• Nombre de visites :
  • 7617
  • 24/5/2008
  • Date :

MAZENDERAN

mazenderan

    Cennetin Yeryüzündeki Görünümü

    Coğrafî açıdan dağlık ve ovalık iki kısımdan oluşur. Mazenderan eyaletinin merkezi Sârî şehridir. Diğer önemli şehirleri; Amul, Babil, No-şehr (Yenişehir), Kelâr-deşt, Bih-şehr, Kâim-şehr, Nûr, Çâlus, Tonekabûn, Sevadkû"dur.    

    Görülecek Yerler:

  Hangi yönden Mazenderan"a yolculuk yaparsanız yapın, bu eyalete girdiğinizde ilk önce yeşillikler, saf su kaynakları, şelaleler ve benzersiz dağlık alanlar sizin görül alanınızı kaplar.  

mazenderan

Râmser Sarayı

    Râmser şehrinde, tarihî Ramser Sarayı, Râmser Kaplıcası; Kelâr-deşt şehrinde rüyamsı Veleşt Gölü; Nûr Caddesi"nde Goşil soğuk su kaynağı Nûr"u ve  Nûr Botanik Parkı.

mazenderan

     Tunekâbun"da Çâlûş No-şehr ve Caddesi"nde Nemek-âbrûd gezinti alanları; Nevrûz"un ilk günlerinde açan kokulu gülleriyle insanın koku alma duyusunu hoş kokusuyla büyüleyen Sisengan Parkı.  

mazenderan

 Veleşt Gölü

    Abbas-abâd ve bilahere vahşi hayatın sığınağı ve İran"ın meşhur sarı ceylanının yaşam alanı olan Nâz Çölü; Miyânkâle"deki çok güzel tabiat ortamıyla birlikte Tâlâb (durgun su birikintisi), bunların hepsi sizin güzel Nevrûz günlerinizi neşelendirip ferahlatabilir. Eşsiz bir dinginliğe sahip ve bazen tufanlarıyla daha da bir görülmeye değer olan Hazar"ın güzel sahili bütün günleri sizin için Nevrûz yapar. Firûzkûh’un etrafında Kedûk yamacından aşağı inerken Elburz sıra dağlarının kuzey eteklerinde  bir yılan gibi kıvrılıp üçe ayrılan –ki bu üç hatta Telâ denir- demir yolu tarihî Versek köprüsü ile Talar ırmağının kenarındaki sık Sevadkûh ormanları karşınıza çıkar. Eğer Laricân tarafından giderseniz arkasında güzel bir göl oluşturan Heraz Vesed-lâr botanik parkı size huzur verir.

mazenderan

 El Sanatları ve Hediyelikler

    Mazenderan eyaletinin el sanatları, halı dokumacılığı, ipek işlemeciliği,keçe dokumacılığı, keçe kilim dokumacılığı (câcîm), çuhacılık, hasır örmecilik ve çanak-çömlekçilikten ibarettir. Narenciliğin, reçellerin, turşu, yeşilliklerin, pirinç unundan yapılmış tatlı çeşitleri, balık konserveleri, havyarın tüm çeşitleri Mazenderan eyaletinin ünlü hediyeliklerindendir.


Tahran’da Bulunan Turistik Yerler

İsfahan

Yezd

Tebriz

Şiraz

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)