• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 609
تعداد نظرات : 775
زمان آخرین مطلب : 4130روز قبل
آموزش و تحقيقات

متخصصان آمریکایی در یک مطالعه جدید کشف ‌کرده‌اند که شب بیداری به اندازه انرژی لازم برای دو مایل دویدن یعنی معادل ۱۳۵ کالری، انرژی را در بدن می‌سوزاند.

متخصصان آمریکایی در یک مطالعه جدید کشف ‌کرده‌اند که شب بیداری به اندازه انرژی لازم برای دو مایل دویدن یعنی معادل ۱۳۵ کالری، انرژی را در بدن می‌سوزاند.

 

 این مطالعه در آزمایشگاه خواب و کرونوبیولوژی کلورادو انجام گرفته است.

بررسی‌ها نشان داد کسانی که خواب و استراحت شبانه را از دست می‌دهند، ۱۳۵ کالری انرژی می‌سوزانند که این میزان معادل خوردن دو تکه نان یا نوشیدن یک لیوان شیر است اما با وجود این یافته متخصصان تاکید دارند که بی‌خوابی نمی‌تواند روشی مناسب برای از دست دادن وزن باشد.

محققان می‌گویند این یافته در واقع بدین معنی است که ما در هنگام خواب بیش از آنچه تصور می‌کنیم، انرژی ذخیره می‌کنیم.

به گزارش روزنامه‌ دیلی اکسپرس چاپ انگلیس، در این مطالعه معلوم شد افراد بالغ و جوان وقتی مجبور می‌شوند که ۴۰ ساعت مداوم بیدار بمانند، هفت درصد انرژی بیشتر مصرف می‌کنند. در مقایسه این افراد وقتی یک دوره خواب و بیداری استاندارد دارند، یعنی ۱۶ ساعت کاملا بیدار هستند و هشت ساعت پس از آن می‌خوابند، انرژی کمتری مصرف می‌کنند.

پروفسور کنت رایت در مصاحبه‌ای با روزنامه‌ دیلی اکسپرس، خاطرنشان کرد: مقدار ذخیره انرژی مورد نیاز برای توجیه اپیدمی چاقی۵۰ کالری در روز است، بنابراین این یافته معقول و منطقی است.

چهارشنبه 17/1/1390 - 0:6
سلامت و بهداشت جامعه
درباره روز جهانی بهداشت وهفته ی سلامت سال2011 میلادی(1390 هجری شمسی):
هفتم آوریل سال2011میلادی مصادف با هیجدهم فروردین ماه سال1390هجری شمسی،روز جهانی بهداشت می باشد.
توسط سازمان جهان بهداشت (WHO)شعار روزجهانی بهداشت      Antimicrobial Resistance And Its Spread Worldwide  اعلام گردیده وترجمه این شعار
"مقاومت به داروهای ضد میکروبی ، یک تهدید جهانی "  می باشد.
  

عناوین روزهای هفته ی سلامت 18 لغایت 24 فروردین ماه سال1390) توسط روابط عمومی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به شرح جدول زیر اعلام گردیده است :

 

ردیف روز هفته تاریخ عنــــــــــــــــــوان
1 پنجشنبه 18/1/90  مردم،آموزش همگانی وپیشگیری از مقاومتهای ضد میکروبی
2 جمعه 19/1/90  نهادها،سازمانها،رسانه هاوپیشگیری از مقاومتهای ضد میکروبی
3 شنبه 20/1/90  پرستاران وتجویز ومصرف منطقی دارو
4 یکشنبه 21/1/90  عفونت های بیمارستانی و مقاومتهای ضد میکروبی
5 دوشنبه 22/1/90  پزشکان عمومی ومتخصص وپیشگیری از مقاومتهای ضد میکروبی
6 سه شنبه 23/1/90  دارو سازان ودامپزشکان وتولید ومصرف منطقی داروهای ضدمیکروبی
7 چهارشنبه 24/1/90     سیاست ها ،قوانین وتحقیقات وپیشگیری از مقاومتهای ضد میکروبی

شنبه 13/1/1390 - 1:16
اخبار
روز جهانی بهداشت و مقاومت ضد میكروبی

 

هرساله در روز تاسیس سازمان جهانی بهداشت،  این روز به نام روز جهانی بهداشت گرامی داشته می شود و یك موضوع بهداشتی كه در تمام جهان وجود دارد انتخاب و برنامه هایی در سطح بین المللی، منطقه ای و محلی سازمان دهی می شود. 

تمركز روز جهانی بهداشت در سال 2011 بر روی  مقاومت به داروهای ضد میكروبی و گسترش جهانی آن است. مقاومت به داروها تاثیر بسیاری از داروهایی را كه امروزه برای درمان بیماری ها استفاده می شود را تهدید می كند.

در این زمینه بسیج اطلاع رسانی عمومی سازمان جهانی بهداشت تمركز ویژه ای بر روی اپیدمی های سل، مالاریا و HIV/AIDS دارد.

در روز جهانی بهداشت در سال 2011 WHO قصد دارد یك بسیج جهانی برای خودمحافظتی از این داروها به منظور حفظ و اثربخشی آن ها برای نسل های آینده ترتیب دهد. زیرا مقاومت به داروها و گسترش جهانی آن باعث از بین رفتن اثربخشی بسیاری از داروهایی می شود كه در درمان بیماری های موثرند.

در روز جهانی بهداشت، سازمان یك بسته شامل 6 سیاست را برای مقابله با مقاومت ضدمیكروبی معرفی خواهد كرد.

ما در دوره ای زندگی می كنیم كه به آنتی بیوتیك ها وسایر داروهای ضدمیكروبی وابسته هستیم و برای درمان بیماری ها به آن ها نیاز داریم.  اما هنگامی كه مقاومت ضدمیكروبی antimicrobial resistance كه با عنوان مقاومت دارویی drug resistance شناخته می شود، اتفاق افتاد سبب بی تاثیر شدن این داروها می گردد.

داروهای ضد میكروبی چیست؟

داروهای ضدمیكروبی داروهایی هستند كه برای درمان عفونتهایی به كار می روند كه توسط میكروارگانیسم هایی مثل باكتری، قارچ، انگل و ویروس ایجاد شده اند. كشف این داروها یكی از مهم ترین پیشرفتها در زمینه بهداشت است و توانسته است جان میلیون ها انسان را در طی 70 سال گذشته نجات دهد.

داروهای ضدمیكروبی شامل آنتی بیوتیك ها، ضدقارچ ها، ضد انگل ها، داروهای شیمی درمانی و ضدویروس ها هستند.

امروزه ما زندگی طولانی تر و سالم تری داریم زیرا داروهای مفید وموثری از جمله داروهای ضدمیكروبی برای درمان بیماریها در دسترس هستند.تا قبل از كشف و دسترسی به داروهای ضد میكروبی در دهه 1940 مردم از بیماریهای عفونی از بین می رفتند. اما امروزه ما نمی توانیم دنیای بدون داروهای ضد میكروبی را تصور كنیم.

اما در حال حاضر ما در آستانه از دست دادن آن هستیم. مصرف و سوء مصرف این داروها در پزشكی و دامپروری در 70 سال گذشته تعداد و انواع میكروبهایی را كه نسبت به این داروها مقاوم شده اند  را افزایش داده است  و این موضوع باعث افزایش مرگها، ناتوانی و آسیب بیشتر و افزایش هزینه های مراقبت بهداشتی شده است.

مقاومت ضد میكروبی چیست؟

مقاومت ضدمیكروبی كه اغلب به عنوان مقاومت دارویی شناخته می شود،  هنگامی اتفاق می افتد كه میكروارگانیسم هایی مانند باكتری، ویروس، قارچ و انگل به گونه ای تغییر می كنند كه ارائه داروهایی كه قبلا برای درمان عفونت های حاصل از آن ها استفاده می شد بی اثر می شود. هنگامی كه میكروارگانیسم ها نسبت به بیشتر داروهای ضدمیكروبی مقاوم می شوند، اغلب به عنوان “superbugs”. نامیده می شوند. این موضوع یك نگرانی عمده است زیرا یك عفونت مقاوم ممكن است كشنده باشد، به دیگران منتقل شود و گسترش پیدا كند و باعث تحمیل هزینه های سنگنین به افراد و جامعه شود.

وقتی مقاومت به داروهای خط اول ایجاد می شود درمان های گرانتر باید استفاده شوند.

در واقع دستاوردهای پزشكی مدرن به وسیله مقاومت به دارو در معرض خطر است. بدون تاثیر تاثیر داروهای ضدمیكروبی برای درمان و پیشگیری از عفونتها موفقیت درمان هایی از جمله پیوند، شیمی درمانی و جراحی های مهم ممكن است به خطر بیفتد.

مقاومت ضد میكروبی می تواند با استفاده نامناسب از داروها تسهیل شود، به عنوان مثال هنگامی كه دوز كافی برای درمان تجویز نمی شود و یا  داروی تجویز شده تا انتها به مصرف نمی رسد. كیفیت پایین دارو، نسخه اشتباه، پیشگیری و كنترل ناكافی عفونت نیز می توانند به گسترش و پیشرفت مقاومت دارویی كمك كنند.

چرا مقاومت به دارو یك نگرانی جهانی است؟

مصرف نامناسب و غیر منطقی داروهای ضد میكروبی، شرالیط مناسبی را برای ایجاد میكروارگانیسم های مقاوم، گسترش و باقی ماندن آنها  فراهم می كند.   عفونتهایی كه به علت میكروارگانیسم های مقاوم ایجاد می شوند به درمان های معمول پاسخ نمی دهند و این امر منجر به طولانی شدن بیماری و و افزایش خطر مرگ می گردد.

هرساله مقاومت به دارو سبب ایجاد حدود 440000مورد جدید سل مقاوم به چند دارو می گردد كه حداقل باعث 150000مرگ می شود.

مقاومت به نسل جدید داروهای ضد مالاریا نیز در كشورهایی كه مالاریا بومی است، گسترش جهانی پیدا كرده است.

همچنین درصد بالایی از عفونتهای بیمارستانی به وسیله باكتری های مقاوم ایجاد می شود.

رشد سفرها و تجارتهای جهانی سبب می شود میكروارگانیسم های مقاوم به سرعت به كشورها و قاره های دور دست گسترش پیدا كند.

عواملی كه سبب ایجاد مقاومت دارویی Antimicrobial resistance (AMR) می شوند شامل:

مصرف نامناسب و غیرمنطقی دارو، ضعف اقدامات پیشگیری و كنترل عفونت، سیستم  ناكافی تامین كیفیت و فراهم آوری داروها و فقدان یا ضعف سیستم های پایش ومراقبت است.

می توان گفت دو عامل باعث افزایش و گسترش مقاومت به داروهای ضد میكروبی می شوند: یكی مصرف بیش از حد و سوء مصرف داروهای ضدمیكروبی و دیگری گسترش و انتشار ارگانیسم های مقاوم بین افراد، جامعه و كشورها است.

بنابراین مقابله با مقاومت به داروهای ضدمیكروبی نیاز به مداخله از دو طریق دارد: 1- بهبود مصرف داروهای ضدمیكروبی و جلوگیری از انتقال ارگانیسم های مقاوم دارد و برنامه ها و منابع WHO برای مقابله با مقاومت ضد میكروبی بر روی سلامت كودكان وبزرگسالان، امنیت غذایی ، برنامه های جهانی مالاریا، دپارتمان HIV/AIDS، كنترل عفونت، تامین سلامت بیماران، بهداشت باروری و دپارتمان سل قرار دارد.

وضعیت بحرانی در مصرف خودسرانه دارو!

از تجویز غیر منطقی دارو به عنوان یک بحران یاد می شود و دست اندرکاران عرصه نظام سلامت جامعه نیز چنین عقیده ای دارند اما معلوم نیست به رغم اطلاع مسئولان از وجود چنین مشکلی، چرا همچنان شاهد بالا رفتن آمار مصرف خودسرانه دارو در کشورمان هستیم.

مصرف بیش از حد نسل سوم سفالکسین‌ها به صورت خوراکی و تزریقی باعث شده‌ است در بسیاری از مواقع بیماریهای ساده که با آنتی بیوتیک ‌های ارزان قیمت درمان می ‌شود، دیگر با آنتی ‌بیوتیک‌های گران نیز معالجه آنها امکان ‌پذیر نباشد.

تجویز غیر منطقی دارو علاوه بر ضررهای اقتصادی مخاطراتی برای نظام سلامت ایجاد می ‌کند. در واقع با تجویز غیرمنطقی دارو خطر کشندگی عفونت ‌های بیمارستانی هم روز به روز جلوه ‌گری بیشتری می‌ کند. 

نتایج مطالعات و تحقیقات نشان می دهد که بروز 30 درصد از عوارض دارویی در کشور ناشی از داروهای تزریقی است.

ویژگی بارز فرهنگ دارویی در ایران، مصرف بیش از اندازه داروهای تزریقی است.  به طوری که سرانه مصرف داروهای تزریقی در ایران  حدود 4/11 بوده است، در حالی که این رقم 4 برابر سرانه مصرف این قبیل داروها در جوامع در حال توسعه است.

دکتر کلثوم دربندی، جراح و متخصص زنان و زایمان، بر افزایش احتمال بروز عوارض دارویی در بیمارانی که بدون توجه به دستور پزشک، برای مدت طولانی دارو مصرف کنند، تاکید می کند و می افزاید: متاسفانه به دلیل مصرف غیر منطقی و خودسرانه دارو در کشور، عوارض دارویی بیش از حد در بیماریهای مزمن مانند فشارخون، دیابت و... بروز می کند.

به اعتقاد اغلب داروسازان و پزشکان، علت بروز مصرف غیر منطقی دارو در کشور، ناشی از دسترسی آسان مردم به دارو و همچنین تهیه بدون نسخه برخی اقلام دارویی است. به طوری که برخی از مردم به توصیه دوستان و آشنایان از داروهایی استفاده می کنند که هیچ ضرورتی بر استفاده از آنها نیست و همین مسئله می تواند عوارض ناگواری به دنبال داشته باشد.

متاسفانه میزان مراجعات مردم به پزشکان در کشورمان بالا است، به گونه ای که ایران به لحاظ مصرف دارو جزو 20 کشور نخست دنیا است و در آسیا بعد از چین مقام دوم را دارد.

به گفته دکتر محمود وهابی، متخصص بیماریهای عفونی، علت مراجعه 5 درصد افراد به مراکز درمانی و بیمارستانها، عوارض دارویی است.

وی با اشاره به اینکه 10 درصد این عوارض ناشی از حساسیت به دارو است، از پنی سیلین به عنوان مهم ترین دارویی نام می برد که ایجاد حساسیت های جدی می کند.

حساسیت به پنی سیلین می تواند به صورت بثورات پوستی، کم خونی، ورم راه هوایی به خصوص حنجره، اسپاسم راه هوایی و مهم تر از همه به صورت شوک "آنافیلاکسی" بروز کند. آنافیلاکسی خطرناک ترین عارضه پنی سیلین است و معمولا به صورت افت سریع فشار خون، کهیر، اسپاسم راه هوایی، درد شکمی، تورم گلو و زبان و اسهال مشخص می شود.

آنچه مشخص است، اینکه مصرف غیرمنطقی و خودسرانه دارو، نه تنها موجب درمان بیماری نمی شود بلکه باعث ایجاد عوارض دارویی در طولانی مدت نیز می‌ گردد. تحقیقات انجام شده در کشورمان نشان می دهد که ایرانی ها بیش از استاندارد جهانی، دارو مصرف می کنند. به طوری که 10 تا 15 درصد داروها بدون مشورت با پزشک و خودسرانه مصرف می ‌شود.

در این بین داروهای مسکن و آنتی‌ بیوتیک بیشترین میزان مصرف خودسرانه دارو را تشکیل می دهند. این وضعیت باعث شده علت بستری 10 تا 20 درصد بیماران در بیمارستانها، ناشی از عوارض دارویی عنوان شود و در این بین، سالمندان، زنان باردار و کودکان، بیشتر در معرض خطر عوارض دارویی قرار دارند.

در هر حال، اصلاح رفتار غلط "تجویز غیر منطقی دارو" و "مصرف خودسرانه دارو" که به یک "فرهنگ" از نوع نادرست آن تبدیل شده است، نیازمند عزم همگانی و ملی است

 

مصرف بی رویه آنتی بیوتیک

مصرف بی رویه آنتی بیوتیک از چالش های اساسی درمان در بیمارستان ها و سایر مراکز درمانی کشور است. در ایران مصرف آنتی بیوتیک ها بسیار بالاست و علاوه بر تجویز این نوع داروهای ضد عفونت از طریق نسخ پزشکی آمار فروش آنتی بیوتیک ها از طرق دیگر نیز نشان دهنده مصرف بالای این قبیل داروهاست که با اپیدمیولوژی و پراکندگی بیماریها و همچنین میزان جمعیت کشور تناسب ندارد.

نیمی از بیماران مراجعه کننده به پزشکان عمومی حداقل یک نوع آنتی بیوتیک دریافت می کنند این آمار نشان دهنده آن است که 50 درصد بیماران نیاز به آنتی بیوتیک درمانی دارند، اما در واقع این گونه نیست، چرا که در کشور بسیاری از بیماریها ریشه کن شده و دیگر نیازی به درمان صرف با آنتی بیوتیک وجود ندارد. حتی در بسیاری از بیماریهای دیگر از جمله سرماخوردگی ها نیز ضرورتی برای آنتی بیوتیک درمانی احساس نمی شود اما با این حال شاهد تجویز بی رویه این دارو در نسخ بیماران هستیم.

از جمله موارد تاثیرگذار برای تجویز و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در کشور مسائل اقتصادی، فرهنگ عمومی جامعه و ضعف گروه پزشکی در مصرف بیش از حد این نوع دارو می باشد. متاسفانه بسیاری از افراد جامعه نیز بر این باورند که مصرف آنتی بیوتیک های قوی تاثیر بهتری در روند درمان آنها خواهد داشت.

خطر مقاومت میکروبی  اصلی ترین عارضه مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها است

در حال حاضر بسیاری از عفونت های ساده دیگر با آنتی بیوتیک های موجود قابل درمان نیستند، این امر نشان دهنده ایجاد مقاومت میکروبها در برابر آنتی بیوتیک ها است و در صورت ادامه روند تجویز و مصرف غیرمنطقی آنتی بیوتیک ها در آینده نزدیک با عدم پاسخگویی این گروه از داروها در درمان بیماریهای عفونی مواجه خواهیم بود که این مشکل صدمات جبران ناپذیری را به بار خواهد آورد.

شنبه 13/1/1390 - 1:9
ایرانگردی

برای دیدن ادامه عكسها و دانلود روی این عكس كلیك كنید

قلعه رودخان یا قلعه حسام نام قلعه‌ای تاریخی در 20 کیلومتری جنوب غربی شهر فومن در استان گیلان است 



 قلعه رودخان یا قلعه حسام نام قلعه‌ای تاریخی در 20 کیلومتری جنوب غربی شهر فومن در استان گیلان است.

 برخی از کارشناسان، ساخت قلعه را در دوران ساسانیان دانسته‌اند.

 این قلعه با2.6 هکتار مساحت بر فراز ارتفاعات روستای رودخان قرار دارد.

 دیوار قلعه 1500متر طول دارد و در آن 65 برج و بارو قرار گرفته شده‌است. 


 قلعه رودخان یا قلعه حسام شگفت انگیز + عکس www.taknaz.ir

قلعه رودخان یا قلعه حسام شگفت انگیز + عکس Kocholo.org

قلعه رودخان یا قلعه حسام شگفت انگیز + عکس Kocholo.org

قلعه رودخان یا قلعه حسام شگفت انگیز + عکس Kocholo.org

قلعه رودخان یا قلعه حسام شگفت انگیز + عکس Kocholo.org

قلعه رودخان یا قلعه حسام شگفت انگیز + عکس Kocholo.org

قلعه رودخان یا قلعه حسام شگفت انگیز + عکس Kocholo.org

قلعه رودخان یا قلعه حسام شگفت انگیز + عکس Kocholo.org

قلعه رودخان یا قلعه حسام شگفت انگیز + عکس Kocholo.org

شنبه 13/1/1390 - 0:28
داستان و حکایت

می گویند مردی روستایی با چند الاغش وارد شهر شد.

هنگامی که کارش تمام شد و خواست به روستا بازگردد، الاغ ها را سرشماری کرد. دست بر قضا سه رأس از الاغ ها را نیافت. سراسیمه به سراغ اهالی رفت و سراغ الاغ های گمشده را گرفت. از قرار معلوم کسیamstory.mihanblog.com الاغ ها را ندیده بود.نزدیک ظهر، در حالی که مرد روستایی خسته و ناامید شده بود، رهگذری به او پیشنهاد کرد، وقت نماز سری به مسجد جامع شهر بزند و از امام جماعت بخواهد تا بالای منبر از جمعیت نمازخوان کسب اطلاع کند. مرد روستایی همین کار را کرد.

امام جماعت از باب خیر و مهمان دوستی، نماز اول را که خواند بالای منبر رفت و از آن جا که مردی نکته دان و آگاه بود، رو به جماعت کرد و گفت: «آهای مردم در میان شما کسی هست که از مال دنیا بیزار باشد؟»

خشکه مقدسی از جا برخاست و گفت: «من!»

امام جماعت بار دیگر بانگ برآورد: «آهای مردم! در میان شما کسی هست که از صورت زیبا ناخشنود شود؟»

خشکه مقدس دیگر برخاست و گفت: «من!»

امام جماعت بار سوم گفت: «آهای مردم! کسی در میان شما هست که از آوای خوش (صدای دلنشین) متنفر باشد؟»

خشکه مقدس دیگری بر پا ایستاد و گفت: «من!»

سپس امام جماعت رو به مرد روستایی کرد و گفت: بفرما! سه تا خرت پیدا شد. بردار و برو.

شنبه 13/1/1390 - 0:22
خواص خوراکی ها
   
با دقت بخوانید و خودتان قضاوت کنید.
 
 
لیمو (مرکبات) محصولی معجزه آسا برای کشتن سلول های سرطان است؛ که 10000 بار قوی تر از شیمی درمانی است.
 
 
چرا ما در مورد آن نمی دانیم؟ چون آزمایشگاه ها(شرکت های دارو سازی)  با ساخت مشابه مصنوعی آن سود زیادی میبرند. شما هم اکنون می توانید به یک دوست کمک کنید تا از آنها بی نیاز شود / بداند که آب لیمو در پیشگیری از بیماری مفید است.
 
طعم آن شیرین و لذت بخش است و فاقد اثرات وحشتناک شیمی درمانی است.
چگونه است که بسیاری از مردم باید بمیرند، در حالی که این خواص محرمانه و محفوظ  نگه داشته شده است، تا مبادا منافع شرکت های بزرگ مولتی ملیونر را به خطر بیفتاد؟
همانطور که می دانید، درخت لیمو در دو نوع لیمو شیرین و لیموترش شناخته شده است. شما می توانید از این میوه به روش های مختلف مصرف کنید :
شما می توانیدآنرا به صورت استفاده از گوشت ، افشره، نوشابه های آماده، شربت، شیرینی، غذا و غیره، مصرف کنید.
لیمو بسیاری از خواص را داراست، اما جالب ترین اثر آن در کیست و تومورهاست .
خاصیت این گیاه در بهبود  سرطان از همه نوع ثابت شده  است. برخی می گویند که در تمامی انواع سرطان بسیار مفید  است.
همچنین به عنوان یک داروی ضد میکروبی در برابر عفونت های باکتریایی و قارچ، و مقابل انگلهای داخلی و کرم ها موثر است. و همچنین تنظیم کننده فشار خون  بیش از حد بالا و ضد افسردگی، استرس و اختلالات عصبی است.
منبع این اطلاعات جالب است : این اطلاعات از یکی از بزرگترین تولید کنندگان دارو در جهان می آید، که می گوید تست های آزمایشگاهی بیش از 20 سال از سال 1970، نشان داد که عصاره لیمو در
تخریب سلول های بدخیم در 12 سرطان، از جمله روده بزرگ ، پستان، پروستات، ریه و لوزالمعده... تاثیر دارد.
ترکیبات این میوه 10،000 بار بهتر از محصول Adriamycin، و مواد دارویی که به طور معمول در شیمی درمانی در جهان استفاده می شود، کاهش رشد سلولهای سرطانی را نشان داد. و چه شگفت آور است، و شگفت آور تر اینکه؛ این نوع از درمان با عصاره لیمو تنها سلول های سرطانی بدخیم را از بین میبرد و بر روی سلول های سالم تاثیر نمی گذارد.
 
منبع: موسسه علوم بهداشت،   819 N. L.L.C.   خیابان کیوز بالتیمور ، MD1201
شنبه 13/1/1390 - 0:5
آلبوم تصاویر
وقوع زلزله و تسونامی در ژاپن، وحشتناک ترین فاجعه در ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم اعلام شده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری انتخاب، تصاویری که از نابودی شهرها بعد از وقوع تسونامی در ژاپن وجود دارد یادآور خاطره ی تلخ انداختن بمب اتم در ناگازاکی و هیروشیما است.

حدود 70 هزار ژاپنی در هیروشیما پس از انداختن بمب اتم جان خود را به سرعت در روز ششم اگوست 1945 از دست دادند و تنها سه روز بعد، 75 هزار نفر دیگر توسط بمب اتمی در ناگازاگی جان خود را از دست دادند.

حداقل 10 هزار نفر بر اثر وقوع تسونامی در ژاپن کشته شده اند و انتظار می رود که میزان تلفات افزایش یابد.

دوازده شهر ساحلی به مانند هیروشیما و ناگازاکی با خاک یکسان شده اند.

نخست وزیر ژاپن گفت که وضعیت فعلی در کشورش پس از زلزله و تسونامی در طول 65 سال اخیر و بعد از جنگ جهانی دوم بی سابقه بوده است و ژاپن در سخت ترین شرایط بحرانی می باشد.

تصاویری که در آن به راحتی می توان شباهت میزان ویرانی بین این دو حادثه را حس کرد، در پی می آید:


































جمعه 27/12/1389 - 18:48
داستان و حکایت
 

 

به کلینیک خدا رفتم تا چکاپ همیشگی ام را انجام دهم، فهمیدم که بیمارم ...

خدا فشار خونم را گرفت، معلوم شد که لطافتم پایین آمده.


زمانی که دمای بدنم را سنجید، دماسنج 40 درجه اضطراب نشان داد.


آزمایش ضربان قلب نشان داد که به چندین گذرگاه عشق نیاز دارم، تنهایی سرخرگهایم را مسدود کرده بود ...


و آنها دیگر نمی توانستند به قلب خالی ام خون برسانند.


به بخش ارتوپدی رفتم چون دیگر نمی توانستم با دوستانم باشم و آنها را در آغوش بگیرم.


بر اثر حسادت زمین خورده بودم و چندین شکستگی پیدا کرده بودم ...


فهمیدم که مشکل نزدیک بینی هم دارم، چون نمی توانستم دیدم را از اشتباهات اطرافیانم فراتر ببرم.


زمانی که از مشکل شنوایی ام شکایت کردم معلوم شد که مدتی است که صدای خدا را آنگاه که در طول روز با من سخن می گوید نمی شنوم ...!


خدای مهربان برای همه این مشکلات به من مشاوره رایگان داد و من به شکرانه اش تصمیم گرفتم از این پس تنها از داروهایی که در کلمات راستینش برایم تجویز کرده است استفاده کنم :


هر روز صبح یک لیوان قدردانی بنوشم


قبل از رفتن به محل کار یک قاشق آرامش بخورم .


هر ساعت یک کپسول صبر، یک فنجان برادری و یک لیوان فروتنی بنوشم.


زمانی که به خانه برمیگردم به مقدار کافی عشق بنوشم .


و زمانی که به بستر می روم دو عدد قرص وجدان آسوده مصرف کنم.


امیدوارم خدا نعمتهایش را بر شما سرازیر کند:


رنگین کمانی به ازای هر طوفان ،


لبخندی به ازای هر اشک ،


دوستی فداکار به ازای هر مشکل ،


نغمه ای شیرین به ازای هر آه ،


و اجابتی نزدیک برای هر دعا  .


جمله نهایی :  عیب کار اینجاست که من  "" آنچه هستم ""  را  با   "" آنچه باید باشم ""  اشتباه می کنم ،    خیال میکنم  آنچه  باید  باشم  هستم،   در حالیکه  آنچه  هستم نباید  باشم .

 

جمعه 27/12/1389 - 18:19
تاریخ

تاریخچه کامل سفره هفت سین

یکی از مقدمات مهم و اصلی ایرانیان برای استقبال از سال جدید “سفره هفت سین” است که بطور معمول ساعاتی پیش از تحویل سال نو گسترده شده و سیزدهم فروردین جمع می‌شود.

عاملى که “نوروز” را از دیگر جشنهاى ایران باستان جدا کرد و باعث ماندگارى آن تا امروز شد “فلسفه وجودى نوروز” یعنی زایش و نو شدنى است که در طبیعت دیده مى شود.

شک نیست یکى از نمودهاى زندگى جمعى، برگزارى جشنها و آیینهاى گروهى است، گردهم آمدنهایى که به نیت نیایش و شکرگزارى و یا سرور و شادمانى شکل مى گیرند.

بر همین اساس جشنها و آیینهاى جامعه ایران را هم مى توان به سه گروه عمده تقسیم بندى کرد: جشنها و مناسبتهاى دینى و مذهبى، جشنهاى ملى و قهرمانى و جشنهاى باستانى .

نوروز از جشنهای باستانی ایران است که چون مبنای آن تازگى بخشیدن به طبیعت و روح انسان است، پایدار ماند و جاودان است.

یکی از ارکان اصلی نوروز، چیدن سفره هفت سین برای جمع شدن بر گرد آن به هنگام تحویل سال است . در بسیارى از منابع آمده است که “هفت سین” نخست “هفت شین” بوده و بعدها به “سین” تغییر یافته است.

هفت شین‌ها

شمع، شیرینى، شهد (عسل)، شمشاد، شربت و شقایق یا شاخه نبات، اجزاى تشکیل دهنده سفره هفت شین بودند. برخى دیگر به وجود “هفت چین” در ایران پیش از اسلام اعتقاد دارند. در زمان هخامنشیان در نوروز به روى هفت ظرف چینى غذا مى گذاشتند که به آن هفت چین یا هفت چیدنى مى گفتند.

بعدها در زمان ساسانیان هفت شین رسم متداول مردم ایران شد و شمشاد در کنار بقیه شینهاى نوروزى، به نشانه سبزى و جاودانگى بر سر سفره قرارگرفت. بعد از سقوط ساسانیان وقتى مردم ایران اسلام را پذیرفتند، سعى کردند سنتها و آیینهاى باستانى خود را نیز حفظ کنند.

در روزگار ساسانیان، قابهاى زیباى منقوش و گرانبها از جنس کائولین از چین به ایران وارد مى شد. یکى از کالاهاى مهم بازرگانى چین و ایران همین ظرفهایى بود که بعدها به نام کشورى که از آن آمده بودند “چینى” نامگذارى شد و به گویشى دیگر به شکل سینى و به صورت معرب “سینى” در ایران رواج یافتند.

اجزایی که بر روی سفره هفت سین قرار می گیرد عبارتند از: سیب، سرکه، سمنو، سماق، سیر، سنجد و سبزى (سبزه) .

قرآن کریم در سفره هفت سین

ایرانیان به هنگام چیدن سفره هفت سین اولین و مهمترین موردی را که بر سفره قرار می دهند، قرآن کریم است . ایرانیان مسلمان به نشانه توکل و توسل به خداوند متعال در آغاز سال و درخواست بهترینها از خالق خویش قرآن را در بهترین جای سفره قرار داده و پس از آن اجزای دیگر را می چینند .

فلسفه هریک از خوراکیها

سمنو: نماد زایش و بارورى گیاهان است و از جوانه هاى تازه رسیده گندم تهیه مى شود.

سیب: نماد بارورى، زایش و سلامتی است.

سنجد: نماد عشق و دلباختگى است و از مقدمات اصلى تولد و زایندگى.

سبزه: نماد شادابى و سرسبزى و نشانگر زندگى بشر و پیوند او با طبیعت است.

سماق، سرکه و سیر: نماد چاشنى و محرک شادى و سلامتی در زندگى به شمار مى روند.

سکه: به نیت برکت و درآمد زیاد انتخاب و بر سفره هفت سین می نشیند .

اما غیر از این گیاهان و میوه هاى سفره نشین، خوان نوروزى اجزاى دیگرى هم داشته است، در این میان تخم مرغ نماد زایش و آفرینش است و نشانه اى از نطفه و نژاد.

آینه: نماد روشنایى است و حتماً باید در بالاى سفره جاى بگیرد.

آب: نشانه برکت و پاکی در زندگى است .

اسپند، شاخه هاى سرو، دانه هاى انار، گل بیدمشک، شیر نارنج، نان و پنیر، شمعدان و… را هم مى توان جزو اجزاى دیگر سفره هفت سین دانست.

جمعه 27/12/1389 - 18:0
خاطرات و روز نوشت

کاش اولین روز دبستان بازگردد

 کودکی ها شاد وخندان بازگرد
 
بازگرد ای خاطرات کودکی

برسوار اسبهای چوبکی
خاطرات کودکی زیباترند

یادگاران کهن ماناترند

 

 

درسهای سال اول ساده بود

آب را بابا به سارا داده بود

درس پند اموز روباه وخروس

روبه مکارو دزد وچاپلوس

روز مهمانی کوکب خانم است

 سفره پر از بوی نان  گندم است

کاکلی گنجشککی باهوش بود

 فیل نادانی برایش موش بود

باوجود سوزو سرمای شدید

ریز علی پیراهن از تن می درید

تا درون نیمکت جا می شدیم

ما پر از تصمیم کبری می شدیم

پاک کن هایی ز پاکی داشتیم

یک تراش سرخ لاکی داشتیم

کیفمان چفتی به رنگ زرد داشت

دوشمان از حلقه هایش درد داشت

گرمی دستانمان از آه بود

برگ دفتر ها به رنگ کاه بود

همکلاسی های درد ورنج وکار

بچه های جامه های وصله دار

بچه های دکه سیگار سرد

کودکان کوچک اما مرد مرد

کاش هرگز زنگ تفریحی نبود

 جمع بودن بود وتفریقی نبود

کاش میشد باز کوچک می شدیم

لااقل یک روز کودک می شدیم

یاد ان آموزگار ساده پوش

یاد آن گچها که بودش روی دوش

  ای معلم نام وهم یادت بخیر

یاد درس آب وبابایت بخیر

ای دبستانی ترین احساس من

بازگرد این مشقها را خط بزن

 

جمعه 27/12/1389 - 17:47
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته