• Nombre de visites :
  • 2304
  • 19/7/2009
  • Date :

İmam Cafer (as)’ın Buyruklarından Bir Demet

imam sadık

  İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şialarına şöyle buyurdu: Ant olsun Allah’a yalnızca sizin amelleriniz kabul edilir. Ant olsun Allah’a ki sadece sizler Allah’ın rahmeti altındasınız. Sizinle mutluluk ve ebedi saadet arasında canınızın boğazınıza varışı kadar bir fasıla vardır. (Yani, sizinle cennet arasındaki tek fasıla ölümdür.) Daha sonra buyurdular: Böyle olduğunuz ve ölüm haline düştüğünüz vakit Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve Emir-el Müminin ölüm meleğiyle birlikte sizin yanınızda hazır olurlar. Bu sıra İmam Ali Aleyhisselam Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’e buyurur ki: Ey Resulullah! Bu şahıs biz Ehli Beyt’i severdi sizde onu sevin. Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem Cebrail’e buyururlar:

Ey Cebrail! Bu şahıs Allah’ı, resulünü ve onun Ehli Beyt’ini seviyor sende onu sev.

  Cebrail ölüm meleği Azrail’e der: Bu şahıs Allah’ı, resulünü ve onun Ehli Beyt’ini seviyor sende onu sev ve onu incitme. Sonra ölüm meleği Azrail yaklaşarak o kişinin ruhunu rahatça ve kolaylıkla bedeninden ayırır. O sırada cennetten onun için kefen ve meşk kokulu hunut gelir, o şâhısı cennetten gelen kefenle kefenlerler, hunuttan bedenine sürerler ve sarı renkli uzun bir cennet elbisesi giydirirler. Onu kabre koyduklarında,  Allah-u Teala ona cennet kapılarından bir kapı açar ki cennetin büyüleyici kokusu ve nesimi ona varır. Daha sonra kabrini ön, sağ ve sol taraftan bir ay sürelik yolca genişletirler ve sonra ona denilir ki: Yatağındaki bir gelin gibi uyu, sana rahatlık, sakinlik ve nimetlerle dolu cenneti müjdeliyoruz, bil ki Rabb’in sana kızgın değildir.

imam cafer

 Daha sonra o şahıs Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in ailesini Rezva dağında ziyaret eder, Onlarla aynı sofraya oturur, onların içtiği sudan içer ve onlarla sohbet eder. Bizim Kaim’imiz Aleyhisselam kıyam edinceye dek bu haldedirler. Kıyam vakti onlar Rabb’lerinin emriyle yeniden dirilerek lebbeyk sözleriyle o hazrete doğru yönelirler. O zamanda batıl ehli şek ve teraddüte düşecek inat ve bağnazlıkları nedeniyle İmamların hak ve hürmetini saymayanlar helak ve nabud olacaktır. Aceleci şahıslar yollarını saptıracaklar. Ferec ve zuhuru yakın bilenler ise kurtuluş ehlidirler. Bu nedenle Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem İmam Ali Aleyhi selam’a buyurmuşlardır: Sen benim kardeşimsin, bizim buluşmak için vade ettiğimiz yer Vadi-us Selam’dır.

Kaynak: El-Kafi c. 3 s. 131, El-Zühd s. 219, Bihar-ul Envar c. 6 s. 197 

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu:

Allah’ın velilerinin vilayet ve muhabbeti ve onların düşmanlarından beraat vaciptir.

  Al-i Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’e sitem edenlerden. Onların hürmetini çiğneyenlerden. Fedek’i ve Hz Fatime Selamullahaleyha’nın mirasını zorla alıp İmam Ali Aleyhisselam’ın hakkını yağma edenlerden. Hz Fatime Selamullahaleyha’nın kapısın yakmak için karar alıp sitem binasının esasını sağlam kılıp Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in siret ve sünnetini altüst edenlerden beraat etmek, zelalet ve sapıklık önderleri olan Ensab ve Ezlam’dan, zülüm ve sitem bayraktarlarına birincisinden sonuncusuna kadar beraat etmek vaciptir.

Kaynak: El-Hisal c. 2 s. 607, Bihar-ul Envar c. 10 s. 226, Uyunu Ahbari Rıza c. 2 s. 124


İmam Sadıkın (a.s) İmameti Tebliğ Etmesi (3)

İmam Cafer-Us-Saddık (as) Ve Sufilerden Bir Grup

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)