• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3
تعداد نظرات : 902
زمان آخرین مطلب : 4840روز قبل
آموزش و تحقيقات

 

 

رشته کامپیوتر یکی از انواع رشته فنی هست که البته پر طرفدار ترین رشته در بین رشته های فنی و حرفه ای هم هست .قبل از اینکه وارد بحث اصلی بشم میگم کسانی می تونن وارد این رشته بشن که معدل سال اولشون 14 به بالا باشه و درس ریاضی نمره خوبی داشته باشن چون تو سال سوم درس ریاضی 3 هست و بهش نیاز دارید .



سال اول که وارد این رشته میشی که میشه همون دوم دبیرستان یا هنرستان وارد یه محیط جدید می شید چون دیگه محیط محیط دبیرستانی نیست و یکم فرق داره ولی اصلا نترسید چون خیلی زود عادت میکنید .یکی از این تغیرات تعداد زیاد کتابه چون شما تو هر ترم یعنی 3 ماه یا 4 ماه یه کتاب رو تموم و کتاب بعدی رو شروع میکیند .

شما تواین سال اول کتاب هایی مثل مبانی کاپیوتر که تواین کتاب بیشتر به معرفی مباحث اولیه کامپیوتر برخورد میکنید که کتاب ساده و حجم کمی هم داره .

کتاب بعدی دو جلد سیستم عامل که همتون جلد اول رو بلدید جلد دوم هم زیاد سخت نیست البته اگه کامپیوتر باز باشی که نصف بیشترتون نیستید.



کتاب مهم بعدی درس مهم برنامه نویسی است که مهمترین درس شما به حساب میاد البته و باید سعی کنید به خوبی یاد بگیرید چون سال بعد دو تا کتاب دیگه هم که ادامه ی همین کتاب هست باید پاس کنید.



تو این کتاب به روش های برنامه نویسی زبان visual basic پرداخته میشه البته ورژن قدیمی و ساده 6 که کاملا منسوخ نشده و کمی کاربرد داره .



یه کتاب دیگه هم هست که اصلا مهم نیست چون تو کنکور کاردانی نمیاد اسمش بسته های نرم افزاری که سال اول نرم افزار های word و photoshop توش درس داده میشه .و سال سوم که کتاب کاربردی تر میشه و مهم تر نرم افزا رهای طراحی صفحات وب و انمیشن flash درس داده میشه . این درس نهایی نیست و خیالتون راحت .



می رسم به سال سوم که اصلی ترین کار شماست توای سال درترم اول دو تا کتاب سخت افزار مواجه می شید که هردو جلد باید تو 3 ماه ترم اول تموم بشه و همونجور که از اسمش معلومه خیلی هم سخته البته جلد دوم.



بعدم یه کتاب چرت و ساده البته کاربردی به نام چند رسانه ای که تو کنکور نمی یاد و ساده م هست . و ترم اول پروندش بسته می شه و تموم میشه .



کتاب مهم دیگه ساختمان داده یا بانک اطلاعاتی که سخت نیست ولی خیلی مهم البته تو کنکور که درطول یک سال باید تموم بشه و جای نگرانی نداره.



و می رسیم به کابوس رشته کامپیوتر با اسم شبکه که یه کتاب 300 صفحه ای که شما از قبل با مطالبش اشنا نیستید و حجم مطالب زیاد هست و خیلی سخته البته نهایی هم هست سختی دوبرابر میشه و خبر دیگه اینکه باید در طول ترم دو م فقط تموم بشه و اصلا کتاب تا ترم دوم به دست شما نمی رسه .



تو سال سوم دو جلد کتاب برنامه نویسی دیگه هم میخونید که مکمل همون جلد اول هستن البته کتاب سوم خیلی چرته و تو کنکور مهم نیست راستش با تجربه کنکوری من فقط جلد اولش مهم برای کنکور البته کسی که برنامه نویسی رو دوسست داره باید هر سه جلد رو خوب یاد بگیره البته این درس ها نهایی نیستن و امتحان داخلی برگزار میشه .



درس زبان تخصصی هم فقط معنی و اصلا گرامر نداره پس با نمره خب می تونید قبول بشید .

