• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 920
تعداد نظرات : 244
زمان آخرین مطلب : 4683روز قبل
آموزش و تحقيقات

محققان آمريکايي اعلام کردند کودکاني که روزانه دو2 ساعت را صرف اسباب بازي‌هاي الکترونيکي يا تلفن همراه مي‌کنند سلامت مفاصل خود را با خطر مواجه مي‌کنند.

اين تحقيق که رفتار شرط بندي کودکان را مطالعه مي‌کرد بيش از 257 کودک و نوجوان 15 ساله را مورد بررسي قرار داد.

 

يافته‌هاي اين مطالعه نشان داد که کودکاني که از«Xbox» يا «Gameboy» استفاده مي‌کنند بيشترين ميزان درد را تجربه مي‌کنند.

يوسف يازيچي محقق در خصوص اين تحقيق گفت: اين مطالعه تاثيرات منفي بازي‌هاي رايانه‌اي و استفاده از تلفن همراه بر مفاصل کودکان را نشان مي‌دهد و نگراني درباره تاثير فناوري‌هاي جديد بر سلامت را بيش‌تر مي‌کند.

دوشنبه 23/3/1390 - 4:6
آموزش و تحقيقات

با وجودي كه متخصصان تغذيه همواره به خوردن ماهي بعنوان يك منبع غذايي بسيار مفيد توصيه مي‌كنند اما نتايج يك بررسي جديد نشان داده است كه ماهي سرخ شده به اندازه چيپس براي سلامت قلب خطرناك و مضر است.

اين بررسي تاييد مي‌كند كه مصرف ماهي سرخ كرده و چيپس حتي يك نوبت در هفته خطر ابتلا به بيماري قلبي را افزايش مي‌دهد.

متخصصان در اين مطالعه تاييد كردند از سوي ديگر مصرف ماهي پخته و آب پز احتمال ابتلا به اين قبيل بيماري‌ها را تا 30 درصد كاهش مي‌دهد.

اين كارشناسان تغذيه ادعا كرده‌اند كه ماهي سرخ كرده نه تنها خاصيتي ندارد بلكه برعكس احتمال بروز امراض قلبي را تا 50 درصد تشديد مي‌كند. در واقع سرخ كردن ماهي تمام خواص مفيد آن را از بين مي‌برد و آن را به يك خوراكي مضر تبديل مي‌كند.

در اين بررسي‌ها، عادات تغذيه‌اي در 84 هزار و 493 زن 50 تا 79 ساله طي يك دوره 8 ساله مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. نتايج آزمايشات معلوم كرد افرادي كه در هفته 5 نوبت يا بيشتر از ماهي پخته و آب پز استفاده كردند احتمال حمله قلبي در آنها تا 30 درصد كاهش پيدا مي‌كند.

از سوي ديگر، زناني كه در اين مطالعه حتي يك نوبت ماهي سرخ كرده در طول هفته مصرف كردند بيش از 48 درصد در معرض خطر نارسايي و مشكلات قلبي قرار گرفتند. علاوه بر اينها احتمال ابتلا به اضافه وزن و تمايل به مصرف كالري بيشتر در زناني كه ماهي سرخ كرده خورده بودند، افزايش پيدا كرد.

به گزارش روزنامه ديلي اكسپرس چاپ انگليس، اين متخصصان چنين نتيجه گرفتند كه وقتي افراد به طور منظم از ماهي پخته يا آب پز استفاده مي‌كنند فعال‌تر هستند تناسب جسمي بهتري دارند و كمتر سيگار مي‌كشند.

دوشنبه 23/3/1390 - 4:6
آموزش و تحقيقات

يك مطالعه جديد نشان داد چرا زنان باردار مبتلا به سرطان با افزايش خطر رشد سرطان و متاستاز و تكثير سلولهاي تومور مواجه هستند.

 اين مطالعه حاكيست در طول دوره بارداري تعداد سلولهاي طبيعي قاتل كه نوعي از سلولهاي سيستم ايمني بدن هستند كاهش پيدا مي‌كند و اين تغيير شرايط را براي رشد تومورهاي فعلي به نقاط جديد در بدن و گسترش سرطان فراهم مي‌سازد.

دكتر ايوان استامنكوويك رييس دپارتمان پاتولوژي آزمايشي در دانشگاه سوئيسي لائوسان در اين آزمايشات اظهار داشت: مطالعه ما شواهد پزشكي را ارائه مي‌كند مبني بر اينكه وضعيت ايمني درون بدن و مصونيت ذاتي هر فرد نقش مهم و اصلي را در حفاظت از بافت‌ها در برابر متاستاز و رشد تومور ايفا مي‌كند.

دكتر استامنكوويك رييس دپارتمان پاتولوژي آزمايشي در دانشگاه سوئيسي لائوسان در اين آزمايشات اظهار داشت: مطالعه ما شواهد پزشكي را ارائه مي‌كند مبني بر اينكه وضعيت ايمني درون بدن و مصونيت ذاتي هر فرد نقش مهم و اصلي را در حفاظت از بافت‌ها در برابر متاستاز و رشد تومور ايفا مي‌كند.

دكتر استامنكوويك و دستياران وي دريافتند كه موش‌هاي باردار خيلي بيشتر از ساير موش‌ها با كاهش اين سلولهاي طبيعي مدافع مواجه مي‌شوند و درعين حال ميزان كارآيي و عملكرد اين سلولها در موش‌هاي نر ضعيف‌تر و تاثير آنها كمتر است.

به گزارش مجله آنلاين لايوسانيس، اين متخصصان همچنين دريافتند آنچه كه باعث مي‌شود تعداد سلولهاي طبيعي قاتل و اثرگذاري آنها كاهش پيدا كند نوع ديگري از سلولهاي سيستم ايمني بدن موسوم به سلولهاي سركوبگر ناشي از ميلوئيد هستند.

بنا براين يافته اگر روش درماني بوجود آيد كه بتواند فعاليت اين گروه دوم از سلولها را متوقف كند در نتيجه سيستم ايمني بدن تقويت مي‌شود و بدن در برابر متاستاز تومور سرطاني، مقاومت بيشتري از خود بروز مي‌دهد.

اين مطالعه به طور مفصل در مجله «مطالعه باليني» به چاپ رسيده است.

دوشنبه 23/3/1390 - 4:3
آموزش و تحقيقات

محققان مرکز سلامتي سنديگو با مطالعه وضعيت فيزيکي بهبوديافتگان سرطان پستان دريافتند افرادي که در وضعيت نامناسب بدني و سلامت جسمي قرار دارند، بيشتر در معرض عود مجدد بيماري يا حتي مرگ هستند.

طبق اين مطالعه مشخص شد نجات يافتگان از سرطان پستان که داراي سلامت فيزيکي ضعيفي هستند، احتمال برگشت سرطان و يا ابتلا به يک نوع سرطان سينه جديد در آن‌ها 27 درصد بيشتر از ساير زنان است.

در اين پژوهش سلامت فيزيکي همچنين روي بازماندگان به هر صورتي اثرگذار بود، بدين ترتيب که خطر مرگ در بين افراد داراي سلامت فيزيکي ضعيف به هر دليلي 67 درصد بيشتر از سايرين بود.

محققان مرکز سلامتي مورس در سنديگو از اطلاعات حاصل از 3 مطالعه شامل پروسه‌هاي بعد از نجات يافتن از سرطان موسوم به ABC استفاده کردند و ارتباط سلامت فيزيکي و زنده ماندن را مورد تحليل قرار دادند.

بر اساس اين گزارش امتياز سلامت فيزيکي براي 9 هزار و 387 نجات يافته از سرطان سينه در مراحل اوليه بوسيله يک مطالعه چند منظوره بعد از تشخيص به بيماري اندازه گيري شد، اين امتياز سلامت فيزيکي شامل اطلاعاتي در خصوص چگونگي درک فردي از عملکردهاي فيزيکي درد بدن و محدوديتهاي ايجاد شده توسط مشکلات فيزيکي بود که حدود نيمي از زنان مورد مطالعه داراي يک امتياز سلامت فيزيکي ضعيف بودند.

همچنين بر اين اساس مشخص شد افراد با ضعف جسماني، فعاليت کمتر و شاخص حجم بدن بيشتري داشتند و 64 درصد بيشتر از سايرين با مشکلات خواب درگير بوده و 50 درصد بيشتر از سايرين دچار فشار خون بالا، ديابت و آرتروز بودند.

يکشنبه 22/3/1390 - 3:24
اخبار

 

حسين عباسي ترجمه كتاب «انديشه‌هاي پرفسور برهان قيوم» استاد سوري‌تبار دانشگاه سوربن را آماده چاپ دارد.

 

اين مترجم  گفت: پرفسور برهان قيوم استاد علوم اجتماعي و مطالعات اجتماعي است و بيش از 15 كتاب و ده‌ها مقاله نوشته است.

وي ادامه داد: بخشي از اين كتاب به مصاحبه‌هاي تلفني و اينترنتي من با پرفسور قيوم اختصاص دارد و سه فصل‌ از كتاب مقولاتي را شامل مي‌شود كه دكتر قيوم به آن‌ها پرداخته است؛ از جنبش‌هاي اسلامي گرفته تا خرد و آگاهي، مقوله فرهنگ، گفت‌وگوي تمدن‌ها، احزاب سياسي جهان عرب و مسايلي از اين دست.

وي خاطرنشان كرد: اين كتاب نيازمند بازنگري است كه پس از انجام آخرين اصلاحات با همكاري نشر يادآوران به چاپ مي‌رسد.

 

يکشنبه 22/3/1390 - 3:23
آموزش و تحقيقات

 

يك آزمايش جديد نشان داد افراد چاق و كساني كه رژيم غذايي پر چرب دارند با خطر آسيب‌ دسته‌اي از نورون‌ها (سلولهاي عصبي) مواجه هستند كه در بخش كليدي مغز در كنترل وزن نقش دارند.

وقتي اين گروه از نورونها در اثر مصرف زياد غذاهاي چرب آسيب ببينند مغز در كنترل وزن بدن دچار مشكل و ناتواني مي‌شود.

دكتر جوشوآتالر، كارشناسان مركز ديابت و چاقي اكسلنس در دانشگاه واشنگتن و دستياران وي روي مغز موشهاي آزمايشگاهي مطالعه كردند كه براي دوره‌هاي كوتاه مدت و بلندمدت از رژيم‌هاي غذايي پرچرب استفاده كرده بودند.

اين موشها به گروههاي 6 تا 10 تايي تقسيم شدند و در دوره‌هاي يك روزه تا هشت ماهه به آنها غذاهاي پرچرب داده شد. سپس در طول اين دوره‌ها مغز موشها به دقت و با جزئيات مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. در اين بررسي‌هاي دقيق متخصصان متوجه آسيب‌ديدگي و در نهايت از دست رفتن نورونها حياتي تنظيم كننده وزن در مغز موش‌ها شدند.

دكتر تالر در بيانيه‌اي تاكيد كرد: احتمال آسيب‌ديدگي سلولهاي مغزي در صورت مصرف زياد غذاهاي پرچرب مي‌تواند توجيه كند كه چرا براي اين افراد چاق كم كردن وزن كار دشواري است.

به گزارش روزنامه بلومبرگ، اين متخصصان دريافتند اگر موشها 3 روز متوالي از غذاهاي چرب مانند رژيم غذايي معمول آمريكايي استفاده كنند پس از اين 3 روز خيلي بيشتر كالري مصرف مي‌كنند و به مرور در طول اين مطالعات به وزن آنها افزوده مي‌شود.

دكتر تالر چنين نتيجه گرفت كه اگر بتوان دارويي توليد كرد كه از احتمال آسيب‌ديدگي به اين نورونها جلوگيري كند مي‌توان به راه‌كاري موثر براي مقابله با پرخوري و چاقي دست پيدا كرد.

 

يکشنبه 22/3/1390 - 3:23
آموزش و تحقيقات

كلم بروكلي حاوي ماده‌اي موسوم به سولفورافان است كه به طور انتخابي سلولهاي سرطاني را مورد هدف قرار داده و اين سلولها را به روش موثر نابود مي‌سازد.

اين ماده در عين حال روي سلولهاي طبيعي و سالم عضو مربوطه تاثير منفي بر جاي نمي‌گذارد. اين متخصصان در آزمايشات خود تاثير سولفورافان موجود در كلم بروكلي را روي سلولهاي سرطاني پروستات مورد بررسي قرار دادند.

دكتر اميلي هو، متخصص و كارشناس اصلي اين مطالعات در انستيتو پائولينگ در دانشگاه دولتي اورگون در اين باره گفت: ماده سولفورافان كه به مقدار زياد در كلم بروكلي و برخي از انواع سبزيجات ديگر از اين گروه يافت مي‌شود از عملكرد آنزيم‌هايي موسوم به HDAC جلوگيري مي‌كند. عملكرد بازدارنده اين آنزيم‌ها به لحاظ دارويي و رژيمي از سوي اين متخصصان مورد آزمايش قرار گرفته است.

دكتر هو در بيانيه‌اي تاكيد كرد: آزمايشات ما نشان داد كه با دستكاري و ايجاد تغييرات در فعاليت اين آنزيم مي‌توان روي عملكرد ژن‌هاي خاموش به گونه‌اي تاثير گذاشت كه فعاليت طبيعي سلولهاي بدن دوباره از سر گرفته شود.

به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، وي تصريح كرد: اين يافته نشان مي‌دهد كه اگر ما تصور داشته باشيم از سولفورافان بعنوان يك ماده ضد سرطان و درماني در مبتلايان به سرطان استفاده كنيم به نتايج سودمندي دست خواهيم يافت و مطالعات اخير ما در واقع خاصيت ضد سرطاني كلم بروكلي را كه حاوي اين ماده است تاييد مي‌كند.

اين يافته‌ها در مجله «تغذيه مولكولي و مطالعات تغذيه» منتشر شده است.

يکشنبه 22/3/1390 - 3:21
اخبار

كتاب «زندگاني حضرت محمد(ص)، معصوم اول، پيغمبر خاتم» تأليف «عزت‌الله رحمتي‌چاغروند» منتشر شد.

 

اين كتاب در 441 صفحه و 16 فصل شامل شبه جزيره عربستان، ابراهيم خليل(ع)، خديجه بانوي اسلام، نخستين جلوه حقيقت، ابتداي نزول قرآن، هجرت حضرت محمد(ص) مبدا تاريخ و تحول، معراج از نظر قرآن، حديث فتح مكه پايان قدرت سياسي مشركان در حجاز، جهاد، نبوت و امامت توأم بودند، رحلت پيغمبر(ص)، داستان سقيفه بني‌ساعده، سيره پيامبر اعظم(ص) در بندگي و عبادت و ارزش كار تأليف شده است.

 

در فصل شانزدهم اين كتاب با عنوان معجزات حضرت محمد(ص) از شق‌القمر، نداشتن سايه، برگرداندن خورشيد، شفاي قتاده بن نعمان ظفري، شفاي كودك، غذا و ميوه‌هاي بهشتي، نور در تازيانه، آگاهي از درون ديگران، شفاي مرض استسقاء، شير از گوسفند لاغر، زنده شدن يكي از فرزندان انصار، اطاعت درخت، باران مدينه، بارور شدن درخت خرما، تير آب‌زا، شتر سعادتمند و شفاي زخم‌هاي علي(ع) از معجزات پيامبر اكرم(ص) عنوان شده است.

 

همچنين در بخشي از اين كتاب با عنوان اعجاز قرآن عنوان شده است: اعجاز قرآن بسيار روشن است با وجود چندين تحدي كه در قرآن آمده هنوز كسي نتوانسته همانند آن‌ را بياورد در هزار و چهارصد سال در هيچ يك از ملل عالم و اقوام گيتي نه در غرب و نه در عجم و نه در نژاد سفيد و نه زرد و نه سياه و نه سرخ كسي نتوانسته نظيري براي قرآن بياورند.

 

اولين اثر اين مؤلف لرستاني زندگاني حضرت ابوالفضل(ع) پرچمدار كربلا و مظهر وفا بود كه در دومين دوره انتخاب كتاب سال لرستان كتاب ممتاز سال 78 و در حوزه مذهبي بخش ويژه عاشورا كتاب برتر سال 87در استان لرستان شد.

يکشنبه 22/3/1390 - 3:20
اخبار

پيرمرد ايلامي که اينک 80 سال عمر خود را پشت سر مي‌گذارد امسال نيز روزه داري اش را از اول رجب شروع کرد يعني روزه 90روزه‌اش را بازهم مثل هميشه امسال نيز تکرار کرد.

غلام رحيم زاده افزود: از دوران کودکي آنگاه که ايلام تنها يک دهکده بود روزه‌ام را از همان روز اول رجب شروع و تا آخرين روز از ماه رمضان با شادابي ادامه مي دهم.

وي انگيزه‌اش از روزه داري مستحبات در دو ماه مبارک رجب و شعبان را انگيزه‌اي مذهبي و بهداشتي برشمرد و افزود: من با روزه سرحالترم، با اين کار هم دنيا را دارم وهم آخرتم را انشاء الله خواهم داشت.

اين پيرمرد 80ساله ايلامي تاکيد کرد: از آنجاکه سالهاست چندين دهه از عمرم را به روزه داري گذرانده‌ام چه در فصل گرما و چه در فصول ديگر، احساس خستگي در من بوجود نمي‌آيد، من از روزه گرفتنم لذت مي برم.

غلام زاده اظهارداشت: سبکي روح و روان، شادابي و نشاط با معنويت لذت‌هايي هستند وصف ناپذير در روزه داري، من از روزه گذشت آموختم لذا توصيه مي‌کنم حتما عفو را سرمشق خود قرار دهيم و کينه را از وجودمان طرد كنيم.

اين پيرمرد 80ساله ايلامي در طول روز با وجود گرماي طاقت فرسا در اغلب ساعت‌ها درپي خدمت كردن بدون دريافت وجه به عطارها و مغازه‌داران است.

يکشنبه 22/3/1390 - 3:18
سلامت و بهداشت جامعه

در اين فصل گرماي خيابان‌ها شديدتر، عطش مردم به نوشيدن مايعات خنك بيشتر و صف‌هاي بستني و آبميوه فروشي‌ها طويل‌تر مي‌شود اما آيا راهي براي مقابله با اين گرماي زياد و آزار دهنده وجود دارد.

سايت تخصصي ماي هلت ديلي نيوز، در يك مقاله جديد فهرستي از چند اقدام سريع و موثر را ارائه كرده است كه براي مقابله با گرمازدگي تاثيرقابل توجهي دارند.

در اين مقاله توصيه شده است كه اولين نكته مهم اين است كه تا حد امكان بدنتان را خنك نگه داريد و در محيط‌هاي خنك بيشترين ساعات روز را سپري كنيد. سعي كنيد خيلي باتحرك و به شدت كار نكنيد و حتي‌المقدور در فضاهاي سرپوشيده بمانيد. آلاسكا و بستني يخي كمتر بخوريد. تا حد امكان به استخر برويد و شنا كردن را در برنامه خود قرار دهيد. بيشتر از لباس‌هاي نخي آزاد با رنگ روشن استفاده كنيد.

در صورتي كه احساس كرديد دماي بدنتان در حال افزايش است مي‌توانيد مدت كوتاهي سرتان را داخل قسمت فريزر يخچال نگه داريد. وقتي در ترافيك در خيابان و پشت چراغ قرمز قرار گرفته‌ايد تا حد امكان زيرسايه درختان توقف كنيد.

 از مجادله و بحث كردن با مردم و اطرافيان خود پرهيز كنيد چون اين كار دماي بدن شما را افزايش مي‌دهد. مي‌توانيد براي اينكه خنك‌تر شويد هندوانه بخوريد و روي هندوانه مقدار زيادي شربت سرد و يخ‌دار بريزيد.

در صورت امكان بعد از ساعت 8 شب دوش آب سرد بگيريد، اگر برايتان مقدور است مدتي از وقت خود را در اماكني كه دستگاه تهويه و خنك‌كننده هوا هميشه روشن است بگذرانيد. زير پنكه سقفي بخوابيد كه با سرعت كامل كار مي‌كند و يا شب‌ها در تراس بخوابيد. در پايان نيز با خوشبيني دعا كنيد كه هرچه زودتر باران ببارد.

يکشنبه 22/3/1390 - 3:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته