• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 642
تعداد نظرات : 140
زمان آخرین مطلب : 3650روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
اقبال فروش دوربین‌های دیجیتال

 موج- مركز اطلاع رسانی NPD اعلام كرد: تا ماه سپتامبر سال جاری میزان فروش دوربین های دیجیتالی با افزایش همراه بوده است.
در طی دوره دوازده ماهه تا سپتامبر سال 2007 میزان فروش دوربین های دیجیتالی با افزایش 20 درصدی همراه بوده است.این در حالیست كه در آمد حاصل از فروش این محصولات تنها 3 درصد افزایش داشته است.
تقریبا 69 درصد از خریداران دوربین های ابتدایی تر و 54 درصد از مشتریان دوربین های DSLR در زمان خرید به خریداری تجهیزات اضافه مورد نیاز برای عكاسی و فیلم برداری نمی پردازند و در زمان دیگری اقدام به تهیه این تجهیزات می كنند.
گفتنی است ، در آمد حاصل از فروش تجهیزات دوربین های دیجیتالی از جمله لنز،باطری ،فلاش بیرونی و سه پایه دوربین ها با 50 درصد افزایش همراه بوده است.
سه شنبه 4/10/1386 - 17:53
موبایل
مایکروسافت افشا می‌کند

- طراحان نرم‌افزار كدباز سامبا به لطف توافق با مایكروسافت به اطلاعات محرمانه‌ی نحوه‌ی عملكرد سیستم عامل ویندوز دست می‌یابند.
مایكروسافت به دنبال حكم آنتی‌تراست كمیسیون اروپایی علیه این شركت در ‌٢٤ ماه مارس سال ‌٢٠٠٤ ملزم شده اسرار عملكرد ویندوز را در اختیار رقبای خود قرار دهد.

اتحادیه‌ی اروپا در ماه ژوئیه سال ‌٢٠٠٦، مایكروسافت را به علت كوتاهی در ارایه اسناد در مورد پروتكل‌های ویندوز به رقبای خود 338.6 میلیون دلار جریمه كرد و مایكروسافت در تقاضای تجدیدنظر این حكم در ماه سپتامبر شكست خورد كه زمینه را برای قرارداد با سامبا فراهم كرد.
بر اساس این گزارش مایكروسافت این قرارداد را با گروه غیرانتفاعی PFIF منعقد كرده كه به نمایندگی از گروه سامبا با این شركت مذاكره كرده است.
طراحان سامبا با مایكروسافت قرارداد محرمانه ماندن اسناد را امضا می‌كنند و اجازه نخواهد داشت اسناد مایكروسافت را منتشر كنند اما می‌توانند نرم‌افزارهای كدبازی طراحی كنند كه پروتكل‌های ویندوز را به‌كار می‌گیرند.
این قرارداد همچنین با مشخص كردن امتیازهای انحصاری كه به اعتقاد مایكروسافت مربوط به ویندوز است به طراحان متن باز كمك می‌كند از نقض امتیازهای انحصاری دیگر اجتناب كنند.
سه شنبه 4/10/1386 - 17:53
موبایل
اپل و مشتری جدید

 - تا به حال تصور می شد محصولات اپل تنها در میان جوانان و علاقمندان به فناوری های نوین محبوبیت دارد، اما اکنون این شرکت مشتری جدیدی پیدا کرده است.
یکی از مدیران بخش سیستم های اطلاعاتی ارتش آمریکا می گوید فرماندهان نظامی بی سروصدا در حال الحاق رایانه های مکینتاش به شبکه رایانه ای ارتش ایالات متحده هستند تا هک کردن این سیستم ها را برای هکرها و مهاجمان اینترنتی دشوار کنند.
حملات به رایانه های مکینتاش که کاربران محدودی در سراسر جهان دارند کمتر است، با این حال نرم افزارهای قابل استفاده بر روی انها نیز دارای حفره های امنیتی هستند .
روند استفاده از رایانه های مکینتاش در ازتش آمریکا از سال 2005 آغاز شده و تخمین زده شده که از مجموع 700 هزار رایانه و سرور در حال استفاده توسط ارتش حداقل 20 هزار مورد از نوع مکینتاش باشد.
قیمت بالا و محدود بودن نرم افزارهای قابل اجرا بر روی مکینتاش مشکل اصلی این نوع رایانه هاست. با این حال اپل برای حل این مشکل در حال نگارش نرم افزارهای جدیدی با همکاری نظامیان ایالات متحده است.
سه شنبه 4/10/1386 - 17:52
کامپیوتر و اینترنت
حل جدول با موبایل

موبنا- یک وسیله جانبی فانتزی در شش مدل مختلف با قابلیت اتصال به گوشی ساخته شد که کاربران می توانند از این پس با موبایل جدول حل کنند.
با استفاده از این وسیله که " موشی مونسترز" Moshi Monsters نام دارد ، کاربرمی تواند به کارهای جانبی و سرگرمی های مختلف از جمله حل جدول پرداخته و یا به حیوانات دست آموزغذا بدهد بدون این که نگران زنگ تلفن همراه و یا دریافت پیامهای متنی آن باشد.
این وسیله دارای یک گیرنده است که می تواند سیگنال های مختلف را دریافت کند، از این رو وقتی کاربر تلفن ورود ی داشته باشد و یا پیام متنی برایش ارسال شود ، از طریق چشمک زدن دیود نورانی و گردش عروسک های داخل این وسیله ، متوجه خواهد شد.
شاید یکی از نقاط ضعف این وسیله جانبی این باشد که "رنج " گوناگونی از فرکانس ها از جمله فرکانس های "واکی تاکی" را دریافت می کند.
موبایل ودرباره شرکت سازنده این وسیله، زمان ارایه به بازار و قیمت آن اطلاعاتی منتشر نکرد.
سه شنبه 4/10/1386 - 17:51
اخبار

   امنیت اطلاعات و آمادگی شبکه های ایرانی

4 مهر 1386 - دنیای اقتصاد - همان طور كه زندگی انسان در دنیای فیزیكی همواره در معرض تهدیدات گوناگون قرار دارد، این روزها دیگر دنیای مجازی هم مكان امنی برای انسان‌ها محسوب نمی‌شود.


روزانه خبرهای متعددی مبنی بر هك شدن چندین سایت، كلاهبرداری‌های اینترنتی و ... به گوش می‌رسد كه این مساله باعث شده است كه به امنیت در شبكه‌های اطلاع‌رسانی توجه ویژه‌ای شود. هر ساله كشورهای بزرگ دنیا برای برقراری امنیت در این دنیای مجازی برنامه و سیاستگذاری‌های ویژه‌ای را اجرا می‌كنند تا درصد ناامنی در این شبكه‌ها را كاهش دهند. برای بررسی وضعیت امنیت شبكه‌های اطلاع‌رسانی ایران گفت‌وگویی با بهرنگ فولادی دارای مدرك CISSP انجام داده‌ایم كه در ادامه می‌خوانید:

به عنوان پرسش نخست مایلیم تفاوت دو تركیبی كه معمولا روزانه می‌شنویم یعنی «امنیت اطلاعات» و «امنیت شبكه» را بدانیم؟

امنیت اطلاعات مفهوم گسترده‌ای است كه محافظت از اطلاعات (مستقل از نحوه نگهداری، انتقال و پردازش آنها) با اولویت بندی‌ براساس «ارزش» آن اطلاعات را شامل می‌شود. به طور كلی امنیت اطلاعات شامل دامنه‌ای از فعالیت‌هایی است كه امنیت شبكه‌های رایانه‌ای یكی از آنها محسوب می‌شود. فعالیت‌های دیگر مانند امنیت فیزیكی و امنیت عوامل انسانی در كنار امنیت شبكه‌ ساختار یك سیستم امنیت اطلاعات را تشكیل می‌دهند.

شبكه‌های كامپیوتری و سرویس‌های اینترنتی در كشور ما روز‌به‌روز در حال رشد هستند، آیا این رشد حجم اطلاعات از نظر امنیت اطلاعات نگران‌كننده است؟
رشد حجم اطلاعات الزاما بیانگر بالا رفتن ارزش آن اطلاعات نیست. در بررسی امنیت اطلاعات، ارزش اطلاعات ملاك تصمیم‌گیری است. حال با توجه به بودجه پایین راه‌های امنیتی در سازمان‌ها و مجموعه‌های عظیم كشور، به نظر می‌رسد این اطلاعات برای مدیران و مالكان به‌رغم حجم آن چندان حیاتی محسوب نمی‌شود.

به نظر می‌رسد كه نگرانی‌های امنیتی حداقل بخشی از دلایل سرعت كم‌توسعه‌یافتن ما در حوزه دیجیتال باشد. مثلا بسیاری از مدیران بانك‌ها به دلیل ترس از حملات اینترنتی به سمت بانكداری الكترونیكی نمی‌روند، آیا شما نگرانی‌ها را به اندازه‌ای جدی تلقی می‌كنید كه نتوان سیستم را توسعه داد؟
عوامل اصلی عدم توسعه‌یافتگی در حوزه دیجیتال، از دید كلان، بیشتر مربوط به مسائل سیاسی و اقتصادی است تا مسائل فنی و تكنیكی. در مورد بانك‌ها و موسسات مالی، مشكل اصلی نبود زیرساخت‌های مناسب، كمبود فناوری‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری امنیت سیستم‌ها است. در‌حال‌حاضر میزان ضرر و زیان بانك‌ها از بابت تخلفات داخل و جرم‌های سنتی رقمی بسیار بالاتری از سوء‌استفاده‌های احتمالی ممكن از سیستم‌های بانكداری الكترونیكی است.

برخی از كشورها سیاست‌های امنیت اطلاعاتی مشخصی را همه ساله تدوین و به اجرا می‌گذارند. آیا ما نیز هم‌اكنون به چنین سیاست‌گذاری‌هایی نیاز داریم؟
در كشور ما نیز چندی پیش، سیاستی مبنی‌بر امنیت فضای تبادل اطلاعات (افتا) تدوین شد كه از ابلاغ آن به تمام دستگاه‌های دولتی، بیش از 3سال سپری می‌شود. در آغاز ابلاغ این طرح، اقداماتی از سوی برخی سازمان‌های دولتی برای اجرای سیاست‌های طرح (افتا) انجام و مناقصاتی نیز در این زمینه آماده و اعلام شد، اما هم‌اكنون یا این طرح‌ها به فراموشی سپرده‌ شده‌اند و یا اینكه مسیر دیگری جز طرح (افتا) را طی كرده‌اند.

در زمینه آموزش به نظر می‌رسد كه اساسا كار چندانی صورت نگرفته و حتی گاهی راه به خطا رفته، چرا كه كلاس‌هایی كه عمدتا به اسم امنیت برگزار می‌شود بیشتر حالت ضدامنیتی و تخریبی دارند كه پوشش امنیتی گرفته‌اند. در دولت و سازمان‌های بزرگ هم به نظر می‌رسد كه آموزش دچار همین مشكل است. آیا ما در ایران به شركت‌های بزرگ امنیتی برای پوشش، نیازهای كلان احتیاج نداریم؟
امكان دسترسی به مطالب و نرم‌افزارهای تخریبی از طریق اینترنت، بخشی از فرآیند جریان آزاد اطلاعات در این شبكه به شمار می‌آید كه در این میان عده‌ای نیز با گردآوری این منابع و برگزاری كلاس‌های آموزشی به بهره‌برداری مالی از آن می‌پردازند. در مورد امكان دسترسی به مطالب مرتبط با ضعف‌های امنیتی، كشورهای پیشرفته صنعتی هر یك قوانین داخلی خود را وضع و اعمال می‌كنند. به عنوان مثال از چند ماه پیش در كشور آلمان قانونی به مرحله اجرا گذاشته شد كه انتشار هرگونه مطلب یا نرم‌افزار مرتبط با ضعف‌های امنیتی و نفوذ به سیستم‌ها را برای سایت‌های آلمانی ممنوع و مجازات‌هایی برای آن وضع كرده است.

در صورتی كه در كشورهای صنعتی دیگر این امر بخشی از جریان آزاد اطلاعات تلقی می‌شود و در مقابل برای پیشگیری از جرایم در این حوزه تمهیدات و قوانین وضع شده است. لذا از نظر من با بحث آموزش در این زمینه می‌توان از نظر ارزش علمی و كاربردی آنها مورد ارزیابی و قضاوت قرار گیرد تا نحوه استفاده افراد از تكنیك‌های آموزشی داده شده. در مورد نیازهای امنیتی در دولت و سازمان‌های بزرگ، ابتدا باید این نیازها بر اساس الزامات امنیتی از سوی مدیریت‌های ارشد تعریف و ابلاغ شوند. به طور مثال هم‌اكنون بانك‌ها یا موسسات مالی، برای خرید تجهیزات فایروال (شبكه تجهیزاتی كه در برابر تهدیدات مرتبط با سیستم‌های مورد نظر آنها،‌ كارآیی چندانی نخواهد داشت.) به راحتی مبالغ هنگفتی را هزینه می‌كند اما برای انجام یك «تست نفوذ‌پذیری» حرفه‌ای روی این سیستم‌ها كه بسیاری از مشكلات امنیتی آنها را مشخص خواهد كرد، حاضر نیستند، مبلغی در حدود یك‌سوم هزینه‌های یاد شده را مصرف كنند.

عموما مشكل امنیتی اطلاعاتی كشور ما در حوزه مجازی چیست؟
در حال حاضر در كشور ما خدمات الكترونیكی رواج و گستردگی جدی ندارند و حجم تبادلات مالی در این بخش در حدی نیست كه توجه مهاجمین و نفوذگران را به خود جلب نماید. از طرفی از بعد فنی نیز توانایی ما و تجارت اكثریت نفوذگران پایین‌تر از حد لازم برای نفوذ به سیستم‌های جدی موجود است. عمده مشكلات و نگرانی‌ها، مربوط به تخریب اطلاعات به طور غیرعمدی یا تخزیب عمدی وب‌سایت‌ها است.

به عنوان آخرین سوال وضعیت امنیتی ایران را در مقایسه با سایر كشورها چگونه ارزیابی می‌كنید؟
بخش‌های دولتی و خصوصی كشور از نظر آمادگی برای مقابله با حملات یا وقایع امنیتی در سطح پایینی هستند و می‌توان گفت عمده‌ترین تمهید امنیتی اكثریت قریب‌ به اتفاق آنها پیاده‌سازی سیستم‌ها برای مقابله با تخریب اطلاعات است ولی این شبكه‌ها در برابر نفوذگرهای حرفه‌ای از پشتیبانی (back up) اطلاعاتی برخوردار نیستند.
سه شنبه 4/10/1386 - 17:50
موبایل
حفره امنیتی در گوگل

گوگل در روز چهارشنبه گفت که حفره امنیتی موجود در سرویس Google Reader که اخیرا" کشف شده است را برطرف کرده است، طبق گزارش اعلام شده از طرف گوگل، این حفره به هکرها اجازه میداد تا اطلاعات حساس را از وبگرها بدزدند.

یک پست در Ha.ckers.org در روز سه شنبه اعلام کرد که یک RSS از شرکت گوگل این اجازه را به حمله کنندگان میداد تا بوسیله ی حمله های اسکریپتی از این آسیب پذیری استفاده کنند و سرانجام به اطلاعات کاربران دست پیدا کنند. این قبیل حمله ها، حمله کنندگان را وادار میکند تا یک اسکریپت آلوده ی HTML را در صفحه ی وب وارد کنند، و یا آنها را در فیلدهای ورودی وارد کنند.
این وبلاگ در پست خود از گوگل پرسید :« این حمله ها چه معنی ای برای گوگل دارد؟ » همچنین این هکر در وبلاگ خود گفت :« من میتوانم کاربران را از گوگل متنفر کنم، چراکه میتوانم کوکی ها را بدزدم و به حساب کاربرها وارد شوم... من میتوانم شماره تلفن شما را از برنامه های Sendtophone بدزدم... آدرس شما را که در پشت پرده ی maps.google.com وجود دارد را پیدا کنم...»
سه شنبه 27/9/1386 - 7:17
موبایل

برای اولین بار کل یک شهر در انگلستان تحت پوشش WiMax قرار می گیرد

برای اولین بار یک شهر در انگلستان که به خاطر صنعت گاوداری اش مشهور است به طور کامل تحت پوشش شبکه بی سیم WiMax قرار می گیرد.
با راه اندازی این شبکه که بسیار سریع تر از شبکه های wi-fi است دسترسی عموم مردم به اینترنت و دیگر شبکه های اطلاع رسانی محلی تسریع می گردد.
شرکت مخابراتی Pipex با همکاری اینتل مبدع این فناوری طرح مذکور را در شهر Milton Keynes به مرحله اجرا درمی آورد. انتظار می رود راه اندازی این شبکه چهار هفته به طول بینجامد.

دوشنبه 26/9/1386 - 18:5
آموزش و تحقيقات

با سرویس جدید گوگل پس از کلیک بر روی کالا با فروشنده آن صحبت کنید!

دو شرکت گوگل و eBay با همکاری هم قابلیتی را به فروشگاه های اینترنتی خود اضافه کرده اند که با استفاده از آن کاربر می تواند پس از انتخاب یک کالا برای خرید و کلیک کردن بر روی آن مستقیما با فروشنده صحبت کند.

این کار با استفاده از یکی از دو نرم افزار Skype یا Google Talk امکان پذیر خواهد بود. البته دسترسی عمومی به این قابلیت از اواخر زمستان امسال ممکن خواهد بود. در همین حال گوگل قصد دارد به ارائه دهنده انحصاری آگهی های متنی مبتنی بر نتایج جستجو در مجموعه سایتهای eBay مبدل شود. گفتنی است که جزییات مربوط به قرارداد دو طرف افشا نشده است

دوشنبه 26/9/1386 - 18:3
کامپیوتر و اینترنت

قدیمی‌ترین روزنامه‌ی جهان با نام Post-och Inrikes Tidningar كه در سال 1645 توسط ملكه‌ كریستینای سوئدی بنیانگزاری شده، پس از 61 سال انتشار به صورت روزنامه‌‌های كاغذی، از این پس تنها به صورت دیجیتالی منتشر می‌شود.
این تقدیری‌ست كه بسیاری از نویسندگان و خوانندگان بیم آن را دارند كه در انتظار بسیاری از روزنامه‌ها و مجلات با ارزش دنیا باشد.
هانس هولم، كه بیش از 20 سال سر ویراستار یكی از مجلات قدیمی این كشور بوده، در این خصوص گفته است كه آنان فكر می‌كنند دیجیتالی شدن چنین روزنامه‌یی یك فاجعه‌ی فرهنگی است. وی هم‌چنین افزوده است كه ملكه كریستینا برای انتشار اخبار مربوط به امور ایالت، دستور به انتشار روزنامه داده است. اولین نسخه‌ی این روزنامه كه بیشتر شبیه به جزوه بوده، پس از انتشار برای شهرها و شهرستان‌های كشور ارسال شده است.
این روزنامه‌ی قدیمی تا كنون با تیتراژ 1000 نسخه در روز منتشر می‌شده، اما برآورد می‌شود نسخه‌ی دیجیتالی روزنامه در اینترنت خوانندگان بیشتری جذب كند.
روزنامه‌ی یادشده اكنون توسط آكادمی سوئد اداره می‌شود، دانشگاهی كه برای كسب جایزه‌ی ادبی نوبل معروف است. اما به گزارش یك انجمن دولتی، امتیاز روزنامه به تازگی به یك شركت سوئدی فروخته شده است.
صرفنظر از دیجیتالی شدن، روزنامه‌ی Post-och Inrikes Tidningar هم‌چنان قدیمی‌ترین روزنامه‌ی ثبت شده در انجمن روزنامه‌های جهان خواهد بود.
لری كیلمن، سخنگوی انجمن روزنامه‌های جهان گفته است كه روزنامه‌ی دیجیتالی نیز روزنامه است، پس آنان نام این روزنامه را همواره در لیست روزنامه‌های دنیا ثبت خواهند كرد و قدیمی‌ترین آنان محسوب می‌شود.

دوشنبه 26/9/1386 - 17:49
موبایل

استقبال و عضویت برای دست‌رسی به اینترنت از طریق پهن‌باند در كشورهای اروپایی در سال گذشته، كاهش یافته است.

براساس گزارش ECTA نرخ استقبال و عضویت برای دست‌رسی به اینترنت از طریق پهن‌باند در كشورهای اروپایی در سال گذشته، كاهش یافته است.
در گزارشی كه روز گذشته در این زمینه منتشر گردیده، اشاره شده است كه تعداد متقاضیان عضویت برای استفاده از اینترنت به وسیله‌ی پهن‌باند در اروپا، در سومین سه ماهه‌ی سال 2006 در حدود 7 درصد افزایش داشته است اما این میزان رشد در مدت زمان مشابه از سال 2005 بیش از 23 درصد بوده است.

در برخی از كشورهای اروپایی مانند دانمارك و بلژیك، رشد تعداد كاربران اینترنتی پهن باند تقریبا متوقف شده است، چرا كه آنان تنها رشدی در حدود 3 درصد را تجربه كرده‌اند. فرانسه پس از استقبال خوب از اینترنت پهن باند در سال 2005، در سال 2006 تنها در حدود 10 درصد رشد استفاده از این سرویس را داشته و اسپانیا، سوئد و استرالیا نیز با كاهش قابل توجهی در استفاده از اینترنت پهن باند، روبه‌رو شده‌اند.
به گفته‌ی كارشناسان، كاهش استقبال مردم از اینترنت پهن باند در كشورهای اروپایی كه خود پیشتازان انقلاب پهن باند بوده‌اند، تعجب برانگیز و نیز تا حدودی ناامید كننده خواهد بود.

این در حالی‌ست كه در انگلستان مردم بیش از گذشته برای دست‌رسی به اینترنت به وسیله‌ی پهن باند، درخواست كرده و یا عضو شده‌اند. در كشور آلمان نیز درخواست كاربران برای پهن باند هم‌چنان روند رو به رشدی را تجربه می‌كند.
اروپا، جایگاه برخی از كشورهای اصلی ارایه دهنده‌ی پهن‌باند در دنیاست. اگرچه به اعتقاد كارشناسان مربوط بیم آن می‌رود كه اگر مسولان این زمینه به فكر نباشند در آینده‌یی نه چندان دور، اروپا موقعیت كنونی خود در این بازار را از دست بدهد.

دوشنبه 26/9/1386 - 17:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته