• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2664
تعداد نظرات : 2458
زمان آخرین مطلب : 3773روز قبل
آشپزی و شیرینی پزی

جام جم آنلاین: اگر دقت کرده باشید هوا که سرد می‌شود طبخ عدسی در اغلب اغذیه فروشی‌های سطح شهر، بویژه اطراف بازار زیادتر می‌شود و خوردن آن صبح‌ها و عصرهای سرد پاییزی بیشتر می‌چسبد.بویژه آن‌که این غذا را در کاسه‌های چینی و با چاشنی‌هایی چون گلپر، فلفل سیاه، آبلیمو یا سرکه میل کنید.

عدس,دال عدس,فاخره بهبهانی ‌

البته اگر گرسنه اید و یک کاسه عدسی پاسخگوی نیازتان نیست برای شکم تان ارزش قائل باشید و این غذا را با نان بربری یا سنگک دو رو کنجد بخورید. اگر هم صبح است و نیاز به انرژی بیشتری دارید می توانید دومین کاسه عدسی را سفارش دهید.

عدسی اگر همراه با نان های سبوس دار مصرف شود، ارزش پروتئینی فوق العاده ای پیدا می کند و فیبر دریافتی تان افزایش خواهد یافت.

برخی افراد عدسی را با گوشت و بعضی ها با گندم تهیه می کنند، اما اصل عدسی از عدس، کمی سیب زمینی نگینی، پیاز سرخ شده، نمک و زردچوبه تهیه می شود. با وجود این که نفاخی عدس در مقایسه با حبوباتی چون نخود و لوبیا کمتر است، اما باید خیلی خوب بپزد یا آن که قبل از طبخ آن را به مدت 24 ساعت در آب خیس کرده و دقت کنید این زمان بیشتر نشود، چرا که عدس پس از حرارت دیدن له و پوستش جدا می شود.

لازم است بدانید اگر ادویه و چاشنی های این غذا را همان ابتدای طبخ به عدسی بیفزایید سبب دیرپز شدن عدس شده و عطر و بوی ادویه ها از بین خواهد رفت. بهترین چاشنی عدسی ، سرکه و گلپر است و برای خوشمزه و اشتها برانگیزتر شدنش می توانید آن را با پیاز داغ تزئین کنید البته اگر عدسی را با آبلیموی تازه میل کنید و آن را با آب گوشت یا قلم بپزید میزان جذب آهن دریافتی تان بیشتر خواهد شد و برای خانم ها در دوران عادت ماهانه، کودکان و سالمندان غذایی مغذی محسوب می شود.

سعی کنید عدسی را با مقدار کمی روغن زیتون میل کنید و اگر اضافه وزن دارید در این غذا از سیب زمینی استفاده نکنید.

همچنین برای جلوگیری از ترش کردن و سوزش معده نیم تا یکساعت پس از صرف عدسی از مصرف آب و چای اجتناب کنید.

ارزش تغذیه ای گوشت فقرا

خوب است بدانید عدس انواع مختلف و رنگ های متفاوتی دارد و طیف رنگ آن قهوه ای مایل به قرمز، قهوه ای مایل به خاکستری و سبز است البته نوعی عدس به رنگ قرمز است که به آن دال عدس گفته می شود.

فیبر و پروتئین موجود در این عدس تقریبا با عدس معمولی برابری می کند و تنها تفاوت آن رنگ قرمزش است که در نتیجه رنگدانه هایی است که موجب افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی دال عدس می شود.

عدس حاوی ویتامین های گروه B، A و املاح معدنی، آهن، کلسیم، فسفر و منبع غنی پروتئین گیاهی است و به همین دلیل به آن گوشت فقرا می گویند.

در نتیجه کسانی که بنا به توصیه متخصص مصرف زیاد گوشت برایشان مجاز نیست، می توانند از حبوبات بویژه عدس استفاده کنند، اما آگاه باشید که عدس بیش از دیگر حبوبات افزایش دهنده اسید اوریک خون بوده و افراط در آن موجب بروز خواب های پریشان و کاهش میل جنسی می شود و به صلاحتان است که در مصرف آن زیاده روی نکنید.

جمعه 15/9/1392 - 11:49
بهداشت روانی

عبدالله شفیع‌آبادی

جام جم آنلاین: می‌دانیم که حس حسادت در همه کودکان وجود دارد و این احساس هنگام تولد فرزند دوم افزایش می‌یابد، زیرا کودک می‌ترسد آنچه را که دارد از دست بدهد، مانند توجه والدین و محبت آنها و لوازم بازی‌اش.

معمولا کودکی که داشته​های پیشین خود را از دست می دهد ناراحتی خود را با گریه، داد و بیداد و پرخاشگری نشان می دهد و این مساله ارتباط مستقیم با سن او دارد و در سنین مختلف متغیر است، اما مسلم این است، چون فرزند اول همواره مورد توجه والدین و حتی پدربزرگ و مادربزرگ بوده، انتظار دارد توجه خاص و زیادی به او بشود.

والدین محترم باید از هر کاری که این احساس را در فرزند ایجاد می کند، اجتناب کنند، بنابراین قبل از این که فرزند دوم به دنیا بیاید و از همان زمان بارداری باید با فرزند خود صادق و روراست باشند.

همچنین در قالب بازی و صحبت، کودک خود را برای ورود فرزند جدید آماده کنند. پس از تولد نیز توصیه می شود توجه به فرزند اول کاهش نیابد.

همچنین با توجه به سن فرزند اول می توان مسئولیت های مختلفی را در زمینه نگهداری و مراقبت از نوزاد به او داد تا حس مراقبت از خواهر یا برادر در او رشد کند.

یکی از نکاتی که حساسیت فرزند اول را تشدید می کند این است که یکباره تمام لوازم و حتی اتاق او نصف و با فرزند جدید تقسیم می شود.

گاهی لوازم قدیمی فرزند اول به فرزند دوم داده می شود، در این گونه موارد لازم است توجه کنید، آیا کودک به آن لوازم دلبستگی دارد یا خیر؛ اگر دلبستگی وجود داشته باشد باید او را آماده کرد نه این که با زور و استفاده از جملات سرزنشی با او برخورد کرد.

لازم است از همان ابتدای بارداری، فرزند را برای تولد نوزاد آماده کرد و زمان تولد فرزند دوم نیز توجه کافی به فرزند اول داشت.

گاهی دیده می شود والدین به فرزند بزرگ تر می گویند که تو چون بزرگ تری، باید کوتاه بیایی! این مساله اگر به صورت سرزنشی و دستوری بیان شود، باعث می شود فرزند اول احساس خشم و ناراحتی کند و در زمان نبود مراقبت والدین رفتارهای خصمانه از خود بروز دهد.

فراموش نکنید که این تذکرات نیز باید به شیوه مطلوب به فرزند اول داده شود.

دکتر عبدالله شفیع آبادی - مشاور خانواده

جمعه 15/9/1392 - 11:46
سخنان ماندگار

آیت‌الله بروجردی از علامه طباطبایی درخواست کردند یادداشتی در زمینه مشروبات الکلی در اسلام بنویسند تا پس از تأیید، به کنگره مشروبات الکلی ارسال شود.

خبرگزاری فارس: یادداشت علامه طباطبایی(ره) درباره مشروبات الکلى

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، در سال 1339 شمسى، کنفرانسى براى مبارزه با مشروبات الکلى در استکهلم سوئد تشکیل شد که از سراسر جهان، نمایندگان مذاهب و ملل، در آن شرکت کردند.

پیش از تشکیل جلسات آن کنفرانس، «آرشه تونک» دبیر کل سازمان بین‌‏المللى مبارزه با الکل، ضمن مسافرت به ایران در حوزه علمیه قم با مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردى، یگانه مرجع تقلید وقت شیعیان ملاقات و گفت‌‏وگو کرد و نظریه ایشان را در این مورد به دست آورد.

آیت‌الله بروجردی از علامه طباطبایی درخواست کردند که یادداشتی در این زمینه بنویسند و پس از تأیید به کنگره ارسال شود. در همان وقت، بحث زیر که به وسیله علامه طباطبائى نوشته شده بود، توسط دکتر چهرازى ترجمه و به کنگره ارسال شد که در یکى از جلسات، براى حضار قرائت شد و مورد توجه عموم قرار گرفت.

در آن کنگره رسماً اعلام شد: تنها دینى که در جهان به‏ طور صریح مشروبات الکلى را تحریم نموده و با آن به شدت مبارزه کرده، دین اسلام است و روى همین اصل، عوارض این سمّ کشنده در میان پیروان اسلام به چشم نمى‌‏خورد.

مقاله علامه که همان وقت در روزنامه «وظیفه» چاپ تهران شماره 157 منتشر شد، از نظر می‌گذرد:

 

1. اسلام برخلاف سایر ادیان که تعلیمات آنها بر اساس انزوا و کناره‌‏‌گیرى از اجتماع بنا شده، مانند نصرانیت و برهمنى و بودائیت و یا تنها به تربیت طایفه و نژاد خاص چشم همت دوخته باشد مانند یهودیت، سازمان تعلیم و تربیت خود را یک سازمان اجتماعى جهانى قرار داده است که سعادت انسانیت را در زمینه مدنیت، که هرگز انسان از وى مستغنى نیست، با ایجاد اتحاد و اتفاق کامل میان افراد، تأمین کند و تشکیل مجتمعى را در نظر گرفته که جزء تشکیل دهنده آن یک انسان خالص متمیز بوده باشد و با سیر تکاملى خود سعادت انسانیّت را صد در صد به دست آورد.

و روى این اصل از براى تشکل جامعه مورد نظر خود انسان فطرى (انسان طبیعى) را در نظر گرفته است؛ یعنى انسانى را که دستگاه آفرینش به وجود آورده و با موهبت عقل سلیم مجهز کرده و با این وسیله از سایر انواع حیوانى تمیز داده و آلایش و پیرایش اوهام و خرافات و سایر افکار پوچ تقلیدى و موروثى را نداشته باشد، و این مطلب از اول تا آخر کتاب‌‏الله (قرآن شریف) در نهایت وضوح پیداست.

اسلام تشخیص مى‏‌دهد انسانى را که دستگاه آفرینش به وجود آورده و با عقل سلیم مجهز نموده است، با سلامت شعور و ادراک (و فطرت خدادادى خود) درک مى‏‌کند که در عین حال او و هر آفریده دیگرى در شاهراه حیات جویاى سعادت و خواهان خوشبختى خود مى‌‏باشد؛ و در پیدایش وجود خود و بقاى خود و تأمین سعادت و رفع حوایج خود به هیچ وجه استقلال نداشته و از هر جهت محتاج به کنار از خود مى‌‏باشد.

و همچنین هر موجود دیگرى از اجزاى جهان آفرینش، خود خود را به وجود نیاورده و در اداره وجود و بقاى خود استقلال ندارد و مجموعه جهان هستى نیز که همان انسان و سایر پدیده‏هاى جهانى است به یک نقطه‌‏اى مافوق طبیعت بستگى داشته و با یک اراده شکست‏‌ناپذیر غیبى طبق قوانین عامه علیت و معلولیّت اداره شده و به بقاى وجود خود ادامه مى‌‏دهند.

و این درک، انسان را به سوى این نتیجه هدایت مى‌‏کند که باید به خداى یگانه‏ (حیات علم و قدرت مافوق طبیعت) سر تسلیم فرود آورده و به سوى مقصدى پیش رود که در ساختمان وجود وى پیش‌‏بینى شده و به دست عقل سپرده شده است.

قرآن شریف تصریح مى‌‏کند: «دین همان تسلیم به خداى یگانه است»  و تصریح مى‌‏کند که دین همانا یک سلسله تعلیماتى است که با آفرینش ویژه انسان وفق داده و تطبیق کرده و خواست‌‏هاى وجودى وى را در نهایت تعدیل تأمین نماید: «دین روى آفرینش خدایى استوار است که مردم را طبق آن آفریده و آفرینش خدایى قابل تبدیل و تغییر نیست».

کسى که از این نظر کلى و قطعى اسلام: «بشر باید در حال اجتماعى و اتفاق طورى زندگى کند که با آفرینش انسانى تطبیق نماید». اطلاع به هم رسانیده و کمى تأمل نماید، حدس خواهد زد که اسلام در جریان تعلیمات خود حفظ عقل سالم را مهم‌‏ترین واجبات دانسته و کمترین اجازه‌‏اى از براى تباه کردن وى، حتى یک لحظه، نخواهد داد و همان‏‌طور هم هست.

اسلام اداره امور زندگى انفرادى و اجتماعى انسان را به دست عقل سالم سپرده و هیچ‏‌گونه اجازه مداخله به عواطف دروغ نمى‌‏دهد؛ مگر در حدودى که عقل تجویز نماید. و از این روى از هر چیزى که فعالیت طبیعى این موهبت خدادادى را کم یا زیاد به هم زده و مختل مى‏‌کند و تلاش عقل و تدبیر را خنثى مى‏‌نماید، با تمام قوا جلوگیرى به عمل مى‌‏آورد، چنان که از قمار که روى بخت و شانس استوار است و دروغ و افترا و تزویر و غش در معاملات و هر چه از این قبیل بوده و عقل اجتماعى را مختل ساخته و تدبر و رویه را خنثى مى‏کند، نهى مى‌‏نماید.

و از آن جمله است: استعمال مشروبات الکلى که شدیداً در اسلام ممنوع و حتى‏ نسبت به نوشیدن یک قطره از مسکرات هشتاد تازیانه مجازات تعیین شده است.

2. خوردن مشروبات الکلى در میان سایر کارهاى مزاحم عقل و تدبیر تنها عملى است که سر و کارش مستقیماً با عقل و شعور مى‌‏باشد و تنها به منظور کشتن تعقل و تقویت عواطف بى‌‏سرپرست انجام داده مى‌‏شود. و به همین جهت آثار شوم و نتیجه‌‏هاى زشت و ناهنجارى که پیوسته از جهت بهداشت و اخلاق و روان و دین در افراد و در جامعه‌‏هاى بشرى بسط و توسعه مى‌‏دهد، به هیچ وجه قابل انکار نبوده و پوشیده نیست.

فعلًا سالى که از تاریخ انسانیت نمى‏‌گذرد که هزارها و هزارها بیمار الکلى به بیمارى‌‏هاى گوناگون مرى و معده و ریه و کبد و اعصاب و غیر ذلک، گرفتار نشده و در بیمارستان‌‏ها بسترى نشوند.

سالى نمى‏‌گذرد که جمعیت انبوهى مجانین الکلى به تیمارستان‌‏ها منتقل نشوند.

سالى نمى‌‏گذرد که میلیون‌‏ها اشخاص کنترل اخلاقى خود را از دست ندهند و یا به انحرافات روانى و گرفتارى‌‏هاى فکرى مبتلا نشوند.

سالى نمى‏‌گذرد که این سم مهلک به صدها میلیون قتل و خودکشى و جنایت و دزدى و خیانت و عرض فروشى و رسوایى و پرده‌‏درى و افشاى اسرار و بدگویى و بدزبانى و ایذا و اذیّت هدایت نکند (و یا وقت‌‏هاى زیادى، افراد شریف انسان را در حالى که مانند حیوان وحشى پاى‏‌بند هیچ قانون و مقرراتى نیستند، اسیر و زندانى نکند).

تعقل پاکى که روزانه به واسطه استعمال صدها میلیون لیتر مشروبات الکلى از دست جامعه انسانى مى‌‏رود، ضایعه اسفناک و جبران‌‏ناپذیرى است و البته از نظر روانى از جامعه انسانیتى که پیوسته همه یا قسمت اعظم ممیز انسانیت خود را (تعقل صحیح و پاک) از دست مى‏‌دهند، نباید امید خیر و انتظار خوشبختى عمومى داشت.

قرآن شریف براى اولین بار که از نوشیدن مى نهى مى‏‌کند، به ‏طور اجمال به همه مفاسد فردى و اجتماعى وى اشاره کرده و او را «اثم» نام نهاده: یعنى کار زشتى که‏ دنباله نامطلوب داشته و محرومیت‌‏هایى بار مى‌‏آورد.

و براى آخرین بار که در نهایت تأکید نهى مى‏‌کند، مخصوصاً به دو نوع از مفاسد و مضرّات این عمل اشاره مى‏‌کند که رخنه یافتن آنها به جامعه انسانیت، ارکان جامعه بشرى را سست و بالاخره کاخ سعادت عمومى را به ‏طور قطع سرنگون خواهد کرد.

در سوره مائده، آیه 91 مى‏‌فرماید: «شراب مسکر در میان شما کینه و دشمنى ایجاد کرده و شما را نسبت به مقدسات قوانین و مقررات، که پاى‌‏بندى آنها تنها راه سعادت شماست، بى‏‌اعتنا و بى‏‌بند و بار مى‏‌کند» و بسیار روشن است که تنها همّ تعلیمات اسلامى تشکیل اجتماع صالحى است که الفت و التیام در آن حکومت کند و همه افراد آن خودشان را در پیشگاه خدایى مسئول اجراى قوانین انسانى که ضامن سعادتشان مى‌‏باشد بدانند، و در هیچ حال خدا را فراموش نکنند و به مسئولیت خود بى‏‌اعتنا نباشد.

این است آنچه اجمالاً در قرآن شریف در مقام قانون‌‏گذارى بیان شده است و آنچه از مقام نبوت در این باب نقل شده بیرون از حد بوده و همه مضرات جسمانى و روحانى خمر را تفصیلاً بیان مى‌‏نماید.

3. روزى که اسلام مشروبات الکلى را تحریم کرد جهان بشریت به استثناى معدودى از یهود، مبتلاى این سمّ مهلک بوده و در همه مجتمعات مترقى و غیرمترقى آن روز رواج کامل داشته و خوردن مى هیچ‌‏گونه ممنوعیت قانونى نداشت. مردم آن روز با همین عقیده و عادت نا‌مطلوب نسلًا بعد نسل به ‏طور توارث رشد کرده و رگ و ریشه دوانیده بودند.

البته ریشه‌‏کن نمودن چنین عادتى از براى اسلام همان اندازه اشکال داشت که از میان بردن عقیده وثنیت مشکل بود؛ اگر مشکل‏‌تر نبوده باشد.

و به همین جهت بود که اسلام در اجراى حکم تحریم خمر، راه ارفاق و طریقه تدریج را اختیار نموده و به منظور خود در ظرف چندین سال از دعوت (فاصله نزول آیه اعراف و آیه مائده، جامه عمل پوشانیده. در آیه اعراف سربسته و به نام «اثم» و در سوره بقره آیه 219  نسبتاً صریح‌‏تر؛ در آیه مائده صریح نهى نموده است.

و هم‌‏چنین در اوایل بعثت به عنوان تحریم ساده و سرانجام تحریم شدید نموده و قرار حدّ (مجازات با تازیانه) صادر کرده است.

4. اسلام در ابتداى کار اگرچه در اجراى حکم تحریم و بیرون کردن هواى مى‏‌‌ پرستى از سر مردم، دچار مشکلاتى بود، ولى در عین حال در اجراى این حکم شاق و پذیرش عمومى از وى، موفقیت شگفت‌‏آورى پیدا کرده که راستى حیرت‌‏انگیز است.

آیه مائده که آخرین آیه‌‏اى است که به تحریم خمر مشتمل است، نشان مى‏‌دهد که پس از چندین سال که از عمر تحریم مى‌گذشته هنوز مردم به کلى دست از عادت دیرین خود برنداشته بوده‏‌اند؛ ولى چنان که از قراین تاریخى بر مى‌‏آید، پس از تحریم قطعى خمر، مردم یک‏‌باره هوس باده کشى را از سر بیرون رانده و بى‌‏تأمل هر چه خم شراب و صراحى مى بود، در کوچه‌‏ها و معابر و سر راه‏‌ها شکسته و موجودى محتویات آنها را به زمین ریختند و هرگز اجراى حد براى کسى که در زمان پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله (ما بین تحریم و تعیین حد و رحلت رسول) شراب خورده باشد، نقل نشده؛ با این‌‏که اجراى حد از براى قتل و زنا و امثال آن از منهیات، زیاد نقل شده است.

و در مسیر تاریخى سیزده- چهارده قرن که از طلوع و دعوت اسلامى مى‏‌گذرد، در میان جامعه اسلامى مى‏‌توان گفت: صدها میلیون مسلمان آمده و رفته‌‏اند که در عمر قطره‌‏اى از این سمّ مهلک نچشیده باشند.

و در ممالک اسلامى که صدها میلیون مسلمان زندگى مى‌‏نمایند، به جز شهرهاى بزرگ که از مدنیت! امروزى بى‏‌بهره نبوده و این سمّ نیز به همراه مدنیت! در آنها شیوع پیدا کرده، مى‏‌توان قطع داشت که میلیون‌‏ها مسلمان در عمر خود رنگ شراب ندیده باشند.

در همین ایران خودمان در غیر شهرهاى بزرگ، در دهات و عشایر میلیون‌‏ها زن و مرد مى‏‌توان یافت که در زندگى خود قطره‏‌اى از شراب نچشیده‏‌اند، سهل است، حتى تصور باده‏‌کشى به مخیله‌‏شان نیز خطور نکرده و از شراب مانند پلیدى‌‏هاى دیگر، طبعاً متنفر بوده و دورى مى‌‏جویند. (بررسی‌های اسلامی، ج‏2، ص 232)

جمعه 15/9/1392 - 11:45
اهل بیت

امام باقر(ع) درباره کسانی که ادعای شیعه‌بودن داشتند، فرمود: آیا توانگر به فقیر توجه دارد؟ آیا نیکوکار از خطاکار در می‌‌گذرد؟ و آیا نسبت به یکدیگر همکاری و برادری دارند؟

خبرگزاری فارس: ویژگی‌های شیعه و خودآرائی برای همسر در کلام امام محمدباقر(ع)

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس،‌ امروز (سوم صفر) به روایتی سالروز ولادت حضرت امام محمدباقر علیه‌السلام است. به همین مناسبت، سه موضوع مهم و جالب از آن امام همام نقل می‌کنیم.

1. ویژگی‌های شیعه

ابو اسماعیل گوید: به امام باقر علیه‌السلام عرض کردم فدایت شوم شیعه در محیطی که ما زندگی می‌کنیم بسیار زیاد است.

امام علیه‌السلام فرمود: آیا توانگر به فقیر توجه دارد؟ آیا نیکوکار از خطا کار در می‌گذرد؟ و آیا نسبت به یکدیگر همکاری و برادری دارند؟ عرض کردم: نه!

حضرت فرمود: آنها شیعه نیستند شیعه کسی است که این کارها را انجام دهد. (قصه‌های تربیتی چهارده معصوم (علیه‌السلام) / محمد رضا اکبری)

2. امید بدون عمل

جمعی از شیعیان در محضر امام باقر علیه‌السلام بودند، حضرت به آنها فرمود: ای گروه شیعه شما تکیه گاه میانه باشید و (از افراط و تفریط بپرهیزید) تا آنکه غلو کرده به شما باز گردد و کسی که عقب مانده است خود را به شما برساند.

مردی از انصار که سعد نام داشت عرض کرد: فدایت شوم: غلو کننده کیست؟ حضرت فرمود: مردمی که درباره ما چیزی گویند که ما خود نمی‌گوئیم اینها از ما نیستند و ما هم از آنها نیستیم.

آن مرد سؤال کرد: عقب مانده کدام است؟

امام علیه‌السلام فرمود: کسی که طالب خیر است، خیر و نیکی به او می‌رسد و به همان مقدار نیتش پاداش دارد.

آنگاه رو به ما کرد و فرمود: به خدا سوگند ما از جانب خداوند براتی نداریم و میان ما و او خویشاوندی نیست و بر خدا حجتی نداریم و جز با اطاعت بسوی خدا تقرب نجوییم. پس هر کس از شما که مطیع خدا باشد دوستی ما برای او سودمند باشد و هر کس از شما نافرمانی خداوند کند دوستی ما سودش ندهد. وای بر شما مبادا فریفته شوید. (قصه‌‌های تربیتی چهارده معصوم (علیه السلام) / محمد رضا اکبری)

3. خودآرائی برای همسر

یکی از راویان حدیث، به نام حسن بصری - که شغلش تولید روغن زیتون بود - گوید: روزی به همراه یکی از دوستانم - که از اهالی بصره بود - به محضر مبارک امام محمّد باقر علیه‌السلام شرف حضور یافتیم.

هنگامی که وارد شدیم، حضرت را در اتاقی مرتّب و مزیّن دیدیم که لباسی تمیز و زیبا پوشیده است و خود را خوشبو و معطّر گردانیده بود.

پس مسائلی چند از حضرتش سؤال کردیم و جواب یکایک آنها را شنیدیم؛ و چون خواستیم از خدمت آن بزرگوار خارج شویم، فرمود: فردا نزد من بیائید. من اظهار داشتم: حتما شرفیاب خواهیم شد.

بنابراین فردای آن روز به همراه دوستم به محضر امام علیه‌السلام وارد شدیم و حضرت را در اتاقی دیگر مشاهده کردیم که روی حصیری نشسته است و پیراهنی ضخیم و خشن نیز بر تن مبارک دارد.

پس از آن که در حضور ایشان نشستیم، روی مبارک خود را به سمت دوست من کرد و فرمود: ای برادر بصری! می‌خواهم موضوعی را برایت روشن سازم، تا از حالت شگفت و تحیّر در آئی، دیروز که بر من وارد شُدید و مرا با آن تشکیلات دیدید، آن اتاق همسرم بود و تمام وسائل و امکانات آن، مال وی بود که او آنها را برای من مرتّب و مزیّن ساخته بود؛ و من نیز در قبال آن آراستگی و زینت، لباس زیبا پوشیده و خود را برای همسرم آراسته و معطّر گردانیده بودم. زیرا همان طوری که مرد علاقه دارد همسرش خود را فقط برای او بیاراید، مرد نیز باید خود را برای همسر بیاراید تا مبادا به نوعی دلباخته دیگری شود. (چهل داستان و چهل حدیث از امام محمد باقر(ع)/ عبدالله صالحی)

جمعه 15/9/1392 - 11:43
سخنان ماندگار

 ایرنا - حضرت امام خمینی(ره) نماز جمعه را سنت حسنه ای برای آیندگان دانسته و از ائمه جمعه خواستند تا با استفاده از این جایگاه، ارتباط روحانیت با ملت، مجلس و دولت را افزایش دهند.

یکی از مهمترین چیزهایی که در این انقلاب حاصل شد قضیه نماز جمعه است که در زمان سابق در بین ما متروک، و در بین اهل سنت به طور دلخواه نبود وغالبا تحت نفوذ قدرت‏ها انجام می‏گرفت، که بحمدالله در این نهضت نماز جمعه با محتوای حقیقی آن تحقق یافت وآقایان باید با سفارش به مردم و نسل‏های آینده به این مسأله اهمیت بدهند که نماز جمعه در راس همه امور است و مردم را مجتمع کنند که در این امر خللی وارد نشود. 

منصب امامت جمعه، یعنی منصب تماس روحانیت با ملت و روحانیت با مجلس و دولت و این از اموری است که با دست توانای ائمه جمعه انجام می‏گیرد، که امید است هر روز بیشتر وبهتر انجام شود، و جمعیت‏ها بیشتر بیایند و این سنت حسنه‏ای باشد که برای مردم و آیندگان محفوظ بماند. 

امروز غیر از زمان سابق است که روحانیت نمی‏توانست کاری بکند، بلکه روحانیت مسئول است، نمی‏تواند کنار بنشیند و به دعا و ذکر مشغول گردد. احتیاجات ما زیاد است، احتیاج به تبلیغ و احتیاج به قضاوت، و در عین حال که شورای عالی قضائی زحمت کشیده است، ولی کمبود قاضی وجود دارد. 

حوزه‏ها و علما باید همت کنند که درس قضا بگویند و قضات را از فنونی که در سابق، مانند زمان حضرت امیر(علیه السلام) استفاده می‏شد، آگاه کنند که مساله قضاوت تنها یک مساله علمی نیست، بلکه یک مساله فنی هم هست که گاهی از همین طریق قاضی به «اطمینان» می‏رسد، که در باب قضا حجت است. 

خلاصه، این مسائل به عهده علما و خصوصا ائمه جمعه است که همه دست در دست یکدیگر بدهند تا انقلاب محفوظ بماند و مثل زمان مشروطیت نشود که آنها که اهل کار بودند مایوس بشوند و کنار بروند- که در زمان مشروطیت همین کار را کردند و مستبدین آمدند و مشروطه خواه شدند و مشروطه خواهان را کنار زدند- و عده‏ای که با اسلام سر و کار ندارند به نام اسلام و پیروی از آداب اسلامی روی کار بیایند. 

* از بیانات امام خمینی (ره) در جمع ائمه جمعه مراکز استان ها (چهارم آبان 1362)

جمعه 15/9/1392 - 11:42
عقاید و احکام

از تاریخ و روایات به دست می‌آید که در صدر اسلام، قسمتی از خمس گرفته می‌شد و قسمتی دیگر، با توجه به مصالحی گرفته نشد.

خبرگزاری فارس: آیا خمس در صدر اسلام هم پرداخت مى‏‌شد

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، یکی از مسائلی که از سوی وهابیت و برخی از ناآگاهان علیه شیعه تبلیغ می‌شود این است که خمس مخصوص غنائم جنگی است و علمای شیعه به دروغ این مساله را به صورت گسترده مطرح کرده‌اند.

به همین جهت، سلسله مباحثی درباره خمس از نگاه قرآن و روایات، مطرح خواهیم کرد تا این شبهه بر طرف شود.

یکی از سؤالات درباره اخذ خمس این است که آیا در صدر اسلام، خمس اخذ می‌شد؟

در پاسخ به این سؤال باید گفت اگر منظور از صدر اسلام زمان ائمّه علیهم‌السلام باشد، جواب این است که روایات و تاریخ این مساله را اثبات می‌کند زیرا همانطور که از بحثهاى گذشته استفاده شد که بسیارى از ائمّه هدى علیهم‌السلام در عصر خود نه تنها خمس ارباح مکاسب (درآمد انواع کسبها) را مى‌‏گرفتند، بلکه به مردم دستور مؤکّد مى‌‏دادند که در پرداخت این خمس کوتاهى نکنند، و حتّى وکلا و نمایندگان مخصوص براى جمع‌‏آورى این خمس معیّن فرموده بودند و اشخاصى مانند «علىّ بن مهزیار» و «ابوعلى بن راشد» و امثال آنها این وظیفه را به عهده داشتند.

و اگر منظور از صدر اسلام، خصوص زمان پیامبر صلى الله علیه و آله و امیر مؤمنان علیه‌السلام بوده باشد، باید گفت که طبق تاریخ و روایات غیر از غنائم جنگى، از معادن و گنجها و همچنین غوص (جواهراتى که بوسیله غوّاصى از دریاها بیرون آورده مى‏شود) در عصر آنها خمس گرفته شده است و گواه این موضوع در سنن بیهقى نقل شده که در زمان على علیه‌السلام شخصى گنجینه‌‏اى پیدا کرد و خدمت امام آمد؛ فرمود: چهار پنجم آن مال تو است و خمس آن مال ما است. (سنن بیهقی جلد 4 ص 156)

و نیز نظیر این موضوع در همان کتاب در حدیث دیگرى نقل شده است. (همان ص 157)

و همچنین در همان کتاب که از منابع معروف اهل تسنّن است از پیغمبر صلى الله علیه و آله نقل شده که فرمود: در «رکاز» خمس است؛ پرسیدند منظور از رکاز چیست؟ فرمود طلا و نقره‏‌اى که خداوند از روز نخست در زمین آفریده است. (همان ص 152)

در کتاب وسائل الشّیعه نیز حدیث مفصّلى در زمینه همین موضوع مربوط به عصر امام على علیه‌السلام دیده مى‏شود که شخصى «رکازى» (معدن یا گنجینه‌اى) در عصر امام على علیه‌السلام پیدا کرد، هنگامى که امام از آن آگاه شد به او فرمود خمس آن را بیاور و تحویل بده. (وسائل الشیعه جلد 6 باب 6 حدیث 1)

همچنین پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله در نامه‏‌هاى خود کراراً دستور مى‌‏داد که در سیوب، خمس است، و مردم باید خمس آن را بپردازند، و همانطور که قبلًا گفتیم «سیوب» بر وزن «عیوب» جمع «سیب» بر وزن «غیب» به معنى معادن و گنجها است و بعضى احتمال داده‏‌اند که هرگونه هدیه و بخشش و عطائى را نیز شامل مى‌‏شود و به هر صورت نتیجه مى‌‏گیریم که در غیر غنائم جنگى در عصر پیامبر صلى الله علیه و آله دستور خمس داده شده بود، و پیامبر صلى الله علیه و آله در نامه‏هاى خود آن را از مردم مطالبه مى‏‌کرد. (رک: مکاتیب الرسول، ص 309 و 405 ؛ اسد الغابه جزء 3 ص 38)

امّا این سؤال باقى ماند که آیا در عصر پیغمبر صلى الله علیه و آله و امام على علیه‌السلام از ارباح مکاسب (درآمدهاى کسب و کار) نیز خمس گرفته شده است یا نه؟

در پاسخ مى‌‏گوئیم اسناد تاریخى روشنى در این زمینه درد دست نیست که خمس ارباح مکاسب را پیامبر صلى الله علیه و آله و امام على علیه‌السلام گرفته باشند.

دقت شود که واقع امر چه بوده، یک بحث است و اینکه اسناد تاریخی نقل کرده‌اند یا نه بحث دیگری است. صرف نقل نکردن دلیل بر عدم این امر نیست. بله اگر اسناد تاریخی و روایات معتبر اثبات کند که در آن زمان خمس ارباح مکاسب گرفته نمی‌شد می‌توان وجوهی برای آن ذکر کرد و در هر حال این موضوع هیچ‏‌‌گونه اشکالى در زمینه این حکم ایجاد نمى‏‌‌کند.

زیرا گرفتن و بخشودن این مالیات اسلامى در اختیار حاکم مشروع اسلام است، هنگامى که حکومت مشروع خود را بى‌‏نیاز و یا مردم را در زحمت ببیند مى‌‏تواند آن را ببخشد ولى هنگامى که حکومت مشروع، نیاز داشته باشد و در مردم توانائى آن را ببیند مى‌‏تواند آن را بگیرد، همانطور که امامان بعد، بعضى آن را مى‌‏گرفتند و بعضى با توجّه به وضع مردم و یا وضع بیت‌‏المال، آن را مى‏‌بخشیدند. (دقت شود)

در عصر پیامبر صلى الله علیه و آله و امام على علیه‌السلام، غنائم فراوانى از طریق جنگها و همچنین درآمد زیادى از طریق زمین‏‌هاى خراجى که مال‌‏الاجاره آنها به بیت‌‏المال مى‌‏ریخت عاید حکومت اسلامى مى‌‏شد، رقم این غنیمتهاى جنگى گاهى بقدرى زیاد بود که خمس آن به تنهائى مى‌‏توانست قسمت عمده مشکل مالى حکومت اسلام را بر طرف سازد.

همچنین درآمد زمین‏هاى خراجى نیز گاهى بقدرى زیاد بود که بیت‌‏المال سرشار از اموال مى‏‌شد، و در این شرایط نیازى به گرفتن خمس ارباح مکاسب نبود و لذا آن را عملًا به مردم بخشیدند.

در آغاز اسلام که نیاز بیت‌‏المال به منابع درآمد شدید بود نیز وضع مسلمانان آنچنان آشفته و پریشان و ضعیف بود که دادن خمس علاوه بر زکات، براى آنها طاقت‌فرسا بود، و به همین دلیل خمس گرفته نشد.

امّا در عصر ائمّه دیگر که خمس غنائم جنگى و همچنین درآمد زمین‌‏هاى خراجى به دست خلفاى غاصب مى‌‏رسید و دست امامان از آن کوتاه بود، و از سوى دیگر مردم توانائى بر پرداخت خمس همه درآمدهاى خود داشتند، امامان خمس را از آنان مطالبه مى‏‌کردند. (دقت شود)

ذکر این نکته ضروری است که مساله خمس، به عهده پیامبر و امام معصوم و در دوران غیبت امام، به عهده ولی فقیه جامع الشرایط یا مرجع تقلید جامع الشرایط است.

خلاصه این که، نگرفتن خمس از خصوص درآمد کسب‏ها در عصر پیامبر صلى الله علیه و آله و على علیه‌السلام هیچ‏‌گونه دلیلى بر نبودن این حکم در برنامه‏‌هاى احکام اسلام نیست.

ذکر این نکته نیز لازم است که از بعضى از نامه‏‌هاى پیامبر صلى الله علیه و آله استفاده مى‌‏شود که از «انفال» (زمین‏‌هاى موات و مراتع و چشمه‌‏ها) نیز مطالبه خمس کرده است. (نک: مکاتیب الرسول، ص 365 ؛ خمس پشتوانه استقلال بیت المال، ص 107)

 

ادامه دارد ...

پنج شنبه 14/9/1392 - 23:32
اهل بیت

قدس آنلاین – حسینعلی پورافضلی: توصیه های اهل بیت (ع) درباره سبک زندگی و راههای بهتر زیستن همواره راهگشا بوده است. ایشان در میان توصیه های شان بارها مردم را به رعایت بهداشت و نظافت توصیه کرده‌اند که مسواک زدن یکی از آنهاست.

ما پیش از این در مطلب توصیه های امام رضا (ع) درباره بهداشت دهان و دندان نکاتی را آوردیم و در این نوشتار برخی نکات دیگر را به عنوان ادامه و تکمیل موضوع یادآور می شویم.
برای اهمیت بهداشت دهان و دندان در آموزه های اسلامی همین بس که بیش از صد حدیث و روایت در این زمینه وارد شده است . پیامبر اکرم (ص) مسواک زدن را اقتضای فطرت انسان دانسته می فرمود: "اگر برای مردم دشوار نبود در هر نماز، مسواک زدن را واجب می کردم و نیز می فرمود: "جبرئیل همواره مرا به مسواک زدن سفارش می‏کرد تا جایی که گمان کردم آن را واجب خواهد ساخت."
امام رضا(ع) هم در باب اهمیت مسواک زدن فرمودند: "دو رکعت نماز که بعد از شستن و مسواک نمودن دندان خوانده شود، از هفتاد رکعت نماز بدون مسواک بهتر است." و نیز فرمودند: مسواک نمودن چشم را جلا می دهد؛ موی را می رویاند و آب ریختن چشم را برطرف می کند.(1)
در زمینه استفاده امام رضا(ع) از مسواک معمر بن خلاد، می گوید: هنگامی که علی بن موسی الرضا(ع) به خراسان تشریف آورده بودند رسم آن حضرت چنین بود که وقتی نماز صبح را می خواند، همچنان تا طلوع خورشید در مصلای خویش می نشست و به اذکار و ادعیه مشغول بود؛ آن گاه کیسه ای را می آورند که میسواک های ایشان در آن قرار داشت؛ از یک یک مسواک ها استفاده می فرمودند، سپس کُندر(که نام گیاهی است) می آوردند و حضرت مقداری از آن را می جویدند و سپس این کار را رها کرده و از مصحف قرآنی که برای ایشان فراهم می ساختند، مشغول به تلاوت قرآن کریم می شدند.(2)
و در روایتی دیگر می خوانیم: امام رضا علیه السلام اهل بهداشت بود. دست و دهان خود را می شست، دندان ها را هر روز مسواک می کرد. از این رو، ظرفی داشت که همواره انواع مسواک ها در آن قرار گرفته بود.(3)
توجه اسلام به جزئیات بهداشتی تا این حد بوده که به ما اجازه نداده با هر چیزی، یا با هر چوبی خلال کنیم. در یک روایت آمده است که :"خلال کردن با هر چیزی، موجب فقر است." 
امام رضا(ع ) نیز می فرماید: "با چوب درخت انار و شاخه های ریحان خلال نکنید، زیرا این هر دو سبب تحریک رگ جذام می شوند." (4)
امام رضا(ع) همچنین زیاده روی در مسواک را نهی کرده و فرموده است: "زیاده روی در مسواک زدن، باعث صدمه به مینای دندان و سست شدن ریشه های آن می شود." 
امام رضا(ع) می فرمایند: "هر کسی مایل است دندان هایش سالم بماند، شیرینی را بعد از خوردن مقداری نان مصرف کند، زیرا نان در دهان خمیر می شود و این خمیر، گودال ها و حفره های مینا را پُر می کند. در این صورت، شیرینی هیچ گونه تاثیر سوئی بر روی دندان ها نخواهد گذاشت." 
امام هشتم(ع) همچنین می فرماید: "بهترین چوب برای مسواک، چوب درخت اراک است، زیرا این چوب، دندان ها را جلا می دهد و دهان را خوشبو می کند و لثه ها را محکم کرده و نیز از پوسیدگی جلوگیری می نماید؛ و این فواید در صورتی است که مسواک زدن با اعتدال و میانه روی همراه باشد."
همچنین در این آموزه های نورانی آمده است که: هنگام مسواک زدن خواندن این دعاء سنت می باشد. اللهم طَهِّر فَمِی وَ نَوِّر قَلبِی وَ طَهِّر بَدَنِی وَ حَرِّم جَسَدِی عَلَی النَّارِ وَ اَدخِلنِی فِی عِبَادِکَ الصَّالِحِینَ. یعنی خداوندا دهانم را پاکیزه گردان و قلبم را منور و بدنم را منزه و جسدم را برای آتش جهنم حرام بگردان و برحمت خود، مرا در زمره ی بندگان صالحت قرار بده. مسواک را نباید در مشت گرفت، زیرا درد بواسیر را به همراه خواهد آورد. مسواک را نباید خوابیده استفاده کرد، زیرا طحال انسان را بزرگ خواهد ساخت. نوک مسواک را نباید مکید، زیرا چشمان انسان را ضعیف کرده و نور آنرا از بین خواهید برد. مسواک را نباید بطور خوابیده گذاشت، بلکه باید به گونه ی ایستاده گذاشته و پس از استعمال، بهتر است آنرا یکبار با آب سرد شست. (5)


پانوشتها:
1. مکارم الاخلاق ص50 - بحارالانوار(ط-بیروت) ج73، ص 137
2. من لایحضره الفقیه، ترجمه غفاری، ج2، ص210
3. مسند الامام الرضا علیه السلام جلد 1 صفحه ی 39 
4. محاسن ، ص 564 . مکارم الاخلاق ، ص 153 
5. قطب الارشاد ص 170

چهارشنبه 13/9/1392 - 22:1
بهداشت روانی

جام جم آنلاین: «من فرد نگران و ناراحتی هستم که احساس استفلال نمی‌کنم. چند وقت است که حس خوبی نسبت به خودم ندارم. این روزها معمولا بدون حضور همسر یا یکی از نزدیکانم نمی‌توانم از منزل خارج شوم. خیلی به خانواده وابسته هستم و می‌ترسم آنها مرا رها کنند.

می خواهم همیشه اطرافیانم را راضی نگه دارم و حاضرم هر کاری بکنم تا مرا ترک نکنند. وقتی به مردم نگاه می کنم و می بینم چقدر راحت کارهایشان را انجام می دهند، من هم دلم می خواهد مستقل باشم و بتوانم به تنهایی از عهده کارهایم برآیم.

چند وقت است که احساس پوچی می کنم و حتی بعضی مواقع خیلی زود به گریه می افتم. بهتر است صادقانه بگویم که دائم می ترسم. خیلی دلم می خواهد، بدانم چرا این گونه هستم و چطور می توانم از وابستگی نجات پیدا کنم و رها و مستقل شوم.»

برخی افراد علائمی را به این شکل تجربه می کنند که به نوعی بیانگر وابستگی آنهاست. وابستگی با دلبستگی متفاوت است.

دلبستگی به این معناست که تو را می خواهم، چه منفعتی به من برسانی و چه نرسانی، اما وابستگی یعنی بدون تو نمی توانم و تو منفعتی برای من داری بنابراین افراد وابسته به نوعی از حضور و بودن دیگران منتفع می شوند و به آنها نیاز دارند. اگر از این مشکلات رنج می برید، بهتر است دست به کار شوید.

ابتدا لازم است در یک دفتر بنویسید که با چه کسانی صمیمی هستید و فهرستی از کارهایی را که حاضرید به خاطر جلب رضایت آنها انجام دهید، تهیه کنید، سپس بررسی کنید که چقدر تمایل دارید تا هیچ کس از شما نرنجد و تا چه اندازه حاضرید برخلاف باورهایتان رفتار کنید تا تنها نمانید.

چنانچه هنوز برای اصول اخلاقی و باورها و علایق خود احترام قایلید جای نگرانی نیست، اما اگر بیش از اندازه است حتما باید برای برطرف کردن آن اقدام کنید.

یکی از راهکارها تدوین اهداف گام به گام و کوتاه مدت است. از کارهای ساده شروع کنید و گام به گام کارهایتان را به صورت مستقل انجام دهید و در همان دفتر بنویسید که چه کارهایی را توانستید بدون کمک دیگران انجام دهید.

وقتی فهرستی از کارهایی، حتی کوچک جلوی چشم شما قرار می گیرد و می بینید که توانسته اید برخی کارها را مستقل انجام دهید، این کار به شما نشاط و آرامش می دهد.

ضمنا برای رفع استرس تان نیز لازم است از روش های تنفس عمیق استفاده کنید و دست به کار شوید و حتما از کارهای کوچک شروع کنید.

لازم است حتما ارزش های وجودی خود را مرور کنید و در خودگویی ها به خودتان نهیب بزنید که از پس انجام کارها برمی آیید.

گاهی وقتی با خودمان حرف می زنیم دائم خود را سرزنش می کنیم و جملات دلسرد کننده دیگران را نیز در ذهن مرور کرده و گاهی آنها را باور می کنیم. با خود می گوییم حتما موردی وجود داشته که این گونه به من می گویند.

بنابراین زمانی که اقدام به تغییر می کنید بد نیست ابتدا مراوده خود را با افرادی که به اعتماد به نفس تان صدمه می زنند، کاهش دهید و بدانید که تغییر فکر و اصلاح باورهای غلط بهترین کمک را به شما می کند تا با این معضل برخورد کنید.

دکتر مهرنوش دارینی - روان شناس و مشاور

چهارشنبه 13/9/1392 - 22:0
خواص خوراکی ها

هویج با داشتن مواد غذایی عالی و دارا بودن ویتامین A در رژیم غذایی افراد بسیار مفید است.

237.jpg

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان، مطالعات هندی حاکی از آن است که وجود هویج با داشتن مواد غذایی عالی و دارا بودن ویتامین A در رژیم غذایی افراد بسیار مفید است. هویج سرشار از بتاکاروتن است که این ماده برای کبد مفید است.

 

ویتامین A و آنتی اکسیدان‌های موجود در هویج نیز از پوست در برابر اثرات مضر اشعه خورشید محافظت می‌کنند.

 

ویتامین A مانع از چین و چروک زودرس، آکنه ، خشکی پوست و ایجاد لکه می‌شود.

 

بتاکاروتن موجود در هویج باعث انجام سوخت‌وساز منظم بدن می‌شود و در کاهش سرعت پیر شدن سلول‌ها موثر است.

 

هویج نه تنها بتاکاروتن، بلکه آلفا کاروتن و لوتین را هم شامل می‌شود که این مواد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهند.

 

مطالعات نشان می‌دهد هویج خطر ابتلا به سرطان‌های ریه، پستان و روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

 

هویج همچنین بطور قابل توجهی در کاهش سطح کلسترول موثر است.

چهارشنبه 13/9/1392 - 21:58
آموزش و تحقيقات

پزشکان آمریکایی در یک آزمایش جدید موفق شدند با استفاده از روش «رادیوایمونوتراپی» سلول‌های آلوده به ویروس HIV‌ موجود در نمونه خون بیماران را از بین ببرند.

175-24.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به گفته این پزشکان سلول‌های آلوده به ویروس HIV باقی‌مانده در نمونه خون بیمارانی که از طریق درمان دارویی بسیار فعال «ضدبازگشت ویروسی» معالجه شده‌اند با بکارگیری روش رادیوایمونوتراپی نابود می‌شوند.

 

بیماران آلوده به ویروس HIV ‌با استفاده از روش «ضدبازگشت ویروسی» تحت درمان قرار می‌گیرند اما محققان براین باورند که منشاء اصلی آلوده‌کننده سلول‌ها در بدن همچنان باقی می‌ماند و مانع درمان دائمی این بیماری می‌شود.

 

«ایکاترینا داداچووا»، محقق ارشد این مطالعه از دانشکده پزشکی آلبرت انیشتین گفت: هر گونه روشی برای درمان ایدز باید دربرگیرنده روشی به منظور حذف سلول‌های آلوده به ویروس باشد.

 

در این مطالعه 15 بیمار مبتلا به ایدز پس از درمان به شیوه «ضدبازگشت ویروسی» با تکنیک رادیوایمونوتراپی تحت معالجه قرار گرفتند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، ‌در این بررسی مشخص شد شیوه رادیوایمونوتراپی قادر به از بین بردن کامل سلول‌های آلوده‌ به ویروس HIV‌ است.

چهارشنبه 13/9/1392 - 21:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته