• Nombre de visites :
  • 1797
  • 2/9/2014
  • Date :

Terör rejimi İsrail'e BM, Türkiye, Fransa ve İngiltere'den kınama

terör rejimi israile bm, türkiye, fransa ve ingiltereden kınama

Terör rejimi İsrail'in Batı Şeria'da Filistin köylerine ait geniş bir araziye yeni yasa dışı yerleşim faaliyetlerinde bulunmak üzere el koyma kararını, BM genel sekreteri, Türkiye, Fransa ve İngiltere kınayarak tepki gösterdi.

BM genel sekreteri Ban Ki Moon,  Siyonist İsrail'in bu  girişiminin kaygı verici olduğunu bildirirken,  bu girişimi işgalci rejimin  yahudi siteleri projelerini genişletmeye dayalı kanunsuz girişimlerinin devam olarak niteledi.

Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail'in Batı Şeria'da son 30 yıldaki en büyük ölçekli araziye el koyma girişimi olduğu anlaşılan söz konusu karar, bu ülkenin işgal altındaki Filistin topraklarındaki uluslararası hukuka aykırı uygulamalarını bir kez daha gözler önüne sermiştir" denildi.

Söz konusu kararın İsrail ile Filistin arasında uzun çabalar sonucunda sağlanan ateşkes ortamına olumsuz yansımaları olabileceğine de işaret edilen açıklamada, "kalıcı barış ve iki devletli çözüm zeminini tahrip edebilecek adımlardan kaçınılmasının elzem olduğu" vurgulandı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı ise İsrail'in Batı Şeria'da 4 bin dönümlük araziye el koyarak, hazineye geçirilmesi kararını kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'e "bu kararından vazgeçmesi" çağrısı yapıldı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da İsrail'in kararından geri dönmesi için Siyonist İsrail hükümetine çağrıda bulundu.

Hammond, "Yerleşim yerleri uluslararası hukuka göre yasadışı, barış için engel teşkil ediyor ve iki devletli çözüme ulaşılması için müzakerelerin acilen yeniden başlatılması gereken zamanda bizi bu amaçtan uzaklaştırıyor" diye konuştu.

İRİB


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)