• Nombre de visites :
  • 442
  • 29/10/2011
  • Date :

Amerikada göstericilerin tutuklanması devam ediyor

amerikada göstericilerin tutuklanması devam ediyor

ABD’de gelir dağılımı dengesizliğini protesto eden ”œWall Street’i İşgal Et”‌ sivil girişiminin Oakland’daki destekçilerinin eylemine polis saldırdı. Polisin biber gazı kullandığı olaylarda 90 civarında kişinin tutuklandığı bildirildi.

Oakland’daki protestocuların, belediye binasının bulunduğu alandan çıkartılmaları sonrası kalabalık bir toplulukla geri dönmek istemeleri gerginliğe neden oldu. Çıkan kargaşada polisin protestoculara karşı biber gazı ve göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi. Polisin attığı göz yaşartıcı gaz bombasının protestoculardan birini başından ağır şekilde yaraladığı da ifade edildi. Yaralanan göstericinin Irak’ta iki dönem askerlik yapan 24 yaşındaki Scott Olsen olduğu kaydedildi.

Öte yandan Atlanda’da da polisin, kamp yaptıkları yeri terk etmeyi reddeden 53 protestocuyu gözaltına aldığı bildirildi.

New York’ta da ”œWall Street’i İşgal Et”‌ grubu, Oakland’da protestoculara biber gazı ve göz yaşartıcı gaz kullanan polisi protesto etmek için yürüdü. Yürüyüş sırasında bazı protestocuların, trafik kurallarını ihlal ettikleri için gözaltına alındığı belirtildi.

İRİB


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)