• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2159
تعداد نظرات : 961
زمان آخرین مطلب : 3414روز قبل
دعا و زیارت

 

راز عدد هفت كاخ ، هفت آفاق ، هفت سفره و... در قرآن چيست ؟



در قرآن و فرهنگ اسلامى به برخى از عددها ، عنايت و توجه خاص شده است كه از آن جمله مى توان به عددهاى «سه » ، «هفت » ، «هفتاد» ، «چهل » و .. . اشاره كرد . كاربرد هر يك از اين ها حكمتى دارد كه برخى را قرآن و روايات يادآور شده و برخى را نيز علوم جديد كشف كرده است . حكمت عدد هفت نيز تا حدودى بيان شده است .
در قرآن و فرهنگ اسلامى به برخى از عددها ، عنايت و توجه خاص شده است كه از آن جمله مى توان به عددهاى «سه » ، «هفت » ، «هفتاد» ، «چهل » و .. . اشاره كرد . كاربرد هر يك از اين ها حكمتى دارد كه برخى را قرآن و روايات يادآور شده و برخى را نيز علوم جديد كشف كرده است . حكمت عدد هفت نيز تا حدودى بيان شده است .
   

شماره هفت از ديرباز مورد توجه اقوام مختلف جهان بوده است ; قوم «سومر» قديمى ترين قومى بوده كه به آن توجه كرده است . آنان متوجه سيارات هفتگانه ـ آنچه امروز نيز از كرات منظومه شمسى با چشم غيرمسلح ديده مى شود ـ شدند و به پرستش آن ها پرداختند.
از جمله مواردى كه عدد هفت در آن ها به كار رفته عبارتند از : 1 . ايام هفته 2 . تقسيم جهان به هفت اقليم 3 . هفت طبقه زمين 4 . هفت طبقه آسمان 5 . هفت فرشته مقدس در نظر بنى اسرائيل .
همه اين ها و موارد بسيارى ديگر كه بعضى در افسانه هاى ديرين و ساير شؤون تمدنى بشر ديده شده ، نمايانگر اهميت فوق العاده اين عدد در نظر اقوام مختلف است .(1)


عدد هفت در امور دينى :

معادل هفت در عربى واژه هاى «سبع و سبعه » مى باشد .

كثرت كاربرد اين شماره در امور مذهبى نمايانگر اهميت ويژه آن در اين راستا است .

از جمله كاربردهاى دينى عدد هفت عبارتند از :

1 . هفت فرشته مقدس در نظر بنى اسرائيل 2 . هفت بار طواف بر گرد كعبه 3 . هفت طبقه جهنم 4 . هفت درب جهنم 5 . هفت سلام در قرآن ـ كه عبارتند از : 1 . «سلم قولا من ربّ رحيم »(يس ،58) 2 . «سلم على ابرهيم »(صافات ، 109) 3 . «سلم على نوح فى العلمين »(صافات ، 79) 4 . «سلم على موسى و هرون »(صافات ، 120) 5 . «سلم على ءال ياسين »(صافات ، 130) 6 . «سلم عليكم طبتم »(زمر ، 73) 7 . «سلم هى حتى مطلع الفجر»(قدر ، 5) 6 . هفت بار تطهير در قوانين طهارت 7 . هفت عضوى كه در سجده بايد روى زمين باشد 8 . هفت شبانه روز بلاى قوم عاد 9 . هفت شهر عشق و هفت مردان در تصوف 10 . قرّاءسبعه .(2)

الف ) سبع و سبعه در قرآن :

اين دو واژه 24 بار در قرآن به كار رفته اند ; بيست بار با واژه «سبع » و چهار بار با واژه «سبعه » كه عبارتند از : «سبع سموت » (بقره ، 29 / فصلت ، 12 / طلاق ، 12 / ملك ، 3 / نوح ، 15) «السموت السبع » (اسراء ، 44 / مؤمنون ، 86) «ويقولون سبعة .. . (كهف ، 22) «و سبعة إذا رجعتم » (بقره ، 196) «سبع شداد» (يوسف ، 48) «سبعاً شداداً» (نباء ، 12) «سبع سنابل » (بقره ، 260) «سبع بقرت سمان يأكلهن سبع عجاف و سبع سنبلت خضر» (يوسف ،43 و 46) «سبع سنين » (يوسف ، 47) «سبع طرائق » (مؤمنون ، 17) «سبع ليال » (حاقّه ، 7) «سبعاً من المثانى » (حجر ،87) «سبعة ابواب » (حجر ، 44) «سبعة أبحر» (لقمان ، 27)

