تبیان، دستیار زندگی

نقش تغذیه در دختر یا پسر شدن جنین

شما دختر می خواهید یا پسر؟

نقش تغذیه در تعیین جنسیت جنین اثبات‌شده است؛ اما بیشتر در مورد نوع رژیم غذایی باید تغییر ایجاد شود تا اضافه کردن یک یا چند ماده غذایی. جنسیت نوزاد تا حد زیادی به شانس بستگی دارد و عملکرد شما در این زمینه تأثیر چندانی نخواهد داشت.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
نقش تغذیه در تعیین جنسیت

 تصمیم به بارداری دارم. می‌خواستم بدانم برای دختر یا پسردار شدن چه رژیم غذایی را باید رعایت کرد؟

نقش تغذیه در تعیین جنسیت جنین اثبات‌شده است؛ اما بیشتر در مورد نوع رژیم غذایی باید تغییر ایجاد شود تا اضافه کردن یک یا چند ماده غذایی. جنسیت نوزاد تا حد زیادی به شانس بستگی دارد و عملکرد شما در این زمینه تأثیر چندانی نخواهد داشت.
رعایت رژیم غذایی باید حداقل از یک ماه قبل توسط مادر اجرا شود. البته اجرای این رژیم توسط پدران ادامه این روند را آسان‌تر خواهد کرد.

برای افزایش احتمال پسردار شدن شما باید غذاهایی را دریافت کنید که سدیم و پتاسیم بالایی دارند، اما حاوی کلسیم و منیزیم پایینی هستند.

افزایش دریافت سدیم: با اضافه کردن نمک به غذاها

افزایش دریافت پتاسیم: با دریافت میوه (تازه و خشک)، سبزی (مثل سالاد) و حبوبات

کاهش دریافت کلسیم: با کاهش دریافت لبنیات توصیه می‌شود این نوع رژیم غذایی حداقل چند دوره قاعدگی پیش از باردارشدن آغاز شود. با توجه به تأثیراتی که این نوع رژیم در مادر دارد و این‌که مواد غذایی مورداستفاده باید تأمین‌کننده تمامی نیازهای بدن به مواد مغذی باشد، برای جلوگیری از بروز کمبودهای تغذیه‌ای باید صرفاً تحت نظر متخصص تغذیه به رعایت این رژیم مبادرت كرد.

با توجه به این‌که اغلب والدینی که صاحب فرزند هستند بیشتر نسبت به نوع جنسیت فرزند بعدی خود حساسیت نشان می‌دهند، توصیه می‌شود این مادران پیش از اقدام به رعایت رژیم غذایی خاص نسبت به وجود بیماری یا اختلالات دیگر مورد ارزیابی قرار بگیرند، چون با افزایش سن احتمال بروز بیماری‌های یادشده افزایش پیدا می‌کند. البته در این زمینه باید محتاط باشید و در زمینهٔ مصرف مکمل فولات با پزشک خود مشورت کنید. بهتر است برای نتیجه‌گیری بهتر از طریق یک مشاور تغذیه رژیم بگیرید.
تذکر: برای رعایت این رژیم غذایی، فرد نباید مبتلابه فشارخون بالا و همچنین اختلالات قلبی یا کلیوی باشد. 

با رعایت رژیم غذایی زیر نیز می توانید شانس دختردار شدنتان را افزایش دهید.

مصرف غذاهای غنی از کلسیم و منیزیم و دریافت کمتر مواد غذایی حاوی سدیم و پتاسیم، با تغییراتی که در گیرنده‌های سطح تخمک می‌گذارد، احتمال ورود اسپرم حاوی کروموزوم X و تولد فرزند دختر را بالا می‌برد.

افزایش دریافت کلسیم: با افزایش دریافت لبنیات

افزایش دریافت منیزیم: با افزایش دریافت جو، جوانه گندم برشته، ماهی، بادام‌زمینی، شیر، بادام، اسفناج، تخمه‌کدو، کاکائو، تخمه آفتابگردان، آجیل

کاهش دریافت سدیم: با کاهش دریافت نمک

کاهش دریافت پتاسیم: با کاهش دریافت میوه (تازه و خشک)، سبزی (مثل سالاد) و حبوبات نمک رژیمی که غنی از پتاسیم است نباید به‌جای نمک معمولی مصرف شود. توصیه می‌شود این نوع رژیم غذایی حداقل چند دوره قاعدگی پیش از باردارشدن آغاز شود.

با توجه به تأثیراتی که این نوع رژیم در مادر دارد و این‌که مواد غذایی مورداستفاده باید تأمین‌کننده تمامی نیازهای بدن به مواد مغذی باشد، برای جلوگیری از بروز کمبودهای تغذیه‌ای باید صرفاً تحت نظر متخصص تغذیه به رعایت این رژیم مبادرت كرد. با توجه به این‌که اغلب والدینی که صاحب فرزند هستند بیشتر نسبت به نوع جنسیت فرزند بعدی خود حساسیت نشان می‌دهند، توصیه می‌شود این مادران پیش از اقدام به رعایت رژیم غذایی خاص نسبت به وجود بیماری یا اختلالات دیگر مورد ارزیابی قرار بگیرند، چون با افزایش سن احتمال بروز بیماری‌های یادشده افزایش پیدا می‌کند.

البته در این زمینه باید محتاط باشید و در زمینهٔ مصرف مکمل فولات با پزشک خود مشورت کنید.
تذکر مهم: افراد مبتلابه اختلالات عصبی از گرفتن این رژیم منع شده اند.

منبع: پرسش و پاسخ های عمومی مشاوره سلامتی مرکز مشاوره تبیان