• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1609
اگر نصف سر را يك دفعه و نصف ديگر آن را دفعه ديگر در آب فرو برد،روزه اش باطل نمي شود.
مسئله شماره:1610
آیت الله گلپایگانی: اگر قصد داشت كه سر را زير آب فرو ببرد و شك كرد كه تمام سر زيرآب رفته يا نه ، بنابر احتياط واجب روزه اش باطل است . اگر شك كند كه تمام سر زير آب رفته يا نه روزه اش صحيح است .
مسئله شماره:1611
اگر سر زير آب برود ولي مقداري از موها بيرون بماند، روزه باطل مي شود.
مسئله شماره:1612
احتياط واجب آن است كه سر را در گلاب فرو نبرد، آیت الله گلپایگانی: چنانچه احتياط واجب آن است كه سر را در آبهاي مضاف ديگر هم فرونبرد، ولي در چيزهاي ديگري كه روان است اشكال ندارد. ولي در آبهاي مضاف ديگر و در چيزهاي ديگر كه روان است ، اشكال ندارد.
مسئله شماره:1613
اگر روزه دار بي اختيار در آب بيفتد و تمام سر او را آب بگيرد، يافراموش كند كه روزه است و سر در آب فرو برد، روزه او باطل نمي شود.
مسئله شماره:1614
آیت الله گلپایگانی: اگر با اطمينان به اين كه آب سر او را نمي گيرد، خود را در آب بيندازد و آب تمام سر او را بگيرد، روزه اش اشكال ندارد. اگر عادتا با افتادن در آب سرش زير آب مي رود، چنانچه با توجه به اين مطلب خود را در آب بيندازد و سرش زير آب برود روزه اش باطل مي شود.
مسئله شماره:1615
اگر فراموش كند كه روزه است و سر را در آب فرو برد يا ديگري به زورسر او را در آب فرو برد، چنانچه در زير آب يادش بيايد كه روزه است يا آن كس دست خود را بردارد، بايد فورا سر را بيرون آورد، و چنانچه بيرون نياورد، آیت الله گلپایگانی: بنابر احتياط واجب روزه اش باطل مي شود.روزه اش باطل مي شود.
مسئله شماره:1616
اگر فراموش كند كه روزه است و به نيت غسل سر را در آب فرو برد، روزه و غسل او صحيح است .
مسئله شماره:1617
اگر بداند كه روزه است و عمدا براي غسل سر را در آب فرو برد،چنانچه روزه او روزه واجبي باشد كه مثل روزه كفاره وقت معيني ندارد، آیت الله گلپایگانی: و افطار آن جايز است ، غسل او صحيح و روزه اش باطل مي باشد، و همچنين است حكم روزه مستحبي . ولي چنانچه روزه او مثل روزه رمضان ، واجب معين باشد،روزه و غسل او هر دو باطل است . غسل صحيح و روزه باطل مي باشد. ولي اگر واجب معين باشد، اگر به فرو بردن سر در آب قصد غسل كند، روزه او باطل است و بنابر احتياط واجب غسل او هم باطل است ،مگر آن كه در زير آب يا در حال خارج شدن از آب نيت غسل كند، كه در اين صورت غسل او صحيح است . و اما اگر روزه ماه رمضان باشد، هم غسل و هم روزه باطل است ،مگر آن كه در همان زير آب توبه نمايد و در حال خارج شدن از آب نيت غسل كند،كه در اين صورت غسل او صحيح است .
مسئله شماره:1618
اگر براي آنكه كسي را از غرق شدن نجات دهد، سر را در آب فرو برد، اگرچه نجات دادن او واجب باشد، روزه اش باطل است .
مسئله شماره:1619
اگر جنب عمدا تا اذان صبح غسل نكند، يا اگر وظيفه او تيمم است عمداتيمم ننمايد، آیت الله گلپایگانی: در روزه ماه رمضان و قضاي آن ، روزه اش باطل است ، و در غير اين دو،روزه باطل نمي شود. روزه اش باطل است .
مسئله شماره:1620
آیت الله گلپایگانی: اگر در ماه رمضان تا اذان صبح غسل نكند و تيمم هم ننمايد، ولي ازروي عمد نباشد، مثل آن كه ديگري نگذارد غسل و تيمم كند، روزه اش صحيح است . اگر در روزه واجبي كه مثل روزه ماه رمضان وقت آن معين است ، تااذان صبح غسل نكند و تيمم هم ننمايد، روزه اش صحيح است .