• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 214
تعداد نظرات : 473
زمان آخرین مطلب : 4874روز قبل
بیماری ها
زالو درمانی، جرم استزالو به گزارش خبرگزاری فارس، كامران باقری لنكرانی، وزیر بهداشت، درباره شیوه ی "زالو درمانی" گفته است: هیچ مستند علمی درباره زالو درمانی وجود ندارد، بنابراین از نظر وزارت بهداشت این كار دخالت در امور پزشكی و جرم است و هر جا كه با موارد زالو درمانی مواجه شویم حتماً با عوامل آن برخورد میكنیم. ما در وزارت بهداشت در جایگاهی هستیم كه هر حرفی میزنیم باید، مستندات علمی آن را هم داشته باشیم، بنابراین چون درباره زالو درمانی تا كنون هیچ مستند علمی ندیدهایم، جلوی آن را میگیریم. زالو یك آنزیمی در بزاقش دارد كه جلوی انعقاد خون را میگیرد، به همین علت داروسازان از بزاق آن دارو ساختهاند. ممكن است در زمانهای قدیم كه این دارو نبوده است، از زالو استفاده میكردند، اما حالا كه داروی آن وجود دارد، قاعدتاً منطقی نیست كه روش چند قرن پیش را انجام دهیم. این كار مانند سایر روشهای جراحی قدیمی منسوخ است. قرنها پیش هم برای درمان آب مروارید یا آب سیاه چشم عمل جراحی انجام می دادند، اما ما نمیتوانیم بگوییم چون آن زمان با این روش عمل جراحی میكردند، ما هم باید همان روش چند قرن قبل را در پیش بگیریم. ما امروز باید روشهای جدید پزشكی را اجرا كنیم، الان كه داروی آنزیم بزاق زالو وجود دارد، باید از آن برای درمان استفاده کنیم و هر گونه فعالیت غیر از آن و زالو درمانی دخالت در امور پزشكی و جرم است و جاهایی كه متوجه آن شویم یا بازرسان ما مشاهده كنند، حتماً برخورد میكنیم. وزارت بهداشت متولی سلامت مردم است و همه مردم و جامعه پزشكان باید نسبت به سلامت جامعه تعهد داشته باشند، لذا نباید از روشهایی كه اساس علمی ندارد یا راه و روش علمی تر و كم خطرتر آن وجود دارد، برای درمان استفاده كرد. اگر پزشكی هم این كار را انجام دهد، مقصر است و اشتباه میكند و ما هر وقت متوجه چنین مواردی شویم، با آن برخورد میكنیم
سه شنبه 25/3/1389 - 14:4
بیماری ها

 

روزه:

 

برای روزه علل و فوائد زیادی در روایات و کتب علمی ذکر شده است ولی بالاترین علت روزه تقوا می باشد که قرآن کریم بیان نموده است . و یک مرحله تقوا به این است که انسان واجبات راعمل کند ، و محرمات را ترک نماید . و انجام واجبات و ترک محرمات باعث می شود که انسان از درون پاک گردد ، و زمام قلب و چشم و گوش و زبان و بقیه اعضایش را خود به دست گیرد و با کنترل اینهاست که شخص گناه نمی کند و جامعه سالم می شود . امروز تمام بدبختی ها و فجایع و مفاسد ناشی از عدم کنترل هوی و هوس و دوری از خداوند سبحان است و تمام علل و آثار و فوائدی که برای روزه بیان شده است در یک کلمه در قرآن کریم که تقوا است خلاصه می گردد .

خداوند سبحان می فرماید :

« یا ایهاالذین آمنو کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم لعلکم تتقون »

ای افرادی که ایمان آورده اید ، روزه بر شما نوشته شده است همانگونه که بر امت هائی که قبل از شما بودند نوشته شده است ، تا پرهیزگار و با تقوا شوید .

در مورد فواید روزه مطالب زیادی بیان شده است و بنده به نظرات بعضی از اطباء خارجی بسنده می کنم که نشان دهنده برکات روزه و اهمیت آن می باشد .

 

دکتر کارلو آمریکائی در مورد فوائد روزه می گوید :

روزه ای که اسلام واجب کرده ، بزرگترین ضامن سلامتی تن است .

روزه ، درمانی دراز مدت برای موارد زیر تجویز می شود .

1- فشار خون زیاد 2- تصلب شرائین که تازه آغاز شده 3- گرفتگی مجاری خون و لِنف 4- آسم قلبی 5- آنژین قلبی 6- سرطان خون 7- امراض عصبی 8 – اختلالات دستگاه متابولیسم (چاقی ، نفرس ، ورم مفاصل ، رماتیسم) 9- امراض کبد 10- ورم کیسه صفرا 11- امراض معده و روده 12- یبوست مزمن 13- ورم لوزه مزمن 14- زکام های حلق و بینی 15 – زکام های نای و نایچه 16- ناراحتی های کلیه و مثانه 17 – امراض زنان(تورم لگن خاصره ، اختلالات قائدگی - نازائی ، یائسگی ) 18- اگزما 19- دمل 20- کورک و کهیر 21- امراض چشمی مثل آب سبز 22- سردرد مزمن 23- افسردگی 24- ضعف جنسی 25- هیجان شدید 26- وسواس 27- نوالژی ، مخصوصا میگرن 28- صعب العلاج 29- سرطان قبل از آشکار شدن .(وای نفسم بند اومد!)

دکتر ژان فرموزان :

آغاز روزه داری ، زبان باردار است ، عرق بدن زیاد می شود دهان بو می گیرد ، گاه آب بینی راه می افتد و همه ، علامت شستشوی کامل بدن است و پس از سه الی چهار روز بو برطرف می شود ، اسید اوریک ادرار کاسته می شود و شخص احساس سبکی و خوشی خارق العاده ای می کند و در این حال اعضاء هم استراحتی دارند .

دکتر کارل (فیزیولوژیست بزرگ فرانسوی):

لزوم روزه داری در تمام ادیان تأکید شده است ، در روزه ابتدا گرسنگی و گاهی نوعی تحریک عصبی و بعد ضعف احساس می شود ، ولی در عین حال کیفیات پوشیده ای که اهمیت زیادی دارند ، به فعالیت می افتند و بالاخره تمام اعضاء مواد خاص خود را برای نگهداری و تعادل محیط داخلی و قلب قربانی می کنند .

دکتر کوئل پا فرانسوی :

چهار پنجم بیماری ها از تخمیر غذا در روده هاست و همه با روزه اصلاح می گردد .

دکتر بندیکت :

در این مدت (ایام روزه) در ترکیب خون هیچگونه اختلالی به هم نرسیده و آن نوری که در بعضی از روزه داران دیده می شود یک حالت جوانی و نشاطی است که برای روزه داران رخ می دهد .

کمل درورشا روانشناس :

روزه موجب حالت جذبه روحی می شود .

دکتر تومانیاس :

فایده بزرگ کم خوردن و پرهیز نمودن از غذاها در یک مدت کوتاه ، آن است که چون معده در طول مدت یازده ماه مرتب پر از غذا بوده و در مدت یکماه روزه داری ، مواد غذائی خود را دفع کند و همین طور کبد ، که برای حل و هضم غذا مجبور است دائما صفرای خود را مصرف کند . در مدت سی روز ترشحات صفراوی را صرف حل کردن باقیمانده غذای جمع آوری شده خواهد کرد .

دستگاه هاضمه در نتیجه کم خوردن غذا اندکی فراغت حاصل نموده و رفع خستگی می نماید ، روزه یعنی کم خوردن و کم آشامیدن در مدت معینی از سال و این بهترین راه معالجه و حفظ تندرستی است که طب قدیم و جدید را از این حیث متوجه خود ساخته مخصوصا امراضی را که به آلات هاضمه به خصوص کلیه و کبد عارض می شود و توسط دارو نمی توان آنها را علاج نمود ، روزه به خوبی معالجه می نماید .

 

چنانچه بهترین دارو ها برای بر طرف ساختن سوء هاضمه روزه گرفتن است ، مرض مخصوص کبد نیز که موجب یرقان می گردد ، بهترین طریقه معالجه اش همان روزه گرفتن است ، چه آنکه ایجاد این مرض اغلب اوقات بواسطه خستگی کبد است ، که در موقع زیادی عمل و فعالیت ، نمی تواند صفرا را از خون بگیرد .

شهید دکتر پاک نژاد :

در ظرف مدت یکماه روزه داری آدمی دارنده یک بدن تازه تعمیر شده و آزاد گردیده و از قید و بند سموم رها شده است .

دکتر کلوغ ( پزشک مشهور آمریکائی ) :

سرطان از تماس زیاد میکروب های عفونی و سم های آنها با بدن پدید می آید ، سرطان ابتدا دمل کوچکی است که در روده یا معده می روید ، این دمل ها را می توانیم به آسانی با یکی دو هفته روزه معالجه کنیم . معالجه کم خونی معمولی ، سیلیس ، مالاریا ، کثافت و چرک ریه ، دمل های بسیار بد که بوسیله ترک غذا ، ترک خوراک های گوشت دار ممکن می شود .

دکتر آلکسی سوفورین پزشک روسی :

تنهاطریق برای قطع ریشه سرطان روزه است و بس . درمان از طریق روزه فائده ویژه ای در بیماری های کم خونی ، ضعف روده ها ، التهاب بسیط و مزمن ، دمل های خارجی و داخلی ، سل ، نفرس ، بیماری های چشم ، مرض قند ، بیماری های جلدی ، بیماری های کلیه ، کبد ، و اسکلیرور ، روماتیسم ، استسقا ، نوراستنی ، عرق النساء ، خراز(ریختگی پوست) و بیماری های دیگر دارد .

دکتر اوتوبو خنگر در کنگره پزشکی بغداد می گوید :

شخص روزه دار با سوزاندن رسوبات بیمار گونه و چربی های زائد بدن ، کوره متابولیسم خود را می افروزد . در مدت پنجاه سال که از تاسیس کلینیک اوتوبو خنگر می گذرد بیش از پنجاه بیمار در این کلینیک توسط روزه درمان شده است .نکته :

اما وظیف فرد مسلمانی که می خواهد روزه بگیرد و یا عمل واجب و مستحبی انجام دهد آن است که بگوید خدایا می دانم تو حکیمی و تمام دستوراتت برای خیر و سعادت ماست و می دانم این عمل فوائد زیادی برای من و یا جامعه دارد ولی من این عمل را برای رضایت و خشنودیت انجام می دهم .

اما اگر هدف از روزه و سائر اعمال غیر از این باشد مثلا در ماه مبارک روزه بگیرد تا در چاقی و لاغریش اثر کند ، یا در قند و چربی خونش و . . . مؤثر واقع شود ، این روزه و عمل نزد خداوند سبحان ذره ای ارزش و ثواب ندارد و چه بسا موجب خشم و غضب خداوند گردد و او را به عذاب الهی مبتلا سازد .

« بالاخلاص ترفع الاعمال »

با اخلاص (عمل را فقط برای خشنودی حق تعالی انجام دادن) کارهای انسان نزد خداوند قبول می شود.

 

همه ازخاصیت روزه ومذهب شیعه برای خود مسلمون ها پی بردند حتی غربی ها که متاسفانه به دلیل آزادی کلام

نمی تونن فواید اسلام رو بگن.

خلاصه ازمطلب بالا وازمطالب پایینی نتیجه میگیریم که
»»روزه برای هر درد بی درمان دواست

وبهانه تراشی نکنیم که هوا گرمه وتوی ماه رجب روزه بگیریم که دیگه ازاین فرصت ها نداریم.

نظر بدید خوشحال میشم بخونم.ممنون***

دوشنبه 24/3/1389 - 13:21
بیماری ها

روزه برای كم خون ها مضر نیست

 

یك فوق تخصص خون و انکولوژی اعلام كرد: افرادی كه به كم خونی دچار هستند، در صورت مصرف مرتب داروهای شان، مشكلی در روزه داری نخواهند داشت.

دكتر سید امیر حسین امامی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، در خصوص شایع ‌ترین نوع كم خونی‌ها اظهار داشت: بیشترین نوع کم خونی
‌ها از نوع تغذیه ‌ای است كه در راس آن ها کم خونی ناشی از فقر آهن (مواد لازم برای ساخت گلبول های قرمز) قرار دارد.

وی در ادامه گفت: این افراد اگر داروهای شان را در سحر، موقع افطار و نیمه شب مصرف كنند، مشكلی در روزه داری نخواهند داشت.

دکتر امامی ادامه داد: افرادی كه تحت درمان هستند و وضعیت عمومی نسبتا مناسبی دارند، منعی برای روزه‌داری ندارند، مگر در مواردی كه كم خونی بسیار شدید باشد و درمانش هنوز شروع نشده باشد.

این فوق تخصص خون در ادامه تصریح كرد: مبتلایان به بیماری كم خونی از نوع بدخیم كه تحت درمان با داروهای شیمی درمانی، چه به صورت خوراكی و چه به صورت تزریقی هستند، در اكثر موارد اجازه روزه داری ندارند و اگر قرار است در موارد خاصی روزه داری انجام شود، حتما بایستی با نظر پزشك معالج باشد.

وی در خصوص افراد مبتلا به تالاسمی مینور و ما‍ژور، گفت: مبتلایان به تالاسمی مینور بر حسب توان و تحملی كه دارند می توانند روزه بگیرند، اما افراد مبتلا به تالاسمی ماژوری كه نیاز به تزریق مكرر خون دارند، مجاز به روزه گرفتن نیستند.

این متخصص خون در پایان توصیه كرد: این افراد، مصرف گوشت را در برنامه غذایی خود بگنجانند. همچنین از مصرف چای، حدود یك ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا، جدا خوداری كنند.

دوشنبه 24/3/1389 - 13:20
عقاید و احکام

تأثیر مذهب در درمان بیماریها به چه صورت است؟

 

پاسخ این سؤال را می توان به دو بخش تقسیم کرد:

1- تأثیر مذهب در درمان بیماریهای روحی.

2- تأثیر مذهب در درمان بیماریهای جسمی.

میدان تأثیر مذهب و دین و شعاع آن بیشتر مربوط به درمان بیماریهای روحی و روانی است. البته روح و روان سالم به داشتن جسم سالم و با نشاط منجر می شود.

خدای متعال در قرآن کریم می فرماید: "با ذکر و نام خدا، قلبها مطمئن و پا بر جا می شود".(1)

تأثیر مذهب در درمان بیماریهای روحی امروزه ثابت شده است که دین و باورهای مذهبی به زندگی انسانها معنا می دهد و این موجب آرامش بخشی بسیاری از حوادث و رویدادها در جهان هستی است، که از این طریق به انسان آرامش روانی دست می دهد.

زندگی بدون اعتقاد به مذهب و باورهای قلبی و ایمانی در بُعد مادی خلاصه شده و در هر فراز و نشیبی به شدّت تحت تأثیر قرار می گیرد و بر روح و روان انسان فشار و درد سنگینی وارد می کند که در برخی موارد به خودکشی منجر می شود.

انسان عصر ماشین و صنعت بیش از انسان قرون گذشته به مذهب نیازمند است، زیرا صنعت و تکنولوژی اگر چه در رفع نیاز مادی او مؤثر باشد، اما چه چیز باید جنبههای روحی و روانی او را تأمین کند و او را به فردای مطمئن و آیندهای ابدی امیدوار کند؟

اعتقادات مذهبی در پیشگیری اختلالات روحی و روانی نقش بسیار مهمّی دارد. بنیامین راش، روان شناس مشهور می نویسد: "مذهب آن قدر برای پرورش سلامت روح اهمیّت دارد که هوا برای تنفّس مذهب به انسان کمک می کند تا معنای حوادث زندگی، مخصوصاً حوادث دردناک و اضطرابانگیز را بفهمد. دین به مؤمنان و معتقدان خود می آموزد که چگونه با مجموعه عظیم جهان که پیش از فرد شکل گرفته و قوانین خود را بر او تحمیل می کند، سازگاری
یابد. این سازگاری دلگرمی و خرسندی مطبوعی را در دوران و روحیه فرد ایجاد می کند".(2)

یکی از بیماریهای فراگیر که در زندگی انسانها اختلال ایجاد می کند، افسردگی است و مذهب در درمان بیماریهای مربوط به افسردگی نقش مؤثر دارد.

افتههای گوناگونی در مورد تأثیر مذهب بر طول مدّت درمان اختلالات روانی گزارش شده است. نتایج یک مطالعه با نمونه برداری تصادفی در گروهای مشابه نشان داد که همبستگی مثبتی بین خواندن نماز و بهبود افسردگی و اضطراب و افزایش اعتماد به نفس وجود دارد".(3) در این جا به نقش نماز که نماد و شاخص آشکار مذهب ماست اشاره شده است که نماز افسردگی را از بین می برد.

یکی دیگر از شاخصههای مذهبی که نقش مستقیمی در رفع اضطراب و استرس دارد، توکّل به خدا است: "می توان گفت کسی دارای توکّل است که رابطهای با خداوند دارد و این ارتباط بر اساس اعتقادی است که انسان به قدرت، حکمت، رأفت و شفقت خداوند دارد.

این اعتقاد حالتی را در شخص به وجود می آورد که موجب می شود فرد در تمام حالات و رفتار خویش حضور پروردگار را در نظر گرفته و در این حضور احساس قدرت و توانمندی می کند و خود را به وی وابسته میبیند، از این رو آرامشی در دلش ایجاد می شود که با پدید آمدن حوادث سخت در زندگی دچار شک و تردید نمی شود و کارهایی را که مدیریت و برنامه ریزی آنها خارج از تدابیر او است، به خدا واگذار می کند.

شرکت در مجالس دعا در موارد بسیاری به شفا و معالجه بیماران انجامیده است.

مذهب در این جا نقش دارد و درمان را ایفا میکند. حتی در ادیان دیگر با وجودی که مذهب و دینشان دچار تحریف و تغییر شده است، ولی اعتقاد قلبی و باور دینی و توجه به مبدأ اعلی و قدرت برتر موجب آرامش و لطف خدا شده است: "تا کنون تحقیقات زیادی در زمینه تأثیر شرکت در مراسم دینی، دعا و حتی دعا از راه دور برای شفای بیماران صورت گرفته و بر اساس آمار 1996 در نظر پرسی از 269 پزشک 99% آنان معتقد بودهاند که دعا و نیایش، مراقبه و یا انواع دیگر مراسم معنوی و دینی میتواند هنگام بیماری به شفای بیماران کمک کند. این تحقیقات در مؤسسات قابل اعتمادی چون مؤسسه تحقیقاتی پیل، دوک، و دارتوث و دانشگاه میشیگان صورت پذیرفته است. اکنون مطالعات علمی درباره اثر ایمان، دعا و عمل به فرایض مذهبی در شفای بیماران در سراسر آمریکا در حال اجرا است".(4)

ونگ در کنفرانسی که در سال 1935 ایراد نموده است میگوید: نه تنها مسیحیت با سمبلهای رستگاریش بلکه تمامی مذاهب شامل بدویترین آنها با آیین جادویی شان انواعی روان درمانی هستند که رنجهای روانی و جسمی انسانها را درمان کرده و بهبودی میبخشند. وی مینویسد: مذهب نه تنها بر ضد بیماری است، بلکه عملاً سیستمی برای بهبود و رشد روانی است".(5)

تأثیر مذهب در درمان بیماریهای جسمی:

مذهب بر مسائل مربوط به جسم انسان و بهداشت جسمانی نیز تأثیر بسزایی دارد، مثلاً مذهب اسلام، از پرخوری که زمینه ساز بسیاری از بیماریها است منع کرده است و پرهیز و امساک را درمان دردها شمرده است.(6) از طرفی با جعل تکالیف مانند روزه و الزام آن علاوه بر جهان معنوی، بر جنبه جسمانی آن نیز تأکید شده است، مثل روزه که پیامبر اکرم(ص) درباره آن فرموده:"روزه بگیرید تا سالم شوید".(7)

از طرفی بر رعایت نظافت بدن تأکید کرده و در این راستا وضو یا غسل را در مواردی واجب یا مستحب کرده است. شاید بتوان گفت مذهب در بخش سلامت و درمان بیماریها، از روش پیشگیری استفاده کرده است.

دوشنبه 24/3/1389 - 13:18
بیماری ها

 

 

آب درمانی چیست؟

 

 

آب درمانی(هیدروپاتی) یعنی درمان امراض به وسیله آب. از زمانی که به یاد می آید، هم قبایل بدوی و هم ملل متمدن آب را برای درمان به کار می گرفتند. حتی حیوانات وحشی و اهلی دریافته اند، زمانی که بیمار می شوند، باید آب بیاشامند.

 

مصرف صحیح آب نه تنها تندرستی ما را حفظ می کند، بلکه در صورت از دست رفتن تندرستی یا بروز اختلال در آن از طریق پاکسازی مواد زاید از بدن، آن را باز می گرداند.

* طبقه بندی آب از نظر درجه حرارت:

 

1) آب خنك تر از دمای بدن (37 درجه)، اثر برانگیزنده، خنک کننده و محرک دارد.

 

2) آب گرم تر از بدن، تقویت کننده، نیرو بخش و قدرت آفرین است.

 

3) آبی که داغ است آرامش به وجود می آورد و دردها را مرتفع می سازد، ولی ایجاد خستگی مفرط می نماید.

 

4) آبی که اندکی از درجه حرارت بدن پایین تر است، یعنی آب ولرم (27 تا 32 درجه) یا آب نه سرد و نه گرم (32 تا 35 درجه) همیشه سودمند است و برای مصارف عمومی مناسب است.

* چار چوب نظری آب درمانی

 

نظریه اساسی و اصول هیدروپاتی را می توان به قرار زیر تشریح کرد:

 

ناخالصی های بدن، علت تمام بیماری هاست.

 

درد، آوای طبیعت است که به مغز هشدار می دهد که پناهگاه عضو، مورد تهاجم دشمن قرار گرفته است و برای دفع میهمان ناخوانده یاری می طلبد.

 

داروهای شیمیایی زهرآگین در چنین مواردی صرفا بیماری را کنترل می کنند، ولی نمی توانند علت را مرتفع سازند. این داروها متعاقبا صدمات شدید تری عارض می کنند.

 

طبیعت درمان دهنده بزرگی است. بنابراین تمهیدات ما در گرو همکاری با طبیعت، در پاکسازی زواید از طریق مصرف داخلی و خارجی آب است که سالم ترین، مطمئن ترین و بی آزارترین پاک کننده است.

 

بدن انسان سالم بیش از 60 درصد آب دارد که درجه حرارت آن 37 درجه سانتی گراد است. بدن روزانه مقداری آب از طریق پوست، شش ها، کلیه ها و روده ها دفع می کند و برای اینکه در تندرستی باقی بماند، باید مقداری آب خالص را از راه غذا و آشامیدنی به بدن برسانیم.

 

برای آنکه تندرستی را حفظ کنیم، همیشه باید غریزه طبیعی را به منزله راهنما قرار دهیم.

 

علت اولیه تمام بیماری ها، باقی ماندن مواد مرضی در سیستم بدنی است. باکتری ها ازاین مواد زاید تغذیه می کنند. هیچ گونه باکتری در خون خالص اکسیژن دار و در مکانی که این مواد زاید یافت نمی شوند، نمی تواند رشد کند.

 

بیماری های مزمن در اثر تجمع این مواد مرضی در بعضی از مناطق بدن که بنا به دلایلی ضعیف تر از بقیه اعضا در دفع مواد زاید است، مانند ریه، کبد یا کلیه به وجود می آیند که این مواد زاید سبب تضعیف و تخریب عضو گرفتار می شوند.

 

تمهیدات ما در علاج بیماری حاد یا مزمن باید کمک به طبیعت در خروج این مواد زاید از بدن باشد که عملکرد اعضا را مختل می کند و این کار نباید با سموم یا تزریق مواد بیگانه در سیستم باشد که حالت بیماری را مشکل تر می سازد، پس آنگاه طبیعت با ناخالصی ها می ستیزد و موادی که برای بدن لازم نیست از بدن دفع می کند.

* ما به وسیله ی آب می توانیم ...

 

1) هضم غذا را در بدن خود بهبود بخشیم.

 

2) اجابت مزاج خود را فعال سازیم.

 

3) جریان ادرار را منظم کنیم.

 

4) پوست را پاک کنیم و منافذ را برای تعریق باز نگه داریم.

 

5) تعریق را کم کنیم، وقتی که بیشتر از حد باشد.

 

6) خواب طبیعی و سالم داشته باشیم.

 

7) درجه حرارت را به هنگام تب کم کنیم.

 

8) درجه حرارت را در شرایط لرز زیاد کنیم.

 

9) جریان خون را تسریع نماییم.

 

10) التهاب و احتقان را در هر جای بدن کاهش دهیم.

 

11) از چرکی شدن هر قسمت ملتهب جلوگیری کنیم.

 

12) در هنگام بیماری تشنگی را مرتفع سازیم.

 

13) تمام ضایعات از قبیل زخم، بریدگی، سقوط، شکستگی ها، سوختگی ها و ... را ترمیم کنیم.

 

14) درد را به شیوه ای طبیعی، بدون داشتن اثرات ناگوار شایع داروهای سمی آرام کنیم.

 

15) به طبیعت در ریشه کن ساختن ناخالصی ها، سموم و ... از بدن کمک برسانیم.

 

16) آسیب های کبد، یرقان، سنگ صفرا، یبوست، قولنج، کهیر، چاقی و بیماری های تحلیل برنده را شفا بخشیم.

 

17) اختلال در آشامیدن، تپش قلب، روماتیسم، نقرس، ضعف جنسی و ... را بهبود نماییم.

 

18) بیماری هایی از قبیل گال، کورک و دمل، کیست سرطان، زخم های خورنده، خنازیر، لوپوس، سل، جذام و ... را التیام دهیم.

 

19) از افراد ضعیف و خسته مراقبت کنیم و آنها را با طراوت و سرپا نگه داریم.

* موارد احتیاط !

 

آب های خنک تر را برای مدت زمان كوتاه تری باید به کار برد.

 

وقتی که بدن خشک می شود، نباید آب سرد را به مصرف داخلی رساند.

 

در کم خونی ها، درجه حرارت پایین، سیانوز و در خلال عادات ماهانه در افراد حساس، آب درمانی توصیه نمی شود.

 

آب گرم را نباید در افراد ناتوان که احساس کوفتگی می کنند، یا مستعد غش و ضعف هستند، یا آنهایی که مستعد گرمازدگی می باشند و یا در سکته به مصارف داخلی و خارجی بدن رساند.

يکشنبه 23/3/1389 - 14:50
بیماری ها

 

نکاتی مهم هنگام مصرف چای

 

 

نکته‌ی بسیار با اهمیت در مقایسه‌ی قهوه و چای این است که با وجود دو برابر بودن میزان کافئین چای خشک نسبت به پودر قهوه، به‌دلیل میزان مصرف بیش تر قهوه از نظر وزنی نسبت به چای، کافئین مصرفی توسط قهوه بیش تر از چای می ‌باشد. به همین دلیل محدودیت مصرف قهوه از چای بیشتر است.

 

نکته‌ی با اهمیت دیگر میزان مصرف چای در زنان باردار است.

 

حداکثر میزان مصرف کافئین در روز برای زنان باردار 300 میلی ‌گرم بوده که این مقدار معادل حدود 5 لیوان چای در روز است.

 

آیا خوردن چای بعد از صرف غذا باعث از بین بردن آهن آن می ‌شود؟ و آیا باید مدت زمانی بعد از صرف غذا چای خورد؟

 

از نظر علمی چای دارای ترکیباتی به ‌نام تانن است که مزه‌ی تلخ چای را ایجاد می کند. تانن‌ها با آهن ایجاد رسوب می‌نمایند و این رسوب به دلیل درشتی ملکول و سنگینی، غیر قابل جذب است. لذا در صورتی که غذای مصرفی دارای آهن بوده و بلافاصله بعد از آن چای پُررنگ به مقدار زیاد مصرف شود، از جذب آهن آن جلوگیری می کند و بهتر است از چای کم ‌رنگ به میزان کم و با اندکی زمان پس از صرف غذا، به‌خوردن آن مبادرت کرد.

 

میزان مصرف چای

 

چای جزو گیاهان خوراکی طبقه ‌بندی شده است که مصرف متعادل آن دارای عارضه‌ی جانبی نیست، ولی به ‌دلیل داشتن کافئین که می ‌تواند تا 4 درصد وزن چای را تشکیل دهد، مصرف بیش از حد آن می ‌تواند عوارضی را به ‌دنبال داشته باشد. این عوارض اکثراً مربوط به کافئین بوده و به دلیل متغیر بودن درصد کافئین در انواع چای نمی ‌توان عدد خاصی را برای حداکثر میزان مصرف چای در دنیا ذکر کرد. مثلاً گزارشی در مورد خانمی که روزانه 65 گرم چای (چای خشک) را به مدت 5 سال مصرف نموده و دچار عوارض کبدی شده است وجود دارد. البته این میزان مصرف، بیش از ده برابر مصرف چای در افراد ایرانی است.

 

به‌طور کلی مصرف چای در حد متعادل دارای عوارض جانبی نبوده و می‌تواند فواید بسیاری را بر بدن اعمال کند.

 

»دکتر محمد صالحی سورمقی- دکترای تخصصی فارماکوگنوزی "داروشناسی

 

يکشنبه 23/3/1389 - 14:48
بیماری ها

نوشیدن شیر با قهوه مضر است؟

شیر و قهوه

 

اضافه کردن شیر به قهوه هم مقدار کلسیم را بالا می برد و هم یک سری نگرانی‌ها را به وجود می آورد.

 

نوشیدن شیر و قهوه برای تامین نیازهای کلسیمی خانم‌هایی که در سنین میانسالی قرار دارند، کافی نیست.

 

مشکل این است که به ‌طور کلی خانم‌ها به جای اینکه سراغ پاکت‌های شیر بروند، بیشتر به نوشیدن نوشابه‌های گازدار رو می‌آورند.

 

در یک گزارش خبری خانم کارولین اونیل (Carolyn O"Neil) متخصص تغذیه اعلام کرد که: مصرف شیر و لبنیات کم چرب، روش بسیار موثری برای جبران کمبودهای کلسیمی در بدن است.

متخصصین تغذیه در مورد قهوه اخطار داده اند که:

 

قهوه اثرات خوب و بد را توأمان دارد. خانم های میانسالی که عادت دارند به لیوان قهوه‌شان، شیر بیفزایند، نباید فراموش کنند که از یک رژیم غذایی متعادل که حاوی منابع غنی کلسیمی مانند ماست، پنیر و کلم بروکلی و ... است، نیز استفاده کنند.

 

در نظر بگیرید که یک لیوان شیر قهوه (240 میلی لیتر) حدود 330 میلی گرم کلسیم دارد که این مقدار حدود یک چهارم مقدار توصیه شده برای تأمین کلسیم روزانه در خانم‌های بالای 50 سال است.

عادات و سبک زندگی

قهوه

 

خانم اونیل می‌گوید: " یک لیوان بزرگ شیر قهوه (480 میلی لیتر) تقریباً 415 میلی‌گرم کلسیم دارد که این مقدار حدود 40 درصد از نیاز روزانه به کلسیم را تأمین می‌کند. این مسئله می‌تواند نیازهای کلسیمی بعضی افراد را که عادت به نوشیدن شیر قهوه دارند را به حداقل برساند."

 

این متخصص تغذیه اضافه می‌کند که "از نقطه نظر تغذیه‌ای شما باید به سبک زندگی مردم نگاه کنید و سیستم تغذیه‌ای‌آنها را در همان سبک زندگی که دارند، بهبود بخشید."

 

معتادان به قهوه، بعضی فواید را برای قهوه ذکر می‌کنند که از جمله مقابله و پیشگیری در برابر بیماری‌هاست.

 

اما به گفته‌ی خانم هیدی سیندر (Heidi Synder) محقق و مشاور تغذیه " کافئین موجود در قهوه به عنوان یک محرک مصنوعی عمل می‌کند و غده هیپوفیز را وادار به ترشح هورمونی می‌سازد که این هورمون سبب ترشح آدرنالین از غده فوق کلیوی می‌شود. کافئین به عنوان افزایش دهنده وزن شناخته شده است و اثر منفی روی سطح قند خون دارد."

 

خانم سیندر می‌گوید: "با توجه به اینکه ما در یک دنیای پُر استرس زندگی می‌کنیم، وقتی از این محرک‌ها (مثل قهوه) استفاده نماییم، بدن ما تحمل چنین تنشی را نخواهد داشت."

 

بعضی از عادات قهوه خورهای حرفه‌ای این است که ماده‌ای به عنوان طعم ‌دهنده به شیر اضافه کنند و این خود می‌تواند عامل خطر باشد. و به این نکته هم باید توجه داشت که ارزش مواد مغذی در بدن می‌تواند به علت همین مواد افزودنی کاهش یابد و یا از بین برود.

 

ما از خودمان این سوال را نمی‌کنیم که چرا بعضی از ما این همه قهوه می‌نوشیم؟

آیا نوشیدنی ‌های دیگری هم هستند که ما بتوانیم از آنها تغذیه کنیم؟

 

خود شیر به تنهایی یک غذاست، البته آب هم خیلی مهم است، ولی اغلب اوقات، این ‌دو نوشیدنی‌نادیده گرفته می‌شوند.

نگرانی برای دریافت کلسیم:

ترویج نوشیدن قهوه باعث افزایش نگرانی ها در رابطه با اثر کافئین روی استخوان‌ها، یا به طور دقیق‌تر جذب کلسیم می‌گردد. دلیل این نگرانی‌ها این است که خانم ها باید روزانه 1200 میلی‌گرم کلسیم مصرف کنند تا از پوکی و شکستگی استخوان باسن، مچ‌پا و یا ستون فقرات جلوگیری کنند.

متخصصین طی مطالعاتی به این نتیجه رسیده‌اند که کافئین قهوه مضر نیست، زیرا فقط 4 تا 6 میلی‌گرم کلسیم موجود در هر لیوان شیرقهوه(دارای 330 میلی گرم کلسیم) جذب بدن نمی گردد، لذا افرادی که کم شیر می‌نوشند، می توانند از شیرقهوه استفاده کنند.

 

خانم اونیل می‌گوید: " هر خانمی باید دقت کند که آیا نوشیدن شیر و قهوه‌منجر به بروز بدخوابی یا سوزش سردل در او می شود یا خیر. در کل خانم هایی که شیر قهوه و نوشابه‌های دیگر می‌نوشند، بایستی بقیه نیاز کلسیم روزانه‌شان را از منابع دیگر کلسیم تامین نمایند."

نتیجه اینکه:

نوشیدن شیر با قهوه بهتر از مصرف نکردن شیر است. برای درست کردن شیر قهوه حداقل به یک لیوان شیر نیاز دارید که این مقدار، یک سوم نیاز روزانه به کلسیم و دیگر مواد مغذی را تأمین می‌نماید.

 

معصومه آیت اللهی – کارشناس علوم تغذیه

يکشنبه 23/3/1389 - 14:45
بیماری ها

!!چای را با شیر مخلوط نكنید!!

 

بررسی‌های بسیاری نشان داده‌اند که چای برای سلامتی قلب مفید است، اما یک پژوهش جدید در آلمان بیان گر آن است که اضافه ‌کردن شیر به چای، این منافع را از بین می‌برد.

مخلوط چای با شیر

 

بر اساس نتایج این بررسی جدید، علت این تفاوت وجود نوعی پروتئین‌به نام "کازئین"‌در شیر است که با چای وارد واکنش می شود و غلظت کاتشین- فلاوونوئید موجود در چای که مسئول اثرات محافظتی آن در مقابل بیماری قلبی است- را کاهش می‌دهد.

 

بدکتر ورنا استنگال، استاد بیماری‌های قلب در بیمارستان دانشگاهی چاریته در برلین و سرپرست این تحقیق گفت:" تحقیقات بسیاری نشان ‌دهنده اثر محافظتی چای در برابر بیماری‌های قلبی بوده‌اند. اما اگر نتایج این تحقیقات را بررسی کنید، متوجه می‌شوید این اثرات مفید بیشتر در کشورهای آسیایی دیده می‌شود، نه در انگلستان.

 

بنابراین این پرسش مطرح می‌شود که "آیا علت این تفاوت، به دلیل اضافه ‌کردن شیر به چای است که در انگلیس مرسوم است؟ "

 

این پژوهشگران در گروهی از زنان میانسال، به مقایسه ی اثر نوشیدن چای سیاه و چای مخلوط ‌شده با 10 درصد شیر، بر انعطاف ‌پذیری شریان بازویی که با سونوگرافی اندازه‌گیری می‌شد، پرداختند.

 

نتیجه این بود که اگرچه چای سیاه به طور قابل توجهی توانایی شریان‌ها را برای شل‌و گشاد شدن افزایش می دهد، اما هنگامی که شیر به چای اضافه می‌شود، این اثر بیولوژیک حذف می‌شود.

 

بنابراین استانگل می‌گوید: اگر می‌خواهید منافع سلامت‌بخش چای نصیبتان شود، آن را همراه با شیر ننوشید.

 

استانگل یادآور شد که افزودن شیر به چای، نه تنها منافع چای برای عروق خونی را مهار می‌کند، اثرات آنتی‌اکسیدانی چای و شاید اثرات ضد سرطانی آن نیز از بین ببرد.

 

دکتر استانگل گفت گروه او در حال مقایسه ی اثرات چای سیاه و چای سبز بر کارکرد عروق خونی هستند.

 

او گفت: "این پرسش مطرح است که آیا چای سبز که دارای مقدار بیشتری کاتشین است، نسبت به چای سیاه اثر بهتری بر کارکرد سلول‌های پوشش داخلی عروق- که برای سلامت رگ‌ها بسیار مهم است- دارد یا نه؟"

 

کارشناسان دیگر هم با این نتیجه‌گیری موافق هستند. دکتر رابرت ووگل استاد دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند در آمریکا می‌گوید: "به طور کلی بهتر است افراد هنگام نوشیدن چای، شیر به آن اضافه نکنند. چای نوشیدنی بسیار مفیدی برای قلب است، اما بدون شیر یا خامه".

 

دکتر ووگل، در مقابل، اضافه کردن آب لیمو ترش را به چای، به دلیل اثرات مفید آن پیشنهاد می‌کند

يکشنبه 23/3/1389 - 14:42
بیماری ها

مصرف قهوه و چای پر رنگ در بروز زخم معده نقش دارند

 

»»مصرف قهوه ، چای پر رنگ ، الكل و ادویه در تشدید و بروز بیماری زخم معده دخالت دارند. همچنین مصرف زیاد غذاهای ترش ، شور، میوه و سبزیجات خام و برنج نیز در ازدیاد ترشح اسید معده و سوزش و دردهای معده و اثنی عشر و در نتیجه مزمن شدن و تورم آن دخالت دارند.مبتلایان به زخم‌معده و اثنی‌عشر و ناراحتی روده بهتر است از غذاهایی استفاده كنند كه هضمشان آسان و ساده بوده و باعث نفخ دستگاه گوارش نشود كه از جمله این غذاها می‌توان بهغذاهای كبابی و خورشتی، انواع سوپ كم چرب ، آب میوه‌ها، نان ، پنیر و ماست در مقدار كم اشاره كرد. استرس و فشار عصبی ، داشتن گروه خونی O، میكروب هلیكو باكترپیلوری ، مصرف قهوه و الكل از عوامل تشدید كننده زخم معده و اثنی‌عشر هستند.

 

البته باید متذکر شوم که مصرف میوه و سبزی خام در افرادی که ناراحتی معده دارند ، مضر است نه تمام افراد. بنابراین باید میوه و سبزی را تا حد ممکن به صورت پخته مصرف کنند.««

يکشنبه 23/3/1389 - 14:40
بیماری ها

خواص درمانی پیاز:

 

- پیاز به علّت داشتن فسفر ، کارهای فکری را آسان می‌کند.

 

- برای افرادی که دچار بی‌خوابی هستند، مفید است و در صورت مصرف زودتر خواب به سراغ آنها خواهد آمد.

 

- پیاز، برای کودکان کم ‌رشد و پیرمردان ضعیف مفید است.

 

- برای جلوگیری از خون دماغ می ‌توانید چند قطره سرکه را روی پیاز رنده شده بریزید و آب آن را در بینی بچکانید، تا از خونریزی جلوگیری نماید.

 

- پیاز لثه‌ها را تقویت می ‌کند و رنگ چهره را روشن می ‌سازد.

 

- پیاز سرشار از ویتامین‌های A و B و C می باشد ونیزدارای آهن، آهک، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، گوگرد، ید،سلنیوم، سیلیس و قند است که به طور مستقیم جذب بدن می‌شود.

 

زیاده روی در خوردن پیاز موجب تشنگی، استفراغ، تیرگی چهره و حتی فراموشی می‌شود.

 

- پیاز به علت داشتن گوگرد ضد عفونت خون است. وقتی گوگرد وارد خون و ریه‌ها گردد با عفونت‌های مجاری تنفسی، مانند آسم ، برونشیت و گریپ و غیره مبارزه می ‌کند.

 

- یک پزشک هندی به نام مِنون در پی تحقیقات دو ساله ی خود در دانشکده ی پزشکی، دانشگاه نیوکاسل انگلستان، اعلام نمود که: پیاز خام، پخته و یا سرخ کرده از تشکیل لخته ‌های خون در رگ ها جلوگیری نموده و مانع از بروز سکته ی قلبی و مغزی می ‌شود.

 

- پیاز قادر است كه کلسترول و چربی های خون را كاهش داده و از انعقاد خون داخل رگ ها جلوگیری نماید.

 

- پیاز قادر است خطر ابتلا به سرطان معده را كاهش دهد.

 

- خوردن پیاز همراه با غذاهای چرب، مخصوصاً در مهمانی ‌ها یا مسافرت ها، سبب هضم چربی ها می شود.

 

- در استعمال خارجی، پیاز پخته، تسکین دهنده ی سوختگی‌ها و بواسیر است.

 

- مرهمی که از پیاز خام رنده شده درست می ‌کنند اگر به پایین شکم بگذارند، خروج ادرار را آسان می‌سازد و اگر بر روی پیشانی گذاشته شود سردردهای شدید نیمه ی ‌سر و سردردهای عصبی را آرام می‌کند.

 

- تحریکی که در هنگام پوست کندن پیاز حاصل می ‌شود، دردهای شدید نیمه ی سر ( میگرن ) را بر طرف کرده و زکامی را که تازه شروع شده است از بین می ‌برد.

 

- برگ‌های سبز پیازچه که بیش تر هنگام بهار یافت می‌شود، دارای مقدار زیادی ویتامین C است.

 

- پیاز،تقریبا تمام خواص سیر را در معالجه ی فشارخون، مرض ‌قند، درمان بیماری کرمک و غیره را دارد.

 

- مصرف پیاز پخته، باعث لینت یا نرمی مزاج می‌شود.

 

برای برطرف کردن بوی بد پیاز بعد از مصرف آن، می توانید یک عدد گردو یا مقداری نان سوخته میل نمایید و یا چند عدد باقلا را جویده و مدتی در دهان نگاه دارید.

 

- استفاده از پیازی که با چربی پخته شده باشد، برای دفع اخلاط چسبنده از سینه مفید است.

 

- مصرف پیاز پخته با چربی برای رفع یبوست و نفخ روده‌ها مفید است. برای این منظور پیاز را با ملایمت بپزید و در هنگام پختن به تدریج به آن کره اضافه نمایید و سپس مصرف کنید.

 

- اگر ورقه‌های نازک پیاز در شیر، پخته و مصرف شود، برای درمان دردهای حاصل از قولنج روده‌ها و ناراحتی‌های شکم مفید است.

 

- پیاز پخته، حبس البول و کم شدن ادرار را شفا می ‌دهد و ادرار آور خوبی است.

 

- مصرف پیاز پخته به هر شکل که باشد برای رفع ناراحتی‌های روحی مفید است.

 

- مصرف پیاز پخته شده در سرکه، برای تقویت هاضمه، زردیرقان) ، ورم طحال و استفراغ صفراوی مفید است.

 

- تخم پیاز طبیعت گرم دارد و خوردن 4 تا 5 گرم آن برای تحریک نیروی جنسی موثر است.

 

- قرار دادن پیاز پخته و گرم در محل سوختگی و یا قرار دادن آن در محل بواسیر اثر شفا بخش دارد، زیرا خون را به طرف سطح پوست انتقال داده و از تجمع خون در رگ‌های بواسیری می ‌کاهد.

 

- اگر با آب پیاز چیزی روی کاغذ بنویسید، دیده نمی ‌شود ولی همین‌که آن را گرم کنید و حرارت دهید، کلمات ظاهر می ‌گردد.

 

تذکرات:

 

1- زیاده روی در خوردن پیاز موجب تشنگی، استفراغ، تیرگی چهره و حتی فراموشی می‌شود. پس در حد اعتدال مصرف کنید.

 

2»»»برای برطرف کردن بوی بد پیاز بعد از مصرف آن، می توانید یک عدد گردو یا مقداری نان سوخته میل نمایید و یا چند عدد باقلا را جویده و مدتی در دهان نگاه داری.

يکشنبه 23/3/1389 - 14:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته