تبیان، دستیار زندگی

آیت‌الله سعیدی مبارزی در سنگر مسجد

شهید ‌آیت الله سعیدی در مسجد به عنوان پایگاه هدایت و مبارزه، افزون بر اقامه نماز جماعت در عرصه‌های برگزاری جلسات تفسیر قرآن، سخنرانى‌هاى متعدد و جلسات درس براى بانوان و احداث کتابخانه وتألیف جزوات دینی تلاش‌های وافری داشت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
ایت الله سعیدی

شهید آیت الله سعیدی، در سایه پدر، تحصیلات خود را آغاز کرد، ادبیات عرب را نزد ادیبان شهر مقدس مشهد آموخت و سپس به محضر درس فقه و اصول و معارف استادانى چون حاج شیخ کاظم دامغانى، شیخ هاشم قزوینى و شیخ مجتبى قزوینى رفت.
وی به لحاظ نبوغ خاص و زحمات فراوان، مدارج کمال را با تأییدات خداوند و عنایت امام هشتم (ع) به سرعت پیمود و پس از ازدواج راهى قم شد و در حوزه درس آیت‌الله بروجردى و امام خمینى (ره) حضور یافت و سرانجام به درجه اجتهاد رسید.
آیت الله سعیدى ضمن ادامه تحصیل و تدریس، به مسافرت‏‌هاى تبلیغى نیز می‌رفت، در یکى از این سفرها که به آبادان رفته بود، به دلیل سخنرانى افشاگرانه بر ضد رژیم پهلوى به زندان افتاد و بر اثر تلاش آیت‏‌اللّه‏ بروجردى از زندان آزاد شد.
پس از مدتی گروهى از ایرانیان مقیم کویت، از آیت ‏الله ‏ بروجردى درخواست عالمى صالح و مبلغى توانا مى‏‌کنند، که این ماموریت به آیت ‏الله‏ سعیدى واگذار مى ‏شود.
با فرا رسیدن سال ۱۳۴۱ و شکل‏‌گیرى نهضت روحانیت به رهبرى امام خمینى (ره) اوج مبارزات و فعالیت‏‌هاى انقلابی آیت‏‌الله سعیدى نیز شکل مى‏‌گیرد.
وی براى معرفى امام خمینی (ره) و نهضت وی به شهر مقدس نجف هجرت کرد و با تلاش و خدمات خود زمینه‌ساز استقبال از امام (ره) پس از تبعید از ترکیه به نجف شد.
آیت الله سعیدی پس از مراجعت به ایران بنا به درخواست عده‏‌اى از اهالى تهران براى امامت مسجد موسى بن جعفر (ع) واقع در خیابان غیاثى به تهران آمد.
تلاش‌‏هاى وی در این مسجد، افزون بر اقامه نماز جماعت بر برگزارى جلسات تفسیر قرآن، سخنرانى‏‌هاى متعدد، تشکیل جلسات درس براى بانوان، احداث کتابخانه، تألیف جزواتى همچون «آیا دین سبب عقب ماندگى است؟» «اتحاد در اسلام و لزوم آن در این زمان» ترجمه رساله «امر به معروف و نهى از منکر» امام (ره) از کتاب «تحریرالوسیله» پیاده کردن نوارهاى بحث ولایت فقیه که از نجف مى‏‌آمدند و نشر و توزیع آن‌ها بود.
آیت‌الله سعیدى پس از تصویب قانون کاپیتولاسیون با انتشار اعلامیه‌‌اى به زبان عربى، عواقب وحشتناک این قانون را گوشزد کرد به همین دلیل توسط ساواک دستگیر شد و به زندان «قزل قلعه» برده شد و تحت شدیدترین شکنجه‏‌ها قرار گرفت.
وی در روز چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۴۹ به شهادت رسید، پیکر آن عالم دینی به طور مخفیانه در وادى‌السلام قم به خاک سپرده شد.

بخشی از پیام تسلیت امام خمینى (ره) پس از شهادت آیت‌الله سعیدى

«... من شهادت این سید بزرگوار و عالم فداکار را که براى حفظ مصالح مسلمین و خدمت به اسلام، جان خود را از دست داد، به ملت اسلام عموما و به خصوص به ملت ایران تعزیت مى‏ دهم».

منبع: خبرگزاری شبستان
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.