ب ) عدد هفت در روايات :

در روايات اسلامى نيز اين شماره مورد توجه قرار گرفته است . تنها در كتاب «خصال » شيخ صدوق(رحمه الله) 116 روايت در «باب السبعة » آمده است .(3)

به برخى از اين روايات اشاره مى كنيم :

«هركس اقرار به هفت چيز كند مؤمن است » ـ «بازخواست مردم ازهفت چيز در قيامت » ـ «وصيت به هفت چيز» ـ «محاجه اميرالمؤمنين(عليه السلام) با قوم خود در قيامت با هفت خصلت » ـ «واجبات نماز هفت چيز است » ـ وقت ، طهارت ، توجه ، قبله ، ركوع ، سجود ـ «اگر بنده اى گناه كند ، ملك موكل بر شانه راست هفت ساعت براى استغفار به او فرصت مى دهد» ـ «تقسيم بندى عمر فرزندان به سه هفت سال » (هفت سال نخست براى بازى ، هفت سال دوم براى آموزش و هفت سال سوم براى فراگيرى حلال و حرام ) ـ «كودك در هفت سال نخست آقايى مى كند و در هفت سال دوم فرمانبردار و در هفت سال سوم مشاور خانواده است » ـ «قرآن بر هفت حرف نازل شده .»(4)


حكمت كاربرد عدد هفت در شرع مقدس :

در قرآن و فرهنگ اسلامى به برخى از عددها ، عنايت و توجه خاص شده است كه از آن جمله مى توان به عددهاى «سه » ، «هفت » ، «هفتاد» ، «چهل » و .. . اشاره كرد . كاربرد هر يك از اين ها حكمتى دارد كه برخى را قرآن و روايات يادآور شده و برخى را نيز علوم جديد كشف كرده است . حكمت عدد هفت نيز تا حدودى بيان شده است . كتاب هاى لغت عربى آن را (همچون عدد هزار در فارسى ) نمادى از كثرت و فراوانى مى دانند ;(5) ولى در قرآن و روايات هم به معناى كثرت و هم براى شمارش چيزى به كار رفته است .

عددى كه نماد كثرت است عددى كامل و زنده است ; بر خلاف اعداد معمولى رياضى «عدد زنده » آن است كه فكر ايشان را تا بى نهايت پيش برد و واقعيت را آن چنان كه هست در نظرها تجسم بخشد ; چنين عددى روح دارد و رياضى دان و بى سواد هر دو عظمت آن را درك مى كنند . عددى را (مثلا يك ) تصور كنيد كه يك كيلومتر صفر جلوى آن قرار گرفته باشد ; اين عدد عظمت دارد ; اما تنها رياضى دان عظمت آن را مى شناسد ; ولى اعداد كامل و زنده را همه مى شناسند و مى توانند به ابهت و گستردگى اش اذعان كنند .(6)

شايد انتخاب عدد هفت براى كثرت به خاطر بسيارى از امور هفتگانه ثابت در جهان هستى باشد ، همچون يك دوره كامل هفت روزه زمان (يك هفته ) از اين رو ، اين شماره صرفاً يك عدد رياضى محسوب نمى شود ; بلكه عددى براى نشان دادن كمال يك چيز است ; مانند عدد چهل كه يكى از حكمت هاى آن اين است كه رسيدن به چهل سالگى به طور معمول با كمال عقل همراه است .(7)

اكنون به دو نمونه از آيات قرآن كه عدد هفت در آن ها به همين منظور به كار رفته است ، توجه كنيد :

1ـ «و لو أنّما فى الأرض من شجرة أقلم والبحر يمدّه من بعده سبعة أبحر مانفدت كلمت الله إنّ الله عزيز حكيم ; (لقمان ، 27) و اگر آن چه درخت در زمين است قلم باشد و دريا را هفت درياى ديگر به يارى آيد ، سخنان خدا پايان نپذيرد . قطعاً خدا است كه شكست ناپذير حكيم است .»

در اين آيه ، قرآن به جاى اين كه بگويد : مخلوقات خداوند در پهنه هستى عددى بسيار بسيار بزرگ دارند مى گويد : اگر تمام درختان روى زمين ، قلم و همه درياها مركب شود ، تمام قلم ها مى شكند ، و ازبين مى رود ، ولى حقايق عالم هستى و معلومات پروردگار هستى پايان نمى پذيرد . عظمت سخن آن گاه روشن تر مى شود كه عدد هفت نمادى از كثرت باشد ، در اين آيه براى مجسم ساختن عدد بى نهايت و نزديك ساختن معناى علم بى پايان خدا و گستردگى فوق العاده جهان هستى به افكار ما ، از عدد زنده استفاده شده است .(8)

2ـ «و إنّ جهنم لموعدهم أجمعين * لها سبعة أبوب لكلّ باب منهم جزء مقسوم ; (حجر ، 43ـ44) و قطعاً وعده گاه همه آنان دوزخ است ، ]دوزخى[ كه براى آن هفت در است و از هر درى بخش معين از آنان ]وارد مى شوند[ .» در اين آيات آمده كه جهنم هفت در دارد ; بعيد نيست كه عدد هفت در اينجا نيز براى كثرت باشد ; يعنى جهنم درهاى بسيار و فراوان دارد ; و واضح است كه اين تعداد درها در حقيقت به عوامل گوناگونى كه انسان را به جهنم مى كشاند اشاره دارد . هر چند روايات نيز به اين «هفت در» اشاره كرده اند ; ولى ظاهراً درهاى جهنم به هفت در محدود نمى شود .(9)

پي نوشت ها:
1 . ر .ك : لغت نامه دهخدا ، ج 14 ، ص 20768 ، مؤسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران
2 . لغت نامه دهخدا ، همان / برهان قاطع ، همان .
3 . ر . ك : خصال ، شيخ صدوق (ره ) ، ج 2 ، ص 340ـ405 ، مؤسسة النشر الاسلامى .
4 . ر .ك : سفينة البحار ، شيخ عباس قمى (ره ) ، ماده «سبع » / معارف و معاريف
5 . ر .ك : لسان العرب ، ابن منظور ، ج 6 ، ص 155 ، داراحياءالتراث العربى .
6 . ر . ك : تفسير نمونه ، آية الله مكارم و ديگران ، ج 12 ، ص 574 ، دارالكتب الاسلامي
7 . ر .ك : تفسير نمونه ، همان ، ج 17 ، ص 76 / الميزان ، همان ، ج 18 ، ص 201 .
8 . ر .ك : تفسير الميزان ، علامه طباطبايى ، ج 16 ، ص 232 ، نشر اسماعيليان
9 . ر .ك : الميزان ، همان ، ج 12 ، ص 175 ، مؤسسة الاعلمى للمطبوعات / تفسير نمونه


منبع:سايت طاووس بهشت

دوشنبه 8/5/1386 - 7:5
اخبار

دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر هشدار داد: قرصهاي روانگردان آرام آرام جايگزين مواد مخدر سنتي مي شوند، در حالي كه مبارزه و كنترل اين قرصهاي مخرب سخت تر و پيچيده تر از مواد مخدر سنتي است.




اسماعيل احمدي مقدم در گفتگو با فارس افزود: مبارزه با قرصهاي روانگردان صنعتي جديد حتماً در دستور كار ستاد مبارزه با مواد مخدر است زيرا معتقديم مواد مخدر آرام آرام از شكل سنتي به مواد صنعتي روانگردان در حال تغيير است كه براي كنترل اين مواد قطعاً افزايش آگاهي خانواده ها و جامعه اهميت زيادي دارد.
وي گفت: در گذشته در هيچ جاي قانون مبارزه با مواد مخدر اشاره اي به مواد روانگردان نشده بود اما اكنون در سياستهاي كلان مبارزه با مواد مخدر روانگردانها نيز در كنار مواد مخدر قرار گرفته اند و در پيش نويس قانون جديد مبارزه با مواد مخدر نيز كه در مجمع تشخيص مصلحت نظام در حال بررسي است، روانگردانها نيز جزو مواد مخدر بر شمرده شده اند.وي ادامه داد: براساس پيش نويس قانون جديد، تشخيص مواد مخدر و روانگردان به عهده ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
احمدي مقدم اضافه كرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر در دوره جديد براي كنترل مصرف مواد مخدر در كشور تأكيد ويژه اي بر اجراي برنامه هاي آموزشي و پيشگيرانه مؤثر و قابل ارزيابي دارد، به همين علت برنامه هاي متنوعي با همكاري صدا و سيما و NGOها در حال تدارك است كه ساخت فيلمها و انيميشنها و پخش برنامه هاي آموزشي از طريق صدا و سيما از آن جمله است.
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اجراي برنامه هاي آموزشي در مدارس براي ارتقاي سطح آگاهي دانش آموزان و والدين نيز با همكاري آموزش و پرورش از ديگر برنامه هايي است كه در كميته فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال پيگيري است.

دوشنبه 8/5/1386 - 7:2
ورزش و تحرک

تيم ملي بسكتبال ايران دومين ديدار خود را در چارچوب بيست و چهارمين دوره  مسابقات جام ملتهاي آسيا با پيروزي پشت سر گذاشت تا به عنوان تيم اول گروه راهي مرحله  نيمه نهايي اين دوره از مسابقات شود.
  تيم ملي بسكتبال ايران بعد از ظهر ديروز و از ساعت 16 به وقت تهران در شهر توكوشيماي ژاپن به مصاف تيم بسكتبال اردن رفت و توانست در پايان با ثبت نتيجه  60 به 54 علاوه بر كسب دومين پيروزي خود، راهي مرحله  نيمه پاياني رقابتها شود.
براي تيم ملي بسكتبال ايران در اين ديدار حامد حدادي 18، صمد و آيدين نيكخواه بهرامي هركدام به ترتيب 16 و 10 امتياز كسب كردند.
تيم ايران امروز و در سومين ديدار خود در مرحله  مقدماتي بايد به مصاف تيم چين برود

منبع:http://www.qudsdaily.com/archive/1386/html/5/1386-05-08/page58.html#1

دوشنبه 8/5/1386 - 6:56
ورزش و تحرک

عنوان قهرماني چهاردهمين دوره رقابتهاي جام ملتهاي آسيا به عراق رسيد. ديروز و در فينال اين رقابتها عراقي ها موفق شدند در



مسابقه اي سنگين عربستان را با نتيجه يك بر صفر شكست دهند و براي نخستين بار به عنوان قهرماني جام ملتها دست يابند. تنها گل سربازان «وي يرا» در فينال را يونس محمود در دقيقه 72 به ثمر رساند.
عراقي ها ديروز در حالي جام قهرماني را به كشورشان بردند كه در تمام طول 90 دقيقه بسياري از بينندگان قبل از اينكه به بطن مسابقه توجه كنند ذهنشان را در قلب عراق و به ميان توپها و تانكها معطوف كرده و احتمالاً اوضاع آنها را با اوضاع بسياري از كشورهاي متمول آسيا كه در ميانه راه حذف شدند مقايسه مي كردند. حوالي دقيقه 80 بود كه وحيد ضرابي نسب پرسيد واقعاً اين تيم ملي در كجاي عراق تمرين مي كرده. او به توپ ها و تانكهايي اشاره مي كرد كه خاك عراق را جولانگاه خودشان قرار داده اند و گوشه گوشه اين كشور را با خون و فرياد آميخته اند. سؤال طعنه آميز و تأمل برانگيزي بود. اما اين فوتبال است.
ورزشي كه بسياري از ملتهاي دنيا در طول يك صد و اندي سال عمر اين ورزش تمام غرور از دست رفته شان را در ميدان آن جستجو كرده اند. فوتبال تجلي گاه حاكميت از دست رفته مستعمره ها بوده و هست. فوتبال هميشه و همه جا محل انتقام ها بود و باقي ماند. آرژانتين با مارادونا در جام جهاني 1986 غرور از دست رفته در جنگ بر سر جزاير فالكلند را با تحقير شواليه هاي انگليسي دوباره به مردمش هديه كرد.
سنگال در جام جهاني 2002 با شكست فرانسه كه ساليان سال اين كشور را به عنوان مستعمره استثمار مي كرد مرهمي بر زخمهاي مردم نجيب و فقيرش گذاشت. و امروز نوبت عراق است كه با قهرماني در جام ملتها غمي از غمهاي بي پايان مردم جنگ زده و تحت استعمارش كم كند. ديروز عراق با گل يونس محمود منفجر شد. ديروز مردم عراق براي بعد از ظهري هم كه شده تمام روزهاي سياه گذشته را فراموش كردند و پايكوبان به خيابانها ريختند تا طعم غرور را دوباره بچشند.
عراق با انگيزه هايي كه در حال فوران از چشمها و قلبهاي بازيكنانشان بود آنقدر در ميدان فوتبال جنگيد تا به آنچه كه در ميدان جنگ از دست داده بود چنگ انداخت. غرو. آنها با اين قهرماني غرور پايمال شده شان را جلايي زدند و به مردم تنگدست و جنگ زده شان تا مدتي خوشي و شادي هديه كردند.

منبع:http://www.qudsdaily.com/archive/1386/html/5/1386-05-08/page58.html#1

دوشنبه 8/5/1386 - 6:55
آموزش و تحقيقات

اینها اعمالی است كه انجام دادن آنها متعلق به همه ماه است و اختصاصى به روز معينی ندارد و آن چند مورد است :

1- در تمام ايام ماه رجب دعای ذیل را که روایت شده امام زین العابدین علیه السلام در حجر در غره خواندند، خوانده شود:

"يَا مَنْ يَمْلِكُ حَوَائِجَ السَّائِلِينَ وَ يَعْلَمُ ضَمِيرَ الصَّامِتِينَ لِكُلِّ مَسْأَلَةٍ مِنْكَ سَمْعٌ حَاضِرٌ وَ جَوَابٌ عَتِيدٌ اللَّهُمَّ وَ مَوَاعِيدُكَ الصَّادِقَةُ وَ أَيَادِيكَ الْفَاضِلَةُ وَ رَحْمَتُكَ الْوَاسِعَةُ فَأَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّىَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَقْضِىَ حَوَائِجِى لِلدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَىْ‏ءٍ قَدِيرٌ ."

منبع:www.helal.ir

2- دعایی را كه از حضرت صادق عليه السلام روایت شده، خوانده شود:

«خَابَ الْوَافِدُونَ عَلَى غَيْرِكَ وَ خَسِرَ الْمُتَعَرِّضُونَ إِلا لَكَ وَ ضَاعَ الْمُلِمُّونَ إِلا بِكَ وَ أَجْدَبَ الْمُنْتَجِعُونَ إِلا مَنِ انْتَجَعَ فَضْلَكَ بَابُكَ مَفْتُوحٌ لِلرَّاغِبِينَ وَ خَيْرُكَ مَبْذُولٌ لِلطَّالِبِينَ وَ فَضْلُكَ مُبَاحٌ لِلسَّائِلِينَ وَ نَيْلُكَ مُتَاحٌ لِلْآمِلِينَ وَ رِزْقُكَ مَبْسُوطٌ لِمَنْ عَصَاكَ وَ حِلْمُكَ مُعْتَرِضٌ لِمَنْ نَاوَاكَ عَادَتُكَ الْإِحْسَانُ إِلَى الْمُسِيئِينَ وَ سَبِيلُكَ الْإِبْقَاءُ عَلَى الْمُعْتَدِينَ اللَّهُمَّ فَاهْدِنِى هُدَى الْمُهْتَدِينَ وَ ارْزُقْنِى اجْتِهَادَ الْمُجْتَهِدِينَ وَلا تَجْعَلْنِى مِنَ الْغَافِلِينَ الْمُبْعَدِينَ وَ اغْفِرْ لِى يَوْمَ الدِّينِ .»

3- از حضرت صادق عليه السلام روايت شده كه در ماه رجب این خوانده شود:

«اللَّهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ صَبْرَ الشَّاكِرِينَ لَكَ وَ عَمَلَ الْخَائِفِينَ مِنْكَ وَ يَقِينَ الْعَابِدِينَ لَكَ اللَّهُمَّ أَنْتَ الْعَلِىُّ الْعَظِيمُ وَ أَنَا عَبْدُكَ الْبَائِسُ الْفَقِيرُ أَنْتَ الْغَنِىُّ الْحَمِيدُ وَ أَنَا الْعَبْدُ الذَّلِيلُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ امْنُنْ بِغِنَاكَ عَلَى فَقْرِى وَ بِحِلْمِكَ عَلَى جَهْلِى وَ بِقُوَّتِكَ عَلَى ضَعْفِى يَا قَوِىُّ يَا عَزِيزُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الْأَوْصِيَاءِ الْمَرْضِيِّينَ وَ اكْفِنِى مَا أَهَمَّنِى مِنْ أَمْرِ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.»

قابل توجه است که ادعیه دیگری نیز برای این ماه عزیز ذکر شده است که می‌توانید به مفاتیح الجنان مبحث اعمال ماه رجب رجوع نمایید .

4- از حضرت رسول اکرم صلى الله عليه و آله روايت شده كه: هر كس در ماه رجب صد مرتبه بگويد: «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِى لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ» و آن را به صدقه ختم فرمايد حق تعالى براى او به رحمت و مغفرت و كسى كه چهار صد مرتبه بگويد بنويسد براى او اجر صد شهيد عطا فرماید.

5- از نبی مکرم اسلام روایت است: كسى كه در ماه رجب هزار مرتبه "لا إِلَهَ إِلا اللهُ" بگوید خداوند عز و جل براى او صد هزار حسنه عطا کند و براى او صد شهر در بهشت بنا فرمايد .

6- روايت است كسى كه در رجب در صبح هفتاد مرتبه و در شب نيز هفتاد مرتبه بگويد "أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ" و پس از اتمام ذکر، دست‌ها را بلند كند و بگويد: "اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِى وَ تُبْ عَلَىَّ" اگر در ماه رجب بميرد خدا از او راضى باشد و به بركت ماه رجب، آتش او را مس نكند .

7- در کل اين ماه هزار مرتبه ذکر: أَسْتَغْفِرُ اللهَ ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ مِنْ جَمِيعِ الذُّنُوبِ وَ الْآثَامِ " گفته شود؛ تا خداوند رحمان او را بيامرزد .

8- سيد بن طاووس در اقبال از حضرت رسول اکرم صلى الله عليه و آله فضيلت بسياری براى خواندن سوره قل هو الله أحد نقل کرده است که ده هزار مرتبه يا هزار مرتبه يا صد مرتبه در این ماه تلاوت شود. و نيز روايت كرده كه هر كس در روز جمعه ماه رجب صد مرتبه سوره قل هو الله أحد را بخواند براى او در قيامت نورى شود كه او را به بهشت بكشاند .

9- سيد بن طاووس از حضرت رسول صلى الله عليه و آله روايت كرده كه: هر كس در روز جمعه ماه رجب، مابين نماز ظهر و عصر، چهار ركعت نماز بگزارد و در هر ركعت حمد يك مرتبه و آية الكرسى هفت مرتبه و قل هو الله أحد پنج مرتبه بخواند، و  سپس ده مرتبه بگويد: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ الَّذِى لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ» حق تعالى براى او از روزى كه اين نماز را گزارده تا روزى كه بميرد هر روزى هزار حسنه به او عطا فرمايد، و او را به هر آيه‌ای كه خوانده شهرى در بهشت از ياقوت سرخ و به هر حرفى قصرى در بهشت از دُرّ سفيد دهد و تزويج فرمايد او را حورالعين و از او راضى شود .

10- سه روز از اين ماه را كه پنجشنبه و جمعه و شنبه باشد روزه گرفته شود. زيرا كه روايت شده هر كس در يكى از ماه‌هاى حرام، اين سه روز را روزه بدارد حق تعالى براى او ثواب نهصد سال عبادت بنويسد.

11- از حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله روایت است كه: هر كس در يك شب از شب‌هاى ماه رجب ده ركعت نماز به این نحو که در هر ركعت حمد و قل يا ايها الكافرون يك مرتبه و توحيد سه مرتبه بخواند، خداوند گناهان او را می‌آمرزد.

دوشنبه 8/5/1386 - 6:51
دعا و زیارت

ماه رجب و ماه شعبان و ماه رمضان شرافت زیادی دارند و در فضیلت آنها روايات بسياری وارد شده است. از حضرت رسول صلى الله عليه و آله روايت شده كه: ماه رجب ماه بزرگ خدا است و ماهى در حرمت و فضيلت به آن نمى‏رسد و جنگیدن با كافران در اين ماه حرام است و رجب ماه خدا است و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است كسى كه يك روز از ماه رجب را روزه دارد موجب خشنودى خدای بزرگ می‌گردد و غضب الهى از او دور گردد و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته گردد.

از حضرت موسى بن جعفر عليهماالسلام روایت است كه: هر كس يك روز از ماه رجب را روزه بگیرد، آتش جهنم يك سال، از او دور شود و هر كس سه روز از آن را روزه دارد بهشت او را واجب گردد.

و همچنین فرمود كه: رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرين‏تر. هر كس يك روز از رجب را روزه بگیرد البته از آن نهر بياشامد.

از حضرت صادق عليه السلام روایت است كه حضرت رسول صلى الله عليه و آله فرمود كه: ماه رجب ماه استغفار امت من است پس در اين ماه بسيار طلب آمرزش كنيد كه خدا آمرزنده و مهربان است و رجب را "أصب" مى‏گويند زيرا كه رحمت خدا در اين ماه بر امت من بسيار ريخته مى‏شود پس بسيار بگوئيد: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ».

و ابن بابويه به سند معتبر از سالم روايت كرده است كه گفت: رفتم به خدمت حضرت صادق عليه السلام در اواخر ماه رجب كه چند روز از آن مانده بود چون نظر مبارك آن حضرت بر من افتاد فرمود كه آيا در اين ماه روزه گرفته‏اى؟ گفتم نه والله اى فرزند رسول خدا. فرمود كه آنقدر ثواب از تو فوت شده است كه قدر آن را به غير خدا كسى نمى‏داند به درستى كه اين ماهى است كه خدا آن را بر ماه‌هاى ديگر فضيلت داده و حرمت آن را عظيم نموده و براى روزه داشتن آن گرامى داشتن را بر خود واجب گردانيده است.

پس گفتم يابن رسول الله اگر در باقيمانده اين ماه روزه بدارم آيا به بعضى از ثواب روزه‏داران آن نائل مى‏گردم؟ فرمود: اى سالم هر كه يك روز از آخر اين ماه را روزه بدارد خدا او را ايمن گرداند از شدت سكرات مرگ و از هول بعد از مرگ و از عذاب قبر و هر كه دو روز از آخر اين ماه روزه دارد بر صراط به آسانى بگذرد و هر كه سه روز از آخر اين ماه را روزه دارد ايمن گردد از ترس بزرگ روز قيامت و از شدت‌ها و هول‌هاى آن روز و برات بيزارى از آتش جهنم به او عطا كنند. و بدان كه از براى روزه ماه رجب فضيلت بسيار وارد شده است و روايت شده كه اگر شخصی قادر بر آن نباشد هر روز صد مرتبه اين تسبيحات را بخواند تا ثواب روزه آن را دريابد: سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِيلِ سُبْحَانَ مَنْ لا يَنْبَغِى التَّسْبِيحُ إِلا لَهُ سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزََّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ .

منبع:www.helal.ir

دوشنبه 8/5/1386 - 6:48
دعا و زیارت

در چه مساجدی می توان اعتکاف کرد؟

 

سوال

سوال:با توجه به استقبال فوق العاده ای که از مسأله اعتکاف، مخصوصاً از سوی جوانان می شود، و سال به سال افزایش پیدا می کند، و شرایطی که برای مساجدی که در آن می توان اعتکاف کرد ذکر می کنند، سبب محدودیتهایی شده، دقیقاً بفرمایید اعتکاف در چه مساجدی جایز است؟ آیا فقط در مساجد چهارگانه یا هر هر مسجد جامعی می توان اعتکاف کرد؟ و منظور از مساجد جامع چیست؟ خواهشمندیم جواب واضحی دهید تا تکلیف اعتکاف کنندگان محترم روشن شود.

جواب

با مراجعه به ادلّه مسأله و روایات متعدّدی که در این باره در منابع روایی وارد شده، روشن می شود که در تمام مساجدی که در آن نماز جماعت به طور مرتّب بر پا می شود، اعتکاف جایز است. بنابراین محدودیّت خاصّی در این گونه مساجد نیست.

 

 

اعتکاف

سوال

در ايام اعتكاف در مسجد دانشگاه رفتن به كلاس و شركت در درس ها جايز است؟

جواب

جايز نيست.

 

 

سوال در مورد اعتكاف

سوال

در ايام اعتكاف در مسجد دانشگاه رفتن به كلاس و شركت در درس ها جايز است؟ 2. گفتگو با تلفن همراه در مسجد در موارد غير ضروري و مكرر چه صورت دارد؟ (در ايام اعتكاف(

جواب

جايز نيست. 2- در صورتي كه ضرري به اعمال اعتكاف نزند مانعي ندارد ولي بهتر ترك آن در غير موارد ضرورت است.

منبع:http://www.amiralmomenin.net/persian/modules.php?name=es&p=2&id=135

دوشنبه 8/5/1386 - 6:42
فلسفه و عرفان
       هرچه مرا از دنیا نصیب است به کافران ده...

                                                                      وآنچه مرا از عقبی نصیب است ، به مومنان ده...

       

 مرا در این جهان یاد و نام تو بس و درآن جهان،دیدار و سلام تو بس...

 

دوشنبه 8/5/1386 - 6:37
فلسفه و عرفان

از ما هرکه را بینی معیوب بینی...

 

      هر کردار که بینی همه با تقصیر بینی...

 

           با این همه نه باران بر ما بازمی ایستد ، نه جز گل کَرَم می روید...

 

            

         چون با دشمن به سخط بچندین بری ، پس سود پسندیدگان چه اندازه...؟

 

                                                      

                            و آئین محبان را چه پایان...

 

         

              مقام عارفان را چه حد و شادی دوستان را چه کران...؟

دوشنبه 8/5/1386 - 6:35
کامپیوتر و اینترنت

شركت Dell اولين توليد كننده كامپيوترهاي شخصي اعلام كرد كه قصد دارد بسته نرم افزاري گوگل را بر روي كامپيوترهاي توليد خود نصب كند . اين خبر مي تواند هشداري براي شركت مايكروسافت كه رقيب گوگل است باشد.
اين بسته نرم افزاري گوگل همان گوگل دكستاب است كه مجموعه اي از برنامه هاي محاسباتي، ميله ابزار و گوگل و لينك هايي به وب سايتهاي گوگل و دل را شامل مي شود.
گوگل اعلام كرده است كه اين شروع راه است و در آينده همكاريهاي بزرگتر و بيشتري روي خواهد داد ما احساس مي كنيم كه نرم افزارمان به مشتريان در جستجوها و سازماندهي اطلاعاتشان بسيار كمك خواهد كرد بسته نرم افزاري گوگل اين امكان را به كاربر مي دهد كه هم در اطلاعات موجود در اينترنت و هم بر روي اطلاعات كامپيوتر خود جستجو نمايد. گوگل و دل تصميم گرفته اند كه سود حاصل از اين همكاري را بين خود تقسيم كنند ولي از ارائه جزئيات اين امر خودداري كرده اند.
دل نيز اعلام كرده است كه فروش كامپيوترهاي مجهز به نرم افزار گوگل را از اواخر اين ماه آغاز خواهد كرد.
اين همكاري با برترين توليد كننده كامپيوترهاي شخصي مي تواند به عنوان كودتايي از طرف گوگل تلقي گردد يك دهه پيش بود كه مايكروسافت نفوذ خود را در بين توليد كنندگان كامپيوترهاي شخصي براي نصب سيستم عامل ويندوز بر روي آنها شروع كرد.
شركت دل كه از سال گذشته به دليل پايين آوردن قيمت از طرف رقبا رشد و توسعه خود را كم مي بيند مي خواهد با مجهز شدن به معروفترين موتور جستجوي اينترنتي سود خود را افزايش دهد.

  منبع : روزنامه جام جم - كليك

دوشنبه 8/5/1386 - 6:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته