• Nombre de visites :
  • 2932
  • 31/1/2012
  • Date :

AYETULLAH BAHAUDDİN (R.A) -4

ayetullah bahauddin (r.a)

Vaktiyle Kum ahalisinden biri Ayetullah Bahauddin'i (r.a) ve çevresinden birkaç kişiyi misafirliğe davet etti. Ev sahibi Ayetullah Bahauddin (r.a) için hazırladığı koyunu önünde kesmek istediğinde koyun elinden kaçtı ve Ayetullah Bahauddin'in (r.a) yanına gelerek ona sığındı. Ayetullah Bahauddin (r.a) ev sahibinden bu koyunu kesmemesini ve onu serbest bırakmasını istedi. Fakat başka bir çaresi olmayan ev sahibi misafirleri ağırlamak için koyunu kesti. Öğle yemeğinde koyunun eti sofraya konulduğunda Ayetullah Bahauddin (r.a) yemeden kalktı. Evine dönerek şöyle dedi: "Bugün çok zor ve kötü bir gün oldu. Çünkü o hayvan bizden yardım istedi, onu kurtarmamızı istedi, fakat elimizden bir şey gelmedi ve onu kurtaramadık."

O büyük arif yıllarca kunut dualarında Hakkın ayetlerini okudu ve Masumların (a.s) dualarını dilinden düşürmedi. Belirli bir süreden sonra kunut dualarında İmam zaman'a (Aleyhisselam) dua ettiğini duymaya başladık. Ona bunun nedenini sorduğumuzda şöyle dedi: "İmamı Zaman (Aleyhis-selam) kunut dualarında kendisine dua etmemi emretti."

NEFS-İ MUTMAİN

Ayetullah Bahauddin (r.a) karşılaştığı tüm zorluklarda Allah'a sığınırdı. Hiçbir sıkıntı ve musibet onu Allah'ı anmaktan gafil etmezdi. Her vakayı ve musibeti ilahî bir lütuf ve rahmet olarak algılıyordu. Dolayısıyla da samimi bir kalp ile onlara rıza göstererek boyun eğerdi.

O, herkesin bir hesap ve kitabının olduğunu ve bu hesapların üzerinde de ilahi bir hesap ve kitabın olduğuna yakin etmişti. Şöyle anlatıyor: "Yeni evlenmiştim, geçimimi sağlamak için iyi bir plan ve program hazırlamışım. Fakat yüce Allah tüm planlarımı boşa çıkardı. Şimdi hesaplarım ve planlarım tutmadığı ve dilediğim vadilere girmediğim için Allah'a şükrediyorum. Rızkı ve maddi sorunları Allah'a havale ederek hakikate yöneldim."

MÜCAHİTLERE OLAN SEVGİSİ

 Ayetullah Bahauddin'in (r.a) mücahitlere özel bir ilgi ve alakası vardı. Özellikle 8 yıllık İran-Irak savaşında cephelerden dönen mücahitlere yaptığı konuşmalara baktığımızda onun mücahitlere ne kadar değer verdiğini anlayabiliriz. Kimi zaman hüseyniyesinde ezan okuyan bir mücahit gördüğünde; ezanısamimi kalple okuyor derdi. Bazen cephelerden ziyaretine gelen mücahitlere: Ben, sizinle görüşmek için ziyaret guslü aldım derdi. Bazen cephedeki mücahitlerin sıkıntılı günlerinde; geceleri uyuyamıyorum, çünkü mücahitlerin neler çektiğini görüyorum derdi. Bazen de mücahitlerin hasretine dayanamayıp hasta ve yaşlı haliyle cepheye onların ziyaretine giderdi.

 AYETULLAH BAHAUDDİN'İN (R.A) VEFATI

Maneviyat ve ibadetle geçen 89 yıllık ömür artık sonlara doğru yaklaşıyordu. Aşığın maşukla mülakat saatleri hızla yaklaşıyordu. Ayetullah Bahauddin (r.a) Hakkın çağrısına lebbeyk diyerek gözlerini bir daha açmamak üzere ebedî yurduna göç etti.

Mübarek naşı sevenleri ve samimi dostlarının omuzlarında zikir ve tekbirler eşliğinde Hz. Masume'nin (Selamul-lahi aleyha) türbesine teşyi edilerek o mukaddes mekânda toprağa verildi.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun!


AYETULLAH BAHAUDDİN (R.A) -3

AYETULLAH BAHAUDDİN (R.A) -2

AYETULLAH BAHAUDDİN (R.A) -1

ALLAME HİLLÎ

Şeyh Mufid

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)