• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 642
تعداد نظرات : 140
زمان آخرین مطلب : 3656روز قبل
آموزش و تحقيقات

تكنولوژی جديد چيپ‌های دوهسته‌ای

سيستم‌های دو پردازنده‌ای از زمانيكه اپل يك جفت چيپ G4 با سرعت 500 مگاهرتز را (در سال2000) در يك Power Mac قرار داد، جزو بخش ثابت طراحي Mac محسوب مي‌شوند. اما اين طراحي از وقتي كه اپل اخيرا يك خط نوسازی شده Power Mac ساخته شده براساس چيپ‌های دوهسته‌ای را معرفي نموده، تغيير كرده است.
اكنون سيستم‌های Power Mac اپل مجهزبه چيپ‌های Power PC با سرعت 2.3 گيگاهرتز و 2.0 گيگاهرتز دوهسته‌ای از IBM مي‌باشند. در ضمن يك مدل 2.5 گيگاهرتز دوپردازنده‌ای دوهسته‌ای نيز كه اپل آن را به عنوان Power Mac G5 Quad بسيار مورد تعريف و تحسين قرار مي‌دهد، تهيه شده است. سيستم‌های فوق از پردازشگرهای دوهسته‌ای بهره مي‌برند كه IBM در ماه جولای يعني مدت كوتاهي بعد از اينكه اپل اعلام كرد از پردازنده‌های مبتنی‌بر اينتل در سخت‌افزارهای توليد شده از سال 2006 به بعد استفاده خواهد كرد، معرفي نمود. احتمال بسيار زياد وجود دارد كه بعضي از سيستم‌های Mac مبتنی‌بر اينتل جديد در آينده تكنولوژی دوهسته بهره ببرند.
پرسشي كه در اينجا مطرح مي‌شود اين است كه تفاوت بين يك سيستم دوهسته و يك سيستم دوپردازنده چيست؟
يكي‌ ديگر از چيزهايي كه دانستن آن برای كاربران Mac مهم است اين است كه سيستم دوهسته چگونه كارآيي كلي ماشين‌هايشان را بهبود مي‌بخشد، زيرا كاربران Mac شنيده‌اند كه دوپردازنده بهتر از يك پردازنده است.


يك چيپ، دو واحد پردازش
ابتدا، Setup: يك سيستم دوهسته به جای دوپردازنده در دوسوكت جداگانه برروی مادربورد يك كامپيوتر دارای يك پردازند فيزيكي در يك سوكت واحد و دو واحد پردازش مستقل در داخل آن مي‌باشد. بدين طريق در فضا و هزينه صرفه ‌جويي خواهد شد.
چيپ دو هسته‌ای به دو CUP امكان مي‌دهد كاشه حافظه و اتصالات گذرگاه را با سيستم به اشتراك گذارند كه اين نيز موجب صرفه جويي در هزينه خواهد شد. اگر اين گونه نباشد سخت‌افزار (چه يك سيستم دوهسته يا دوپردازنده) يكسان به نظر خواهند رسيد. دوهسته ممكن است يك ويژگي جديد باشد كه به پلاتفرم Mac افزوده شده اما از جنبه كامپيوتری، اينتل و AMD در سالهای اخير چيپ‌های دو هسته‌ای را در اختيار سازندگان كامپيوتر قرار داده‌اند. بدين‌ طريق سازندگان چيپ مي‌توانند كارآيي بالا را بدون حرارت بالا فراهم سازند.
به اين دليل يك چيپ دوهسته برای اپل مفهوم پيدا مي‌كند. سيستم‌های دوپردازنده‌ای امروزی مشكلات بزرگي ايجاد مي‌كنند زيرا دوچيپ گرمای زيادی توليد نموده و به سيستم‌های خنك كننده خاص و سنيك‌هاي حرارتي بزرگ نياز خواهند داشت. بنابراين يك سيستم دو پردازنده‌ای گزينه‌های طراحي اپل را محدود ساخته و هزينه‌ها را افزايش مي‌دهد.
از طرف ديگر بنا به گفته راجر كي، رئيس شركت تحقيقاتي Endpoint Technologies Associates، يك چيپ دوهسته‌ای امكان تهيه ماشين‌های پرقدرت و كوچكتر از مدل‌های Power Mac G5 امروزی را برای اپل فراهم مي‌سازد. او مي‌گويد: بسياري از كاربران ترجيح مي‌دهند از قدرت مشابه در يك سيستم كوچكتر بهره ببرند. شما مي‌توانيد از شر سيستم‌های بزرگ خلاصي يابيد مگر اينكه به فضای اضافه برای خنك كردن نياز داشته باشيد.


افزايش كارآيي
كمي زمان نياز است تا مزايا ظاهر شوند. Power Mac معرفي شده توسط اپل از همان ابعاد 18.7×8.1×20.1 مدل قبلي برخوردار است. اما اپل از اين حقيقت كه يك چيپ دوهسته دوپردازنده را در فضاي يك چيپ منفرد به طور مناسب جاي می‌دهد، بهره مي‌برد. اپل به جای كوچك كردن اندازه سيستم، Power Mac G5 Quad را معرفي نموده است. اين سيستم فضايي را كه قبلا حاوی دوپردازنده به همراه دوچيپ دوهسته بود پر مي‌كند.
اپل مي‌گويد كه با تركيب دوهسته پردازنده روی يك چيپ سيليكون منفرد، يك پردازشگر دوهسته مي‌تواند از قدرت محاسباتي دوبرابر يك پردازشگر تك‌ هسته برخوردار باشد. در مورد Power Mac G5 Quad، برنامه‌ها مي‌توانند از 4 كاشه L2 با حجم 1 مگابايت، چهار Velocity Engines يكصدو بيست و هشت بيت ‌وهشت واحد Floating-Point دقت مضاعف بهره برده و كارآيي را نسبت به يك سيستم دوپردازنده‌ای تك هسته‌ای افزايش دهند.
البته هنوز چيپ‌های دوهسته فعلي كامل نيستند. بنابراين سازندگان چيپ در حال كار برروی نسل جديدی از دوهسته‌ای‌های Lower Power دارای كارآيي بالا مي‌باشند. اينتل فراهم كننده پردازشگر اپل از سال آينده چنين پروژه‌ای را آغاز خواهد كرد.
يكي از مشكلاتي كه در حال حاضر در چيپ‌های دوهسته وجود دارد اين است كه چيپ‌های اينتل و AMD از سرعت يك پردازشگر تك هسته (كه با استفاده از فرآيند ساخت و معماری طراحي مشابه با چيپ دوهسته ساخته شده) برخوردار نيستند. بنا به گفته كوين كرول سردبير Microprocessor Report علت اين است كه آنها كيفيت خوبي ندارند و به قدرت بسيار زيادی نياز دارند. دوهسته‌ای‌های امروزی در سرعت ساعت بالايي كه برايشان در نظر گرفته شده اجرا نمي‌شوند. بنابراين بعضي از برنامه‌ها از جمله بسياری از بازی‌ها برروی يك كامپيوتر مجهز به چيپ تك هسته سريعتر اجرا مي‌شوند. كاربران Mac بايد منتظر نتيجه آزمايشات سيستم‌های Power Mac G5 جديد بمانند. اما جالب است كه بدانيد سرعت پردازشگرهای جديد G5 دوهسته از 2.5 گيگاهرتز بالاتر نيست در حاليكه چيپ G5 تك ‌هسته 2.7 گيگاهرتز سرعت دارد.
كاربران كامپيوترهای مجهزبه دوهسته حداكثر كارآيي را در هنگام استفاده از برنامه‌های چند رشته‌ای (multithreaded) به دست مي‌آورند.
اين يك توسعه اميدوار كننده برای كاربران Mac است زيرا بسياری از برنامه‌ها به واسطه وفور سيستم‌های Power Mac دوپردازنده‌ای برای تشخيص و بهره بردن از چند CPU دوباره نويسي شده‌اند. اين برنامه‌های Mac، چه از سيستم دوپردازنده‌ای استفاده نماييد و چه از سيستم دوهسته، از مزايای دو CPU بهره خواهند برد. به دليل حالت چند پردازشي متقارن OSX، سيستم‌عامل خود مي‌تواند وظايف مجزا را به هسته‌های مختلف هدايت كند. اين به آن معناست كه يك پردازش يا برنامه مي‌تواند به يك هسته و وظيفه ديگر به هسته ديگر هدايت شود. برنامه‌های ديگر كه multithreaded نيستند روی يك سيستم دوهسته نيز دقيقا مانند يك سيستم دوپردازشي اجرا خواهند شد. آنها بهره كاملي از مزايای اين گونه سيستم‌ها نخواهند برد.
بسياري از برنامه‌های كاربرد رايج كامپيوتری هنوز در نسخه‌های چند رشته‌ای (multithreaded) عرضه نشده‌اند، اما تمايل به تهيه اين گونه برنامه‌ها در عرضه‌های علم و هنر و مهندسي يعني جاييكه سيستم‌های Mac از معروفيت و محبوبيت بسيار برخوردارند، بيشتر است.
Shane Rau، مدير برنامه يك شركت تحقيقاتي مي‌گويد: برنامه‌هايي كه كاربرد فراوان دارند مثل برنامه‌هايي كه از ويديو استفاده مي‌كنند از چيپ دوهسته بهره خواهند برد زيرا اين سيستم مي‌تواند قدرت بيشتری براي برنامه فراهم سازد يا اينكه يك هسته را به يك برنامه و هسته ديگر را به حفظ وظايف ديگر سيستم اختصاص دهد. سيستم دوهسته راه آينده را به سازندگان اصلي چيپ كه اين استراتژی طراحي را براي به دست آوردن يك كارآيي چشمگير انتخاب مي‌كنند، نشان مي‌دهد. Krewell از Microprocessor Report مي‌گويد: افزايش فركانس ساعت كه قسمت اعظم افزايش كارآيي را در طي دهه گذشته نسبت شده به دليل نياز به تجهيزات توان فوق‌العاده فراوان دارای جذابيت چنداني براي كاربران نيست. پردازنده‌های دو هسته با سرعت Clock كم‌تر هنوز مي‌توانند افزايش كارآيي را با برنامه‌های multithreaded عرضه كنند.
تكنولوژی دو هسته (كه واقعا يك قدم جلوتر از سيستم‌های دو پردازنده است) به همراه پردازنده‌های نسل بعد اينتل، كه انتظار مي‌رود در نيمه‌دوم سال 2006 عرضه شوند، سيستم جالبي را در اختيار كاربران قرار مي‌دهند. سيستم فوق توان كمتری مصرف نموده و خنك‌تر مي‌باشد. اين چيپ‌های دوهسته با كد نام Merom برای نوت‌بوك‌ها و Conroe برای دسك‌تاپ‌ها در اختيار كاربران قرار مي‌گيرند. در حاليكه زمان دقيق و جزييات استفاده از چيپ‌های اينتل در سيستم‌های اپل اعلام نشده با اطمينان مي‌توان گفت كه تغييرات اعمال شده در سيستم Power Mac نشان دهنده علاقه دراز مدت اپل به تكنولوژی دوهسته مي‌باشد و اين يك خوش‌ شانسي براي اين شركت است زيرا اپل قصد دارد تا آخر سال 2006 در خط توليد خود به طور كامل از تكنولوژی دوهسته استفاده كند (به جز چيپ‌های Celeron كه برای ارزانترين كامپيوترها طراحي شده‌اند) بنا به گفته Krewell شركت AMD نيز به احتمال زياد از اين استراتژی پيروی خواهد كرد.

 

خدا خیرتون بده نظرم بدین

يکشنبه 13/8/1386 - 6:1
آموزش و تحقيقات

ناسازگاری سخت‌افزارها

سال‌ها عدم سازگاری بین سخت‌افزارها، معضلی در زمینه محاسبات بود. دستكاری IRQ (شماره در خواست وقفه) و پورت‌های COM نیز باعث پدید آمدن مشكلات دیگری از جمله اتلاف وقت بود. علاوه بر آن هر دفعه كه یك وسیله جانبی جدید را اضافه می‌كردید، باید كل تنظیمات را تغییر می‌دادید و این امر نیاز به تمرین و مهارت بسیاری داشت. خوشبختانه استانداردهای موجود در ویژگی Plug-and Play تا حد زیادی به رفع مشكلات موجود كمك كرد و سیستم عامل‌های جدید در مدیریت سخت‌افزارها از سیستم‌های قبلی بسیار بهتر و پیشرفته‌تر هستند. اما باز هم گاهی اوقات برخی از این ناسازگاری‌ها بروز می‌كند، هر چند بر طرف كردن آن نسبت به روزهای بد گذشته بسیار آسان‌تر شده است. بروز این گونه تعارضات تهدیدی برای ثبات سیستم به شمار می‌روند. در این مقاله برخی از ناسازگاری‌های سخت‌افزاری كه ممكن است با آنها مواجه شوید را معرفی كرده و در ضمن راهكارهای مقابله با آنها را نیز برایتان شرح خواهیم داد.
● ناسازگاری سخت‌افزاری
حال می‌خواهیم بدانیم ناسازگاری سخت‌افزاری چیست؟ هر زمان كه چند وسیله سخت‌افزاری (همچون حافظه، واحد پردازنده و یا پورت‌های معین) قصد انجام كاری روی یك منبع را داشته باشند و سیستم قادر به حل این وظایف نباشد، می‌گوییم كه ناسازگاری سخت‌افزاری روی داده است. این تداخل به صورت‌های مختلف آشكار می‌شود. بعضی وقت‌ها یك قطعه سخت‌افزاری خاص به سادگی از پاسخ دادن به سیگنال‌ها باز می‌ماند یا در همان ابتدا از كار باز می‌ایستد. در پاره‌ای موارد نیز سیستم با خطایی مواجه می‌شود كه بیانگر ناسازگاری در وسیله یا منبع است. شاید هم تنها نشانه‌های موجود علائمی همچون از كار افتادن سیستم، خطای GPF و ثابت ماندن صفحه نمایش باشد. قطعاً بسیاری از این علائم، دلالت بر مشكلاتی همچون سخت‌افزار معیوب و درایورهای خراب دارند. وقوع به ندرت ناسازگاری‌های سخت‌افزاری باعث مشكل‌تر شدن امر تشخیص شده است. البته در این مقاله سعی شده است كه موارد نادر نیز توضیح داده شوند. در این صورت شما قادر به تشخیص نشانه‌های ظاهری برخی خطاهایی كه در وسایل جانبی و بعضی اجزا به ندرت رخ می‌دهد، هستید. اگر راه حل مشكل سیستم شما در این مقاله نباشد جهت تشخیص مجبور خواهید بود كه از طریق روش آزمون و خطا مشكل خود را یافته و دریابید كه آیا واقعاً مربوط به ناسازگاری سخت‌افزاری یا مشكل دیگری است.
● بررسی ناسازگاری
با هر گونه ناسازگاری كه مواجه هستید، باید بدانید كه راه‌های متعددی جهت تشخیص و حل مشكل وجود دارد. ابتدا طرز كار Device Manager ویندوز را به خوبی بشناسید. روی آیكن My Computer كلیك راست كرده (چه از طریق دسك‌تاپ ویندوز یا منوی Start)، سپس گزینه Properties را برگزینید. در كادر محاوره‌ای ایجاد شده با نام System Properties زبانه Hardware را انتخاب و روی Device Manager كلیك كنید. در آنجا فهرستی از كلیه سخت‌افزارهای موجود در سیستم خود را خواهید یافت كه دسترسی به اطلاعات جزئی هر یك از منابع اجزا، درایورها و وضعیت آنها امكان‌پذیر است. اگر گمان می‌برید كه مشكل ایجاد شده در سیستم شما مربوط به ناسازگاری سخت‌ ‌افزاری است و اخیراً بخشی را حذف یا اضافه كرده‌اید، از منوی Action عبارت Scan For Hardware Changes را برگزینید. اگر در این مرحله مشكل بر طرف نشد با كلیك روی علامت مثبت واقع در سمت چپ هر آیتم، آن را توسعه داده و آیتم‌هایی كه علامت اخطار قرمز یا زرد دارند را بررسی كنید. این علائم نشان دهنده آن است كه برخی اجزای ویندوز به درستی كار نمی‌كنند. با كلیك روی علامت منفی نیز آیتم‌های ایجاد شده را می‌توانید ببینید. از طریق انتخاب و كلیك راست روی هر وسیله‌ می‌توانید به گزینه‌های بیشتری از Device Manager دست یابید. می‌توانید از طریق منوی متنی وسیله‌ای را مستقیماً غیرفعال كرده یا از حالت نصب خارج كنید. این كار زمانی مفید است كه سعی در حذف مشكلات به روش آزمون و خطا را دارید. اما به خاطر بسپارید كه از طریق گزینه Properties‌ معمولاً اطلاعات مفید بیشـتری بـه دسـت می‌آوریـد. زیـر زبـانه General پـیغام Device Status را مرور كنید. تنها به پیغام ویندوز كه این وسیله به خوبی كار می‌كند، اكتفا نكنید. زبانه Driver واقع در بخش Device Manager به صورت خلاصه اطلاعاتی در مورد درایورهای هر وسیله در اختیار می‌گذارد. نقش درایورها از آن جهت كه به عنوان رابطی بین ویندوز و سخت‌افزار عمل می‌كنند بسیار حیاتی است. به روز نگهداشتن درایورها عامل موثری در پیشگیری از بروز ناسازگاری‌های سخت‌افزاری است. از طریق كلیك روی گزینه Update Driver، می‌توانید پایگاه داده مایكروسافت را بررسی كنید. اما روش بهتر این است كه در وب‌سایت سازنده قطعه سخت‌افزاری خود، آخرین نسخه سخت‌افزاری را از اینترنت دریافت كنید. قبل ا‌ز آنكه به كار خود ادامه دهید، درایورهای ارتقا یافته را نصب كنید. برخی ناسازگاری‌های سخت‌افزاری با نصب درایورهای ارتقا یافته، خود به خود از بین می‌روند. از سوی دیگر،‌ اگر گمان می‌برید كه مشكل ایجاد شده به خاطر نصب نسخه ارتقا یافته درایور است گزینه Roll Back Driver را از Device Manager برگزیده و دستورات را بازیابی كنید. اگر دلیل ناسازگاری، قطعات داخلی هستند (مانند كارت‌های توسعه، هارددرایوها و حافظه سیستم)، درب كیس را باز كرده و از آن طریق مشكل حاصله را بر طرف كنید. رفع ایراد در پیكربندی سخت‌افزار از طریق آزمون و خطا، روندی طولانی بوده كه نیاز به بارها راه‌اندازی مجدد دارد.
● ناسازگاری كارت‌های گرافیكی
از جمله عوامل مشكل‌زا در بـروز این گونه ناسازگاری‌ها كارت‌های گرافیكی هستند. اگر پس از اضافه، حذف یا تنظیم یك آداپتور گرافیكی یا سایر كارت‌های سخت‌‌افزاری كه توسط PCI ،AGP یا سایر شیارهای ماردبرد به سیستم متصل می‌شوند با مشكل مواجه شدید، اولین حدس و گمانتان باید به كارت‌ گرافیكی باشد. كارت‌های گرافیكی از منابع بسیاری از ماشین استفاده می‌كنند. این ناسازگاری حتی با كارت‌های نامربوطی كه در شـیارهای نادرست قرار گرفته‌اند نیز روی می‌دهد. از جمله مواقعی كه ناسازگاری روی می‌دهد زمانی است كه مادربردی خود دارای كارت گرافیكی توكار باشد و شما نیز به صورت جداگانه كارت گرافیكی دیگری نصب كنید. در این حالت سیستم نمی‌داند كه از كدام آداپتور گرافیكی استفاده كند و در نتیجه با مشكلات عجیب تصویری مواجه خواهید شد یا شاید هم سیستم به طور كلی از كار بایستد. ابتدا محل قرار گرفتن آداپتورهای گرافیكی و سایر كارت‌های توسعه را بررسی كنید. اگر كارت گرافیكی جدیدی به شیار AGP‌ افزوده‌اید، نزدیك‌ترین شیار PCI را بررسی كنید. بعضی اوقات AGP و اولین شیار PCI در منابع مادربرد مشترك هستند، بنابراین می‌توانید از یكی یا دیگری استفاده كنید. اگر دستگاه شما تنها دارای یك شیار برای كارت گرافیكی است، كارت‌های دیگر را جا به جا كنید. پس از هر بار پیكربندی، كامپیوتر را مجدداً راه‌اندازی كنید. اگر گمان می‌برید كه ناسازگاری در اثر كارت گرافیكی توكار و یك كارت جدید است، باید آداپتور گرافیكی مادربرد را از طریق Device Manager‌ از حالت فعال خارج كنید. ابتدا مطمئن شوید كه تمام فرامین و مراحل نصب كه توسط سازنده كارت ارائه شده است را اجرا كرده‌اید. سپس گزینه Device Manager را یافته و گروه Display Adapters‌ را توسعه دهید. روی هر بخش ویدئویی كه غیر مرتبط با كارت گرافیكی جدیدتان است كلیك راست كرده و گزینه Disable را انتخاب كنید. ممكن است لازم باشد برای دستیابی به تركیب صحیح، اجزای متعددی را فعال یا غیر فعال كنید، اما هدف نهایی غیر فعال ساختن كلیه عملكردهای گرافیكی توكار و فعال ساختن ویژگی‌های كارت گرافیكی جدید است.
● تجهیزات USB
اگر هنگام كار با سخت‌افزارهای متصل به USB دچار مشكل می‌شوید یا پس از نصب وسیله‌ای از طریق USB سیستم دچار اشكال می‌شود، لازم است برای تشخیص مشكلات از روش آزمون و خطا استفاده كنید. در این میان هاب‌های USB‌ از نظر ایجاد مشكل پس از نصب، شناخته شده‌ترین وسایل هستند. بنابراین ابتدا هر وسیله را زمانی كه مستقیماً به پورت‌های USB متصل می‌كنید، آزمایش كنید. اگر هر یك به تنهایی و به درستی كار كرد، سعی كنید دوباره آنها را از طریق هاب متصل كنید. اگر مشكلات مجدداً ظاهر شدند سعی كنید از طریق هاب وسایلی كه مستقیماً به پورت‌ها متصل شده‌اند را به طرق مختلف پیكربندی كنید. چنانچه هنوز تداخل‌ها و ناسازگاری‌ها ادامه دارند در حالی كه تمام وسایل مستقلاً به كار خود ادامه می‌دهند باید یك هاب USB جدید خریداری كنید. هاب‌هایی كه برق آنها به طور مستقل تامین می‌شود، نسبت به آنهایی كه برق آنها از سیستم و از طریق USB تامین می‌شود، كمتر باعث تداخل و ناسازگاری هستند. در برخی موارد نادر، خود وسایل حتی بدون هاب نیز باعث عدم سازگاری می‌شوند. در این گونه موارد برای شناسایی این وسایل باید دست به شیوه آزمون و خطا زد. اغلب دستگاه‌های جدید دارای گروه‌های متعددی از پورت‌های USB‌هستند (در قسمت‌ جلو، روی مادربرد و كنار كیس). بنابراین می‌توانید این گونه وسایل مشكل‌زا را در بخش‌های جداگانه به دستگاه متصل كنید. نهایتاً باز هم وسایلی را خواهید یافت كه به طور كامل با سایر وسایل كار نمی‌كنند.
● ماجول‌های حافظه
یكی دیگر از منابع شایع در بروز ناسازگاری، حافظه سیستم است. با نصب یك RAM جدید احتمالاً شاهد ناسازگاری آن با حافظه قدیمی یا سایر اجزای سیستم خواهید بود و یا شاید از همان ابتدا با مشكل مواجه شوید و هیچ چیز مانند یك حافظه بد و خراب در سیستم مشكل‌زا نیست. اگر پیغامی كه به صراحت مشخص كند حافظه دارای ناسازگاری است،‌ دریافت كنید فرد بسیار خوش‌شانسی هستید. اگر سیستم دچار یك ناپایداری عمومی شده است كه غیر مرتبط با وسیله سخت‌افزاری خاصی است، باید به سراغ RAM سیستم بروید؛ مگر آنكه اخیراً حافظه سیستم را تعویض، اضافه،جابه‌جا و یا تنظیم كرده باشید. در هر یك از این حالات، ماجول‌های حافظه را جابه‌جا یا از نو مرتب كنید تا مشكل برطرف شود. ارتقای حافظه نیز در هر حالتی مفید است.
● مشكلات IRQ
آخرین مسئله نیز مربوط به IRQ قدیمی و DMA است. اگر شما با سخت‌افزار موازی (یا سریال) یا وسایلی كه متكی به سیستم نـبوده و برخلاف نـسخه‌های توكار هـستند (مـانند كــارت‌های شــبــكه،‌ مــودم‌ها یــا پــورت‌های FireWire) سر و كار دارید، می‌تـوانید مـنابع آنـها را بـه صورت دسـتی تنظیم كـنید. بدین منظور گزینه Device Manager ویندوز را باز كرده و روی پورت‌ها و وسایل كلیك راست كنید. سپس زبـانه Resources را انـتـخاب كـرده و بـبـیـنیـد كـه آیـا كـادر Use Automatic Settings در دسترس است یا خیر؟ در اغلب موارد كه ویندوز XP نصب باشد، این گزینه انتخاب شده است، اما گزینه به صورت خاكستری رنگ است یعنی شما چاره‌ای جز قبول این گزینه نـدارید. بـرای آنـكه مـنابع را طوری تـنظیم كنید كه به طور دستی نیز قابل پیكربندی شوند، می‌توانید تنظیمات خودكار را از حالت انـتخاب خـارج كرده و خـودتان منابع را تنظیم كنـید. كادر را از حـالت انـتخاب خارج كـرده و هر یك از پیكربندی‌های قابل دسترس را از فهرست Setting Based On انتخاب كنید. اگر قصد دارید كه برخی منابع خاص از قبیل شماره‌ تخصیص IRQ‌ یك وسیله را به صورت دستی پیكربندی كنید در فهرست Resource Settings مقدار IRQ را انتخاب كرده و روی دكمه Change Setting كلیك كنید. در مـقادیر موجود پیمایش كرده و دوباره پانل اطلاعات Conflict را نـگاه كنید تا مقداری را پیدا كنید كه موجب بروز ناسازگاری در وسـیله دیگر نشود. برای قبول تغییرات روی دكمه OK در كادر محاوره‌ای كلیك كرده و در صورت لزوم آن را مجدداً راه‌اندازی كنید. بروز ناسازگاری سخت‌افزاری اغلب باعث نابسامانی خواهد شد و برای كاربر امری دشوار است. اما خوشبختانه اغلب به ندرت اتفاق می‌افتد. با كمی صرف حوصله و روند حذف، می‌توانید راهی برای بهبود عملكرد سخت‌افزار خود بیابید

نظر نظر نظر نظر یادت نره

يکشنبه 13/8/1386 - 5:59
آموزش و تحقيقات

آموزش نرم افزار Clone CD

سادگي و ابداع را با هم بياميزيد و اطلاعات خود را با نرم افزار ساده Clone CD كپي نماييد.
اين برنامه يكي از قدرتمندترين برنامه ها براي كپي سي دي هاي خش دار و قفل دار مي باشد.
مي توانيد اكثر فرمت هاي فايل هاي صوتي، اطلاعات، تصاوير و فايل هاي ويديويي را با اين برنامه كپي كنيد.
Clone CD كيفيت بالايي را در كپي كردن سي دي ارايه مي دهد.
اين برنامه مي تواند انتخاب هاي زيادي را براي كپي سي دي در اختيار شما قرار بدهد.
اكثر اطلاعاتي كه اين برنامه كپي مي كند در انواع CD-Rom ها خوانده مي شود.
در اين قسمت تصميم داريم كار با اين برنامه ساده و كاربردي را با هم بياموزيم:
پس از اجراي آن كادر كوچكي باز مي شود كه چهار شمايل گرافيكي در آن مشاهده مي شود.
اگر با ماوس توقف كوتاهي بر روي هر يك از آنها داشته باشيد در قسمت پايين كادر عملكرد آن را مشاهده خواهيد نمود.
در صورتي كه كاربا ساير برنامه هاي كپي سي دي مانندNero و يا Easy CD Creator را بدانيد طبيعتا مشكلي در اين برنامه كوچك نخواهيد داشت. ايجاد فايل شبيه سازي شده از يك سي دي ?- اولين شمايل گرافيكي Clone CD يعني Read to lmage file را انتخاب كنيد تا كادري باز شود.
در اين قسمت مي توانيد نوع سي دي مبدأ خود را مشخص كنيد و سپس دكمه Next را بفشاريد.
زمان كوتاهي صرف مي شود تا ديسك در ديسك گردان خوانده شود.
?- سپس در كادر بعدي مي توانيد نوع فرمت فايل را انتخاب كنيد كه در اينجا چهار فرمت وجود دارد (Multimedia, Game CD Audio CD, Data CD) پس از انتخاب مورد دلخواه روي دكمه Next كليك كنيد.
?- كادر بعدي شامل محل ذخيره سازي فايل تصويري و ايجاد راهنما براي آن است. ?- پس از فشردن دكمه OK كادر ديگري گشوده مي شود كه پيشرفت مراحل ايجاد فايل تصويري را نمايش مي دهد و بعد پيغام به پايان رسيدن آن ظاهر مي شود.
به اين صورت تصويري از سي دي شما ساخته شده است. توجه داشته باشيد كه مسير ذخيره سازي آن را فراموش نكنيد.
كپي كردن فايل تصويري ايجاد شده ?- شمايل گرافيكي Write from lmage file را انتخاب كنيد تا كادر انتخاب فايل بر روي صفحه نمايشگر باز شود.
با فعال كردن عبارت Delete after a successful write فايل تصويري پس از كپي موفقيت آميز حذف مي شود.
?- حال Next را بفشاريد و در كادر بعدي در قسمت Write Speed سرعت كپي شدن فايل را انتخاب كنيد.
سرعت هاي متفاوتي در اينجا براي كپي سي دي وجود دارد.
سرعت هاي بالا به شرطي قابل اجرا هستند كه ديسك گردان شما نيز بتواند با اين سرعت كار كند.
سعي كنيد سرعت متوسطي را انتخاب كنيد تا كپي شما با دقت بيشتري انجام شود.
پس از انتخاب نوع فرمت فايل انتخابي روي دكمه OK كليك كنيد تا مراحل ضبط شروع شود.
كپي سي دي به سي دي در صورتي كه دستگاه شما دارايCD-RW و CD-R باشد مي توانيد يك سي دي را به طور كامل بر روي سي دي ديگر ذخيره كنيد.
(البته در غير اين صورت مي توانيد از روش هايي كه در قسمت هاي گذشته در آموزش Easy CD Ceator و Nero گفته شد نيز استفاده نماييد.
?- براي اين كار روي Copy CD كليك نماييد تا كادر انتخاب CD-Reader باز شود.
پس از انتخاب مبدأ خود روي دكمه Next كليك كنيد و در كادر بعد نوع فرمت دلخواه را انتخاب نموده و سيس Next را بفشاريد.
در كادر بعدي مي توانيد از فايل تصويري براي كپي كردن استفاده كنيد و يا با فعال نمودن عبارت Copy on the fly از روش پروازي كه در نرم افزار Nero به توضيح آن پرداختيم استفاده نماييد.
سپس Next را بفشاريد تا مراحل كپي سي دي انجام شود.
حذف اطلاعات از روي سي دي آخرين شمايل گرافيكي Erase CD مي باشد كه قدرت حذف اطلاعات از روي سي دي هاي CD-RW را دارد، تا بتوانيد مجددا بر روي آنها اطلاعات جديدي را ذخيره سازيد.
پس از گشوده شدن يك كادر مراحل حذف اطلاعات آغاز مي شود.

نظر یادتون نره

يکشنبه 13/8/1386 - 5:58
آموزش و تحقيقات

آموزش رايت CD در لينوکس ( بخش دوم)

 ايجاد فايلهاي ISO:

پس از اينكه فايلهاي مورد نظر براي رايت شدن را انتخاب كرديد، رايت CD را بايد در دو مرحله انجام دهيد.
ايجاد فايل ايزو توسط دستور mkisofs و سپس رايت آن توسط دستور cdrecord . مثال زير نحوه ايجاد يك فايل ايزو را نشان ميدهد:


$ mkisofs -o test.iso -Jrv -V test_disk /home/carla/

در مثال بالا:


-گزينه o نام فايل ايزو را مشخص ميكند.


-گزينه J از استاندارد نامگذاري Joliet براي سازگاري با ويندوز استفاده ميكند.


-گزينه r از استاندارد نامگذاري Rock Ridge براي سازگاري با لينوكس و يونيكس استفاده ميكند.


-گزينه v حالت verbose است.

-گزينه V يك نام براي ديسك ايجاد ميكند كه در Windows Explorer نمايش داده ميشود.


-گزينه آخر مسير فايلهايي است كه از آنها فايل ايزو تهيه ميشود.


پس از اينكه ايجاد فايل iso به اتمام رسيد، ميتوانيد آنرا مانند يك فايل سيستم متصل(mount) كرده و صحت محتويات آنرا بررسي كنيد :


$ mkdir /test_iso
$ mount -t iso9660 -o ro,loop=/dev/loop0 test.iso /test_iso

رايت كردن ديسك:

رايت كردن ديسك به آساني خوردن يك شيريني است. ابتدا بايد آدرس درايو رايتر خود را پيدا كنيم. در دستور cdrecord -scanbus كه در بالا مشاهده كرديد، آدرس رايتر ما 0,0,0 است. براي شروع رايت ديسك دستور زير را تايپ كنيد:


$ cdrecord -v -eject speed=8 dev=0,0,0 test.iso

در دستور بالا:


-گزينه v حالت Verbose است.

-گزينه eject پس از اتمام رايت، ديسك را از درايو خارج ميكند.


-گزينه speed سرعت رايت را مشخص ميكند.


-گزينه dev آدرس رايتر را مشخص ميكند.


-گزينه پاياني هم نام فايل ايزو است.

خوب اين هم راه ايجاد ديسكي كه در تمام پلاتفورم ها قابل خواندن خواهد بود.
عموما در دستگاههاي سريع، هنگام كار چندان از منابع سيستم استفاده نمي شود ولي با اين حال بهتر است هنگام رايت كردن به انجام كارهاي ديگر نپردازيد.
استفاده از سرعتهاي پايين تر از سرريز بافر و سوختن ديسك در درايوهاي رايتر قديمي جلوگيري ميكند.
درايوهاي جديد داراي تكنولوژي به نام Burn-Proof هستند كه از اين امر جلوگيري به عمل مياورد.


كپي ديسك:

براي كپي مستقيم يك CD از درايو CD-ROM به رايتر ميتوانيد از دستور زير استفاده كنيد:


$ cdrecord -v dev=0,0,0 speed=4 -isosize /dev/scd0

البته اين كار را در يك دستگاه قديمي و كند انجام ندهيد! اين راه سريع است ولي ممكن است ايجاد اشكال كند.
راه بهتر و امن تر كپي محتويات ديسك در ديسك سخت و سپس رايت آن است:


$ mount /cdrom
$ dd if=/dev/scd0 of=/tmp/diskfile.iso
$ cdrecord dev=0,0,0 speed=8 fs=8m -v -eject -dummy /tmp/diskfile.iso

در مثال بالا:


-گزينه fs=8m سايز بافر را تعيين ميكند.
هرچه بيشتر بهتر.

-گزينه dummy ابتدا حالت رايت را شبيه سازي كرده و در صورت نبود اشكال رايت انجام ميشود.


ديسكهاي Multisession:

ميتوانيد ديسكها را تا پر شدن، در چندين نوبت رايت كنيد.
ايجاد اين نوع ديسكها با استفاده از برنامه هاي گرافيكي رايت CD آسانتر خواهد بود ولي امكان انجام آن با خط فرمان هم وجود دارد:


$ cdrecord -v -eject speed=8 dev=0,0,0 -multi test.iso

با گزينه multi ديسك در پايان رايت باز گذاشته شده و ميتوانيد در آينده نيز به آن اطلاعات اضافه كنيد.
هنگامي كه ميخواهيد مجددا با ديسك اطلاعات اضافه كنيد، ابتدا قبل از ايجاد فايل ISO بايد مشخص كنيد كه فضاي خالي از چه قسمتي از ديسك شروع ميشود.
براي اين كار از دستور زير استفاده كنيد:


$ cdrecord dev=0,0,0 -msinfo
0,27139

حتما ديسكي كه ميخواهيد اطلاعات به آن اضافه كنيد در درايو قرار داشته باشد.
سپس فرمان زير را براي ايجاد فايل ايزو تايپ كنيد:


$ mkisofs -o test2.iso -Jr -V Session2 -C 0,27139 -M 0,0,0 /files/path/

و يا ميتوانيد دو دستور بالا را با هم تركيب كنيد تا كار آسانتر شود:


$ mkisofs -o test2.iso -Jr -V Session2 -C `cdrecord dev=0,0,0 -msinfo` -M 0,0,0 /files/path/

نتيجه گيري:

رايت ديسك با استفاده از خط فرمان لينوكس بسيار قوي و انعطاف پذير است. از دو دستور mkisofs و cdrecord ميتوانيد براي رايت ديسكهاي DVD نيز استفاده كنيد.
توجه داشته باشيد كه برنامه هاي گرافيكي زيادي براي رايت CD همراه با و خارج از لينوكس وجود دارند ولي شما در خط فرمان ميتوانيد بسيار قدرتمند تر و انعطاف پذيرتر عمل كنيد در حالي كه در برنامه هاي گرافيكي راحتي كار بيشتر است.
نظر یادتون نره

يکشنبه 13/8/1386 - 5:57
آموزش و تحقيقات

آموزش رايت CD در لينوکس ( بخش اول )


 لينوكس ابزارهاي قدرتمند و قابل انعطافي براي رايت CD در اختيار كاربران قرار ميدهد.
شما ميتوانيد ديسكهايي ايجاد كنيد كه در تمام سيستم عامل ها قابل خواندن بوده و يا فايلهاي iso را براي پخش كردن و يا دانلود تهيه كنيد.
رايت كردن CD از خط فرمان در هر سيستم عاملي پر رمز و راز و دردسر ساز است. لينوكس هم در اين ميان استثنا نيست. تعداد زيادي از نرم افزارهاي لينوكس با استفاده از فايلهاي iso توزيع ميشوند.
بنابراين در صورتي كه نحوه رايت كردن را ياد بگيريد، ميتوانيد به سادگي ديسكهايخود را با استفاده از اين فايلهاي ايزو ايجاد كنيد.
نرم افزارهاي رايت CD براي هر دو سيستم عامل لينوكس و ويندوز وجود دارند.
ولي انواعي كه براي لينوكس اراپه شده اند، از انواع مشابه خود در ويندوز قوي تر هستند.
در اين مقاله ما نگاهي به دو فرمان mkisofs و cdrecord خواهيم انداخت. اين دو فرمان مسپوليت اصلي ايجاد CD ها را در لينوكس عهده دار هستند.
فرمان mkisofs يك تصوير از CD كه قرار است كپي شود با فرمت فايل ISO9660/JOLIET/HFS ايجاد ميكند.
براي گرفتن نتايج هميشه سعي كنيد آخرين نسخه اين برنامه ها را تهيه كنيد.
آخرين نسخه ارائه شده، نسخه ? است. براي كساني كه در دنياي رايت CD تازه كار هستند چند اصطلاح را توضيح ميدهيم:
-CD-R :
ديسكهاي قابل رايت. يكبار امكان رايت روي آنها وجود دارد.
-CD-RW :
امكان رايت و پاك كردن و رايت دوباره روي اين ديسكها وجود دارد.
بيشتر درايوهاي قديمي امكان خواندن اين نوع ديسكها را ندارند.
-CD هاي تجاري (نقره اي) به صورت پرس شده توليد ميشوند نه بوسيله نور ليزر. -Yellow Book :
فورمت فيزيكي CD هاي حاوي داده. -Orange Book :
فرمت فيزيكي ديسكها CD-R. -ISO9660 :
استاندارد قديمي فرمت فايل. با امكان ايجاد فايلهاي 8.3 . -Rock Ridge :
اضافاتي براي استاندارد ISO9660 كه در سيستمهاي يونيكس امكان داشتن لينكها وجود داشته و تمام اطلاعات مالكيت و خصوصيات فايل حفظ ميشوند.
خصوصياتفايل يونيكس هنگامي كه اين ديسكها در ويندوز خوانده ميشوند، نمايش داده نمي شود.
-Joliet :
اضافات مايكروسافت براي استاندارد ISO9660 . با اين اضافات امكان بكارگيري كاراكترهاي يونيكد و نام بلند فايل در ديسكها وجود دارد.
-El Torito :
فورمت ديسكهاي قابل بوت. -HFS :
سيستم فايل اصلي مكينتاش. -Multisession :
با اين قابليت ميتوان در ديسكي كه هنوز پر نشده است، تا پر شدن كامل در چندين نوبت اقدام به رايت داده كرد.
به شرطي كه ديسك در دفعات قبلي بسته نشده باشد.
شبيه ساز اسكازي لينوكس:
در لينوكس ميتوانيد از رايتر هاي SCSI و يا IDE/ATAPI استفاده كنيد.
رايترهاي مبتني بر پورت پارالل برايتان جز دردسر واذيت چيزي نخواهند بود.
رايتر هاي مبتني بر USB هم كند هستند.
اين دو نوع هيچكدام به خوبي در لينوكس پشتيباني نمي شوند.
البته شانس شما با درايوهاي جديد USB 2.0 بيشتر خواهد بود.
براي بكارگيري رايترهاي IDE/ATAPI كه عمومي ترين رايتر ها هستند، مقداري تنظيم بايد انجام دهيد.
براي اينكه ببينيد در لينوكس تان اين تنظيمات قبلا انجام شده است يا نه، دستور زير را تايپ كنيد:
$ cdrecord -scanbus در صورتي كه درايو رايتر شما نمايش داده شد، همه چيز آماده است و نياز به انجام كار ديگري نداريد.
در غير اينصورت بايد تنظيم كوچكي انجام دهيد.
ابتدا بايد ببينيد كه نام درايوهاي نصب شده در كامپيوترتان چيست. براي اين كار دستور زير را تايپ كنيد:
$ dmesg | grep '^hd.:
' خروجي مشابه زير دريافت خواهيد كرد:
hda:
WDC WD400EB-00CPF0, ATA DISK drive hdb:
CD-W58E, ATAPI CD/DVD-ROM drive hdc:
GCR-8521B, ATAPI CD/DVD-ROM drive خوب در اينجا نام دستگاه رايتر ما hdb و درايو CD معمولي hdc است. براي بكارگيري اين دو درايو براي كارهاي رايت در لينوكس بايد آنها را در حالت شبيه سازي اسكازي قرار دهيد.
براي اين كار :
در صورتي كه از ليلو استفاده ميكنيد دو خط زير را به آخر آن اضافه كنيد:
append=''hdb=ide-scsi'' append=''hdc=ide-scsi'' اين كار را در حالتي كه كاربر root هستيد و با استفاده از ويرايشگر متني مانند vi انجام دهيد.
در صورتي كه از گراب استفاده ميكنيد بايد در فايل etc/grub.conf در پايان خط kernel خط زير را اضافه كنيد:
hdb=ide-scsi hdc=ide-scsi قرار دادن درايوها در حالت شبيه سازي اسكازي تغييري در عملكرد آنها ايجاد نمي كند بلكه فقط نام آنها تغيير خواهد كرد.
حال كامپيوترتان را بوت كرده و مجددا فرمان زير را تايپ كنيد:
$ cdrecord -scanbus درصورتي كه خروجي مانند زير دريافت كرديد همه چيز درست است:
Cdrecord 2.0 (i686-pc-linux-gnu) Copyright (C) 1995-2002 J?rg Schilling Linux sg driver version:
3.1.24 Using libscg version 'schily-0.7' cdrecord:
Warning:
using inofficial libscg transport code version (schily - Red Hat-scsi-linux-sg.c-1.75-RH '@(#)scsi-linux-sg.c 1.75 02/10/21 Copyright 1997 J. Schilling'). scsibus0:
0,0,0 0) 'TEAC ' 'CD-W58E ' '1.0A' Removable CD-ROM 0,1,0 1) 'HL-DT-ST' 'CD-ROM GCR-8521B' '1.00' Removable CD-ROM

نظر یادتون نره

يکشنبه 13/8/1386 - 5:56
آموزش و تحقيقات

توضيحاتي درمورد نرم افزار Norton Utilities

نرم افزار Norton Utilities وظايف متعددي را دارا مي باشد از جمله حفظ , نگهداري و سيستم و بهينه سازي آن . اين نرم افرار به صورت بسته نرم افزاري جداگانه يا همراه برنامه Norton System Works عرضه مي شود . برخي از وظايف Norton Utilities عبارتند از :
1- بهينه سازي فضاي ديسكها بمنظور افزايش سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات . 2- بهينه سازي سيستم بمنظور روانتر شدن عمليات بار گذاري برنامه ها در سيستم . 3- كشف مشكلات موجود در سيستم . 4- بازيابي فايلهاي پاك شده . 5- تشخيص و عيب يابي مشكلات ديسكها . 6- كنترل و بررسي مشكلات ويندوز . 7- كنترل و بررسي سيستم رايانه . 8- بررسي و نشان دادن اطلاعات مهم درباره سيستم رايانه . 9- مقايسه نسخه هاي گوناگون فايلها . 10-عيب يابي مشكلات سخت افزاري سيستم . 11- بررسي و تعمير رجيستري ويندوز . 12- رديابي و حفظ تغييرات ايجاد شده در رجيستري ويندوز . 13) و برطرف نمودن مشکالات سيستم. گروههاي كاري Norton Utilities :
اين نرم افزار به چهار گروه از برنامه هاي كوچكتر تقسيم مي شود كه عبارتند از :
گروه اول Optimize Performance اين گروه عمليات بهينه سازي عملكرد هاي سيستم رايانه را به عهده دارد . و شامل دو برنامه به نام هاي زير مي باشد :
1- Speed Disk 2- Norton Optimization 1- برنامه Speed Disk :
اين برنامه قادر است فضاي يك به يك پارتيشن هاي موجود در سيستم را بررسي نموده وفايلها و فضاي فايل هر يك از ديسكها را يكپارچه نمايد تا سرعت خواندن ونوشتن اطلاعات در ديسكها افزايش يابد . و مرتب كردن فايلها را بصورت گرافيكي نمايش مي دهد . برنامه Speed Disk همانند برنامه Disk Defragmenter ويندوز بصورت كامل تر و دقيق تر عمل مي كند . 2- برنامه Norton Optimization :
اين برنامه فضاي ديسك را طوري بهينه ساري مي كند كه بار گذاري نرم افزارها با سرعت و كارايي بيشتري انجام گيرند . كه براي رسيدن به اهداف بالا اعمال زير را انجام مي دهد :
1-فايل هاي Swap را از نظر اندازه بهينه سازي مي نمايد . 2-برنامه رجيستري ويندوز را بهينه سازي و يكپارچه سازي مي نمايد . ( رجيستري نوعي بانك اطلاعاتي است كه ويندوز و ساير برنامه ها از آن براي ذخيره نمودن اطلاعات پيكر بندي نرم افزاري و سخت افزاري استفاده مي كند و به مرور زمان به دليل حزف برخي اطلاعات در رجيستري نوعي فضاي پراكنده در اين بانك اطلاعاتي ايجاد ميشودكه برنامه فوق آن را يكپارچه سازي مي كند . ) توجه :
قبل از اجراي اين برنامه بهتر است تمام برنامه هاي باز شده را ببنديم . گروه دوم Find and Fix Problems :
اين گروه عمليات هاي مربوط به يافتن و رفع مشكلات موجود در سيستم را به عهده دارد . و شامل پنج برنامه به نام هاي زير مي باشد :
1- Norton System Doctor 2- Un Erase 3- Norton Disk Doctor 4- Norton Win Doctor 5- Norton System Check Norton SystemWorks 2005 Professional

نظر یادتون نره

يکشنبه 13/8/1386 - 5:56
آموزش و تحقيقات

در دنياي مديا نام مشهوري است اين برنامه با اراعه نسخه جديد خود 6 jetAudio 6.0.6 Basic به رقابت با برنامه هاي قدرتمندي مانند Windows Media Player و Real Player و... پرداخته و در اين رقابت هميشه جزء بهترين ها است . اگر شما مايل به استفاده از Windows Media Player چند کاره هستيد و براي تنظيم فايلهاي صوتي و تصويري خود سرعت و سادگي را ترجيح مي دهيد اين نرم افزار کاملا مناسب شماست . اين برنامه با ظاهري بسيار زيبا که سه فرم Skin مختلف براي آن در نظر گرفته شده است همچنين مي توانيد در صورت تمايل 25 فرم ديگر را از سايت آن دريافت کنيد.
همچنين اين برنامه قابليت پشتيباني 57 فرمت مختلف فايلهاي صوتي و تصويري و تبديل آنها به يکديگر و قابليت رايت فايلهاي صوتي و تصويري روي سي دي CD Burning را دارا مي باشد.
همه ويزگيهاي 6 Jet Audio قابل تنظيم به دلخواه کاربر است که به عنوان نمونه مي توان به تايمري اشاره کرد که زمان آن براي خارج شدن خودکار از برنامه ويندوز و يا وارد شدن به مد Stand By قابل تنظيم است. از مزاياي ديگر 6 Jet Audio مي توان به پشتيباني قوي در نظر گرفته شده براي آن در مقايسه با ساير نرم افزار هاي رايگان اشاره کرد که قبل از اين نرم افزار روال کاري شرکتهاي توليد کننده نرم افزار نبود ولي در مورد اين برنامه با مراجعه به سايت آن و يا فرستادن ايميل در کمتر از 20 دقيقه به شما جواب داده مي شود و اگر شما در ادامه سوالات ديگري مطرح کنيد جوابهاي شما توسط فرد قبلي داده خواهد شد.
ما به همه علاقه مندان به فيلم و موسقي استفاده از اين برنامه زيبا کار آمد و قوي را توصيه مي کنيم.

نظر یادتون نره

يکشنبه 13/8/1386 - 5:55
آموزش و تحقيقات

راهنماي استفاده از WinZip

برنامه وينزيپ، نرم افزاري است که که بشما امکان ميدهد تا فايلهايتان را آرشيو نمائيد يا آرشيوها را باز کرده و فايلها را از آن استخراج کنيد. منظور از آرشيو يک فايل تک است که تعدادي از فايلها را بصورت يک مجموعه در کنار هم دارد. وقتي وينزيپ فايلها را کنار هم ميگذارد، آنها را کمپرس يا فشرده هم ميکند تا جاي کمتري بگيرند. پس براي بايگاني فايلهاي خود مثلا برروي سي-دي ميتوانيد از آن استفاده کنيد. برنامه وينزيپ رايگان نيست و براي مصرف آن بايد پول پرداخت کنيد. درحال حاضر وينزيپ نمونه 9.0 وجود دارد که به قيمت 29 دلار فروخته ميشود. برنامه WinZip يکي از مفيدترين برنامه هاي نوشته شده براي ويندوز است که به کاربران امکان ميدهد تا بتوانند فايلهايشان را براي آرشيو يا بايگاني بمقدار بسيار زياد کوچک کنند. به جرات ميتوانم بگويم که هر کامپيوتر حاوي ويندوز به يک نمونه WinZip نياز دارد. هدف از آرشيو کردن فايلهاي کامپيوتري ميتواند گرفتن بک آپ، انتقال فايل به کامپيوتري جديد و يا ذخيره فايل در جايي امن بدور از خود کامپيوتر باشد. برنامه WinZip دو ويزارد (برنامه ساده به همراه راهنما براي اجرا) ارائه کرده است که عبارتند از WinZip Wizard و WinZip Classic. اگر در استفاده از کامپيوتر و ويندوز تازه کار هستيد WinZip Wizard را بکار بگيريد که طي چند مرحله فايلها را برايتان زيپ ميکند و يا فايلهاي زيپ را باز مينمايد. اما اگر خبره کامپيوتر هستيد و با ويندوز احساس راحتي ميکنيد، پيشنهاد من استفاده از WinZip Classic ميباشد که امکانات بيشتري را در اختيارتان قرار ميدهد.. در هرصورت، هرکدام را که انتخاب نمائيد ميتوانيد براحتي به نمونه ديگر تغيير حالت دهيد.
اولين اجرا وقتي براي اولين بار وينزيپ را اجرا ميکنيد با چند صفحه تنظيم روبرو ميشويد. مراحل زير را طي کنيد تا وينزيپ تنظيم شود.
وينزيپ در اولين اجرا، صفحه اي را بشما نشان ميدهد که نام WinZip Setup در بالاي آن ديده ميشود. در اين صفحه روي Next کليک کنيد. سپس صفحه قبول مجوز (License Agreement) ظاهر ميشود که روي دکمه Yes کليک کنيد. بعد از آن صفحه Quick Start ظاهر ميشود، روي Next کليک کنيد. در اين مرحله صفحه اي ظاهر ميشود که براي تنظيم وينزيپ است که بشما ميگويد وينزيپ در چه حالتي Wizard يا Classic اجرا خواهد شد.
انتخاب Wizard را انجام دهيد.
در ابتدا بهتر است انتخاب Wizard را انجام دهيد. حال روي Next کليک کنيد تا ديالوگ باکس Select Activity ظاهر شود. در اين باکس جديد تعداد سه انتخاب پيش رويتان قرار دارد که عبارتند از:

1. Unzip or install from an existing Zip file 2. Updating an existing Zip file 3. Create a new Zip file

اين تمام کاري است که در اين ويزارد ميتوانيد انجام دهيد. انتخاب اول براي باز کردن (Unzip) يک فايل زيپ و ذخيره محتويات آن است. انتخاب دوم به شما امکان ميدهد تا فايلهايي را به يک فايل زيپ موجود اضافه کنيد. انتخاب آخر باعث ميشود تا بتوانيد يک فايل زيپ جديد درست کنيد. اول يکي از اين انتخابها را انجام دهيد سپس روي Next کليک کنيد. قابل ذکر است که در همين صفحه انتخابهاي ديگري نيز ديده ميشود که عبارتند از: WinZip Classic که به شما اجازه ميدهد تا به اينترفيس Classic برويد. Help که سيستم راهنماي وينزيپ را برايتان فعال ميسازد. Close که ديالوگ باکس را بسته و در صورت نياز به شما اجازه ميدهد تا اينترفيس شروع برنامه را عوض کنيد.
باز کردن يک فايل زيپ اگر انتخاب Unzip an Existing Zip file را انجام داده و روي Next کليک کنيد ديالوگ باکس Select Zip File را خواهيد ديد. در اينجا تمام فايلهاي زيپ که بصورت پيش فرض در Favorite Zip ذخيره ميشوند را ميبينيد. اين محل معمولا در My Documents قرار دارد. اگر فايلي که به دنبالش هستيد در اين محل نبود روي دکمه Search کليک کنيد تا کادر جستجوي وينزيپ بنام WinZip Search ظاهر شود. اين کادر جستجو بشما امکان ميدهد تا بتوانيد هاردديسکهاي موجود در کامپيوتر، فلدرهاي موجود در Favorite Zip و نهايتا هر نوع ديسک در کامپيوتر را بگرديد. وقتي فايل مورد نظرتان پيدا شد آنرا هاي لايت (انتخاب) کنيد و روي Next کليک نمائيد. با اين کار وينزيپ آدرس جايي که ميخواهد فايل را برايتان باز کن نشان ميدهد که ميتوانيد اين محل را به کمک Select different folder عوض نمائيد. در اين هنگام دو انتخاب ديگر را نيز ميبينيد که عبارتند از:

1. Overwrite matching files automatically 2. Display file icons after unzipping

انتخاب اول به ويزارد ميگويد که هر فايل همنامي را در داخل فلدر و هنگام باز کردن فايل زيپ، رونويسي کند. دومين انتخاب مشخص ميکند که ويزارد بلافاصله ديرکتوري که فايلها در آن باز ميشوند را باز کند. براي شروع بازکردن فايل روي دکمه Unzip Now کليک کنيد.
براي آنکه يک فايل زيپ موجود را بروز کنيد انتخاب Updating an existing Zip file را انجام دهيد. در اين مرحله ميتوانيد به کمک Add files و Add folders اقدام به افزودن فايل يا فلدر به اين فايل زيپ نمائيد. نهايتا روي دکمه Zip Now کليک کنيد تا نهايتا کادر Zip Completed ظاهر شود.
اما براي ايجاد يک فايل زيپ جديد انتخاب Create a new Zip file را انجام دهيد و نام فايل زيپ را تايپ کنيد. وينزيپ معمولا فايل زيپ جديد را در فلدر My Documents ميسازد مگر آنکه محل ديگري را برايش تعريف کنيد. دکمه Browse براي اينکار بشما کمک ميکند. سپس بايد فايلها يا فلدرهايي که بايد در اين فايل زيپ قرار گيرند را انتخاب کنيد. دکمه هاي Add files و Add folders اين انتخاب را پيش رويتان قرار ميدهند. نهايتا روي دکمه Zip Now کليک کنيد.
تا اينجاي مطلب پيرامون Wizard صحبت کردم و اکنون کمي درباره اينترفيس Classic براي افراد باتجربه با ويندوز ميگويم. با کليک روي دکمه WinZip Classic ميتوانيد به اينترفيس کلاسيک وارد شويد. در اين قسمت امکانات بيشتري در اختيار شما قرار دارد که عملکرد آنها را به اختصار برايتان شرح ميدهيم.
در بالاي کادر اين اينترفيس چندين آيکون با قابليتهايي چند وجود دارد. New بشما امکان ميدهد تا يک فايل آرشيو جديد ايجاد کنيد. Open فايل آرشيو موجود را باز ميکند. Favorites ديالوگ باکس فلدرهاي زيپ Favorites را نشان ميدهد. Add بشما امکان ميدهد تا فايلهايي را به آرشيو موجود اضافه کنيد. Extract باعث ميشود تا بتوانيد از آرشيو موجود فايلهايي را باز کنيد. View محتويات يک فايل آرشيو را نشان ميدهد. Wizard ميتواند شما را به اينترفيس Wizard ببرد.

نظر یادتون نره

يکشنبه 13/8/1386 - 5:54
سينمای ایران و جهان

جی جین هی Jin-hee Jiجی جین هی متولد ۲۴ ژوئن سال ۱۹۷۳ کره جنوبی است .او کار خودش را از سال ۲۰۰۲ با مجموعه داستانی در نقش کارآگاه آغاز کرد . از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ چندیدن فیلم و سریال بازی کرد و آخرین کار او در سال ۲۰۰۷ است . او در سریال " جواهری در قصر " در نقش گارد پادشاه مینگ جیون هو Jeong-ho Min ظاهر شد.تاریخ تولد : 1971 June 24 حدود ۳۶ سال قد : ۱۷۶ سانتی متر وزن : ۷۱ کیلوگرم گروه خونی : B

و مردی خوش قیافه و زیرک است که به صورت تصادفی با یانگوم آشنا می شود و به او علاقمند می شود همچنین او تنها فردی است که توجه یانگوم را به خود جلب می کند او بارها در کل سریال به یانگوم کمک می کند و حتی بسیاری از سمت های خود را به خاطر او از دست می دهد و او را از مشکل بزرگ در جزیره می رهاند ، همچنین با اعمال زیرکانه دست بسیاری از سودجویان دربار را رو میکند و خود را بارها به خطر می اندازد و در نهایت به عشق خود در راه یانگوم قدم می نهد....

 

 ترو خدا نظر بدین بابا صواب داره در نرییا نظر بده بعد برو

يکشنبه 13/8/1386 - 5:53
ادبی هنری

اشنايي بـــا اصطلاحات و واژه نامه تـلـفن هـمـراه و لـوازم جانـبــي آن

 

ابتدا با تكنولوژيهاي شبكه تلفن همراه و همچنين نسلهاي تلفن همراه آشنا شويد:
*FDMA:درايـن تكـنـولوژي براي هر تلفن همراه يك فركانس مجزا تعلق ميگيرد. * TDMA : اين تكنولوژي ديجـيـتـالـي تماس هـاي تـلـفـني را در قــالب بـــسته هايي از داده بر طبق زمان تقسيم بندي ميكند. * CDMA: اين تكنولوژي ما را قادر ميسازد حجم بالايي از داده و صوت را توسط يك فركانس يكسان همزمان مخابره كنيم.

نسلهاي تلفن همراه
*1G: نسل اول كه تلفنهاي همراه آنالوگ را تشكيل ميدادند. *2G: نسل دوم تلفنهاي همراهي كه از سيستم ديجيتالي بهره ميگيرند. *3G: نسل سوم تلفنهاي همراه كه انتقال داده ها در آن باسرعت بالا (تا 2 مگابايت در ثانيه) صورت ميگيرد. *4G:نسل چهارم تلفنهاي همراه كه در آن انتقال داده ها با سرعت 20 مگابايت در ثانيه امكان پذير بوده و براي مشاهده برنامه هاي تلويزيوني مناسب ميباشد. پيش بيني ميگردد كه اين نسل از تلفن همراه از سال آينده و يا حداكثر تا سال 2010 ميلادي به بازار عرضه گردد.
DUAL BAND (باند دوگانه) چيست؟ به قابليت تلفن همراه در تغيير فركانسهاي ارتباطي اطلاق ميگردد. به اين معني كه قادر است از فركانسهاي ديجيتالي 800MHZ و هم 1900MHZ براي ارسال و دريافت تماس استفاده كند.
TRI BAND (باند سه گانه) چيست؟ تلفن همراهي كه قادر است هر فركانس ديجيتالي را پشتيباني كند.
DUAL MODE (حالت دوگانه) چيست؟ به تلفنهاي همراهي كه قادر ميباشند هم از سيستم ديجيتال و هم سيستم آنالوگ استفاده كنند اطلاق ميگردد.

* CARRIER: به كمپاني تامين كننده سرويسهاي ارتباطات راه دور بي سيم كرير ميگويند. يا همان اپراتورتلفن همراه. *NETWORK: شبكه فرستنده امواج مخابراتي تلفن همراه. * SERVICE PLAN (نوع خدمات): نوع سرويسي كه مخابرات به كاربران تلفن همراه ارائه ميدهد مانند: عدم نمايش شماره تلفن، ارسال پيام كوتاه، ويدئو كنفرانس و غيره. *SERVICE AREA=COVERAGE: محدوده هاي جغرافيايي تحت پوشش اپراتور تلفن همراه. * GSM (سيستم جهاني ارتباطات تلفن همراه): استاندارد جهاني ارتباطات ديجيتالي تلفن همراه كه در 60 كشور جهان مورد استفاده قرار ميگيرد. چهار فركانس متداول در اين استاندارد عبارتند از:850mhz-900mhz-1800mhz-1900mhz. * UMTS: سر نام كلمات'سيستم جهاني ارتباطات راه دور تلفن همراه' ميباشد. اين اصطلاح مترادف نسل سوم تلفنهاي همراه ميباشد. * GPRS (سرويس بسته هاي امواج راديويي): اين تكنولوژي امكان انتقال حجم و سرعت بالاي داده را فراهم ميآورد. * SIM (ماژول شناسايي مشترك): (سيم كارت) كارت پلاستيكي كوچك و قابل حمل كه اطلاعات مربوط به شماره تلفن مشترك،اطلاعات كاربر،دفترچه تلفن كاربر و.. را در خود ذخيره ميكند. كدهاي تلفن همراه * SECURITY CODE (كد ايمني): يك كد 5 رقمي كه از استفاده غير مجاز تلفن جلوگيري به عمل مي آورد. * PIN (كد شناسايي شخصي): يك كد چند رقمي ميباشد كه از سيم كارت شما در مقابل استفاده غير مجاز محافظت ميكند. * PUK (كد سد شكن شخصي): يك كد معمولا 8 رقمي ميباشد كه براي تغيير كد سد كننده PIN مورد نياز ميباشد. * GLOBAL ROAMING (رومينگ): قابليت برقراري و دريافت تماس تلفني و يا ارسال و دريافت SMS با همان سيم كارت عادي خودتان در خارج از كشور. * ERI: آيكوني است روي صفحه نمايش تلفن همراه كه فعال و يا غير فعال بودن حالت رومينگ را نشان ميدهد. * SATELITE PHONE (تلفن ماهواره اي): سيم كارتي است كه تلفنهاي همراه را توسط شبكه هاي ماهواره اي به يكديگر مرتبط ميسازد. * PRE-PAID CARD (سيم كارت اعتباري): سيم كارتي است كه از آن به ميزان زمان (دقيقه )از پيش تعيين شده اي ميتوانيد بهره برداري كنيد. انواع باطري قابل شارژ تلفن همراه * NICD (نيكل-كادميوم): مدل قديمي باطريهاي قابل شارژ ميباشند. در صورتي كه پيش از خالي شدن كامل اقدام به شارژ مجدد آنها كنيم آسيب ميبينند. * NIMH (نيكل-فلز هيدروژن دار): ظرفيت آن از نوع قبلي بالا تر ميباشد. * LI-ON (يون ليتيوم): اين نوع باطري از انواع مذكور كم حجم تر، سبك تر و گرانقيمت تر ميباشد. عمر آن نيز طولانيتر بوده و از لحاظ زيست محيطي نيز آلايندگي كمتري دارد. انواع شارژر تلفن همراه * AC CHARGE (شارژر برق شهري): شارژر معمولي تلفنهاي همراه. * RAPID CHARGER (شارژر سريع): شارژري كه قادر است باطري تلفن همراه را ظرف مدت 4 ساعت شارژ كند. * CAR CHARGER (شارژر خودرو): شارژري كه با اتصال به فندك خودرو باطري تلفن همراه را شارژ ميكند. * BUILT-IN CHARGER (شارژرداخلي): شارژري است كه درون خود تلفن همراه تعبيه ميگردد و به شما امكان ميدهد تلفن را بمنظور شارژ مستقيما به برق شهري متصل سازيد. اصطلاحات مرتبط با باطري تلفن همراه * BATTERY CAPACITY (ظرفيت باطري): ظرفيت باطري بصورت ميلي آمپر در ساعت (MAH) اندازه گيري ميشود. * BATTERY INDICATOR (شاخص باطري): آيكوني است كه ميزان شارژ باطري را به شما نشان ميدهد. * BATTERY EMPTY: اخطار خالي شدن شارژ باطري. * TALK TIME (زمان مكالمه): مدت زماني است كه باطري طي برقرار بودن تماس شارژ باقي ميماند. * STANDBY TIME (زمان حالت انتظار): مدت زماني است كه باطري طي روشن بودن تلفن اما غير فعال بودن آن شارژ باقي ميماند. چند نكته در رابطه با باطري تلفن همراه 1-هرگز از باتري فرسوده و يا دستگاه شارژ كننده معيوب استفاده نكنيد. 2-باتري را در دماي بين 15 تا 25 درجه سانتي گراد نگهداري كنيد. 3-باتري را در آتش نياندازيد. 4- تنها از باتري و شارژ كننده هاي مورد تائيد توليد كننده استفاده نماييد 5- تلفن همراه را بيش از يك بار در هفته به شارژر متصل نكنيد چرا كه شارژ بيش از حد عمر باتري را كوتاه ميكند. انواع تلفن همرا از لحاظ شكل ظاهري
* FLIP-OPEN (تا شونده): اين نوع تلفنها داراي دو بخش ميباشند كه توسط يك لولا روي يكديگر تا ميگردند. * SLIDE (كشويي): اين نوع تلفنهاي همراه داراي يك بخش فوقاني بوده كه روي بخش زيرين و اصلي بصورت كشويي قابل حركت ميباشد * STANDARD (استاندارد): نوع معمولي تلفنهاي همراه ميباشد. اصطلاحات صفحه نمايش تلفنهاي همراه * LCD (كريستال مايع): صفحه نمايش رايج تلفنهاي همراه كه از دو ماده پلاريزه و كريستال مايع ميان آنها تشكيل يافته است. * MONOCHROME LCD (ال سي دي تك رنگ): نوع سياه و سفيد ال سي دي ميباشد.
* COLOR LCD (ال سي دي رنگي): ال سي دي هاي رنگي به چند نوع STN-TFD-TFT تقسيم بندي ميگردند . نوع TFT وضوح بالاتر و ضخامت كمتري داشته اما گرانقيمت است.نوع STN ارزان قيمت بوده ولي وضوح TFT را ندارد.نوعTFD ارزان بوده و از و ضوح TFT را نيز برخوردار ميباشد. * TOUCH SCREEN (صفحه حساس به لمس): در اين نوع صفحه نمايش قادر خواهيد بودد توسط قلم ديجيتالي اقدام به نوشتن و يا جستجو در منو كنيد. * STYLUS= DIGITAL PEN (قلم ديجيتالي):< /STRONG> قلم ويژه وارد كردن اطلاعات به صفحه نمايش تلفن همراه. * BACKLIT ILLUMINATION (روشن سازي): قابليتي در تلفنهاي همراه كه با تابش نور از سمت عقب سبب روشن گشتن صفحه نمايش و يا صفحه شماره گير ميگردد.(بمنظور ديد بهتر در تاريكي)
اصطلا حات عمومي تلفن همراه : * BANDWIDTH (پهناي باند): به ميزان معيني داده كه ميتواند در مقطع ثابتي از زمان منتقل گردد پهناي باند ميگويند.بصورت بيت و يا بايت در ثانيه(BPS) و يا بسامد در ثانيه (Hertz) نشان داده ميگردد . * KEYPAD (صفحه شماره گير): صفحه كليد تلفن همراه. * ANTENNA (آنتن): آنتن بخشي از تلفن همراه است كه فركانسهاي مخابره شده را دريافت و يا ارسال ميكند. * AIR TIME (زمان تماس): ميزان زماني است كه صرف مكالمه با تلفن همراه ميگردد.هم تماسهاي ارسالي و هم دريافتي. * SIGNAL STRENTH METER (سيگنال سنج): آيكوني در تلفن همراه كه ميزان توان نسبي سيگنال دريافتي را نشان ميدهد. * SCROLL KEYS (كليدهاي بالا وپايين برنده): كليد و يا كليدهايي واقع در صفحه شماره گير كه به كاربراجازه ميدهد در طول منوي اصلي بالا و پايين رود. (منو): منوي اصلي تلفن همراه كه فهرست گزينه هاي موجود را در اختيارتان قرار ميدهد. * END (پايان): دگمه اي واقع بر صفحه كليد كه به مكالمه خاتمه ميدهد. * DATA (داده): اطلاعات قابل پردازش توسط دستگاه (اعداد، حروف و نمادها). * DEAD SPOT (نقطه كور): محدوده اي كه تحت پوشش سرويس تلفن همراه نميباشد. * DIMENTIONS: ابعاد تلفن همراه. * WEIGHT: وزن تلفن همراه كه معمولا به اونس ميباشد. * PHONE LOCK (قفل تلفن): قفل تلفن همراه بمنظور جلوگيري از استفاده افراد غير مجاز. * KEYPAD LOCK: قفل صفحه كليد بمنظور جلوگيري از فشرده شدن اتفاقي دگمه ها. * MASTER RESET: برگرداندن به حالت اوليه كارخانه كه سبب پاك شدن تمام تنظيمات و حافظه كاربر ميگردد. * VOICE RECOGNITION (تشخيص صدا): به تلفن امكان ميدهد به فرامين صوتي پاسخ گويد. * CLOCK: ساعت تلفن همراه. * ALARM CLOCK: زنگ اخبار تلفن همراه. * CALENDER: تقويم در تلفن همراه. * REMINDER: ياداوري كننده در تلفن همراه . * GAMES: بازيهاي تلفنهاي همراه معمولا توسط برنامه جاوا نوشته ميگردند. * SCREEN SAVER: تصويري كه هنگام بلا استفاده ماندن تلفن همراه بروي صفحه نمايش پديدار ميگردد. * PDA (دستيار ديجيتال شخصي): دستگاه قابل حمل و كوچك كه بعنوان سازمان دهنه الكترونيكي عمل ميكند. كنترل و مديريت آدرسها، قرار ملاقاتها، نت برداري ها، برنامه هاي آتي و غيره را بعهده ميگيرد. * GPS (سيستم موقعيت ياب جهاني): سيستمي متشكل از 24 ماهواره،كامپيوتر هاي پيشرفته و فرستنده و گيرنده هاي متعدد كه بمنظور تعيين طول و عرض جغرافيايي بكار گرفته ميشود.با در اختيار داشتن يك گيرنده جي پي اس شما قادر خواهيد بود موقعيت دقيق خود را در سطح زمين يافته و از طريق آن اقدام به جهت يابي نيز كنيد. * FLASHLIGHT: چراغ قوه. * MP3 PLAYER: قابليت تلفن همراه در ضبط و پخش فايلهاي با فرمت MP3. اصطلاحات مربوط به شماره گيري و برقراري ارتباط * PHONE BOOK (دفترچه تلفن): محل ذخيره سازي شماره تلفن ها و اسامي مربوط به آنها. * INCOMING CALL: تماس دريافتي . * MEMORY DIALING (شماره گيري حافظه اي): شماره تلفنهاي پر استفاده را ميتوان ذخيره نمود و با فشردن يك دگمه تماس را برقرار ساخت. * MULTIPLE NUMBER (شماره هاي متعدد): با اين قابليت قادر خواهيد بود براي يك نام در دفترچه تلفن خود چندين شماره تلفن اختصاص دهيد. * MULTIPLE/ANY KEY ANSWER (پاسخ با هر دگمه): با اين قابليت قادر خواهيد بود به تماس دريافتي با فشردن هر كدام از كليد هاي تلفن پاسخ گوييد. * CALL FORWARDING/DIVERT (انتقال مكالمه): انتقال و يا دايورت تماسها به تلفن همراه و يا ثابت ديگر. * PHOTO ID(تصوير شناسنده): اختصاص يك عكس و تصوير به يك شماره تلفن خاص كه هنگام برقراري تماس توسط آن شماره عكس مورد نظر نمايش داده ميگردد. * RINGER ID (زنگ شناسنده): اختصاص يك آهنگ زنگ به يك شماره تلفن خاص. * SPEED DIALING (شماره گيري سريع): به شما امكان ميدهد تا با يك شماره تلفن از پيش تعيين شده با فشردن يك، دو و يا سه شماره ابتدايي آن تماس را برقرار سازيد. * VOICE ACTIVATED DIALING (شماره گيري صوتي): شماره گيري توسط فرامين صوتي بجاي شماره گيري دستي. * CONFERENCE CALLING (مكالمه 3 جانبه): به كاربر امكان ميدهد تا همزمان با 2 فرد ديگر مكالمه 3 جانبه برقرار سازد. * EMERGENCY DIALING (شماره گيري اضطراري): ذخيره يك شماره تلفن مهم در حافظه تلفن.شما قادر خواهيد بود حتي در صورت قفل بودن تلفن با اين شماره تماس برقرار كنيد. * ACTIVE FLIP COVER: قابليتي در تلفتهاي تا شونده كه كاربر قادر ميباشد با گشودن صفحه پوشاننده صفحه كليد به تماس پاسخ گويد. * AUTAMATIC ANSWER(پاسخ گويي خودكار): اين قابليت به كاربر اجازه ميدهد تا به تماس دريافتي بدون نياز به فشردن هر گونه كليدي پاسخ گويد. اين حالت همراه با هندز فري فعال ميگردد. * MISSED CALL: تماس ناموفق و پاسخ داده نشده. * REDIAL: شماره گيري مجدد آخرين شماره. * AUTOMATIC REDIAL: شماره گيري مجدد در صورت اشغال بودن خط بطور خودكار. * CALL BLOCKING (سد تماس): دريافت و يا برقراري تماس با يك شماره تلفن خاص را در دستگاه سد ميكند. * CALL WAITING (انتظار مكالمه): اين سرويس به كاربر اجازه ميدهد كه حين مكالمه از تماس دوم خود مطلع گشته (با شنيدن صداي بيب) و به آن پاسخ گويد.(بدون نياز به قطع تماس پيشين) * (CALLER ID(CLI): قابليتي كه شماره تلفن(و حتي نام) تماس گيرنده را نمايش ميدهد. * CALL LOG/REGISTER (اطلاعات وآمار ثبت تماسها): به كاربر امكان ميدهد تا شماره هاي پيشين ارسالي و دريافتي خود را مشاهده نمايد. * RECIEVED CALL: تماسهاي دريافتي. * ERASE RECENT : اين حالت تمام اطلاعات تماسهاي اخير را پاك ميكند. اصطلاحات مربوط به زنگ و صداي تلفن همراه * SILENT RINGER (زنگ خاموش): در اين حالت تماسهاي دريافتي تنها با نور چشمك زن اطلاع داده ميگردد. * SILENT KEYPAD: در اين حالت هنگام فشردن دگمه هاي صفحه كليد صدايي توليد نميگردد. * VIBRATION ALERT (حالت ويبره): در اين حالت تماسهاي دريافتي با ايجاد لرزش و ارتعاش تلفن همراه اطلاع داده ميشود. * RINGTONE: آهنگ زنگ تلفن همراه. * RINGTONE COMPOSER (ساخت آهنگ): نرم افزاري درون تلفنهاي همراه كه شما را قادر ميسازد با فشردن متوالي كليدهاي صفحه شماره گيرنده آهنگ زنگ دلخواه خود را بسازيد. * MONOPHONIC RINGTONE: آهنگهاي زنگ تك نت. تنها يك نت ساده را مينوازد. * POLYPHONIC RINGTONE: آهنگهاي زنگي كه قادر به نواختن نتهاي متعدد بصورت همزمان ميباشد.كه سبب ميگردد آهنگ طبيعي تر بنظر آيد. * REAL TONE : زنگ با آهنگ طبيعي.(بصورت MP3) * SPEAKER PHONE: آيفون در تلفن همراه كه صدا را بلند تر از حالت معمول از بلندگو پخش ميكند. * VOLUME CONTROL (كنترل صدا): تنظيم بلندي صدا. * MUTE: قطع صداي تلفن. * DTMF: تنهايي(TONE) ميباشد كه تلفن همراه براي ارتباط برقرار ساختن با سيستمهاي تلفني فعال شونده توسط تن مانند پست صوتي و يا خدمات تلفني بانكها،ارسال ميكند. * BEEP: صداي كوتاه بيپ. اصطلاحات مربوط به پيغامها ، اينترنت دورنگار * SMS (سرويس پيام كوتاه): به مشترك امكان ميدهد تا يك متن كوتاه را ارسال كند(تا 160 كاراكتر) * SMS CHAT: چت توسط سرويس پيام كوتاه . * EMS (سرويس پيام توسعه يافته): در اين نوع سرويس كاربر قادر خواهد بود متنها ي فرمت شده، آهنگ، تصوير، اصوات و تصاوير متحرك را در قالب پيام ارسال كند. * MMS (سرويس پيامرسان ديجيتال): پيشرفته ترين نوع سرويس ارسال پيام كه كاربر قادر است فيلم ويدئويي و صدا را همراه با متن ساده ارسال دارد . * MESSAGE ALERT: نشانگري كه پست صوتي ناموفق را اطلاع ميدهد. * ICONS (نماد تصويري): تصاوير ساده اي كه ميتوان آنها را همراه با متن SMS به تلفنهاي همراه ديگر ارسال كرد. * INBOX (ورودي): محل ثبت پيامهاي دريافتي. * EMAIL CAPABILITY: قابليت تلفن همراه در ارسال و دريافت ايميل توسط مودم. * DATA/FAX CAPABILITY: قابليت تلفن همراه براي دريافت و ارسال دورنگار و داده، دسترسي به اينترنت و ارسال ايميل. * PICTURE MESSAGING: ارسال تصويرهاي ساده توسط SMS. * VOICE MAIL (پست صوتي): سرويسي كه تماسهاي دريافتي را پاسخ داده و پيغامهاي صوتي دريافتي را ثبت و ضبط ميكند. * ANSWERING MACHINE (منشي تلفن): ضبط صداي كاربر و پاسخ گويي خودكار هنگام دريافت تماس توسط آن. * PAGER (فراخوان): اين قابليت تلفن همراه را مبدل به پيجر ميكند. * WAP (پروتوكل كاربري بيسيم): استانداردي است كه تلفن همراه را قادر به سير و دسترسي به اينترنت ميسازد. * HDML: زبان برنامه ريزي طراحي صفحات وب ويژه تلفنهاي همراه. * MICRO-BROWSER: جستجوگر اينترنت ويژه تلفن همراه. اصطلاحات مربوط به نحوه اتصال تلفن همراه به ديگر لوازم * USB (گذرگاه سريال جهاني): يك رابط ميان كامپيوتر و ديگر لوازم الكترونيكي همچون موبايل ميباشد. * DATA INTERFACE LINK: متعلقاتي كه سبب اتصال تلفن همراه براي انتفال داده به كامپيوتر و يا دستگاه فكس ميگردد. * BLUETOOTH: بلوتوس تكنولوژي بيسيمي ميباشد كه لوازم الكترونيكي همچون تلفن، كامپيوترها و ديگر تجهيزات را بدون سيم و توسط فركانسهاي راديويي كم قدرت به يكديگر متصل ميسازد. (البته در فواصل نزديك) * IrDA=INFRARED PORT (پورت مادون قرمز): اين تكنولوژي به شما امكان مبادله اطلاعات ميان دو دستگاه الكتريكي مانند تلفن همراه با كامپيوتر را ميدهد.بدون سيم و با بكارگيري امواج مادون قرمز. * EXPANSION /MEMORY CARD (كارت حافظه): كارتهاي حافظه سبب افزودن حافظه بيشتر به تلفن همراه ميگردند.انواع كارتهاي حافظه شامل:SD-MINISD-MMC-STICK MEMORY-SMC ميباشند. * CARD READER (كارت خوان): واسط ميان كارت حافظه و كامپيوتر ميباشد. * PC SYNC: اين قابليت به كاربر امكان ميدهد تا تلفن همراه خود را توسط كابل ديتا به كامپيوتر متصل سازد. * DATA CABLE (كابل ديتا): كابلي است كه با آن قادر به متصل ساختن تلفن همراه به كامپيوتر خواهيد بود. اصطلاحات مربوط به دوربين * BUILT-IN CAMERA: دوربين عكاسي تعبيه شده در تلفن همراه. * CAMERA RECORDER: دوربين فيلمبرداري. * FLASH: فلاش دوربين. * DIGITAL ZOOM: بزرگنمايي لنز دوربين بصورت ديجيتال. * MEGAPIXEL: مگاپيكسل ميزان وضوح وكيفيت دوربين عكاسي و فيلمبرداري را نشان ميدهد. * VIDEO CLIP: كليپهاي ويديويي. اصطلاحات مربوط به لوازم جانبي تلفن همراه * FACE PLATE (قاب): قاب تلفن همراه ميباشد كه در برخي از مدلها شما قادر به تعويض آن ميباشيد. * HANDS-FREE (هندز فري): وسيله اي است كه به شما امكان ميدهد تا با تلفن همراه خود بدون نياز به نگاهداشتن گوشي با دست به مكالمه بپردازيد. * CASE: جلد براي محافظت از تلفن همراه. * RADIATION SHIELD (اشعه گير): وسيله اي براي جذب امواج مضر تلفن همراه. * HEAD SET: هد ست همان هندز فري ميباشد. * STRAP: بند تلفن همراه. * BELT CLIP/HOLSTERS/HOLDERS (نگاهدارنده ها): اين لوزم به شما امكان ميدهند تا تلفن همراه خود را به كمربند،كيف دستي و يا جيب خود متصل كنيد.و يا آنكه آن را درون اتومبيل خود به داشبورد اتصال دهيد. * CAR KIT (كيت خودرو): كيتي است كه امكان استفاده از هندز فري در داخل اتومبيل براي شما فراهم مي آورد. كيت معمولا شامل: شارژر، نگهدارنده، هندز فيري، ميباشد. مدلهاي پيشرفته تر آنتن و بلندگوهاي اضافي را نيز شامل ميگردد.

نظر یادتون نره

يکشنبه 13/8/1386 - 5:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته