• Nombre de visites :
  • 4238
  • 7/4/2009
  • Date :

Gaybet Döneminde vuku bulacak Alametler 2 

mehdi

8- Davud bin Serhân’dan:

İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyurdu:

  “Gökten nida gelecek olan yıldan önce Recep ayında bir alamet vardır.

Arzettim ki: O alamet nedir?

  Buyurdu ki: Aydan bir çehre ortaya çıkacak ve açık bir el görünecek.”

9- Abdullah bin Sinan’dan:

İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyurdu:

  “Nida, kesin olarak vuku bulacak, Süfyani kesindir, Yemani kesindir, Nefsi Zekiyye’nin öldürülmesi kesindir ve gökyüzünden bir elin doğması kesindir. Ve buyurdu ki:

  Ramazan ayındaki feryad uyuyanları uyandıracak, uykuda olmayanları ise dehşete düşürecek. Öyle ki genç kızları zifaftan dışarı çıkaracak.”

10- Ahmed bin Muhammed bin Ebu Nasr’dan:

İmam Rıza aleyhisselam şöyle buyurdu:

“Bu kıyamdan önce Süfyani, Yemani, Mervani ve Şuayb bin Salib gelecektir. Peki o, (Muhammed bin İbrahim bin İsmail) nasıl Mehdi olduğunu iddia edebiliyor?”

11-Ebu Basir’den:

İmam Muhammed Bakır aleyhisselam şöyle buyurdu:

“Doğudan çıkan kızıl-sarı ve büyük bir ateşi gördüğünüz zaman, Ali Muhammed aleyhimusselam’ın faracını (Hz. Mehdi’nin zuhurunu) bekleyin inşallah. Şüphesiz Allah aziz ve hakim’dir.

  Sonra buyurdu ki: Nida sadece Ramazan ayında vuku bulacaktır. Çünkü Ramazan Allah’ın ayıdır. O aydaki nida, Cebrail aleyhisselam’ın bu halka olan nidasıdır.

  Sonra şöyle devam etti: O, gökten Kaim aleyhisselam’ın ismini nida edecek, doğuda ve batıda olanlar onu duyacaklar. Uyuyan herkes uyanacak, ayakta olan herkes oturacak. Oturan her kes de sesin dehşetinden dolayı iki ayağı üstünde doğrulacak.

  Bu sesi muteber bilip ona icabet edenlere Allah merhametini ihsan etsin. Bu birinci ses Ruh-ul Emin, Cebrail’in sesidir.

  Sonra buyurdu ki: Bu ses Ramazan ayının yirmiüçünün gecesi Cuma günü vuku bulacaktır. Bunda asla tereddüt etmeyin. Onu duyun ve ona itaat edin. O günün sonunda ise melun İblis’in sesi olacaktır. Nida edecek ki “filanca mazlum olarak öldürüldü”. Böylece halkı şüpheye ve fitneye itecek. O gün bir çokları tereddüt ve hayrete düşecek, ateşte yanmayı hakedecektir. Ramazan ayında ilk sesi işittiğinizde onda tereddüt etmeyin. O Cebrail’in sesidir. Belirtisi de şudur ki o Kaim aleyhisselam’ın ve babasının adını nida edecektir. Öyle ki genç kız zifaftan dışarı çıkacak ve babası ile kardeşini Hz. Mehdi’ye yardım etmeleri için teşvik edecektir.

  Ve şöyle buyurdu: Kaim aleyhisselam’ın zuhurundan önce bu iki ses mutlaka gerçekleşecek; Gökten gelen ses Cebrail’in sesidir. (Bu emrin sahibinin ve babasının adını söyleyecek.) İkinci ses ise yerden gelecek ve o, lanetli İblis’in sesidir. Filancanın adını getirecek ve o mazlumca öldürüldü diyecek. Bununla fitne çıkarmak isteyecek. Birinci sese uyun ve sakın ikinci sese aldanmayın.

  Sonra şöyle buyurdu: Kaim zuhur etmeden hemen önce halkta şiddetli korku olacak, halkın başına felaketler, fitneler ve belalar gelecek. Ve ondan önce taûn hastalığı yayılacak. Arapların içinde keskin bir kılıç çıkacak, halk şiddetli ihtilaflara düşecek, dinlerinde tefrikaya düşecekler ve halleri çok değişecek. Öyleki durumun korkunçluğunu ve halkın birbirini yediğini görenler sabah-akşam ölümü arzulayacaklar.

  Halk tam zuhurdan ümidini kestiği anda O zuhur edecektir! Onun zamanında yaşayıp ona yardım edenlere ne mutlu! Ona düşmanlık besleyip, ona ve onun emrine karşı çıkanlara ve onun düşmanlarından olanlara eyvahlar olsun!

  Ve buyurdu ki: Zuhur ettiğinde yeni bir emir, yeni bir kitap, yeni bir sünnet ve yeni bir hükümle zuhur edecektir.

Bu, araplara çok zor gelecektir. Onun şanı sadece katletmektir. Hiçbir münafıga yaşaması için mühlet tanımayacaktır. Allah yolunda yaptıklarından dolayı onu kınayanların kınamasına aldırmayacaktır.

  Sonra şöyle buyurdu: Filanca (Abbas) oğulları aralarında ihtilaf ettikleri zaman, zuhuru bekleyin. Sizin kurtuluşunuz sadece filancanın oğullarının aralarında ihtilaf etmeleri iledir. Onlar ihtilaf edince, Ramazan ayındaki nidayı ve Kaim’in zuhurunu bekleyin. Şüphesiz Allah istediğini yapar. Kaim’in zuhuru ve sizin görmek istediğiniz, sadece filanca oğullarının ihtilafından sonra olacaktır. İşte böyle olunca halk onların hükümetine tamahlanacak, herkes ayrılığa düşecek ve Süfyani zuhur edecek.

  Ve buyurdu ki: Filanca oğulları mutlaka hükümet edeceklerdir. Onlar hükümet edip ihtilaf edince hükümetleri dağılacak ve durumları bozulacak. Sonunda Horasani ve Süfyani onların aleyhinde ayaklanacaklar. Biri doğudan diğer batıdan süratli iki at gibi Kufe şehrine doğru koşacaklar. Biri oradan biri de buradan. Öyleki filanca oğulları onların eliyle helak olacaklar. Ve onlardan hiçkimseyi sağ bırakmayacaklar.

   Sonra şöyle buyurdu: Süfyani, Yemani ve Horasani aynı yılda zuhur edecekler. Aynı ayda ve aynı günde. Tıpkı bir zincirin halkları gibi. Birbirlerinin ardınca zuhur edecekler. Böylece zorluk, her yönden meydana gelecektir. Onlara düşmanlık edenler mahvolacaktır. Bayrakların içindeki tek hidayet bayrağı, Yemani’nin bayrağıdır. Çünkü sizi sahibiniz olan Hz. Mehdi’ye davet edecektir. Yemani zuhur ettiğinde halkın ve bütüm müslümanların silah satması haram kılınacaktır. Yemani zuhur ettiğinde ona doğru kalk. Şüphesiz onun bayrağı, hidayet bayrağıdır. Herhangi bir müslümanın onun karşısında kibirlenip isyan etmesi helal değildir. Her kim bunu yaparsa, o ateş ehlindendir. Zira o, hakka ve doğru yola davet etmektedir.

   Sonra bana buyurdu ki: Filanca oğullarının hükümetinin yıkılması tıpkı bir toprak testinin kırılması ve tıpkı adamın birinin elinde cam kase olduğu halda dalgın bir şekilde yürümesi sonucu, elinden kasenin düşüp kırılması gibidir.

Buyurdu ki: Kase düşerenin işte böyle dalgınlığı ve korkması gibi hükümetleri gaflette olduklarında yıkılacak.

Ve Emirülmüminin aleyhisselam Kufe minberinde şöyle buyurdu ki:

“Şüphesiz zikri yüce Allah’ın mutlak ve kesin olarak onayladığı kaza ve kaderine göre Ümeyyeoğullarını açıkca ve kılıcla devirecek, filanca (Abbas) oğullarını ise ani olarak devirecektir.”

  Daha sonra İmam Muhammed Bakır aleyhisselam sözlerine şöyle devam etti: Bir değirmen taşı mutlaka dönmelidir. O taş tam olarak milinin etrafında birkez döndüğünde Allah taş kalpli ve soyu belli olmayan birini onların üzerine gönderecek ve zaferler onunla olacak. Onun askerlerinin saçları ve bıyıkları çok uzun olacak, elbiseleri siyahtır ve onlar, kara bayrakların adamıdırlar. Onlara düşmanlık edenler mahvolacaktır. Ve onları hiçbir fark gözetmeksizin topluca öldüreceklerdir. Allah’a andolsun ki ben onları, onların yaptıklarını ve facirlerin onlardan görecekleri eziyetleri görür gibiyim. Allah cefakar arapların başına onları acımadan musallat kılacaktır.

  Fırat kıyılarındaki şehirlerinde, karada ve denizde onları öldüreceklerdir. Bu, onların yaptıklarının cezasıdır. Ve rabbin, kullarına asla zulmetmez.”

12- Şurahbil’den:

hz.mehdi1

İmam Muhammed Bakır aleyhisselama Kaim aleyhisselamı: sorduğumda, şöyle buyurdu:

 

“Gökten gelen sesi doğudaki ve batıdakiler duymadıkça, zuhur etmeyecektir. Öyle ki zifaftaki genç kızlar dahi o sesi duyacaklardır.”

13-İbni ebi Yafûr’dan:

İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyurdu:

 

“Filancanın (Beni Abbastan bininin ismi) helakını elinde sakla ve say: Süfyani’nin zuhuru, nefsin ölümü, yere girecek olan bir ordu ve ses.

Arzettim ki: O ses nedir? O bir münadi midir?

  Buyurdu ki: Evet, işte bu emir sahibi Mehdi o ses ile tanınır. Sonra buyurdu ki:

  Farac ve zuhur’un tümü Beni Abbas’tan olan filancanın helakı iledir.”

14- Abdullah bin Sinan der ki:

  İmam Caferi Sadık aleyhisselam’ın huzurunda iken Hamdan’dan gelen bir adamın ona şöyle dediğini duydum:

   Doğrusu şii olmayanlar bizimle alay edip bize diyorlar ki: “Sizler gökten bir münadinin bu emrin sahipinin adını nida edeceğini zannediyorsunuz!” Duvara sırtını vermiş olan İmam gazaplanarak doğruldu ve şöyle buyurdu:

Bu sözü benden rivayet etmeyip babamdan nakletmenizin size bir vebali ve sakıncası yoktur. Şehadet ederim ki ben babamdan duydum ki şöyle buyurdu:

  Allaha andolsun ki bu Allah azze ve celle’nin kitabında açıkça şöyle geçer: “Eğer istersek gökten bir ayet indiririz de hepsinin boynu onun için eğilir.”(6) O gün yeryüzünde olan herkesin boynu onun karşısında eğilir ve zelil olur. Yeryüzünde olanlar gökten gelen şu sesi duyduklarında ona iman edecekler. “Biliniz ki hakk Ali bin Ebi Talib ve onun taraftarlarındadır.”

  Sonra buyurdu ki: Ertesi gün İblis havaya yükselecek öyle ki halkın gözünden uzaklaşınca şöyle nida edecek: “Biliniz ki hakk Osman bin Affan ve onun taraftarlarındadır. Doğrusu o, mazlumca öldürüldü. Onun kanının intikamını alın.” İşte Allah, sabit söze iman edenleri hakkın üzerinde sabit kılacaktır. Ve hakk, birinci nidadır. Kalplerinde hastalık olanlar ise şüphelenecektir. Allaha andolsunki hastalık, bize düşmanlıktır. Onlar o sesi duyduklarında bizden uzaklaşacaklar ve bize sövecekler ve diyecekler ki: Birinci münadi, bu Ehli Beyt’in ahirlerinden bir sihirdir.

  Sonra imam Caferi Sadık aleyhisselam, Allah azze ve celle’nin şu sözünü tilavet etti: “Bir ayet gördüklerinde onu kabullenmeyip derler ki: Bu, süregelen bir sihirdir.”(7)

  Aynı hadis Muhammed bin Mufazzal bin İbrahim vasıtası ile de naklolunmuştur.


Gaybet Döneminde vuku bulacak Alametler 1

Hz. Mehdinin (a.f.) İmameti ve Şianın Kelami Görüşleri

Ehl-i Sünnet Hadislerinde Hz. Mehdi (a.s) 2

Ehl-i Sünnet Hadislerinde Hz. Mehdi (a.s) 1

Mehdilik İnancı Nedir?

 

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)