• Nombre de visites :
  • 2119
  • 26/8/2014
  • Date :

Kıyamet Günündeki şikayetçiler(2.Bölüm)

kıyamet günündeki şikayetçiler(2.bölüm)

3. şikayetçi Mescit

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a):

"Kıyamet günü mescit: "Ya Rab! Beni terk ettiler; ve haklarımı çiğnediler" diyerek Müslüman'ları yüce Allah'a şikayet edecektir" buyurmuştur. (Vesail-uş şia c. 3, s. 484)

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed:

"Mescide gitmek için atılan her adıma, on sevap yazılır; on tane günah bağışlanır ve on derece merhamet ihsan edilir" buyurmuştur. Hz. Ali (a.s) şöyle buyurmuştur:

"Mescitte, Allah dostlarıyla görüşülür; Allah'ın emirleriyle tanışma olur ve Allah'ın rahmetine ulaşma imkanı hasıl olur."

Ne yazık ki, Allah'ın kutsal kıldığı ve Resulullah (s.a.a)'in çok değer verdiği mescitlerde, Resulullah (s.a.a)'in soyuna, yâni Hz. Ali ve evladına lânet okutarak, Allah dostlarının mescitlerden uzaklaşmalarına sebep oldular. Günümüzdeki mescitlerde ne Hz. Ali'den, ne de Hz. Ali'nin evlatları olan 12 İmamların faziletleri anlatılmıyor. Resulullah (s.a.a)'in ashabı içinde ilim şehrinin kapısı olan Hz. Ali'nin kerametleri, mucizeleri, irfanı, ahlâkı, cihadı, fetihleri ve diğer faziletleri anlatılmıyor. Mescitlerin dışında, hadis kitaplarında dahi Peygamber kızı olan Hz. Fatıma; Peygamber soyu olan Hasaneyn'lerden rivayet edilmiyor. Hep Ebu Hureyre vs.lerden bahsediliyor. Acaba Peygamber (s.a.a)'in kızı Hz. Fatıma ve Peygamber (s.a.a)'in torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin, hiç mi O'nun konuşmalarını işitmediler?! çyleyse neden hadis kitaplarında, hep Ebu Hureyrelerden bahsediliyor.? Bu günkü mescitlerin çoğunluğu, hidayetten uzaktırlar. Resulullah (s.a.a)'in soyu olan Ehl-i Beyt'in ne faziletlerini ne de musibetlerini, anlattıklarını gördünüz mü?.

Mescitlerin İptal Edilen Hakları

Mescitler: Müslümanların kutsal, temiz, birlik, barış, tanışma, dayanışma, istişare ve kongre mekanıdır. Mescitler: Kadın, erkek, dil, zengin, fakir, işçi, patron, renk ve benzeri ayrımları yapmadan her insanın, birlikte olabilecekleri mekandır. Mescitler: İslâm kültürünün yayılma merkezidir. Bu nedenle Müslümanların doğal olarak tanışma ve görüş alışveriş mekanıdır. Mescitler: Resulullah (s.a.a) Mekke'den, Medine'ye hicret ettiği zaman, ilk yaptığı kuruluştur. Bu kuruluşun adı ise: Mescid-ün Nebi'dir. Mescitler: Allah aşıklarının, sevgi nişanesidir.

4. şikayetçi İlahi Liderlerdir

Bir çok hadis kitaplarında, Resulullah (s.a.a)'in Ehl-i Beyti'nin:

"Ya Rab! Bizi öldürdüler; bizi sürgün ettiler; ve bizi perişan ettiler" diyerek şikayetçi olacaklarını görüyoruz. Allah'ım! Bizim önderliğimizi kabul etmeleri gerekirken, israfçıların, fesatçıların ve zorbaların önderliğini kabul ettiler. Allah'ım! Peygamberlik nimetinin karşılığı olarak, Peygamberi'nin soyu olan biz Ehl-i Beyte sevgi beslemeleri gerekirken, yıllarca minberlerde ve de namazlarında, bize lânet okudular. Allah'ım! Peygamberi'nin tek hatırası olan kızı Fatıma'yı tokatladılar; malını gasp ettiler ve çocuklarını öldürdüler. Allah'ım! Resulullah (s.a.a)'in Ehl-i Beyti olan Ali (a.s)'ı kılıçladılar; Hasan (a.s)'ın suyuna zehir katıp tabutunu dahi okladılar; Hüseyin'in cesedini atların ayaklarının altında çiğnediler... Ailesini, çocuklarını zincirlere vurarak esir edip köy-köy, kasaba-kasaba gezdirdiler.

Ey güzellik ve ikram sâhibi Allah'ım! Muhammed ve Âl-i Muhammed'e selâm eyle, bizleri, Onların sevgisinden, ve yollarından ayırma, Onların bu dünyada ziyaretlerini, ahrette şefaatlerini, cümlemize nasip eyle, amin ya Rabb-el Alemin.

Tacettin ULUç (Erenler Dergisi)


Kıyamet Günündeki şikayetçiler(1.Bölüm)

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)