تبیان، دستیار زندگی
استاد محمود جوادی پور، هنرمند پیشکسوت نقاشی ایران و از پیشگامان هنر نوگرای کشور چندی پیش دار فانی را وداع گفت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وداع با استاد جوادی پور

 


 استاد محمود جوادی پور، هنرمند پیشکسوت نقاشی ایران و از پیشگامان هنر نوگرای کشور چندی پیش دار فانی را وداع گفت.

وداع با استاد محمود جوادی پور

مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: استاد جوادی پور که برای دیدار دخترش به کشور آلمان سفر کرده بود براثر زمین خوردن دچار شکستگی لگن شد.

فروغی زاده گفت: این هنرمند فقید پس از منتقل شدن به بیمارستان برای طی کردن مراحل درمانی ، به دلیل لختگی خون در ریه فوت کرد.

مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی گفت:‌ این هنرمند فقید که بینانگذار نخستین نگارخانه به شیوه مدرن در کشور محسوب می شود، علاوه بر حوزه نقاشی در گرافیک، تصویرسازی و پژوهش هنر نیز فعالیت می‌کرد.

وی افزود: پیکر این هنرمند فقید دارنده نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تا پایان آذر به تهران منتقل خواهد شد.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در بیانیه‌ای درگذشت این هنرمند پیشکسوت عرصه هنرهای تجسمی کشورمان را تسلیت گفته است.

زندگینامه محمود جوادی پور

محمود جوادی پور در روز 13 شهریور 1299 در محله امیریه تهران به دنیا آمد .

پدرش علینقی در 15 سالگی از کرمان به تهران آمده بود و در یکی از وزارتخانه ها کار می کرد و اوقات بیکاری اش را به طراحی نقوش قالی می گذراند.

محمود جوادی پور ابتدا در دبستان سلطانی و سپس در دبستان علامه تحصیل کرد و در سال 1312 گواهینامه ششم هنرستان صنعتی ایران و آلمان (تهران) را در رشته آهنگری و ماشین سازی دریافت کرد.

در هنرستان، نیما یوشیج معلم ادبیات او بود. این هنرمند در سال 1320 در آزمون ورودی دانشکده هنرهای زیبا که به تازگی تاسیس شده بود پذیرفته شد و جزء دومین گروه هنرجویان رشته نقاشی دانشکده به شمار می رفت.

او در این دوره با لیلی تقی پور، احمد اسفندیاری عبدالله عامری و چند نفر دیگر همکلاس شد.

جوادی پور در سال 1322 در چاپخانه بانک ملی ایران به عنوان نقاش چاپخانه به صورت نیمه وقت استخدام شد و در این زمان بود که با مطالعه و تلاش، شیوه چاپ رنگی عکاسی را آزمود و موفق شد اولین کار چاپ رنگی را در این سال انجام دهد.

او نشانه های مراکز و سازمان های بسیاری را طراحی و اجرا کرده است.

پس از گذراندن دوره 6 ساله دانشکده، تابلوی بزرگ "سیل زدگان" را نقاشی کرد که این اثر در محل دانشکده تا سال ها باقی ماند.

این هنرمند فقید که بینانگذار نخستین نگارخانه به شیوه مدرن در کشور محسوب می شود، علاوه بر حوزه نقاشی در گرافیک، تصویرسازی و پژوهش هنر نیز فعالیت می‌کرد.

در اوایل سال 1328 در نمایشگاه گروهی انجمن فرهنگی ایران و فرانسه (تهران) به همراه حسین کاظمی، احمد اسفندیاری و مهدی ویشکایی شرکت کرد.

در همین سال نخستین نگارخانه خصوصی ایران را با همکاری حسین کاظمی و هوشنگ آجودانی با نام "آپادانا" تاسیس کرد و اولین نمایشگاه انفرادی اش در این گالری برپا شد.

او در سالهای فعالیتش به تصویر سازی برای کتاب های درسی، شعر و داستان نیز می پرداخت.

او نمایشگاه های بسیاری از آثار بی شمارش را در طول سال های فعالیت هنری خود در ایران و کشورهای خارجی برگزار کرده است و در مراکز هنری مختلف به تدریس پرداخته است.

در سال 1386 از سردیس وی در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) رونمایی شد و کتاب"نمد های ایران، پژوهشی در زمینه نمد های منطقه گرگان و دشت" توسط انتشارات فرهنگستان هنر انتشار یافت.

از جوادی پور به عنوان یکی از نخستین پایه گذاران جنبش نقاشی نو گرای ایران تجلیل شده است و ازطرف وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی دارای نشان عالی است.

آثار این هنرمند در برخی موزه های ایران و امریکا نگهداری می‌شوند.

روحش شاد

فراوری: سمیه رمضان ماهی

بخش هنری تبیان


منبع:

همشهری آنلاین

واحد مرکزی خبر