درس ریاضی 3 هم هست که نهایی و سعی کنید خوب یاد بگیرید.



درس های نهایی رشته کامپیوتر :

شبکه

ریاضی 3

بانک اطلاعاتی

زبان تخصصی

دینی 3



منابع دروس تخصصی ازمون کاردانی پیوسته رشته کامپیوتر :

شبکه

ریاضی 3

سخت افزار(هردو جلد)

سیستم عامل (هردو جلد)

برنامه نویسی(vb1,vb2,vb3)

مبانی

بانک اطلاعاتی

دوشنبه 27/10/1389 - 18:53
کنکور
1ــ محیط، محیط، ... 

اگر درس خواندن شما جدی باشد مطمئن باشید كه محلی دور از حواس پرتی و آرام می یابید. با هم اتاقی های خود صحبت كنید تا اوقاتی در سكوت و آرامش داشته باشید یا از كتابخانه، اتاق مطالعه و یا از یك كلاس خالی و آرام استفاده كنید.

2ــ عادت كنید كه هر روز مطالعه كنید

از نشستهایی كه هر شب وقتتان را پر می كند و مهمانی هایی كه سعی می كنید اخبار و اطلاعات بی ثمر زیادی را به خاطر بسپارید، اجتناب كنید. هر روز زمانی را صرف مطالعه كنید و می توانید در اوج مطالعه، زمانی نیز برای شوخی داشته باشید.



3ــ به خودتان كمك كنید! در خارج از محدوده تحقیق كنید و الویت بندی تان را اصلاح كنید

چه شما دانش آموز آ و چه دانش آموز ب باشید، می توانید مهارتهای یادگیری تان را تقویت كنید. مهارتهای یادگیری خود را با مهارتهای یادگیری دانشگاهی تطبیق دهید. سعی كنید استادان و دستیاران آنها را بشناسید. در مورد رشته تان بررسی كنید، آیا راهنمای مطالعه یا مركزی برای كمك به انتخاب رشته وجود دارد؟ آیا وب سایتی برای موضوع رشته تان وجود دارد؟ این همچنین روشی برای انتخاب حرفه و شغل مناسب آینده به سبك علمی است.

4ــ یادداشت كردن

تاریخهای مهم را به خاطر آورید. تاریخهای معین شده برای امتحان یا مأموریت را به خاطر آورید. برنامه ریزی روزانه سبب سازماندهی زندگی می شود. یك پیشنهاد خوب این است كه تقویم دیواری دارای تاریخهای مهم را داشته باشیم.

5ــ كسب انرژی با خوردن، ورزش و خواب كافی

نفهمیدید؟ به زحمت بیاد می آورید؟ فهم و حافظه تان تحت فشار استرس و خستگی است؟

زمانی كه گرسنه، عصبی یا مغزتان خسته است، نمی توانید با انرژی كافی كار كنید.

درست خوردن، ورزش و خواب كافی در طی امتحان بسیار مهم است.

6ــ تیز و زیرك باشید، آماده كردن و خوب انجام دادن تكالیف درسی

به كلاس نرفتن و یا اصطلاحاً از كلاس خود زدن، عادت نكنید. نوشته های دیگری را چون محتوای خوبی دارد، بعنوان كنفرانس خود ارائه ندهید. در كلاس، به نكات مهم و مثالها بیشتر دقت كنید. از اول تا آخر مطلب در كلاس بمانید این كار مطمئناً در زمان امتحان كمك زیادی به شما می كند. بعد از كنفرانس دیگران، سؤال كنید. ساعتی را به دفتر استادان یا دستیاران آنها بروید و برای درك بهتر مطالب یادگرفته قبلی، كمك بخواهید. بهتر است شب قبل از امتحان به جای اینكه صرفاً مطالب را بخوانید از استاد خود كمك بگیرید.

7ــ كنفرانسها و كمك درسیها: اصطلاح تصویر بزرگ چیست؟

برخی از دانشجویان ناموفق روش «از بر كردن مطالب» را برمی گزینند. یادگیری در دانشگاه مستلزم این است كه درك كنیم چگونه كلیه اطلاعات بصورت تصویر بزرگ بهمدیگر مرتبط است. از خلاصه مطالب، جداول متن، سرفصلها و عناوین ریزتر برای سازماندهی اطلاعات هر یك از دروس استفاده كنید. هر روز از خود سؤال كنید «هدف از خواندن جزئیات و تفاصیل چیست؟» و «جزئیات در كجای تصویر بزرگ جای دارد؟»

8ــ نكات و مطالبی را مد نظر داشته باشید

تا توسط آنها اطلاعات كلیدی و مهم را به خاطر آورید

با روشی مشخص فهم مطالب و آموزه ها را به تسخیر خود درآورید. ساختن مثال، ایجاد مقایسه های منطقی، تهیه خلاصه از متن، شناختن كلمات كلیدی، مشخص كردن موضوعهای اصلی و یا اضافه كردن اطلاعات حاشیه ای از جمله روشهای به تسخیر گرفتن مطالب در حافظه و به یاد آوردن آنها در امتحان است. خلاق باشید و منظور سؤال را آنچه فهمیده اید بیان كنید. بدانید كه در سر جلسه امتحان شما هم مانند بقیه هستید و دلیلی ندارد كه از آن وحشت داشته باشید.

9ــ فكر می كنید آیا نكات كلیدی را در هنگام امتحان به خاطر خواهید آورد؟ پس ثابت كنید

مهم نیست كه قبل از امتحان چگونه و چه مقدار مطالبی را خوب فهمیده اید، صرفنظر از برخی مطالب كه گاهی فراموش می شود، مهم این است كه مطمئن باشید می توانید اطلاعات را به خوبی بیاد آورید. برای حصول اطمینان بیشتر، اگر امكان دارد از قبل امتحانی را بدون نگاه به عناوین كتاب برای خود ترتیب دهید تا امتحان دادن را تمرین كنید.

10ــ باهوش و زرنگ باشید

نمرات خوب را به خاطر اشتباهات نوشتاری مثل بدتعبیر كردن سؤال یا كم آوردن وقت امتحان از دست ندهید.از ترفندهای ویژه استفاده كنید تا از عهده انواع متفاوت امتحان برآیید. همچنین نكات و راهنمایی های سؤالات را به دقت بخوانید، ابتدا به سراغ سؤالات ساده تر روید و برای سؤالات مشكل وقت كمتری صرف كنید تا نمره بیشتری كسب كنید و اعتماد به نفس شما كم نشود.
دوشنبه 27/10/1389 - 18:42
کنکور
سلام .به کسانی که میخواهند کنکور کاردانی سال اینده رو تجربه کنند پیشنهاد می کنم متن زیر و ادامه مطلب رو بخونند.

در حال حاظر تعداد شرکت کنندگان در کنکور کاردانی پیوسته ( فنی حرفه ایی ) حدود 600 هزار نفر میباشد که جالب است بدانید از این تعداد شرکت کننده، حدود 150 هزار نفر را متقاضیان کنکور کامپیوتر تشکیل میدهد که از این تعداد فقط هفت هزار نفر در کد رشته های روزانه و شبانه پذیرش میشوند. در واقع از هر 100 نفر فقط 5 نفر پذیرش میشوند!

پس کنکور کامپیوتر سخت ترین و مشکلترین کنکور کاردانی است. ولی هر مشکلی راه حلی دارد.

پس از تحقیقاتی که روی داوطلبان این آزمون و کلا رشته های فنی انجام دادم، متوجه شدم که بیش از 95 درصد داوطلبان راه رسیدن به موفقیت را نمیدانند و درسهایشان را به صورت سردرگم و طبق افکار کاملا غلط خودشان میخوانند و کمتر از تجربه دیگران نهایت استفاده را میکنند. و این درحالیه که به اعتقاد من 50 درصد موفقیت در این کنکور برمیگرده به استفاده از تجربیات اساتید و افراد موفق و 50 درصد دیگه مربوط به نحوه بودجه بندی و درس خواندن میشه.



نکات مهم و کلیدی رو به همراه مثال و چند کارنامه برسی میکنیم :

» منابع کدامند؟ از کجا باید تهیه کنیم؟ این اولین سوالیه که به فکر داوطلب خطور میکنه. در واقع پاسخ درست به این سوال میتونه سرنوشت شما رو تغییر بده. مثالی میزنم:

دوستی را میشناسم که مدرک دیپلمش کاردانش بود و به هوای اینکه درس مبانی کامپیوتر شاخه فنی و حرفه ایی با مبانی کامپیوتر کاردانش یکی است، برای کنکور از کتاب درسی خودش استفاده کرد ( همینطور درس سیستم عامل ). و نتیجه اش هم جا خوردن در هنگام دیدن سوالات کنکور و از دست دادن یک سال فرصت مفیدش شد.

پس منابع نقش مهمی رو در موفیت ایفا میکنند. بهترین منبع برای کنکور به نظر من اول کتابهای درسی شاخه فنی و حرفه ایی و دوم کتابهای کنکوری انتشارات کانون فرهنگی آموزش ( تالیف حمیدرضا مقسمی ) میتونه باشه. البته با توجه به تغییراتی که در کتب کنکوری رشته کامپیوتر بوجود آمده، هنوز مطمئن نیستم که انتشارات کانون ویرایش جدید این کتابها رو ارائه کرده یا نه.

» خوب. حالا که کتابهایمان را تهیه کردیم، باید یک بودجه بندی خوب برای آنها داشته باشیم. اما چگونه؟ آیا دروس عربی و زبان که ضریبشان 1 است اصلا ارزش خواندن را دارند ؟ آیا این دروس در قبولی ما تاثیر گذار هستند؟ آیا میتوان فقط به دروس تخصصی که ضریبشان 15 است اتکا کرد و دروس عمومی رو به خاطر ضریب پایینشان کنار گذاشت؟

جواب سوال اول و دوم بله، و سوال سوم خیر است.

یکی دیگر از نکات مهم دیگری که اکثر داوطلبان از آن بی اطلاعند، تاثیر گذاری عجیب دروس عمومی بر تراز داوطلب است. میزان موثر بودن دروس عمومی را تنها با مشاهده چند کارنامه متوجه خواهید شد ولا غیر !

خوب حالا قبل از مشاهده کارنامه ها بیایید با هم یه حساب سر انگشتی در مورد تفاوت تاثیر گذاری دروس عمومی و تخصصی داشته باشیم. درس عربی ضریبش 1 و کلیه دروس تخصصی ضریبشان 15 است. پس اگر ما یک سوال تخصصی را جواب دهیم، قائدتا باید به اندازه 15 سوال درس عربی برایمان امتیاز منظور شود. در حالی که اینطور نیست و دروس تخصصی تنها کمی موثرتر از عمومی ها هستند. یک نکته جالب دیگه اینکه، اگه شما درسی رو سفید بگذارید و به هیچکدوم سوالاتش جواب ندید، براتون امتیاز منفی و اگرم درسی رو 100% بزنید براتون امتیاز مثبت ثبت میشه و ترازتون به اندازه هزاران نفر بالا یا پایین میشه! برای درک بهتر کارنامه های زیر رو با هم مرور میکنیم.


نفر اول : ( زبان و ادبیات فارسی" 5% " ) - ( زبان عربی " سفید " ) - ( معارف " 20% " ) - ( زبان خارجه " سفید " ) - ( ریاضیات " سفید " ) - ( فیزیک " 28% " ) - ( شیمی " 10% " ) - ( دروس اصلی و تخصصی " 47% " )


نفر دوم : ( زبان و ادبیات فارسی" 16% " ) - ( زبان عربی " 8% " ) - ( معارف " 46% " ) - ( زبان خارجه " 8% " ) - ( ریاضیات " 8% " ) - ( فیزیک " 57% " ) - ( شیمی " 17% " ) - ( دروس اصلی و تخصصی " 28% " )


به نظر شما چه تفاوتی در کارنامه های این دو نفر وجود دارد؟ آیا نفر اول تراز بهتری دارد یا نفر دوم؟

هر دو نفر در یک آموزشکده قبول شده اند ولی تراز نفر دوم بهتر است. تراز کشوری نفر اول 11009 و نفر دوم 9539 است.
دوشنبه 27/10/1389 - 18:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته