• Nombre de visites :
  • 1209
  • 9/1/2013
  • Date :

Hz. Muhammed (saa)’den Rivayetler(1.Bölüm)

hz. muhammed (saa)’den rivayetler(1.bölüm)

·        İtaatsizlik cesaretin düşmanıdır.

·        Gurur dürüstlüğün düşmanıdır.

·        Yalan sözün düşmanıdır.

·        Münafıklığın alameti üçtür: Yalan söylemek, emanete ihanet etmek ve sözünü tutmamak

·        Söz taşımak ne demektir biliyor musunuz? Söz taşımak yani bir kimsenin sözünü başkanlarının yanında aktarmaktır ve onların arasını bozmaktır.

· Dünyayı dünyayı isteyenlere bırakınız çünkü herkes dünyadan ne alırsa kendi helakı için çabalamakta ama bunu bilmemektedir.

·        Allah’tan kork ve hiçbir iyiliği küçük görme!

·        Ne mutlu o insana ki Allah korkusu halkın korkusundan üstündür.

·        Allah’tan korkunuz ve çocuklarınızın size iyi davranmasını istiyorsanız onlar arasında adaletle davranınız.

·        Zarar ve faydasını gözetmeden hakkı söyleyen kişi insanlar arasında en takvalı olanıdır.

·        Hz Muhammed (saa) ile İlgili İmam Humeyni (ra)’in Sözleri

Allah’ın Resulü yüce Peygamber’e selam olsun. Tek başına müstekbirlere ve putperestlere karşı kıyam etti ve tevhid bayrağını mustazafların yararına sevindirerek yükseltti. İnsanların sayısının azlığı ve savaş malzemelerinin kıtlığıyla ve iman gücüyle isyancılara ve zulüm edenlere baskın çıkarak tevhid’in sesini yarım yüzyılı aşkın bir sürede dünyanın en büyük mamur yerinden  tüm dünyaya iletti.

İslam Peygamberi ve onun değerli Ehlibeyti İslamın büyüklüğü ve azizliği karşısında her şeylerini hatta kendi varlıklarını İslam yolunda feda ettiler.

İslamın yüce Peygamberi (saa) hedefi doğrultusunda  acı ve zahmetlere katlanarak ömrünün sonuna kadar zalimlerle savaşmaktan vazgeçmedi.

Allah’ın Resulü politikanın temelini din üzerine kurmuştur.

Peygamber (saa) ile ilgili Mesajlar

·        Yürek Yakan Ölüm

·        Ey Allah’ın Resulü senin ölümünle ilgili ne söyleyebilir ve ne yazabilirim. Doğrusu bu büyük üzüntünün bu yürek yakan acının ve bu büyük musibetin ve belanın tarif edilmesini hangi yazı ve beyan ifade edebilir.

·        Üzüncü ve Zor Anlar

·        Gökyüzü Peygamberin evinin çatısında beklemektedir. Sanki yıldızlar hareket etmiyor ve dünya dönmüyor. Bu yoğun duyguların yaşandığı anlarda Enbiyaların ve Peygamberlerin gittiği gibi Muhammed bu dünyadan ayrılıyor.

·        Onun Üzüntüsü

·        Ümmetini yalnız bırakıyor ve bu fani dünyadan asıl gerçek dünyaya kanat çırpıyor. O bu fani dünyadan gideceği için hiç hüzün duymuyor. Kalbine keder ve üzüntünün ağır gelmesi bu sıkıntı ve sabırsızlığın sebebi bu İlahi mektebi kabul eden yeni kurulan ümmet içindir. Bu yüzden çok fazla yerli ve yabancı düşmanları vardır. Onun kederi ümmetin kederidir şöyleki Allah yolunda hareketinde bir an bile durmamıştır. Bu hareket için ne acılara dayandı dost ve düşmanlarından ne sözler işitti. Eğer kalbi ve düşüncesi herzaman ümmetle birlikteyse bunun nedeni Allah’ın ümmetine olan aşkıydı.


Hz Muhammed(s.a.a.)’in Ahlaki Kişiliği(1.Bölüm)

HZ. RESULULLAH (S.A.A) MÜSLÜMANLARlN İDARECİSİYDİ

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)