• Nombre de visites :
  • 213
  • 15/6/2016
  • Date :

Basel'de 10 Yıldır Yüren İftar Geleneği
basel iftar yemeği

İsviçre'nin Basel şehrinde 10 yılı aşkın süredir Ramazan aylarında her gün iftar yemeği veren Said-i Nursi Vakfı 2016 yılında da bu geleneğini bozmadı. Vakfın iftar sofrasında 18 ayrı millete mensup Müslüman birlikte iftar edip, dua ve niyazda bulunarak teravihi kılıyor.
İsviçre'nin Basel şehrinde faaliyetlerini sürdüren Said-i Nursi Vakfı, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda, İftar yemeği, Teravih Namazı, Mukabele ve özel programlarla Ramazanı ihya etmeye devam ediyor.
Kadın ve erkeklerin Ramazan boyunca Kur'an mukabelesi yapabildiği, Teravih Namazını eda edebildiği ve iftar yapabildiği   Said-i Nursi Vakfı, her gün ortalama18 ayrı millete mensup Müslüman ٙın birlikte iftar edebileceği bir ortam oluşturması ise vatandaşların takdirini topluyor.
11 ayın sultanı Ramazan ٙın bütün Müslümanlara hayırlı olması dileğinde bulunan Vakıf Camisinin İmamı Abdullah Doğan hoca, Ramazan ayının tüm Müslümanlar için bir fırsat olduğunu belirterek, ٜİnşaallah bu Ramazan ayında arınmakla bundan sonraki hayatımıza yeniden bir düzen veririz. Vakfımızda bu yıl da her yıl olduğu gibi Ramazan boyunca kardeşlerimizin katkısı ile iftar veriliyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden Müslümanlar iftar yemeklerine geliyor. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda 20 ٙye yakın ülkeden kardeşimizin iftara geldiğini görüyoruz. Basel ve çevresinde yaşayan bütün kardeşlerimiz iftar yemeklerimize davetlidir. ٝ şeklinde konuştu.
(Hamza Korkut - Hürseda Haber)

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)