• Nombre de visites :
  • 1707
  • 26/8/2014
  • Date :

Beyaz Saray: Obama IŞİD'a saldırı konusunda karar almadı

beyaz saray: obama işida saldırı konusunda karar almadı

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Suriye'de IŞİD terör örgütüne karşı askeri eyleme geçme yönünde henüz bir karara varmadığını bildirdi.

Earnest, günlük basın brifinginde, ABD'nin Irak'tan sonra Suriye'de de IŞİD hedeflerine karşı operasyonlar düzenlemesi olasılığına dair soruları da cevapladı.

"Size şunu söyleyebilirim, Başkan (Obama), Suriye'de herhangi türden bir askeri eylem yürütme yönünde bir karar almadı" diyen Earnest,  Obama'nın Suriye'de olası bir askeri eylem için Kongre'nin onayına başvurup başvurmayacağına yönelik soruya karşılık da ABD Başkanı'nın Kongre ile "koordine ve istişare içerisinde olmaya bağlılık gösterdiğini", Amerikalıların emniyeti için "kendi yetkisini kullanmada da tereddüt etmeyeceğini" vurguladı.

Earnest, Obama'nın Suriye topraklarında (IŞİD'e yönelik) saldırı  kararı alması halinde bunu Suriye yönetiminin  onayına gerek duymayacağı ve Suriye yönetimine haber vermeye de gerek duymadığını bildirdi.

Suriye dışişleri bakanı Muallim daha önce yaptığı açıklamada, Amerika'nın Suriye topraklarında her türlü saldırısı için Suriye yönetiminin koordinesine  ihtiyaç olduğunu aksi halde bunun Suriye'nin ulusal hakimiyetinin çiğnenmesi manasına geleceğini bildirmişti. 

İRİB


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)