• Nombre de visites :
  • 6787
  • 12/4/2017
  • Date :

ABD bölgeye zarar veriyor

abd bölgeye zarar veriyor

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin yaptığı uygulamaların, uluslararası ve bölgesel hukuk ile menfaatlar doğrultusunda olmadığının açık şekilde ortada olduğunu bildirdi. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, iç ve dış medya kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında konuştu.

Konuşmalarının başlangıçında gazetecileri takdir eden Ruhani, “Geride bıraktığımız 3.5 yıl süresince hükümetimizin ortaya koyduğu çabaları sonucu bir sürü başarı elde edildi ki bunlara da İnkılap Rehberi’yle milletimizin destekleri sayesinde ulaşıldı. Ülke içi ve uluslararası istatistiklere göre, özellikle geçen sene boyu halkımızın siyasi, kamu hizmetleriyle ekonomik açılarından daha iyi bir yaşam koşullarına sahip olduğunu görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Tarım ve çiftçilik alanına dikkati çeken Ruhani, şöyle konuştu: Hükümetin hizmet sunmaya başladığı ilk yılında tarımsal ürünlerin miktarı 97 milyon ton iken şimdi 118 milyona ulaşdığına şahit oluyoruz. Gida ürünlerinin üretiminde yaşanan artış ise bir taraftan çiftçilik ile hayvancılık alanının daha da iyi duruma yerleşmesini gösterirken diğer taratan da direniş ekonomisinin gelişmesini temsil ediyor.

Toplum, sokaklar, okullar ile üniversitelere hakim olan eski güvenlik ortamının azalmasına işaret eden Cumhurbaşkanı Ruhani, “Önümüzdeki seçimlerde kardeşlik ve dostluk atmosferinin hakim olmasına çalışmalıyız. Farklı grupların istediklerini söylemelerinde herhangi bir sorun yoktur ancak yalan iddialarda bulunmamak lazım zira millete yönelik yapılan en büyük ihanet yalancılıktır” değerlendirmelerinde bulundu.

Nükleer anlaşmanın birleştirici rolüne de değinen Ruhani, konuşmalarını şöyle sürdürdü: Bu anlaşmanın öncesiyle sonrasına baktığımızda ortamın daha hareketli ve ilerleyişli bir seviyeye yükseldiğini görebiliriz.

Hasan Ruhani, üretim ve istihdam konusuyla ilgili de, “Bu konuda gereken tedbirleri tüm organlara tebliğ ettik. Milli üretim ile istihdam programı hazırlanmıştır ve tüm organların bunları esas almaları gerekmektedir. Yıl sonunda bu alanda da onurlu bir karneye imza atmayı ümit ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Basın toplantısının devamında Euronews’un gazetecisinin ABD’nin Suriye saldırısına ilişkin sorduğu soruya Ruhani, “Dün Suriye ve Rusya mevkidaşlarım Beşar Esad ve Vladimir Putin’le yaptığım telefon bağlantısında da değindiğim gibi biz bu konuda bir keşif heyetinin oluşturulmasını önerdik, Vladimir Putin de tarafsız bir araştırma heyetinin harekete geçmesinin o kadar da zor olmadığını vurguladı” şeklinde yanıt verdi.

ABD’nin suçlu bulunma ihtimalini de kaydeden Cumhurbaşkanı Ruhani, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: ABD’nin yaptığı uygulamaların, uluslararası ve bölgesel hukuk ile menfaatlar doğrultusunda olmadığı apaçık ortadadır. Tabii bu girişimlerin hepsi yenilmek üzere olan teröristleri kurtarmak içindir, fakat bazı ülkelerin yaptığı gibi desteklenmemelidir. Ayrıca kimyasal silahların kullanılması her şekilde yanlış ve kınanmalıdır.

ABD’nin Suriye saldırısını kınayan Ruhani, ilaveten bu tür eylemlerin bölgeye tehlikeli sonuçlar getirdiğini hatırlatarak, Suriye devletiyle halkı tarafından bunlara karşı gereken yanıtın verilmesi gerektiğini açıkladı.

Ruhani konuşmalarının bir kısmında da Avrupa Birliği’nin Tahran’da temsilcilik açma peşinde olduğuna yöneltilen bir soruya da Dışişleri Bakanlığı’nın İran’ın kanunları çerçevesinde bu konuyu takip ettiğini bildirdi.

Mehr haber

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)