• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 588
تعداد نظرات : 663
زمان آخرین مطلب : 2619روز قبل
بیماری ها

سلامتیران: پوست خارجی‌ترین لایه بدن است و در تماس مستقیم با عوامل محیطی قرار دارد. عوامل محیطی مستقیم و غیر‌مستقیم بر پوست تاثیر می‌گذارند و به همین دلیل لازم است در هر فصل با توجه به تغییرات آب‌و‌هوا، شیوه مراقبت از پوست را هم تغییر دهیم. با شروع فصل پاییز و آغاز خنک شدن هوا، در «پرونده پوست» این هفته، از متخصصان پوست در مورد کارهایی که باید برای حفظ سلامت و زیبایی‌مان در این فصل انجام دهیم، پرسیده‌ایم. با ما همراه شوید.


با خزان‌زدگی پوستمان چه کنیم؟


بهترین توصیه‌های فصلی برای مراقبت از پوست


دكتر مجتبی امیری، متخصص پوست و مو، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بقیه‌ا...


با آغاز فصل سرد، پوست و مو به مراقبت‌های خاصی نیاز دارد. دلیلش هم این است که لایه خارجی پوست و لایه شاخی مو سلول‌های نسبتا مرده‌ای دارند که رطوبت آنها در حد 10 درصد است و همین رطوبت زیبایی آنها را حفظ می‌کند. در فصل پاییز با کاهش رطوبت هوا، رطوبت لایه خارجی پوست و مو هم کاهش می‌یابد و پوست و مو و ناخن‌ها خشک می‌شوند. این خشکی در افرادی که به اگزما یا درماتیت سبوره مبتلا هستند و سالمندان به مراتب شدیدتر است و با خارش همراه می‌شود. خارش هم باعث ضخیم‌شدن و تیرگی پوست خواهد شد. اولین کاری که با آغاز فصل سرد باید انجام دهیم، پیشگیری از بروز این خشکی و از دست رفتن آب پوست است اما اگر به هر دلیل خشکی پوست شدید و علامت‌دار شد، برای جلوگیری از پیشرفت آن و عوارض ثانویه باید حتما با پزشک مشورت کرد.


نگذارید پوستتان خشک شود!


باید از انجام کارهایی که پوست را خشک می‌کند مثل تماس زیاد و بدون محافظ پوست با آب، شوینده‌ها، باد و هوای سرد پرهیز کرد. اگر عادت دارید بدون دستکش کارهای خانه را انجام دهید و ظرف بشویید، حتما این عادت را در این فصل خشک کنار بگذارید و به خود بگویید اول دستکش بعد کار. بهتر است از شوینده‌های غیرصابونی و شامپوهای ملایم استفاده کنید. بیش از حد پوست را نشویید. از آب ولرم به جای آب داغ استفاده و مدت ماندن در حمام را کم کنید. اگر زمینه خشکی شدید پوست دارید، بعد از حمام وقتی بدن هنوز رطوبت دارد، مرطوب‌کننده بزنید. فقط پوست صورت و دست خشک می‌شود. پوست تمام بدن دچار خشکی می‌شود اما برخی نواحی در برخی افراد و گروه‌های سنی بیشتر مستعد خشکی است؛ مثلا در سالمندان ساق پا، در خانم‌ها دست‌ها و در کودکان گونه‌ها و شکم. مرطوب‌کردن ناخن‌ها هم نباید فراموش شود تا کدر و شکننده نشوند. سالمندان حتما باید بلافاصله بعد از حمام با وازلین یا اوسرین پوست خود، به‌خصوص ساق پا را چرب کنند.


مرطوب کردن یادتان نرود!


بعضی‌ها می‌گویند پاییز فصل مرطوب‌کردن بدن از داخل و نه فقط خارج و موضعی است. قسمت عمده رطوبت پوست از مایعات داخل بدن تامین می‌شود و پوست زودتر از هر عضوی علایم کم‌آبی را نشان می‌دهد. استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده زمانی موثر است که بدن فرد از درون رطوبت کافی داشته باشد. در این فصل هم باید به اندازه کافی یعنی حداقل 8 لیوان آب بنوشید. مصرف میوه و سبزی را هم نباید فراموش کرد زیرا این مواد به دلیل فیبری که دارند، باعث می‌شوند آب به‌تدریج در بدن آزاد شود. پس حتما در این فصل مصرف آب و میوه را بیشترکنید.


به خاطر پوستتان دستکش و جوراب ب‍پوشید


پوشیدن جوراب و دستکش در کاهش هدررفتن آب پوست تاثیر دارد اما این اتفاق وقتی به نفع حفظ رطوبت بدن است که جنس و الیاف این لباس‌ها درست انتخاب شده باشد. لباس‌هایی با الیاف پشمی‌ یا الیاف مصنوعی، خشکی پوست را تشدید می‌کنند ولی پوشیدن جوراب و دستکش نخی می‌تواند به حفظ رطوبت پوست کمک ‌کند.


زدن ضدآفتاب در پاییز ضروری است


گرچه در پاییز شدت آفتاب کم می‌شود اما حتی در هوای ابری 60 تا 70 درصد اشعه ماورای‌بنفش خورشید به زمین می‌رسد. کسانی که بیماری‌های حساس به نور آفتاب دارند یا افرادی که داروهایی مصرف می‌کنند که پوست را به نور حساس می‌کند یا کسانی که لیزر کرده‌اند، باید همیشه مراقب نور آفتاب باشند. اشتباه رایج بسیاری از افراد در فصل پاییز و زمستان این است که فکر می‌کنند دیگر نیازی به حفاظت در برابر آفتاب ندارند.


پاییز فصل پیلینگ است


انجام هیچ عمل زیبایی‌ای در فصل‌های مختلف منع ندارد اما بهتر است بعضی از اعمال زیبایی مثل لیزر که در مواجهه با نور آفتاب می‌تواند عارضه دهد، در پاییز انجام شود. البته اگر فردی بتواند در تابستان هم کمتر در معرض نور آفتاب قرار بگیرد، انجام لیزر برایش منعی ندارد اما افرادی که بیرون از منزل کار می‌کنند و مراقبت از پوست برایشان کمی ‌سخت است، بهتر است انجام کارهایی مثل پیلینگ، میکرودرم‌ابریژن یا انواع لایه‌برداری‌ها و درمان برای کک‌ومک با داروهای ضدلک را به پاییز و زمستان موکول کنند.


کدام بیماری های پوستی در پاییز تشدید می‌شوند؟


دکتر بهروز باریک‌بین، متخصص پوست و قائم مقام مرکز تحقیقات لیزر ایران


یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی در فصل‌های سرد سال، خشکی بیش از حد پوست، به‌خصوص در ناحیه صورت و دست‌هاست. این خشکی برای برخی بیماران پوستی شدیدتر است. گروهی از افراد هم نباید خشکی‌ پوست خود را نادیده بگیرند و مراجعه به پزشک برای درمان مشکل آنها ضروری است. چون شروع فصل‌های سرد سال و خشک شدن پوست، می‌تواند دیگر مشکلات پوستی را هم تشدید کند.


پاییز و اگزما


یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که معمولا با آغاز پاییز ایجاد می‌شود، تشدید و عود برخی از بیماری‌های پوستی مانند انواع اگزما و آلرژی‌های پوستی ناشی از خشک شدن پوست است.


تغییرات هوا و سرد شدن آن است که باعث کاهش رطوبت موجود در فضا می‌شود. وزش بادهای خشک هم می‌تواند رطوبت و چربی سطح پوست را کاهش دهد و خشکی پوست را تشدید كند. ضمن اینکه سرد شدن هوا، به‌معنای روشن شدن وسایل گرمازا در محل کار یا زندگی و در نتیجه، کاهش رطوبت هوای ناشی از آن است. تمام این عوامل می‌توانند دست به دست هم بدهند تا خشکی و بیماری‌های پوستی را تشدید کنند.


بدن برخی افراد، استعداد بیشتری برای خشک شدن پوست در فصل‌های سرد و خشک سال دارد. مثلا افراد مبتلا به اگزمای سرشتی یا درماتیت آتوپیک، در فصل پاییز از تشدید خشکی پوست و عود اگزما در قسمت‌های مختلف بدن، به‌خصوص پشت دست‌ها، رنج می‌برند. پوست این افراد بسیار حساس است و در اثر شستشو با مواد شوینده نامناسب و جدید یا استحمام مکرر، بیش از حد خشک می‌شود.


پاییز، پسوریازیس و ایکتیوز


بیماران مبتلا به ایکتیوز و پسوریازیس هم در فصل پاییز دچار درجات شدیدتری از خشکی پوست می‌شوند و باید برای درمان مشکل خود یا پیشگیری از تشدید آن، حتما به متخصص پوست مراجعه کنند.


ایکتیوز، نوعی اختلال ژنتیکی است که در اثر آن، بیمار دچار خشکی بیش از حد پوست می‌شود. در بیماری پسوریازیس هم، ضایعات برجسته و قرمزرنگ خشکی که پوسته‌های فراوانی دارد در قسمت‌های مختلف بدن مانند آرنج، زانوها، تنه، دست یا پا بروز می‌كند. مبتلایان به این 2 بیماری اگزمای سرشتی، باید برای کنترل خشکی پوست در پاییز به پزشك مراجعه كنند و مراقبت‌های پاییزه در بیمار دچار پسوریازیس حتما باید جدی گرفته شود.


پزشک می‌تواند با توجه به شرایط بیمار و شدت خشکی پوست او، داروها یا شوینده‌های مناسبی برایش تجویز کند تا در این فصل دچار خشکی پوست نشود.


پاییز و سالمندان


علاوه بر افزایش سن، عوامل مختلفی مانند ابتلا به اختلال عملکرد تیرویید و دیابت و مصرف داروهایی مثل داروهای پرفشاری خون، کاهنده چربی‌خون، دیابت و داروهای مدر می‌توانند باعث خشک‌تر شدن پوست سالمندان شوند بنابراین لازم است با شروع فصل پاییز با متخصص پوست مشورت کنند تا با توجه به بیماری‌ها و داروهای مصرفی، توصیه‌های دارویی و درمانی لازم را برای پیشگیری از خشکی پوست دریافت كنند.


اگر سالمند هستید و به هر دلیلی سابقه خشکی پوست دارید، داروهایی مصرف می‌کنید که باعث خشکی پوستتان می‌شود یا به برخی بیماری‌های داخلی مانند کم‌کاری تیرویید و دیابت مبتلا هستید، پیش از اینکه در فصل پاییز دچار التهاب پوستی و اگزما شوید، با مراجعه به متخصص پوست و دریافت توصیه‌های لازم و داروهای مناسب، سلامت پوست خود را تامین کنید.


پاییز و آکنه


مصرف برخی داروها مانند ایزوترتینوئین برای درمان آکنه در سنین جوانی می‌تواند باعث ایجاد اگزما و خشکی پوست، به‌خصوص در قسمت پشت دست‌ها شود و این خشکی در فصل پاییز، تشدید خواهد شد. معمولا با مشورت با متخصص پوست و استفاده از کرم‌های موضعی این مشكل حل خواهدشد.


اگر خشکی پوست بیش از اندازه و علائم اگزمایی روی آن سوار باشد، مراجعه به متخصص پوست الزامی است. معمولا در این موارد، صابون‌های ضدالتهابی استروییدی با روش استعمال مخصوص، تجویز می‌شود و چرب کردن پوست به تنهایی، باعث حل مشكل نخواهد شد.

جمعه 2/8/1393 - 11:52
بیماری ها

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از مشرق، در فصل زمستان وظایف دستگاه ایمنی بدن افزایش می یابد زیرا باید بدن انسان را از سرما و نوسان دما حفظ کند از این رو بدن در زمستان به ویتامین و مواد معدنی بیشتری نسبت به تابستان نیاز دارد. در باره 4 ماده ای که نقش مهمی در سلامتی انسان در فصل زمستان دارند، بیشتر بدانید.

 

1- ید: کسانی که از خستگی و اضطراب دائمی رنج می برند ممکن است با کمبود ید مواجه باشند. ید از جمله مواد معدنی است که در عملکرد قلب تاثیر مثبت دارد و در ماهی، شیر، نمک طعام یددار یافت می شود.

 

کمبود شدید ید به نقص در عملکرد غده تیروئید مربوط می شود از این رو نباید از کنار آن به سادگی عبور کرد و مراجعه به پزشک ضروری است. هر انسان بالغ باید بین 108 تا 200 گرم روزانه ید مصرف کند.

 

2- ویتامین ث: همیشه تصور می شود که پرتقال مهم ترین منبع ویتامین ث است اما باید توجه داشت که سیب زمینی هم یک منبع بسیار غنی از این ویتامین است.

 

با این که همه مردم در فصل زمستان به مصرف مرکبات روی می آورند؛ اما سیب زمینی با داشتن ذخایر غنی از پتاسیم باعث تصفیه مایعات سمی از قلب و کلیه ها می شود. سیب زمینی از بهترین انواع سبزیجات برای بیماران رماتیسمی و التهاب معده و امراض کلیوی به شمار می آید.

 

3- ویتامین ها: ویتامین ها ترکیبات حیاتی برای سلامتی جسم انسان هستند که آن را از میکروب ها و ویروس ها محافظت می کند. بدن در زمستان به شدت به ویتامین "دی" نیاز دارد. این ویتامین مسوول شکستن و جذب مواد معدنی در بدن است.

 

ویتامین "ای" نیز برای رشد سلول ها و بافت های بدن به کار می رود. سه نوع ویتامین "ث" "دی" و "ای" به اضافه چندین ویتامین دیگر ضد اکسیداسیون هستند.

 

4- روی: در هوای سرد، روی بهترین سلاح برای دفاع از جسم است. ترکیبات مختلفی از روی در داروخانه ها عرضه می شود و با آن که بدن به میزان کمی از این ویتامین نیاز دارد اما نقش تعیین کننده ای در محافظت از حس بویایی و سطح قند خون در بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا می کند.

 

این ویتامین همچنین برای التیام زخم ها ضروری است و کمبود آن موجب سرماخوردگی های مکرر و ضعف حس بویایی و نیز اختلال در رشد کودکان می شود.

جمعه 2/8/1393 - 11:51
اخبار

دستور رییس‌جمهور درخصوص اسیدپاشی

رییس جمهور هیات وزیران را مامور کرد که در جلسه یکشنبه بررسی گزارش دستگاه‌های مسوول را در دستور کار خود قرار دهد.

به گزارش مشرق، رییس جمهور پس از استماع گزارش دستگاه‌های مسوول درباره موضوع اسیدپاشی در اصفهان، با ابراز تاسف شدید از وقوع این اعمال غیرانسانی و ابراز همدردی با مصدومان و مردم شریف، متدین و غیور اصفهان، خواهان تسریع در پیگیری ماموریت محوله به سه وزارتخانه کشور، اطلاعات و دادگستری در این زمینه شد.

 حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی پیش از این در دستورالعملی سه وزارتخانه کشور، اطلاعات و دادگستری را برای پیگیری مجدانه موضوع اسیدپاشی در اصفهان و شناسایی عامل یا عاملان و تامین امنیت شهروندان به عنوان مهمترین نیاز جامعه، مامور کرده بود.

رییس جمهور همچنین هیات وزیران را مامور کرد که در جلسه یکشنبه بررسی گزارش دستگاه‌های مسوول را در دستور کار خود قرار دهد.

جمعه 2/8/1393 - 11:50
اقتصاد

«وندی شرمن» معاون وزیر خارجه امریکا و مذاکره کننده ارشد این کشور

  به گزارش جام نیوز، در هفته ای که گذشت تحولات بسیاری را در منطقه و جهان شاهد بوده ایم که برخی از آنها بیشتر مورد توجه شبکه های خبری عربی و انگلیسی‌زبان قرار گرفته است؛ موضوعاتی چون "مذاکرات هسته ای ایران"، "رسیدن مبارزان حوثی به مرزهای عربستان" و "تحولات مربوط به داعش".

  این مطلب که اولین نمونه از مجموعه "شبکه‌های عربی و انگلیسی‌زبان در گزارش هفتگی جام نیوز" می باشد، نگاهی گذرا بر مهمترین اخبار و تحلیل های این رسانه ها را در اختیار مخاطبین گرامی ما قرار می دهد:

   1- درخواست امریکا از ایران

علیرغم گزارش های متعدد آژانس بین المللی انرژی هسته ای که تصریح دارند، تاسیسات ایران هرگز به سمت ساخت سلاح منحرف نشده اند، وندی شرمن، معاون وزیر خارجه امریکا می گوید، ایران باید اقداماتی را انجام دهد تا موجب اطمینان ما به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای این کشور شود. خانم شرمن منظور خود از "اقدامات اطمینان بخش" را به روشنی توضیح نداده است.

 

  شبکه خبری پرس تی‌وی ایران (Presstv)، طی گزارشی اظهارات وندی شرمن را منعکس کرد. بر این اساس خانم شرمن تاکید دارد: ایران باید اقداماتی را انجام دهد که به جامعه جهانی اطمینان دهد، برنامه هسته ای این کشور کاملا صلح آمیز است و به دنبال سلاح هسته ای نیست.

  وی در ادامه مدعی شده است: اگر ایران این کار را انجام دهد از انزوا بیرون خواهد آمد و تحریم ها تعلیق و در نهایت برداشته خواهد شد و ما جهانی با صلح و ثبات بیشتر خواهیم داشت.

     2- تغییر موضع ناگهانی ترکیه و تحلیل متفاوت فاکس نیوز

برخی رسانه های منطقه ای و بین المللی، علت تغییر موضع ترکیه در قبال کوبانی را اعتراضات گسترده کردهای ترکیه، ناآرامی های اخیر در ترکیه و به خطر افتادن امنیت این کشور عنوان کرده بودند اما "کیتی مک فارلین" معاون اسبق وزارت دفاع آمریکا، درمصاحبه با شبکه فاکس نیوز امریکا (Foxnews) تحلیل متفاوتی را ارائه داده است.

  مجری فاکس نیوز در ابتدای برنامه ای که با حضور خانم مک فارلین اجرا شد،  اظهار داشت: سیاست رهبران ترکیه درمورد نبرد درحال تشدید در کوبانی علیه داعش تغییر کرده است. دولت ترکیه موافقت کرده که کردهای عراقی از خاک این کشور برای ورود به شهر تحت محاصره کوبانی استفاده کنند.

وی با اظهار شگفتی از تغییر ناگهانی موضوع ترکیه در قبال کوبانی افزود: کوبانی تقریبا از همه طرف تحت محاصره شبه نظامیان تروریست داعش قرار گرفته و تانک های ترکیه طی هفته های گذشته در مرز مستقر بوده اند. بنابراین این سوال پیش می آید که چه چیزی موجب تغییر ناگهانی موضع دولت ترکیه دربرابر این شهر مرزی شده است؟

  مجری فاکس نیوز خطاب به خانم مک فارلین پرسید: تاکنون دولت ترکیه از ورود کردهای عراق به ترکیه برای کمک به کوبانی جلوگیری کرده است. چه چیزی تغییر کرده که در شرایط کنونی چنین اجازه ای صادر می شود؟

کیتی مک فارلین که کارشناس مسائل امنیت ملی فاکس نیوز نیز هست، اظهار داشت: باراک اوباما با رئیس جمهور ترکیه صحبت کرده و در هفته های گذشته دولت ترکیه موضع خود را تغییر داده است.

   وی افزود: در خاورمیانه هیچ کس دوست واقعی و همیشگی نیست و هیچ کس هم دشمن واقعی نیست بلکه ممکن است جایگاه ها و مواضع تغییر کند. جمعیت زیادی از کردها در عراق، ایران و به ویژه ترکیه زندگی می کنند. کردها در سال های گذشته اعلام کرده اند که خواهان تشکیل کشور جداگانه ای هستند. ترک ها نگران این هستند که اگر به کردها در این شهر کمک کنند تا داعش را شکست دهند، این امر موجب تقویت کردهای تجزیه طلب شود. بنابراین ترکیه می خواست صبر کند و شاهد درهم شکسته شدن کردها باشد.

تحلیلگر فاکس نیوز در پایان تاکید کرد: من فکر کنم اوباما با همتای ترک خود تماس گرفته و گفته، اگر این شهر سقوط کند و یک نسل کشی اتفاق بیفتد، شما مسئول آن خواهید بود.

     3- تسلط حوثی ها بر استانی در مرز عربستان سعودی

 منابع آگاه یمن از سیطره کامل حوثی ها بر استان الحدیده در مرز با عربستان خبر می دهند. حوثی ها بدون مقاومت مسئولان این استان توانستند تمامی بخش های مدیریتی آن را به دست بگیرند.

  شبکه العربیه امارات (Alarabiya) گزارش داد: "یریم" یکی از مناطق راهبردی در 150 کیلومتری صنعا است که حوثی ها توانستند بر آن سیطره پیدا کنند و علی رغم تحرکاتی که از سوی قبایل علیه حوثی ها  صورت گرفت، نیروهای انصارالله توانستند این منطقه را به دست بگیرند. حوثی ها با تجمع در مسیرهای منتهی به فرودگاه صنعا بعد از محقق کردن اهداف خود، نیروهایشان را از این مسیرها در مناطق دیگری از پایتخت مستقر کردند.

  در این میان حوثی ها با پیشروی خود در استان البیضاء با گروه انصار الشریعه درگیر شدند ولی به پیشروی خود همچنان ادامه می دهند.

شایان ذکر است که حوثی ها توانستند بعد از یک ماه از تسلط بر صنعا، کنترل 7 استان دیگر را  به دست بگیرند.

     4- پیوستن نوجوان استرالیایی به داعش با تهدیدهای آتشین!

یک نوجوان استرالیایی با برنامه ریزی دقیقی توانسته است که از کشور خارج شود و به اعضای داعش بپیوندد.

  شبکه سی ان ان امریکا (CNN)، با اعلام این خبر افزود: این پسر در هنگام خارج شدن از خانه اعلام کرد که به ماهیگیری می رود ولی خانواده اش دیگر او را ندیده اند تا الان که تصاویری از وی در پروپاگاندای رسانه ای داعش به نمایش در آمده است.

این پسر 17 ساله در ویدئویی در لباس های داعش ابتدا اوباما رئیس جمهور آمریکا را تهدید کرده و بعد از آن نیز نخست وزیر استرالیا را مورد تهدید قرار داده است.

  وی همچنین اعلام کرده است که داعش از مبارزات خود دست بر نمی دارد تا اینکه غرب را تسخیر کند.

این نوجوان استرالیایی اعلام کرد که ما همچنان به مبارزات خود ادامه می دهیم تا اینکه پرچم سیاه خود را بر فراز بام کاخ باکینگهام و کاخ سفید به اهتزاز در آوریم.

        5- ادامه نبرد در کوبانی

دیدبان حقوق بشر در سوریه، اعلام کرد که داعش در پیشروی به سوی کوبانی موفقیت های قابل توجهی داشته است. نیروهای داعش در پیشروی های خود منطقه "تل شعیر" را اشغال کردند.

  العربیه، در گزارش خود آورده است: تروریست ها همچنین از پیشروی در مناطق شمالی کوبانی خبر دادند. این پیشروی ها در حالی است که درگیری های شدیدی میان نیروهای مردمی، داعش و ارتش آزاد در جبهه جنوب در جریان است.

  گفتنی است که پس از موافقت پارلمان کردستان عراق برای ارسال نیرو از طریق ترکیه به کوبانی، منابع کردی اعلام کردند که این نیروها متعلق به گروه پیشمرگه هستند و هیچگونه ارتباطی به کردهای سوریه ندارند چرا که کوبانی در حال حاضر در مرزی به طول 1050 کیلومتر در حال جنگ است.

این گروه ارسالی به کوبانی هرچند گروه کوچکی است اما یک گروه آماده زمینی با سلاح های نیمه سنگین به شمار می رود.

جمعه 2/8/1393 - 11:50
بیوگرافی و تصاویر بازیگران
این مجری تلویزیون در عین حال از یک اتفاق و نگاه بد برنامه‌سازان به برنامه‌های تلویزیون انتقاد می‌کند و می‌گوید: در تمام دنیا برنامه‌هایی را می‌بینیم که ۲۰ - ۳۰ سال تداوم دارند. تاک شوها نباید برای یک دوره‌ی زمانی کوتاه طراحی شوند به دلیل اینکه باید فضایی باشد که بتوانند در جریان فرهنگی کشور که یک جریان طولانی مدت است، بتوانند حضور تاثیرگذار داشته باشند.
خواستگاری مجری مشهور سیما در برنامه زنده

 

محمد سلوکی که اغلب اجرای برنامه‌های گفت‌و‌گو محور را عهده‌دار است، درباره ضرورت تولید و پخش تا‌ک‌شوهای جذاب در تلویزیون و اینکه مدتی است از حجم چنین برنامه‌هایی کاسته شده است، تصریح کرد: سر پیکان را به سمت خود برنامه‌سازها می‌گیرم نه تلویزیون یا مردم. ما برنامه‌سازها خودمان باید قالب‌های گذشته را بشکنیم و مطمئنا، هم تلویزیون استقبال می‌کند و هم مردم.

این مجری تلویزیون در عین حال از یک اتفاق و نگاه بد برنامه‌سازان به برنامه‌های تلویزیون انتقاد می‌کند و می‌گوید: در تمام دنیا برنامه‌هایی را می‌بینیم که 20 - 30 سال تداوم دارند. تاک شوها نباید برای یک دوره‌ی زمانی کوتاه طراحی شوند به دلیل اینکه باید فضایی باشد که بتوانند در جریان فرهنگی کشور که یک جریان طولانی مدت است، بتوانند حضور تاثیرگذار داشته باشند.

تاک شوهایی که ماندگار شدند

محمد سلوکی که این روزها اجرای برنامه‌ی شبانگاهی «ستاره شو» را در آنتن زنده‌ی تلویزیون برعهده دارد، در گفت‌وگویی با خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بر لزوم تداوم تاک‌شوهای جذاب اشاره می‌کند و می‌گوید: در طول سال‌های گذشته ما برنامه‌هایی داشتیم که خیلی موفق بودند، آن هم به جهت اینکه سعی کردند ساختارشکنی‌هایی در موضوعاتشان بکنند. ممکن است در ابتدا با یک تقابلی هم روبه‌رو شده باشند، به هر حال ساختارشکنی خواه ناخواه با تقابل روبرو است. این یک اصل ثابت است اما آهسته آهسته می‌شود همراه شد. در طول این سال‌ها این اتفاق‌ها افتاد اما آهسته آهسته، یک سری از آن‌ها ضربه‌شان کمتر بود. یک سری‌شان ضربه‌شان محکم‌تر. اما سعی کردند در مسیر تغییر و نوآوری قدم بردارند.

احسان علیخانی، رضا رشیدپور و فردوسی‌پور ساختارشکنی کردند

وی در ادامه‌ی این گفت‌وگو به برخی از برنامه‌های جذابی که در طول این سا‌ل‌ها ماندگار شده و به نوعی ساختارشکنی کرده‌اند، اشاره می‌کند و می‌گوید: در این سال‌ها از میان کسانی که این کارها و تغییرات را ایجاد کردند می‌توان به احسان علیخانی و برنامه «ماه عسل» اشاره کرد که تغییراتی را در جریان کاری خودش لحاظ کرده است و مخاطبان خاص و طرفداران خاص خود را همواره داشته است.

این مجری همچنین برنامه‌ عادل فردوسی‌پور را به عنوان یکی از برنامه‌های موفق مطرح می‌کند و می‌گوید: برنامه «90» عادل فردوسی‌پور یکی دیگر از برنامه‌هایی است که از سال‌های گذشته در حوزه ورزش کار کرده است. این برنامه هم در یک دوره تاریخی ساخته شده است که ما در مورد ورزش نگاه دیگری داشتیم، فردوسی‌پور آمد و به شکل تخصصی بر روی موضوع فوتبال کار کرد و سعی کرد به شکل دیگری جریان فوتبال را با مردم و مخاطب خودش در میان بگذارد که نتیجه آن «90» شد.

«نیمرخ» برنامه‌ای که بستر شد

سلوکی همچنین به برنامه‌های «نیمرخ» و«شب شیشه‌ای» اشاره می‌کند و می‌گوید: ما در طول سالیان قبل 17 - 18 سال پیش با برنامه «نیمرخ» روبرو شدیم. آن هم برنامه‌ای بود که در زمان خودش کاملا ساختارشکنی کرد. حتی اگر بخواهم اشاره کنم، برنامه‌ای مثل برنامه رضا رشیدپور - «شب شیشه‌ای» - آن هم همین‌طور بود و خیلی سعی کرد متفاوت باشد. این برنامه‌ها بستری شدند برای اینکه بتوانیم درباره موضوع تغییر کمی حرف بزنیم. نتیجه آن‌ها برنامه‌های موفقی شدند که می‌بینید. به برنامه «مردم ایران سلام» هم می‌توانم اشاره کنم که آن هم برنامه‌ای بود که این اتفاق برایش افتاد اما متأسفانه دیگر ادامه پیدا نکرد.

وقتی تغییر در یک برنامه، به حذف آن منجر می‌شود

مجری «ستاره شو» با اعتقاد بر اینکه وقتی برنامه‌ای ساخته و پخش می‌شود، باید مدیریت کنیم که آن هم دست همه برنامه‌سازان است، اظهار می‌کند: اینکه بگویم فقط دست تلویزیون است نه اینطور نیست. در تلویزیون ایرادی که داریم این است که وقتی می‌خواهیم نوآوری و تغییر بدهیم سعی نمی‌کنیم به این فکر کنیم که همین چیزی که داریم و این ثروت و خدمتی که در اختیارمان هست را بهتر کنیم. بحث تغییر که پیش می‌آید می‌گوییم بزنیم و کل برنامه را تغییر دهیم. این اتفاق اتفاق خوشایندی نیست. اگر تغییری صورت می‌گیرد باید با منطق و سر جایش صورت بگیرد. تاک‌شوهای تلویزیون باید ادامه‌دار باشند، باید در طول سال‌ها تقویت شوند تا مورد استقبال قرار بگیرند. اما بعضی اوقات برای اینکه کارمان راحت‌تر شود، نمی‌دانم به دلایل مختلف به این نتیجه می‌رسیم که بزنیم و کل قضیه را تغییر دهیم و سراغ برنامه دیگری برویم. شاید این اتفاق خوب باشد، اما در عین اینکه می‌تواند درست باشد اگر از آن درست استفاده نشود و درست برنامه‌ریزی نشود، قصه فرصت و تهدید برایش پیش می‌آید.

ترس برنامه‌سازان از کلیشه شدن

سلوکی به تولید و پخش برخی برنامه‌های نیمه‌کاره اشاره می‌کند و می‌گوید: ما برنامه‌هایی داشته‌ایم که چند قسمت پخش شدند و مردم چون به این شیوه عادت کردند که حالا برنامه تغییر کند، این ترس را در دل برنامه ساز ایجاد کرده که دیگر برنامه کلیشه شده تا برود و کل محتوای برنامه را تغییر بدهد. به نظرم این نکته‌ای است که باید به آن فکر کرد و برای آن برنامه‌ریزی درست انجام داد و براساس سیاست علمی یک رسانه با آن برخورد کرد.

انگار وقت تلویزیون بیشتر شده

این مجری تلویزیون در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با خبرنگار ایسنا، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد درهای تلویزیون نسبت به گذشته بیشتر به روی تاک‌شوها باز شده است؟ می‌گوید: نمی‌دانم سیاست‌گذاری تلویزیون این است که برنامه‌های تاک شو بیشتر شود. اما در مورد کار خودمان «ستاره شو» می‌توانم بگویم که بعد از مدت‌ها با یک ایده‌ی نو وارد فضای رسانه شدیم و خیلی مورد استقبال و حمایت مدیران شبکه واقع شد. حال اینکه این سیاست‌گذاری‌ در صداوسیما به چه شکلی است نمی‌دانم اما فکر نمی‌کنم خیلی منافاتی با گذشته داشته باشد. شاید شرایط زمانی هم تاثیرگذار باشد. در حال حاضر امکان تولید و پخش چنین برنامه‌هایی مهیاتر است. به هر حال ما چند شبکه سراسری بیشتر نداریم و محدودیت داریم. وقتی موضوعات مبتلا به در جامعه زیاد می‌شود و قرار می‌شود در مورد موضوعات مختلف حرف بزنیم باید ببینیم که چقدر زمان داریم. شاید کمبود زمان در شبکه‌های سراسری و پرداختن به این موضوعات، مهمترین علت آن باشد. امروز شاید این فرصت بیشتر وجود داشته باشد. انگار وقت تلویزیون بیشتر شده و بیشتر می‌تواند زمان خودش را تنظیم کند و یک زمان را باز کند که این نوع برنامه‌ها هم کار شوند.

تلویزیون انصافا همیشه از فضای متفاوت استقبال کرده

سلوکی در پاسخ به اینکه چگونه می‌توان یک برنامه جذاب و متفاوت را در تلویزیون ساخت؟ می‌گوید: کار متفاوت همیشه خواست تلویزیون در تمام طول این سال‌ها بوده؛ یعنی هر کدام از دوستان ما که برای تلویزیون طرحی را می‌بردند، همیشه حرف مدیران این بوده که کار متفاوت انجام دهید. تلویزیون انصافا همیشه از این فضای متفاوت استقبال کرده است. من هیچ وقت با این موضوع روبه‌رو نشدم که بگویند، چون این کار متفاوت است، ما نمی توانیم آن را در تلویزیون قبول کنیم.

ساخت تاک‌شوی جذاب دست برنامه‌ساز است نه تلویزیون

وی در ادامه توضیح می‌دهد: تولید و پخش یک تاک‌شوی جذاب بیش از آن که دست تلویزیون باشد، به خود برنامه‌سازان برمی‌گردد. اگر آن‌ها ایده‌های متفاوت بیاورند، اگر آن‌ها با یک شکل متفاوت نسبت به قبل کار کنند، شک ندارم که تلویزیون می‌پذیرد و مردم هم می‌پذیرند و استقبال می‌کنند. چون حداقل تجربه اول ما برای ساختارشکنانه بودن در برنامه «ستاره شو» و استقبال مردم از موضوع، نشان داد که هم تلویزیون با این برنامه‌ها مشکل ندارد و هم مردم.

تلویزیون به برنامه‌ساز اعتماد می‌کند

سلوکی در عین حال به برنامه «ستاره شو» اشاره می‌کند و می‌گوید: امروز کار به جایی می‌رسد که در برنامه «ستاره شو» پیشنهاد می‌دهیم که می‌خواهیم یک کار آوانگارد و نو در حوزه تاک‌شوی تلویزیونی انجام دهیم و یکسری ویژگی‌هایی را لحاظ کنیم که تا حالا نبوده است. انصافا هم با استقبال روبه‌رو شدیم و خیلی از ما حمایت کردند. چون خواستیم یک فضای پر ریسک را در فضای تلویزیون امتحان کنیم ولی با توجه به اینکه به ما اعتماد کردند و می‌دانستند شاید ما توانایی این کار را داشته باشیم، ریسک حمایت از ما را پذیرفتند. اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که من برنامه‌ساز باید بر اساس یک سیاست علمی رسانه‌ای جلو بروم تا کاری که انجام می‌دهم و هزینه‌ای که از بودجه مردم صرف می‌شود بتواند در طولانی مدت برای تلویزیون کشور من به سرمایه ارزشمند تبدیل شود و در یک مقطع زمانی از بین نرود.

سرعت غیرمجاز اسپانسرها در برنامه‌های تلویزیون

او در ادامه با این پرسش مواجه می‌شود که وجود اسپانسر‌ها در یک برنامه‌ی تلویزیونی و نبود کنترل بر روی آنها تا چه میزان می‌تواند به جذب مخاطب و خود برنامه آسیب بزند؟ اظهارمی‌کند: متاسفانه در برخورد با اسپانسر، ما هنوز دچار مشکل هستیم، یک اسپانسر نمی‌پذیرد موضوع را از بیرون نگاه کند که به عنوان یک فعال اقتصادی به یک جریان فرهنگی کمک کند. او اینگونه به موضوع نگاه می‌کند که مثلا اگر می‌خواهیم فیلم بسازیم، می‌گوید برای من اسپانسرمهم نیست که چه چیزی می‌خواهید بگویید یا نگویید من فقط می‌خواهم اسپانسر شوم، پس هر جایی که بخواهم می‌توانم حضور داشته باشم. در نتیجه برای این موضوع می‌جنگد و بر روی برنامه‌سازان فشار می‌آورد. این جریانی است که باید حل شود متأسفانه این دوستان این جریان را نمی‌پذیرند که یک برنامه‌ساز باید کار فرهنگی خودش را انجام دهد.

وقتی محمد سلوکی وارد فضایی وحشتناک می‌شود

سلوکی ادامه می‌دهد: شما وقتی ایده‌ای که دارید را روی کاغذ در برابر مردم و مسئولان و کارشناسان قرار می‌دهید همه می‌گویند این ایده، ایده‌ی درستی است اما وقتی وارد کار می‌شوید تصور ذهنی اسپانسر این است که پول داده است اما به درستی استفاده نمی‌شود. بعد شروع به فشار آوردن و پول کم دادن می‌کند. شما با کسی وارد معامله شده‌اید که هزینه زیادی در برنامه صرف کرده است، سپس با این مشکل مواجه می‌شوی که وسط برنامه می‌گویند حالا که به درستی تبلیغ نمی‌کنید من دیگر کمک نمی‌کنم؛ این یعنی فضای وحشتناک؛ این یعنی فضای ترسناک. این اتفاق‌ها باعث می‌شود خود تلویزیون برای حمایت از آنتن و مردمش با مشکل روبرو شود.

این مجری سپس با طرح این پرسش که چرا اسپانسرها بین تبلیغات و کار رسانه‌ای در حوزه فرهنگ، تفاوت قائل نیستند؟ می‌گوید: چرا اینگونه به موضوع تبلیغات نگاه می‌شود؟ کار فرهنگی برای یک برند و برای یک فضای اقتصادی خیلی فرق می‌کند با تبلیغات. ضربه اصلی و اساسی را تلویزیون، برنامه‌ساز و در نهایت مردم می‌خورند. آن آدمی که تبلیغ می‌کند همیشه برنده است چون پول را وسط آورده.

سلوکی از حاشیه خواستگاری در برنامه‌ زنده می‌گوید

به گزارش ایسنا، چندی پیش بود که حضور یک آسپانسر در تلویزیون و برنامه‌ی «ستاره شو» محمد سلوکی را با حاشیه‌ مواجه کرد.

اسپانسر با یک سوال جالب، سلوکی را در برنامه زنده غافلگیر کرد. او از سلوکی خواست تا از شیراز، شهری که برنامه از آنجا روی آنتن می‌رفت، برای خود همسر اختیار کند! سلوکی هم با وجود جا خوردن، به سرعت آرامش خود را حفظ کرد و گفت همسر دارد.

وی درخصوص لزوم کنترل اسپانسرها در تلویزیون و حاشیه‌ای که چندی پیش بر روی آنتن زنده برایش پیش آمد، اظهار می‌کند: به عنوان یک مجری تلویزیون به حضور شخصیت‌های اقتصادی در فضای رسانه‌ای برای معرفی خودشان به شکل خاص معتقدم. وقتی وارد جریان تبلیغات می‌شویم باید برای آن برنامه‌ریزی شود. اگر بخواهیم برنامه‌ریزی کنیم دست ما بسته است. ما زمانی که می‌خواهیم برای یک برندی تبلیغ کنیم می‌گوییم، اجازه تبلیغ کردن به این شکل را داریم که دو سه بار گوینده و مجری در مورد شما حرف می‌زند نهایتا خود شما به عنوان فعال اقتصادی پروژه خود را معرفی می‌کنید از نظر قانونی کمتر یا بیشتر از این اجازه به تعامل نداریم. اما اینکه حال آن شخص که می‌آید چه طور با موضوع برخورد می‌کند نکته‌ای است که به من ربطی ندارد. به رسانه هم ربطی ندارد، مسئولیت چیزی که آن فرد می‌گوید به خودش برمی‌گردد. ممکن است آشنا نباشد که روی آنتن تلویزیون چه طور شوخی کند و چه چیزی را بگوید و چون با فضای رسانه‌ای آشنا نبوده حرفی را زده که برای خیلی‌ها موضوع شده است.

او در ادامه توضیح می‌دهد: من جواب این بنده خدا را هم به شوخی دادم، چون می‌دانستم که شوخی می‌کند و من گفتم این حرف را ادامه نده چون باید جواب همسر من را تو بدهی و او هم متوجه شد که چه اشتباهی کرده و زود این شوخی را جمع کرد.

آستانه تحملمان را بالا ببریم

سلوکی همچنین با اعتقاد بر اینکه در آنتن زنده تلویزیون باید آستانه تحملمان را بالا ببریم و بتوانیم راجع به همه چیز حرف بزنیم، اظهار می‌کند: اگر جایی هم اشتباهی رخ داد حالمان بد نشود. آنقدر که دوستان از این حاشیه ناراحت شدند ما ناراحت نشدیم. اما باید بگویم این همان ساختارشکنی است، خیلی چیزها توهین نیست و می‌تواند اتفاق خوبی باشد.

آغاز برنامه‌ای پر ریسک

محمد سلوکی در پایان گفت‌وگو با ایسنا درباره برنامه «ستاره شو» نیز گفت:‌ این برنامه جدی‌ترین برنامه تعاملی است که مخاطبان سهم و نقش زیادی در آن دارند. کاری انجام دهیم که پر ریسک و ساختارشکنانه است. برنامه «ستاره شو» با موضوع ستاره شدن، توجه به نخبگان و حمایت از جریان پیشرفت‌های علمی و ارج نهادن به ایده‌های خلاقانه و نوآورانه پخش می‌شود. جوان‌های ما باید ستاره شوند. ما در این برنامه آمده‌ایم شعارها را به هم نزدیک کنیم و آن‌ها را تحقیق دهیم. تلویزیون هم این همکاری را می‌کند.

به گزارش ایسنا، برنامه «ستاره شو» با بهره‌گیری از یک اپلیکیشن تلویزیونی مهمان خانه‌های مردم می‌شود و توسط این اپلیکیشن مخاطبان را در برنامه خود مشارکت می‌دهد.

http://www.isna.ir/fa/news/93071910315/

 

يکشنبه 20/7/1393 - 15:38
ادبی هنری
طنز شبیه واکسن است؛ ویروس رقیق شده یک بیماری هولناک که شما را مادام‌العمر از ابتلا به آن مصون می‌کند. البته باید جنبه داشته باشید و نیش اولیه سوزن آن را تحمل کنید. جایش در مجله خالی است. هرچند بچه‌های مجله سعی کردند پای بهترین‌های این عرصه را به همشهری جوان باز کنند تا شما از این مقوله دلچسب هم بی‌نصیب نمانید. اما این جماعت هر چه خوش‌ذوق‌تر، بیعار و تنبل‌ترند. ناصر فیض یکی از اعجوبه‌های این وادی است.
چند باری همین جا ذکر خیرش شده. تازگی شوخی شوخی با غزلیات حافظ هم شوخی کرده. امضایی ابداع کرده با عنوان «حافیظ» و تک بیت‌هایی ساخته که برخی محشرند. شاید برخی را در پیامک‌ها و بلوتوث‌هایی که دست به دست می‌چرخند دیده باشید. حیفم آمد چند تایی را برایتان ننویسم. در این روزگار «وانفسا» بی‌گمان لبخندی به لبتان می‌آورد و اغلب حرف دل بیشتر ما نیز هست؛ حرف دل‌هایی که این‌طوری گفتنش دردسر کمتر و ثمر بیشتری دارد.



رویه چنین است که مصراع‌های داخل گیومه – حال اول یا دوم – از حافظ و مصرع دیگر از ناصر است. تک بیت‌ها از غزل‌های مختلفند. برای آنکه تعداد بیشتری را نقل کنید، پی هم نوشتمشان. بین هر بیت اما فاصله‌ای گذاشته‌ام، بخوانید و حالش را ببرید.




۱. «به آب روشن می عارفی طهارت کرد»/ و رفته رفته به این کار زشت عادت کرد...
۲. «برقی از منزل لیلی بدرخشید سحر»/ لیلی آمد دم در، گفت: بیا! برق آمد!...
۳. «داشتم دلقی و صد عیب مرا می‌پوشید»/ صد و یک عیب چو شد، دلق من از کار افتاد...
۴. «مشکل خویش بر پیر مغان بردم دوش»/ گفت: دنیا شده از مشکل پر، این هم روش...
۵. «در آستین مرقع پیاله پنهان کن»/ که چوب و غیره در آن ناگهان فرو نکنند... ۶. «اگر آن ترک شیرازی به دست آرد دل ما را»/ به دستش می‌دهم کاری که بار آخرش باشد...
۷. «چه خوش صید دلم کردی، بنازم چشم مستت را»/ ولی از روی پایم خواهشا بردار دستت را...
۸. «خرقه زهد مرا آب خرابات ببرد»/ بعد از این آب خرابات چه آبی بشود...
۹. «غلام همت آنم که زیر چرخ کبود»/ اگرچه له شود اما شکایتی نکند...
۱۰. «صوفیان واستدند از گرو می همه رخت»/ بنده از شرم شدم پشت درختی پنهان...
۱۱. «جمیله‌ای است عروس جهان، ولی مگذار»/ که این زمان حرکت‌های او شود موزون...
۱۲. «پیرهن چاک و غزل‌خوان و صراحی در دست»/ آن‌قدر عربده زد، آبروی ما را برد...
۱۳. «دستی به جام باده و دستی به زلف یار»/ پس من چگونه پیرهنم را عوض کنم؟...
۱۴. «سال‌ها دل طلب جام جم از ما می‌کرد»/ بی‌خبر بود که ما مشترک کیهانیم!...
۱۵. «دامنی گر چاک شد در عالم رندی چه باک»/ رند باید چیز دیگر را نگهداری کند...
۱۶.«چمن خوش است و هوا دلکش است و می بی‌غش»/ مرا فقط نگرانی ز گشت ارشاد است...
يکشنبه 20/7/1393 - 15:31
انتقادات و پيشنهادات
سازمان جهانی کار با طرح 5 دلیل برای لزوم کاهش روزهای کاری هفته به 4 روز، اعلام کرد: کار زیاد باعث بیماری‌های قلبی عروقی، اختلالات گوارشی و اسکلتی و همچنین از بین رفتن شادی و رضایت از زندگی می‌شود.
سازمان جهانی کار با طرح 5 دلیل برای لزوم کاهش روزهای کاری هفته به 4 روز، اعلام کرد: کار زیاد باعث بیماری‌های قلبی عروقی، اختلالات گوارشی و اسکلتی و همچنین از بین رفتن شادی و رضایت از زندگی می‌شود.

سازمان جهانی کار در تازه ترین گزارش خود با طرح مباحثی پیرامون لزوم کم کردن روزهای کاری هفته اعلام کرد: 5 دلیل وجود دارد تا طبق آن روزهای کاری هفته به 4 روز کاهش یابد.

توجه به سلامتی و این نکته که کار بیش از حد برای سلامتی شما بد است؛ اولین دلیلی است که سازمان جهانی کار معتقد است از طریق تحقیقاتی به آن دست یافته است. در گزارش ILO عنوان شده هزینه های ساعات طولانی کار از نظر ایمنی و بهداشت حرفه ای حیرت آور است.

بیماری های قلبی عروقی، مشکلات گوارشی و تولید مثل، اختلالات اسکلتی عضلانی، عفونت های مزمن، مشکلات روحی و روانی و نرخ بالای مرگ و میر از مخاطراتی است که افراد را در اثر کار زیاد تهدید می کند.

بنابراین یک هفته کاری 4 روزه می تواند به صورت جدی هزینه های مربوط به کار با ساعات طولانی را کاهش دهد. سازمان جهانی کار در دلیل دوم لزوم کاهش روزهای کاری هفته عنوان کرد: در قالب هفته کاری کوتاه تر می توان مشاغل با کیفیت تر و بهتری را انجام داد.

برخی از مردم به دلیل کار بیش از حد، توانایی انجام مشاغل پاره وقت را از دست می دهند. کاهش ساعات کاری به جای حذف مشاغل، راهکاری بود که در زمان بحران اقتصادی جهانی از سوی تعدادی از کشورها در نظر گرفته شد.

بنابراین کارفرمایان می توانند به جای اخراج 20 درصد از نیروهای کاری خود، تعداد روزهای کاری هفته را کاهش دهند. سازمان جهانی کار همچنین در تشریح سومین دلیل برای لزوم روزهای کاری هفته به 4 روز، بحث حضور سازنده تر نیروی کار را مطرح می کند.

در بسیاری از کشورها ساعات کار طولانی با بهره وری بالاتر مقایسه می شود اما در مقابل، برخی کشورها معتقدند ساعات کار طولانی کارگران باعث افت بهره وری خواهد شد. بنابراین کاهش ساعات حضور در محیط های کاری می تواند منجر به افزایش انگیزه کارگران، غیبت کمتر نیروی کار، کاهش اشتباهات و مسائلی از این دست شود.

یک مطالعه جدید نشان داده که هفته کاری کوتاه تر، به طور مستقیم بر افزایش رضایت کلی از زندگی یا شادی نیروی کار تاثیرگذار است. همچنین عنوان شده کار کمتر می تواند برای محیط زیست نیز مفید واقع شود.

صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و در نهایت حرکت در مسیر اقتصاد سبز؛ مباحثی است که در زمینه کاهش روزهای کاری هفته و تاثیر آن بر سلامت محیط زیست مطرح است.

همچنین روز کاری کمتر در هفته می تواند افراد را شادتر نگه دارد. واقعیت آن است که افزایش ساعات کاری و هفته طولانی شغلی می تواند منجر به استرس و اضطراب در خانه شود. بنابراین یک مطالعه نشان داده هفته کاری کوتاه تر می تواند ارتباط مستقیمی با میزان افزایش رضایت کلی از زندگی و شادی داشته باشد.
دوشنبه 14/7/1393 - 10:57
اخبار

به گزارش خبرنگار قضایی فارس، شهرام جزایری که به اتهامات مختلفی به زندان رفته بود پس از یازده سال از زندان آزاد شد.

خلاصه‌ای از پرونده شهرام جزایری

شهرام جزایری در سن 29 سالگی و در سال 81 به عنوان مفسد اقتصادی در رسانه‌ها و در میان مردم شناخته شد.

این فرد در ابتدا از سوی رسانه‌ها به عنوان مفسد اقتصادی شناخته شد و سپس مشخص شد که در پرونده وی موارد اتهامی از جمله رشوه‌های کلان وجود دارد.

در اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات جزایری مژدهی نماینده دادستان اتهامات وی را ایجاد و تأسیس حدود 50 شرکت مختلف بازرگانی، کسب اعتبار موهوم از طریق مانورهای متقلبانه، برداشت 38 میلیارد و 10 میلیون ریال به دفعات مختلف و پرداخت آن به اشخاص به عنوان رشوه، جعل اسناد اعلام کرد.

نهایتاً پس از برگزاری جلسات متعدد دادگاه در تاریخ 6 خرداد ماه سال 87 از طریق قوه قضاییه اعلام شد که شهرام جزایری به پرداخت جریمه 145 میلیون دلاری محکوم شده است.

اما در این میان جزایری یک بار در سال 85 و در دوم اسفند آن سال از دست مأموران گریخت و متواری شد که تنها پس از 25 روز دستگیر شده و به کشور بازگردانده شد.

 

اما شهرام جزایری که بود؟

در اردیبهشت سال 80 از سوی مقام معظم رهبری فرمانی تحت عنوان فرمان هشت ماده‌ای برای مبارزه با فساد صادر شد.

در بخشی از این فرمان خطاب به روسای قوای سه‌گانه آمده است امروز کشور ما تشنه فعالیت اقتصادى سالم و ایجاد اشتغال براى جوانان و سرمایه ‏گذارى مطمئن است. و این همه به فضایی نیازمند است که در آن، سرمایه‌‏گذار و صنعتگر و عنصر فعال در کشاورزى و مبتکر علمى و جوینده کار و همه قشرها، از صحت و سلامت ارتباطات حکومتى و امانت و صداقت متصدیان امور مالى و اقتصادى مطمئن بوده و احساس امنیت و آرامش کنند.

همچنین آمده است: اگر دست مفسدان و سوء استفاده ‏کنندگان از امکانات حکومتى قطع نشود و اگر امتیازطلبان و زیاده ‏خواهان پر مدعا و انحصارجو طرد نشوند، سرمایه ‏گذار و تولیدکننده و اشتغال ‏طلب، همه احساس ناامنى و نومیدى خواهند کرد و کسانى از آنان به استفاده از راه‌هاى نامشروع و غیرقانونى تشویق خواهند شد.

خشکانیدن ریشه فساد مالى و اقتصادى و عمل قاطع و گره‏ گشا در این باره، مستلزم اقدام همه جانبه بوسیله‏ قواى سه‌گانه مخصوصا دو قوه مجریه و قضائیه است.

تنها یک سال پس از صدور این فرمان هشت‌ماده‌ای پرده از راز یک فساد اقتصادی کلان که عمده آن بر پایه پرداخت رشوه‌های کلان بود برداشته شد.

در این فساد نام فردی به میان آمد که شهرام جزایری نام داشته و در سن 29 سالگی و در سال 81 به عنوان مفسد اقتصادی در رسانه‌ها و مردم شناخته شد.

این فرد در ابتدا از سوی رسانه‌ها به عنوان مفسد اقتصادی شناخته شد و سپس مشخص شد که در پرونده وی موارد اتهامی از جمله رشوه‌های کلان وجود دارد.

پرداخت رشوه 38 میلیارد ریالی و تاسیس 50 شرکت اقماری

در اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات جزایری مژدهی نماینده دادستان اتهامات وی را ایجاد و تأسیس حدود 50 شرکت مختلف بازرگانی، کسب اعتبار موهوم از طریق مانورهای متقلبانه، برداشت 38 میلیارد و 10 میلیون ریال به دفعات مختلف و پرداخت آن به اشخاص به عنوان رشوه، جعل اسناد اعلام کرد.

وی همچنین تبانی در معاملات دولتی، اغوای مسئولان بانکها، تسهیل و دریافت ارز، عدم به کارگیری تسهیلات در امر صادرات و واردات و ایجاد رکود در امر صادرات واردات، تهیه پیمان نامه‌های غیر قانونی و اخذ مقادیر قابل توجهی از این طریق را از جمله موارد دیگر اتهامی کیفرخواست عنوان کرد.

علی مژدهی نماینده مدعی العموم در دادگاه ضمن قرائت کیفرخواست صادره درباره شهرام جزایری به تشریح مشخصات متهمان و عناوین اتهامی هر یک از آنان پرداخت.

در آن پرونده شهرام جزایری با اتهامات بسیاری از جمله ارتشاء، صادرات غیر قانونی، جعل اسناد دولتی و اختلاس‌های کلان روبرو شد.

جریمه 145 میلیون دلاری

نهایتاً پس از برگزاری جلسات متعدد دادگاه در تاریخ 6 خرداد ماه سال 87 از طریق قوه قضاییه اعلام شد که شهرام جزایری به پرداخت جریمه 145 میلیون دلاری محکوم شده است.

شعب 69 و 70 دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی ولدخانی (شعبه 69) و میری لواسانی (شعبه 70) آرای صادره از سوی شعبه 1192 دادگاه عمومی تهران در خصوص اتهامات شهرام جزایری عرب را تأیید کرد.

براساس این گزارش، اتهامات وارده به جزایری عبارتند از 1- تحصیل مال از طریق نامشروع 2- پرداخت رشوه به دفعات و به افراد مختلف 3- تحصیل معافیت از خدمت نظام وظیفه عمومی به صورت متقلبانه 4- اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی 5- تصرف غیرمجاز در اموال و وجوه توقیف شده و 6- خروج غیر مجاز از مرزهای کشور.

شهرام جزایری عرب بابت اتهامات فوق به 11 یازده سال حبس تعزیری، رد مبلغ 48 میلیون و 600 هزار و 185 دلار آمریکا به بانک ملی ایران و صندوق ضمانت صادرات، پرداخت جزای نقدی معادل 2 برابر مبلغ فوق‌الذکر (97 میلیون و 200 هزار و 370 دلار آمریکا) به صندوق دولت جمهوری اسلامی ایران و محرومیت از فعالیت‌ بازرگانی در بخش صادرات و واردات و نیز محرومیت از اخذ هرگونه تسهیلات بانکی اعم از ریالی و ارزی به مدت ده سال محکوم شده است. رأی صادره قطعی است و هم‌ا‌کنون مراحل اجرا را طی می‌کند.

انتهای پیام/

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930711000113#sthash.2eNK6qC7.dpuf
شنبه 12/7/1393 - 7:28
آموزش و تحقيقات

cloak-video-image [640x480]

محققان دانشگاه Rochester به تازگی موفق به ساخت یک ابزار نوری شده‌اند که به آن لقب نامرئی کننده داده شده است.

زمانی که از نامرئی شدن حرف می‌زنم، ناخودآگاه به یاد داستان هری پاتر و شنل نامرئی کننده‌اش می‌افتیم؛ اما در این مورد نباید زیاد امیدوار بود که بتوانیم خودمان را نامرئی کنیم و در مدرسه به گشت و گذار بپردازیم!

در واقع این دستگاه یک حقه بصری است که می‌تواند با منحرف کردن جهت نور در اطراف یک جسم کوچک ثابت به بیننده این‌گونه القا کند که جسم مورد نظر ناپدید شده است. چهار عدسی به شکل زیر پشت سر هم قرار گرفته‌اند تا با ایجاد انحراف در نور از بازتاب آن از سطح جسم مورد نظر جلوگیری کنند.

lens-diagram

زمانی که شما به این دستگاه نگاه می‌کنید، می‌توانید پشت لنزها را ببینید اما قادر به دیدن جسم بین آن‌ها نخواهید بود. پرفسور فیزیکدان دکتر John Howell و دستیار او Joseph Choi می‌گویند که پروژه آن‌ها اولین دستگاه واقعی است که می‌تواند اجسام سه بعدی را نامرئی کند.

پرفسور هاول می‌گوید: تا به حال تلاش‌های بسیاری برای دستیابی به چنین محصولی که بتواند اجسام را در سه بعد نامرئی کند صورت گرفته است اما دستگاهی که ما ساخته‌ایم با استفاده از یک قاعده ساده می‌تواند اجسام کوچک را در پشت عدسی‌ها غیر قابل دیدن کند. محققان همچنین معتقدند هیچ دلیلی وجود ندارد که این امکان برای اجسام بزرگ‌تر مثل تجهیزات نظامی وجود نداشته باشد اما طبیعتا به عدسی‌های بزرگ‌تر نیاز است تا بتوان نور را در اطراف این اجسام بزرگ منحرف کرد.

شنبه 12/7/1393 - 7:24
شخصیت ها و بزرگان

پای بزرگ


حاج همت از ساختمان فرماندهی خارج می‌شود و پوتین‌هایش را پا می‌کند. کربلایی هم به دنبال او بیرون می‌آید. حاج همت، ‌ در حالی که بند پوتین‌هایش را می‌بندد، می‌گوید: «آقا جان، ‌اگر کاری نداری، ‌چند روز دیگر پیش ما بمان.»  


کربلایی می‌گوید: «مادرت تنهاست. این دفعه زن و بچه‌ات را آوردم به دیدنت، دفعه بعد مادرت را می‌آورم. حالا که تو نمی‌توانی بیایی خانه، ‌ما باید بیاییم جبهه.»  


کربلایی در حین حرف زدن متوجه پوتین‌های کهنه و رنگ و رفته حاج همت می‌شود. حاج همت با شرمندگی می‌گوید: «شرمنده‌ام از اینکه باعث زحمت شما شدم... من یک صحبت کوتاه با بچه‌های لشکر دارم بعد می‌آیم بدرقه‌تان می‌کنم.»  


حاج همت خداحافظی می‌کند و می‌رود. کربلایی که هنوز از فکر پوتین‌های او بیرون نیامده متوجه خداحافظی‌اش نمی‌شود.‌‌ همان لحظه، اکبر هم از ساختمان خارج می‌شود. کربلایی با ناراحتی جلوی او را می‌گیرد و می‌گوید: «اکبر آقا مگر دولت به رزمنده‌ها کفش و لباس نمی‌دهد؟»  


اکبر که متوجه منظور کربلایی شده، ‌ سری تکان می‌دهد و می‌گوید: «کربلایی، ‌ به خدا من یکی زبانم مو درآورد بس که به حاجی گفتم پوتین‌هایت را عوض کن، بهش می‌گویم ناسلامتی تو فرمانده لشکری با آدم‌های مهم نشست و برخواست می‌کنی، ‌ خوب نیست این پوتین‌ها را پایت می‌کنی.... والله به گوشش فرو نمی‌رود که نمی‌رود.»  


-   خوب، حرف حسابش چیست؟  

-   حرف حسابش این است که می‌گوید یک فرمانده باید خودش را با کمترین نیرو‌هایش مقایسه کند، ‌من باید همرنگ بسیجی‌ها باشم.  


کربلایی می‌گوید: «خودم درستش می‌کنم اگر یک جفت کفش نو به پایش نکردم هر چه می‌خواهی بگو، من پدرش هستم اگر از من حرف شنوی نداشته باشد پس از کی می‌خواهد داشته باشد؟»  


وقتی حاج همت سخنرانی می‌کند، ‌همه احساس لذت می‌کنند. یک لشکر رزمنده در زمین صبحگاه پادگان دو کوهه خبردار ایستاده‌اند و به حرف‌های او گوش می‌دهند. آفتاب سوزان خوزستان، ‌همان قدر که تن دوازده هزار نیرو را داغ می‌کند، ‌تن حاج همت و دیگر فرماندهان را هم داغ کرده. هیچ کس زیر سایه‌بان نیست. هیچ فرماندهی، ‌کفش و لباس نو‌تر از کفش و لباس رزمنده‌ها نپوشیده. حاج همت، ‌فقط حالا که به تنهایی در برابر یک لشکر نیرو ایستاده، معلوم است که فرمانده لشکر است. اگر بعد از سخنرانی قاطی جمعیت شود، هیچ کس فرمانده بودن او را از ظاهر تشخیص نخواهد داد.  


یک بار او همین پوتین‌ها را برای وصله دوزی به کفاش داد. اکبر متوجه شد. یک جفت پوتین نو از تدارکات لشکر گرفت و آن‌ها را به کفاش داد تا به جای پوتین‌های کهنه به همت بدهد. سپس پوتین‌های کهنه را از کفاش گرفت و گفت: « به صاحب این پوتین‌ها بگو درشان تو نیست کفش‌های میرزا نوروزی را به پا کنی.»  


حاج همت وقتی آمد، ‌ خیلی دلخور شد. پوتین‌های نو را نگرفت و به جای آن، ‌ دمپایی به پا کرد. اکبر که دید حریف او نمی‌شود، ‌پوتین‌های وصله دارش را بازگرداند.  


حالا اکبر نگران کربلایی است. می‌ترسد حاج همت، ‌حرف پدرش را هم زمین بزند؛ یا حرف پدرش را بپذیرد؛ اما از آن پس همیشه شرمسار نیرو‌ها باشد!  


کربلایی رو به حاج همت می‌گوید: «دوست دارم یک بار دیگر مثل بچگی‌هایت دستت را بگیرم ببرم بازار و یک جفت کتانی واسه‌ات بخرم. ناسلامتی هنوز پسرمی. هر چند فرمانده لشکری، اما برای من هنوز پسرمی.»  


کربلایی و اکبر، ‌منتظر پاسخ حاج همت‌اند. حاج همت می‌گوید: «باشه. من حاضرم. شما همیشه حق پدری گردن من داری آقاجان.»  


کربلایی، ‌پیشانی همت را بوسیده، ‌ با خوشحالی می‌گوید: «رحمت به آن شیری که خوردی. پس بلند شو، ‌معطلش نکن. من باید زود برگردم اصفهان.»  


اکبر از تعجب نزدیک است شاخ در بیاورد. هیچ وقت تا به حال حاج همت را این قدر گوش به فرمان ندیده بود.


او مثل بچه‌‌ای اختیارش را داده به کربلایی. کربلایی هم یک جفت کتانی برای او خرید. آن‌گاه سوار ماشین یونس شدند و به طرف پادگان بازگشتند.  


آنها به پادگان نزدیک می‌شوند. اکبر به لحظه‌ای فکر می‌کند که بچه‌ها در گوشی به هم می‌گویند:"حاجی کتانی نو به پا کرده! چرا؟ چون فرمانده لشکر است..."


حاج همت، مدام به عقب برمی‌گردد و به نوجوان نگاه می‌کند. کربلایی متوجه نگاه‌های او شده، کنجکاوانه نگاهش را دنبال می‌کند. اکبر وقتی نگاه آن دو را می‌بیند، نوجوان را در آینه از نظر می‌گذارند. ناگهان چشم او به پوتین‌های کهنه و رنگ و رو رفته نوجوان می‌افتد. اکبر، منظور حاج همت را از نگاه‌ها می‌فهمد. می‌خواهد چیزی بگوید که کربلایی می‌زند روی داشبورد و می‌گوید: "نگه‌دار اکبر آقا."


-نگه دارم؟ واسه چی؟!

-تو نگه دارَ، حاجی خودش می‌گوید واسه چی.  


اکبر ترمز می‌کند. کربلایی، رو به حاج همت می‌کند و با لبخند می‌گوید: "پدر باشم و نفهم تو دل پسرم چی می‌گذرد؟! حالا برای اینکه راحتت کنم، می‌گویم وظیفه من تا همین‌جا بود که انجام دادم. از تو هم ممنونم که حرفم را زمین نزدی و به خاطر احترام به من، مقام خودت را زیرپا گذاشتی. از حالا به بعد، تصمیم با خودت است. هرکاری دوست داری، بکن.،... من راضی‌ام."


حرف کربلایی آبی است که روی آتش حاج همت می‌ریزد. از ته دل می‌خندد. کربلایی را در آغوش می‌گیرد و می‌بوسد. آن‌گاه کتانیها را از پا در می‌آورد و به سراغ نوجوان می‌رود.  


اکبر و کربلایی، صدای حاج همت را می‌شنوند که می‌گوید: "این کتانیها داشت پایم را داغان می‌کرد. مانده بودم چه کارش کنم که خدا تو را رساند."


برمی‌گردد و درحالی که پوتینهای رنگ و رو رفته‌اش را به پا می‌کند، می‌گوید: "اصلا پاهای من ساخته شده برای همین پوتینها، خدا بده برکت..."


لحظه‌ای بعد، حاج همت با همان پوتین‌ها سوار ماشین می‌شود.  


ماشین، جاده پادگان را پیش می‌رود.

شنبه 12/7/1393 - 7:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته