• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1227
تعداد نظرات : 536
زمان آخرین مطلب : 5007روز قبل
سياست
"اینگو نیبل "، تحلیل‌گر برجسته مسائل بین‌المللی، با انتشار مقاله‌ای در مجله "گهایم "، با اشاره به پیوندهای مستحكم روابط ایران و كشورهای عضو اتحادیه آلبا در آمریكای لاتین، به تشریح برنامه‌های بی‌ثبات‌سازی دولت ایالات متحده آمریكا در این كشورها پرداخت. به نوشته این تحلیل‌گر سیاسی، هنوز 24 ساعت از اعلام پیروزی احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ایران نگذشته و اولین تظاهرات مخالفان به جریان نیفتاده بود كه لدین در وبلاگ خود نوشت، شایعاتی وجود دارد كه پرسنل امنیتی ونزوئلا نیز برای مقابله با تظاهرات شركت كرده‌اند. اینگو نیبل در ادامه می‌نویسد: دریافت‌كنندگان این پیام هواداران موسوی در ایران بودند و حامیان آن از كشورهای خارجی. این شایعه از یك سو توسط وبلاگ‌نویسان صهیونیست گسترش پیدا كرد و از سوی دیگر راه خود را به سمت تهران، یعنی جایی كه تظاهرات‌كنندگان شعارهای سیاسی ضد ونزوئلایی سر می‌دادند پیدا كرد.
متن كامل مقاله مذكور در ادامه می‌آید./

كودتای نظامی روز 28 ژوئن سال 2009 در هندوراس كه در جریان آن "مانوئل سلایا " رئیس‌جمهور این كشور از قدرت بركنار شد، پس از شكست طرح "تغییر رژیم " در تهران، دومین تلاش برای اجرای كودتا بود كه توسط باراك اوباما، رئیس‌جمهور جدید آمریكا انجام گرفت. این اولین حمله مستقیم آمریكا و اتحادیه اروپا به "اتحادیه بولیواری برای آمریكای لاتین " (آلبا) است.

كشورهای ونزوئلا، كوبا، بولیوی، نیكاراگوئه و اكوادور، هندوراس و چند كشور جزیره كارائیب به اتحادیه آلبا تعلق دارند. پس از آن كه سلایا موفق نشد در روز 5 ژوئیه به كشور خود بازگردد، "هوگو چاوز "، رئیس‌جمهور ونزوئلا، در شبكه تلویزیونی فراملیتی آمریكای لاتین موسوم به "تله‌سور " حاضر شده و اعلام كرد: "دولت كودتا در هندوراس توسط امپراطوری یانكی‌ها حمایت می‌شود. " كودتا در هندوراس برای فرمانده انقلاب بولیواری "آغاز یك حمله " است كه هم اكنون در بولیوی نمایان شده است. این فرمانده بازی را با تلاش برای متزلزل ساختن موقعیت "اوو مورالس "، از هم‌پیمانان خود در اتحادیه آلبا آغاز كرد.

در ادامه، جریان به این صورت است كه بحران سیاسی هندوراس هم‌سو با مسائلی همچون سیاست‌های منطقه‌ای و ژئواستراتژیكی منسجم شده است. این بحران نباید به طور جداگانه به عنوان نتیجه یك كودتا مورد نظر قرار بگیرد، بلكه به عكس، باید به عنوان پیش‌درآمدی در نظر گرفته شود كه با نیروهای مشخصی در آمریكا و اروپا "استعمار طلبی " دولت‌های چپ‌گرا در اتحادیه آلبا را به دقت مورد بررسی قرار داده و می‌خواهد به آنها تجاوز كند. به همین جهت، هندوراس اولین مهره این بازی است كه باید سقوط كند تا بقیه كشورهای عضو اتحادیه آلبا را به همراه خود از پا در آورد. از طرفی، چون كشورهای ونزوئلا، كوبا، بولیوی و نیكاراگوئه كه از اعضای آلبا هستند روابط سیاسی و اقتصادی خوبی با جمهوری اسلامی ایران دارند، نمی توانند در خصوص پیشرفت در خاورمیانه و نقش اسرائیل در آمریكای لاتین بی‌تفاوت بمانند.

* ایران و ونزوئلا؛ هم‌پیمانان ژئواستراتژیكی

دو كشور ونزوئلا و كوبا در سال 2004 اتحادیه آلبا را تاسیس كردند و پیامد آن، برقراری روابط دو جانبه موجود بین این دو كشور در حال حاضر در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است. كاراكاس با نرخ ویژه به هاوانا نفت ارسال می‌كرد و در مقابل آن، دانش كوبایی‌ها در خصوص تامین تجهیزات پزشكی در محله‌های فقیرنشین، از بین بردن بی‌سوادی و رونق دوباره كشاورزی را به دست می‌آورد. جهت برقراری روابط دو جانبه، اولین گام برای هر دو كشور این بود كه خود را از نفوذ صنعت و اقتصاد اعتباری آمریكای شمالی جدا كنند و نمونه‌ای باشند تا نشان دهند كشورهای آمریكای لاتین و كارائیب چطور می‌توانند از یك زیان اساسی كه در همه آنها مشترك است رهایی یابند. این زیان، در اولین مرحله به مسائلی چون فقر و كمبود مواد غذایی، بیكاری و بی‌سوادی، فقدان تكنولوژی و همچنین بدهكاری به كشورهای خارجی مربوط می‌شود. همسو با این مسائل، تاسیس آلبا همچنین به معنی توسعه نوعی دیوار حفاظتی در برابر سیاست خارجی بود كه رهبران انقلابی دو كشور ونزوئلا و كوبا به آن نیاز داشتند تا از طریق آن در برابر هر نوع دخالت آمریكا و اتحادیه اروپا از خود محافظت كنند.

در عواقب منطقی این سیاست، از یكسو توسعه آلبا از طریق پذیرش اعضای جدید و انجام اقدامات جانبی همچون توزیع نفت ونزوئلا در پتروكاریبه قرار داشت و از سوی دیگر، سرمایه‌گذاری بر روی پروژه‌های مشترك در بانك آلبا. در ژوئن 2009، كشور اكوادور به عنوان جدیدترین عضو در اتحادیه بولیواری وارد شد و همچنین "مائوریسیو فونس "، رئیس‌جمهور جدید السالوادور، پس از انتخابات اعلام كرد كه می‌خواهد روش نیكاراگوئه و هندوراس، دو كشور واقع در آمریكای مركزی را دنبال كرده و به آلبا بپیوندد. این مساله موجب شد كه در آمریكای مركزی گروه پیوسته منطقه‌ای آن اتحادیه، به یك جایگزین حقیقی برای الگوی اقتصادی سرمایه‌داری آمریكا و اتحادیه اروپا تبدیل شود كه در 100 سال اخیر هیچ قدرت خاصی نتوانسته بود مشكلات اساسی نام برده شده در آمریكای لاتین را تعدیل كرده و یا از میان بردارد.

از آنجایی كه دو كشور صاحب قدرت در شمال با شعار سرمایه‌داریِ "برای خودت هیچ رقیبی ایجاد نكن بلكه او را از خودت جدا كن! " علاقه چندانی نداشتند كه تكنولوژی‌های خود را با جوامع آمریكایی تقسیم كنند، كشورهای عضو آلبا باید بخش‌های دیگر جهان را نیز در نظر می‌گرفتند كه ببینند آیا در آن قسمت‌ها هیچ كشوری آمادگی آن را داشت كه به جرات آنها را تحت حمایت خود قرار دهد یا خیر. پس از مدتی آنها متوجه شدند كه در كنار روسیه و چین، "محمود احمدی‌نژاد "، رئیس‌جمهور ایران، نیز علاقمند است به آنها در زمینه انتقال دانش و فناوری كمك كند. دولت تهران به رغم وجود همه تفاوت‌های سیاسی، مذهبی و فرهنگی، بر آن شد كه درهای خود را به سوی آمریكای لاتین باز كند، زیرا این اقدام امكان آن را برای ایران فراهم می‌كرد كه بر روی سودهای ناشی از قیمت بالای نفت سرمایه‌گذاری كند و از طرف دیگر، بر تلاش كشورهای غربی برای انزوای این كشور غلبه كند. ایران برای كشورهای آمریكای لاتین یك هم‌پیمان واقعی بوده و هست، زیرا توانسته به رغم وجود تحریم‌هایی كه توسط كشورهای غربی به آن تحمیل شده، فناوری خود را به طور وسیعی مستقل از تولیدات آمریكا و اتحادیه اروپا توسعه دهد.

* ایران و ونزوئلا دست‌های آمریكا را بسته‌اند

مسئله دیگر، توسعه همكاری‌های بین قاره‌ای است كه در اولین گام برای این هدف، ونزوئلا و ایران توانستند آمریكا را تحت فشار قرار دهند. این دو كشور و همچنین بقیه كشورهای عضو آلبا طی دهه‌های پیش چندین بار تجربه كرده‌اند كه واشنگتن هنگامی كه منافعش ایجاب كند هیچ منعی از این بابت ندارد كه با ابزارهای سیاسی، نظامی و سرویس اطلاعات مخفی خود در امور این كشورها دخالت كند. آمریكا به عنوان بزرگترین مصرف‌كننده نفت خام در جهان، به همان اندازه به واردات این دو كشور وابسته است. بنابراین وضعیتی تكرار می‌شود كه واشنگتن در سال 2002، زمانی كه نئوكان‌های "جرج بوش "، رئیس‌جمهور وقت آمریكا، جنگی خلاف حقوق ملل علیه عراق طراحی كردند، در آن قرار داشت. از آن جایی كه كارشناسان امور استراتژیكی در پنتاگون باید تلاش می‌كردند كه مانع از انتقال نفت "صدام حسین " از طریق تنگه هرمز شوند، مجبور بودند كه پیش از آغاز جنگ تامین نفت از ونزوئلا را تضمین كنند. بنابراین، می‌توان این مساله را از علل شكست كودتای روز 11 آوریل 2002 در ونزوئلا دانست. این كودتا، به دلیل این كه مردم چاوز را - كه دستگیر شده بود- مطابق قانون اساسی دوباره به سمت خود بازگرداندند، منجر به شكست شد.

همین وضعیت هم‌اكنون دوباره تكرار می‌شود، تنها با این تفاوت كه به جای عراق، ایران وارد ماجرا شده است. برای آمریكا این مشكل وجود دارد كه نمی‌تواند به هیچ یك از این دو كشور به طور جداگانه حمله كند (یا به اسرائیل اجازه دهد كه ایران را بمباران كند)، چرا كه دیگر هیچ نفتی از ونزوئلا یا كشورهای حوزه خلیج فارس به دست نمی‌آورد. با این پیش زمینه، هر گونه حمله از جانب آمریكا یا اسرائیل به ایران، نوعی حمله به ونزوئلا- و بالعكس- ارزیابی می‌شود. هر كس كه در تحلیل خود، از روابط بین ونزوئلا و ایران چشم‌پوشی كند، یا معلومات وی در این خصوص بسیار محدود است و یا آگاهانه به عنوان دشمن انقلاب ایرانی و بولیواری فعالیت می‌كند.

* تدابیر اسرائیل برای جلوگیری از گسترش نفوذ ایران در آمریكای لاتین

رژیم‌ها در تل‌آویو به این مساله توجه نمی‌كنند كه چطور ایران از یك سو حضورش را در آمریكای لاتین پی در پی گسترش می‌دهد و از سوی دیگر موضع‌گیری قطعی هم‌پیمان خود، چاوز، را در خصوص جنگ تهاجمی صهیونیست‌ها علیه لبنان (2006) و غزه (2009/2008) دریافت می‌كند. سه سال پیش دیپلماسی اسرائیل در خصوص روابطش با آرژانتین موفق شد در "بازار مشترك جنوب " در آمریكای لاتین (مركوسور) موقعیت خوبی به دست آورد، در حالی كه ونزوئلا هنوز هم درباره پذیرش عضویت كامل این بازار تجاری مردد است و آخرین بار احزاب مخالف راست‌گرا در پارلمان برزیل مانع از عضویت آن شدند. كشور برزیل به همراه آرژانتین، پاراگوئه و اوروگوئه، مركوسور را تاسیس كردند. طبق اخباری كه در روز 30 می سال 2009 از وزارت خارجه اسرائیل به بیرون درز كرد، "دنی آیالون "، معاون وزیر امور خارجه این رژیم در نظر داشت در نشست سازمان كشورهای آمریكایی (OAS) كه قرار بود در روز دوم و سوم ژوئن در هندوراس برگزار شود، با نمایندگان چند كشور آمریكای لاتین ملاقات كند. در ادامه این خبر، اعلام شده بود كه آنها در نظر دارند از این طریق از پیشروی ایران جلوگیری كنند. این اطلاعات، بخشی از مبارزه وزارت خارجه تل‌آویو بود كه "آویگدور لیبرمن " اولترا صهیونیست آن را هدایت می‌كرد.

در روز 26 می سال 2009، بسیاری از خبرگزاری‌های اروپایی با مراجعه به یك گزارش محرمانه وزارت خارجه اسرائیل گزارش دادند، ونزوئلا و بولیوی از طریق تامین اورانیوم تهران از برنامه هسته‌ای ایران حمایت می‌كنند. این گزارش، تاكنون صریح‌ترین حمله رژیم صهیونیستی به دو رقیبش در آمریكای لاتین است. تا امروز، اسرائیل این مساله را كه "شركت‌های امنیتی محرمانه " توسعه سیاسی منطقه را تحت تاثیر قرار داده‌اند پنهان كرده بود.(1) گذشته از این، سفارتخانه‌های اسرائیل در كشورهای آمریكای مركزی، به طور مرتب شركت در سمینارهای آموزشی را برای كارمندان شاغل در شعبه‌های وزارت‌خانه‌های اسرائیل در شهرهای مختلف پیشنهاد می‌كردند. این واقعیت‌ها ثابت می‌كند كه تل‌آویو نه تنها ایران، بلكه هم‌پیمانان آلبا را نیز به دقت زیر نظر داشته است.

* ونزوئلا در معرض حمله تحریك‌كنندگان و انتقاد شدید آمریكا

ونزوئلا و آمریكا در ماه ژوئن دوباره سفیران خود را تعویض كردند در اواسط ماه ژوئیه، بار دیگر تیرگی در روابط دو جانبه آنها را تهدید كرد. از عوامل محرك این تیرگی، مصاحبه "هیلاری كلینتون "، وزیر امور خارجه آمریكا، با شبكه تلویزیونی "گلوبوویژن "، كانال تلویزیونی مخالفان ونزوئلا، بود. كلینتون در خصوص روابط ونزوئلا-ایران اظهار داشت: "من فكر می‌كنم این موضع‌گیری سیاسی كه كشوری خود را هم‌ردیف با رژیمی قرار دهد كه تعداد زیادی از مردمش رژیم خود را قبول ندارند، به هیچ عنوان عاقلانه نیست. " وزیر امور خارجه آمریكا درباره انتخاب مجدد چاوز به ریاست جمهوری ونزوئلا نیز اعلام كرد: "آنچه ما امیدواریم در ماه‌های آینده در ونزوئلا ببینیم، درك این مساله است كه تو یك رهبر بسیار قدرتمند باشی و بتوانی عقاید بسیار سختی داشته باشی بدون این كه برای به دست آوردن قدرت بیشتر تلاش كنی و منتقدانت را به سكوت واداری "! كلینتون ضمن سخنان خود، به نقش گلوبوویژن به عنوان یك فرستنده تلویزیونی خصوصی كه در كودتا علیه چاوز در سال 2002 نقش داشت، اشاره نكرد. وی اما به طور غیر مستقیم جانب كسانی را گرفت كه در گلوبوویژن، به خاطر گزارشات نادرست، اخیرا بار دیگر مورد انتقاد رئیس‌جمهور و هوادارانش قرار گرفته‌اند. كلینتون گفت: "من فكر می‌كنم كه در كشور شما همانند كشورهای دیگر، حمایت از مطبوعات باید در مقابل فشارهای متقابل سیاسی وجود داشته باشد. "

در كنار این حملات "غیرنظامیان "، ونزوئلا باید همچنین از حملات نظامی نیز می‌ترسید. به همین دلیل، چاوز، رئیس‌جمهور این كشور، در روز اول ژوئن، شركت خود در مراسم معرفی رسمی "مائوریسیو فونس " به عنوان رئیس دولت السالوادور را لغو كرد. "نیكلاس مادورو "، وزیر امور خارجه ونزوئلا، در گفت‌وگو با مطبوعات گفت، مقامات امنیتی متوجه شدند كه نمایندگان سیاسی حزب مخالف این كشور قصد داشتند خودروی حامل رئیس‌جمهور را پیش از شروع پرواز و یا پس از فرود هواپیما در سان‌سالوادور با گلوله مورد هدف قرار دهند. عاملین احتمالی این توطئه، با افرادی همچون "آلخاندرو پنیا اكسكلوسا "(2) و "لوئیس پوسادا كاریلس "(3)، از نمایندگان سازمان سیا، در تماس بودند. لوئیس پوسادا كه در آمریكا زندگی می‌كند، یك تروریست آمریكایی كوبایی‌تبار است كه به اتهام بمب‌گذاری در یك هواپیمای مسافربری كوبا در هاوانا، قرار بود به كشور اصلیش، كوبا تسلیم شود، اما دولت آمریكا از آن امتناع كرده بود. آلخاندرو پنیا نیز حزب فاشیستی "آرنا " در السالوادور را در طول رقابت‌های انتخاباتی هدایت می‌كرد. خطر این حملات، اعضای انقلاب بولیواری در چند كشور را تهدید می‌كرد. در روز 8 می سال 2009، یك واحد پلیس نظامی(PM) در كاراكاس، انبار اسلحه وسیعی شامل بسیاری از سلاح‌های جنگی را توقیف كرده و 3 شهروند جمهوری دومینیكن و یك فرانسوی را دستگیر كرد. نام این شخص فرانسوی، "لوران فردریك بوكوت "(4)، است كه در تیراندازی مهارت خوبی داشت. "طارق الایسامی "، وزیر كشور ونزوئلا، در گفت‌وگو با مطبوعات گفت: "ما می‌توانیم با ارائه مدرك ثابت كنیم كه این نوع از سلاح‌ها توسط سازمان‌های تروریستی نظامی جهت هدایت اقدامات برای بی‌ثبات‌سازی حكومت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. "

* بولیوی؛ جنگ بی‌انتها

در روز 5 ژوئیه سال 2009، "اوو مورالس "، رئیس‌جمهور بولیوی، بار دیگر خود را مجبور دید كه از "دخالت آشكار " آمریكا در امور داخلی كشور خود انتقاد كند. این بار علت این بود كه واشنگتن اظهاراتی در خصوص حذف قانون جدید ضمانت مالی قوه مجریه "لا پاز " برای بولیوی مطرح كرده بود. مورالس پرونده دخالت‌های آمریكا در سیاست‌های دولت بولیوی را از سال 2006، یعنی از زمان رسیدن وی به ریاست جمهوری این كشور، مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و در مقابل، وزارت خارجه آمریكا نیز حذف مزایای مالیاتی و تعرفه‌ای برای بولیوی را در دستور كار قرار داد. بولیوی فقیرترین كشور آمریكای جنوبی است و به حمایت‌های مالی كشورهای خارجی وابسته است. این كه واشنگتن برای نفوذ در سیاست یك كشور، مزایایی را حذف می‌كند تنها به این مورد منتهی نمی‌شود. شبیه این مورد نیز با حمایت اروپایی‌ها در نیكاراگوئه به وقوع پیوست.

اینها برای او كافی نبودند. دولت مورالس همچنین باید خود را از توطئه‌های جنایتكارانه حفظ می‌كرد. در 22 می سال 2009، دولت بولیوی طبق مصوبه "0138 " تصمیم گرفت كه دارایی‌های اشخاص و شركت‌هایی را كه "با فعالیت‌های تروریستی " در ارتباط هستند، توقیف كند. این مساله توسط "آلوارو گارسیا لینرا "، معاون رئیس‌جمهور بولیوی، در یك كنفرانس مطبوعاتی مطرح شد. چریك‌های سابق توصیف كرده بودند این حكم یك "هشدار " برای كسانی است كه "رویای از هم‌پاشی بولیوی را در سر می‌پرورانند ". لینرا ضمن اظهارات خود به حادثه‌ای كه در روز 16 آوریل سال 2009 در سانتاكروز به وقوع پیوست، اشاره كرد. در این واقعه، به دنبال یك درگیری مسلحانه، سه تروریست مظنون اروپایی كه حملاتی را علیه رئیس‌جمهور و دیگر اعضای كابینه بولیوی طراحی كرده بودند، كشته شدند. "هوگو آچه "(5) و "آلخاندرو ملگار "(6)، از عوامل پشت پرده مظنون و سرمایه‌گذاران این توطئه بودند و مصوبه جدید اولین‌بار برای این افراد می‌توانست مورد استفاده قرار گیرد. این مقررات می‌توانست به "كاترین رابسوك "(7)، صاحب شركتی از سانتاكروز، و "ادواردو گیلارت "(8)، مدیر مسئول شركت امنیتی آریاس خسارت وارد كند.

اما این توطئه‌ها همچنان ادامه داشته و نزدیك‌تر می‌شدند تا جائی كه حتی برای بستگان و خویشاوندان مورالس نیز اتفاق می‌افتاد. به طوری كه در روز 8 ژوئن 2009، "روفینا مورالس ایما "، عمه 73 ساله‌ی رئیس‌جمهور بولیوی، هنگامی كه برای گرفتن حداقل حقوق بازنشستگی‌اش كه 200 بولیویانو (20 یورو) بود، از خانه خارج شده بود، كشته شده و جنازه به شدت مجروح شده وی پس از دو هفته پیدا شد. مورالس در این خصوص اعلام كرد: "مرگ عمه من بسیار مشكوك است. " وی این مساله را تلاش برای ارعاب شخص خود می‌بیند.

*جنگ جدید اسپانیا علیه كوبا

كشور كوبا در میان اتحادیه كشورهای عضو آلبا نه تنها به واسطه سن "رائول كاسترو "، رئیس‌جمهور انقلابی آن و برادرش "فیدل كاسترو "، نسبت به بقیه كشورهای عضو تمایز دارد، بلكه به دلیل مقاومت در برابر حملات امپریالیستی، تجربه‌های گوناگونی از مرگ و زندگی به دست آورده كه همتایان جوانش آنها را در اختیار ندارند. این آگاهی‌ها، در تركیب با دانش كوبایی‌ها و افراد فعال در این حوزه كه در حال حاضر توانسته‌اند با زیان‌های زیادی كه آمریكای لاتین را تهدید می‌كرد به طور موثر مقابله كنند، به این جزیره‌ی كارائیبی اهمیت ژئواستراتژیكی ویژه‌ای داده است، همانند روسیه كه این آگاهی‌ها را قبلا در میان احزاب سوسیالیستی‌اش در اختیار داشت. زمانی كه سیاست داخلی كشور كوبا دچار نوسان شد، تاثیر عمده‌ای هم بر اتحادیه آلبا گذاشت.

با این پیش زمینه، باید به تلاش‌های مركز اطلاعات ملی اسپانیا(CNI) كه سرویس اطلاعات مخفی نظامی اسپانیا نیز نام دارد، و در خصوص رهبری كوبا جاسوسی كرده و در آن نفوذ داشت نیز توجه داشت.(9) روزنامه دولتی "ال‌پائیس " مادرید، در روز 28 ژوئن 2009 توصیف كرد كه چطور مركز اطلاعات ملی اسپانیا تلاش می‌كند درباره "كنرادو هرناندز "، نماینده‌ی خود، از طریق مردمی كه از یك سو در راس حكومت قرار دارند و از سوی دیگر همچون "كارلوس لاهه "، معاون رئیس‌جمهور كوبا كه توسط رسانه‌های غربی به عنوان "گورباچف كوبا " مورد توجه قرار گرفته، در مركز توجه رسانه‌ها قرار دارند، اطلاعاتی را به دست آورد. آیا نقشه‌های اسپانیا كه در جهت آماده كردن تداركات لازم برای "تغییر رژیم " در هاوانا طراحی شده بودند تاكنون مشخص نشده‌اند؟

هرناندز، شهروند كوبایی ذكر شده، نماینده تجاری دولت منطقه‌ای باسك در هاوانا بود و روابط تنگاتنگی با لاهه، "فیلیپ پرز روكه " و دیگر افراد ارشد حزب و حكومت كوبا داشت. اسپانیایی‌ها از ضبط ویدئویی مخفیانه هرناندز در زمانی كه رائول كاسترو در فوریه و مارس دولت خود را تشكیل داد و اقدامات آنها را بی‌نتیجه گذاشت، بی‌نهایت ناخشنود شده بودند. طبق گزارش "ال‌پائیس "، رئیس دولت كوبا دو فیلم ویدئویی را آماده كرده بود كه یكی از آنها به طور خلاصه در 3 ساعت و دیگری به صورت بلند مدت در 6 ساعت، زیربنای یك حزب را نشان می‌داد كه با اخراج لاهه و روكه، دیگر هیچ مفهومی نداشت. پس از آن، در سال 2007، سازمان امنیت ملی كوبا موفق شد یك مورد از گفتگوهای بین هرناندز و افسران و فرماندهان اسپانیایی وی را به همراه تصویر و صدا ضبط كند. طبق گزارش ال‌پائیس، نماینده‌ی تجاری، در هر دو فیلم ویدئویی اعتراف كرده كه برای مركز اطلاعات ملی اسپانیا فعالیت می‌كرده است. روزنامه اسپانیایی این چنین گزارش داده بود كه كوبایی‌ها هنگامی كه این نماینده تجاری می‌خواست حق وساطت غیر قانونی خود را از معاملاتی كه آنها را دلالی كرده بود دریافت كند، مورد تهدید قرار داده بودند.

به غیر از لاهه و روكه، مقامات برجسته دیگری از كشور كوبا كه با هرناندز تماس داشتند نیز باید از مقام خود كناره‌گیری می‌كردند: "فرناندو رامیرس دی استنوس "(11)، مدیر سابق روابط بین‌الملل حزب كمونیست كوبا؛ "اوتو ریبرو "(12)، معاون رئیس‌جمهور از شورای وزیران و نماینده طرح ملی "نبرد ایده‌ها "؛

پسر عموی لاهه، پزشك جراح برای معالجه فیدل بود. وی هنگامی كه در خصوص برخی "تفسیرات ضد انقلابی " سخن گفت، سوء‌ظن سازمان امنیت ملی كوبا را نسبت به خود برانگیخت. پس از آن كه پسر عموی این جراح به وی گزارش داد كه "خوزه رامون ماچادو ونتورا "، معاون رئیس‌جمهور كوبا توانسته است او (لاهه) را به عنوان معاون جدید رئیس‌جمهور قرار دهد، این پزشك اظهار تاسف كرد كه چرا به هنگام مداوای فیدل، برای كشتن وی اقدام نكرده بود. "كارلوس والنسیخا "(13)، معاون سابق فیدل، باید مقامش را به لاهه واگذار می‌كرد. این شخص هنگامی مورد سوءظن قرار گرفت كه در سال 2006، برگزاری مراسم جشن تولدش در كاخ انقلاب را با وجودی كه می‌دانست رئیسش در همان زمان با مرگ دست و پنجه نرم می‌كند، لغو نكرد.

روزنامه ال‌پائیس، در ادامه در روز 12 ژوئیه 2009 گزارش می‌دهد كه در فیلم ویدئویی، همسر هرناندز نیز صحبت كرده است. وی مقام سرهنگ دوم در وزارت كشور كوبا را داشت و به عنوان پزشك زن در سلامتی فیدل و دیگر اعضای حكومتی مسئول بود. همسر هرناندز گفته بود كه همسرش خواستار ارائه اطلاعات از جانب وی در خصوص وضعیت سلامتی فیدل شده بود. هرناندز اطلاعات خود راجع به انتخاب ماچادو ونتورا را پیش از آن كه این خبر رسما منتشر شود از طریق لاهه به دست آورد. غیر از این نماینده تجاری، همه افراد نامبرده در آزادی به سر می‌برند و -در موقعیت‌شان- در شغل‌های غیرنظامی خود مشغول به فعالیت بوده و همچون گذشته از اعضای حزب كمونیست كوبا هستند.

این رویدادها نشان می دهند كه چرا رائول كاسترو تغییراتی در حكومت خود ایجاد كرده و موقعیت‌های شغلی قبلی را كه در دست این افراد بود به نیروهای امنیتی كوبا واگذار می‌كند. این وقایع همچنین نشان دهنده آن هستند كه اقدامات برای بی‌ثباتی كوبا، نه تنها توسط آمریكا صورت گرفته، بلكه كشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز در این اقدامات دخیل بوده‌اند. این مساله از سوی دیگر این حق را به فیدل كاسترو می‌دهد كه به سبب برگزاری نشست اتحادیه اروپا-آمریكای لاتین در سال 2008، در خصوص واشنگتن و بروكسل هشدار دهد این دو گرگ، "كلاه قرمز "هایی كه در این مورد جزء اتحادیه آلبا محسوب می‌شوند را تهدید می‌كنند. كودتای هندوراس نشان داد كه فرمانده كوبا با هشدار خود در این خصوص درست به قضاوت نشسته است.

* هندوراس؛ پیش‌درآمد پیروزی مجدد نئولیبرالی

در آمریكای لاتین موجی در جریان بود كه با این سوال شروع می‌شد: "چرا هرگز در آمریكا هیچ كودتایی وجود نداشته است؟ ". پاسخ به این صورت است: "زیرا در واشنگتن سفارت آمریكا وجود ندارد! ". در حقیقت می‌توان گفت كه در صورت تناسب داشتن با منافع آمریكا، هیچ كودتایی بدون اطلاع یا حتی حمایت از جانب نمایندگان محلی آمریكا در منطقه صورت نمی‌گرفت. ایالات متحده در هندوراس در خصوص ایجاد یك پایگاه نظامی با حداقل 600 سرباز و همچنین اعطای بهره بسیار زیاد به ماموران مخفی، قوانینی را مقرر كرده كه با مولفه‌های اقتصادی و یا جغرافیایی متناسب نیست اما با علایق ژئواستراتژیكی آمریكا تطابق دارد. نام افرادی كه تحت پوشش دیپلماتیك در این زمینه فعالیت می‌كنند در نام‌های صفحه 28 مجله "گهایم "(14) وجود دارد. از این رو، نه دیپلمات‌های آمریكایی و نه نمایندگان آنها متوجه نشدند كه آلمانی‌ها نیز از پیشگامان كودتا علیه "مانوئل سلایا " بودند كه در درون حزب لیبرال وی(PLH) فعالیت داشتند.

بدین سان، در پایان ژوئن، "بنیاد فریدریك نویمان برای آزادی " (FNS)، وابسته به حزب دموكرات آزاد آلمان، ماموریتش برای كودتا در هندوراس را برای افكار عمومی كشور آلمان سودمند عنوان كرد.(15) اما آلمان، در كشور همسایه هندوراس، یعنی نیكاراگوئه، نیز در حال انجام ماموریت بود. جایی كه در آن سعی می‌كرد شركای درگیر در حزب لیبرال خود را در موقعیتی علیه "دانیل اورتگا "، رئیس‌جمهور این كشور قرار دهد. به همین جهت، FNS به همكاری با "كارلوس آلبرتو مونتانر "، نماینده سازمان سیا و تبعیدی معروف كوبایی رجوع كرد. فعالیت‌های این شخص در برابر رهبران دموكراتیك معرفی شده در دو كشور آمریكای مركزی متناسب با ایده‌های نئوكنسرواتیو (محافظه‌كاری جدید) آمریكا بود. "كریستین لوت "، نماینده FNS مسئولیت فعالیت در این منطقه را بر عهده داشت.

پس از آن كه در روز 28 ژوئن نظامیان، مانوئل سلایا، رئیس‌جمهور هندوراس را از سمت خود بر كنار كردند، لوت به عنوان نماینده FNS این كودتا را بسیار خوب توصیف كرد. وی در گزارش كشوری خود در روز 2 ژوئیه، محكومیت كودتا توسط سازمان ملل و سازمان كشورهای آمریكایی را نوعی "تحمیل‌گری " از جانب سلایا و كشورهای عضو اتحادیه آلبا عنوان كرد. لوت در این رابطه همچنین در گزارش خود نوشته است: "با وجودی كه بركناری رئیس‌جمهور سلایا بر اساس قانون صورت گرفته، اما رئیس‌جمهور بركنار شده در نظر دارد با همكاری هم‌پیمانان خود، چاوز و اورتگا، در حالتی اضطراری بار دیگر با نیروی نظامی به قدرت باز گردد. " در روز كودتا، هوگو چاوز، رئیس‌جمهور ونزوئلا، هر گونه دخالت نظامی در هندوراس را ممنوع اعلام كرده بود. وی تنها به سازمان كشورهای آمریكایی تاكید كرد كه او هیات نمایندگان اعزامی آنها را كه توسط یكی از واحدهای سازمان ملل به طور نظامی حمایت می‌شوند می‌خواهد تا سلایا را برای بازگشت به قدرت همراهی كنند. نیكاراگوئه به عنوان دومین كشور فقیر واقع در منطقه كارائیب به هیچ عنوان در شرایطی نیست كه به مداخله نظامی در هندوراس بپردازد.

با این وجود، لوت ادعاهای خود را درست می‌دانست. در روز 5 ژوئیه، وی بار دیگر این اجازه را پیدا كرد كه در روزنامه محافظه‌كار "دی‌وُلت " آلمان اظهارات خود را بر زبان آورد. لوت در گفت‌وگو با این روزنامه، اظهارات رئیس‌جمهور ونزوئلا را نادرست و خلاف قانون خواند: "نیروهای نظامی در نیكاراگوئه واقع در مرز هندوراس آماده هستند. " لوت با اظهاراتش در ردیف نئوكان‌های آمریكایی قرار گرفت كه در مركز آمریكا آتش‌‌افروزی را ایجاد كردند تا بتوانند از این كه اتحادیه آلبا بتواند پروژه‌ای پیشرفته را علیه نئولیبرالیسم در آنجا مستقر كند، مانع شوند. در پایان ژوئیه، "جیمی دارمبلوم " كه مركز نئوكنسرواتیو موسسات "هودسون " در آمریكای لاتین را رهبری می‌كرد، چاوز و اورتگا را به دلیل روابطشان با "محمود احمدی‌نژاد "، رئیس‌جمهور ایران، "دارای شغل و حرفه‌ای با استبداد واقعی " دانست.

به تناسب با این وضعیت، FNS اكنون چند سال است كه علیه نیكاراگوئه عمل می‌كند. به مناسبت انتخابات محلی سال 2008، موسسه‌ای در ماناگوآ سمیناری تحت عنوان "سوسیالیسم و پوپولیسم: علل فقر " برگزار كرد. در نشست پایانی این سمینار، "ادواردو مونته آلگره "، كاندیدای لیبرال شهرداری ماناگوآ، اظهار داشت كه بر اساس گزارش FNS، "اورتگا تلاش می‌كند در این كشور به یك دیكتاتوری دست پیدا كند و دیكتاتورها نه فرصت‌های شغلی ایجاد می‌كنند و نه توسعه و این مسائل تنها در شرایط دموكراتیك و آزادانه امكان‌پذیر است. " پس از آن كه ساندینیست‌ها آشكارا در انتخابات محلی پیروز شدند و حزب مخالف شدیدا مدعی "تقلب در انتخابات " شده بود، لوت نوشت: "وجود یك تقلب احتمالی در انتخابات و حزب مخالف آشتی‌ناپذیر ممكن است عمیق‌ترین شكاف را از زمان جنگ داخلی در این كشور ایجاد كنند. " حتی اگر آخرین مساله ذكر شده در محاسبات FNS وجود داشته باشد، این موضوع كه آنها با كارشناسان مربوط همكاری كنند مشخص نیست.

FNS در سال 2006 یك سفر به منظور سخنرانی را با حضور "كارلوس آلبرتو مونتانر " ضد كوبایی به آمریكای لاتین سازمان داد كه مونتانر را در این سفر تنها به عنوان نویسنده معرفی كرده بودند. جایی كه سر و كله مونتانر به طور ناگهانی در آنجا پیدا شده بود با سازمان سیا چندان فاصله‌ای نداشت. وزارت امور خارجه كوبا به وی به چشم یك نماینده آمریكا نگاه می‌كرد. سرویس‌های اطلاعات مخفی خارجی آمریكا پس از انقلاب كوبا بر روی جنبشی برای بازیابی سرمایه‌گذاری كردند كه مونتانر جوان نیز در آن مشغول به فعالیت بود. وی در سال 1961 در حملات بمب‌گذاری در صنعت توتون‌سازی كوبا شركت كرد. مونتانر پس از فرار از كوبا نزد نیروهای ویژه ارتش آمریكا در پادگانی وابسته به وزارت دفاع آمریكا در شهر "فورت بنینگ " آموزش‌های نظامی كسب كرد. در آنجا بود كه سازمان سیا وی را برای خدمت فراخواند. مونتانر در سال 1973 در بمب‌گذاری نافرجام سفارت كوبا در پاریس همكاری كرد. پس از آن، وی در اسپانیا فعالیتی ضد كوبایی با هدف منزوی ساختن این جزیره كارائیبی توسط مادرید و اتحادیه اروپا را سازماندهی كرد. مونتانر همزمان به عنوان نویسنده، معاون رئیس‌جمهور از لیبرال‌های بین‌المللی و عضو حزب دموكرات پایگاه‌های كوبایی (PDC) فعالیت می‌كرد و به واسطه تماس با "گیلرمو دو گورتزار "(16)، مشاور سیاست خارجی "خوزه ماریا آسنار "، نخست وزیر اسپانیا، به عنوان یك گروه سیاسی، قانونی شده بود. هر كسی كه مونتانر با وی در ارتباط بود مظنون به ایجاد بی‌ثباتی در كشور میزبانش می‌شد.

در خصوص تلاش‌های FNS برای بی‌ثبات‌سازی نیز چندین بار گزارشی توسط سرویس اطلاعات خارجی آلمان(GFP) ارائه شد. در اواسط ژوئن، گزارشی در خصوص بهره‌برداری از "اقلیت‌های مردمی " در جمهوری اسلامی ایران جهت بی‌ثبات‌سازی دولت احمدی‌نژاد منتشر شد. سرویس اطلاعات خارجی آلمان در روز 30 ژوئن با اسناد و مدارك، گزارشی در این خصوص ارائه داد كه چطور مانوئل سلایا در سال 2005 با كمك "پیتر شرودر "، مشاور سیاسی حزب دموكرات آزاد آلمان به قدرت رسید. هنگامی كه سیاست رئیس‌جمهور سلایا دیگر با افكار (نئو)لیبرال تطابق نداشت، FNS بر روی "روبرتو میچلتی "، رئیس‌ دولت كودتا و "الوین سانتوز "، كاندیدای احتمالی ریاست جمهوری متمركز شد. شرودر دو هفته پیش از كودتا با این دو نفر دیدار كرده بود. FNS در سایت اینترنتی اسپانیولی‌زبان خود این مساله را "مشاوره استراتژیك " كه در روزهای 13 تا 16 ژوئن در هندوراس برگزار شد ذكر كرده است. در گفت‌وگوها با حزب لیبرال هندوراس این رویداد اقدامی "برای دفاع از دموكراسی در این كشور " عنوان شده است. FNS در ادامه نوشت: "شركت‌كنندگانی كه همه در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری سهیم بودند بر روی یك طرح استراتژیكی كار می كردند، كه از طریق این طرح آنها با تهدیدها و چالش‌هایی كه به خاطر تطابق با قانون اساسی سیستم سیاسی هندوراس وجود داشت مقابله كنند. " حزب دموكرات آزاد در خصوص این مساله كه آیا این "طرح‌های استراتژیك " كودتای نظامی را نیز شامل می‌شود چیزی بیان نكرد. دخالت FNS در امور داخلی نیكاراگوئه و هندوراس از سیاست‌های مداخله‌جویانه دولت آلمان در آمریكای لاتین است كه در سال 1973 با كمك سازمان سیا در شیلی به براندازی "سالوادور آلنده " منجر شده بود.

از سال 1999 تاكنون، مؤسسات "فردریش ابرت "، وابسته به حزب سوسیال دموكرات(FES)، و "كنراد آدناور "، وابسته به حزب دموكرات مسیحی(KAS) آلمان، برای هدایت احزاب مخالف ونزوئلا و صدمه زدن به وجهه دولت‌های بولیواری در كشورهای خارجی از هیچ اقدامی چشم‌پوشی نكردند. به خصوص اینكه، "گئورگ ایكهوف "، نماینده موسسه كنراد آدناور در كاراكاس بر روی این مسئله تمركز كرده بود كه چاوز و سیاستش را با هیتلر و ناسیونال‌سوسیالیسم مقایسه كند. با توجه به بی‌نتیجه ماندن حملات بر ضد فرماندهان سیاسی، این سوال پیش می‌آید كه آیا ایكهوف، با گزارشاتش در نظر دارد زمینه مناسب را برای عملكردهای "كادر نظامی اشتاوفنبرگ ونزوئلایی " آماده كند یا خیر. در بولیوی، موسسه كنراد آدناور(KAS) مشتركا به همراه موسسه فریدریك نویمان برای آزادی(FNS)، برخی از نیروهای سیاسی را تحت حمایت خود قرار می‌دادند. قرار بود دولت مركزی اوو مورالس از ادامه فعالیت این نیروهای سیاسی كه بخش عمده دارایی‌هایشان از منابع زیرزمینی تامین می‌شد، جلوگیری كند تا شاید از این طریق آلمانی‌ها برای قدرتی كه در مركز سیاست است مزاحمت كمتری ایجاد كنند.

* "موج سبز "؛ مخلوق جدید سیا و موساد

منابع موثق در شركت مطبوعاتی "گهایم " اطلاع داده‌اند كه سازمان جاسوسی آمریكا(سیا) به همراه همتای اسرائیلی‌اش موساد، گروهی را كه خودشان آن را به نام "فدائیان انقلاب اسلامی " می‌خوانند تاسیس كرده‌اند. آنها در موقعیتی هستند كه در مدتی كوتاه می‌توانند ضربه‌های محكمی بزنند. آنها می‌خواهند با این نام ظاهرا نشان دهند كه نماینده فدائیان "انقلاب اسلامی حقیقی " هستند كه طبق ادعای آنها توسط احمدی‌نژاد به آن خیانت شده است. به هنگام رهبری مخالفان در ایران توسط میر حسین موسوی، "فدائیان انقلاب اسلامی " می‌خواستند خود را به عنوان اشخاص سیاسی حزب مخالف جای دهند. سازندگان این گروه در "لانگلی " و تل‌آویو در نظر دارند كه ابتدا "منافع ایران " در كشورهای عضو اتحادیه آلبا را مورد حمله قرار دهند.

در روزهای 26 و 29 ژوئن، هنگامی كه در دو مورد افرادی ناشناس از درون یك تظاهرات در مقابل سفارت ایران در برن و استكهلم یك بمب آتش‌زا به سمت نمایندگی دیپلماتیك جمهوری اسلامی پرتاب كردند، افكار عمومی اروپایی‌ها به طور هماهنگ در خصوص این وقایع آماده شده بود. در حمله انجام شده در سوئد، یكی از مقامات رسمی سفارت ایران به شدت زخمی شده بود. اما جریان "فدائیان " در دنیای اسپانیولی‌زبان‌ها نیز پدیدار شد تا از نظر روانی زمینه را برای حملات تروریستی آینده آماده كند و از این طریق مسئله برای افكار عمومی مضطرب، "قابل درك " نشان دهد.

اولین كسی كه از طریق وی آماده‌سازی‌های لازم انجام شده بود تا ونزوئلا با ناآرامی‌های تهران مرتبط شود، كسی غیر از "مایكل لدین " نبود. آمریكایی‌های ایالات متحده نیز نقش مهمی را در اغتشاشات مخالفین در ایران داشتند. در خصوص فروش مخفیانه اسلحه به تهران "رونالد ریگان "، رئیس‌جمهور سابق آمریكا، تلاش می‌كرد بر روی طرح "جنگ كثیف " خود علیه انقلاب ساندینیستی در نیكاراگوئه سرمایه‌گذاری كند و برقراری تماس بین لدین و موسوی ریشه در آن زمان دارد. نئوكان آمریكایی در آن زمان عضو شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریكا، مشاور وزارت دفاع، سازمان سیا و دیگر سازمان‌های محرمانه دولتی آمریكا بود. در روز 14 ژوئن، هنوز 24 ساعت از اعلام پیروزی احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ایران نگذشته و اولین تظاهرات مخالفان به جریان نیفتاده بود كه لدین در وبلاگ خود نوشت: "شایعاتی وجود دارد كه پرسنل امنیتی ونزوئلا نیز برای مقابله با تظاهرات شركت كرده‌اند، هر چند این شایعات تائید نشده‌اند. " در خصوص تائید این ادعاها هیچ خبری مخابره نشده، بلكه گزارش‌هایی ارائه شده كه در اثر آنها این تصور كه چاوز هم مانند رئیس‌جمهور ایران یك "سركوب‌گر " می‌باشد گسترش پیدا كرده است. دریافت‌كنندگان این پیام هواداران موسوی در ایران بودند و حامیان آن از كشورهای خارجی. این شایعه از یك سو توسط وبلاگ‌نویسان صهیونیست گسترش پیدا كرد و از سوی دیگر راه خود را به سمت تهران، یعنی جایی كه تظاهرات‌كنندگان شعارهای سیاسی ضد ونزوئلایی سر می‌دادند پیدا كرد. در كاریكاتوری كه نئوكان‌ها و صهیونیست‌ها همزمان بر روی آن كار كرده‌اند، چاوز به عنوان یك فرد "مستبد " توصیف می‌شود.

"شایعه "ی لدین در همان مسیری قرار گرفت كه دارمبلوم در روز اول ژوئن آن را ترسیم كرد. دارمبلوم در مقاله‌ای كه با عنوان "تهاجم ایران در آمریكای لاتین "، در سایت اینترنتی اسپانیایولی‌زبان "لیبرتاد دیجیتال " منتشر كرد، اعلام كرد كه این وقایع به رژیم سیاسی اسپانیای فرانكوئیست و نئولیبرالِ خوزه ماریا آسنار، نخست وزیر سابق اسپانیا، شباهت دارد. دارمبلوم اعلام كرد: "از اقدامات بی‌شمار قابل سرزنش هوگو چاوز، گشودن درهای نیمكره ما برای ایران بوده كه بدون شك ما را در جمع تروریست‌های آنها بی‌مسئولیت‌تر از بقیه نشان داد. "
وی در روز 29 ژوئن، بار دیگر مقاله‌ای نوشت كه دوباره در "لیبرتاد دیجیتال " منتشر شد. در این مقاله آمده است: "در حالی كه اعتراض‌كنندگان نسبت به رژیم ایران كشته شده‌اند، ونزوئلا و نیكاراگوئه این رژیم را تشویق می‌كنند و منتقدین آنها را مورد تحقیر قرار می‌دهند. این بار دیگر نشان می‌دهد كه چاوز و اورتگا دارای مناصبی واقعا استبدادی هستند. "

در همان زمان آسنار، نخست وزیر سابق اسپانیا، در چارچوب یكی از نشست‌های موسسه‌اش كه "بنیاد برای تحلیل‌ها و مطالعات اجتماعی "(FAES) نام داشت، به مقامات سیاسی حزب مخالف ونزوئلا پیشنهاد برگزاری یك نشست را ارائه كرد. آنها باید در این نشست در خصوص این سوال كه "چه كسی، چگونه و چه چیز را حكومت كند، آیا طبیعت یك رژیم مستبد همانند چاوز است؟ " ابراز نظر كنند. پاسخ‌ها در روز 30 ژوئن توسط "اولیو بورخس "، رئیس حزب "پریمرو اوستیسیا "(PJ) ارائه شد. PJ كه همچنین توسط KAS (موسسه كنراد آدناور وابسته به حزب دموكرات مسیحی) حمایت می‌شد، در سال 2002 در كودتا علیه چاوز شركت داشت. اتحاد لدین، دارمبلوم، آسنار، بورخس و KAS بار دیگر نشان داد برای تمركز كردن در خصوص انجام اقدامات علیه كشورهای اتحادیه آلبا، همكاری تنگاتنگی بین آمریكا و محافل اروپایی وجود دارد.

* نیكاراگوئه؛ هدف بعدی؟

در یك نتیجه‌گیری منطقی از سیاست منطقه‌ای در خصوص عقب‌گرد استعمارطلبی، نیكاراگوئه به عنوان هدف بعدی پس از هندوراس در لیست حمله قرار می‌گرفت. از زمان انتخابات محلی در سال 2008، این كشور به دو گروه حزب نئولیبرال و دولت ساندینیستی تقسیم شد. اقتصاد نیكاراگوئه به بزرگترین بخش از "منطقه آزاد تولیدی " وابسته است كه از آنجا تحت روابطی سودمندانه برای بازارهای مصرفی شمال منسوجات تولید می‌شود. به دلیل بروز بحران اقتصادی در آمریكا، چندین شركت باید تعطیل می‌شدند و كارمندان خود را اخراج می‌كردند. این مساله باعث می‌شد كه اوضاع اجتماعی كشور نیكاراگوئه كه پس از هائیتی دومین كشور فقیر منطقه است، نیز بار دیگر تحت فشار قرار گیرد. مشابه با آن، واشنگتن و بروكسل نیز در 12 ماه گذشته كمك‌های مالی خود به ماناگوآ را پی در پی كاهش می‌دادند(گزارش گهایم). ماناگوآ تنها می‌توانست بخشی از این خسارات را از طریق حمایت‌های اقتصادی كه اتحادیه آلبا توسط سرمایه‌های خود ارائه می‌داد متعادل سازد. به دنبال ادامه فشارهای سیاسی و اقتصادی، حملات سیاسی جدیدی به ماناگوآ صورت گرفت.

میچلتی، رئیس دولت كودتا در هندوراس، FNS و دارمبلوم در سطح بین‌المللی به صورتی هماهنگ با یكدیگر بر ضد "دانیل اورتگا "، رئیس‌جمهور ساندینیستی نیكاراگوئه، عمل می‌كنند. از این گذشته، كارشناس نئوكنسرواتیو موسسات هودسون در آمریكای لاتین طرحی را برای حملات احتمالی فدائیان در كشورهای آمریكای مركزی فراهم كرد. اگرچه وی فراموش نكرد از طریق "لیبرتاد دیجیتال " افكار عمومی را آگاه كند كه نیكاراگوئه در سال 2007 نیاز به ویزا برای اتباع ایرانی را لغو كرده است. علاوه بر این، وی این موضوع را نیز قابل ذكر دانست كه "تهران در ماناگوآ یك سفارت مجلل را افتتاح كرده و همین طور این مساله كه شمار دیپلمات‌ها به طور معمول افزایش یافته، نگرانی‌هایی را در خصوص نیات واقعی ایران برانگیخته است. همچنین گزارشی در مطبوعات وجود دارد كه طبق آن ایرانی‌ها متهم به نفوذ در نیكاراگوئه توسط اعضای سپاه پاسداران كه تحت پوشش سیاسی بودند شده‌اند. "

كاركنان سفارت تنها باید تخصص‌های مرتبط در امور سیاسی و بازرگانی ایرانی را در كنار توانایی انجام پروژه‌های دوجانبه بین كشورها داشته باشند و اكنون "فدائیان انقلاب اسلامی " یك لیست واقعی از اهداف حمله در اختیار داشتند و به آن وسیله اورتگا و باقیمانده فرماندهان انقلاب ساندینیستی وی دریافتند كه باید بالاجبار برای دومین‌بار از سیاست خود علیه "كُنترا "های تحت حمایت آمریكا دفاع كنند. بهترین شخص آنها كه هم اكنون در ماناگوآ زندگی می‌كند "روبرت كالاهان " نام دارد كه سفیر آمریكا و یكی از كهنه‌كاران جنگ‌های غیر واقعی بوده است. وی دستِ راستِ "جان نگروپونته " بود كه در هشتاد سالگی به عنوان سفیر آمریكا در هندوراس "جنگ كثیف " كُنتراها علیه ساندینیست‌ها را رهبری كرد.

* سیاست آمریكا در مقابل كودتا در هندوراس: صبر و تحمل یا جنگ داخلی

دو هفته پس از به وقوع پیوستن كودتا در "تگوسیگالپا "، پایتخت هندوراس، هوگو چاوز، رئیس‌جمهور ونزوئلا شخصا به "توماس شانون "، دستیار وزیر امور خارجه آمریكا در امور نیمكره غربی تلفن كرد تا وزارت خارجه آمریكا و "باراك اوباما "، رئیس‌جمهور این كشور، وظایف مشخصی را رابطه با هندوراس بر عهده بگیرند. اگر چه هم رئیس‌جمهور جدید كاخ سفید و هم كلینتون، وزیر امور خارجه وی، گفته بودند كه سلایا باید رئیس‌جمهور قانونی هندوراس باشد، اما آنها برای این كه به این سخن خود جامه عمل بپوشانند دست به هیچ اقدامی نزدند. آمریكایی‌ها یا برای این كه كاری انجام دهند ضعیف بودند و یا اینكه نمی‌خواستند كاری انجام دهند. با توجه به اوضاع، همان گونه كه در روز 12 ژوئیه نشان داده شد، كارشناسان امور ژئواستراتژیكی آمریكا نمی‌توانستند ریسك كرده و سلایا را به قدرت بازگردانند و یا احتمالا موفق به انتخاب مجدد وی شوند.
این به این معنی است كه به بیان دقیق‌تر هندوراس زمانی نامعلوم را در اتحادیه آلبا از دست می‌دهد و این برای منافع ژئوپولیتیك آمریكا این خطر را به همراه دارد كه سلایا بتواند روش همتایانش از ونزوئلا، بولیوی و اكوادور را دنبال كند و نیروهای نظامی آمریكا و ماموران اطلاعاتی این كشور را در راستای جلوگیری از وقوع كودتاهای دیگر هدایت كند. این تحریم می‌توانست برای موسسه "فریدریك نویمان برای آزادی " (FNS) آلمان نیز روی دهد.

برای جلوگیری از بدتر شدن این مساله، برای واشنگتن دو گزینه وجود دارد: اول این كه حل درگیری‌ها را تا ماه نوامبر به تعویق اندازد. سپس طبق مقررات انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود. از این جهت ظواهر موجود نشان می‌دهد كه بازگشت دوباره هندوراس به حكومت مشروطه نیز چندان دور از انتظار نیست. این مسئله برای سازمان ملل متحد و سازمان كشورهای آمریكایی این امكان را فراهم می‌كند كه وجهه خود را حفظ كنند. دوم این كه سلایا اجازه دارد بازگردد اما جایگاه و سمت وی محدود می‌شود و تا زمان برگزاری انتخابات تحت كنترل شدید دادگستری و پارلمان قرار می‌گیرد. بلافاصله پس از آن كاندیدایی جانشین وی می‌شود كه با تفكرات آمریكا تناسب داشته باشد. در صورتی كه تمامی این ریسمان‌ها پاره شوند راه خشونت باقی می‌ماند: جنگ داخلی و دیكتاتور. با وجودی كه از زمان وقوع كودتا یعنی زمانی كه كودتاچیان حقوق اساسی را لغو كردند عملا راه آخر در هندوراس حاكم شده است، اما جبهه ملی مقاومت هنوز هم می‌تواند در سطوح بالا، رسما با بانوی اول، "سیومارا كاسترو سلایا "، همسر مانوئل سلایا، به طور واضح صحبت كند. تاریخ معاصر آمریكای لاتین نشان می‌دهد كه ایالات متحده آمریكا هم‌اكنون آماده است از طریق جنگ‌های داخلی به قلمروی از دست رفته خود حمله كرده و آن را پس بگیرد و در صورتی از این اقدام صرف‌نظر می‌كند كه بتواند در این مناطق یك جایگزین سیاسی برای سرمایه‌داری ارائه دهد. علاوه بر این، مناطق مذكور می‌توانند همانند گذشته از حمایت‌های اتحادیه اروپا برخوردار شوند. [در زمان انتشار این مقاله گزینه اولی كه نویسنده پیش‌بینی كرده بود عملی شده است.]

گذشته از این، آمریكایی‌ها در خصوص این كه بحران هندوراس چطور پایان می‌یابد، به دو مسئله اشاره می‌كنند: اول، این كه سیاست آمریكا و رئیس‌جمهور این كشور درباره كوتاه و یا بلند مدت شدن این بحران به گونه‌ای است كه از طریق كمك به كودتاچیان برای آنها تصویر مثبتی را از حاشیه‌های این بحران در دوره بوش ایجاد كرده و به همین شكل جهت نفوذ در منطقه شكست می‌خورد. دوم این كه ایالات متحده نمی‌تواند كشورهای باقیمانده را جایگزین صلح‌آمیزی برای آلبا پیشنهاد كند بلكه تنها باید از راه زورگویی، كودتا و قدرت وارد شود. برای اتحادیه كشورهای مترقی از این موضوع سوالی مطرح می‌شود مبنی بر این كه: چطور كلاه‌قرمزهای اتحادیه آلبا می‌توانند در برابر حملات بعدی دو گُرگ به نام‌های آمریكا و اتحادیه اروپا از خود بهتر محافظت كنند و مانع از ضربه زدن به یك كشور دیگر توسط آنها شده، هندوراس را به وضع مناسبی باز گردانند و همین طور بتوانند امنیت لازم را برای نامزد بعدی این بحران ارائه كنند؟
------------------------------------
1- رجوع شود به: "جنگ خصوصی دیوید " در "گهایم " (Davids Privatkriege " in GEHEIM 2008/3)
2- Alejandro Pena Exclusa
3- Luis Posada Carriles
4- Laurent Frederic Bocquet
5- Hugo Acha
6- Alejandro Melgar
7- Katherine Rabczuk
8- Eduardo Guilarte
9- رجوع شود به "گهایم " 2008/1 (GEHEIM)
10- Conrado Hernandez
11- Fernando Remirez de Estenoz
12- Otto Rivero
13- Carlos Valenciaga

يکشنبه 27/10/1388 - 16:6
سياست

مشاور و رئیس دفتر رئیس جمهور از پیگیری حقوقی درباره اظهارات اخیر مطهری علیه رئیس‌جمهور خبر داد.

اسفندیار رحیم مشایی مشاور و رئیس دفتر رئیس جمهور كه پیش از ظهر امروز شنبه در حاشیه مراسم ثبت ملی چادر و حجاب اقوام ایرانی در سالن سران با خبرنگاران گفت و گو می‌كرد در پاسخ به سئوال فارس مبنی بر اینكه مطهری رئیس جمهور را از عوامل سران فتنه معرفی كرده و آیا نهاد ریاست جمهوری قصد پیگیری این‌گونه اتهامات را ندارد،‌اظهار داشت: معاونت حقوقی پیگیر این گونه مسائل است و در این گونه زمینه‌ها شكایات زیادی شده است اما ما جوابی از طرح این شكایات نگرفته‌ایم.
وی در عین حال تاكید كرد كه معاونت حقوقی رئیس جمهور حتما پیگیر این گونه اظهارات است اما واقعا جای تاسف دارد كه چنین حرف‌های سخیف و دور از انتظار زده می‌شود.
مشایی در پاسخ به سئوال دیگر مبنی بر اینكه آیا این گونه ادعاها با هدف سرپوش گذاشتن در محاكمه سران فتنه نیست، گفت: شما خود بهتر این مسائل را می‌فهمید و سئوال شما جواب است.
وی افزود: مردم از همه بیشتر می‌فهمند و قضاوت را آنان تعیین می‌كنند و معتقدم هر كس هر حرفی می‌زند مسئولان حرف‌های خود باید باشد و اگر امروز به همه حرف‌ها رسیدگی نشود زمان رسیدگی به آنان فراخواهد رسید.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سئوال دیگردر خصوص دستاوردهای سفر هیئت دولت به استان خوزستان با بیان اینكه دستاوردهای این سفر بسیار وسیع بوده است، اظهار داشت: در هر 3 سفر به استان خوزستان اعتبارات بسیار خوبی برای توسعه استان در نظر گرفتیم و اساسا دور سوم سفرها برای تحرك بیشتر در عمران و آبادانی استان‌های كشور است.
وی ابراز امیدواری كرد كه با تخصیص اعتبارات به صورت كامل كه خصوصا در بودجه سال 89 با اولویت مد نظر قرار گرفته شده است بتوانیم شاهد حركت نو و تازه برای جهشی بزرگ در استان خوزستان باشیم.
وی افزود: این امر به آن دلیل است كه استان خوزستان همواره مرز دار امنیت و فرهنگ كشور بوده است و در ادوار گذشته نیز دروازه ورود اسلام به كشورمان است. ضمن آنكه این استان پاسدار فرهنگ انقلابی تشیع ملت ایران بوده است.
وی به رشادت‌های مردم این استان در 8 سال دفاع مقدس اشاره كرد و اظهار داشت: ملت ایران از هر استانی یك استان به نام خوزستان دارد چرا كه وقتی كسانی بهترین‌های خود را تقدیم این كشور كرده‌اند باید گفت كه این استان بخشی از تاریخ و سرنوشت ملت ایران و عمران و آبادانی این استان را تكلیف همه ملت و البته دولت می دانیم.
مشاور رئیس جمهور در پاسخ به سئوالی در خصوص طرح قطع روابط با دولت انگلیس گفت: انگلیس در بین ملت ما و سایر ملل سابق خوبی ندارد و نوع نگاهی كه در گذشته این كشور دنبال شده است انگلیس را به عنوان كشوری بد نام تبدیل كرده است.
وی با تاكید بر اینكه دخالت دولت انگلیس در مسائل انتخابات و پس از آن در كشورمان برای هیچ كس پوشیده نیست خاطرنشان كرد: با اینگونه اقدامات طبیعی است كه در كشور ما همواره بحث قطع رابطه، تقلیل سطح روابط در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وجود داشته است.
مشایی بحث قطع روابط با دولت انگلیس را در مجلس و در میان نخبگان امری بسیار طبیعی دانست و افزود: مواضع ایران علیه دولت انگلیس بسیار منطقی است. اگر چه دولت در این خصوص بر اساس منافع ملی تصمیم می‌گیرد. چرا كه اساسا قطع روابط با یك كشور تنها به آن كشور محدود نشده و تبعات و آثاری را در پی خواهد داشت.
وی افزود: دستگاه دیپلماسی جمهوی اسلامی ایران در این زمینه همواره مجموعه بررسی های كارشناسی را انجام می‌دهد و اگر نیاز باشد از سوی دستگاه دیپلماسی به دولت ارائه می‌شود كه تاكنون چنین طرحی از سوی وزارت خارجه به ما ارائه نشده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور این نكته را تاكید كرد كه اگر یك روز جمهوری اسلامی ایران به قطع رابطه با دولت انگلیس روی بیاورد همه دنیا باید بداند كه این امر صد در صد تقصیر دولت انگلیس است.
وی در پاسخ به اینكه آیا قطع رابطه با دولت انگلیس در دستور كار دستگاه دیپلماسی كشورمان قرار دارد یا خیر ابراز داشت: دیپلماسی كشور همواره روی این گونه مسائل مطالعه و بررسی همه جانبه می‌كند و در طول ماه‌های گذشته نیز این طرح بررسی شده است اما هنوز چنین پیشنهادی مطرح نیست كه مورد بحث قرار گیرد اما مجموعه بررسی‌های كارشناسی روی این گونه مسائل كه تاثیر گذار بر منافع كشور و تبعات بین المللی است مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.
خبرنگاری از مشایی در خصوص مستندات ایران مبنی بر دخالت آمریكا و برخی از كشورهای غربی و رژی صهیونیستی در ترور دانشمند كشورمان سئوال پرسید كه وی با ابراز تعجب پاسخ داد آیا دولت آمریكا به محض آنكه اعلام آشكار می‌كند در این ترور دخیل نبوده است ما باید آن را حتما بپذیریم. اگر چه همین اعلام آنان قابل ارزش است اما به هر حال ملت ایران نسبت به انگلیس، آمریكا و رژیم صهیونیستی به دلیل دشمنی و خصومت ‌آنان با كشورمان حساسیت دارند.
وی تاكید كرد: ما دلایل مختلفی داریم كه جریان صهیونیست جهانی كه مورد حمایت دولت آمریكا و برخی كشورهای اروپایی است پشتیبانی این اقدام خرابكارانه و تروریستی را انجام داده است.
مشایی با یادآوری اینكه در طول سالیان گذشته در كشورمان بمبگذاری‌های فراوانی از سوی گروهك‌های تروریستی صورت پذیرفته است خاطر نشان كرد: پس از اینكه این گونه اقدامات تروریستی را بررسی می‌كنیم یا به عوامل مستقیم می‌رسیم یا اینكه گروهك‌های این گونه اقدامات خرابكارانه را انجام داده اند كه تحت حمایت آمریكا برخی از كشورهای غربی و رژیم صهیونیستی بوده‌اند.
رئیس دفتر رئیس جمهور خاطر نشان كرد: اگر این كشورها ادعای حقوق بشر دارند و می‌گویند كه اهل این گونه اقدامات تروریستی نیستند چرا از گروه‌های تروریستی حمایت می‌كنند.بنابراین این امر نشان می‌دهد كه آنان پشتیبان گروه‌های تروریستی هستند.
وی تاكید كرد: همین كه این كشورها از گروه های تروریستی و ضد انقلاب حمایت می‌كنند مسئول فعالیت آنان محسوب می‌شود و طبیعی است كه ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران این گونه اقدامات را به آنان نسبت می دهد و این نسبت منطقی است.
مشایی در پایان با بیان اینكه این كشورها متاسفانه از گروهك‌های مسلح و تروریستی حمایت می‌كنند نتیجه گرفت كه قضاوت عمومی ملت ما این است كه این كشورها را مسبب اصلی این گونه اقدامات تروریستی می‌داند.

يکشنبه 27/10/1388 - 16:4
هوا و فضا
روزنامه الاتحاد نوشت: جواد كاظمیان قصد ادامه همكاری با عجمان را ندارد. پس از اتفاقات حاشیه‌ای اخیر این بازیكن ایرانی به این نتیجه رسید كه در عجمان فعالیت نكرده و از این باشگاه برود.
در این حال روزنامه مذكور یكی از علل این تصمیم از سوی بازیكن ایرانی را اختلاف با قاضی القری،‌ مربی اهل تونس عجمان دانست.
این نشریه همچنین افزود: كاظمیان با نوشتن درخواستی خطاب به ریاست باشگاه به طور رسمی خواهان ترك باشگاه اماراتی شده است.
كاظمیان 28 ساله كه در رده نوجوانان برای تیم‌های بانك‌ملی و سایپا فعالیت كرده، بازی در تیم‌های بزرگسالان سایپا، الاهلی امارات، پرسپولیس، ‌الشعب، الشباب و عجمان امارات را تجربه كرده است.
وی در دوران حضور در عجمان، موفق به انجام 17 بازی شده و 6 گل نیز زده است.
این بازیكن از سال 2001 تا حال حاضر 41 بازی برای تیم ملی ایران انجام داده و 2 گل نیز زده است.
يکشنبه 27/10/1388 - 16:2
ورزش و تحرک
اصرار كشورهای عربی و اعضای هیات اجرایی اعضای كمیته نظارتی و هماهنگی فدراسیون همبستگی كشورهای اسلامی (issf) بر حذف نام خلیج فارس از روی آرم مسابقات و پافشاری نمایندگان اعزامی كشورمان بر درج این نام ملی و ارزشمند در نهایت به لغو میزبانی ایران از این دوره از پیكارها انجامید.
به دنبال اختلافات موجود بین issf و كمیته برگزاری دومین دوره بازی‌های همبستگی كشورهای اسلامی عصر روز گذشته جلسه فوق العاده‌ای با حضور اعضای هیات اجرایی issf و مسئولین ستاد برگزاری دومین دوره بازی‌های همبستگی كشورهای اسلامی در محل كمیته ملی المپیك عربستان صعودی تشكیل شد.
در ابتدای این نشست نمایندگان و بازرسین اعزامی issf كه از ایران بازدید بعمل آورده بودند اعلام كردند در بازدیدهای قبلی كلیه زیرساخت ها و امكانات ورزشی، تجهیزات و نیروی انسانی لازم برای برگزاری كامل مسابقات جهت برگزاری میزبانی ایده آل تدارك دیده شده و مورد تایید است. ضمن اینكه كمیته برگزاری بازی‌ها در ایران آمادگی لازم برای میزبانی این دوره از بازی‌ها را دارا بوده و از این جهت از جمهوری اسلامی ایران تشكر نمودند.
سپس نمایندگان issf حاضر در جلسه به بحث و بررسی در خصوص مسایل مورد اختلاف پرداختند كه تعدادی از حاضرین نظرات خود را مطرح و در نهایت موارد ذیل بعنوان جمع بندی مذاكرات عنوان شد:
1- عنوان گردید به نظر می رسد وضعیت ایران از جهت بیماری كنترل بیماری آنفلونزای نوع آ مشخص نگردیده و وزارت بهداشت و درمان ایران تاییدیه مكتوب لازم از جهت تضمین كنترل قطعی این بازی‌ها را ارائه ننموده است.
2- تعدادی از اعضا، مخالف درج نام خلیج فارس در مدارك و نقش مدال‌های دومین دوره بازی‌های كشورهای اسلامی بوده و خواستار حذف نام خلیج فارس از كلیه مدارك بازی‌ها(مدالها، لوگوها و كتابچه های فنی و سایر اسناد بازی‌ها) بودند. دلیل اعلام شده از سوی آنان بدن ترتیب بود كه در دوره اول بازی‌های كشورهای اسلامی، عربستان در مدارك خود از عنوان "خلیج ع ر ب ی " استفاده كرده بود كه این موضوع با اعتراض جمهوری اسلامی ایران مواجه گردید و issf موضوع را بررسی و درخواست حذف نام خلیج عربی را از عربستان كرد و این نام از مدارك بازی ها حذف شد. لذا در این دوره كه درج نام خلیج فارس مورد اعتراض برخی از كشورها است، ستاد برگزاری دومین دوره نیز باید نسبت به حذف نام خلیج فارس از كلیه مدارك اقدام نماید.
پس از طرح مسایل فوق از سوی برخی اعضای issf ، نمایندگان ستاد برگزاری دومین دوره بازی های كشورهای اسلامی پاسخ موارد فوق را به شرح زیر ارائه نمودند:
الف – در رابطه با بیماری آنفلونزای نوع آ از طرف مقامات مسئول وزارت بهداشت و درمان ایران اعلام گردید كه این بیماری در ایران تحت كنترل درآمده و هیات اعزامی متعهد شده تا نامه رسمی این تاییدیه وزارت بهداشت را در طول 15 روز آینده اخذ و به issf ارائه نماید. از سوی نمایندگان اعزامی ایران اعلام شد كه در این مورد جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
ب- در رابطه با حذف نام خلیج فارس از اسناد و مدارك دومین دوره بازی ها نیز توضیحات به شرح ذیل ارائه گردید:
1- اولا موضوع درج نام خلیج فارس در اسناد و مدارك این دوره از مسابقات پیش از این به امضاء طرفین رسیده و اسناد و مدارك آن نیز موجود است كه به issf ارائه گردید.
2- حذف نام مجعول " خلیج ع ر ب ی " در دوره اول این بازی ها اقدامی منطقی و لازم بوده است كه انجام گردیده و در خصوص این اقدام ارزشمند از issf تشكر می شود.
3- در رابطه با نام خلیج فارس توضیح داده شد كه این نام دارای سابقه و پیشینه چند هزار ساله در تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران و جهان است و به تائید نهادهای بین المللی رسمی مانند سازمان ملل متحد نیز رسیده است و حذف آن كه جزء لاینفك نقشه جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران است با هیچ مدرك و دلیل قانع كننده ای از اسناد و مدارك بازی ها امكان پذیر نیست.
در پایان جلسه اعضای هیات اجرایی issf پس از استماع اظهارات نمایندگان هیات اعزامی ستاد برگزاری دومین دوره بازیهای كشورهای اسلامی و علیرغم ارائه دلایل قانع كننده، در كمال تاسف و تعجب و بدون ارائه هیچ گونه دلیل منطقی نسبت به عدم برگزاری مسابقات به میزبانی ایران اعمال نظر و اتخاذ تصمیم كردند.
محمد علی آبادی رئیس كمیته ملی المپیك و ستاد بازی‌ها، بهرام افشارزاده دبیر كل كمیته و قائم مقام ستاد بازی ها و شاهرخ شهنازی دبیر كل ستاد بازی ها گروه اعزامی كشورمان به مجمع فوق العاده issf بودند.
يکشنبه 27/10/1388 - 15:59
اخبار
"علیرضا همدانیان"روز شنبه اظهار داشت: سرپرست خانوارهایی که در این طرح شرکت کرده اند با مراجعه به سایت اطلاع رسانی مرکز آمار ایران به آدرس www.amar.org.ir می توانند از وضعیت خوشه بندی فرم اطلاعات خانوار خود آگاه شوند.
وی اضافه کرد: با استفاده از کد رهگیری که در زمان تحویل فرم اطلاعات خانوار ، به هر خانوار داده شده و شماره ملی سرپرست خانوار ، باید اطلاعات خواسته شده در پایگاه اینترنتی مرکز آمار به صورت کامل وارد شود.
همدانیان تصریح کرد: خانوارها باید اطلاعات زمان تکمیل فرم آمار خانوار را وارد سازند و اگر خانواری پس از جمع آوری اطلاعات صاحب فرزند شده ، اطلاعات عضو جدید خانوار را نمی تواند وارد سیستم کند.
وی زمانبندی اعلام شده برای مراجعه به پایگاه مرکز آمار ایران را برای خانوارهای مختلف را به شرح زیر اعلام کرد:
خانوار های 1 تا 2 نفره 3/11/88 لغایت 5/11/88
خانوارهای 3 نفره 6/11/88 لغایت 8/11/88
خانوارهای 4 نفره 9/11/88 لغایت 11/11/88
خانوارهای 5 نفره و بیشتر 12/11/88 لغایت 14/11/88
همدانیان اضافه کرد: خانوارهایی که در زمان بندی تعیین شده موفق به وارد کردن اطلاعات مورد نیاز به پایگاه اطلاع رسانی مرکز آمار ایران نشوند می توانند به مدت هشت روز از 15/11/88 اقدام به انجام این کار کنند.
وی همچنین اظهار داشت:‌ شهروندان استان در صورت بروز مشکل و یا پرسش در خصوص این طرح می توانند با تلفن تماس 6275683 در ساعات اداری و یا با آدرس اینترنتی amar@ostav-es-ir تماس برقرار کنند.
يکشنبه 27/10/1388 - 11:44
سياست
منابع آگاه از مرگ عامل انفجار بمب در حوالی استانداری خراسان رضوی در بیمارستانی در مشهد خبر دادند.

این انفجار در حدود ساعت 20 دیشب در چهارراه استانداری خراسان رضوی توسط فرد مشكوكی رخ داد.

این فرد كه متوجه سوءظن مأموران انتظامی می‌شود در حین حركت مأموران انتظامی به سمت وی وسیله انفجاری در اختیار داشته را رها می‌كند.

نیروهای امنیتی و پلیس در حال بررسی ماهیت و انگیزه این فرد هستند.

همچنین این حادثه هیچگونه خسارات مالی و جانی دیگری جز برای مرگ عامل پرتاب در پی نداشته است.

يکشنبه 27/10/1388 - 11:43
سياست
پس از آنكه چند سایت خبری مدعی شدند فیلم مستند "راز قتل ندا آقا سلطان " از رسانه ملی پخش شده و برمبنای آن مدعی وجود "گاف " در آن شدند؛ پایگاه اینترنتی رسمی میرحسین موسوی نیز این اشتباه را تكرار كرد و در ادامه آرش حجازی، قاتل ندا آقاسلطان نیز در گفت‌وگو با رادیو "اروپای آزاد ـ رادیو آزادی " مرتكب این اشتباه شد.
قاتل ندا آقا سلطان با "بی‌شرمانه " توصیف كردن ادعای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران درباره نحوه كشته‌ شدن این دختر جوان ایرانی، اظهار داشت، مرگ ندا به خاری در چشمان دولت ایران تبدیل شده است و از این رو جمهوری اسلامی تلاش می‌كند، نیروهای امنیتی را در این ماجرا بی‌گناه جلوه دهد.
برپایه این خبر درحالی رسانه‌های افراطی و آرش حجازی تاكید دارند كه چند روز پیش تلویزیون جمهوری اسلامی اقدام به پخش "فیلم مستندی " درباره مرگ ندا آقا سلطان كرده كه اساساً چنین مستندی از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران منتشر نشده است.
رادیو اروپای آزاد ـ رادیو آزادی در این باره اعلام كرد؛ "چند روز پیش تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی اقدام به پخش "فیلم مستندی " در باره مرگ ندا آقا سلطان كرد كه در آن با "سناریو دانستن ماجرای مرگ ندا " از جمله ادعا شده است، خونی كه از صورت ندا جاری شده است، خون خود وی نبوده بلكه از یك بطری ریخته شده است. "
این رسوایی رسانه‌های غربی درحالی صورت می‌گیرد كه پیش از این، سایت اینترنتی "كلمه " در مطلبی كه با عنوان "مستند گاف باران در گم كردن رد قاتل ندا " منتشر كرد، مدعی شد كه این فیلم در سیمای ملی پخش و حتی با واكنش‌های مختلفی از سوی اهالی فن و متخصصان این حوزه نیز رو‌برو شده است.
سایت اینترنتی وابسته به مهندس موسوی در ادامه به انتشار نظرات یك فرد ناشناس كه آن را "یكی از كارگردانان مستندساز صداوسیما " نامیده پرداخت.
در بخشی از اظهارات این فرد ناشناس آمده است: "مستندسازی اصول مشخصی دارد، شما یا باید روایت كنید یا به تصویر بكشید! مستند محض با مستند گزارشی تفاوت زیادی دارد و هر بیننده عادی تلویزیونی متوجه جنس آن می شود. جنس مستند محض طوری است كه شاید تا سالها نتوان در مورد كیفیت آن اظهارنظر كرد و كسی كه به مطلق گویی در این زمینه می پردازد به دلیل سطح سواد اندك در این حوزه است.
این كارشناس ناشناس همچنین سازنده این مستند را "كلیپ ساز موبایلی " نامیده و می افزاید: "از سوی دیگر یكی از نكات مهمی كه در یك مستند مورد توجه می گیرد، هماهنگی بین كلام نریتور و تصاویر می باشد، بر این اساس سعی می شود نگارش متن مستند گزارشی پس از ضبط روی میز قرار گرفته و برای آن انتخاب تصویر شود، اما در این اثر ابتدا تصاویر یا بهتر بگوییم تصورات و توهمات تصویری كنار هم قرار گرفته و بعد نریشن خوانده شده و دست آخر مجبور شده اند زمان های مكث نریشن را به خاطر كمبود زمان حذف كنند، برای همین جملات در میانه این مستند به دنبال هم و چسبیده به گوش می‌رسد. "
البته این كارشناس ناشناس در ادامه انتقادات "فنی " خود، به این مسئله اشاره نكرد كه كدام بخش فیلم راز قتل ندا آقا سلطان غیرواقعی است و همچنان تا پایان اظهارات خود به بیان ضعف‌های فنی این فیلم پرداخته است.
گفتنی است پیش از این آرش حجازی، قاتل ندا آقاسلطان،‌ مدعی شده بود، مردم قاتل ندا آقاسلطان را دستگیر كرده و كارت شناسایی‌اش را نیز گرفته و سپس رهایش كرده‌اند!
همچنین اوایل آذرماه گروهی از "دانشجویان " همزمان با برگزاری تظاهراتی در مقابل سفارت انگلیس در تهران، با اجرای نمایشی به "بازسازی صحنه قتل مشكوك ندا آقاسلطان " پرداختند.
فیلم مستند راز قتل ندا آقا سلطان برخلاف شایعاتی كه در برخی از رسانه‌ها درخصوص زمان پخش آن از سیما منتشر شده، تاكنون در سیمای جمهوری اسلامی پخش نشده است.

دانلود مستند راز قتل ندا آقاسلطان
شنبه 26/10/1388 - 9:2
سياست

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دستگاه قضایی نباید در برخورد با اغتشاشگران استثنا قائل شود، تصریح کرد: اینکه برخی برای بستگان خود مصونیت قضایی قائل شوند با روح اسلام سازگار نیست.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی آقا تهرانی در گفت و گو با ایرنا همچنین تاکید کرد: کسانی که بی خردانه بستر اغتشاشات را فراهم کردند باید پاسخگوی عواض نامطلوب بی حرمتی ها به مقدسات، ملت و نظام باشند.

آقاتهرانی در این گفت و گو با اشاره به بیانیه ها و نامه نگاری های اخیر ، تاکید کرد: پیشنهاد حکمیت به معنای عدم درک درست از ولایت است.

مشروح این گفت و گو را در پی می خوانید.

** رکن اصلی نظام بر پایه ولایت فقیه استوار است
حجت الاسلام و المسلیمن آقاتهرانی در این گفت و گو با بیان این که رکن رکین نظام جمهوری اسلامی ایران بر ولایت فقیه استوار است تصریح کرد: ولایت فقیه و اصل دینی بودن آن به توحید باز می گردد و تحقق حاکمیت خداوند متعال، در گرو امامت و ولایت ؛ و در دوران غیبت، با ولایت فقیه می باشد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رسالت حاکمیت خداوند متعال بر روی زمین در زمان پیامبر اکرم (ص) با ایشان بوده و در زمان امام عصر (عج) با خود حضرت و همچنین در دوران غیبت امام زمان (عج) و در غیبت خاص (صغری) نوّاب خاصی مانند حسین بن روح نوبختی (ره) و علی بن محمدسمری (رض) تا مدتی خاص، این حاکمیت را بر عهده داشته و بعد از آن، این امر با ولایت فقیه که ولایتی عام است محقق خواهد شد.
وی با بیان این که ضرورت وجود ولایت فقیه برگرفته از آیات قرآن و عقل و روایات اهل بیت (ع) است، گفت: از لحاظ عقلی وجود یک ولی امر در جامعه قابل اثبات است و از لحاظ روایی نیز امام صادق (ع) و حضرت امام عصر (عج) در خصوص این مهم، احادیث و روایات گوناگونی دارند. برخی از آن روایات و ادله را می توان در کتاب شریف ولایت فقیه، امام راحل دید.

**سران فتنه در عمل تابع ولایت فقیه نیستند
وی با اشاره به حوادث پس از انتخابات اظهار داشت: بنده تصور می کردم این آقایان فصل الخطاب نظام را ولایت می دانند ولی در عمل این طور ثابت نکردند. باید قبول کرد که گاهی مواقع در یک انتخابات چندین نفر کاندیدا می شوند و در پایان یک نفر پیروز خواهد شد، در همه جای دنیا هم به همین شکل است ولی آیا درست است که هنگام شکست در اصل آراء تردید کنیم، و همه اصول را زیر پا بگذاریم؟
حجت الاسلام و المسلمین آقاتهرانی تاکید کرد: هنگامی که ولی فقیه پرونده موضوعی را با اعلام رجوع به قانون، می بندند دیگر همه باید بر آن توافق داشته و مطابق آن عمل کنیم. باید توجه داشت که اعتقاد به ولایت فقیه، اعتماد به ایشان و تبعیت از فرمایشاتشان رمز وحدت نظام اسلامی است. امروزه اگر به عملکرد برخی جوانان نقدی باشد، پیش از آن به بزرگترها و خواص این نقد وارد است. همه ما باید گوش به فرمان مقام ولایت فقیه باشیم. نه این که بیانات آن عزیز را جدّی نگرفته و با تفسیر به رأی کردن و توجیهات نابخردانه، آنها را مورد بی توجّهی قرار دهیم.

** درک سیاسی عوام به مراتب ازخواص عالی تر است
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد برخی خواص که خود را یار امام (ره) می دانند، اظهار داشت: خواص باید یک سر و گردن از بقیه افراد جامعه بالاتر باشند ولی واقعیّت این است که درک سیاسی عوام مردم به مراتب از خواص عالی تر و کامل تر است. این آقایان اگر همان روز اول با این مسأله عاقلانه برخورد کرده بودند، این اندازه ریزش مردمی نداشتند. اشتباه در خط مشی و مرام، باعث شده که تنها بیگانگان به رفتار و گفتار این آقایان دلخوش داشته اند. چرا باید این گونه باشد که یک اختلاف داخلی بر سر آراء، بستری برای براندازی نظام گردد؟ آیا این تدبیرِ در کار است یا جهالت و نادانی؟

**برخی صحابه نیز یار پیامبر بودند ولی ....
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد :در مورد یار امام بودن نیز حرفی نیست، بی شک برخی از آقایان امام را درک کرده و دورانی در خدمت نظام بوده اند، چنان که این حرف در صدر اسلام هم مطرح بود که برخی را صحابی نامیدند و بر آن امتیاز قائل شدند، مگر برخی از صحابه به خاطر علاقه به دنیا، پول، مقام و شهرت، مقابل امام معصوم (ع) نایستادند ؛ حال بگوئیم چون در کنار پیامبر خدا بوده اند و در مواردی مورد تعریف رسول الله هم واقع شدند پس برای همیشه، همه کارها و رفتار آنها تضمین وموردتأیید بوده و نباید پاسخگوی گفته نوشته و رفتار خود باشند؟
وی افزود:امّا امروزه به لطف خداوند متعال مردم از درک و شعور بالایی برخوردارند که همراهی چند روزه با انقلاب را برای اشخاص و شخصیّت ها کافی نمی دانند و شخصیت ها را به معیار و میزان شناسائی می کنند. به فرموده امام راحل مردم متوجه اند که: "ملاک حال فعلی افراد است." نه سوابق با تغییر موضع در این زمان.

**انحراف برخی خواص زمان امام حسین (ع) دلیل شهادت ایشان بود
حجت الاسلام و المسلمین آقا تهرانی با اشاره به واقعه عاشورا اظهار داشت: اگر مردم دوران گذشته اسلام هم مانند زمان ما بصیرت داشتند نه امام علی (ع) تنها می ماند و نه حادثه کربلا پیش می آمد، و به خاطر عدم آگاهی مردم آن روز و انحراف خواصّ و فتوای عالمانی ناپاک و دنیا طلبانی چون ابن زیاد و ابن سعد، خون سید الشهدا (علیه السلام) مباح دانسته نمی شد، و در آن فضای ابهام آلود شریح قاضی ها، نمی توانستند از بی بصیرتی مردم سوء استفاده کنند و یزید به اهداف شوم خود نائل نمی آمد، که حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) به شهادت رسد و آن همه جنایات به بار آید.

**مردم از خواص پیشی گرفته و آنها را تنها گذاشته اند
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطر نشان کرد:در دوران اهل بیت (علیهم السلام) خواص تحت تأثیر مظاهر دنیا گاه وارد خطی انحرافی از ولایت می شدند، پس از آن جمعیتی نیز همراه آنها می شد. نمونه های آن، داستان صلح تحمیلی بر امام حسن مجتبی (ع) و یا شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است. پس از گذشت قرنها، و با ظهور انقلاب اسلامی، این مردم دیگر آن قشر مردمان نیستند که با به خطا افتادن خواص، آنها به اشتباه افتند و به لطف الهی و زحمت های فراوانی که حضرت امام، مقام رهبری، علماء و دانشمندان کشیده اند، دیگر هر صدا و فریادی را پاسخ نخواهند داد و برآیند این بصیرت جمعی است که آنها را در خط ولایت قرار داده است. بی شک اگر خواص دعوت به بی راهه کنند مردم آنها را تنها خواهند گذاشت ، البته در راستای روشن گری بیشتر باید تلاش کرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: بنده مدتی در خارج از کشور زندگی کرده ام و بر این باورم که یک شخص باسواد و یا استاد دانشگاه به اندازه یک بی سواد و یا یک مغازه دار سر کوچه ما، از مسائل جامعه بخصوص مسائل سیاسی اطلاع ندارد. در آمریکا بسیاری از مردم اصلا از کشورهای دیگر شناختی ندارند و از آن ها چیزی نمی دانند. به این گونه مردم دور از حقایق، چگونه می توان امید بست که روزی بتواند بر امپریالیزم تسلط یابد و یا بتواند حقوق از دست رفته اش را استیفا کند. در حالی که هنوز بخشی از مالیات های دریافتی از مردم آمریکا به خزائن صهیونیست ها واریز می شود.

** حق مصونیت قائل شدن برای بستگان خود با روح اسلام سازگاری ندارد
حجت الاسلام و المسلمین آقا تهرانی با بیان این که مقام معظم رهبری در سخنان خود همیشه بر قانون مداری تأکید داشته اند تصریح کرد: ویژه خواری بیماری بدی است که از حبّ نفس ناشی شده، اگر نفس سرکش را تربیت نکنیم خود مدار خواهد شد، به گونه ای که خود پسند شده، بستگان و فرزندان، و مقام و منصب خود را بی دریغ حمایت می کند. اینکه برخی برای خود و یا بستگان، و هم حزبی خود مصونیّت قضائی قائل شوند با روح اسلام سازگاری ندارد، گرچه خود را مسلمان بدانند. از دیدگاه اسلام، فرقی بین آقا، آقازاده و مردم عادی وجود ندارد. مع الأسف، بیماری ویژه خواری، رشوه خواری و خواص پنداری، بیماری شایع برخی از مسئولین بی تقوا است که باید از آن بیزاری جست و همه مسلمانان را یکسان نگریست.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا نامزد شکست خورده در انتخابات، اغتشاشگران و هتاکان عاشورا را انسان های خداجو نامیده است، خاطر نشان کرد: شاید عاشورا، خدا و مردم نزد این افراد معنای دیگری داشته باشد، بنده درک نمی کنم که چگونه گوینده این حرف ها ادعای خود را به اثبات می کند. در هر حال، بر اساس شواهد به دست آمده، امیدوارم مسئولین قوه قضائیه با قاطعیّت به قانون عمل کند.

** ماهیت اعتراضات و آشوب ها، برای همگان روشن است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر درک درست از اعتراض گفت: روزهای اول بحثی به بهانه انتخابات مطرح شد. ولی پس از گذشت ماه ها همگان می دانند که این دیگر یک مسئله انتخاباتی و اختلاف جزئی نیست، و بی حرمتی به مقدسات و زد و خوردهای نامعقول برخاسته از افرادی است که دارای اشکالات مبنایی سیاسی می باشند. این آقایان باید بدانند که نادانی آنها بستری را برای گروهی اندک در کشور فراهم ساخته که آنها با اصل نظام مشکل دارند. ناگفته نماند که تمام کسانی که بی خردانه بستر این کار را فراهم ساخته اند باید پاسخ گوی عوارض نامطلوب این بی حرمتی ها به مقدسات، ملّت و نظام باشند.

** با توجه به رشد فکری ملت ایران، قانون مندانه عمل شود
وی با اشاره به برگزاری انتخابات مختلف در کشور تصریح کرد: دراین انتخاباتی که تا به حال داشته ایم کاملا مشخص است که مردم نسبت به آینده نظام حساس هستند و از این رو می بینیم که در موقع انتخابات مردم با چه اشتیاق زاید الوصفی برای شناخت اصلح تلاش می کنند تا بتوانند اطلاعات مناسب را درباره نامزدها، به دست آورند و بهترین را منتخب خود قرار دهند.

**سکوت در مسائل سیاسی و اجتماعی شایسته نیست
او با بیان این که در گذشته روحانی که وارد عالم سیاست می شد از نظر مردم عادل نبود، گفت: در گذشته روحانی ای، مورد پسند مردم بود و او را عادل و با تقوا می دانستند که سر خود را پایین بیندازد و وارد عالم سیاست نشود ولی به محض این که به عرصه سیاست پا می گذاشت دیگر از جرگه عادلان خارج شده و نماز خواندن را پشت سر وی جایز نمی دانستند. با حضور انقلاب در عرصه های گوناگون در حال حاضر جامعه زنده و پویای ما از تمامی مردم توقع دارد که همه با بصیرت از مسائل روز آگاهی داشته و فعالانه وارد صحنه شوند چرا که سیاست هم جزئی از دین مبین اسلام است. از این رو سکوت در مسائل اجتماعی، سیاسی شایسته نیست.
آقا تهرانی افزود: با توجه به این شرایط در حال حاضر دیگر جای تساهل و تسامح در قانونمند عمل کردن باقی نمانده است. اولیاء اسلام و مردم شریف، از مسؤلین اطلاعات و قضائی کشور قاطعیت و به موقع عمل کردن را خواستارند. مگر نمی دانیم پاداش و تنبیه باید به سرعت به انجام رسد تا که موجب تنبه و بیداری دیگران گردد. امیدوارم نارسائی هایی که در اجرای احکام الهی در قوه قضائیه دیده می شود تحت تأثیر فشار دشمنان خارجی و داخلی قرار نگرفته و بتوانند این قوّه را به روزتر و بیش از پیش مورد اعتماد مردم قرار دهند.

** احکام مفسد، افساد، باغی، محارب، یاغی، سابّ النبی (ص)، جاهل، قاصر و مقصر برای همه روشن است
رئیس مجمع نمایندگان تهران در مورد رسیدگی به پرونده فتنه گران، خاطرنشان کرد: انتظار از قوه قضائیه و به ویژه از ریاست محترم آن جناب آیت الله آملی که تازه نفس به میدان و عرصه وارد شده اند این است که این قوه را آن گونه که شایسته جامعه اسلامی است سامان دهند و در قانون مداری و اجرای احکام الهی صلابت نشان دهند. احکام اسلام درباره مفسد، افساد، باغی، محارب، یاغی، سابّ النبی (صلی الله علیه و آله)، جاهل، قاصر، مقصر و... همه روشن و بی ابهام بیان شده و نباید قوه قضائیه تنها به گفتن بسنده کند، بلکه باید به موقع و درست عمل کند تا که عدالت در خارج خود را نشان دهد.
وی ادامه داد:امیدوارم در شناخت سران فتنه، اِعمال مجازات، و خسارات وارد شده به مردم، دولت و اموال عمومی، مراکز علمی و دانشگاهی بر مبنای مرّ اسلام عمل شده و هیچ کوتاهی نشود. نسبت به اغتشاشگران هیچ استثنایی قائل نشده و بستگی و وابستگی ها دخالت داده نشود. بنده احساس می کنم دیگر تعلّل بیش از این، از این قوّه، زیبنده نظام اسلامی نخواهد بود، این درخواست مردم انقلابی ما است که فتنه انگیزان و فتنه گران به راستی شناسائی شده و مورد مؤاخذه قرار گیرند.
حجت الاسلام و المسلمین آقا تهرانی در پاسخ از کمک خواستن از مردم برای شناسائی چهره مجرمین افزود: کمک خواستن از مردم برای شناسایی چهره اغشاشگر و یا مجرمین امری پسندیده است به شرطی که این طلب همکاری و ابلاغ مسئولین نظام، خود وسیله ای برای فرار از مسئولیت قرار نگیرد.

**دشمنان قسم خورده ایران، در دروغ سازی و دروغ گفتن رتبه اول را دارند
وی با اشاره به راهپیمایی باشکوه مردم در حمایت از ولی فقیه اظهار داشت: بحث ولایت فقیه نزد مردم ما امری شناخته شده و جدّی است. اگر افرادی خود در راهپیمائی 9/10/ 88 شرکت نکرده و دچار توهّم و شک شده اند، می توانند به تصاویر راهپیمایی ها نگاهی بیندازند، توجه به سخنان غربی ها در این زمینه بی اساس است زیرا آن ها دشمنان قسم خورده ایران اسلامی اند. در راهپیمایی9 دی، به اعتراف بسیاری، حضور مردم از 22 بهمن با شکوه تر بود. ولی رسانه های غربی تازه گفتند که به مردم ساندویچ می دادند و این مردم برای شکم حضور یافتند! روشن است که این نابخردان خارج از کشور نه عاشورا را می شناسند نه حضرت امام حسین (علیه السلام) را و نه علاقه به مقام ولایت را می دانند و نه مردم ما را می شناسند.
وی با بیان این که مردم در حال حاضر شیرینی حضور ولایت فقیه در زندگی شان را به صورت عملیاتی احساس می کنند اظهار داشت: حضور ولایت فقیه به اندازه ای جدی است که اگر امام (ره) در آن زمان نبود بعد از فردای حمله عراق به ایران، صدام در تهران ناهار می خورد. وجود مبارک امام، ملّت را بسیج کردند. نه ارتش آن روز را یارای مقاومت بود و نه دولتمردانی چون بنی صدر بیچاره می توانست دشمن را لب مرز ها زمین گیر کند.
حجت الاسلام و المسلمین آقا تهرانی خاطر نشان کرد: ای کاش همه ما درک ارزش های انقلاب و مردمی بودن آن را می داشتیم، و قدری به خدا و قیامت می اندیشیدیم. این نظام ثمره و خون بهای شهدای بزرگواری است که ناظر بر گفتار، نوشتار و رفتار ما هستند. چرا انسان همه چیز خود را فدای هواهای نفسانی خود و یا دیگران کند، در حالی که خود می داند بیگانگان را نباید شاد کرد، چرا که آن ها هرگز به خیر ما و نظام ما نمی اندیشند.

**این آقایان به خاطر یک دستمال قیصریه ای را به آتش کشیدند
وی اظهار داشت: بنده به عنوان کسی که تا حدودی با مسائل روز آشنائی دارد فکر نمی کردم روزی برسد که این آقایان به خاطر یک دستمال قیصریه ای را به آتش بکشند. البته همیشه این دغدغه ذهنی را داشته ام که کسانی که در مبانی فکری به التقاط روی آورده اند و مشکل پیدا کرده اند عاقبت در برخورد با فتنه ها و امتحانات الهی، اگر امروز نه، فردا در خطّ انحراف خواهند افتاد. خداوند عاقبت همه ما را به خیر کند!
وی درباره سوء استفاده از رنگ و نمادهای مقدس مذهبی اظهار داشت: کمونیست ها نیز در گذشته شعاریی مبنی بر "مذهب علیه مذهب" داشتند، آنها که نمی توانستند بگویند "اصول دیالکتیک" ما "ماتریالیستی" است، و یا اینها که نمی توانند بگویند مبانی فکری ما "سکولار" است. بنابر این، روز های گذشته، راه رسیدن به اهداف خود را در طرح شعارهای مردم پسندی چون کارگر، کشاورز من فدائیم! می دیدند و با در هم آمیختن حق و باطل، قصد رسیدن به اهداف خود را داشتند. و امروزه نیز رنگ و نمادهای خاص، ابزار دست برخی شده که بنده دلیل معقولی بر آن جز آن چه عرض شد نمی یابم.

** طرح حکمیت به معنای عدم درک درست از ولایت است
حجت الاسلام والمسلمین آقاتهرانی در خصوص بیانیه ها و نامه های اخیر نیز گفت: برخی پی در پی بیانیه داده و جوانان را به خیابان می کشند. برخی دیگر چندی پیش برای حلّ مناقشه، طرح و بحث حکمیت را مطرح کردند. شکّی ندارم که طرح این گونه پیشنهادها گرچه خیر خواهانه باشد ولی بر گرفته از عدم درک درست معنای ولایت و ولایت پذیری است. باید از این افراد پرسید مگر نظام اسلامی فصل الخطاب ندارد؟ اگر اهل صفین علی بن ابی طالب (ع) را ولی خدا می دانست کی به عمروعاص و ابوموسی اشعری تن می داد و دل خوش می کرد؟
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود:در کلام خداوند متعال آمده که: «وَ مَا کَانَ لِمُؤْمِنٍ وَ لَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَ رَسُولُهُ أَمْرًا أَن یَکُونَ لَهُمُ الْخِیَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ» (احزاب، 36) به هیچ زن و مرد مؤمنی این اختیار داده نشده که وقتی خدا و رسول او امری را تمام کرد، در آن مسئله جای اختیار برای دیگران قائل باشد. شکی نیست، که خدا و رسولش فصل الخطاب و فصل القضاء خواهند بود، و در دوران غیبت فصل الخطاب و فصل القضاء مقام ولایت فقیه است. معنای فصل الخطاب و فصل القضاء نیز روشن است، که وقتی مقام ولایت به نتیجه ای رسید دیگر همه باید در پذیرفتن نظر آخرین او توافق کنیم و از نظر خویش صرف نظر نمائیم.

** مقام معظم رهبری تکلیف را روشن کردند دیگر ارائه راهکا رمعنا ندارد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص نامه نگاری به رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز گفت: مقام رهبری قبل از این که حرف آخر را بزنند در بسیاری از موارد با افراد شور و مشورت می کنند و در تمامی حوزه های تخصصی، مشاورین متخصّصی دارند، ولی زمانی که پرونده جریانی را می بندند، دیگر جای گفتم و گفتی نیست. بنابراین، اگر افراد به ولایت فقیه معتقدند و بیان ایشان را فصل الخطاب می دانند، دیگر جایی برای ارائه راهکار و حرف و حدیث باقی نمی ماند. باید بیش از این که به شعارها اکتفا کنیم، تبعیت از ولایت فقیه را در عمل نشان دهیم.

**دلیل رسانه ای کردن این نامه ها چیست ؟
وی ادامه داد: اگر بازهم کسی از باب "و شاوِرهُم فی الأمر" مطلب و پیشنهادی داشته و یا نیاز به توضیح می بیند، به لطف الهی درب دفتر و منزل مقام رهبری، به روی همگان باز است و افرادی مانند این آقایان، راحت تر از دیگران می توانند نامه خود را خدمت آقا تقدیم کنند. پس دلیل رسانه ای کردن این نامه ها و نوشته ها چیست؟

**ادعای محبت با تبعیّت تنظیم می شود
آقاتهرانی در خصوص ادعای برخی مبنی بر دوستی با مقام معظم رهبری و ارائه راهکار به ایشان تصریح کرد: تنها دوستی با رهبری کافی نیست، مهم این است که ولایت فقیه و جایگاه آن برای ما روشن باشد. مردم ادعای محبت به حضرت آقا را با تبعیّت تنظیم می کنند. «قُل إن کُنتُم تُحِبُّونَ اللهَ فاتّبعُونی یُحبِبکُمُ الله» (آل عمران31) پیامبر بگو: اگرشما ادعای محبت خداوند می کنید، پس از من (رسول خدا) تبعیت کنید، تا خداوند شما را دوست بدارد. این حضرات بدانند! زمانی که بعد از بیان فصل الخطاب ولیّ فقیه، سخن می گویند، این معنای تبعیّت از ولایت را نخواهد داشت. خدا کند ولایت فقیه را با ولایت طاغوت سودا نکرده باشیم.

**کودتای مخملی زیر نظر شیطان بزرگ در ایران پیگیری می شود
وی در مورد شائبه راه اندازی کودتای مخملی در ایران و عقبه آن تصریح کرد: کودتای مخملی از خارج از کشور و زیر نظرشیطان بزرگ انجام می شود. شیطانی که از قهر و غضب خود "30 سال زنجیر جویده" مگر آرام می گیرد. پیش از این افرادی را غرب برای چنین روز هایی تربیت کرده و به آنها امیدها بسته است. سؤال این جاست بودجه مصوّب آمریکا برای براندازی نظام اسلامی، کجا خرج می شود؟ مگر خبر ندارید که مجلسین آمریکا (سنا و نمایندگان) در سال 2008 میلادی بیش از 20 قطعنامه، طرح و لایحه، و در سال 2009، نیز بیش از 65 قطعنامه، طرح و لایحه بر علیه ایران صادر کرده اند؟
حجت الاسلام والمسلمین آقا تهرانی در پایان تصریح کرد:امیدوارم که دشمن هرگز نتواند از ساده دلی و پاک طینتی جوانان وطن سوء استفاده کنند و همیشه شاهد هشیاری جوانان، بیداری و بصیرت خواص و عوام باشیم تا که ذلّت بیش از پیش سران استکبار را ببینیم، و همه در رکاب حضرت ولی عصر (عج) فداکاری کنیم.

شنبه 26/10/1388 - 8:59
سياست

رییس جمهور شب گذشته در حالی در میان دانشجویان خوزستانی بر سر مزار شهدای هویزه حضور یافت که جمعیت دانشجویان با چشمان اشکبار از او استقبال کردند.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به هویزه، رییس جمهوری، وزیر بهداشت درمان و علوم پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در کنار جمعیت مشتاق دانشجویان خوزستانی در مراسم شانزهمین یادواره شهدای دانشجویی کشور ، حضور یافتند.

قبل از شروع برنامه بسیاری از دانشجویان مشتاق در حالی که پرچم های ایران، عکس های رهبر معظم انقلاب و امام راحل و رییس جمهوری را در دست داشتند با شعارهای " حزب فقط حزب علی"، "رهبر فقط سید علی"، " ای رهبر آزاده آماده ایم آماده"، "این همه لشگر آمده به عشق رهبر آمده"، "حزب فقط حزب الله سید علی روح الله"، "ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند"، "سبز فقط سبز علی رهبر فقط سید علی"، "ابولفضل علمدار خامنه ای نگهدار" و "حسین حسین شعار ماست شهادت افتخار ماست" از احمدی نژاد استقبال کردند.

هنگامی که رییس جمهوری وارد محل برگزاری مراسم شد دانشجویان مشتاق با چشمانی اشکبار از او استقبال کردند.

با شروع سخنرانی رییس جمهور جمعیت مشتاق شعار "بالاروح، بالادم، نفدیک یا محمود" سر دادند که رییس جمهوری در مقابل آنان گفت هزاران هزار محمود فدای یک نفس انقلابی شما جوانان خوزستانی.

عده ای از دانشجویان دانشگاه صنعتی هویزه که پلاکارد این دانشگاه را در دست داشتند شعار "انرژی هسته ای به جان ما بسته ای" را سر می دادند؛ این شعارها به حدی زیبا و محکم از سوی این جوانان بیان شد که رییس جمهور از آنان قدردانی کرد.

قبل از سخنرانی رییس جمهور، حمید علم الهدی برادر شهد علم الهدی و نصرالله محمود زاده نویسنده کتاب سفر سرخ (زندگی نامه شهید علم الهدی) سخنرانی کردند.

شنبه 26/10/1388 - 8:57
سياست

دکتر محمود احمدی نژاد با حضور در مصلای مهدیه امام خمینی(ره) شهر اهواز و در جمع مردم شهید پرور استان خوزستان تاکید کرد: خوزستان سرزمین شکست منحرفان و منافقان و یادآور خاطرات عزت آفرین ملت در مقابله با همه ستمگران عالم است.

وی ادامه داد: مردم خوزستان با صبر و ایستادگی و فداکاری در تاریخ ملت ایران جاودانه اند و خواهند ماند ،شمیم دوستی ، مجاهدت و فداکاری ،عزت و سرافرازی از وجب وجب خاک زرخیز خوزستان به مشام می رسد و ایمان و هوشمندی ، صلح و ایستادگی و دفاع از ارزش های الهی و مظلومان و مقابله با ظالمان و همچنین ولایت مداری خمیر مایه مردم خوزستان است.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با سلام و درود فرستادن بر بزرگان ،فقیهان ،ادیبان ،علما ،جانبازان و ایثارگران خوزستان تصریح کرد: سلام خدا بر شهیدان ،جانبازان و ایثارگران ،عشایر عرب ،لر و بختیاری این استان و سلام خدا بر دستان پربرکت کشاورزان ،دامداران ،کارگران ،کسبه و صنعتگران عزیز خوزستان و بر معلمان و اساتید و دانشجویان و دانش آموزان و همچنین سلام خدا بر جوانان خوزستان و دختران عفیف و پاکدامن و پسران شجاع و باغیرت این استان.

وی با اشاره به این که مردم خوزستان همواره در طول تاریخ در جبهه خیر و نیکی سرافراز بودند گفت: کشاورزان ،کارگران و مردم خوزستان همواره در خدمت همه ملت ایران و پیشرفت کشور بوده اند و همواره در جبهه ای دیگر در راه مبارزه با دشمنان ،استعمارگران ،منافقین و منحرفین بوده و حضور یکپارچه خود را در تمامی عرصه ها و دفاع از استقلال کشور نشان دادند که مردم این استان در پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دفاع از دستاوردهای انقلاب حضوری فعال و سرنوشت ساز و افتخار آمیز داشته اند.

احمدی نژاد با تاکید بر این که خوزستان نماد بالندگی و زنده بودن ملت ایران است اظهار داشت: ماه محرم و مکتب حسینی است و خوزستان نیز پرچم برافراشته پیروان حسینی در طول تاریخ است باید توجه داشت که کربلا و عاشورا یک مکتب کامل و تجلی توحید و عشق و راه سعادت و نجات زندگی و مایه سرافرازی زندگی دنیوی و ابدی است.

مردم سلحشور خوزستان حسینی اند و تا ابد حسینی خواهند ماند

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که اوج یک خانواده متعالی در جامعه ،دینداری ،عدالت طلبی ،عشق ، فداکاری ، مقاومت ،مبارزه با ظالمین ،دفاع از حق در کربلا و عاشورا متجلی است ، تصریح کرد: خدای بزرگ را سپاسگزاریم که ملت ایران و پیشاپیش ملت ایران مردم سلحشور خوزستان حسینی اند و تا ابد حسینی خواهند ماند.

وی با اشاره به سالروز حماسه غزه گفت :چرا رژیم صهیونیستی در منطقه ما تاسیس شد؟ چرا دائما جنگ و تجاوز توسط این رژیم اتفاق می افتد؟ چرا عراق ،افغانستان و پاکستان را اشغال کرد؟ امروز چرا نغمه های فتنه و آتش جنگ از یمن برخواسته است؟ در هر کدام از این مناطق رد پای استعمار و استکبار و دولت آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی مشاهده می شود، پاسخ این سوالات روشن است دشمنان بشریت یعنی مستکبران از دیرباز به دنبال سلطه بر منطقه خاورمیانه بوده اند.

احمدی نژاد ادامه داد: خاورمیانه 3 ویژگی مهم دارد؛ اول این که خاورمیانه همواره مرکز تمدن فرهنگ ،اندیشه بوده است و پیامبران الهی در خاورمیانه مبعوث شده اند و اینجا کانون فرهنگ تمدن و اندیشه و اخلاق است.

وی ویژگی دوم خاورمیانه را تمرکز انرژی دنیا در این منطقه دانست و تصریح کرد: هر فردی که بخواهد به جریان انرژی دنیا مسلط شود باید بر خاورمیانه تسلط یابد و سومین ویژگی این منطقه چهارراه ارتباطی است و هر کشوری که بخواهد در مدیریت جهان نقش تعیین کننده داشته باشد باید در خاورمیانه حضور موثری داشته باشد.

ادعای مبارزه با سلاح هسته ای، دروغ و فریبی بزرگ است

رییس جمهور کشورمان با تاکید بر این که دولت های غربی صدها سال است که به دنبال تسلط بر خاورمیانه هستند خاطر نشان کرد: تمام تلاش آنها برای تسلط خاورمیانه بوده است و امروز که می بینند نمی توانند با جریان منحرف و دروغ و استعمار بر خاورمیانه مسلط شوند دست به هجوم نظامی و استعمارگری زده اند و قصد حضور نظامی را برای تسلط خاورمیانه دارند.

وی تمامی طراحی های این کشورهای غربی را با هدف تسلط بر خاورمیانه دانست و اظهار داشت :حقوق بشر و ادعای مبارزه با سلاح هسته ای همه دروغ و فریبی بزرگ است.

11سپتامبر بهانه ای برای جنگ های منطقه و آتش افروزی در یمن

محمود احمدی نژاد با بیان اینکه بسیاری از محققان و صاحبنظران معتقدند ماجرای 11 سپتامبر یک ماجرای آمریکایی-صهیونیستی است خاطرنشان کرد: این موضوع بهانه ای برای حضور نظامی در خاورمیانه است به بهانه 11 سپتامبر برافغانستان ،عراق و پاکستان مسلط شدند وامروز آتش جنگ را در یمن برافروخته اند.

وی با اشاره به اینکه هدف از تحریک صدام برای تسلط بر خاورمیانه بود، تصریح کرد: آنها نتوانستند از طریق سیاسی برخاورمیانه مسلط شوند امروز با سلاح و جنگ می خواهند بر خاورمیانه مسلط شوند امروز وضع اقتصادی آمریکا و اروپا خراب است، آنها با راه انداختن جنگ می خواهند منطقه ما را ویران کنند،برانرژی ما مسلط شوند و انرژی ما را با قیمت ارزان بگیرند تا کشورهایشان را بازسازی کنند و کشور خود را نجات بدهند.

رییس جمهوری در ادامه با طرح سوالی افزود: سال‌هاست ده‌ها میلیون دلار اسلحه را برای جنگ افروزی به منطقه وارد می کنند آیا این اسلحه برای دفاع از منطقه و فلسطین است؟

وی با اشاره به نقش عربستان در جنگ یمن اظهار داشت: حتی عربستان را وارد جنگ در یمن کردند دلیل اول اینکه عربستان هم باید وارد درگیری شود، تخریب شود تا آنها بتوانند مسلط شوند علت دوم هم این است که سلاح هایی را به عربستان داده اند که باید در جهت برادرکشی مورد استفاده قرار بگیرد.

رییس قوه مجریه خطاب به مسئولین عربستانی تاکید کرد: انتظار این بود عربستان در دعوای خانگی یمن پدری و برادر بزرگی کند و بین برادران صلح و دوستی ایجاد کنند نه اینکه خود وارد جنگ شود توپ ها و بمب ها را علیه ملت های مسلمان به کار بیندازند. اگر گوشه ای از سلاح عربستان به نفع غزه وعلیه صهیونیست ها به کار گرفته می شد امروز اثری از صهیونیست ها نبود.

وی در ادامه بیان داشت: پول نفت می رود سلاح می آید و سلاح در مسیر برادرکشی و ایجاد فتنه به کار گرفته می شود باور ما این است بحران یمن را آمریکایی ها ،انگلیسی ها و صهیونیست ها درست کردند تا کل خاورمیانه در آتش بسوزد و زمینه تسلط آن ها فراهم شود این وضعیت شایسته مسلمانان نیست امیدواریم برادران ما در یمن بنشینند و با گفت و گو مسئله را حل کنند.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص پشت پرده جنگ یمن تصریح کرد: اساس این توطئه برای ساقط کردن دولت یمن است باید هوشیار باشند مبادا با فتنه دشمنان برادرکشی ادامه پیدا کند و منطقه ما دچار ناامنی شود این ناامنی ها به مستکبران فرصت دخالت می دهد باید با هوشیاری جلوی فرصت طلبی دشمن را مسدود کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد کشیدن دیوار در مرز غزه و مصر گفت: دورغزه و مردم آن دیوار آهنین می کشند با تحریک آمریکا،انگلیس و صهیونیست های بی فرهنگ این کار را می کنند کاش این دیوار را دور صهیونیست ها بکشند تا تمام منطقه از شر صهیونیست ها راحت شود.

رژیم صهیونیستی در سراشیبی سقوط است

رییس جمهوری افزود:رژیم صهیونیستی می خواهد با کشتار مردم ،یهودی کردن بیت المقدس و ایجاد دولت یهودی همگان را در برابر کار انجام شده قرار دهد همه باید به هوش باشند دنیا بداند این اقدامات رژیم صهیونیستی نشانه قدرت او نیست بلکه نشانه ضعف آنها است.

وی خطاب به حامیان رژیم صهیونیستی تصریح کرد: همه بدانند رژیم صهیونیستی در سراشیبی سقوط است و کسی نمی تواند او را نجات دهد، مردم منطقه ایستاده اند و اجازه ادامه حیات را به رژیم صهیونیستی نخواهند داد.

محمود احمدی نژاد همچنین خطاب به مردم فلسطین اظهار داشت: مردم فلسطین محکم و قوی باشند بدانند یاری خدا نزدیک است به خداتوکل کنند ،متحد باشند ،دشمنان رفتنی و مومنان ماندنی هستند.

هدف بعدی آمریکا ، چین و هندوستان است

رییس جمهوری در ادامه سخنان امروز خود در جمع مردم اهواز گفت: باور ما این است که هدف بعدی آمریکا - پس از پاکستان و افغانستان - کشورهای چین و هندوستان است.

رییس جمهوری با بیان اینکه آمریکا و غرب دایره درگیری ها در افغانستان و پاکستان را توسعه داده اند ، افزود: آنها به دنبال تخریب چین و هند هستند چرا که اقتصاد چین و هند در حال پیشرفت و اقتصاد غرب در حال سقوط است.

وی با تصریح بر اینکه آمریکا و غرب می‌خواهند با تخریب هند و چین فرصت پیشرفت برای خود ایجاد کنند اضافه کرد: می دانند که حریف ملت ایران نیستند و اگر صد برابر این آتش در منطقه ما بیفروزند قادر نخواهند بود کوچکترین ضربه‌ای به ملت ایران وارد کنند.

رییس جمهوری به دولت های هند و چین هشدار داد که مواظب باشند برای اشغالگران و بمب گذاران کف نزنند و هورا نکشند و افزود: این دولت‌ها بدانند چاقویی که غرب تیز می کند، برای بریدن گردن آنها است.

احمدی نژاد اضافه کرد: نمی خواهند در آسیا و خاورمیانه دولت های قدرتمند و ملت های پیشرفته حضور داشته باشند، برادران ما در افغفانستان و پاکستان هشیار باشند امروز با درگیر کردن ارتش پاکستان و بمب گذاری و ایجاد بدبینی در این کشور می‌خواهند سنگین ترین قرارداد تحمیلی را به مردم و دولت پاکستان تحمیل کنند.

وی تصریح کرد: هشیار باشید، وعده های آمریکا دروغ است آنها جز برای منافع خود کاری نمی کنند اگر یک دلار بدهند یکصد دلار مطالبه می کنند. وحدت خود را حفظ کنید و اجازه طراحی توطئه به دشمنان ندهید.

رییس جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ما دوست مردم پاکستان و افغانستان هستیم و با دولت های این دو کشور برادر هستیم. مسلمان هرگز برادر مسلمان خود را نمی کشد. این طراحی ها ،طراحی صهیونیستی و آمریکایی است، همه فریادها باید علیه مستکبران و آمریکا باشد.

احمدی نژاد خطاب به مستکبران و قدرت‌هایی که تاریخ شان سرشار از جنایت است گفت: شما 300 سال است مشغول جنایت هستید چه دوره استعمار، برده داری، جنگ های اول و دوم جهانی و امروز اشغالگری ها در خاور میانه. بدانید دوره فریبکاری تمام شده است هر فردی که در منطقه ما به خاک می افتد پرونده جنایت قدرت های استکباری سنگین تر می شود.

وی افزود: شما هیچ شانسی ندارید امروز در بن بست کامل هستید ، به پایان راه رسیده اید، بهانه هسته ای و حقوق بشر، دروغ بزرگ است. امروز ملت ایران و ملت های منطقه دست شما را خوانده اند و با همه قدرت در برابر توطئه های شما ایستادگی می کنند.

احمدی نژاد اظهار داشت: ما راه نجات را به شما نشان دادیم گفتیم بیایید راه همکاری و تعامل سازنده را در پیش بگیرید، ملت ایران از تغییرات سازنده، اساسی، عدالت ، احترام و کرامت، استقبال می کند اما بدانید ملت ایران هر دستی را که به خیانت به سمت سرزمین ایران دراز شود از بازو قطع خواهد کرد.

رییس جمهوری در ادامه گفت:‌ آنها ظاهرا متوجه نیستند جه می کنند مثل راننده خودرویی هستند که در یک سراشیبی قرار گرفته و بر سرعت خود می افزاید ولی نمی داند در چند قدمی آنها یک دره عمیق و سقوط قطعی در انتظار آنهاست.

رییس قوه مجریه افزود: ملت ایران و ملت های منطقه اجازه نخواهند داد اهداف شوم استکباری مجدد محقق شود.
وی تنها راه نجات غرب و آمریکا را به رسمیت شناختن حقوق ملت ها و ملت ایران دانست.

اشغالگران به زودی افغانستان را با خفت ترک خواهند کرد

احمدی نژاد با اشاره به سخنانی که پیشتر در گفت و گو با یک خبرنگار خارجی مطرح کرده بود گفت:‌ آیا در تمام آمریکا در بین اساتید تاریخ و سیاستمداران، عاقلی پیدا نشد که تاریخ افغانستان را برای آقای بوش و یاران او تعریف کند؟ آیا شما نمی دانید افغانستان محل به ذلت کشیده شدن مستکبران است؟ اگر شما یک آدم عالم ، فهمیده و عمیق داشتید در این باتلاق فرو نمی رفتید.

رییس جمهوری ادامه داد: یکصد سال قبل، استعمار انگلیس که قدرت او به نسبت بیش از ناتوی امروز است وارد افعانستان شد اما پس از مدتی با خفت و خواری مجبور به ترک آن کشور شد.35 سال پیش از این شوروی سابق که قدرت نظامی اش بیش از قدرت نظامی ناتوی امروز بود افغانستان را اشغال کرد و بعد از چند سال با ذلت و خواری از آنجا خارج شد. سوال می کنم شما در خود چه قدرتی دیدید که فکر کردید از افغانستان پیروز خارج می شوید؟

احمدی نژاد در ادامه گفت:‌ دنیا بداند افغانستان راه حل نظامی ندارد. باید به مردم افغانستان ، حق و نظر آنها احترام بگذارید. اگر غیر از این عمل کنید همه اشغالگران افغانستان به زودی با خفت تاریخی افغانستان را ترک خواهند کرد.

دکتر محمود احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنانش در جمع مردم خوزستان با بیان این که باید ایران را بر پایه ایمان، فرهنگ، اعتقادات اسلام ناب محمدی بسازیم، افزود: پایه دیگر برای ساختن ایران وحدت، همبستگی و کار و تلاش است.

رییس جمهور عدالت را ستون فقرات برای ساختن ایران دانست و افزود: اگر همه عوامل و شرایط دیگر مهیا شود و عدالت برقرار نشود، ایران ساخته نخواهد شد و فقر و محرومیت برطرف نخواهد شد.

احمدی نژاد با بیان این که ایران کشور ثروتمندی است، تاکید کرد: اگر عدالت برقرار شود، حتی یک فقیر و بیکار در این کشور پیدا نخواهد شد.

وی اجرای عدالت را سخت‌ترین مرحله ساخت ایران آباد خواند و یادآور شد: وقتی سخن از عدالت به میان آمد، بعضی‌ها حاضر شدند دست در دست بیگانه بدهند و در برابر عدالت بایستند.

رییس دولت دهم در ادامه به برنامه هدفمند کردن یارانه ها و برنامه پنجم اشاره کرد و هدفمند کردن یارانه ها را یک گام بلند در جهت اجرای عدالت دانست و افزود: من در مجلس شورای اسلامی قول داده ام که اگر ساز و کار اجرای این طرح را فراهم کنند، ظرف سه سال آینده در کشور ایران یک بیکار و فقیر پیدا نخواهد شد.

وی با اشاره به این که طرح هدفمند کردن یارانه ها تصویب و در اختیار دولت قرار گرفته است، تاکید کرد: درصدد بودیم که نیمی از انرژی دولت را برای این طرح صرف کنیم، اما در این رفت و برگشت ها و شرایط و پیچیدگی ها، دولت باید حداقل دو سوم از توان خود را برای اجرای این قانون صرف کند.

رییس جمهور با بیان این که دولت آماده است تا اولین گام اساسی در جهت عدالت و رفع محرومیت را از سراسر ایران بردارد، خطاب به همه استکبار و دنباله‌روهای آنها گفت: بدانید که احمدی نژاد نوکر مردم است و در کنار مردم تا برپایی کامل عدالت و قطع دست متجاوزان به بیت المال ایستاده است.

احمدی نژاد تبلیغات و هیاهوی دشمن را بی اثر دانست و افزود: آنها فکر کردند، با تبلیغات و هیاهو ملت و دولت ایران ضعیف شده است و می خواهند فشارها را بیشتر کنند تا دولت به دنبال عدالت در داخل ایران و عرصه های جهانی نباشد.

عده ای در برابر ملت ایران مانع تراشی می‌کنند

رییس جمهور افزود: ملت ایران امروز ده‌ها برابر پرقدرت‌تر از یک‌سال گذشته در صحنه ایستاده است و ما با افتخار پرچم عدالت را در ایران و جهان همواره برافراشته نگه خواهیم داشت.

وی مانع تراشی در برابر اجرای هدفمند کردن یارانه ها را توطئه دشمنان داخلی و خارجی دانست و گفت: عده ای سعی می کنند با پول‌هایی که به ناحق انباشته کرده اند در برابر ملت ایران مانع تراشی کنند و بی جهت آب در هاون می کوبند و این مردم و دولت دست تک تک آنها را قطع خواهد کرد.

دولت و احمدی نژاد خادم ملت ایران است

احمدی نژاد با اشاره به این که دشمن می خواهد در بین مردم ایران تفرقه ایجاد کند، تاکید کرد: ملت و دولت ایران یک تن واحد و یک خانواده متحد است و تا آخر هم متحد باقی خواهد ماند و هم دولت و هم احمدی نژاد خادم ملت ایران است.

وی خطاب به دشمنان ایران اسلامی یادآور شد: آنها بدانند که راهی که ملت ایران انتخاب کرده راه عزت و سازندگی و پیشرفت است و این راه را رها نخواهد کرد.

رییس قوه مجریه افزود: ما مشکل اقتصادی، عمران و آبادی داریم اما دشمنان بدانند با دست توانای این ملت همه این مشکلات را حل خواهیم کرد و آنها باید امید بازگشت به ایران را به گور ببرند.

سه هزار میلیارد تومان؛ یارانه اشتغال جوانان

دکتر محمود احمدی نژاد با اشاره به اینکه به بودجه سال آینده سه موضوع جدید اضافه شده است اظهار داشت: بخش کشاورزی یکی از بخش هایی است که در سال آینده برای آن در بودجه توجه جدی شده است، اگر برای اصلاح وضع کشاورزی قرار بود همانند گذشته حرکت کنیم به 200 سال زمان نیاز داشتیم.

وی افزود: با بودجه اختصاص یافته به این بخش، ظرف سه سال آینده وضعیت کشاورزان، دامداران و عشایر به نقطه مطلوب خواهد رسید.

رییس جمهوری دومین بحث مطرح شده در بودجه سال آینده را اشتغال جوانان و توسعه صنعت و صنایع تکمیلی عنوان کرد و افزود: سه هزار میلیارد تومان در بودجه برای یارانه اشتغال جوانان پیش بینی شده است.

وی سومین موضوع در بحث بودجه را ازدواج و مسکن جوانان دانست و افزود: امیدواریم نمایندگان مجلس برنامه پنجم را به سرعت تصویب کنند و در اختیار دولت قرار دهند ، همچنین بودجه را با حفظ چارچوب و جهت گیری به دولت ارائه کنند.

احمدی نژاد در ادامه بیان کرد:خدا شاهد است وقتی جوانی می گوید من بیکار هستم می خواهم زمین دهان باز کند و من را فرو ببرد به این دلیل که کشور ما امکانات لازم را دارد و باید دست در دست هم دهیم تا جوانانمان رشد یابند.

باید دست زیاده‌خواهان و محتکران را قطع کنیم

رییس شورای عالی امنیت ملی افزود: باید در دست هم، دست کسانی را که زیاده خواه هستند و دست به احتکار می زنند را قطع کنیم و اجازه دهیم پول در دست خود مردم باشد تا آنان اشتغالزایی کنند.

وی اظهار داشت: برای اشتغال در خوزستان در بخش کشاورزی، صنعت و عمران در روستا و شهر طرح های مهمی در دست اقدام است که از طریق صداوسیما به اطلاع مردم می رسد.

وی گفت: همه شرایط برای یک جهش و پیشرفت آماده است، انتظارم این است که مردم خوزستان همانند دوره انقلاب و دفاع مقدس در این مرحله هم پیشتاز و پیشگام باشند.

انتخاب مردم خوزستان کمر توطئه های دشمن را در هم شکست

رییس جمهوری ضمن تشکر از مردم خوزستان عنوان کرد: خوزستان کانون جوشش همه خوبی ها است، دشمنان در این دوره انتخابات امیدوار بودند که ملت ایران عقب نشینی کنند تا آنان صحنه را در اختیار گیرند اما حضور مردم ایران و انتخاب مردم خوزستان کمر توطئه های دشمن را در هم شکست.

احمدی‌نژاد همچنین ضمن تشکر از حضور هوشمندانه مردم در دفاع از نظام در روز 9 دی ماه اظهار داشت: از مردم خوزستان به دلیل حضور در حماسه 9 دی تشکر می کنم، دنیا بداند خوزستان زنده است و تا آخر زنده می ماند و دنیا بداند ایران زنده است به این دلیل که خوزستان زنده است.

جمعه 25/10/1388 - 12:7
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته