• Nombre de visites :
  • 4479
  • 16/8/2010
  • Date :

Şifa Veren Hadisler  2

hadis

24-İmam Sadık (as): [Susamın faydalarını anlatırken şöyle buyurdular:] Eti (bedenin) etini, postu deriyi, çekirdeği de kemikleri yeniler. Bununla birlikte böbrekleri sıcak tutar, mideyi yıkar ve temizler; insanı basure ve idrarın damla damla gelmesine karşı korur; bacakları sağlamlaştırır ve cüzamın kökünü keser.

25-Resul-i Ekrem (saa):

Suyu yavaş yavaş, yudum yudum için; bir defada ve tek nefeste içmeyin; aksi takdirde karaciğer hastalığına yakalanırsınız.

26- İmam Cafer Sadık (as): Bel ağrıları için mercimek faydalıdır.

27-İmam Sadık (as): Kavun yiyin; çünkü kavun böbrek taşlarını yok eder.

28-İmam Rıza (as). İncir ağızdaki kötü kokuyu giderir, kemikleri sağlamlaştırır, saç çıkarır ve hastalıkları uzaklaştırır. İncir varken başka bir ilaca gerek kalmaz.

29-Resul-i Ekrem (saa): Bir şehre girdiğinizde o şehrin soğanından yiyin; bunu yaparsanız o şehre ait veba ve diğer hastalıklardan güvende olursunuz.

30-İmam Ali (as): Her sabah, aç karnına 21 adet kırmızı üzüm (kuşüzümü)  yemek, ölümün dışında bütün hastalıkların şifasıdır.

31-İmam Ali (as): Ayva yemek erkeğin gücünü artırır ve zayıflığı yok eder.

32-İmam Sadık (as): Üç lokma (ekmeği) tuzla yemekle de akşam yemeğini terk etmeyin! Kim akşam yemeği yemeden (uyursa,) yemediği her gece için damarlarından biri ölür ve bir daha da asla faaliyet göstermez.

33-İmam Rıza (as): Dişleri fırçalamak göze ışık verir, saç çıkarır ve (istem dışı) akan gözyaşlarını giderir.

34-İmam Sadık (as). Sürekli canlı kalmak isteyen, yani ömrünün uzamasını isteyen bir kimse kahvaltıyı erken, akşam yemeğini de geç yesin; kadınlarla daha az cinsel ilişkiye girsin ve borç yükünü azaltsın.

35-Resul-i Ekrem (saa):

Evliliğin ilk haftasında gelini süt, sirke, kavun ve ekşi elma gibi gıdalardan sakındırın; çünkü evliliğin ilk haftasında kadının rahmi soğuktur ve bu gıdaları alacak olursa kısırlığa neden olur.

36-Resul-i Ekrem (saa): Hamile kadınlara doğum yapacağı ay içerinde hurma yedirin; çünkü (böyle yapacak olursa) doğacak olan çocuğu sabırlı ve takvalı olur.

37-Resul-i Ekrem (saa): Hamile eşlerinize ayva yedirin; çünkü ayva çocuklarınızı güzelleştirir.

38-İmam Rıza (as): Bir şey yediğinizde (yemekten sonra) sırt üstü uzanın ve sağ ayağınızı sol ayağınızın üzerine atın.

39-İmam Ali (as): Ceviz içini peynirle birlikte yerseniz derman, ikisini ayrı ayrı yerseniz derttir.

40-İmam rıza (as): İlkbaharda soğan, sarımsak ve turşu yemekten kaçının.


Kaynak : Ehlibeyt Öğretisi Dualar ve Kısa Sureler

Şifa Veren Hadisler 1

Hadis Nakletmenin Önemi

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)