• Nombre de visites :
  • 590
  • 2/9/2012
  • Date :

Bağlantısızlar Hareketi ABD yaptırımlarını etkisizleştirdi

bağlantısızlar hareketi abd yaptırımlarını etkisizleştirdi

Tahran, 02 Eylül 2012 – İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı, Tahran’da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Liderler zirvsinin İran’ı inzivaya sürüklemek isteyen ABD’nin tek taraflı yaptırımlarını etkisizleştirdiğini ifade etti.

 İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bölgede ve dünya çapındaki düşmanların İranofobi çalışmalarına işarete ederek, Bağlantısızlar Hareketi Liderler zirvesi öncesinden İran İslam Cumhuriyetini inzivaya sürüklemek isteyen bu gibi çalışmaların yenilgiye uğradığını ifade etti. 

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı, Tahran’da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Liderler zirvsinin İran’ı inzivaya sürüklemek isteyen ABD’nin tek taraflı yaptırımlarını etkisizleştirdiğini zira Birleşmiş Milletler bu hareketin üçte ikisinden oluştuğunu ifade etti. 

Abdullahiyan, İran’ın Bağlantısızlar Hareketi’nin ilkelerini yeniden ihya etmeye ve gerçekleştirmeye niyetli olduğunu ve bu bağlamda dünya meseleleri ve krizlerini ele almak için bu Hareket'in büniyesinde bir çalışma grubu faal olmasını amaçladığını belirtti.

Mehrnews


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)