• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 791
تعداد نظرات : 47
زمان آخرین مطلب : 3579روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


18 نشانه ای که خبر از میگرن می دهند
افرادی که میگرن دارند اکثراً خسته از خواب بیدار می شوند یا به راحتی خوابشان نمی برد.

حدود 30 میلیون نفر در ایالات متحده میگرن دارند و تعداد خانم هایی که میگرن دارند سه برابر آقایان است. میگرن به سردردهای ضربان داری گفته می شود که در یک طرف سر حس می شود. فعالیت جسمانی این درد را بدتر می کند و نشانه های ظهور آن در اشخاص مختلف و از هر حمله به حمله ای دیگر متفاوت است.

در زیر به 18 نشانه وجود این بیماری در افراد اشاره می کنیم:

اورا (Aura)
افرادی که میگرن دارند اغلب اورا را تجربه می کنند. رایج ترین اورا ها بصری هستند و فرد نورهای چشم زن، نقطه ها یا خطوطی می بیند. اورا معمولاً 5 دقیقه تا 1 ساعت طول می شد و 60 دقیقه بعد سردردهای میگرنی آغاز می شوند. 

افسردگی، ناراحتی یا هیجان
تغییر حالات خلقی نیز می تواند یکی از نشانه های میگرن باشد. بعضی بیماران ناگهان احساس افسردگی و ناراحتی شدید می کنند در حالیکه هیچ دلیلی برای افسردگی ندارند. بعضی دیگر نیز احساس سرخوشی می کنند. پژوهشگران هلندی اخیراً گزارش کرده اند که ممکن است رابطه ژنتیکی بین افسردگی و میگرن به خصوص میگرن های همراه با اورا وجود داشته باشد. 

کمبود خواب راحت
افرادی که میگرن دارند اکثراً خسته از خواب بیدار می شوند یا به راحتی خوابشان نمی برد. مطالعات نشان داده اند که بین کمبود خواب و تعداد و شدت میگرن ها رابطه ای وجود دارد. وقتی سردردهای میگرنی آغاز می شوند، نمی توان خواب شبانه راحتی داشت. بسیاری از بیماران بخاطر میگرن دچار بیخوابی می شوند. این بیخوابی می تواند شروع یک چرخه طاقت فرسا برای بیمار باشد. 

آبریزش بینی یا آب افتادن چشم ها
بعضی از بیماران مبتلا به میگرن نشانه های سینوسی مانند بینی گرفته، آبریزش بینی، آب افتادن چشم ها و آویختگی پلک ها دارند. در یک تحقیق ثابت شد که در میان افرادی که سردردهای سینوسی دارند، حدود 90 درصد آنها میگرن دارند. 

ویار
ویار قبل از شروع حمله های میگرن اتفاق می افتد و بعضی افراد خوراکی های خاصی هوس می کنند. 

درد ضربان دار در یک طرف یا هر دو طرف سر
درد ضربان دار یکی از نشانه های کلاسیک میگرن است. این درد اغلب در یک طرف سر حس می شود. 

درد چشم
دردهای میگرنی معمولاً پشت چشم ها حس می شوند. بسیاری از مردم آن را چشم درد تصور کرده و نزد چشم پزشک می روند، و این کمکی به سردردهای آنها نمی کند.

درد گردن
بسیاری از افرادی که به میگرن مبتلا هستند می گویند که گردن آنها می گیرد و سپس سرشان درد می گیرد. این احتمالاً مرحله قبل از حمله میگرن است. نشانه های میگرنی آنها درد گردن است یا این که در پشت گردن خود احساس درد ضربان دار می کنند.

ادرار مداوم
اگر مجبور هستید پشت سر هم دستشویی بروید، شاید بتوان گفت سردرد شما سردرد میگرنی است. این در واقع فقط یکی از نشانه های متعدد قبل از میگرن است. این نشانه ها که با عنوان "مرحله پیش نشانه" شناخته می شوند حدود یک ساعت یا دو روز قبل از شروع درد میگرنی تجربه می شوند.

خمیازه
خمیازه هم یکی از علائم شروع سردرد میگرنی است. بر خلاف خمیازه خستگی، این خمیازه ها متوالی بوده و هر چند دقیقه یکبار تجربه می شوند. 

کرخی یا مورمور شدن
بعضی از بیمارانی که میگرن دارند، اورای حسی دارند. آنها بطور موقتی حواس خود را از دست می دهند یا حس سوزن سوزن شدن در یک طرف بدن به آنها دست می دهد که از نوک انگشتان شروع شده و تا بازو و صورت می رسد.

تهوع و استفراغ
طبق نظرسنجی انجام شده در تحقیقات میگرن آمریکا، از بیش از 3700 شرکت کننده در این نظرسنجی، 73 درصد حالت تهوع و 29 درصد استفراغ را تجربه کرده اند. 

نور، صدا یا بوها درد را شروع کرده یا بدتر می کنند
وسط حمله میگرنی، افراد مبتلا به میگرن به جاهای تاریک و ساکت پناه می برند. نورهای خیره کننده و صداهای بلند موجب شروع میگرن آنها شده یا درد آنها را تشدید می کند. همین قضیه در مورد بوها نیز صادق است. 

فعالیت موجب شروع میگرن یا بدتر شدن آن می شود
فعالیت های روتینی مانند پیاده روی یا بالا رفتن از پله ها درد میگرن را بدتر می کنند. بعضی از سردردهای میگرنی در اثر ورزش کردن (دویدن، وزنه برداری) یا تقلا (فعالیت جنسی) آغاز می شوند. افرادی که سردردهای ناشی از تقلا و کار سخت دارند باید سعی کنند علت های اصلی مانند آنوریسم مغزی را رفع کنند. 

مشکل در صحبت کردن
آیا نمی توانید کلمات را ادا کنید و حرفتان را بزنید؟ مشکل در صحبت کردن نیز یکی دیگر از نشانه های شروع درد میگرنی است. بسیاری از افرادی که به میگرن مبتلا هستند حس می کنند که در حال چرند گفتن هستند و این رایج ترین توصیفی است که بیماران از میگرن می دهند. اگر اولین بار است که مشکلات گفتاری را تجربه می کنید، با پزشک خود تماس بگیرید تا مطمئن شوید که این مشکلات به مسئله ای جدی تر مانند سکته ربط ندارد. 

ضعف در یک طرف بدن
وقتی یک دستتان لمس می شود، شاید این نشانه شروع سردرد میگرنی باشد. بعضی افراد ضعف عضلانی را در یک طرف بدن قبل از حمله میگرنی تجربه می کنند. این ممکن است نشانه سکته باشد، پس بهتر است با پزشک مشورت کنید.

سرگیجه یا دو بینی
یک نوع میگرن که میگرن نوع بنیادین نامیده می شود موجب سرگیجه، دو بینی یا عدم بینایی می شود. بعضی افرادی که میگرن دارند ممکن است مشکل عدم تعادل نیز داشته باشند. در تحقیقی که اخیراً انجام شده، پزشکان رابطه ای بین شدت میگرن و سرگیجه یا منگی یافته اند. هرچه سردرد میگرنی شدیدتر باشد، بیمار سرگیجه بیشتری دارد. 

خماری پس از سردرد
وقتی سردرد میگرنی می گذرد، فرد حس می کند که بدنش کوفته شده است. در تحقیق جدیدی پزشکان با بیماران میگرن مصاحبه نموده و کشف کرده اند که این بیماران اغلب نشانه هایی مانند خستگی، مشکل در تمرکز، ضعف، سرگیجه، منگی و کمبود انرژی را بعد از گذشتن سردرد میگرنی تجربه می کنند.

منبع : مجله زندگی ایده آل
يکشنبه 15/4/1393 - 2:29
سلامت و بهداشت جامعه


توصیه‌های رییس انجمن دیابت درباره روزه داری
متاسفانه در ایام روزه‌داری، افراد به علت کاهش تحرک جسمی و تغذیه اضافی، دچار افزایش وزن می شوند.

رییس انجمن دیابت ایران تاکید کرد: افرادی که بدون دارو قند خون خود را کنترل می‌کنند، باید با مشورت پزشک معالج خود روزه بگیرند.

اسدالله رجب ماه رمضان را ایام برقراری تعادل جسم و روح خواند و گفت: در این ماه تلاش می‌کنیم زیاده‌روی‌ها و سهل‌انگاری‌های طول سال را به توجه و تمرکز بر جسم و روح تبدیل کنیم که بی‌تردید این امر خود از اهداف مهم روزه‌داری است. وی افزود: بی‌تردید اگر آماده‌سازی برای روزه‌داری ماه رمضان قبل از شروع این ماه آغاز شود، نتایج پایدارتری به دنبال خواهد داشت. برهمین اساس به تناوب و در برخی روزها، روزه‌داری در ماه‌های رجب و شعبان توصیه شده است. بیماران دیابتی نیز می‌توانند از این قاعده پیروی کنند.

رجب با اشاره به هفت و نیم میلیون دیابتی در کشور ادامه داد: حفظ میزان قند خون در حد طبیعی (60-140 میلی‌گرم درصد) هدف درمان دیابت است، چرا که افزایش طولانی مدت قند خون سبب بروز عوارض دیابت می‌شود که در آن صورت درمان این بیماری بسیار پرهزینه و گاه گران خواهد بود.
وی تاکید کرد: دیابتی‌هایی که از آموزش‌های لازم برخوردار شده‌اند به خوبی قادرند تشخیص دهند که آیا می‌توانند روزه بگیرند یا خیر؛ چرا که این افراد طی آموزش‌های خود دریافته‌اند که به کدام گروه از دیابتی‌ها تعلق دارند و در مورد شرایط روزه‌داری در هر گروه حتما باید با پزشک خود مشورت کنند. به عبارت دیگر، دیابتی که روزانه قند خون یا قند ادرار خود را در منزل مورد آزمایش قرار نمی‌دهد، احتمالا قادر به روزه‌داری نخواهد بود.

رییس انجمن دیابت ایران در ادامه درباره افراد تحت درمان با انسولین گفت: از آنجا که این افراد در پی تزریق انسولین به دفعات باید غذا میل کنند بنابراین روزه‌داری برای این افراد توصیه نمی‌شود اما در صورت تمایل شدید به روزه‌داری این افراد در موارد خاص و زیرنظر پزشک معالج خود می‌تواند روزه بگیرند. این افراد در صورت نداشتن نوسانات شدید قند خون و همچنین عوارض پیشرفته دیابت نظیر عوارض چشمی، کلیوی، عصبی و قلبی و عروقی می‌توانند با نظر پزشک خود برای گرفتن روزه اقدام کنند.

رجب همچنین درباره افراد تحت درمان با داروهای خوراکی (قرص) نیز گفت: لازم است این افراد با پزشک معالج خود مشورت کنند به طور کلی برای افرادی که توانسته‌اند قند خون خود را به طور دائم در حد طبیعی حفظ و کنترل کنند، با در نظر گرفتن شرایط زیر از نظر پزشکی، روزه‌داری مانعی ندارد؛ لازم است مدتی قبل از شروع ماه رمضان، به طور آزمایشی روزه‌داری را آغاز کرده و طی روز قند خون خود را آزمایش کنند. وی در این باره افزود: قند خون این افراد قبل از سحر حداکثر باید 130 میلی‌گرم درصد، دو ساعت بعد از سحر، حداکثر 180 میلی‌گرم درصد، بین ساعت یک تا سه بعدازظهر کمتر از 70 میلی‌گرم درصد نباشد، قبل از افطار حداکثر 130 میلی‌گرم درصد و همچنین دو ساعت پس از افطار حداکثر 180 میلی‌گرم درصد باشد.

رییس انجمن دیابت ایران ادامه داد: در صورتی که مقدار قند خون این افراد در محدوده مقادیر ذکر شده قرار داشته باشد و همچنین دچار عوارض پیشرفته دیابتهم نباشند، قادر خواهند بود روزه بگیرند که در آن صورت باید هنگام افطار قبل از خوردن هر غذایی قرص خود را میل کرده و پس از مدتی شروع به خوردن غذا کنند. هنگام سحر نیز مقدار دارو را تقریبا به نصف کاهش دهند. فراموش نشود دو ساعت پس از افطار و دو ساعت پس از خوردن سحری قند خون یا قند ادرار خود را آزمایش کنند.

وی همچنین گفت: افرادی که بدون دارو قند خون خود را کنترل می‌کنند، با مشورت پزشک معالج خود روزه بگیرند. علاوه بر آن باید مقدار غذای خود را نیز به دو تا سه وعده تقسیم و هنگام افطار از خوردن همه مواد غذایی در یک زمان خودداری کنند. در هرحال نباید فراموش شود طی روزه‌داری مقدار کالری دریافتی روزانه باید به دو سوم مقدار معمول کاهش یابد یعنی یک سوم کمتر از حد معمول، غذا میل شود.

رییس انجمن دیابت ایران در پایان گفت: متاسفانه در ایام روزه‌داری، افراد به علت کاهش تحرک جسمی و تغذیه اضافی، دچار افزایش وزن می شوند و به همین دلیل توصیه می‌کنیم هر دو تا سه روز یک بار وزن خود را اندازه‌گیری نمایند. 

منبع : ایسنا
يکشنبه 15/4/1393 - 2:27
سلامت و بهداشت جامعه


بخور و نخورهای افسردگی را بدانید
به طور قطع نمی توان رژیم غذایی را مسئول بروز افسردگی دانست اما...

محققان امریکایی ارتباط بین رژیم غذایی و افسردگی را مورد بررسی قرار دادند. نتایج آنها حاکی از این بود که افسردگی در بسیاری از جنبه ها مشابه بیماری قلبی است. هر دو این بیماری ها با التهاب، اختلال در عملکرد اندوتلیال (سلول های پوشاننده دیواره عروق) و عدم تعادل چربی های بدن همراهند. 

همچنین رژیم غذایی سرشار از چربی های ترانس یکی از علل ایجاد کننده این بیماری ها به شمار می رود. محققان اظهار داشتند که فست فودها خطر افسردگی را افزایش داده در حالی که رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از سبزیجات، میوه ها، ماهی و روغن زیتون است، احتمال ابتلا به این بیماری  را کاهش می دهد.

به طور قطع نمی توان رژیم غذایی را مسئول بروز افسردگی دانست اما از آن جایی که اغلب بیماران افسرده رژیم غذایی مناسبی ندارند، اصلاح عادات غذایی می تواند به بهبود علایم افسردگی کمک کند.

 سیمرغ
يکشنبه 15/4/1393 - 2:26
سلامت و بهداشت جامعه


خواب روزه داران از دیدگاه طب سنتی
ارزش اصلی خواب برقراری دوباره تعادل میان مراکز عصبی است.

دکتر غلامرضا کردافشاری، استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران گفت: ارزش اصلی خواب برقراری دوباره تعادل میان مراکز عصبی است، بی‌خوابی نیز مطمئنا عملکرد دستگاه عصبی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این متخصص طب سنتی ادامه داد: بیداری طولانی مدت غالبا با اختلال پیش رونده اعمال فکری همراه است و حتی گاهی ممکن است موجب فعالیت‌های رفتاری غیر طبیعی شود.
وی اضافه کرد: خواب طولانی ابتدا موجب افزایش رطوبت و در صورت طولانی‌تر شدن، خشکی بدن را سبب می‌شود و بی خوابی طولانی نیز خشکی بدن را به دنبال دارد و برای بدن زیان آور است بنابراین همواره باید تعادل میان این دو رعایت شود.

این استاد دانشکده طب سنتی گفت: خواب پس از گذشتن غذا از معده باید باشد (حدود 3 ساعت پس از صرف غذا) چرا که خواب در هنگام پر بودن معده از غذا، باعث اختلال هضم، ایجاد نفخ و دیدن خواب‌های ترسناک می‌شود. کردافشاری با بیان اینکه همچنین نباید هنگام گرسنگی به خواب رفت زیرا رطوبت بدن بیش از حد تحلیل رفته و موجب لاغری بدن می‌شود، افزود: خواب زیرآفتاب نیز مضر است چرا که موجب حرکت اخلاط و تحریک صفرا می‌شود و به دنبال آن بخارات به سوی مغز صعود کرده و باعث ایجاد سردرد می‌شود.

وی تاکید کرد: خواب روزانه خوب نیست چرا که باعث فساد رنگ چهره و عدم تحلیل فضولات و اختلاط آنها با خون می شود و اگر فردی عادت به خواب روز دارد، بهتر است به تدریج آن را ترک کند به جز خواب قیلوله که زمان آن قبل از ظهر است و باعث برگشت رطوبت به بدن و تقویت حرارت غریزی می‌شود. به گفته وی؛ مطالعات جدید نیز نشان می دهند که خواب قیلوله باعث کاهش فشارخون، کم کردن استرس، تقویت ذهن و بهبود عملکرد شناختی مغز و حافظه شده و مرگ و میر ناشی از بیماری های عروق کرونر را کاهش می دهد.

کردافشاری با بیان اینکه خواب معتدل 6 ساعت است و نباید از 10 ساعت بیشتر باشد، گفت: در هنگام خواب در هر فصلی بهتر است روی بدن پوشانده شود زیرا در خواب، حرارت به سمت داخل بدن میل می کند و ظاهر بدن سرد شده و با اندک نسیمی که به او برسد ممکن است زمینه ساز بیماری شود.

این استاد دانشکده طب سنتی با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان نیز، گفت: در ماه مبارک رمضان تغییراتی در زمان خواب و بیداری افراد ایجاد می شود، از دیدگاه طب جدید در این ماه به علت مصرف غذا در شب و افزایش درجه حرارت بدن، قسمت تنظیم کننده زمان خواب و بیداری در مغز دچار تغییر می شود. کردافشاری دیر شروع به کار کردن صبحگاهی، باز بودن مراکز خرید تا دیروقت و نمایش های تلویزیونی شبانه از علل تغییر ریتم خواب و بیداری در افراد در ماه مبارک رمضان را از جمله مهمترین عوامل تغییرات خواب افراد عنوان کرد.

وی ادامه داد: بسیاری از افراد در این ماه به مناجات‌های شبانه می پردازند. همچنین برای مصرف وعده سحر زود از خواب بیدار می‌شوند که این مساله مدت کل خواب شبانه را کاهش می‌دهد. وی در پایان تاکید کرد: بسیاری از روزه‌داران از خواب آلودگی روزانه درماه مبارک رمضان شکایت دارند که باید زمان خواب توسط افراد با اقداماتی از قبیل زود به خواب رفتن درشب، طوری تنظیم شود که حداقل 6- 5 ساعت خواب آرام داشته باشند که البته خواب با شکم پر بلافاصله پس از افطار یا سحر توصیه نمی‌شود. 


منبع : ایسنا
يکشنبه 15/4/1393 - 2:24
سلامت و بهداشت جامعه


بهترین و بدترین میان‌وعده‌ها برای مادران آینده
اگر در مترو، هنگام خرید در سوپرماركت یا موقع پیاده‌روی در پارك گرسنه شدید، می‌توانید یك سیب گاز بزنید.

میل شدیدی به خوردن شیرینی دارید؟ احساس ضعف و گرسنگی می‌كنید؟ میل چندانی به خوردن وعده‌های اصلی ندارید ولی بعد از آن مرتب ریزه‌خواری می‌كنید؟ اگر در دوران بارداری توجهی به رژیم‌غذایی خود نداشته باشید ممكن‌است دچار اضافه‌وزن زیادی شوید كه نه‌تنها برای خود شما بلكه برای فرزندتان هم مشكل‌ساز خواهدبود. در این دوران به دلیل فشار وارد آمده به معده (به علت بزرگ شدن جنین در ماه‌های آخر) و ترش‌كردن‌های مرتب، خانم باردار باید تعداد وعده‌های غذایی‌اش را بیشتر كند ولی در هر وعده مقدار كمتری غذا بخورد. در ضمن بهتر است این موادغذایی، كم‌شیرین و كم‌چرب باشند، از بین خوراکی‌هایی انتخاب شوند كه سهل‌الهضم بوده و تمام ریزمغذی‌ها، ویتامین‌ها و مینرال‌های موردنیاز را به بدن برسانند. میان‌وعده‌ها نقش اساسی در پیشگیری از ضعف، گرسنگی و افت قند خانم‌ باردار بازی می‌كنند. 

در این مطلب چند میان‌وعده مناسب را به مادران آینده معرفی می‌كنیم:

2 میان‌وعده انرژی‌زا
ماست و غلات: یك كاسه ماست میوه‌ای را با 30 گرم غلات كامل بدون شكر مخلوط كنید. این میان‌وعده برای مصرف قبل از كلاس یوگا یا شنای دوران بارداری مناسب است. در ضمن حاوی كلسیم، پروتئین، ویتامین و قندهای پیچیده است و می‌تواند تقریبا 3 ساعت شما را سیر نگه‌دارد و باعث اضافه‌وزن هم نمی‌شود.

یك بطری كوچك آب‌معدنی و یك مشت میوه‌های خشك: آب‌معدنی حاوی منیزیم است كه از خستگی، گرفتگی عضلات و یبوست پیشگیری می‌كند. میوه‌های خشك نیز حاوی فروكتوز و انواع ویتامین‌ها هستند و تا وعده بعدی شما را سیر نگه می‌دارند.

2 میان‌وعده برای زمان گرسنگی
ساندویچ مرغ: وسط 2 ورقه نان‌ سبوس‌دار، 50 گرم گوشت مرغ كبابی همراه با چند برگ كاهو و كمی روغن زیتون بریزید و نوش‌جان كنید. پروتئین گوشت مرغ گرسنگی شما را از بین می‌برد و نان هم میل به مصرف شیرینی را كم می‌كند.

موز غوطه‌ور در شكلات: موز را از طول برش بزنید و به 4 قسمت تقسیم كنید. روی هر برش قطعه‌ای شكلات تلخ بگذارید و چند لحظه آن را درون فر قرار دهید تا شكلات آب شود. با خوردن این میان‌وعده هم ویار شما به خوردن شیرینی از بین می‌رود هم منیزیم و سایر ویتامین‌ها را دریافت كرده‌اید.

2 میان‌وعده‌ صبحگاهی
شیرشكلات: شیر كم‌چرب و كاكائو را با هم مخلوط كنید و برحسب ذائقه تان آن را گرم یا سرد بنوشید. این میان‌وعده نه‌تنها گرسنگی شما را از بین می‌برد بلكه روی خلق‌وخویتان هم تاثیر مثبت دارد.

نان تست شده: از شب قبل برش‌های نان تست را در یك لیوان شیر و شربت افرا بخیسانید بعد روی آن كمی دارچین بپاشید و در ظرف نچسب حرارت دهید تا هر طرف آن كمی برشته شود.

2 میان‌وعده كم‌كالری
سیب: اگر در مترو، هنگام خرید در سوپرماركت یا موقع پیاده‌روی در پارك گرسنه شدید، می‌توانید یك سیب گاز بزنید. سیب هم گرسنگی شما را برطرف می‌كند و هم میوه كم‌كالری‌ای است.

سبزی‌های ترد: به سلیقه خود سبزی‌هایی مثل هویج، كلم و خیار را قطعه‌قطعه و با مقداری سس كم‌چرب یا مقداری پنیر سفید یا نمك برحسب ذائقه تان مصرف كنید.

1 میان‌وعده‌ ضدتهوع
سالاد مركبات: پرتقال، گریپ‌فروت و نارنگی را به قطعات مربع‌شکل برش‌ بزنید و مقداری آبلیمو و عسل روی آن بریزید. اسید میوه و بوی خوش آن جلوی تهوع شما را می‌گیرد و در ضمن میان‌وعده‌ای مملو از ویتامین‌C مصرف كرده‌اید.

بدترین میان‌وعده‌ها
برای آنكه در طول بارداری تناسب‌اندامتان حفظ شود و اضافه‌وزن معقولی داشته باشید، باید از خوردن برخی موادغذایی صرف‌نظر كنید:
شیرینی، شکلات و بیسکویت: قندهای ساده‌ای که سریع جذب می‌شوند و در شكلات، بیسكویت و شیرینی‌ها موجود هستند، شاید در كوتاه‌مدت شما را سیر كنند اما بعد از 2 ساعت چون قندخونتان به شدت افت می‌كند، حالت تهوع پیدا می‌كنید و میلتان به مصرف شیرینی بیشتر می‌شود.

چیپس و نان صنعتی: چربی‌‌های اشباع كه در شیرینی‌ها، چیپس و نان‌های صنعتی موجود است، در كوتاه‌مدت استرس شما را از بین می‌برد و حالت تهوعتان را برطرف می‌كند اما خیلی سریع دوباره گرسنه می‌شوید و میل به خوردنتان بیشتر می‌شود در ضمن این نوع چربی‌ها هضم غذا را هم دچار مشكل می‌كنند.

نوشیدنی‌های گازدار: این نوع نوشیدنی‌ها گاهی حالت تهوع را از بین می‌برند اما در اصل باعث افزایش اسید و نفخ معده می‌شوند و میل به خوردن موادغذایی شیرین را افزایش می‌دهند.

منبع : salamatiran.com
يکشنبه 15/4/1393 - 2:19
سلامت و بهداشت جامعه


به بیماری مانکن ها مبتلا نشوید؟!
استفاده از داروهای مسهل سبب تحریک‌پذیری مخاط مری و روده می‌شود

با انجام این تست پی ببرید که آیا خودتان و اطرافیان‌تان از این بیماری رنج می‌برید. بیماری بولیمیا چیست؛ چرا فقط مانکن‌ها و دختران جوان دچار این بیماری می‌شوند؟

بولیمیا چیست؟
«بولیمیا» یکی از بیماری‌های روانی محسوب می‌شود که فرد مبتلا احساس گرسنگی شدیدی می‌کند و در پی تنش‌های روحی در بازه زمانی کوتاهی، مقادیر زیادی غذا مصرف می‌کند که به‌دلیل این كنترل نداشتن در غذا خوردن برای جلوگیری از افزایش وزن به رفتارهای جبرانی دست می‌زند.

دکتر کردمیرزا می‌گوید پراشتهایی روانی یا بولیمیا (bulimia) یک نوع اختلال در خوردن است که در آن فرد بیمار یک الگوی زیاده‌خوری – پاک‌سازی را شدیدا دنبال می‌کند. فرد پراشتها ابتدا پرخوری می‌کند و سپس خود را وادار به استفراغ كرده یا از ملین استفاده می‌کند. معمولا بیماران تسلطی بر غذا خوردن ندارند و غذاهایی را که کالری بالایی دارند و بلع و استفراغ آنها راحت است، انتخاب می‌کنند. نوع غذای مصرفی در پرخوری‌های دوره‌ای متفاوت است که عمدتا غذاهایی را که حاوی کالری زیادی هستند مانند بستنی و کیک را شامل می‌شود.

بولیمیا بیماری کسانی​که به تناسب اندام نگاه وسواسی دارند
اغلب کسانی که این شیوه را در پیش می‌گیرند، زنانی هستند که در اواخر دوره نوجوانی یا اوایل 20 سالگی به سر می‌برند. اکثر افراد پراشتها مانند کسانی که بی‌اشتهایی روانی دارند، مجذوب غذا هستند و ترس زیادی از اضافه وزن دارند و افسرده‌اند. برخلاف بی‌اشتهایی روانی، پراشتهایی روانی در یک محدوده وزنی نرمال اتفاق می‌افتد، به همین دلیل گاهی تشخیص آن برای متخصصان هم مشکل است.

حساسیت زیاد نسبت به ‌وزن خود
برچسب بیمار به کسی می‌چسبد که حداقل دو بار در هفته و برای مدت 3 ماه این کار را انجام می‌دهد. ترس از افزایش وزن و به هم ریختن تناسب اندام سبب بروز رفتارهای جبرانی از جمله ورزش‌های بسیار سخت، روزه‌داری، برنامه‌های غذایی سخت، تحریک برای ایجاد استفراغ، سوء‌استفاده از دیورتیک‌ها (ادرارآورها)، سوء استفاده از مسهل‌ها، استفاده از داروهایی که سوخت‌ و ساز بدن را افزایش می‌دهد، مثل هورمون‌های تیروئیدی می‌شود. این افراد در مورد وزن‌ خود بسیار حساس هستند و با تحریک برای بازگشت غذا و استفراغ، غذاهای خورده را استفراغ می‌کنند یا با مصرف دارو سبب ایجاد استفراغ می‌شوند.

علائمی که ممکن است این بیماران نشان دهند عبارتند از:

- علائم شایع دستگاه گوارش مثل درد شکم (به‌خصوص در افرادی که استفراغ را تحریک می‌کنند)، نفخ، یبوست، دفع گاز.

- علائم ریوی ناشی از ورود مواد غذایی به مجرای تنفسی که ممکن است سبب عفونت ریوی شود.

- قطع قاعدگی که در 50 درصد از این بانوان رخ می‌دهد و در بیشتر موارد به صورت دوره‌های نامنظم قاعدگی بروز می‌کند.

- تورم پاها در افرادی که داروهای ادرارآور و مسهل استفاده می‌کنند. در معاینه فیزیکی این افراد، ممکن است بزرگی دوطرفه غدد پاروتید و غدد بزاقی مشهود باشد.

- همچنین، در افرادی که استفراغ را تحریک می‌کنند زخم‌هایی روی زبان و لثه ایجاد می‌شود و اسید معده نیز سبب خوردگی و تخریب دندا‌ن‌ها می‌شود.

- بر هم خوردن ضربان قلب و در نتیجه اختلالات الکترولیتی نیز در این افراد وجود دارد.

- در نوع دیگری از این بیماری، کاهش درجه حرارت بدن و کاهش فشار خون وجود دارد که البته چندان شایع نیست.

- گاهی نوع دیگری از بیماری تظاهر می‌کند و این افراد در زمانی مشخص (کمتر از یک ساعت)، غذایی بیشتر از حد طبیعی مصرف می‌کنند و قادر به مهار کردن رفتار خود نیستند ولی این نوع بیماری با رفتارهای جبرانی همراه نیست.

- معمولا بیماری‌های روحی و روانی به‌خصوص افسردگی و اضطراب با بولیمیا همراه است و این افراد این علائم را نشان می‌دهند: پرهیز از برقراری ارتباط‌ چشمی، افکار خودکشی و دیگرکشی، خستگی، آشفتگی‌های روحی، بی‌حوصلگی، بی‌حالی، اضطراب و افسردگی، قضاوت و اراده ضعیف.

عواض بولیمیا:

-  خرابی دندان‌ها و لثه با اسید معده.

- کاهش آب بدن و کاهش سطوح پتاسیم که به ضعف شدید و ریتم‌های نامنظم قلبی منجر می‌شود.

- استفاده از داروهای مسهل سبب تحریک‌پذیری مخاط مری و روده می‌شود و استفاده مکرر آ‌نها به یبوست می‌انجامد.

با این همه، برای درمان این بیماری به این گروه‌های ‌درمانی نیاز داریم:
مشاور تغذیه: برای بازگرداندن کمبودهای بدن، متخصص تغذیه باید برنامه غذایی سالم و مقوی برای بیمار تجویز کند.

روانشناس، روانپزشک و مشاور: این قسمت درمان یکی از کارهای بسیار اصولی ‌است چون ریشه اختلالات غذا خوردن در مشکلات روحی و عاطفی است. روانشناس به بیمار کمک می‌کند تا افکار مخرب و منفی خود را بازنگری ‌کند. مشاور کمک می‌کند تا افراد خانواده نگرشی صحیح به این بیماری داشته باشند و در فرآیند درمان بیمار را کمک کنند.

داروها: در برخی از موارد، داروهای ضدافسردگی و ضداضطراب توسط روانپزشک برای این بیماران تجویز می‌شود. این داروها سبب بهبود در اختلالات غذا خوردن می‌شود.

با پاسخ به این تست می‌توانید پی ببرید که آیا به این بیماری مبتلا بوده یا مستعد ابتلا به آن هستید یا خیر؟

۱- آیا شما وقتی که گرسنه نیستید، یک مرتبه مقدار زیادی غذا می‌خورید؟
بله           خیر

۲- آیا شما بدون هیچ دلیلی در زمان‌های خاص پرخوری می‌کنید؟
بله           خیر

۳- آیا شما پس از پرخوری احساس گناه و پشیمانی می‌کنید؟
بله           خیر

۴- آیا در طول روز مدت زیادی به غذا خوردن فکر می‌کنید؟
بله           خیر

۵- آیا با لذت چشم‌انتظار زمانی هستید که با فراغ بال و به تنهایی مشغول غذا خوردن شوید؟
بله           خیر

۶- آیا چند ماه است که عادت ماهانه‌تان نامنظم است؟
بله           خیر

7- آیا در حضور دیگران کم غذا می‌خورید ولی بعدا در تنهایی جبران مافات می‌کنید؟
بله           خیر

۸- آیا بعد از پرخوری تصمیمی برای جبران کردن آن می‌گیرید (مانند تحریک برای استفراغ کردن یا استفاده از داروهای مدر)؟
بله           خیر

۹- آیا سعی کرده‌اید با وجود نداشتن اضافه وزن، برای مدت طولانی رژیم بگیرید؟
بله           خیر

۱۰- آیا از کسانی هستید که با وجود نداشتن اضافه وزن دائم نگران اندام خود و ترس از چاق شدن هستید؟
بله           خیر

۱۱- آیا در طول روز احساس بی حوصلگی و افسردگی می‌کنید؟
بله           خیر

۱۲- آیا تمایل شدید به خوردن در زمان معینی به غیر از زمان‌های سه‌گانه دارید (صبحانه، ناهار و شام؟
بله           خیر

۱۳- آیا جهت فرار از نگرانی‌ها و مشکلات مشغول به خوردن می‌شوید؟
بله           خیر

۱۴- آیا تا به حال جهت درمان لاغری یا مشکلات غذایی بستری شده‌اید؟
بله           خیر

۱۵- آیا طریق غذا خوردن‌تان دیگران را ناراحت می‌کند؟
بله           خیر

پاسخ
- اگر به بیش از 5 مورد جواب مثبت داده‌اید، شما در معرض مشکلی به نام پرخوری عصبی (بولیمیا) هستید یا به‌سوی آن پیش می‌روید. بهتر است هرچه سریع‌تر این مشکل را با روانشناس یا روانپزشک در میان بگذارید تا از مشکلات بیشتری که در پی این رفتارها برای شما پیش خواهند آمد، جلوگیری کنید.

- اگر به 10 مورد یا بیشتر پاسخ مثبت دادید، شما از این بیماری رنج می‌برید و در اسرع‌وقت با روانپزشک یا روانشناس مربوطه تماس بگیرید.


منبع : مجله زندگی ایده آل
يکشنبه 15/4/1393 - 2:18
سلامت و بهداشت جامعه



نتایج این تحقیق در نشریه یائسگی منتشر شده است.

تحقیقات اخیر در آمریکا نشان داد انجام تمرینات یوگا به مدت 12 هفته موجب بهبود بی‌خوابی زنان یائسه می شود. 

عوامل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی، گر گرفتگی شدید، افسردگی، اندوه و حتی عوامل اجتماعی بر خواب زنان در دوران یائسگی موثر است. گر گرفتگی به دلیل تغییرات هورمونی بروز می‌کند و با تعریق شدید همراه است. متخصصان معتقدند بسیاری از زنان از بی‌خوابی دوران یائسگی رنج می‌برند و یوگا می‌تواند به این افراد کمک کند.

برای انجام این تحقیق از اطلاعات 249 زن سالم یائسه که در جلسات یوگا و برنامه‌های ورزشی دیگر شرکت می‌کردند، استفاده شد. نتایج این تحقیق در نشریه یائسگی منتشر شده است.

 سیمرغ
يکشنبه 15/4/1393 - 2:14
سلامت و بهداشت جامعه


این علایم نشان می دهند قندخون شما تحت کنترل نیست!
سرگیجه ممکن است علامت افت قندخون یا هیپوگلیسمی باشد.

دیابت نوع 2 با رژیم غذایی مناسب، ورزش، دارو و یا گاهی انسولین قابل کنترل است اما کنترل بیماری مستلزم اندازه گیری دقیق و روزانه قندخون توسط خود بیمار است. پزشک با بررسی این مقادیر برنامه درمانی بیمار دیابتی را تعیین می کند.

پرنوشی و پرادراری
تشنگی و ادرار زیاد دو علامت مشخص دیابت به شمار می روند که به دلیل مقادیر بالای قندخون ایجاد می شوند. کلیه ها تلاش می کنند قند اضافه را دفع کنند و همراه با آن مایعات بدن نیز دفع می شوند. تشنگی زیاد نیز مکانیسم بدن برای تامین مایعات از دست رفته است.

خستگی و خستگی
خستگی مزمن علامت دیگری است که نشان می دهد قندخون شما تحت کنترل نیست. وقتی میزان گلوکز در خون بالا رفته و قادر نیست وارد سلول ها شود، عضلات شما منبعی برای دریافت انرژی ندارند بنابراین خستگی و سستی بر شما غالب می شود حتی ممکن است احساس کنید نیاز به خواب دارید. بیماران دیابتی گاهی بعد از مصرف غذا احساس خستگی می کنند.

اتاق دور سرتان می چرخد
سرگیجه ممکن است علامت افت قندخون یا هیپوگلیسمی باشد. از آنجایی که منبع انرژی مغز گلوکز است، افت قندخون بسیار خطرناک بوده و گاهی کشنده است. یک لیوان آبمیوه می تواند قندخون شما را به سرعت افزایش دهد. اگر به طور مداوم دچار سرگیجه هستید حتما با پزشکتان مشورت کنید، رژیم غذایی و یا داروهای مصرفی شما نیاز به تجدید نظر دارند.

دست ها و پاهایتان ورم کرده اند
اگر همراه با دیابت به پرفشاری خون هم مبتلا باشید کلیه های شما آسیب دیده و قادر نیستد مواد دفعی و مایعات را دفع کنند. تجمع مایعات در بدن موجب تورم دست ها و پاها می شود. برای مراقبت از کلیه ها  باید فشارخون و قندخون را تحت کنترل قرار دهید. برای این کار رعایت رژیم غذایی و مصرف داروهای تجویز شده ضروریست.

بی حس شده اید 
آسیب به اعصاب که نوروپاتی محیطی نامیده می شود از دیگر عوارض قندخون بالاست. این عارضه موجب می شود دست ها و پاها بی حس شده و نسبت به درد یا تغییرات دما واکنش نشان ندهند. این بیماران بریدگی، زخم و آسیب ها را حس نمی کنند و یا گاهی دچار حساسیت بیش از حد به درد می شوند به طوری که با تحریکات کوچک نیز درد بسیار شدیدی را تجربه می کنند.

مشکلات گوارشی دارید
دیابت به اعصاب معده نیز صدمه زده ودر تخلیه معده و عبور غذا در لوله گوارش اختلال ایجاد می کند. به دنبال عدم تخلیه مناسب معده علایمی همچون اسهال، ییوست و بی اختیاری در دفع رخ می دهد. برخی بیماران اختلال در خوردن و بلع را نیز تجربه می کنند.

بینایی شما دچار مشکل شده است
قندخون بالا و فشارخون بالا هر دو به چشم ها صدمه زده و بینایی را با اختلالاتی مواجه می سازند. رتینوپاتی دیابتی که به دلیل آسیب به عروق چشم ایجاد می شود، مهم ترین دلیل نابینایی در بزرگسالان به شمار می رود. تاری دید، مشاهده نقاط و خطوط و برق زدن چشم از علایم هشدار دهنده بوده و باید حتما توسط پزشک مورد بررسی  قرار گیرد.

وزنتان رو به کاهش است
کاهش وزن یکی از مهم ترین روش های کنترل دیابت نوع دو است اما اگر به سرعت و بی دلیل دچار کاهش وزن شده اید احتمالا قندخونتان بسیار بالاست. 
 
به طور مکرر دچار عفونت می شوید
عفونت مکرر گاهی از علایم قندخون بالاست. بیماری های لثه، عفونت ادراری، عفونت باکتریایی یا قارچی پوست و عفونت های تناسلی زنان از این گروه عفونت ها به شمار می روند. در برخی مواقع نیز عفونت های تنفسی، عفونت کلیه و مثانه و عفونت های شدید گوش میانی و عفونت سینوس ها مشاهده می شوند.

زخم هایتان ترمیم نمی شوند
اگر قندخونتان تحت کنترل نباشد، بریدگی ها، زخم ها و کبودی های بدنتان به سرعت ترمیم نمی شوند. مراقبت از جراحات هر چند کوچک بسیار مهم است زیرا خطر عفونت را در بیماران دیابتی کاهش می دهد. عفونت ها خود می توانند وضعیت قندخون را دچار مشکل کنند و این وضعیت نیز موجب می شود سیستم ایمنی در مقابله با عوامل عفونی با اختلال مواجه شود.

کنترل کنید
از عوارض دیابت نترسید، در مقابل برنامه درمانی خود را به دقت اجرا کنید. داروهایتان را به موقع مصرف کنید، رژیم غذایی خود را رعایت نمایید، ورزش کنید و به طور مرتب قندخونتان را چک کنید. انجام  آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله یا A1C حداقل دو بار در سال سطح کنترل قندخون شما را مشخص می کند.

چه زمانی باید فورا به پزشک مراجعه کنیم؟
هرگونه علامت جدید و غیر معمول را با پزشکتان در میان بگذارید.اگر دچار سرگیجه، افت قندخون، استفراغ، بی حسی، گزگز، تاری دید، دوبینی و عدم کنترل فشارخون شده اید حتما باید پزشکتان را ملاقات کنید.

 سیمرغ
يکشنبه 15/4/1393 - 2:13
سلامت و بهداشت جامعه


‌ 
اورتریت‌ عبارت‌ است‌ از التهاب‌ یا عفونت‌ مجرای‌ ادرار (لوله‌ای‌ که‌ ادرار از طریق‌ آن‌ از مثانه به‌ خارج‌ می‌رود). اورتریت‌ غالباً باعفونت‌ یا التهاب‌ مثانه‌ (سیستیت‌) همراه‌ است‌. تمام‌ سنین‌ و هر دو جنس‌ را مبتلا می‌کند ولی‌ در جنس‌ مؤنث‌ 10 برابر شایع‌تر است‌.

اورتریت چیست,اورتریت در زنان,اورتریت در مردان,[categoriy]

 


مقالات پزشکی و بهداشتی - اورتریت چیست

علایم‌ شایع‌ادرار کردن‌ همراه‌ با درد یا سوزش‌ اضطرار فراوان‌ برای‌ ادرار کردن‌ حتی‌ در هنگامی‌ که‌ ادرار زیادی‌ در مثانه‌ نیست‌. مقاربت‌ جنسی‌ دردناک‌ یا ناتوانی‌ جنسی‌ موقتی‌ در مردان‌ قطره‌قطره‌ آمدن‌ ادرار در مردان‌ بالای‌ 50 سال‌

علل‌همان‌ عفونت‌ باکتریایی‌ مشابه‌ که‌ باعث‌ سوزاک می‌شود، اورتریت‌ گنوکوکی‌ ایجاد می‌کند؛ اورتریت‌ غیر اختصاصی‌ (اورتریت‌ غیرگنوکوکی‌ نیز نام‌ دارد)، ممکن‌ است‌ ناشی‌ از انواع‌ ارگانیسم‌ها از جمله‌ باکتری‌، قارچ و عفونت‌ کلامیدیایی‌ باشد. سایر علل‌ می‌توانند شامل‌ ترومای‌ ناشی‌ از آسیب‌ یا جراحی‌ یا مواد شیمیایی‌ مثل‌ ضدعفونی‌کننده‌ها باشند. نشان‌ داده‌ شده‌ است‌ که‌ خوشبوکننده‌های‌ حمام‌ و روغن‌های‌ حمام‌ باعث‌ اورتریت‌ می‌گردند.

عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر عفونت‌ باکتریایی‌ که‌ گسترش‌ می‌یابد و از پوست‌ اطراف‌ ناحیه‌ تناسلی‌ و مقعد وارد مجرای‌ ادرار می‌گردد. کبودی‌ در طول‌ مقاربت‌ جنسی‌ تماس‌ با شریک‌ جنسی‌ دچار عفونت‌ استفاده‌ از سوند ادراری‌ استفاده‌ از داروهایی‌ که‌ باکتری‌های‌ عامل‌ عفونت‌ نسبت‌ به‌ آنها مقاوم‌ شده‌اند. شرکای‌ جنسی‌ متعدد سابقه‌ سنگ‌ کلیه، پروستاتیت، اپیدیدیمیت‌ یا آسیب‌ به‌ ناحیه‌ تناسلی‌ سابقه‌ بیماری‌ آمیزشی‌

پیشگیری‌ برای‌ علل‌ مرتبط‌ بافعالیت‌ جنسی‌:

قبل‌ از مقاربت‌ جنسی‌ یک‌ لیوان‌ آب‌ بنوشید و ظرف‌ 15 دقیقه‌ پس‌ از آن‌ ادرار کنید. از کاندوم‌ لاستیکی‌ استفاده‌ کنید. از یک‌ نرم‌کننده‌ محلول‌ در آب‌ (مهبلی‌) مثل‌ ژل‌ K-Y استفاده‌ کنید. *از وضعیت‌های‌ مقاربتی‌ مختلف‌ استفاده‌ کنید تا احتمال‌ آسیب‌ به‌ مجرای‌ ادرار زن‌ کاهش‌ یابد. برای‌ عللی‌ که‌ تنها به‌ زنان‌ ارتباط‌ دارند: پس‌ از اجابت‌ مزاج‌ از جلو تا عقب‌ را پاک‌ کنید و با صابون‌ و آب‌ بشویید. به‌ جای‌ وان‌ حمام‌ از دوش‌ استفاده‌ کنید. برای‌ هردو جنس‌، هر روز 8 لیوان‌ آب‌ میل‌ کنید.

عواقب‌ مورد انتظار اورتریت‌ معمولاً «از درجه‌ خفیف‌» است‌ و به‌ ندرت‌ بیماری‌ طولانی‌ مدت‌ خطرناکی‌ ایجاد می‌کند. عود شایع‌ است‌.

عوارض‌ احتمالی‌ اورتریت‌ و سیستیت‌ مزمن‌ در صورت‌ ناکافی‌ بودن‌ درمان‌ گسترش‌ عفونت‌ به‌ مجاری‌ ادرار و کلیه

درمان‌

اصول‌ کلی‌

آزمون‌های‌ تشخیصی‌ می‌توانند شامل‌ بررسی‌های‌ آزمایشگاهی‌ خون‌ و ترتشحات‌ و آزمایش‌ ادرار باشند. درمان‌ در منزل‌ کافی‌ است‌ و شامل‌ داروهایی‌ برای‌ شما و همسرتان‌ است‌. برای‌ تسکین‌ درد، در وان‌ حاوی‌ آب‌ داغ‌ به‌ مدت‌ 15 دقیقه‌ حداقل‌ 3 بار در روز بنشینید. مردان‌: با کشیدن‌ پوست‌ تناسلی‌ به‌ پایین‌ برای‌ بازکردن‌ مجرای‌ ادرار و بررسی‌ این‌ که‌ آیا همچنان‌ ترشح‌ وجود دارد یا خیر، مجرای‌ ادرار را تحریک‌ نکنید. آلت‌ تناسلی‌ را می‌توان‌ مشاهده‌ کرد ولی‌ آن‌ را فشار ندهید. اطراف‌ ناحیه‌ تناسلی‌ را تمیز نگه‌ دارید. از صابون‌ ساده‌ و بدون‌ بو استفاده‌ کنید.

داروها

آنتی بیوتیک ها برای‌ مقابله‌ با عفونت‌. از تکمیل‌ دوز تجویز شده‌ اطمینان‌ حاصل‌ کنید حتی‌ اگر علایم‌ زودتر فروکش‌ یابند

فعالیت‌

محدودیتی‌ وجود ندارد. تا دو هفته‌ پس‌ از رفع‌ علایم‌ از تحریک‌ و مقاربت‌ جنسی‌ بپرهیزید.

رژیم‌ غذایی‌

هر روز 8 لیوان‌ آب‌ بنوشید. در طول‌ درمان‌ از کافئین بپزهیزید. برای‌ اسیدی‌ کردن‌ ادرار آب‌ آلبالو بنوشید. برخی‌ داروها با ادرار اسیدی‌ اثربخش‌تر هستند.

در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید

اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌تان‌ علایم‌ اورتریت‌ را داشته‌ باشید. اگر در طول‌ درمان‌ هریک‌ از موارد زیر رخ‌ دهند: تب‌ 3/38 درجه‌ سانتیگراد یا بیشتر خونریزی‌ از مجرای‌ ادرار یا خون در ادرار عدم‌ بهبودی‌ ظرف‌ یک‌ هفته‌ علی‌رغم‌ درمان‌ اگر شما دچار علایم‌ جدید و غیر قابل‌ توجیه‌ شده‌اید. داروهای‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممکن‌ است‌ عوارض‌ جانبی‌ ایجاد کنند.

مقالات پزشکی و بهداشتی - www.irteb.com

علایم‌ شایع‌
ادرار کردن‌ همراه‌ با درد یا سوزش‌ 
اضطرار فراوان‌ برای‌ ادرار کردن‌ حتی‌ در هنگامی‌ که‌ ادرار زیادی‌ در مثانه‌ نیست‌. 
مقاربت‌ جنسی‌ دردناک‌ یا ناتوانی‌ جنسی‌ موقتی‌ در مردان‌ 
قطره‌قطره‌ آمدن‌ ادرار در مردان‌ بالای‌ 50 سال‌



علل‌
همان‌ عفونت‌ باکتریایی‌ مشابه‌ که‌ باعث‌ سوزاک می‌شود، اورتریت‌ گنوکوکی‌ ایجاد می‌کند؛ اورتریت‌ غیر اختصاصی‌ (اورتریت‌ غیرگنوکوکی‌ نیز نام‌ دارد)، ممکن‌ است‌ ناشی‌ از انواع‌ ارگانیسم‌ها از جمله‌ باکتری‌، قارچ و عفونت‌ کلامیدیایی‌ باشد. 
سایر علل‌ می‌توانند شامل‌ ترومای‌ ناشی‌ از آسیب‌ یا جراحی‌ یا مواد شیمیایی‌ مثل‌ ضدعفونی‌کننده‌ها باشند. 
نشان‌ داده‌ شده‌ است‌ که‌ خوشبوکننده‌های‌ حمام‌ و روغن‌های‌ حمام‌ باعث‌ اورتریت‌ می‌گردند.


عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر 
عفونت‌ باکتریایی‌ که‌ گسترش‌ می‌یابد و از پوست‌ اطراف‌ ناحیه‌ تناسلی‌ و مقعد وارد مجرای‌ ادرار می‌گردد. 
کبودی‌ در طول‌ مقاربت‌ جنسی‌ 
تماس‌ با شریک‌ جنسی‌ دچار عفونت‌ 
استفاده‌ از سوند ادراری‌ 
استفاده‌ از داروهایی‌ که‌ باکتری‌های‌ عامل‌ عفونت‌ نسبت‌ به‌ آنها مقاوم‌ شده‌اند. 
شرکای‌ جنسی‌ متعدد 
سابقه‌ سنگ‌ کلیه، پروستاتیت، اپیدیدیمیت‌ یا آسیب‌ به‌ ناحیه‌ تناسلی‌ 
سابقه‌ بیماری‌ آمیزشی‌


پیشگیری‌ 
برای‌ علل‌ مرتبط‌ بافعالیت‌ جنسی‌:

قبل‌ از مقاربت‌ جنسی‌ یک‌ لیوان‌ آب‌ بنوشید و ظرف‌ 15 دقیقه‌ پس‌ از آن‌ ادرار کنید. 
از کاندوم‌ لاستیکی‌ استفاده‌ کنید. 
از یک‌ نرم‌کننده‌ محلول‌ در آب‌ (مهبلی‌) مثل‌ ژل‌ K-Y استفاده‌ کنید. *از وضعیت‌های‌ مقاربتی‌ مختلف‌ استفاده‌ کنید تا احتمال‌ آسیب‌ به‌ مجرای‌ ادرار زن‌ کاهش‌ یابد. 
برای‌ عللی‌ که‌ تنها به‌ زنان‌ ارتباط‌ دارند: 
پس‌ از اجابت‌ مزاج‌ از جلو تا عقب‌ را پاک‌ کنید و با صابون‌ و آب‌ بشویید. 
به‌ جای‌ وان‌ حمام‌ از دوش‌ استفاده‌ کنید. 
برای‌ هردو جنس‌، هر روز 8 لیوان‌ آب‌ میل‌ کنید.


عواقب‌ مورد انتظار 
اورتریت‌ معمولاً «از درجه‌ خفیف‌» است‌ و به‌ ندرت‌ بیماری‌ طولانی‌ مدت‌ خطرناکی‌ ایجاد می‌کند. عود شایع‌ است‌.


عوارض‌ احتمالی‌ 
اورتریت‌ و سیستیت‌ مزمن‌ در صورت‌ ناکافی‌ بودن‌ درمان‌ 
گسترش‌ عفونت‌ به‌ مجاری‌ ادرار و کلیه


درمان‌

اصول‌ کلی‌

آزمون‌های‌ تشخیصی‌ می‌توانند شامل‌ بررسی‌های‌ آزمایشگاهی‌ خون‌ و ترتشحات‌ و آزمایش‌ ادرار باشند. 
درمان‌ در منزل‌ کافی‌ است‌ و شامل‌ داروهایی‌ برای‌ شما و همسرتان‌ است‌. 
برای‌ تسکین‌ درد، در وان‌ حاوی‌ آب‌ داغ‌ به‌ مدت‌ 15 دقیقه‌ حداقل‌ 3 بار در روز بنشینید. 
مردان‌: با کشیدن‌ پوست‌ تناسلی‌ به‌ پایین‌ برای‌ بازکردن‌ مجرای‌ ادرار و بررسی‌ این‌ که‌ آیا همچنان‌ ترشح‌ وجود دارد یا خیر، مجرای‌ ادرار را تحریک‌ نکنید. آلت‌ تناسلی‌ را می‌توان‌ مشاهده‌ کرد ولی‌ آن‌ را فشار ندهید. 
اطراف‌ ناحیه‌ تناسلی‌ را تمیز نگه‌ دارید. از صابون‌ ساده‌ و بدون‌ بو استفاده‌ کنید.


داروها

آنتی بیوتیک ها برای‌ مقابله‌ با عفونت‌. از تکمیل‌ دوز تجویز شده‌ اطمینان‌ حاصل‌ کنید حتی‌ اگر علایم‌ زودتر فروکش‌ یابند


فعالیت‌

محدودیتی‌ وجود ندارد. تا دو هفته‌ پس‌ از رفع‌ علایم‌ از تحریک‌ و مقاربت‌ جنسی‌ بپرهیزید.


رژیم‌ غذایی‌


هر روز 8 لیوان‌ آب‌ بنوشید. 
در طول‌ درمان‌ از کافئین بپزهیزید. 
برای‌ اسیدی‌ کردن‌ ادرار آب‌ آلبالو بنوشید. برخی‌ داروها با ادرار اسیدی‌ اثربخش‌تر هستند.


در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید


اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌تان‌ علایم‌ اورتریت‌ را داشته‌ باشید. 
اگر در طول‌ درمان‌ هریک‌ از موارد زیر رخ‌ دهند: 
تب‌ 3/38 درجه‌ سانتیگراد یا بیشتر 
خونریزی‌ از مجرای‌ ادرار یا خون در ادرار 
عدم‌ بهبودی‌ ظرف‌ یک‌ هفته‌ علی‌رغم‌ درمان‌ 
اگر شما دچار علایم‌ جدید و غیر قابل‌ توجیه‌ شده‌اید. داروهای‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممکن‌ است‌ عوارض‌ جانبی‌ ایجاد کنند.


مقالات پزشکی و بهداشتی - www.irteb.com

دوشنبه 9/4/1393 - 16:35
سلامت و بهداشت جامعه


اصول تغذیه در روزهای گرم را بدانید
سعی کنید به طرق مختلف مقدار زیادی مایعات وارد بدن خود کنید.

در روزهای گرم سال برای اینکه از گرفتار شدن در بیماری های مخصوص این فصل رهایی یابیم می بایست به عادات غذایی خود توجه ویژه کنیم.

در فضای خنک غذا بخورید
هنگامی که وقت خوردن غذا می‌رسد، محیط اطراف را خنک کنید یا در فضای خنک غذا بخورید. غذا خوردن زیر آفتاب در هوای گرم اصلاً مناسب نیست. حتماً جای سایه و خنک را انتخاب کنید. غذاها هم نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند. نور مستقیم آفتاب مواد حیاتی غذاها مثل ویتامین‌ها را از بین می‌برد که به خصوص در مورد میوه‌ها و آب‌میوه‌ها بیشتر صدق می‌کند.

از این مواد غذایی کمتر بخورید
در هنگامی که درجه حرارت هوا از 20 درجه سانتی‌گراد رو به فزونی گذاشت، باید مصرف غذاهایی مثل گوشت پرچرب، ماهی‌های چرب، تخم‌مرغ، آجیل و انواع مغزها و دانه‌ها کاهش یابد. این بدان معنا نیست که مصرف مواد غذایی ذکر شده را کلاً قطع کنیم. جالب است بدانید که اتفاقاً این غذاها در بدن یک نوع احساس رضایت ایجاد می‌نمایند. مصرف این غذاها به مقدار کم باعث می‌شود از پرخوری، ریزه‌خواری و خوردن اسنک‌ها و میان وعده‌های ناسالم جلوگیری شود.

غذاهای سبک و کم حجم بخورید
در گرم‌ترین حالت‌های هوای تابستان حتماً به غذاهای سبک‌تر و کم حجم‌تر توجه کنید و آن‌ها را مصرف نمایید. سعی کنید به طرق مختلف مقدار زیادی مایعات وارد بدن خود کنید. این موضوع می‌تواند از طریق مصرف سوپ سبزی‌ها، انواع نوشیدنی‌های گیاهی مثل چای سبز، عرقیات گیاهی و غیره تأمین شود.

همراه غذاهای سرخ کرده و گریل شده میوه و سبزی بخورید
با بالا رفتن درجه حرارت هوا به بالاتر از 20 درجه سانتی‌گراد، غذای اصلی مصرفی نباید غذاهای داغ و گرم باشد. غذاهای گرم عمدتاً متعلق به بهار، پاییز و زمستان هستند. حتماً متوجه شده‌اید که غذاهای سرخ‌کرده و غوطه‌ور در روغن و چربی و حتی تا حدودی غذاهای گریل شده به سیستم هضم انسان آسیب می‌زنند. مایعات بسیار سرد به دستگاه‌های مختلف بدن آسیب وارد می‌کنند و به خصوص کار طبیعی کبد و معده را دچار اختلال کرده و گاهی در مسیر گوارش انسداد ایجاد می‌نمایند.
روش گریل کردن غذا، آب غذاها را خشک می‌کند و لذا غذاهای پخته شده به این شیوه خشک‌تر می‌باشند. اگر در تابستان خواستید غذاهای سرخ‌کرده یا گریل شده مصرف کنید، یادتان باشد که حتماً در کنار آن‌ها از سبزی و میوه‌های سرد و مرطوب مثل گوجه‌فرنگی، خیار، کیوی، انبه و آناناس که آبدار هستند، استفاده کنید. این‌ها هم می‌توانند همراه گوشت پخته شوند و یا به صورت دورچین غذا و یا سالاد در کنار غذا مصرف شوند. این نوع تغذیه جبران خشکی و کم آبی غذاهای خشک و گریل شده را می‌نماید.

از غذاها و مایعات خیلی سرد کمتر بخورید
در روزهای گرم لازم است آب و املاح از دست رفته از بدن با افزودن کمی نمک به غذا جبران شود. استفاده از مایعات با درجه حرارت معمولی در تابستان بسیار مناسب‌تر از آب و مایعات بسیار سرد است. مایعات بسیار سرد به دستگاه‌های مختلف بدن آسیب وارد می‌کنند و به خصوص کار طبیعی کبد و معده را دچار اختلال کرده و گاهی در مسیر گوارش انسداد ایجاد می‌نمایند.
در هوای گرم باید از مصرف غذاهای چرب و سنگین در وعده‌های غذایی اجتناب کرد، زیرا این نوع غذاها در گردش خون نیز خلل وارد می‌کنند. با بالا رفتن درجه حرارت معمولاً افراد سبزی، سالاد، آب‌میوه و میوه بیشتری استفاده می‌کنند. دسرهای غذایی سرد معمولاً باعث ضعیف شدن سیستم گوارش می‌شوند.

پس به طور کلی باید از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد در تابستان اجتناب کرد. این نوع غذاها علاوه بر اثرات سوئی که بر کبد می‌گذارند ناراحتی‌های معده و مری ایجاد می‌کنند. همچنین مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد باعث می‌شود که عمل هضم غذا متوقف شده و فقط هنگامی که طحال و کلیه‌ها معده را گرم کنند مجدداً به عمل هضم ادامه می‌دهد. اگر مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد به صورت عادت درآید، می‌تواند کاملاً سیستم هضم را از کار بیندازد. غذاها و نوشیدنی‌های سرد همچنین باعث جلوگیری از عرق کردن می‌شوند. اگر به هر حال با مصرف این نوع غذاهای سرد عرق می‌کنید، شما ذخایر انرژی قبلی در بدن را می‌سوزانید.

به غذاهای خود ادویه بیفزایید
اگر دچار ناراحتی معده نیستید، می‌توانید در روزهای خیلی گرم از ادویه‌های تنداستفاده کنید. این امر باعث می‌شود شما بهتر عرق کنید. البته بهتر است ادویه‌ها و سبزی‌های تند مثل فلفل را همراه با میوه و سالاد مصرف نمایید. استفاده از مواد غذایی مثل تربچه، کاهو و میوه‌ها به همراه سبزی‌ها و ادویه‌های تند از تأثیرات منفی آن‌ها خواهد کاست.


منبع : tebna.ir
سه شنبه 27/3/1393 - 23:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته