• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : جلوه‌ها و جذبه‌هاي قرآني
نويسنده : محسن سالاري
سال : 1379
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين تحقيق درشش بخش با اين عنوان‌ها نگارش شده است: بخش اول،‌كليات: تبيين موضوع ، پيشينه‌ي تحقيق، روش تحقيق...؛ بخش دوم، نظريات و مباحث درباره‌ي جاذبه و تأثير قرآن ؛ بخش سوم، عرب و پديده‌ي شگفت‌انگيز قرآن؛ بخش چهارم، عكس العمل‌هاي مختلف در برابر سحر قرآن؛ بخش پنجم، ريشه‌هاي جاذبيت قرآن؛ بخش ششم، روش قرآن در به تصوير كشيدن برخي از حقايق مثل قصص، احكام .
عنوان : جدل و استدلال در قرآن
نويسنده : سيد رجب حسيني نسب
سال : 1379
استاد : مهرداد صفرزاده
دانشگاه : دانشگاه رازي كرمانشاه
موضوع : تحقيق حاضر از سه فصل با اين مباحث تشيكيل يافته است: فصل اول، استدلال: تاريخچه‌ي استدلال، تاريخچه‌ي استدلال از ديدگاه قرآن ، روش‌هاي استدلال، تمثيل در قرآن،‌استقرار در قرآن، قياس منطقي در قرآن،‌روش‌هاي استدلال در قرآن، جايگاه شعر و مغالطه در قرآن؛ فصل دوم، جدل: جايگاه جدل در منطق ، تعريف جدل، كاربرد جدل منطقي، معروف‌ترين اصلاحات جدل در منطق، مبادي جدل در منطق ، معروف‌ترين اصلاحات جدل درمنطق ، مبادي جدل در منطق، فرق جدل و برهان جدل د رقرآن، جدال حضرت ابراهيم (ع) با قوم خود، جدال ابراهيم(ع) با نمرود ،‌جدال حضرت نوح(ع) با با قومش ، جدال قرآن با اهل كتاب،‌جدال قرآن با يهود در انكار وحي، جدال قرآن با يهود ونصاري در موردبهشت اختصاصي ، جدال قرآن با مشركين درباره‌ي فرشتگان، جدال با مشركين درباره‌ي با مشكرين درباره رازق حقيقي؛ فصل سوم، برهان: برهان در منطق ،‌تعريف برهان ازديدگاه علم منطق، مبادي برهان، برهان در قرآن،‌برهان‌هاي قرآن بر ضد اهل كتاب، عيسي(ع) خدا نيست، خلقت عيسي(ع) چون آدم است،‌ادعاي ابن الله بي اساس است، احتجاج در رد تثليث. برهان‌هاي قرآن در مقابل شرك و بت‌پرستي ، بت‌ها هيچ گونه‌توان و مالكيتي ندارند، معبود بايد خالق باشد،‌خالق بايد هادي بالذات باشد، شريك الباري محال است،‌شرك جهان را به تباهي مي‌كشد،‌برهان‌هاي قرآن در اثبات توحيد،‌برهان تمانع،‌برهان اجنه در ايمان به قرآن ، برهان ابراهيم(ع) در اثبات توحيد، حد وسط برهان حضرت ابراهيم(ع)، برهان‌هاي مشركين(مغالطه)،‌شرك خواست خداست،‌بت‌پرستي خواست خداست،‌فقر فقرا خواست خداست.
عنوان : جامعه‌شناسي معرفت در قرآن
نويسنده : حسين اژدري زاده
سال : 1379
استاد : حميد پارسانيا
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : مطالب اين پايان‌نامه در يك مقدمه و دو بخش نگارش يافته است. مقدمه: اهميت موضوع و هدف تحقيق، گستره‌ي تحقيق، پيشينه‌ي بحث، ويژگي‌هاي كلي تحقيق ،‌سازماندهي تحقيق؛ بخش اول،‌چيستي جامعه‌شناسي معرفت: كليات(عريف جامعه‌شناسي معرف، رويكردهاي اصلي به معرفت،‌تعين اجتماعي معرفت، دسته‌بندي نظريه‌پردازان)، نظريه‌پردازي‌ها (نظريه پردازان غربي،‌نظريه پردازان اسلامي) ؛ بخش دوم،‌تعين اجتماعي معرفت در قرآن: معرفت و جامعه (نظريه معرفت ،‌چيستي جامعه: عناصر اصلي تشكيل دهنده‌ي يك جامعه،‌دليل اصلي رو آوردن انسان به زندگي جمعي)، تحليل‌هاي جامعه‌شناختي معرفت (تعامل معرفت و جامعه،‌سطح تعين معرفت، عامل مسلط در معرفت، بيگانگي : زمينه‌ي تاريخي ، دين و بيگانگي،‌قرآن و بيگانگي)،‌خلاصه‌گيري و پيشنهادها.
عنوان : ثبت و ضبط و محاسبه‌ي اعمال از نظر قرآن و روايات
نويسنده : تقي بوربور اژدري
سال : 1379
استاد : احمدرضا غائي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد مركزي
موضوع : اين پژوهش در پنج بخش با اين مباحث تنظيم و تدوين يافته است: بخش اول ، معاد و رابطه‌ي آن با ثبت و ضبط اعمال: سير تاريخي معاد در اديان يهود و مسيح، دلايل ثبوت معاد،‌رابطه‌ي معاد با ثبت و محاسبه‌ي اعمال بخش دوم،‌ثبت و ضبط و محاسبه‌ي اعمال: حتميت ثبت و محاسبه بر اساس آيات و روايات و ادعيه،‌محاسبه‌ي اعمال در عالم برزخ؛ بخش سوم ،‌تجسم و شهود اعمال و شاهدان اعمال در قيامت:‌تجسم و شهود اعمال، شاهدان و گواهان قيامت،‌مواقف و موازين و بازتاب حساب، كتاب در آنها؛ بخش چهارم، آثار تربيتي اعتقاد به ثبت و محاسبه‌ي اعمال: ياد خدا و كوچك نشمردن گناه،اجتناب از گناه و ايجاد ملكه‌ي شرم و حيا، تدارك زاد و توشه براي روز محاسبه ،‌استفاده‌ي بهتر از عمر، مراقبه و محاسبه‌ي دائمي؛ بخش پنجم،‌نقاط اميد بخش در جهت پرهيز از يأس و قنوط: اميد به غفار بودن و ستار بودن و رحمان بودن خدا،‌توبه ،‌شفاعت.
عنوان : تهديدات رواني و شيوه‌هاي مقابله با آن در قرآن و روايات
نويسنده : عليرضا زرگر
سال : 1379
استاد : غلامحسين تاجري نسب
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در دو بخش با اين مباحث تنظيم و نگارش شده است: بخش اول ، تهديدات رواني: شيوه‌هاي فعاليت رواني، ‌ابزارهاي فعاليت‌هاي رواني در جهان معاصر، گروه‌هاي فعال در جنگ رواني از ديد قرآن؛ بخش دوم ، شيوه‌هاي مقابله با تهديدات رواني در قرآن: استراتژي قدرت(عامل بازدارنده) ، استراتژي اطلاع‌رساني(آگاه كردن جامعه) ، استراتژي هدايت و تربيت (واكسينه كردن جامعه).
عنوان : تهاجم فرهنگي و راه‌هاي مقابله با آن از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : فاطمه ديانتي در دشتي
سال : 1379
استاد : محمدعلي لساني فشاركي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد مركزي
موضوع : اين تحقيق در سه بخش با اين عنوان‌ها به نگارش درآمده است: بخش اول، كليات: معاني لغوي و اصطلاحي فرهنگ،‌معاني لغوي و اصطلاحي تهاجم فرهنگي، ابعاد فرهنگ جاهليت؛ بخش دوم،‌تهاجم فرهنگي در بيان قرآن: خطوط اساسي فرهنگ الهي ـ اسلامي ، بررسي تهاجم فرهنگي در سوره‌ي انفال (محتواي سوره، موضوع خمس، همه‌ي امور به دست مسبب الاسباب است،‌ملاك‌هاي رها شدن و رهانيدن)، بررسي تهاجم فرهنگي در سوره‌‌ي توبه (اولين گروه از عناصر شيطاني،‌متخاصمين از اهل كتاب، علل برداشت مشركان)، بررسي كاربردي تهاجم فرهنگي در سوره‌هاي انعام و اعراف ؛ بخش سوم،‌نگرش احاديث و روايات اسلامي به تهاجم فرهنگي:‌نقش تعيين كننده‌ي فرهنگ و اهميت استقلال فرهنگي،‌گونه‌هاي مختلف تهاجم فرهنگي،‌راه‌هاي مقابله و مبارزه با تهاجم فرهنگي.
عنوان : تولي و تبري از ديدگاه آيات و روايات
نويسنده : زهرا مقيمي
سال : 1379
استاد : محمدحسين برومند
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه در سه فصل با اين مطالب نگارش شده است: در فصل اول، مفهوم واژگان تولي و تبري دركتب لغت و قرآن بررسي شده است . در فصل دوم، از ولايت و مراتب و درجات تولي بحث شده است . در فصل سوم، اصول كلي روابط مسلمانان با غيرملسمانان ،‌آثار تولي بيگانگان ،‌چگونگي تبري از دشمنان ، چگونگي روابط مسلمانان با يكديگر،‌آثار تولي خداوند و اولياي او، مدينه‌ي فاضله‌ي اسلامي، هجرت و رابطه‌ي آن با ولايت خاصه مورد بحث واقع شده‌اند.
عنوان : توبه از ديدگاه قران و حديث
نويسنده : احمد فدوي اردستاني
سال : 1379
استاد : محمدعلي لساني فشاركي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين پژوهش در شش فصل با اين عناوين نگارش يافته است: فصل اول، معناي توبه و توبه‌پذيري خدا از بندگان در قرآن كريم؛ فصل دوم، اركان و شرايط توبه؛ فصل سوم، وجوب توبه و انواع آن؛ فصل چهارم، توبه‌ي انبيا؛ فصل پنجم ، توبه از ديدگاه روايات،‌ارزش و ماهيت آن؛ فصل ششم، آثار و نتايج توبه.
عنوان : تمثيل در بيان قرآن كريم
نويسنده : ليلا عليمرداني
سال : 1379
استاد : محمدعلي لساني فشاركي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين پايان‌نامه شامل شش فصل مي باشد . در فصل اول،‌به بحث درباره‌ي اين موضوعات پرداخته شده است: لفظ تمثيل و مفهوم آن در قرآن كريم،‌انواع تمثيلات،‌ويژگي‌ امثال قرآني،‌تمثيل در نزد اعراب و اقوام ديگر ،‌تمثيل از ديدگاه علما،‌تمثيلات نبوي و تمثيلات برگرفته از قرآن و مطلبي در زمينه‌ي شعر تمثيلي . در فصل دوم، از تمثيلت صريحه با شرح نمونه‌هايي از قرآن بحث شده است. در فصل سوم، تمثيلات مكتوم و در فصل چهارم، تمثيلات رايج بررسي شده است و در فصل پنجم رموز قرآني و در فصل ششم،‌قوانين مأخوذ از تمثيلات قرآني مورد تحقيق قرار گرفته است .
عنوان : تكامل وانحطاط اخلاقي در قرآن و حديث
نويسنده : عليرضا طاولي كتري
سال : 1379
استاد : احمدرضا غايي
دانشگاه : : آزاد اسلامي تهران واحد مركزي
موضوع : اين پژوهش شامل چهار فصل با اين موضوعات است: فصل اول، كليات و مقدمات : تبيين واژه‌ها ، گسترده‌ي تاريخي موضوع ؛ فصل دوم، تكامل اخلاقي در آيينه‌ي مكاتب و انديشه‌ها: آراي مكاتب شرقي، تكامل اخلاقي در مكاتب غربي، تكامل اخلاقي در انديشه‌ي متفكران اسلامي؛ فصل سوم، تكامل اخلاقي در آيينه‌ي قرآن و حديث: زندگي ـ انسان ـ سعادت ،‌سنت هدايت و اضلال الهي، آثار كرامت، عمل و كار نه آرزو و پندار، خالص‌سازي عمل، كردار سپس گفتار؛ فصل چهارم،‌انحطاط اخلاقي در آيينه‌ي قرآن و حديث: لطف وجودي قرآن، عوامل انحطاط .
  • تعداد رکورد ها : 1568