تبیان، دستیار زندگی

امام علیه السلام از سوی خداوند تعیین می شود نه آراء مردم

حضرت آیة‌الله مکارم شیرازی در واکنش به سخنانی در خصوص ولایت امیر‌المؤمنین علی‌ علیه‌السلام، گفتند: این جمله که امام علی‌ علیه‌السلام پایه‌گذار دموکراسی است، اشتباه است؛ زیرا ولایت و امامت از سوی خداوند تعیین می‌شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

امیرالمومنین

این مرجع تقلید در سومین شب از لیالی پرفیض قدر در مسجد مدرسه علمیه امام کاظم‌ علیه‌السلام قم، با اشاره به سخنان اخیر یکی از مسئولان مبنی بر این‌که دموکراسی میراث حضرت علی‌ علیه‌السلام است و آن حضرت آراء مردم را مبنای ولایت و امامت می‌دانستند، گفتند: اولاً شما باید آیات قرآن را ببینید که بیان می‌کند، ولیّ شما کسی است که در حال رکوع زکات داد؛ پس خداوند این ولیّ را تعیین کرده است.

معظم‌له بیان کردند: امام علی‌ علیه‌السلام در این سخن به اتمام حجت در مقابل مخالفان می‌پردازند؛ علاوه بر آن از مسلمات مذهب شیعه است که امام‌ علیه‌السلام و ولیّ از سوی خداوند تعیین می‌شود نه آراء مردم.

ایشان تصریح کردند: عده‌ای از بزرگان عرب خدمت پیامبر‌ صل‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم رسیدند و بیان کردند، ما حاضریم شما را تا جایی تقویت کنیم که حکومت شما قوی شود ولی یک شرط داریم و آن این‌که پس‌از شما حکومت به ما داده شود؛ پیامبر اکرم‌ صل‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم در جواب این درخواست فرمودند: تعیین جانشین من با خداست و خداوند به هر کسی که خواست ولایت می‌دهد؛ در مراسم غدیر هم، پیامبر اکرم‌ صل‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم، امام علی‌ علیه‌السلام را از سوی خدا و با نصب خدا به‌عنوان جانشین خود قرار دادند.

حضرت آیة‌الله مکارم شیرازی با بیان این‌که دموکراسی از روی ناچاری است و در واقع حکومت مردم بر مردم نیست؛ گفتند: در انتخابات، نصف به‌علاوه یک، پیروز است در حالی که ممکن است کلاً 50 درصد مردم در انتخابات شرکت کرده باشند که در این صورت، در واقع نصب به‌علاوه یک آراء، یعنی 25 درصد مردم، که در واقع این حکومت، حکومت مردم بر مردم نیست، تازه باید مشخص شود که کدام دموکراسی را مدنظر داریم. آیا آمریکا را مدنظر داریم که با پول فراوان مردم را فریب می‌دهند و آراء آن‌ها را می‌خرند؟ ما نیز از روی ناچاری بیان ‌کنیم که با آراء مردم باید امور کشور اداره شود! معظم‌له در پایان خاطرنشان کردند: قرار نیست که امام‌ علیه‌السلام نیز با آراء مردم انتخاب شود، زیرا امام با حکم الهی نصب می‌شود؛ پس نباید این عزیزان یک صفحه نهج‌البلاغه را ملاک قرار بدهند و نظام را شکل دیگری جلوه دهند؛ امیدواریم که اشتباه خود را اصلاح کنند.

رانت‌خواری از بلاهای بزرگ کشور است
این مرجع تقلید یکی از بلاهای دنیای امروز را رانت‌خواری و ویژه ‌خواری عنوان کردند و گفتند: مسئولان باید از رفتار امیرالمؤمنین‌ علیه‌السلام با برادر خود الگو بگیرند و با رانت‌خواری مبارزه کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیةالله مکارم شیرازی در برنامه «چشمه معرفت» که از شبکه سوم سیما پخش شد، با بیان حمد و سپاس الهی نسبت به درک توفیق شب‌های قدر، اظهار داشتند: باید از علم، شجاعت، سخاوت، اخلاق، عدالت و اهتمام به افراد یتیم، ضعیف، مظلوم و ناتوان که در سیره علوی‌ علیه‌السلام موج می‌زند، الگوگیری کنیم.

این مرجع تقلید بر لزوم مطالعه زندگانی امیرمؤمنان‌ علیه‌السلام تأکید کردند و افزودند: گویندگان باید در این شب‌ها که فرصت گران‌بهایی است، مکارم اخلاق حضرت علی‌ علیه‌السلام را بگویند که مردم را با سیره حضرت آشنا کنند.

حضرت آیةالله مکارم شیرازی در ادامه به نقل روایت معروفی پرداختند و اظهار داشتند: حضرت امام علی‌ علیه‌السلام نماز مغرب را خوانده بودند و از مسجد کوفه خارج می‌شدند که مشاهده کردند، عده‌ای از افراد پشت سر ایشان راه می‌آیند؛ حضرت فرمودند: شما چه کسانی هستید و چرا پشت سر من راه افتادید؟ آن‌ها عرض کردند: ما شیعیان و عاشقان شما هستیم و آمدیم چند قدمی تا منزل شما را بدرقه کنیم.

امیرمؤمنان‌ علیه‌السلام اگر به اصطلاح، سیاست‌مدار دنیای امروز بودند، می‌فرمودند: خیلی ممنون و محبت شما زیاد؛ اما حضرت چنین نگفتند؛ بلکه فرمودند: آثار شیعیان من در صورت‌های شما نیست... به چشمان آن‌ها که نگاه کنید، آثار عبادت‌های شبانه در چهره‌هایشان ظاهر است؛ به لب‌های آن‌ها که نگاه کنید، آثار ذکر خدا بر لب‌هایشان نمایان است.

معظم‌له تصریح کردند: مقصود حضرت امام علی‌ علیه‌السلام این بود که آثار شیعه بودن در همه زندگانی شیعیان ایشان وجود دارد؛ اگر به خانه، بازار، ادارات و جشن‌های عقد و عروسی آن‌ها نگاه کنیم، آثار آن حضرت نمایان است؛ یعنی نام شیعه بر خود نهادن کافی نیست؛ بلکه باید اخلاق و آثار علی‌ علیه‌السلام در زندگی انسان نمایان باشد.

این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود، یکی از بلاهای دنیای امروز را رانت‌خواری و ویژه‌خواری عنوان کردند و افزودند: رانت‌خواری؛ یعنی برادر، عمو، دایی و آشنای فردی به فلان مقام رسیده و حالا بخواهد؛ از موقعیت او برای خود استفاده کند و امتیازات ویژه‌ای بگیرد.

حضرت آیةالله مکارم شیرازی با بیان این‌که این امتیازات بلای بزرگی شده است، ابراز داشتند: در کشور ما هم رانت‌خواری بلای بزرگی است، چرا مخفی کنیم.

ایشان با نقل مبارزه امیرمؤمنان‌ علیه‌السلام با رانت‌خواری در 1400 سال قبل در برخورد با برادرشان عقیل، اظهار داشتند: مسئولان باید از شیوه مبارزه امیرمؤمنان‌ علیه‌السلام با رانت‌خواری الگو بگیرند و با این پدیده شوم اجتماعی مبارزه کنند.

منبع : روزنامه افق حوزه
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.