تبیان، دستیار زندگی

سوره نَبَاء

سوره نباء در مکه نازل شده است و چهل آیه دارد. نباء به معنی خبر است. نام این سوره از دومین آیه آن گرفته شده است...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 
سوره نَبَاء
جهنم منتظر گناهکاران است

روز قیامت به اعمال تمام مردم رسیدگی می شود و هر کس نتیجه اعمال خود را می بیند. کیفر یا پاداش افراد، موافق و مناسب اعمالشان است و به هیچ کس ذره ای ستم نمی شود. جهنم در انتظار گناهکارانی است که به روز قیامت اعتقاد نداشتند و آیات و نشانه های خداوند را دروغ می دانستند.

در قرآن چنین می خوانیم:

به راستی جهنم در انتظار بازگشت سرکشان است که مدت های طولانی در آن می مانند. در آن جا خنکی و نوشیدنی نمی چشند مگر آب سوزان و خون و چرک. این کیفر با اعمال آنان موافق است. آنان روز حساب را باور نداشتند و آیات ما را به سختی تکذیب کردند و همه چیز به حساب آمده و نوشته شده است.

پس بچشید که هرگز چیزی جز عذاب بر شمانمی افزاییم.

                                                                                                                           (آیات 21 الی 30)
      
پاداشی از جانب پروردگار

جایگاه آنان که به روز قیامت ایمان آوردند و کارهای شایسته انجام دادند، باغ هایی سرسبز است و در آن جا هر چه بخواهند فراهم است.

 خداوند مهربان می فرماید:

به راستی برای پرهیزکاران، رستگاری است. باغ ها و درختان انگور و دختران زیبای همسن و جام های مالامال. در آن جا سخنان بیهوده و دروغ نمی شنوند. پاداشی از جانب پروردگارت است. بخششی حساب شده.

                                                                                                                           (آیات 31 الی 36)
 
هیچ کس نمی تواند سخن بگوید

در روز قیامت، همه اهل آسمان ها و زمین، فرشتگان و پیامبران و تمام مردم در پیشگاه خداوند متعال حاضر می شوند. در آن هنگامه عظیم، هیچ کس قدرت سخن گفتن ندارد، مگر آن که خداوند اجازه دهد.

از امام صادق (ع) روایت شده که فرمودند: به خدا سوگند در روز قیامت به ما اجازه داده می شود و سخن می گوییم. از ایشان سوال شد: در آن روز شما چه می گویید؟ فرمودند: پروردگارمان را ستایش می کنیم، بر پیامبرمان درود می فرستیم و پیروانمان را شفاعت می کنیم و خداوند شفاعت ما را رد نمی کند.

در آن روز برگ، تمام مردم نتیجه اعمال خود را می بینند. مومنان از نتیجه اعمال خود خشنود هستند و کافران با اندوه و حسرت می گویند: ای کاش خاک بودیم و هرگز زنده نمی شدیم. در قرآن مجید چنین می خوانیم:

پروردگار آسمان ها و زمین و آن چه در میان آن هاست. بخشنده ای که هیچ کس نمی تواند نزد او سخن بگوید. روزی که روح و فرشتگان به صف می ایستند و سخن نمی گویند، مگر کسی که آن را بخشنده، به او اجازه دهد و سخن صواب می گوید. آن روز حق است، پس هر کس مس خواهد، راه بازگشتی به سوی پروردگارش بجوید.

به راستی ما شما را از عذابی نزدیک بیم دادیم. روزی که هرکس آن چه را با دستانش از پیش فرستاده، می بیند و کافر م یگوید: ای کاش خاک بودم.

                                                                                                                           (آیات 37 الی 40)

 
کانال کودک و نوجوان تبیان
تنظیم: فهیمه امرالله-منبع: کتاب آشنایی با قرآن کریم

 

 
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.