• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4142روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
 این سیستم عامل برای استفاده بر روی رایانه های Apollo/Domain كه از نوع workstations بودند، طراحی شده بود. رایانه های مذكور در اواخر دهه 80 توسط شركت آپولو ساخته شده بودند تا جایگزین مدل قدیمی تر AEGIS شوند. Domain/OS از معدود سیستم عامل هایی بود كه برنامه ای منظم و دقیق برای توزیع آن از قبل اندیشیده شده بود. شركت HP پس از خرید شركت آپولو در دهه 80 به مدت كوتاهی از این سیستم عامل پشتیبانی كرد، اما پس از آن ترجیح داد از سیستم عامل اختصاصی خود به نام HP-UX Unix پشتیبانی كند. پشتیبانی HP از Domain/OS به طور رسمی در اول ژانویه 2001 به پایان رسید.
AEGIS یكی از اولین سیستم عامل هایی بود كه توان برقراری ارتباط میان چند رایانه را دارا بود وبه عنوان مثال به كاربران امكان می داد به راحتی فایل های مختلف را از طریق شبكه جابجا كنند. Domain/OS نسخه پیشرفته تر این سیستم عامل كه آن هم از خانواده یونیكس بود، می توانست ماهیت و ویژگی های فایل های مختلف را از هم تفكیك كند.
Domain/OS به گونه ای طراحی شده بود كه به كاربر امكان می داد تمامی مولفه های شبكه ای مورد نیاز خود را بر روی سیستم نصب كند. این سیستم عامل با یونیكس هم سازگاری مناسبی داشت و همین مساله بر میزان محبوبیت و كارآیی آن افزوده بود. این سیستم عامل مجهز به سیستم پیشرفته ای برای مدیریت و تعیین سطح دسترسی به برنامه های مختلف بود كه تا آن زمان در دنیای سیستم عامل ها سابقه نداشت.
Domain/OS اگر چه نسبت به AEGIS SR9 پیشرفته قابل ملاحظه ای داشت، اما بسیاری از كاربران در آن زمان مزایا و پیشرفت های این سیستم عامل را درك نمی كردند و لذا لزومی به ارتقای سیستم عامل های خود نمی دیدند. به خصوص كه برای این كار نیاز به ارتقای سخت افزاری و صرف هزینه قابل توجهی بود كه هنوز برای بسیاری از كارشناسان و متخصصان رایانه هم قابل توجیه نبود.
یكی از مهم ترین نكات در این زمینه ضرورت افزایش قابل توجه ظرفیت هارد دیسك دستگاه ها بود كه با توجه به هزینه بالای این كار در آن زمان توجیه تجاری نداشت.
علیرغم همه قابلیت های شبكه ای این سیستم عامل عملكرد آن در مجموع چندان مناسب و قدرتمندانه نبود و همین علت این سیستم عامل علیرغم اینكه عصر جدیدی را در دنیای سیستم عامل ها آغاز كرد، اما چندان مورد توجه و استقبال قرار نگرفت.
در آن زمان اكثر سیستم عامل ها با زبان برنامه نویسی C یا اسمبلی نوشته می شدند، اما اكثر مولفه های سیستم عامل Domain/OS به زبان پاسكال نوشته شده بودند كه یك زبان پیشرو محسوب می شد. البته كمپایلرها یا مترجم هایی به زبان های C ، C++، پاسكال و فورترن در این سیستم عامل گنجانده شده بود.
با توجه به هسته متن باز این سیستم عامل بسیاری از برنامه نویسان و علاقه‌مندان می توانستند امكانات تازه ای را برای آن طراحی كنند. اما نكته جالب این بود كه یكی از طراحان اصلی این سیستم عامل بعدها به مایكروسافت پیوست و در آنجا نقش مهمی در طراحی سیستم عامل ویندوز بازی كرد.
گفته می شود بسیاری از مولفه های شبكه ای نسخه های اولیه ویندوز با الهام از سیستم عامل Domain/OS طراحی شده است.
در میان نسخه های مختلفی كه از این سیستم عامل عرضه شدند، نسخه 8 كه در سال 1984 روانه بازار شد، یكی از محبوب ترین ها بود. همچنین نسخه 10.3.5 نیز در سال 1988 عرضه شده كه محبوبیت آن تا سال 1991 ادامه یافت. ایده هایی مانند لینك دادن دینامیك هم در همین سیستم عامل ها شكل گرفت. Domain/OS تا اواسط دهه 90 از شهرت و تعداد قابل قبولی كاربر برخوردار بود، اما با ظهور سیستم عامل های جدید و قدرتمند با امكانات شبكه ای این محصول كم كم به تاریخ پیوست
جمعه 13/9/1388 - 10:29
دانستنی های علمی
شهاب باران اسدی، پنگوئن های بیونیکی، لپ تاپ کاغذی و انگشت قطع شده گالیله تصاویری هستند که در گزارش این هفته قاب دانش در مهر ارائه می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، در جهانی که محیط زیست به یکی از مهمترین بحرانها تبدیل شده است، فناوریهای روز نیز به گونه ای با این بحران و شیوه های رفع آن انطباق پیدا کرده اند. نمونه جالب توجه این فناوریها لپ تاپ کاغذی است که طرح آن توسط یک طراح خلاق ارائه شده است.

 

لپ تاپ کاغذی حاصل از کاغذهای بازیافت شده

لپ تاپ کاغذی که از کاغذهای بازیافت شده ساخته شده است و می توان هر یک از سطوح آسیب دیده آن را
به راحتی تعویض و پس از پایان عمر مفید لپ تاپ به کلی آن را از بین برد

 

پنگوئنهای بیونیکی که به تنهایی قادرند در اعماق آب شنا کنند

این روباتها دارای ردیاب صوتی هوشمند سه بعدی هستند که می تواند هر یک از آنها را به صورت
مستقل هدایت کرده و از برخورد آنها با یکدیگر جلوگیری کند

 

یکی از شهاب سنگهای درخشان شهاب باران سالانه اسدی

یکی از شهاب سنگهای درخشان شهاب باران سالانه اسدی که طی هفته گذشته آسمان زمین را نور باران کرد.
نقطه اوج این شهاب باران در 17 نوامبر و زمانی رخ داد که زمین از میان غبارهای دنباله ستاره تمپل-تاتل عبور کرد

 

روبات بازیگر

روبات بازیگر یکی از بازیگران تئاتر قرن بیست و یکمی "رویای نیمه شب تابستان" اثر ویلیام شکسپیر است که در آن نقش یک پری را به عهده خواهد داشت. دانشمندان روباتیک با اجرای این تئاتر قصد معرفی بیشتر روباتها به انسانها را داشته و نحوه تعامل انسانها را نسبت به روباتهای مورد بررسی قرار دهند

 

یوفویی طبیعی و درخشان در آسمان

یوفوی طبیعی و درخشان در آسمان پدیده طبیعی ابری عدسی شکل است
که توهم حضور یوفوها را برای بسیاری از انسانها به وجود می آورد

 

انگشت بریده شده گالیله

انگشت بریده شده گالیله دانشمند قرن 17 میلادی که توسط یک کلکسیونر یافته شده است.
این انگشت به همراه یک دندان و انگشت شست و چند مهره در هنگام مراسم تدفینی که 95 سال پس از مرگ گالیله انجام شد توسط دانشمندان از بدن وی جدا شده و برای سالها در دست کلکسیونرهای مختلف چرخیده است

جمعه 13/9/1388 - 10:28
کامپیوتر و اینترنت
سیستم عامل آمیگا یا Amiga OS نام سیستم عاملی است كه به طور اختصاصی برای رایانه هایی به همین نام طراحی شده بود.
این سیستم عامل اولین بار توسط شركتی به نام Commodore International طراحی و ابداع شد و اولین بار در سال 1985 همراه با رایانه های آمیگا 1000 عرضه شد. نسخه های اولیه این سیستم عامل بر روی ریزپردازنده های 16 بیتی و 32 بیتی موتورولا 68k قابل اجرا بودند. اما نسخه های جدیدتر این سیستم عامل و به خصوص AmigaOS 4 تنها بر روی ریزپردازنده های PowerPC عمل می كنند.
این سیستم عامل شامل اجزای مختلف و متنوعی است. هسته اصلی یا kernel این سیستم عامل Exec نام دارد. رابط كاربری گرافیكی آمیگا Workbench نامیده می شود و سیستم مدیریت برنامه های كاربردی آن API نامیده می شود.
رابط كاربری مربوط به بخش command line هم AmigaShell است كه به سیستم افزوده می شود. این مجموعه یكدیگر را تكمیل كرده و مزیت های رقابتی به همراه می آورند.
در حال حاضر حقوق مالكیت معنوی این سیستم عامل و رایانه های آمیگا در اختیار شركتی به همین نام است. شركت مذكور اگر چه بر نحوه توسعه و بهبود عملكرد این سیستم عامل نظارت دارد، اما خود به طور مستقیم در این كار دخالت نمی كند و در این زمینه از شركتی به نام Hyperion Entertainment بهره می گیرد.
به طور كلی این سیستم عامل به دو بخش تقسیم می شود. یكی Kickstart كه همان ROM آن محسوب میشود و دیگری دیسك های Workbench. نسخه های مختلف این دو بخش به طور جداگانه به روز شده، اما همراه با هم عرضه می شوند و كاربر نیز باید در كنار هم از آنها استفاده كند.
Kickstart یك حافظه ROM بوت شونده است كه حاوی كدهای مورد نیاز برای بوت شدن سخت افزار استاندارد رایانه های آمیگا و بسیاری دیگر از مولفه های اساسی و كلیدی سیستم عامل یاد شده است. به طور كلی كاركرد این بخش مشابه با كاركرد BIOS در دیگر سیستم عامل هاست.
Kickstart حاوی بخش های متعدد دیگری نیز هست كه البته توضیح مفصل آنها خارج از حوصله این مقاله است. اما نكته مهم این است كه بخش یاد شده پس از هر بار آغاز به كار رایانه مجموعه كارهایی را برای كسب اطمینان از سلامت سیستم صورت می دهد و سپس به مجموعه چیپ ست های امیگا و برخی دیگر از مولفه های اساسی سیستم عامل اجازه فعالیت می دهد.
اما Workbench نامی است كه هم برای بخش اصلی و مركزی نرم افزار سیستم عامل انتخاب شده كه بر روی Kickstart ROM ذخیره نشده و هم پوسته گرافیكی اصلی رایانه آمیگا را شامل می شود. برای اجرای نرم افزارهای مختلف نیازی به لود شدن كامل محیط كاری Workbench نیست.
در واقع با اندكی مسامحه می توان گفت كه Workbench معادل تقریبی همان محیط دسكتاپ در ویندوز است. در این محیط برای directory ها از معادل drawer استفاده شده و فایل های اجرایی tools یا ابزار نامیده می شوند. فایل های دیتا project و گجت های GUI هم همان gadget نامیده می شوند. بسیاری از دیگر امكانات، قابلیت ها و رابطهای كاربری سیستم عامل آمیگا هم مشابه با سیستم عامل مك شركت اپل هستند.
صفحه اصلی در هنگام اجرای سیستم عامل آمیگا حاوی آیكون هایی است كه در آنها دیسك ها و هارد دیسك های موجود نمایش داده شده و یك منوی مجزا هم در بالای هر صفحه وجود دارد. یك موشواره استاندارد آمیگا دارای دو دكمه است كه با فشردن هر یك منوهای خاصی ظاهر می شوند.
یكی از ویژگی های جالب این سیستم عامل نمایش پنجره های مختلف است كه در هر یك می توان برنامه ها و سرویس های مختلفی را مشاهده كرد. دقت و عمق رنگ هر پنجره را می توان به دلخواه كاربر تنظیم كرد و می توان آنها را به اشكال مختلف درآورد. این قابلیت به خصوص برای گرافیست ها بسیار جالب توجه است.
یكی از نكات قابل تامل در طراحی سیستم عامل آمیگا پشتیبانی محدود سخت افزاری آن است. به گونه ای كه این سیستم عامل صرفا با انواع خاصی از سخت افزار سازگاری دارد و به همین علت بازار محدود و خاص خود را دارد، اما در مجموع امكانات چندرسانه ای و گرافیكی این نرم افزار در حد مطلوبی است و به همین علت آمیگا بازار محدود خود را تاكنون حفظ كرده و به حیات خود تداوم بخشیده است
پنج شنبه 12/9/1388 - 6:9
کامپیوتر و اینترنت
یكی از این سیستم عامل ها كه شاید نامش كمتر به گوش كاربران ایرانی خورده باشد، RISC OS است.
این سیستم عامل متن باز در دهه 80 میلادی شهرت نسبتا خوبی داشت و توسط شركت Acorn Computers كه مركز آن در شهر كمبریج واقع بود، طراحی گردید. این سیستم عامل با رایانه هایی سازگار بود كه از چیپ ست های ARM استفاده می كردند.
اولین نسخه از این سیستم عامل به نام RISC OS 2.00 در سال 1988 عرضه شد. نام این سیستم عامل مخفف كلمه لاتین Reduced Instruction Set Computing بوده و به نحوه طراحی رایانه های Acorn اشاره داشت كه در آنها تلاش شده بود نحوه صدور فرامین با سادگی هر چه بیشتر صورت بپذیرد.
سیستم عامل RISC OS همراه با 7 مدل مختلف از رایانه های Acorn عرضه شد و پس از توقف عرضه این رایانه ها در سال 1998، طراحی نسخه های جدید این سیستم عامل با همكاری چند شركت تجاری دیگر ادامه یافت.
از جمله ویژگی های قابل توجه این سیستم عامل بوت سریع رایانه است. نسخه های جدید این سیستم عامل را می توان بر روی حافظه های فلاش ذخیره كرد و به روز كردن آن نیز به سهولت صورت می گیرد.
RISC OS یك سیستم عامل ماژولی و چند بخشی است و ماژول های متعددی دارد. طراحی مذكور حذف و افزودن امكانات مختلف به این سیستم عامل را تسهیل می كند. از سوی دیگر برنامه نویسان نیز از این طریق می توانند به سادگی ماژول ها و اجزای مختلف را به RISC OS بیفزایند.
سیستم عامل RISC OS یكی از معدود سیستم عامل های موجود در جهان است كه به سادگی برای انجام امور متعدد در آن واحد یا به اصطلاح multitasking قابل برنامه ریزی و استفاده است. این در حالی است كه بسیاری از سیستم عامل های فعلی در صورت اجرای برنامه های متعدد با مشكلات سخت افزاری یا نرم افزاری مواجه می شوند.
در بخش دسكتاپ این سیستم عامل به جای سه گزینه آشنای موجود در سیستم عامل ویندوز با سه گزینه Select ، Menu ، Adjust مواجه هستیم. نحوه كنترل برنامه ها و دیگر اجزا نیز تفاوت هایی با ویندوز دارد كه البته تشریح آنها از حوصله این نوشتار خارج است.
طراحی بخش هایی همچون taskbar و آیكون ها در نسخه های جدید این سیستم عامل تا حدی شبیه به سیستم عامل مك شركت اپل است. هر آیكون در این سیستم عامل دارای منوهای خاص خود با امكانات منحصر به فرد است. یكی از متداول ترین قابلیت ها برای پیشبرد امور در این سیستم عامل قابلیت drag and drop یا بكش و بنداز است كه برای كاربران سیستم عامل ویندوز كاملا شناخته شده است.
یكی از امكانات جالب این سیستم عامل این است كه كاربر می تواند اطلاعات را از داخل پنجره های برنامه های مختلف بیرون كشیده و به داخل محیط برنامه های دیگر منتقل كند و این سهولت انتقال اطلاعات برای بسیاری از كاربران بسیار مطلوب و رضایت بخش است.
تعداد زیادی برنامه به طور پیش فرض همراه با این سیستم عامل عرضه می شود كه از جمله آنها می توان به Paintبرای نقاشی، Drawبرای نقاشی پیشرفته، Calc به عنوان ماشین حساب، Edit برای نگارش متون، Maestro برای پخش فایل های چندرسانه ای، Alarm به عنوان یك ساعت زنگدار و در نهایت Help برای رفع مشكلات كاربر در حین استفاده از سیستم عامل اشاره كرد.
این سیستم عامل در اواخر دهه 80 و تا اوسط دهه 90 از محبوبیت نسبی برخوردار بود. اما امروزه كاربران بسیار محدودی دارد و با توجه به ناسازگاری آن با نرم افزارهای مشهور و مطرح رایانه ای برنامه های شبیه ساز بسیاری برای آن طراحی شده تا اجرای برنامه های مهم و مورد نیاز كاربران بر روی این سیستم عامل ممكن شود.

پنج شنبه 12/9/1388 - 6:8
هوا و فضا
ستاره شناسان اروپایی تصویری از کهکشان "قنطوروس- آ" را تهیه کردند که نشان می دهد این کهکشان همنوع خوار بوده و هنوز بقایای آخرین وعده غذایی را که خورده در مرکز خود نگه داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان با کمک تلسکوپ NTT (تلسکوپ فناوری نوین) با قطر آینه 58/3 متری مستقر در رصدخانه جنوبی اروپا (اسو) واقع در شیلی توانستند این تصاویر جدید را در طیف فراسرخ تهیه کنند.

کهکشان "قنطوروس- آ" که همچنین با شناسه (NGC 5128) نیز شناخته می شود یک کهکشان غول پیکر بیضی شکل بسیار نزدیک به کهکشان راه شیری است.

این تصاویر نشان می دهد که در مرکز این کهکشان گرد و غبار و گازهایی وجود دارند که بقایای یک کهکشان کوچک بوده است.

 

 

"جان هرشل" حدود یک قرن پیش برای اولین بار کهکشان "قنطوروس- آ" را رصد کرد. اکنون این دانشمندان نشان دادند که این کهکشان بین 200 تا 700 میلیون سال قبل همنوع خوار بوده و این گازها بقایای باقی مانده آخرین وعده غذایی و یا همان کهکشان کوچکی است که خورده است.

براساس گزارش Examiner، کهکشان قنطوروس- آ در فاصله حدود 11 میلیون سال نوری زمین قرار دارد و در هسته خود میزبان یک سیاه چاله بسیار بزرگ است. جرم این سیاه چاله حدود 200 برابر بیشتر از جرم خورشید است.

پنج شنبه 12/9/1388 - 6:7
کامپیوتر و اینترنت
 از جمله بخش هایی از ویندوز 7 كه با فناوری لمسی سازگارند می توان به یك برنامه مجازی نواختن پیانو، یك برنامه نقشه خوان و جهت یاب و نسخه ای لمسی از نرم افزار قدیمی paint اشاره كرد كه البته مایكروسافت اولین بار در سال 2007 اطلاعاتی را در این زمینه منتشر نمود و حتی برخی از این برنامه ها را به نمایش گذاشت.
اما در حوزه امكانات گرافیكی نیز برخی تغییرات در ویندوز 7 اعمال شده است. اولین تغییر مهم مربوط به DirectX است كه كیفیت آن به خصوص برای اجرای روان و قدرتمندانه بازی های ویدیویی اهمیت فراوانی دارد.
مهم ترین نكته در این زمینه آن است كه قرار است Direct3D 11 به ویندوز 7 اضافه شود. Direct3D 11 در واقع نسخه ای پیشرفته تر از Direct3D 10.1 می باشد كه اولین بار در Windows Vista Service Pack 1 و Windows Server 2008 به كار گرفته شد.
Direct2D و DirectWrite وكتورهای گرافیكی جدیدی هستند كه عملكرد سخت افزار را نیز در این زمینه تسریع كرده و مبتنی بر Direct3D 10 می باشند.
از جمله دیگر تحولات گرافیكی ویندوز 7 گنجاندن پلاتفورم تازه ای موسوم به Windows Advanced Rasterization Platform (WARP) است. این مولفه نرم افزاری تمامی امكانات سه بعدی Direct3D 10.0 و 10.1 را در خود دارد.
یكی دیگر از امكانات ویندوز 7 كه در ویندوز ویستا نیز وجود داشت، Desktop Window Manager (DWM) است. در ویندوز 7 شاهد استفاده از نسخه 10.1 این نرم افزار بوده و عملكرد آن نیز به نحو چشمگیری بهبود یافته است.
برای اجرای صحیح DWM حداقل به یك كارت ویدیوی سازگار با Direct3D 9 نیاز داریم. هر چند با استفاده از امكانات سخت افزاری كمتر و محدودتر نیز می توانیم DWM را اجرا كنیم. DWM از طیف گسترده ای از كارت های گرافیكی پشتیبانی می كند و كیفیت بصری ویندوز 7 را متحول می نماید.
ویندوز 7 از عمق رنگ 30 و 48 بیتی نیز پشتیبانی می كند كه این مساله نیز تحول مهمی محسوب می شود. حالت های ویدیویی مورد پشتیبانی در ویندوز 7 عبارتند از 16-bit sRGB، 24-bit sRGBT ،30-bit sRGB ، 30 بیت همراه با sRGB پیشرفته و دارای تنوع رنگی بیشتر و 48-bit scRGB.
یكی دیگر از تحولات مهم در ویندوز 7 مربوط به توانایی ها و امكانات موجود در آن برای برقراری ارتباطات ویدیویی و همین طور شبكه ای است. در این زمینه نكات متنوعی قابل ذكر است كه شامل پشتیبانی از شبكه های بی سیم WWAN در كنار پشتیبانی از شبكه های Wi-Fi، پشتیبانی از شبكه های VWiFi كه از ظرفیت بیشتری در قیاس با شبكه های عادی Wi-Fi برخوردارند، پشتیبانی از فناوری های پیشرفته ویدیویی AVCHD و Universal Video Class 1.1، پشتیبانی از Protected Broadcast Driver كه استفاده از تیونرهای تلویزیونی بر روی ویندوز 7 را تسهیل می كند و پشتیبانی از پردازنده های منطقی 256 است.
پنج شنبه 12/9/1388 - 6:3
کامپیوتر و اینترنت
با افزوده شدن این دو مولفه به پنجره عادی Windows Explorer ، مشاهده ابزار و وسایل متصل به رایانه و قابلیت های مورد پشتیبانی هر سیستم ساده تر شده است.
برای بخش Devices and Printers رابط كاربری كاملا جدیدی طراحی شده كه به طور مستقطم از منوی استارت ویندوز 7 در دسترس است. برخلاف پنل كنترل Device Manager كه هنوز وجود دارد، آیكون های موجود در نمایشگر Devices and Printers محدود به مولفه های سیستم هستند كه یك كاربر غیرمتخصص هم آنها را به طور كامل و دقیق می شناسد.
به عنوان مثال، یك نمایشگر متصل به رایانه به عنوان یك وسیله جداگانه به نمایش درمی آید. اما نمایشگر یك لپ تاپ به عنوان یك مولفه خارجی شناخته نمی شود. اقلام مربوط به هر وسیله و ابزار خاص متصل به رایانه از طریق منوی context در دسترس است. همچنین برای هر وسیله خاص بخشی موسوم به Display Settings در control panel در نظر گرفته شده است.
این طراحی جدید بخش Control Panel جایگزین پنجره Printers در نسخه های قبلی ویندوز هم شده است. بنابراین در ویندوز 7 انجام اموری همچون تعیین چاپگر پیش فرض، نصب یا پاك كردن یك چاپگر و پیكربندی چاپگر در ارتباط با اموری مانند ابعاد كاغذ از طریق این بخش صورت می گیرد.
اما در بخش Device Stage هم به سادگی می توان ابزار و وسایل مختلف مرتبط با رایانه را مدیریت و كنترل كرد و از امكانات و ویژگی های آنها آگاه شد. زمانی كه یك وسیله مانند یك پخش كننده قابل حمل موسیقی به رایانه متصل شود، آن وسیله با استفاده از یك آیكون بر روی task bar و همین طور Windows Explorer قابل تشخیص خواهد بود.
ویندوز 7 همراه با تصاویری دقیق و با كیفیت از تعدادی از وسایل و ابزار محبوب الكترونیك عرضه شده است و قادر به ارتباط با اینترنت به منظور بارگذاری تصاویر ابزار و وسایلی است كه آنها را در ابتدا نمی شناسد. با باز كردن آیكون مربوط به هر وسیله پنجره ای ظاهر می شود كه امكانات و توانمندی های هر ابزار را نشان می دهد. در ادامه امكانات در دسترس از طریق آن وسیله نیز توسط ویندوز پیشنهاد داده می شود.
به عنوان مثال اگر كاربر تلفن همراه خود را به رایانه متصل كند، ویندوز 7 به كاربر پیشنهاد می دهد كه می تواند داده های ذخیره شده در رایانه و گوشی را با یكدیگر همگام كند، زنگ های جدیدی برای گوشیش انتخاب كند، تصاویر و ویدیوهایش را در درون رایانه كپی كند، از طریق Windows Media Player فایل های موجود در حافظه گوشی را اجرا كند و از Windows Explorer برای گشت و گذار در درون حافظه گوشی استفاده كند.
همچنین ویندوز 7 پس از اتصال هر وسیله خارجی به رایانه می تواند اطلاعاتی مانند میزان حافظه آزاد و اشغال شده توسط اطلاعات، شارژ باتری را هم به كاربر اطلاع دهد. به نظر می رسد افزودن این قابلیت به افزایش محبوبیت ویندوز 7 كمك شایانی كند.
پنج شنبه 12/9/1388 - 6:2
موبایل
نمای اولیه و اصلی این سیستم عامل شما را به یاد یك مرورگر پیشرفته و مدرن می اندازد. با راه اندازی این سیستم عامل پنجره یك مرورگر باز می شود و بر روی آن آیكون های انواع سرویس ها وبرنامه های تحت وب در دسترس كاربر قرار می گیرد.
این برنامه ها و سرویس ها عبارتند از جیمیل، هات میل، سرویس تقویم گوگل، یوتیوب، پیكاساوب، هولو، لالا، تماسها، تقویم، فهرست اموری كه باید انجام شود یا to do list، notepad، سرویس كتاب گوگل، بازی شطرنج و در نهایت آیكون چند سایت و شبكه اجتماعی معروف.
بدیهی است كه كاربر می تواند آیكون های موجود در این صفحه را بر اساس نیاز و علائق خود تغییر داده و جابجا كند. همچنین كاربر می تواند این بخش را به گونه ای تنظیم كند كه پس از یك بار ورود یا لاگین كردن به یك سرویس برای همیشه و به راحتی به آن وارد شود. از سوی دیگر این پنجره و آیكون های موجود در آن را در صورت تمایل می توان مخفی هم كرد تا در ابتدا تنها به مرورگر كروم دسترسی داشته باشیم.
سیستم عامل كروم هم مانند مرورگر كروم یك محصول مبتنی بر وب است و یكی از اهداف عرضه ان زمینه سازی برای افزایش تعداد كاربران سرویس های آنلاین گوگل است. خوشبختانه قرار نیست در این سرویس تبلیغات و پیام های بازرگانی نمایش داده شود و همین امر خیال كاربران را راحت كرده است.
تسهیل برقراری ارتباط از جمله نكاتی است كه در سیستم عامل كروم مورد توجه قرار گرفته است، دسترسی به انواع مسنجرها و وجود پنجره هایی برای یادآوری پیام های دریافتی و آفلاین ها از جمله نكات این سیستم عامل است.
همانطور كه گفتیم اطلاعات مهم كاربر و از جمله فهرست تماس های او بر روی سرورهای گوگل و نه رایانه محلی ذخیره می شود و این امر به كاربر كمك می كند در هر زمان و مكان و تنها از طریق یك رایانه متصل به وب به این اطلاعات دسترسی پیدا كند.
گوگل اعلام كرده كه در زمینه این سیستم عامل سه اولویت وجود داشته است. سرعت، سادگی و امنیت. برای تحقق این سه هدف تلاش شده تا اجرای كروم با ضعیف ترین سخت افزارها نیز ممكن باشد. حتی می توان این سیستم عامل را بر روی حافظه فلاش نصب كرد و آن را با اتصال به هر رایانه ای اجرا كرد.
گوگل در مورد ماهیت امنیتی و نكات و ظرائفی كه در این زمینه مورد توجه قرار گرفته، توضیح زیادی نداده است، اما مقامات این شركت می گویند آنان طراحی امنیتی این سیستم عامل را به طور مستقل و از پایه انجام داده اند تا مطمئن باشند نت بوك های كاربران به ویروس، بدافزار آلوده نخواهد شد.
طیف گسترده ای از شركت های بزرگ آی تی در طراحی سیستم عامل كروم با گوگل همكاری داشته اند كه از میان آنها می توان به اینتل، اپ پی، ایسر، ادوب، ایسوس، لنوو، كوالكوم، تگزاس اینسترومنت و فری اسكیل اشاره كرد.
چهارشنبه 11/9/1388 - 5:45
کامپیوتر و اینترنت
ویندوز رقبای زیادی در دنیا دارد كه البته شمار آنها از انگشتان دو دست فراتر نمی رود، اما به هر حال همه آنها قابل اعتنا بوده و از نقاط ضعف و قوت خاص خود برخوردارند.
یكی از جدیدترین سیستم عامل های عرضه شده در جهان ساخت گوگل است. سیستم عامل كروم گوگل كه برای رایانه های قابل حمل نت بوك طراحی شده ساختاری مبتنی بر وب دارد و انتظار می رود انقلابی در زمینه طراحی سیستم عامل ها بر پا كند.
ویندوز، Mac OS X، لینوكس و ویرایش های مختلف آن، سولاریس و دیگر سیستم عامل های موجود كه در آینده به بررسی آنها خواهیم پرداخت، همگی بر مبنای استفاده آفلاین از رایانه طراحی شده اند، اما اساس طراحی كروم استفاده از فناوری نوظهور كلودكامپویتینگ است كه به معنای دسترسی شبكه ای و آنلاین به سرویس ها و خدمات مورد نظر است و كاربر را از نصب آفلاین دهها برنامه و نرم افزار بر روی رایانه اش بی نیاز می كند.
با استفاده از این فناوری كاربر نیازی به ارتقای مداوم سخت افزار خود ندارد و در وقت و هزینه های خود نیز صرفه جویی می كند. به همین علت است كه اطلاعات كاربران كروم بر روی وب و نه بر روی رایانه ذخیره می شود.
سیستم عامل كروم تنها قادر به اجرای برنامه های كاربردی تحت وب و نه برنامه های سنتی نرم افزاری است و شاید بتوان گفت این سیستم عامل در اصل یك مرورگر پیشرفته اینترنتی است كه كاملا متحول گردیده است.
نكته جالب دیگر رایگان بودن كروم است. استدلال گوگل آن است كه رایگان بودن كروم باعث می شود تا برنامه نویسان و علاقه‌مندان راحت تر بتوانند سرویس ها و امكانات تازه ای برای آن خلق كنند. گوگل این ایده را در مورد سیستم عامل اندروید خود كه برای گوشی های هوشمند طراحی شده هم به كار برد. به نظر می رسد این شركت كه تنها از محل نمایش آگهی های تبلیغاتی در سال 2008 بالغ بر 22 میلیارد دلار درآمد داشته نیاز چندانی به درآمد حاصل از فروش این سیستم عامل ها حداقل در شرایط فعلی ندارد.
علیرغم همه این خوش بینی ها برخی تحلیل گران بر این باورند كه تفاوت نت بوك های مجهز به كروم و رایانه های عادی تا بدان حد زیاد است كه ممكن است موجب ابهام و كندی استقبال از سیستم عامل كروم شود. از دید یك كاربر عادی ناسازگاری این سیستم عامل با نرم افزارهای عادی و قابلیت های بسیار محدود آن در صورت استفاده آفلاین یك نقطه ضعف جدی است.
به هر حال شكی نیست كه این سیستم عامل و مدل كاملا متفاوت طراحی آن چالشی جدی برای ویندوز مایكروسافت است كه 90 درصد از بازار رایانه های شخصی را در كنترل خود دارد. كروم همچنین بازار پررونق آفیس و دیگر نرم افزارهای محبوب آفلاین را تهدید خواهد كرد و شاید سازندگان آنها را مجبور به تغییر رویكرد خود كند.
در مجموع گذشت زمان مشخص خواهد كرد كه آیا گوگل با عرضه سیستم عامل كروم تاریخ ساز شده یا در آستانه یك شكست تلخ قرار گرفته است.
سه شنبه 10/9/1388 - 6:2
هوا و فضا
تلسکوپ فضایی اسپیتزر موفق به کشف یکی از جوانترین اجرام کوتوله قهوه ای در جهان شده است. کشفی که می تواند یکی از رازهای نجومی در رابطه با چگونگی شکل گیری این اجرام کیهانی را برملا سازد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اجرام کوتوله قهوه ای رنگ به این دلیل مرموز و ناشناخته هستند که با توجه به میزان حرارت و جرمشان در میان دو وضعیت ستاره بودن و سیاره بودن معلق باقی مانده اند. به بیانی دیگر این اجرام سردتر و سبک تر از یک ستاره و حجیم تر و سنگین تر از یک سیاره هستند.

منشا کوتوله های قهوه ای رنگ ابرهای غبار آلودی است که ستاره ها یا سیاره ها را به وجود می آورند اما زمانی که متولد می شوند، به آنها ستاره های معیوب گفته می شود زیرا نسبت به هم نژادهای خود از حرارت و جرم کمتری برخوردارند.

به دلیل کوچک بودن جرم این اجرام کیهانی، گاز موجود در هسته آنها نمی تواند حرارت کافی برای انجام فعل و انفعالات هسته ای مورد نیاز برای تبدیل هیدروژن به هلیوم را فراهم آورد. به همین دلیل این ستاره های معیوب از درخشندگی کمتری برخوردار هستند و ردیابی آنها بسیار مشکل است.

با این حال تلسکوپ فضایی اسپیتزر با کمک گرفتن از سیستم حرارتی مادون قرمز خود توانست یکی از جوانترین کوتوله های قهوه ای رنگ در جهان را شناسایی کند. کوتوله های جوان با سرعت بالایی شکل می گیرند و از این رو ردیابی آنها در زمان متولد شدن نیز امری بسیار دشوار خواهد بود.

اولین کوتوله قهوه ای رنگ در سال 1995 توسط انسانها شناسایی شده است و با وجود اینکه پس از آن صدها نمونه دیگر این اجرام ناشناخته توسط تلسکوپهای مختلف ردیابی شده اند، دانشمندان قادر نبودند شکل گیری این اجرام را در ابتدایی ترین مرحله تولد مشاهده کنند.

بر اساس گزارش زی نیوز، طی مطالعات جدید دانشمندان با کمک تلسکوپ اسپیتزر توانسته اند کوتوله قهوه ای نوزادی را در حالی مشاهده کنند که هنوز در منطقه زادگاه خود پنهان شده است.

با استفاده اطلاعاتی که این تلسکوپ در سال 2005 به دست آورده است، دانشمندان بر روی منطقه ابر بارنارد 213، منطقه ای که نزد اختر شناسان به عنوان بستر اجرام کیهانی نوزاد شهرت دارد، تمرکز کرده و کوتوله نوزاد قهوه ای رنگی را با نام SSTB213 J041757 و با استفاده از دوربین مادون قرمز با طول موج بلند کشف کردند.

سه شنبه 10/9/1388 - 5:58
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته