• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : تقليد از گذشتگان در قرآن با تكيه بر تفاسير شيعه و سني
نويسنده : محمد حسين محبوبي فر
سال : 1379
استاد : محمدرضا آشتياني
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار بخش با اين مباحث تنظيم و تدوين شده است: بخش اول؛ ديدگاه‌هاي معصومين(ع) و علما در خصوص تقليد: عناصر تقليد، ‌مفهوم عدالت ، معناي عدالت، چرا بايد تقليد كرد؟ دلائل لزوم تقليد(فطرت، عقل) ، سيره‌يه عقلاني قرآن، شرايط مرجع و انواع تقليد و ...؛ بخش دوم، مفهوم تقليد از ديدگاه مفسرين ؛ بخش سوم،‌آيات شريفه‌اي از ديدگاه مفسرين ؛ بخش چهارم، بررسي آيات تقليد از منابع تفسيري شيعه و سني: تقليد كوركورانه از نياكان برتري، دادن كفر بر ايمان، عدم هدايت يافتن پدران ، واگذاشتن كافران به خودشان، پيروي كردن از ظن و گمان ، نسبت دادن زشتي به خداوند ، درخواست عذاب الهي و دنباله‌روي از پدران و ...
عنوان : تقديم و تأخير در آيات قرآن و بيان حكمت‌هاي آن
نويسنده : اكبر توحيد لو
سال : 1379
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد مركزي
موضوع : پژوهش حاضر مشتمل بر دو فصل با اين موضوعات است: فصل اول: ماهيت تقديم و تأخير در آيات قرآن، تقديم و تأخير از ديدگاه زركشي در البرهان،‌تقديم و تأخير از ديدگاه سيوطي در الاتقان،‌تقديم و تأخير در آيات قرآن در تفسير مجمع‌البيان،‌تقديم و تأخير در آيات قرآن در تفسير مجمع البيان،‌تقديم و تأخير در كتب ادبي؛ فصل دوم،‌بررسي مصايق تقديم و تأخير در آيات قران و بيان حكمت‌هاي آن. در اين فصل تقديم و تأخير و حكمت آن در 159 آيه مورد بررسي قرار گرفته است.
عنوان : تصحيح كتاب خطي (تفسير سوره‌ي يس)
نويسنده : فاطمه ركني يزدي
سال : 1379
استاد : عادل نادرعلي
دانشگاه : دانشگاه رازي كرمانشاه
موضوع : اين پايان‌نامه در تصحيح يك نسخه‌ي خطي در تفسير سوره‌ي «يس» نوشته‌ي محمد علي بن احمد اونساري قراچه‌داغي از علماي شيعي مذهب اواخر قرن سيزدهم هجري است. در تصيحيح اين نسخه‌ي خطي كارهاي زير صورت گرفته است: 1ـ شرح حال مؤلف، 2ـ معرفي نسخه‌هاي مورد استفاده در تصحيح، 3ـ اشاره به موارد اختلاف ميان نسخه‌ها، 4ـ ضبط آيات كريمه و اشاره به سوره و رقم آن در پاورقي، 5ـ اخراج احاديث شريفه از كتب حديث مشهور، 6ـ ذكر مستند براي اشعار مورد استفاده و شرح آنها، 7ـ شرح الفاظ مشكل متن با استفاده از لغت‌نامه‌هاي معتبر، 8ـ ارجاع اقوال به كتب صاحبانشان در صورت مطبوع نبودن كتب اصلي، 9ـ توضيح و شرح اعلام وارده در كتاب، 10ـ شرح موارد مجمل و در خور توضيح در متن،‌11ـ تهيه‌ي فهرست براي آيات و احاديث و اشعار و امثال و اماكن، ‌كتب ، اعلام،‌اشخاص ، قبايل فرق مطالب و مصادر تحقيق.
عنوان : تصحيح،‌ تعليق و ترجمه‌ي نسخه‌ي خطي «تحفة في تفسير سورة هل أتي»
نويسنده : پروين بهارزاده
سال : 1379
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : رساله‌ي حاضر به تصحيح و تعليق و ترجمه‌ي نسخه‌ي خطي « تحفة الفتي في تفسير سورة اهل أتي» تأليف غياث‌الدين منصور دشتكي(ت 984 ق) يكي از فلاسفه‌ي بنام شيراز پرداخته است. رساله در دو فصل سازمان پذيرفته است: در فصل اول،‌به معرفي مؤلف، خاندان، آرا و آثار وي و در فصل دوم، به تصحيح و تعليق و ترجمه‌ي متن تفسير پرداخته شده است. اين اثر از معدود تفاسير فلسفي ـ عرفاني به شمار مي‌رود.
عنوان : تزكيه در قرآن
نويسنده : اسماعيل حيدري
سال : 1379
استاد : محمد حسن تبرائيان
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد مركزي
موضوع : پژوهش حاضر در هفت فصل با اين موضوعات تنظيم و تدوين يافته است: فصل اول ، انسان در آيينه‌ي قرآن و حديث: صلصال،‌طين،‌مواد يا تعابير ديگر، نفخ روح، نفس، فطرت، قلب، عقل؛ فصل دوم، بررسي اجمالي كاركردها و مقايسه‌ي ابعاد وجودي انسان: فكر و انديشه،‌تمايلات و غرايز، احساسات و عواطف ،‌هوي و هوس؛ فصل سوم، مروري بر نظام علت و معلول: مبحث فاعليت الهي،‌مفهوم تقدير، مفهوم قضا، سرنوشت انسان، جبر و اختيار ؛ فصل چهارم، بررسي اجمالي در ديدگاه برخي مكاتب فكري: تلازم شناخت جهان و انسان، انسان در بينش مادي،‌انسان در بينش اديان؛ فصل پنجم،‌مباني اخلاق: تعريف اخلاق، تعريف وجدان،‌رابطه‌ي وجدان با اخلاق،‌پايه‌ي اخلاق؛ فصل ششم، نقش شيطان در اضلال انسان: ابليس در قرآن و حديث، وسواس ، تزيين،‌وعده، تسويل، ولايت، غفلت ؛ فصل هفتم،‌بررسي معناي لغوي و اصطلاحي تزكيه : تزكيه ،‌معناي اصطلاحي و تفسيري ،‌تزكيه در قرآن و حديث.
عنوان : ترجمه‌ي جلد اول كتاب « عمدة عيون صحاح الاخبار في مناقب امام الابرار» تأليف يحيي بن حسن اسدي حلي معروف به ابن الطريق
نويسنده : بهناز توريان
سال : 1379
استاد : علي اكبر غفاري
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد شمال
موضوع : كتاب « العمدة» كه به سعي و تلاش يحيي بن حسن، ويسنده‌ي قرن ششم هجري تأليف گرديده، گردآوري تعدادي از مناقب و فضايل مولاي متقيان علي(ع) از كتب مهم اهل تسنن است. جلد اول اين كتاب كه موضوع پايان‌نامه ترجمه‌ي آن است. مشتمل بر 27 فصل و 352 روايت است. از جمله مناقب آن حضرت كه در اين كتاب آورده شده مي‌توان به حديث شريف غدير، منزلت، رايت و احاديث ديگر اشاره كرد . وي هم‌چنين آياتي را كه در شأن اميرالمومنين نازل شده، آورده است كه مي‌توان از آيه‌ي تطهير، مباهله و آيه‌ي نجوي و نظاير آن نام برد. مؤلف كوشيده است كه ولايت علي(ع) را از طريق منابع سني و با آرائه‌ي دلايل آيات و روايات اثبات كند. آيه‌ي شريفه‌ي 33 سوره‌ي احزاب، معناي آيه‌ي شريفه‌ي 23 شوري،‌تفسير آيه‌ي شريفه‌ي 55 ، سوره‌ي مائده‌ و آيه‌ي 12 سوره‌ي مجادله و آيه‌ي 61 سوره‌ي آل عمران و آيه‌ي 19 سوره‌ي توبه.
عنوان : ترجمه و تحقيق و بررسي كتاب «الحوار في القرآن»
نويسنده : معصومه نظري نيا
سال : 1379
استاد : محمد غفراني
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد شمال
موضوع : در اين پايان‌نامه فصول سوم و چهارم كتاب« الحوار في القرآن»، تأليف سيد حسين فضل الله ترجمه و بررسي شده كه مشتمل بر اين مباحث است : مقدمه: گفتگوهاي قرآني،‌روش پيامبر(ص) در مقابل اين گفتگوها، گفتگوهاي قرآن در مورد موضوع قرآن، صفت‌هاي شخصي پيامبر(ص) در برابر گفتگوها، گفتگوهاي قرآني با اهل كتاب، عكس‌العمل يهوديان در اين زمينه، گفتگوي قرآن با مسيحيان، روش اسلامي در اين خصوص، فصل سوم، سخني با منكران نبوت، نبوت و برتري مطلق ، گفتگو درباره‌ي موضوع قرآن، صفت‌هاي شخصي پيامبر(ص) در برابر گفتگوها ، سخني با اهل كتاب، روش گفتگو، مكتب پيروان را از گوشه‌نشيني باز مي‌دارد، نياز ما به روش گفتگو در مقابله با كفر و انحراف،‌شروع با مذاكرات، چرا قرآن به موضوع احبار و راهبان تأكيد مي‌كند، قرآن براي شروع گفتگو نبوت حضرت محمد(ص) را مطرح مي‌كند، قرآن عرضه تورات و آشكار كردن آن را براي مردم درخواست مي‌كند، نياز ما به اين شيوه براي درگيرهاي معاصر، گفتگوي پيامبر با يهوديان درباره‌ي خواسته‌هاي نابه جاي آنها، قرآن با استفاده از روش‌هاي پندآموز با يهوديان مقابله مي‌كند،‌قرآن گفتگو را به منظور كشف موقعيت‌ها پي‌گيري مي‌كند،اين روش عقده‌ي تاريخي يهوديان را رسوا مي‌كند،ذهنيت سه‌گانه پرستي ( تثليث)، آيات سه‌گانه پرستي، برهان و دليل آوردن براي عمل مباهله، درسي كه از اين روش مي‌گيريم؛ فصل چهارم، گفتگو در چهارچوب سؤال : الف، پيامبر سؤالات را مطرح مي‌كند، ب. ديگران سؤال مي‌كنند و پيامبر جواب مي‌دهد، مسلمانان در مورد شراب و قمار سئوال مي‌كنند، مسلمانان در مورد جنگ در ماه‌هاي حرام سئوال مي‌كنند، ج. پيامبر سئوال مي‌كند و خود نيز جواب مي‌دهد.
عنوان : ترجمه و تحقيق مأخذ كتاب ايفاظ الاعلام
نويسنده : حبيب‌الله شنقيطي
سال : 1379
استاد : ولي كامراني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : پايان‌نامه‌ي حاضر ترجمه‌ي ايقاظ الاعلام است كه در زمينه‌ي رسم المصحف تأليف شده است، شنقيطي اين كتاب را در سه بخش با اين مباحث تأليف كرده است: بخش نخست، كلياتي درباره‌ي تعريف خط، تعريف علم خط و تاريخچه‌ي پيدايش آن، قلم و اقسام آن؛ بخش دوم، شرح و تفصيل وجوب پيروي از رسم الخط مصحف عثماني به فتواي تمامي مذاهب اهل سنت، نزول دفعي و نزول تدريجي قرآن مجيد، ترتيب و انتظام آيات و سوره‌ها از نظر كتابت و قرائت، سبب تدوين نشدن قرآن در زمان پيامبر(ص) ، جمع قرآن توسط ابوبكر، جمع قرآن در زمان خلافت عثمان؛ بخش سوم،‌اعجاز رسم الخط قرآن، اختلافات ظاهري موجود در رسم‌اخلط قرآن از « اسرار الهي و اغراض نبوي » است، آن دسته از الفاظ قرآن كه با آيين نگارش زبان عربي مطابقت ندارند.
عنوان : ترجمه و تحقيق بخشي از مقدمه‌ي تفسير قاسمي به نام «محاسن التأويل»
نويسنده : زهرا ميرزارضاخان
سال : 1379
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد شمال
موضوع : نويسنده در اين پايان‌نامه ،‌نخست مقدمه‌اي درباره‌ي اين مباحث آورده است: شرافت قرآن و علم تفسير، پيشينه‌ي تفاسير در ميان شيعه و اهل سنت،‌رواياتي درباره‌ي تفسير و اهل بيت(ع)، ‌تأليفات ديگر مؤلف تفسير قاسمي، مقام و منابع علمي تفسير قاسمي، نگرش و روش تفسيري او، جايگاه تفسير قاسمي در ميان تفاسير اهل سنت؛ سپس به ترجمه و تحقيق بخشي از مقدمه‌ي « محاسن التأويل» كه مشتمل بر اين مباحث است،‌پرداخته است: مقدمه‌اي مهم در مورد قواعد تفسير: قاعده و روشي در شناخت صحيح تفسير، قاعده‌اي در زمينه‌ي اختلاف در ميان گذشتگان ،‌قاعده‌اي در شناخت اسباب نزول.
عنوان : تدبر از ديدگاه قرآن و روايات
نويسنده : جان محمد دهقان‌پور
سال : 1379
استاد : محمدعلي لساني فشاركي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : تحقيق حاضر چهار بخش و يك پيوست با اين موضوعات تنظيم و تدوين شده است: بخش اول، زمينه‌هاي تدبر در قرآن: نياز انسان به هدايت قرآن، شأن و منزلت قرآن، زبان قرآن و تفسير قرآن، لوازم انس با قرآن ؛ بخش دوم،‌مراتب، شرايط و فوايد تدبر در قرآن: مراتب تدبر، شرايط تدبر، فوايد تدبر در قرآن؛ بخش سوم، آفات و موانع تدبر: آفات و موانع تدبر از منظر قرآن و روايات، موانع و حجاب‌‌هاي فهم درست حقايق قرآني از ديدگاه امام خميني (ره) ؛ بخش چهارم، نمونه‌هاي تدبر در قرآن (8 مثال) ؛ پيوست ، مقاله‌ي روشهاي مطالعه و تحقيق در قرآن.
  • تعداد رکورد ها : 1568