• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
جلد هفدهم - صفحه 195 -  ضرورت برخورد قانوني با قضات متخلف
سخنراني
زمان : صبح 7 دي 1361 / 12 ربيع الاول 1403
مكان : تهران ، جماران
موضوع : ضرورت برخورد قانوني با قضات متخلف
حضار: اعضاي ستاد پيگيري فرمان امام : موسوي اردبيلي ، سيد عبدالكريم "رئيس ديوانعالي كشور" - موسوي ، ميرحسين "نخست وزير" - امامي كاشاني "رئيس ديوان عدالت اداري " - محقق داماد "رئيس سازمان بازرسي كل كشور" - آقا زاده "وزير مشاور در امور اجرايي "
صفحه : 195
بسم الله الرحمن الرحيم
ضرورت برخورد قانوني با قضات متخلف
من بايد به آقايان عرض كنم كه شما در اين كاري كه داريد انجام مي دهيد كه رسيدگي به امر متخلفين است ، چه در سطح دادستانها و قضات و اينها و چه در سطح ادارات ووزارتخانه ها و اينها، يك امري است كه الزام شرعي الان دارد و با كمال جديت وقاطعيت اين بايد عمل بشود. و ما نمي توانيم ببينيم كه يك كشوري ادعاي اين بكند كه ماجمهوري اسلامي هستيم و قاضي كه آن قدر در شرع [به ] او اهتمام شده است ، آن وقت قاضي ، يك شهر را به آتش بكشد و سكوت بكنيم . يا فرض كنيد يك دادستاني در يك جايي كارهاي خلاف شرع بين كرده است ، باز هم بايد ما بنشينيم و سكوت بكنيم . از حالابه بعد اصلا سكوت معنا ندارد. بايد آقايان به طور جدي محكمه اي تشكيل بدهند براي رسيدگي به امر متخلفين ، قضات متخلف و كسان ديگري كه در هر جا هستند ومتخلف اند و متخلفين را بعد از اينكه معلوم شد كه اين آدم تخلف كرده و خلاف كرده است ، بايد آنهايي كه مسئول هستند فورا و غايت الامر در ظرف سه روز به جاي آنهاكسي را بگذارند. و اگر آنها هم مسامحه اي در اين امر كردند بي عذر، بخواهند اين كار رانكنند، خود شما خود آقاياني كه ، اين هياتي كه براي اين رسيدگي است و مجاز هستند كه تعيين كنند، مستقلا خودشان تعيين كنند و مسامحه در هيچ امري ابدا نبايد بشود. چنانچه
صفحه : 196
از آن طرف هم بايد با كمال توجه به اطراف قضيه كه كسي يك وقت خداي نخواسته مظلوم واقع نشود. لكن ما بايد اين بار ظلم را كه الان در سر تا سر كشور گاهي مي شود به اشخاص ، اين بار را ديگر بايد سبك كنيم و از بين ببريم و من الان اعلام مي كنم چنانچه اشخاص به واسطه اغراض فاسده بخواهند جوسازي كنند و بخواهند تلفن از اين طرف وآن طرف بكنند و اين مطلب معلوم بشود [كه ] خود آنها بر خلاف موازين شرعي و مقابل اسلام مي خواهند كار بكنند، و من به ملت اعلام مي كنم كه هر كس كه اين كار را كرد، با اومعامله فسق بكنند. و در هيچ جايي از جاهايي كه يك آدم عادل بايد باشد، او را نپذيرندو اطلاع بدهند تا آنها تاديب بشوند يك كاري كه اسلام مي خواهد بكند، يك كاري كه مي خواهد ظلم را از مردم بردارند، آن وقت يك كسي بگويد كه ما جوسازي مي كنيم ،يك كسي بگويد كه ما اين كار را نمي كنيم ؛ نبايد بشود. اين معنايش اين است كه كاراسلام نبايد بشود و اين اقلش اين است كه اعلا مرتبه فسق است و بايد تعزير بشود وبالاترش اين است كه ممكن است يك وقت چيزهاي ديگر بشود. و كسي حق ندارد درسر تا سر كشور، هيچ قاضي شرعي حق ندارد كه بدون جهت استعفا كند و بخواهدجوسازي كند. اگر جوسازي كند، معلوم مي شود كه خودش زير سئوال است و بايدخودش احضار بشود. و اگر واقعا خودش را لايق نمي داند، بايد اعتراف كند كه من لايق نيستم و نمي خواهم [قضاوت ] بكنم . و بعد از اينكه او را كنار گذاشتند، بلا فاصله بعد ازحداكثر سه روز، به جاي او بايد قاضي و دادستان و اين طور چيزها تعيين بشود.
در هر صورت ، شما كاري را كه داريد انجام مي دهيد، اين هياتي كه براي اين مسئله درست شده است و كاري مي خواهند انجام بدهند، بر آنها مسامحه جايز نيست ؛ همان طوري كه زياده روي هم ان شاءالله ، نمي كنند و آن هم جايز نيست . هر دو طرف قضيه است و مسئله ، مسئله مسامحه و شوخي نيست . اگر يك جايي مسامحه ما از كسي ديديم ،ما از او بازخواست خواهيم كرد. و اگر يك مقامي ، هر كس باشد، بخواهد جوسازي بكند، بخواهد تخلف از اين مسائل بكند، اين تخلف از احكام اسلام است . و اگر مقامي است كه حيثيت عدالت در او معتبر است ، خودش منعزل است - في نفسه . و اگر اين در آن
صفحه : 197
مقام هم حيثيت عدالت معتبر نيست ، بايد دستگاهها و دست اندركارها او را كنار بگذارندو اگر نگذاشتند، اين هيات باز مجازند كه آنها را به جاي آنها قرار بدهند. در هر صورت ،مسئله ، مسئله اي مهم است و مسئله ، مسئله آبروي اسلام است . آبروي جمهوري اسلامي است و مسئله شوخي نيست كه يك كسي در يك شهري آن همه جنايات مي كند، آن وقت يك كس ديگري براي خاطر او كمك كند به او، معين ظلمه باشد. نبايد اين كارهابشود. خودشان دست بردارند از اين كارها، والا مورد تاديب واقع خواهند شد، من دعامي كنم كه موفقيت براي شما حاصل بشود و كارها را با جديت ، هياتهاي محل وثوق قراربدهيد و دادگاهي كه مورد توجه است و دادگاه صحيح است ، تشكيل بدهيد يادادگاههايي در اطراف تشكيل بدهيد كه اين مسائل را حل بكنند و رسيدگي بكنند. و بعداز اينكه يك كسي شاكي دارد، او را بخواهند - هر كس مي خواهد باشد - اگر شكايتي دارد و ديدند يك شكايتي است روي اساس صحيح ، بايد او را بخواهند و محاكمه كنند.چنانچه بي گناه بودند، خوب ، بروند سراغ كارشان و اگر بي گناه نبودند، آن وقت بايد به مجازات خودشان به حسب موازين شرعي ، از تعزير و از حد و از قصاص و از اينها[برسند؛ ] چون بعضي از اينها قصاص دارند، بايد مردم قصاص كنند از آنها و بعضي ازاينها تعزير شرعي - اكثر اينها تعزير شرعي دارد - و بايد تعزير بشوند اين اشخاصي كه مرتكب شدند و ابدا تخلف از اين امر نخواهد شد. هر كس هر جوسازي بكند به ضررخودش است و او را در بين مردم ، ما اعلام مي كنيم . اگر كسي بخواهد يك جوسازي بكند كه اسلام كار خودش را عمل نكند، اين بدتر از آن كاري است كه منافقين دارندمي كنند؛ براي اينكه آنها جوسازي اسلامي نمي كنند، شما مي خواهيد جوسازي برخلاف قوانين اسلام بكنيد و شما هم جز آنها واقع مي شويد.
و السلام عليكم و رحمه الله و بركاته