد بن اشعرى مى‏‌گوید: «کتب بعض اصحابنا الى ابى‏جعفر الّئانى علیه السلام اخبرنى عن الخمس اعلى جمیع ما یستفید الرّجل من قلیل و کثیر من جمیع الضّروب و على الصّناع و کیف ذلک؟ فکتب بخطّه علیه السلام الخمس بعد المؤونة؛

یکى از اصحاب ما به امام نهم علیه‌السلام چنین نوشت: به ما اطّلاع بدهید که آیا خمس بر تمام چیزهایى است که انسان استفاده مى‌‏کند از کم و زیاد از تمام انواع درآمدها و همچنین بر صنعتگران؟ و آیا این خمس را چگونه باید پرداخت؟ امام به خطّ خویش نوشت خمس بعد از هزینه زندگى است.»

از این عبارت بخوبى استفاده مى‏شود که سؤال‌‏کننده هم در عمومیّت خمس شک داشته است، و هم در کیفیّت آن، و امام با یک جمله کوتاه آنچنان که معمول نامه‌‌‏نگارى آن زمان بود به هردو سؤال پاسخ گفته است.

هنگامى که مى‏فرماید خمس بعد از هزینه زندگى است، هم پاسخ کیفیّت گفته شده که سؤال دوم راوى است و هم پاسخ سؤال اوّل راجع به اصل وجوب خمس در تمام درآمدها.

2- ابوعلى بن راشد که از وکلاى حضرت جواد و امام هادى علیهما‌السلام بوده است مى‏‌گوید: «قلت له امرتنى بالقیام بامرک و اخذ حقّک فاعلمت موالیک بذلک فقال لى بعضهم واىّ شى‏ء حقّه؟ فلم ادرما اجیبه، فقال یجب علیهم الخمس، فقلت ففى اىّ شى‏ء؟ فقال فى امتعتهم و صنایعهم، قلت و التّاجر علیه و الصّانع بیده، فقال اذا امکنهم بعد مؤونتهم؛

به امام علیه‌السلام عرض کردم به من دستور داده‌‏اید به کارهاى شما رسیدگى کنم، و حقّ شما را بگیرم، این موضوع را به دوستان شما اطّلاع دادم، بعضى از آنها گفتند: حقّ امام چیست؟ من ندانستم چه در جواب بگویم؟ امام فرمود خمس بر آنها واجب است، گفتم در چه چیز؟ فرمود در امتعه و صنایع، گفتم و کسانى که تجارت مى‌‏کنند و با دست خود چیزى را مى‏‌سازند؟ فرمود بلى در صورتى که بعد از هزینه زندگى براى آنها امکانى بماند.»

3- «کتب الیه ابراهیم بن محمّد الهمدانى اقرأنى على کتاب ابیک فیما اوجبه على اصحاب الضّیاع انه اوجب علیهم نصف السّدس بعد المؤونة، بانّه لیس على من لم‏یقم ضیعته بمؤونته نصف السّدس، و لاغیر ذلک، فاختلف من قبلنا فى ذلک فقالوا: یجب على الضّیاع الخمس بعد المؤونة، مؤونة الضّیعة و خراجها، لا مؤونة الرّجل و عیاله فکتب: و قرء على بن مهزیار علیه الخمس بعد مؤونته و مؤونة عیاله و بعد خراج السّلطان؛

ابراهیم بن محمّد الهمدانى به امام علیه‌السلام نوشت: که على (ابن مهزیار) نامه پدر شما را براى من خواند که در آن دستور داده شده بود، صاحبان آب و زمین بعد از هزینه خود یک دوازدهم درآمد خویش را به حضرت بپردازند، و امّا کسانى‏ که آب و ملک آنها براى هزینه آنها کفاف نمى‌‏دهد، چیزى بر آنها واجب نیست، نه یک دوازدهم و نه غیر آن، افرادى که در نزد ما هستند در این زمینه اختلاف و گفتگو دارند مى‌‏گویند بر آب و زمین خمس درآمد لازم است، آن هم بعد از هزینه خود آب و زمین و خراج آن، نه هزینه خود انسان و همسر و فرزند او.

امام در جواب او چنین نوشت و على بن مهزیار نیز آن نامه را مشاهده کرد که، بر چنین شخصى خمس لازم است بعد از هزینه زندگى خود و زن و فرزند و بعد از خراج حکومت.»

4- روایت دیگرى که هم از نظر سند و هم از نظر دلالت قابل ملاحظه است و خمس را در تمام درآمدها اثبات مى‌‏کند، روایت «سماعة بن مهران» از امام «موسى بن جعفر» علیه‌السلام است: «قال سألت ابالحسن عن الخمس فقال فى کلّ ما افاد النّاس من قلیل او کثیر.»

مى‌‏گوید: از امام موسى بن جعفر علیه‌السلام درباره خمس سؤال کردم، فرمود در تمام سودهائى که به مردم مى‌‏رسد اعم از کم و زیاد خمس ثابت است.

ادامه دارد ...

سه شنبه 12/9/1392 - 21:34
ازدواج و همسرداری

در انتخاب همسر، همه آرزو دارند یک همسر خوب و شایسته انتخاب کنند اما واقعا «خوب» یعنی چه؟ خیلی از جوانان مجرد در آستانه ازدواج، در تعریف صفت خوب برای همسر آینده‌شان می‌مانند و نمی‌دانند ازدواج با چه کسانی ممنوع است.

خبرگزاری فارس: ازدواج با چه کسانی ممنوع است؟

به گزارش خبرنگار جامعه فارس، خیلی از جوانان مجرد در آستانه ازدواج در تعریف صفت خوب برای همسر آینده شان می مانند و وقتی در این مورد از آنها سؤال شود، می‌گویند یک همسر خوب می خواهم. حتی پدر و مادرها هم می گویند دنبال یک مورد خوب می گردیم. همسر خوب واقعاً دارای چه ویژگی هایی است؟

از آنجا که معیارهای خوب از دیدگاه افراد مختلف متفاوت است، ما نمی توانیم مصداق خوب بودن شخص مورد نظر آنان را شناسایی کنیم. در مرحله تحقیق برای ازدواج نیز از این سؤال که آیا فلان شخص جوان خوبی هست یا نه، نمی توان به پاسخی در خور تصمیم گیری رسید. پس از این واژه در مباحث ازدواج استفاده نکنید و اگر کسی از این واژه استفاده کرد، بهتر است از او معنی خوب بودن را بپرسیم.

خانم ها وقتی برای خرید لباس یا وسایل منزل به بازار می روند، عادت دارند از فروشنده سؤال کنند آیا این کالا خوب است یا نه؟ آقایان نیز در خرید میوه و وسایل دیگر نیز همین طور عمل می کنند و معمولاً هیچ بقالی نمی گوید «ماست من ترش است» مگر اینکه از او تقاضای ماست ترش کنید! معیار خوب بودن از دیدگاه فروشنده شاید آن است که آن لباس یا پارچه زودتر فرسوده و پاره می شود و شما دوباره می آیید و از من خرید می کنید! به همین ترتیب، واژه خوب می تواند معانی متعددی داشته باشد که همه بستگی به دید اشخاص دارد. بنابراین، موضوع ملاک و معیار بحثی بسیار جدی در همسریابی است.

تفاوت معیارها

نکته دیگر در این خصوص تفاوت معیارهاست. آیا می توان برای همه دردها یک نسخه تجویز کرد؟ آیا باید معیارهای یک همسر شایسته در همه یکسان باشد؟اگر معتقد به این نکته هستیم که هر پسری به درد هر دختری و هر دختری به درد هر پسری نمی خورد، چطور می شود با وجود سلیقه ها، ملاک ها و معیارهای ثابت و قطعی ارائه داد. نمی توان برای ازدواج فرمولی تعیین کرد که حاصل آن همسر شایسته برای افراد مختلف باشد و بطور یقین نمی توان معیارهایی را در نظر گرفت و بعد بطور کلی نتیجه گرفت فلان شخص خوب یا بد است.

برای آنکه بتوانیم با این بحث اصولی و منطقی برخورد کنیم، باید به این سؤال اساسی پاسخ دهیم که هدف ما از ازدواج چیست و اگر جوانی ده ملاک و معیار برای خود دارد، کدامیک اصلی و کدامیک فرعی است؟ اولویت این ملاک ها چگونه تعیین می شود؟ از کدام ملاک ها می توان صرفنظر کرد و کدام ملاک را باید شرط لازم تداوم زندگی شمرد؟

هدف از ازدواج

اگر فلسفه ازدواج برای ما مشخص شود، معیارهای ما برای انتخاب همسر همان معیاری می شود که ما را به آن مقصود نزدیک می کند و معیارهایی معرف کسی است که دختر یا پسر را می شناسد که با مقصود اصلی ما از ازدواج ارتباط ندارد، از فهرست ملاک و معیارها حذف می شود اما هر چند آن معیارها از نظر ارزش و محتوا نکات خوب و ارزشمندی باشد، باید آن ها را از فهرست خود خارج سازیم تا زودتر به نتیجه برسیم.

مثلاً اگر جوانی بگوید من می خواهم با کسی ازدواج کنم که در سیر و سلوک به فلان مرحله رسیده باشد، باید از او بپرسیم همسر می خواهی یا مرشد؟ این جوان باید بداند که هر چه ملاک ها را متفاوت و متنوع کند و انتظارات خود را افزایش دهد، به نتیجه درست نمی رسد. بطور مثال اگر کسی بگوید من همسری می خواهم که بتواند در کار کمکم کند مثلاً چون من مهندس عمران هستم، همسری می خواهم که رشته اش کامپیوتر باشد که بتواند با طراحی کامپیوتری، همکار خوبی برای من باشد، اگر این همسر بعد از ازدواج نتواند همکار خوبی برای او باشد تکلیف چیست؟ آیا در ادامه زندگی با او تجدید نظر می کند؟ آیا خللی در تداوم زندگی مشترک او بوجود نخواهد آمد؟ همه این حرف ها برای اسن است که تأکید کنیم در انتخاب همسر امور دیگر را دخیل نکنید. مسائل زناشویی به همکاری و مسائل جانبی دیگر که همسرتان ممکن است با آن به شما یاری برساند، ربطی ندارد.

قرآن ما را از سردرگمی در این خصوص رهایی می بخشد و آن فلسفه یک جمله بیش تر نیست « لِتَسکُنوا إلَیها». ازدواج فقط یک هدف را دنبال می کند و آن آرامش و تسکین آدمی است. هر معیاری که آرامش بیشتر شما را تضمین کند، باید بیش تر مورد توجه شما قرار گیرد و باید اولویت را به آن معیار بدهید. پس هر معیاری که با آرامش شما در تناقض بود، باید حذف شود.

یک اصل اساسی در ازدواج مسأله «کفویت» یا همان «همتایی» و برابری با یکدیگر است. چون ا اصلی ترین مسأله که در ازدواج موجب آرامش آدمی می شود، اصل همتایی است و مهم ترین و اصلی ترین مسأله در کفویت، ایمان است چون مؤمن کفو مؤمن است. به عبارت دیگر، کفویت همسنگی در ویژگی های فرهنگی اجتماعی و اقتصادی است و رعایت اعتدال، رشد و تکامل معنوی و اخلاقی را در پی دارد.

اما چنانچه در زندگی روزمره شما مسائل مادی مؤثر است باید حتماً به کفویت اقتصادی دو خانواده توجه کنید.گاه خانواده های مؤمنی را می بینیم که در حد معمولی ایمان دارند و به معنای متعارف مؤمنند و پس از ازدواج با مشکلاتی مواجه می شوند. تنها علت این عدم موفقیت، اختلاف طبقاتی یا اختلاف اقتصادی یا اختلاف فرهنگی است.

در ازدواج باید به دو منظر توجه داشته باشیم. یعنی یک چشم به آنچه هست داشته باشیم و یک چشم به آنچه آرزوی آن را داریم.مثالی می زنیم. اگر من انسان کم حرفی هستم باید همسری انتخاب کنم که مثل خودم کم حرف باشد یا تا حدودی هم جهت با من باشد یا برعکس مکمل من یعنی پر حرف باشد؟ باید ببینم آیا کم حرفی ام را نقطه ضعف محسوب می کنم یا ویژگی خوبی می دانم؟ اگر نقطه ضعف است، مکمل آن کفو من است و اگر آن را ویژگی خوبی می دانم، به دنبال هم جهت خویش باشم. راه دیگر برای این شناخت، دوستانی هستند که انتخاب کرده ام؛ ببینم بیشتر تمایل به دوستان کم حرف دارم یا پر حرف؟ با این روش ها می توان مصادیق کفویت را شناسایی کرد. نهایت آنکه کفو شما کسی است که شما با او احساس آرامش می کنید.

ازدواج از روی هوس؛ خانه‌ای روی آب

هوس از خطرناکترین پایه هاى ازدواج است. «هوس» را نباید با لذت هاى مشروع جنسى که انگیزه فطرى ازدواج است اشتباه گرفت.«هوس» یک سلسله خیالات خام و محاسبات غلط و غیر عاقلانه است که با نوسانات بى رویه و کامجویى هاى شیطنت آمیز و حیوانى آمیخته است. تکیه گاه هوس ارزش هاى زودگذر و ناپایدار و احیاناً کودکانه یا احمقانه است. ضمانت بقای ازدواج هایى که بر اساس هوس شکل چیزهایی هستند به ناپایدارى ی حباب روى آب.

الگوى این ازدواج ها گاهى فیلم هاى سینما، و گاهى ازدواج ها و طلاق هاى خواننده ها و هنرپیشه هاست.غافل از اینکه برخی از افراد مشهور برای اینکه اسمشان سر زبان ها بماند، مجبورند یک روز ازدواج و روز دیگر طلاق بگیرند تا عکس و تفصیلات این جدایى یا آن ازدواج،صفحات جراید بازارى را پر کند. نمونه دیگر ازدواج هاى هوسى به دلیل فلان ژست و ادا در کنار دریا یا مثلا ابراز احساسات موقع مشاهده فلان مسابقه ورزشى و مانند آن صورت مى گیرد. یعنی 2 نفر وقت تماشای فوتبال احساسات مشابه بروز می دهند یا ژست های مشابه می گیرند، توجهشان به یکدیگر جلب می شود و این جلب توجه می شود پایه ای سست برای زیر یک سقف رفتن.

از نمونه هاى دیگر ازدواج هاى هوسى ازدواج هایى است که از صفحات مجلات و جراید سرچشمه می گیرد.مثلا فلان آقا در مجله در صفحه مخصوص آگهى هاى ازدواج مى خواند:«دوشیزه اى هستم 29 ساله، قد... سانتیمتر،درآمد... تومان در ماه، علاقه مند به موسیقى و گردش و تفریح و پیک نیک! خواهان ازدواج با مردى سبزه و گندم گون که طول قامتش... سانتى متر و خوش تیپ و خوش آهنگ و خوش برخورد و خوش رو و خوش حرف باشد، درآمد مطرح نیست، هر چه آید خوش آید!...»این آگهى توجه او را جلب مى کند و چون هم خود را واجد شرایط مى بیند و هم طرف را، از طریق دفتر همان مجله - با حفظ حق دلالى - با او تماس مى گیرد و طرح این ازدواج میمون با وساطت همان مجله ریخته می شود. بعد از ازدواج که عقلشان آمد سرجایش،تازه به این فکر می افتند که مگر مى خواستند تیرآهن یا الوار بخرند که به طول و عرض و قامت دلخوش کردند. بعضى از ازدواج ها مخلوطى است از «هوس» و «تجارت» که دردسرهای هر دو را یک جا دارند.

برای دوری از ازدواج های هوسی چه باید کرد؟

پیشوایان بزرگ ما بیش از هر چیز روى مزایاى روحى،فکرى و اخلاقى همسران تکیه کرده اند، به همین دلیل توجه به تربیت خانوادگى، اصالت، روح فداکارى، محبّت و صمیمیت پاکدامنى و نجابت، ایمان و تقوا بسیار ضروری است. پیامبر اکرم (ص) فرموده اند: از گیاهان خوش آب و رنگى که در نقاط متعفن و آلوده مى رویند، بپرهیزید. منظور، زنان خوش آب و رنگى هستند که در محیط هاى ناپاک و خانواده هاى آلوده پرورش یافته اند.

ازدواج با اینها ممنوع!

با هر کسی که از در وارد شد، نمی شود ازدواج کرد. زندگی زیر یک سقف، شرایطی می طلبد که فقدان هر یک از آنها، عرصه را برای 2 طرف آنقدر تنگ می کند که بعد از یک مدت سایه همدیگر را با تیر می زنند. با آدمی که کمبودهای زیر را دارد ازدواج نکنید تا به اسلحه برای زدن سایه او احتیاج نداشته باشید.

- کسانی که به بلوغ فکری، عاطفی و اجتماعی نرسیده اند. این نقایص، با کمی دقت در رفتار آنها خیلی بلند داد می زنند. به سن توجه نکنید؛ بعضی ها 200 ساله هم که باشند اندازه یک بچه دبستانی هم از زندگی درست دستگیرشان نمی شود.

- افرادی که اختلالات روانی مانند سوءظن شدید دارند. خودتان هم بعد یک مدت، روانی می شوید از بس می بینید موبایلتان چک می شود، کیفتان زیر و رو می شود و خسته می شوید از اینکه دائم باید توضیح بدهید در حال توطئه چینی برای دزدیدن سرمایه همسرتان نیستید.

- افرادی که فاقد توانایی در برقراری ارتباط اجتماعی هستند. ناسلامتی با مجسمه که نمی خواهید ازدواج کنید. 4 تا فامیلتان 2 بار ببینند همسرتان همینطور بر و بر نگاهشان می کند و هیچ تلاشی برای صمیمی شدن از خودش نشان نمی دهد، سوژه خنده دستشان می آید.

- کسانی که عقب ماندگی ذهنی دارند.

- کسانی که استقلال مالی ندارند. فکرش را بکنید برای خرید یک جفت جوراب مجبور باشید بی خودی مجیز پدر شوهرتان را بگویید تا سر کیسه را شل کند و برایتان جوراب بخرد. زندگی هزار جور خرج دارد و مرد باید دستش در جیب خودش باشد نه بابایش.

- کسانی که اختلالات جنسی دارند.

- آنهایی که احساس شدید خود بزرگ بینی دارند. نمونه هایش دور و بر همه ما به وفور یافت می شود. برای چند دقیقه هم زیادی غیرقابل تحمل هستند چه برسد به یک عمر زندگی.

- آنهایی که مسئولیت پذیر و متعهد نیستند.

- افراد تحمیلی (افرادی که از قبل توسط خانواده در نظر گرفته شده اند ).

- افرادی که احساسات و عواطف خود را بیان نمی کنند چون تا آخر عمر دلتان لک می زند برای شنیدن جمله دوستت دارم.

- کسانی سابقه طلاق (نامناسب) دارند.

- افرادی که تفاوت سنی فاحشی دارند.

- افرادی باتفاوت شخصیتی و تیپ های ناهمخوان.

- افرادی با فاصله طبقاتی زیاد. خودشان هم مشکلی نداشته باشند سر کادو خریدن برای اقوام آن کسی که وضع مالی‌اش بهتر است، اختلاف پیدا می کنند.

- افرادی که تفاوت فرهنگی، اجتماعی و تحصیلی زیاد دارند.

- اختلاف در تناسب چهره و اندام به صورت فاحش.

- افراد معتاد به مواد مخدر،الکل و دارو.

- افرادی که خانواده آنها مخالف ازدواجشان است. خانواده‌های موافق، هزار جور سنگ می اندازند وای به اینکه مخالف باشند.

- افرادی که زود عصبانی می شوند.

- افراد غیر مسئول و وابسته شدید به دیگران ( به خصوص والدین )

- افرادی که دیگران را کنترل می کنند، درخواست کمک نمی کنند و به تنهایی تصمیم می گیرند.

- افرادی که هنوز زخم دلشان به دلیل روابط ناموفق قبلی جوش نخورده است.

سه شنبه 12/9/1392 - 21:33
آموزش و تحقيقات

یک محقق پرتغالی موفق به ساخت یک محفظه شیشه ای شده است که درون آن زنبورهای عسل تربیت شده قرار می گیرند و سرطان را در مراحل اولیه تشخیص می دهند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه های خبری، برای اولین بار از زنبورعسل در تشخیص بوی باروت و مواد منفجره برای یافتن مین های خنثی نشده در ویتنام استفاده شد و همین موضوع الهام بخش این مبتکر در ساخت محفظه شیشه ای تشخیص سرطان بود.

زنبور عسل دارای حس بویایی بسیار قوی است که کاربرد گسترده ای در بیوحسگرهای انعطاف پذیر و سریع دارد؛ علاوه بر این زنبور در آن واحد فقط می تواند یک نوع بو را تشخیص دهد.

قبلا از این ایده برای تشخیص سرطان ریه توسط سگ استفاده شده است.

آزمایش زنبور عسل فرآیند بسیار ساده ای است و کمتر از 10 دقیقه به طول می انجامد. برای حساس کردن زنبور به یک بوی خاص فقط کافیست در محل بوی متصاعدشده، محلول آب و شکر را به عنوان پاداش قرار داد.

زنبورهای آموزش دیده درون محفظه شیشه ای قرار می گیرند؛ قسمت داخلی محفظه از یک محفظه دیگر تشکیل شده است که مستقیما به لوله ای که بازدم بیمار به آن دمیده می شود راه دارد. زمانی که بیمار به داخل محفظه می دمد، هوای بازم درون محفظه کوچکتر قرار می گیرد؛ در این حالت زنبورها درون محفظه بزرگتر درحال پرواز هستند. اگر بیمار به سرطان مبتلا باشد، زنبورها به امید دریافت شهد ( یا ترکیب آب و شکر) به محفظه کوچکتر می روند و بیماری شناسایی می شود.

با استفاده از این روش بیماری در مراحل اولیه قابل شناسایی است. مهمترین کاربرد این روش ساخت حسگرهای فوق پیشرفته است.

زنبور عسل علاوه بر تشخیص بیماری، در درمان بیماری های انسان نیز کاربرد بسیار دارد.

بسیاری از مراکز پزشکی در داخل و خارج از کشور از نیش این حشره مفید در درمان برخی از بیماری ها ازجمله روماتیسم استفاده می کنند. 

سه شنبه 12/9/1392 - 21:32
آموزش و تحقيقات

 ایرنا - روبان های رنگی زبان واحد بین المللی برای معرفی بیماری ها، بیماران و موارد وی‍ژه برای آگاهی رسانی بیشتر و گسترش فرهنگ حفظ سلامت است و دیروز (دوشنبه) هم روز جهانی ایدز یا روبان قرمز بود که در ایران یک هفته به این مناسبت اختصاص دارد.

روبان قرمز در دنیا به عنوان نماد اصلی ابتلا به ویروس ایدز یا هشدار در این زمینه شناخته می شود و انگیزه این زبان مشترک جهانی شخصی و دوستی بود.

چندین هنرمند آمریکایی سال1991 برای یادبود گروهی از دوستان جان باخته خود بر اثر ایدز، گروه ایدز تجسمی را در شهر نیویورک به راه انداختند تا با هنر به عنوان ساده ترین زبان جهانی به مقابله با این بیماری مرگبار بپردازند.

این گروه به بنیانگذاری پاتریک اوکانل هنرمند عکاس با انتخاب روبان قرمز، این نماد را روی لباس های خود زدند و به این ترتیب روبان قرمز معنای جهانی ایدز شد.

وی گفته است: وقتی پس از پایان جنگ خلیج فارس امریکایی ها حتی در شهرهای کوچک برای حمایت از سربازان، از روبان های زرد استفاده کردند و ما آن زمان در مورد رنگ قرمز به توافق رسیدیم، زیرا رنگی است که جلب توجه می کند، زیرا رنگی است که جلب توجه کرده و همچنین حسی پرشور را القا می کند. 

اکنون بنا به گزارش سازمان ملل 32 میلیون و 900 هزار نفر در جهان روبان قرمزی هستند .

سه شنبه 12/9/1392 - 21:31
آموزش و تحقيقات

نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد که فوبی ها و هراسهای بی‌مورد صرفا به علت تجارب ناخوشایند کودکی نیستند بلکه آنها به صورت نسل در نسل از طریق دی ان ای به افراد ارث می رسند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که ترس به واسطه تغییر دی ان ای از نسلها عبور می کند و به افراد منتقل می شود.

این نتایج نشان می دهد که تجارب اجداد ما می تواند بر رفتار امروز ما تأثیرگذار باشد.

محققان در این تحقیق موشها را برای هراس از بویی چون شکوفه گیلاس آموزش داده اند. آزمایشها روی فرزندان این موشها نشان می دهد که آنها به بوی شکوفه گیلاس بیش از بوهای دیگر واکنش آمیخته با ترس نشان می دهند به رغم این که پیش از آن هرگز با این بو رو به رو نشده اند. همین واکنش در نسل بعدی موشها مشاهده شد.

حتی وقتی که موشها به صورت لقاح مصنوعی متولد شدند هنوز هم از بوی شکوفه گیلاس وحشت داشتند به این معنا که این رفتار ارثی است نه آموزشی.

نتایج تحقیقات حاضر که در مجله عصب شناسی نیچر منتشر شده ارائه کننده دلیلی برای فرآیندی است که به آن وراژنتیک گفته می شود و طی آن شرایطی که توسط نسلهای پیشین تجربه شده تغییرات ظریفی روی کارکرد ژنها می گذارد.

وراژنتیک منشا ژنتیکی رفتار و همچنین تاثیر مستقیمی است که نیروهای محیط زیست به مرور زمان روی بیان آن ژنها می‌گذارند.

دکتر برایان دیاس و دکتر کری رسلر ازدانشگاه اموری در آتلانتا نوشته اند : این حقیقت که تغییرات پس از آی وی اف همچنان پا برجا است و از بین نسلها عبور می کند نشان دهنده وراثت بیولوژیکی است. نسل دوم موشها که مورد آزمایش قرار گرفتند نسل کاملی هستند که در فضایی به دور از اختلالات زیست محیطی والدین خود رشد کرده اند. اما تجارب یک والد حتی پیش از لقاح به طور قابل توجهی بر ساختار و عملکرد سیستم عصبی نسلهای بعدی تأثیرگذار است.

سه شنبه 12/9/1392 - 21:30
آموزش و تحقيقات

مبتکران مچ‌بندی ابداع کرده‌اند که نیاز افراد به استفاده از کرم ضدآفتاب را برطرف می‌کند.

2-1949.jpg

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بسیاری از افراد از خطرات ناشی از راه رفتن زیر نور خورشید آگاهند و گرچه برای دریافت ویتامین D به این نور وابسته‌اند، اما فقدان محافظت از پوست در چنین محیطی در مقابل اشعه‌های مافوق‌بنفش مضر می‌تواند به سرطان پوست منجر شود.

 

مچ‌بند UVA+B Sunfriend به کاربران امکان راه‌رفتن زیر نور خورشید، بدون استفاده از ضدآفتاب را فراهم می‌کند.

 

این سیستم نخستین مچ‌بند ارزیابی‌کننده نور مافوق‌بنفش نیست، اما تعدادی از مچ‌بندهایی از این دست میزان زمان کارآیی ضدآفتاب را بر اساس قرارگرفتن در مقابل نور مافوق‌بنفش (UV) اندازه گرفته و از کاربران می‌خواهند هنگام نزدیک‌شدن به آستانه جذب UV، ضدآفتاب را دوباره را اعمال کنند.

 

چون ضدآفتاب اشعه‌های UVB (که در مقدار متعادل سودمند هستند) و همچنین اشعه‌های UVA را مسدود می‌کند، هدف تیم سازنده UVA+B Sunfriend امکان استفاده از جنبه مناسب نور خورشید بدون استفاده از ضدآفتاب بود.

 

هدف از ارائه مچ‌بند ابداعی مقابله با افزایش کمبود ویتامین D است، در حالی که امکان ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد.

 

این مچ‌بند ضدآب، شامل حسگرهای UV با نشانگرهای ال ای دی است که هنگام قرارگرفتن زیاد در معرض نور مافوق‌بنفش، روشن می‌شوند.

 

کاربران ابزار جدید را بر روی پوست قرار داده و سامانه میزان قرارگرفتن در معرض UV منعکس‌شده و مستقیم را اندازه‌گیری می‌کند.

 

شهید اسلام و کاین ادگت، مخترعان این سیستم، دو سال پیش، جوایز بهترین «کالای مصرف‌کننده» و «محبوب‌ترین انتخاب» را در رقابت «آینده را خلق کنید» از آ‌ن‌ خود کردند.

 

این دو سپس تیمی از مهندسان، دانشمندان و بازاریابان را گرد هم آوردند و آزمایش نمونه اولیه این مچ‌بند را با هدف توسعه آن به عنوان یک محصول تجاری آغاز کردند.

سه شنبه 12/9/1392 - 21:29
اخبار

ایرنا - حضرت آیت الله خامنه ای از فسادستیزی، ساده زیستی، اجتناب از اسراف و تحمل مخالف به عنوان معیارهای اصولگرایی یاد کرده و افزودند: «انس با خدا»، «انس با قرآن» و «استمداد دائمی از خدا» تضمین کننده همه شاخصه های اصولگرایی است.

 

شاخصه های اصولگرایی، شاخصه های مهمی است؛ این شاخصه ها باید مورد توجه قرار گیرد که من به بعضی از اینها اشاره می کنم. در اظهارات شما هم هست، آن را می گویید و تکرار می کنید و در برنامه هایتان می گنجانید. تحقق مجموعه این شاخصه ها به معنای حقیقی کلمه، آن وقت دولت را به عنوان یک دولت اصولگرا معرفی خواهد کرد.

شاخصه اول «عدالتخواهی و عدالت گستری» است. به زبان آسان است اما در عمل بسیار کار دشواری است و مقدمات بسیاری لازم دارد. باید خیلی کار کرد تا اینکه عدالت تحقق پیدا کند؛ عدالت جغرافیایی، عدالت طبقاتی، عدالت در زمینه های مسایل اقتصادی، عدالت در زمینه های مسایل فرهنگی، عدالت در جایگزین شدن و جای گرفتن در مسوولیت ها و مناصب و عدالت در قضاوت های ما اینها همه عدالت است و عدالت در آنها نقش دارد.

عدالتخواهی و عدالت گستری به معنای همه اینهاست. البته امروز کشور ما بیش از هر چیز دیگر، تشنه عدالت اقتصادی است. علت هم این است که واقعا یک شکافی به صورت میراث معیوبی از گذشته بود و این شکاف باید پر می شد که نشده است.

البته به شکل معقولی باید پر شود. ما پر کردن این شکاف را به همان شکلی می گوییم که اسلام توصیه می کند؛ حرف های غیر منطقی و ناممکن و نامعقول را نمی خواهیم به میان بیاوریم؛ همان طوری که اسلام می گوید: فرصت ها در مقابل همه باشد و امکانات عمومی مورد استفاده همه قرار گیرد. بنابراین یک شاخصه، مسئله عدالتخواهی و عدالت گستری است که پهنه وسیعی دارد.

«فسادستیزی» شاخصه ی دیگری است. «سلامت اعتقادی و اخلاقی مسوولان کشور» - بخصوص مسوولان عالی رتبه، در سطوح دولت و معاونین و از این قبیل - بسیار مهم است و شاخصه دیگری است که از لحاظ اعتقادی و اخلاقی اشخاص سالمی باشند.

«اعتزاز به اسلام» یکی دیگر از شاخصه های اصولگرایی است. ما در دوران این بیست و هفت سال، بعضی از مسوولان نظام اسلامی را دیده بودیم که خجالت می کشیدند یک حکم اسلامی یا یک جهت گیری اسلامی را صریحا بر زبان بیاورند؛ نه، ما طلبکاریم. من بارها گفته ام، در قضیه «زن»، ما پاسخگوی غرب نیستیم، غرب باید پاسخگوی ما باشد؛ ما هستیم که سوال مطرح می کنیم.

در زمینه حقوق بشر، ماییم که طلبکار مدعیان منافق و دو روی حقوق بشر هستیم. بنابراین به اسلام اعتزاز داشته باشید. آنچه را که اسلام به ما آموخته، اگر ما درست یاد گرفته باشیم و دچار کج فکری و انحراف و غلطفهمی نشده باشیم، چیزی است که باید به آن افتخار کنیم.

«ساده زیستی و مردم گرایی» شاخصه دیگری است که بحمدالله دارید. «تواضع و نغلتیدن در گرداب غرور» هم یکی از شاخصه هایی است که لازمه اصولگرایی است؛ ما در معرض این هستیم. ببینید عزیزان! شماها در موضع بالایی قرار دارید و مورد احترامید؛ افراد، پیش شماها می آیند و تعریف و تمجید می کنند - بعضی از روی اعتقاد، بعضی بدون اعتقاد - برای اینکه شما خوشتان بیاید.

ما خودمان باید مواظب باشیم حرف هایی که در تمجید و ستایش ما می زنند، اینها را باور نکنیم. ما باید به درون خودمان نگاه کنیم: «الانسان علی نفسه بصیرة»(سوره قیامت آیه 14)؛ نقص ها، مشکلات و کمبودهایمان را نگاه کنیم و فریب نخوریم. این فریب خوردن، انسان را در دام و گرداب غرور می اندازد. اگر انسان خودش را بد برآورد کرد، آن وقت دیگر نجات پیدا نمی کند.

«اجتناب از اسراف و ریخت وپاش» که جزو برنامه های بسیار خوب شماهاست. «خردگرایی و تدبیر و حکمت در تصمیم گیری و عمل»، این جزو مسائلی است که حتما به آن احتیاج دارید؛ همه مان در تصمیم گیری ها و عملمان به آن احتیاج داریم.

«مسوولیت پذیری و پاسخگویی»؛ در هر بخشی که ما هستیم، مسوولیت آن کاری که بر عهده گرفته ایم، این را بپذیریم. زیرمجموعه، زیرمجموعه ماست، احساس مسوولیت کنیم. در هر نقطه ای مسوولیت تعریف شده ای وجود دارد، آن مسوولیت را بایستی پذیرفت.

از جمله شاخصه های مهم اصولگرایی، یکی «اهتمام به علم و پیشرفت علمی» است. شما ببینید چه زمانی در آغاز پیدایش اسلام گفته شد که «طلب العلم فریضة علی کل مسلم و مسلمة» یا «مؤمن و مؤمنة»؛ یعنی همان وقتی که نماز و زکات و این چیزها آمد، طلب العلم هم آمد؛ «اطلبوا العلم ولو بالصین» هم آمد.

من بارها تکرار میکنم، این به خاطر همین است که جامعه، بدون علم نخواهد توانست آرمان های خودش را بالا بیاورد. مثل این است که انسان حرف حقی داشته باشد؛ اما اصلا زبان گفتنش را نداشته باشد. نداشتن علم این طوری است. علم موجب می شود که شما بتوانید آن آرمان ها، آن اهداف و آن خط روشن و جاده روشن صراط مستقیمی را که در دست و اختیار شماست، مطرح کنید و کسان بیشتری را از بشریت، به آن هدایت کنید. علم نداشته باشید، این امکان پذیر نخواهد بود.

بنابراین علم - که وسیله رشد ملی، بشری، انسانی و اوج گرفتن در محیط عام بشریت است - جزو چیزهای لازم است و باید به این اهتمام داشته باشید.

«سعه صدر و تحمل مخالف» که از جمله شاخصه هایی است که جزو پایه های اصولگرایی است. گاهی انسان از حرفی که می زنند، ناراحت هم می شود؛ حرص هم می خورد، گاهی به خدا هم شکایت می کند که خدایا! تو که می بینی واقع قضیه چیست و چقدر با چیزی که اینها می گویند، فاصله دارد اما در عین حال، انسان بایستی حلم به خرج دهد. حلم یعنی ظرفیت و تحمل صدای مخالف را داشتن. البته این به معنای آن نیست که دولت از عملکرد خودش دفاع نکند؛ نه، حتما بایستی دفاع کند.

* از بیانات رهبر انقلاب در دیدار با رییس جمهور و اعضای هیات دولت در ششم شهریور 1385

http://www.irna.ir/fa/News/80933122/%

سه شنبه 12/9/1392 - 21:28
خواص خوراکی ها

قدس آنلاین – حسینعلی پورافضلی: انگور نامی است قرآنی و یکی از لذیذترین میوه هایی است که خداوند برای انسان آفریده است که بارها در قرآن مجید نام این میوه به صورت مفرد (عنب) و جمع (اعناب) ذکر شده است.

انگور که در رنگها و انواع مختلف در فصل های تابستان و پاییز در دسترس است در درمان بسیاری از بیماری‌ها تاثیرگذار است. 
امام رضا (ع) در رساله ذهبیه ضمن توصیه به رعایت تناسب و اعتدال نیاز بدن در فصل پاییز به ذخیره کردن مواد چربی را گوشزد کرده و می فرمایند: باید با مصرف غذاهای مناسب آن را ذخیره کنید تا بدن خود را برای مقابله با سرمای زمستان مجهز کنید. بدن در این موقع از سال به انواع غذاهای اصلی و میوه هایی مانند انگور و انار نیاز دارد. مطابق این توصیه ها همچنین استفاده از نوشیدنی هایی که از آنها تهیه می کنند،‌ مفید است و به طور کلی مصرف میوه های ترش قبل از غذا و میوه های شیرین بعد از غذا مفید شمرده شده است.
اولین خاصیت انگور برطرف کردن آثار افسردگی و ایجاد روحیه شادابی است. به نقل از پیغمبر(ص) آمده است : نوح (ع) به خدا شکایت کرد از غم و غصه ، خدا بر وحی نمود که انگور بخور زیرا انگور غصه را از بین می برد . (1)
خاصیت دیگر انگور کمک به گوارش و هضم غذا است. امام رضا (ع) درباره مصرف انگور از پدرانش از رسول خدا (ص) نقل می کنند که فرمودند : انگور را دانه دانه بخورید که گوارا و هضم کننده می شود . (2)
امام رضا (ع) همچنین از آن به عنوان غذای کامل یاد کرده و درباره امیر مومنان حضرت علی (ع) نقل می فرماید که ایشان نان را با انگور می خوردند . (3)
یکی از مشتقات اصلی انگور مویز است که برای آن خواص درمانی زیادی در میان ارشادات پزشکی و احادیث طبی نقل شده است. 
امام رضا علیه السلام از پدران خود، از امام علی‏ علیه السلام نقل کرد که آن حضرت فرمود: مَنْ أکَلَ إحْدی وَ عِشْرینَ زَبیبَةً حَمْراءٌ عَلَی الرِّیقِ، لَمْ یَجِدْ فی جَسَدِهِ شَیْئاً یُکْرِهُهُ. «کسی که 21 عدد کشمش سُرخ در صبحگاهان تناول کند، در جسم خود دردی که او را نگران کند، نخواهد یافت.» .(4) 
امام رضا علیه السلام همچنین از پدران خود از امام علی‏ علیه السلام نقل کرد که آن حضرت فرمود: اَلزَّبیبُ یَشُدُّ الْقَلْبَ، وَ یَذْهَبُ بِالْمَرَضِ، وَ یُطْفِی‏ءُ الْحَرَارَةَ، وَ یَطیبُ النَّفْسَ.. «کشمش جان را قوی و بیماری را از تن بیرون می‏کند، و گرمای بدن را فرو نشانده و روح را شاداب می‏سازد.»(5) 
و در حدیثی دیگر امام رضا علیه السلام از پدران بزرگوارش از حضرت امیرالمؤمنین‏ علیه السلام نقل کرد که آن حضرت از پیامبر چنین نقل فرمود: عَلَیْکُمْ بِالزَّبیبِ فَإنَّهُ یَکْشِفُ الْمُرَّةَ، وَ یَذْهَبُ بِالْبَلْغَمِ، وَ یَشُدُّ الْعَصَبَ، وَ یَذْهَبُ بِالْأعْیاءِ، وَ یُحْسِنُ الْخُلْقَ، وَ یَطیبُ النَّفْسَ، وَ یَذْهَبُ بِالْغَمِّ.؛ «بر شما باد مصرف کشمش، که کشمش تلخی‏ها را می‏زداید، بلغم را از بدن بیرون می‏راند، اعصاب را قوی می‏کند، سُستی‏ها را از تن می‏زداید، اخلاق را نیکو و روح را شاداب و غم و اندوه را برطرف می‏سازد.»(6) 
یکی از مشتقات انگور سرکه است که برای آن هم خواص درمانی بسیاز زیادی نقل شده است. در میان توصیه های امام رضا (ع) سفارشهای ارزشمندی وجود دارد که شایسته توجه است. امام(ع) توصیه می کند که خوب است انسان غذا را با سرکه شروع کند. محمد بن على گوید: مردى در خراسان خدمت امام رضا (علیه السلام ) بود. غذایى براى آن حضرت آوردند که با آن سرکه و نمک بود. آن حضرت آغاز غذا را با سرکه شروع کردند، آن مرد گفت : قربانت گردم ، شما به ماها امر کردید با نمک شروع کنیم ! آن حضرت فرمودند: این مثل آن است ، بدرستى که سرکه ذهن را قوى و عقل را زیاد مى کند.(7)
و در سخنی دیگر می فرمایند: کسانی که نمی خواهند گوش هایشان سست و فرو آویخته باشد یا اینکه از افتادن و بزرگ شدن لوزه های خود بیمناک هستند، بهتر است هر وقت که شیرینی می خورند، به دنبالش اندکی سرکه غرغره کنند .
و همچنین در بیان اهمیت این ماده مفید می فرمایند: شخص مسافر لازم است در حین مسافرت آب غوره و آب سرکه و زیتون خام بخورد. 
و در حدیثی دیگر امام رضا (ع) سرکه را برای صفرا مفید دانسته می فرماید: نعم الادام الخل ؛ یکسرالمرّة و یحیى القلب : نیکو نانخورشى است سرکه : صفرا را مى‏شکند و دل را زنده مى‏سازد. و همچنین می فرماید : بهترین خورش سرکه است و هر خانه ای که در آن سرکه باشد اهل آن خانه بی نیاز هستند. (8)
پانوشتها:
1. بحارالانوار . ج 62 . ص298
2. عیون اخبار الرضا . ج 2 . ص 35
3. بحارالانوار، جلد 66، صفحه 150
4. بحارالأنوارج 66 ص151 ح3
5. بحارالأنوار ج63 ص152 ح5
6. بحارالأنوار ج 66 ص151 ح1
7. طب و درمان ، ص 140
8. عیون اخبار الرضا، ج 2 ، ص 30

دوشنبه 11/9/1392 - 19:13
بیماری ها

اسید اوریک,ورم و درد مفاصل,رضا کریمی

جام جم آنلاین: در چند سال اخیر و با رایج شدن آزمایش‌های دوره‌ای، اندازه‌گیری اوره و اسیداوریک به‌عنوان نشانگرهای سلامتی در موارد زیادی انجام می‌شود.

اوره، مولکولی است که در اثر سوخت و ساز پروتئین ها تولید می شود و در اثر خوردن گوشت ها غلظت آن افزایش می یابد و اگر اوره خون از حد معینی بالاتر برود، نشانه نارسایی کلیه هاست.

اسید اوریک ماده کاملا متفاوتی است. این ماده دارای مولکول کوچکی است که در خون انسان با غلظت خاصی گردش می کند. تا زمانی که غلظت این مولکول از حد خاصی کمتر باشد، مشکلی پیش نمی آید، اما زمانی که از این حد بالاتر برود و به حد اشباع برسد در بافت های مختلف بدن به صورت کریستال رسوب می کند.

رسوب بلورهای اسید اوریک باعث مجموعه علائمی می شوند که بیماری نقرس نامیده می شود. بیماری نقرس از زمان های قدیم به عنوان بیماری اغنیا شناخته شده است.

علت این موضوع این است که نقرس در اثر رسوب اسیداوریک اضافی بدن در بافت های مستعد رخ می دهد و اسیداوریک ماده ای است که در اثر تخریب برخی غذاها بخصوص گوشت ها در بدن حاصل می شود.

مجموعه بیماری هایی که اکنون به عنوان سندرم متابولیک شناخته می شود و شامل بی تحرکی، چاقی، مقاومت سلول های بدن به انسولین، تری گلیسیرید بالا و فشار خون است نیز به عنوان زمینه ساز زیادی اسید اوریک خون شناخته می شود.

گوشت قرمز و غذاهای دریایی خوراکی هایی است که بیشترین ارتباط را با بالا رفتن اسید اوریک خون و احتمال وقوع بیماری نقرس دارد. از طرفی، خوردن لبنیات کم چرب به عنوان پیشگیری کننده این بیماری در نظر گرفته می شود.

علاوه بر زیاده روی در مصرف انواع گوشت ها بخصوص گوشت قرمز و ماهی ، علل دیگری نیز برای این بیماری وجود دارد.

ازجمله علل مستعدکننده می توان به برخی بیماری های ژنتیکی خاص، بیماری فشار خون، مصرف برخی داروها مثل داروهای ادرارآور که برای فشار خون مصرف می شود و بیماری نارسایی کلیه اشاره کرد.

علائم نقرس

بلورهای اسیداوریک در مفاصل بدن بخصوص مفاصل انتهایی مثل مفصل بین انگشتان پا رسوب می کند و باعث ورم و قرمزی این مفاصل می شود.

علامت مشخصه این بیماری ورم، قرمزی و درد شدید مفصل شست پاست، البته ممکن است این بیماری با ورم و درد مفاصل دیگر مثل مچ پا یا زانو هم خود را نشان دهد، ولی حالت اول بسیار شایع تر است.

دفع اسیداوریک اضافی در توبول های (بافت) کلیه نیز می تواند آنقدر زیاد باشد که به حد اشباع رسیده و دفع بلور ایجاد کند. به این ترتیب رسوب این بلورها باعث ایجاد سنگ های کلیه از جنس اسید اوریک می شود. متاسفانه بلورهای اسیداوریک می تواند به عنوان هسته مرکزی باعث رسوب کردن املاح دیگر مثل املاح کلسیم و اگزالات شده و انواع سنگ های کلیه ایجاد شود.

در صورتی که اسیداوریک زیادی در بدن به مدت مدید وجود داشته باشد، حتی ممکن است این بلورها در بافت کلیه رسوب و کل بدنه کلیه را تخریب و بیمار را دچار نارسایی کامل کلیه ها کند.

در افراد دچار نقرس، رسوب بلورهای اسیداوریک در بافت های دیگر بدن مثل زیر پوست بخصوص پوست آرنج و مچ دست به صورت برجستگی دیده می شود که می تواند باعث التهاب مفاصل و درد شود. این برجستگی های زگیل مانند می تواند در لاله گوش هم دیده شود که علامت خاص نقرس است.

دکتر رضا کریمی - فوق تخصص بیماری های غدد

دوشنبه 11/9/1392 - 19:12
اطلاعات دارویی و پزشکی

متخصص ارتوپدی گفت: دردهای ناشی از دیسک‌ گردن درد‌های بسیار شدیدی هستند که بسته به نوع درگیری دیسک گردن ممکن است این درد به انگشت شست و اشاره یا دو انگشت کوچک نیز انتشار پیدا کند و هر کدام از سمت و دست‌های بدن را گرفتار کند.

خبرگزاری فارس: دیسک گردن چیست

احسان فلاح در گفت‌و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: شایع‌ترین علامت دیسک گردن، درد است. این درد می‌تواند به دست انتشار پیدا کند و حتی به زیر آرنج نیز برسد.

متخصص ارتوپدی گفت: بسته به نوع درگیری دیسک گردن ممکن است این درد به انگشت شست و اشاره یا دو انگشت کوچک نیز انتشار پیدا کند و هر کدام از سمت و دست‌های بدن را گرفتار کند.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش تصریح کرد: معمولاً دردهای ناشی از دیسک‌ گردن درد‌های بسیار شدیدی هستند که حتی فرد نمی‌تواند شب‌ها بخوابد.

فلاح ادامه داد: البته دردهای گردن می‌تواند در زمینه آرتروز خود گردن یا بیماری‌های دیگر باشد که در تشخیص افتراقی دیسک گردن قرار می‌گیرند.

متخصص ارتوپدی گفت: هنگامی که فرد با علائم دیسک گردن به پزشک متخصص مراجعه می‌کند در مراحل اولیه درمان توصیه به استراحت، استفاده از کلار گردنی و درمان دارویی می‌شود و بعد از کاهش علائم، بیمار برای فیزیوتراپی معرفی می‌شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش تصریح کرد: یکی از اشتباهات رایج در این حوزه این است که بیمار هنگام اوج درد به فیزیوتراپی مراجعه می‌کند که این عمل باعث تشدید درد و علائم بیماری می‌شود؛ بنابراین توصیه ما به افراد این است که وقتی درد کاهش یافت و از شدت اولیه علائم اولیه کاسته شد پیگیر درمان  فیزیوتراپی شوند.

فلاح، به دیسک‌های گردنی مقاوم به درمان اشاره داشت و افزود: بعضی از دیسک‌های گردن علی‌رغم درمان دارویی، فیزیوتراپی یا روش‌های دیگر درمان، بهبود پیدا نمی‌کنند و عملاً به درمان جواب نمی‌دهند که این نوع دیسک‌ها کاندیدای عمل جراحی هستند.

متخصص ارتوپدی گفت: البته برای انجام عمل جراحی استثناء وجود دارد یعنی اگر بیماری با نقص عصبی یا علائم درگیری شدید نخاع مراجعه کند قطعاً کاندیدای عمل جراحی اورژانسی است که تشخیص برعهده پزشک معالج است.

دوشنبه 11/9/1392 - 19:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته