• Nombre de visites :
  • 5383
  • 24/5/2009
  • Date :

KOHKİLUYE VE BUYER AHMED

şalale

Doğa Ressamının Becerisi

tabiat

  Eyalet coğrafî konum itibariyle İran’ın güney batısında yer almaktadır. Yaklaşık olarak 16.264 kmm2 genişliğe sahiptir. Fars, İsfahan, Çaharmahal ve Bahtiyarî, Hûzistân ve Bû-şehr eyaletlerinin ortasındadır. Kohkiluye ve Bûyer Ahmed eyaleti iki sıcak bölgeden ve toplam üç metropol ve yedi şehirden oluşmaktadır.

Hızır Dehdeşt Türbesi

dehdeşt

  Dört köşeli bu küçük yapı derviş hankahlarına ve çilehanelerine oldukça benzemektedir. Önceleri ... olan yapı camiiye dönüştürüldükten sonra Hızır (a.) adını almıştır. Yapının yapılış tarihi ve kimin yaptığı hakkında bilgi yoktur.  

Belkîş Çeşmesi

çeşme

  On hektarlık bir alan üzerine kurulmuş olan bağ sık ağaçlıklarla kaplıdır. Hali hazırda bölgenin mesire yeri ve öğrenci piknilerinin düzenlendiği bir yerdir.  

Yasûc Şelalesi

şelale

  Yâsûc şehrine dört kilometre uzaklıkta yeşillik ve görülmeye değer bir alan içerisinde suyu hiç eksilmeyen çok güzel bir şelale vardır. Yasûc şehrine yakınlığından ve havasından dolayı gezinti yerine dönüşmüştür. 

 El Sanatları ve Hediyelik

el sanatları

  Eyaletin başlıca el sanatları, çeşitli kilim ve halı, keçe, sofra ve keçeden yapılan kilim dokumacılığıdır.Eyaletin en bilinen hediyelikleri ise, Yasûc’da ceviz ve elma, dağlık bölgelere özgü mantar, bal, tereyağı ve şifalı bitkilerden oluşmaktadır.


HURMUZGAN

İranı Tanıyalım

Bu-Şehr

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)