• Nombre de visites :
  • 463
  • 10/9/2011
  • Date :

Filistin Özerk Teşkilatı, Filistin devleti için BMye başvuracak!

filistin özerk teşkilatı, filistin devleti için bmye başvuracak!

Filistin Özerk Teşkilatı Başkanlığı Sözcüsü, bu teşkilatın Filistin devletinin tanınması bağlamında BM Teşkilatına başvurmaya dair kararının kesin ve değişmez olduğunu vurguladı. Filistin Özerk Teşkilatı Başkanlığı Sözcüsü "Nebil Ebu Radine", Wshington'un Filistinİn tanınması konusunun BM Güvenlik Konseyi'ne getirilmesi halinde "Veto" hakkını kullanacağına dair yaptığı açıklamaya tepki olarak "Biz ABD'yle karşı karşıya gelme niyetinde değiliz. Biz 1967 yılı sınırları ve Filistin topraklarında Yahudi yerleşkeler yapılması projesinin durdurulması esası üzerine yapılan müzakerelere bağlıyız. Bizim dünya topluluğundan istediğimiz şey, Filistinle ilgili sorumluluklarını yerine getirmeleridir. Çünkü Filistin halkının bundan böyle bir saat bile işgal altında kalması caiz değildir" dedi.

Açıkşamasının devamında Filistin Özerk Teşkilatının, bağımsız Filistin devletinin tanınması talebiyle BM Teşkilatına kesinlikle baş vuracağını vurgulayan Ebu Radine ayıca "Bizim BM'ye başvurumuz aynı zamanda dünya topluluğunun barış ve adalet karşısında sorumluluklarını ne ölçüde yerine getirdiğine dair bir sınav niteliğindedir" ifadesini kullandı.

ABD hükümeti önceki gün resmi olarak yaptığı açıklamada Filistin devletinin BM'de tanınmasıyla ilgili talebini veto edeceğini ilan etti.

Farsnews


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)