تبیان، دستیار زندگی

هیمجی، بزرگ ترین قلعه ژاپن

قلعه هیمجی، بزرگ ترین و پربازدیدترین قلعه ژاپن است، قلعه ای با بنای سفید و جذاب که درست مثل پرنده ای ست که بال هایش را باز کرده و در حال پرواز است. این قلعه بدون شک یکی از مهمترین آثار تاریخی ژاپن است و گردشگران زیادی از آن دیدن می کنند. کافیست سری به قلعه هیمجی بزنید تا با تماشای این قلعه چند صد ساله بخشی از تاریخ ژاپن را کشف کنید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
قلعه هیمجی

قلعه هیمجی در شهر هیمجی، در استان هیوگو قرار دارد و یکی از بهترین قلعه های به جای مانده از اوایل قرن هفدهم است. محلی که این قلعه در آن قرار دارد از زمان باستان، مهمترین مرکز حمل و نقل در غرب ژاپن بوده است. مجموعه قلعه در کل، ۱۰۷ هکتار مساحت دارد و بر روی قله تپه ای در بخش مرکزی دشت هاریما قرار گرفته است. در این مجموعه ۸۲ بنای مختلف مثل راهرو، دروازه، اتاق و … وجود دارد که خیلی از آن ها از گنجینه های ملی هستند. اینکه قلعه روی بلندی قرار دارد باعث شده تا از همه جای شهر بتوانید آن را تماشا کنید پس بی جهت نیست که قلعه به نماد شهر تبدیل شده و مهمترین جاذبه شهر است.

ساخت این قلعه به سال ۱۳۳۳ برمی گردد در آن زمان حاکم شهر هیمجی دستور ساخت این قلعه را داد تا برای زندگی به آنجا برود هرچند که هدف از ساخت این قلعه از همان اول این بوده که سازه ای دفاعی باشد برای همین همه امکانات دفاعی مثل سیاهچال و سلاح های پیشرفته در مجموعه قرار گرفته است.  اطراف قلعه آنقدر جذابه که بازدید از آن یکی از بایدهای سفر به ژاپن است، در پیرامون قلعه درختانی هست که در هر فصلی از سال چشم اندازهای جذابی را برای قلعه به وجود می آوردند.

اگر در فصل شکوفه های گیلاس به بازدید از این قلعه بروید مناظری را می بینید که آنقدر جذابند که برای همیشه در یادتان می مانند. برای همین است که در فصل شکوفه های گیلاس (اواسط فروردین) گردشگران زیادی را در اطراف این قلعه می بینید و قلعه شلوغ ترین روزهای سالش را می گذراند.

مهمترین جاذبه شهر هیمجی قلعه ی تاریخی اش است قلعه ای که از سال ۱۹۹۳ تا به حال در لیست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. قلعه هیمجی بزرگ ترین و پربازدیدترین قلعه ژاپن است و جذابیت ها و همینطور داستان هایی که درباره اش هست باعث شده تا یکی از محبوب ترین جاذبه های تاریخی ژاپن باشد. ناحیه ای که در وسط خندق مجموعه ی قلعه وجود دارد سایت تاریخی ویژه است و ۵ بنای قلعه از گنجینه های ملی هستند. قلعه هیمجی در کنار قلعه های «ماتسوموتو» و «کوماموتو» از مهمترین قلعه های ژاپن است.
قلعه هیمجی

با اینکه قلعه بارها جنگ های زیادی به خود دیده اما همیشه جان سالم به در برده و هیچ وقت صدمه ای جدی ندیده است. بارها برای گرفتن مالکیت قلعه، کشمکش های زیادی اتفاق افتاده اما در نهایت این قلعه به تصاحب خاندان تاداسومی در آمد و در دوران اصلاحات میجی هم به دولت رسید. این قلعه سال ها در دست ترمیم بود و تمام ساختمان های آن کاملا ترمیم شد، حتی سقف خاکستری اش هم در این مدت به رنگ سفید درآمد و بعد از همه این ترمیم ها در سال ۲۰۱۵ بازگشایی شد.

در کل، این قلعه از چوب و سنگ درست شده و همین مصالح به کار رفته جذابیت زیادی به آن داده است. با وارد شدن به راهروهای قلعه، در و دیوار چوبی و حصیرهای سنتی ژاپنی را می بینید که به خوبی معماری باستانی ژاپن را به نمایش گذاشته اند. بنای اصلی مجموعه قلعه در مجموع ۶ طبقه دارد و با بالا رفتن از پله های پرشیب آن می توانید چشم انداز زیبایی از شهر را ببینید. طبقه اول، ۵۵۴ متر مربع مساحت دارد و در آن ۳۳۰ حصیر تاتامی (کفپوش های سنتی ژاپن) به کار رفته است.  روی دیوارهای طبقه اول قفسه های زیادی هست که بر روی آن ها انواع تفنگ ها و سلاح های دفاعی مثل نیزه وجود دارد به طوری که در قلعه، ۲۸۰ تفنگ و ۹۰ نیزه هست. طبقه دوم تقریبا ۵۵۰ ، طبقه سوم ۴۴۰ و طبقه چهارم ۲۴۰ متر مربع مساحت دارد.
قلعه هیمجی

در طبقه های سوم و چهارم در کنار پنجره سکوهایی هست که از آن جا به مهاجمانی که به قلعه حمله می کردند سلاح دفاع پرتاب می شد. فکر می کنید چرا در طول صدها سال هیچ کسی نتوانست این قلعه را ویران کند به دلیل همین تمهیدات دفاعی ای که در جای جای قلعه به کار رفته است. در قلعه حتی قسمت هایی وجود دارد که مهاجمان را کاملا غافلگیر می کرد و به صورت ناغافل به دام می انداخت! در بنای اصلی این قلعه اتاق های مخفی ای وجود دارد که مدافعان در آنجا پنهان می شدند و مخفیانه به هر مهاجمی که به قلعه وارد می شد حمله می کردند.

طبقه ششم و آخر ۱۱۵ متر مربع مساحت دارد امروز برای پنجره های این طبقه قاب آهنی به کار رفته است. اگر خیال دارید تا از توکیو پایتخت ژاپن به بازدید از این قلعه بروید می توانید سوار قطار پرسرعت هیکاری شود و کمتر از ۴ ساعت بعد به قلعه برسید اما اگر از قطارهای معمولی استفاده کنید باید ۸ ساعت در راه باشید.

منبع:مجله گردشگری الی گشتبه نقل از  unesco.org