• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 920
تعداد نظرات : 244
زمان آخرین مطلب : 4678روز قبل
آموزش و تحقيقات

متيو هرينگ از دانشگاه کاروليناي جنوبي مي‌گويد: نتيجه پژوهش‌هايي که در خصوص تاثير ورزش بر اختلال اضطراب فراگير(GAD) انجام داديم، نشان داد که تمرين ورزشي بهترين و امن‌ترين روش براي کاهش نشانه‌هاي اين اختلال است.

اين پژوهشگر كه نتيجه تحقيقات خود را در نشست سالانه کالج آمريکايي پزشکي ورزشي ارائه كرده، مي‌افزايد: روش‌هاي ديگر درمان اختلال اضطراب فراگير داراي محدوديت بوده و عوارض جانبي به همراه دارند.

هرينگ بر نياز به تحقيق در خصوص تاثير ورزش بر ديگر جوانب اختلال اضطراب فراگير تاکيد دارد.

بر پايه اين گزارش، روش‌هاي درماني فعلي شامل دارو و رفتار درماني تاثير محدودي بر درمان اختلال اضطراب فراگير(GAD) دارند.

دوشنبه 23/3/1390 - 4:13
آموزش و تحقيقات

دکتر ريچارد آلمان رييس دانشگاه آلاباما در اين خصوص گفت: خانواده‌ها يا دوستان مي‌بايست افراد سالخورده را در فصل گرم و مرطوب کنترل کنند تا در صورت مشاهده هرگونه نشانه تنش گرمايي، مراقبتهاي پزشکي لازم را به عمل آورند.

وي گفت: تغييرات دما بر اثر گرماي هوا در افراد سالخورده تاثير زيادي بر دماي بدن آنان دارد و مي‌تواند در موارد زيادي خطرناک باشد.

دکتر آلمان افزود: همچنين مواردي از قبيل بيماريهاي مزمن، ميزان داروهاي مصرفي و ميزان فعاليت سالخوردگان، آنان را در مقابل تشديد گرماي هوا حساس مي‌کند.

وي توصيه مي‌کند تا آن جا که ممکن است افراد سالخورده در فصل گرم و مرطوب در محيط داخل منزل که از سيستم تهويه مطبوع برخوردار است، باقي بمانند و كمتر از منزل خارج شوند.

دوشنبه 23/3/1390 - 4:11
نجوم

اين ستاره‌هاي همنوع‌خوار كه آواره‌هاي آبي‌رنگ نام دارند در بخش‌هاي ديگر راه شيري مشاهده شده‌اند.

 

اين ستاره‌ها به نظر مي‌رسد كه در زمان نزديكي به ستاره‌هاي ديگر در حال شكل‌گيري از لحاظ سني جوانتر به نظر رسيده و داغتر و آبي‌تر به چشم بخورند.

 

ستاره‌شناسان به اين امر ظنين هستند كه ستارگان آواره آبي از اين جهت به طور دائمي جوان به نظر مي‌رسند كه احتمالا سوخت‌هاي هيدروژني ساير ستارگان را در پي ادغام با آنها مي‌دزدند.

 

اين ستارگان همنوع‌خوار معمولا در خوشه‌هاي ستاره‌اي متراكم پيدا مي‌شوند كه در آنها ستارگان اين شانس را دارند كه از يكديگر تغذيه كنند. با اين حال دانشمندان اكنون دريافته‌اند كه ستارگان آبي آواره در منطقه متراكم و پرستاره برآمدگي كهكشاني كه اطراف مركز كهكشان راه شيري را فراگرفته، حضور دارند.

 

محققان با استفاده از تلسكوپ هابل ناسا به مشاهده 180 هزار ستارع در داخل و نزديكي اين برآمدگي پرداخته و دريافتند كه 42 ستاره آبي غيرعادي در اين مجموعه حضور دارند كه بسيار جوانتر از ساير ستارگان به نظر مي‌رسند.

دوشنبه 23/3/1390 - 4:11
آموزش و تحقيقات

نتايج اين پژوهش جديد نشان داده است در بسياري از موارد ويتامين نياسين که براي افزايش کلسترول خوب تجويز مي‌شود، هيچ مزيتي بر درمان ساده با استاتين‌ها ندارد. بنابراين تصور موجود درباره نحوه اثرگذاري کلسترول خوب تا کنون اشتباه بوده است. اين يافته بي ترديد روش درمان بيماري کلسترول بالا را از اين پس تغيير خواهد داد. همچنين به احتمال زياد روش جاري درمان ميليون‌ها بيمار قلبي در جهان را نيز تغيير مي‌دهد.

بر اساس پژوهشهاي انجام شده، سطح کلسترول خوب يا HDL(ليپوپروتئين با چگالي بالا)، در بدن نبايد بيش از حد پايين باشد؛ زيرا اين ذرات به از ميان بردن چربي اضافه خون کمک کرده و متعاقبا از اکسيده شدن و رسوب چربي بر ديواره رگ‌ها جلوگيري مي‌کنند. اگر ميزان HDL خون کمتر از 40 ميلي گرم بر دسي ليتر(bl/mg) باشد، خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي به شدت افزايش خواهد يافت.

ميزان متوسط و قابل قبول اين نسبت بايد بين 40 تا 59 ميلي‌گرم بر دسي ليتر باشد و بالا رفتن اين عدد از 60 بسيار عالي است؛ زيرا خطر ابتلا به نارسايي‌هاي قلبي عروقي باز هم کمتر خواهد شد.

دو عامل ژنتيک و شيوه زندگي هر فرد، نقش مهمي در سطح کلسترول خون وي بر عهده دارند. ممکن است عده‌اي به طور طبيعي مستعد داشتن HDL کم يا زياد باشند.

چنين افرادي براي بالا بردن ميزان کلسترول خوب بدن خود با روش‌هاي طبيعي همچون رژيم غذايي و ورزش با مشکل بيشتري مواجه خواهند شد و بايد طبق دستور پزشک از داروهاي کمکي نظير نياسين(niacin) و ويتامين B3 استفاده کنند كه چنان‌كه گفته شد، در بسياري از موارد ويتامين نياسين که براي افزايش کلسترول خوب تجويز مي‌شود، هيچ مزيتي بر درمان ساده با استاتين‌ها ندارد.

پژوهشگران مي‌گويند سيگار کشيدن، مصرف غذاهايي با چربي ترنس(fats trans)، اضافه وزن شديد، بي‌تحرکي و استفاده از قرص‌هاي ضدبارداري که حاوي مقدار زيادي پروژسترون باشند، همه مي‌توانند به کاهش کلسترول خوب يا HDL منجر شوند.

دوشنبه 23/3/1390 - 4:9
آموزش و تحقيقات

طبق آمار كالج آمريكايي آلرژي، آسم و ايمونولوژي در ايالات متحده هر سال بيش از نيم ميليون نفر پس از گزيده شدن با نيش حشرات به بخش اورژانس بيمارستان‌ها و درمانگاه‌ها منتقل مي‌شوند و از اين تعداد حداقل 50 نفر جان خود را از دست مي‌دهند.

اين كالج اخيرا دستورالعمل‌هاي جديد و به روز شده‌اي را براي تشخيص و درمان افراد مبتلا به حساسيت بالا به نيش حشرات ارائه كرده است. اين مركز معتبر پزشكي و درماني سه توصيه اصلي را براي افرادي كه به نيش حشرات آلرژي دارند ارائه كرده است كه شامل استفاده از واكسن‌ها و آمپول‌هاي ضد آلرژي، جلوگيري از هر نوع گزيدگي نيش حشرات از جمله زنبور عسل و آگاهي از عوامل تشديد كننده احتمال واكنش شديد آلرژيك هستند.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه آمپول‌هاي ضد آلرژي در پيشگيري از واكنش‌هاي آلرژيك به نيش حشرات موثر هستند. اين آمپول‌ها در واقع مانند واكسن عمل مي‌كنند به طوري كه بدن گيرنده‌ها را در برابر مقادير بيشتري از آلرژي‌زاها در نيش حشرات قرار مي‌دهند تا طاقت سيستم ايمني بدن آنها در مقابل اين فاكتور حساسيت زا افزايش پيدا كند.

اين متخصصان تاكيد كردند هرچند زنبورهاي عسل از ديگر حشرات گزنده كمتر تهاجمي هستند اما با اين حال موارد زيادي از واكنش‌هاي شديد آلرژيك ناشي از گزيدگي با نيش زنبورهاي عسل هستند به همين خاطر افراد بويژه اگر حساسيت دارند بايد هرچه بيشتر از زنبورهاي عسل به اندازه ساير حشرات دوري كنند.

به گزارش سايت اينترنتي هلت دي نيوز، مهمترين علائم واكنش‌هاي شديد آلرژيك به نيش حشرات شامل سوزش، خارش و تورم در ناحيه گزيدگي، گرفتگي سينه و دشواري در تنفس، متورم شدن بيني، لب‌ها، زبان، گلو و بالاخره سرگيجه و از دست دادن هوشياري هستند.

كارشناسان پزشكي تاكيد دارند هر فردي كه هر يك از اين علائم را پيدا كند بايد هر چه سريعتر به نزديكترين مركز فوريت‌هاي پزشكي منتقل شود.

دوشنبه 23/3/1390 - 4:9
اخبار

فاطمه صانعي رمان «قصه آن زن» را كه به زندگي يك پزشك زن و شرايط اجتماعي او مي‌پردازد به تازگي منتشر كرده است.

 

فاطمه صانعي گفت: اين رمان زندگي يك پزشك زن را روايت مي‌كند و به تاثير التهابات و شرايط سياسي بر شرايط خانواده او مي‌پردازد.

وي افزود: چون مرد خانواده به يكي از جناح‌هاي سياسي منتسب است بعد از بركناري آن جناح، كارش را از دست مي‌دهد و زن به خاطر ارسال ضد امواج‌هاي ماهواره دچار بيماري‌ ام اس مي‌شود و مشكلات بسيار زيادي را تحمل مي‌كند.

اين نويسنده با اشاره به رمان «قصه آن زن» عنوان كرد: اين رمان قرار بود، رماني اجتماعي سياسي باشد اما از آنجا كه 68 صفحه‌اش حذف شد ممكن است آن انسجامي را كه قرار بود شرايط اجتماعي و خانوادگي را در بستر سياست نشان بدهد، كمي از دست داده باشد. اما من تا آن جا كه توانسته‌ام تلاش كرده‌ام تا تاثير وقايع سياسي را بر اين خانواده نشان بدهم و وقايع سياسي را با وقايع اجتماعي همراه كنم.

رمان «قصه آن زن» در نشر فراديد، با تيراژ 1000 نسخه، در 28 صفحه و قيمت 5000 تومان منتشر شده است.

اين نويسنده از در دست انتشار بودن يك رمان و مجموعه شعري ديگر از خود خبر داد و گفت: اين دو كتاب تا شهريور ماه منتشر مي‌شوند.

دوشنبه 23/3/1390 - 4:8
آموزش و تحقيقات

اين کتاب که اکنون در مرحله‌ي صفحه‌آرايي است، شايد جزو نخستين کتاب‌هاي پژوهشي باشد که توسط يک ايراني درباره‌ي سنگ‌نوشته‌هاي کشور ديگري نوشته مي‌شود. عکاس و مؤلف اصلي اين کتاب «سيدمحمد وحيد موسوي جزايري» پيش از اين، آثار زير را چاپ کرده است:

 

ــ جلد نخست کتاب دانشنامه‌ي خط کوفي: آموزش خوش‌نويسي «خط کوفي اوليه» همراه مجموعه‌اي رنگي از آثار اساتيد و اشياي کهن کوفي.

 

ــ کتاب خط و خوش‌نويسي در سه مجلد (جلد نخست: خط کوفي؛ جلد دوم: سبک‌هاي نسخ و ثلث؛ جلد سوم: تايپوگرافي) با ترجمه‌ي کامل انگليسي داراي نشان ملي يونسکو.

 

ــ گنجينه‌ي سکه‌ها، آيينه‌ي تاريخ و هنر: آلبومي از سکه‌هاي دوران اسلامي در موزه‌ي حيدرزاده.

 

ــ آلبوم‌هاي نسيم شرق (آلبوم خوش‌نويسي از آثار «خط کوفي» موسوي جزايري)، مهر نگارين (آلبوم خوش‌نويسي از آثار موسوي جزايري به «خط کوفي»)، مسيح جان (آلبوم خوش‌نويسي از آثار موسوي جزايري در سبک‌هاي «کوفي، نسخ، ثلث و تايپوگرافي»)، مشک افشان (آلبوم خوش‌نويسي از آثار «خط نسخ» موسوي جزايري) و هفتم فلک (18 اثر در قالب يک آلبوم تايپوگرافي با موضوع «بسم‌الله الرحمن الرحيم»).

دوشنبه 23/3/1390 - 4:8
اخبار

اين كتاب در سال 2006 توسط انتشارات دانشگاه هنر به زبان انگليسي منتشر شد و با گذشت پنج سال از انتشار آن، امسال عنوان پرفروش‌ترين کتاب علمي در زمينه‌ موسيقي ايراني را در اروپا و آمريكا به خود اختصاص داده است.

 

در عين حال اين كتاب در حال حاضر به عنوان منبع اصلي شناخت ريتم موسيقي ايراني در دانشگاه «هاروارد» نيز تدريس مي‌شود.

 

به گفته محمد آزاده‌فر ، انتشارات دانشگاه هنر تا پيش از اين چاپ کتاب‌هاي علمي به زبان انگليسي را در دستور کار خود نداشت، اما اميد است اين تجربه موفق زمينه‌ي جديدي را براي بالابردن سهم ايران در توليد علم به ويژه در حوزه‌ي هنري فراهم آورد.

 

او با تاكيد بر ضرورت انتشار كتاب‌هاي علمي هنر در حوزه بين‌الملل ،عنوان كرد: از آنجايي که بيشتر آثار علمي در مورد هنر ايراني توسط مستشرقين غير ايراني نوشته شده است،لذا خلاء زيادي در زمينه طرح انديشمندان ايراني وجود دارد. از اين رو علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر ايراني همه جاي دنيا علاقه‌ي زيادي به خواندن نتيجه تحقيقات و آراي انديشمندان ايراني در مورد فرهنگ و هنر ايران زمين هستند. اين امر ضرورت تغذيه‌ي جامعه‌ي جهاني به خواندن موضوعات مرتبط به فرهنگ و هنر ايراني توسط دانشگاههاي داخلي را دو چندان مي‌کند.

 

اين پژوهشگر و مدرس رشته موسيقي درباره انتخاب کتاب «ساختار ريتم در موسيقي ايراني» (Rhythmic Structure in Iranian Music) به عنوان پرفروش‌ترين کتاب علمي موسيقي در سه ماهه نخست سال 2011 ، گفت: با معرفي اين کتاب در مجامع علمي جهان به تدريج توزيع‌کنندگان بين‌المللي به اين کتاب اقبال نشان دادند به گونه‌اي که آمازون (بزرگترين کمپاني توزيع کتاب در دنيا) اين کتاب را براي توزيع در کشورها برگزيد و به تدريج اين کتاب جايگاه نخست را در زمينه فروش کتاب‌هاي علمي موسيقي ايراني در ابتداي سال 2011 به خود اختصاص داد.

 

آزاده‌فر درباره كليات اين كتاب، توضيح داد: ديدگاه و روش‌مندي علمي در بررسي موضوع «ريتم در موسيقي ايراني» يكي از مهمترين ويژگي‌هاي اين كتاب است. به طوريكه موفق شدم دواير ريتم موسيقي ايراني که قدمتي بيش از هفت صد سال دارند را از هفت نسخه رساله خطي استخراج و کدهاي اجرايي آنها را باز کنم تا بتوان آنها را به همان شيوه‌اي که در هفتصد سال پيش اجرا مي‌شدند، اجرا کرد.

 

به گفته او، در اين کتاب نواي ريتميک هفتصد ساله ايراني براي شنونده‌ امروز قابل شنيدن مي‌شود. از ديگر ويژگي‌هاي اين کتاب نيز همراهي آن با دو لوح فشرده‌ صوتي است که 101 ترک را به خواننده‌ کتاب تقديم مي‌کند تا همه‌ نمونه‌هاي متعددي که در متن تحليل شده به شکل ملموس قابل شنيدن باشد.

دوشنبه 23/3/1390 - 4:8
اخبار

نعمت نعمتي بيان كرد: مجموعه داستان «بوي سرد کافور» را به يکي از ناشران در تهران سپرده‌ام.

 

اين داستان‌نويس گفت: اين کتاب شامل 12 داستان کوتاه است و نام آن را از يکي از داستان‌هايش انتخاب کرده‌ام. داستان «بوي سرد کافور» 29 ارديبهشت‌ماه امسال برگزيده‌ي جشنواره‌ي داستان کوتاه شيراز شد و لوح تقدير هيأت داوران به آن تعلق گرفت.

 

او با اين‌که از سوي دبير جشنواره براي شرکت در مراسم اختتاميه دعوت شدم، اما متأسفانه نتوانستم در مراسم شرکت کنم، ادامه داد: خبر اين جشنواره را که خواندم، اشکم سرازير شد، چون نوشته بودند: «از جناب آقاي نعمت نعمتي، پيشكسوت عرصه‌ي‌ داستان‌نويسي، با اهدا لوح تقدير قدرداني به عمل آمد.»

 

اين نويسنده اظهار كرد: اين در حالي است که آبان‌ماه سال گذشته، داستان «سايه» من برگزيده‌ي نخستين جشنواره‌ي بزرگ ادبي بامداد شد؛ ولي دريغ از يک خط يادداشت. جشنواره‌ي ادبي بامداد مربوط به اهواز مي‌شد و در يک مقايسه‌ي ساده به تفاوت سطح فرهنگ، نگرش و اهميت دادن متوليان امر به مقوله‌ي داستان مي‌توان به خوبي پي برد.

 

نعمتي دو مجموعه داستان ديگر با نام‌هاي «مثل باران، مثل بودن» و «سال هزار و سيصد و هيچ» را منتشر كرده كه جوايز متعددي نيز از جشنواره‌هاي مختلف به آن‌ها تعلق گرفته است.

دوشنبه 23/3/1390 - 4:8
آموزش و تحقيقات

پزشكان دانشگاه ناتينگهام در تلاش براي توليد دارويي هستند كه به مشكلات و ناراحتي‌هاي آلرژيك ناشي از حساسيت به گربه‌سانان حساسيت دارند و در صورت تماس با اين حيوانات دچار حالت‌هاي شديد آلرژيك مانند عطسه زياد و يا علائم خطرناك‌تر مثل حملات شديد آسم مي‌شوند.

دكتر اميد قائم مقامي كه متخصص اصلي در اين مطالعه است، مي‌گويد: بيشتر روش‌هاي درماني براي مقابله با اين نوع آلرژي معمولا براي تسكين و كاهش علائم پس از بروز حساسيت است اما ما معتقد هستيم كه وقتي مي‌دانيم در زمان تعامل ماده محرك با بدن چه اتفاقي مي‌افتد، مي‌توانيم زودتر اقدام كرده و با آن مقابله كنيم.

ذرات ميكروسكوپي پوست و موي گربه از طريق هوا و تنفس از روي ديوار يا پوشاك وارد بدن مي‌شود و وقتي سلولهاي ناظر در سيستم ايمني بدن بعنوان يك تهديد آن را شناسايي مي‌كند باعث بروز مشكلاتي مي‌شود سپس اين سلولها علائم هشدار مي‌دهند و سيگنال‌هايي را به ساير سلولهاي ايمني ارسال مي‌كنند تا اين سلولها حركت كرده و به اين تهديدات خارجي حمله ور شوند در نتيجه اين اتفاقات و تعاملات علائم آلرژي بروز مي‌كنند.

به گزارش روزنامه ديلي ميل، دكتر قائم مقامي درآزمايشات خود پروتئيني را شناسايي كرده است كه گيرنده «مانوز» ناميده مي‌شود و درسطح سلولهاي دندريتي قرار دارند اين گيرنده تمام اين پروسه را آغازمي‌كند.

دكتر قائم مقامي تصريح كرد كه اين يافته مي‌تواند ظرف 5 تا 10 سال آينده به توليد قرصي براي مقابله با اين نوع آلرژي و كمك به ميليونها نفر منجر شود.

دوشنبه 23/3/1390 - 4:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته