• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27
تعداد نظرات : 0
زمان آخرین مطلب : 3891روز قبل
آلبوم تصاویر
وقتی افراد مشهور سوژه کاریکاتوریست ها می شوند

کاریکاتور نوعی نقاشی است که سوژه دلخواه را به صورت مضحک و خنده آوری ترسیم می‌کند، امروزه از کاریکاتور استفاده های متعددی می شود که از آن جمله می توان به ارائه ی طنز سیاسی، هدیه، توهین به شخصی خاص و یا فقط خنده و شوخی اشاره کرد.

در این ایمیل ما کاریکاتور افراد مشهور سینما و موسیقی جهان و سیاستمداران بین المللی را جمع آوری کرده ایم. ببینید و لذت ببرید!

 

اگر نمی توانید تصاویر را مشاهده کنید بر روی Show Images در بالای ایمیل تان کلیک کنید


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

 

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.net

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.net

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org



شنبه 2/6/1392 - 19:47
انتقادات و پيشنهادات
 

در مورد جلسه های رای اعتماد مجلس و پخش آن ها از تلویزیون

رای اعتماد، تلویزیون، یا خوب یا بد، خرج از رهبری و باقی قضایا

امیرحسین مجیری

مجموعه جلسه های مجلس برای رای اعتماد یا عدم اعتماد دادن به وزرای پیشنهادی کابینه ی حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان، و پخش این مجموعه جلسه ها به صورت زنده از شبکه ی خبر صدا و سیما، اتفاق مهمی است. اما دو نکته در این جلسه ها توجهم را به شکل خاص به خودش جلب کرد که باید بیانشان کنم. نکته ی اول مربوط است به پخش این جلسه ها از تلویزیون و نکته ی دوم مربوط است به صحبت های نمایندگان.

۱- وقتی منطق صفر و یکی به اجبار تن به آزاداندیشی می دهد.

صدا و سیما، متاسفانه، هم به خاطر ساختار خاصش و هم به خاطر مدیرانی که بر آن مدیریت می کنند، مجموعه ای بسته و القاگر نوع خاصی از تفکر است. گاه حتا این مجموعه ی گسترده به طرف جناح و گروه خاصی هم سوق پیدا می کند. در اخبار می بینیم که خبرهای خاصی پخش می شود و خبرهای خاصی پخش نمی شود. مثلن تا مدت ها، صدا و سیما از پیروزی های ارتش سوریه سخن می گفت بی آن که از پیشروی های نیروهای ضد حکومتی حرف بزند. و وقتی در اخبار از تسلط ارتش بر فلان شهر حرف زده می شد، مخاطب از خود می پرسید این شهر کی از تسلط خارج شده بوده که حالا ارتش تسلط پیدا کرده است؟!

این بحث هم که وقتی به کسی در «رسانه ی ملی» تهمتی زده می شود، آن فرد باید بتواند پاسخ بدهد (همان طور که در فضای مطبوعات این گونه است) از سوی مدیران این مجموعه عملی نشد. در کنار این ها، نام هایی را بگذارید که به تشخیص مدیران محترم، نباید از صدا و سیما پخش می شد! یا افرادی که «ممنوع التصویر» بودند، چه از مجموعه ی خود صدا و سیما (مجریان، بازیگران و…) چه خارج از این مجموعه. 

البته حرف بر سر این نیست که رسانه های صوتی و تصویری دیگر در جهان، بی طرف هستند. اما حداقل سعی می کنند جوری رفتار کنند که حسی از بی طرف بودن شان به مخاطب نشان داده شود. در مقابل، نگاه کنید به گزارش های خبری صدا و سیما مثلن در مصاحبه با مردم! به جای آن که طبق اصول حرفه ای خبری، گزارش ها بی طرفانه و «گزارشی» تهیه شود، متن های حماسی و احساسی خوانده می شود! تحلیل های خاص مدیران ارائه می شود و کارهایی از این دست که بی طرفی را کاملن نقض می کند.

در واقع گویی صدا و سیما، نوعی مرزبندی دارد که افراد را در آن یا «خوب» نشان می دهد یا «بد». این نوع تفکر باعث می شود اگر فلانی بد است، بد باشد و از ویژگی های مثبتش هیچ چیز گفته نشود! یا به طور کامل حذف شود یا فقط از ویژگی های منفی اش حرف زده شود. در مقابل اگر کسی به تشخیص مدیران صدا و سیما، خوب بود، نباید از کارهای بدش گفته شود، نباید از او انتقاد شود. 

در چنین فضایی، تصمیم گرفته شده است که جلسه های رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم از این مجموعه ی «صفر و یکی» پخش شود. جلسه هایی که ماهیتشان آزاداندیشانه است و در آن موافق و مخالف حرف می زنند. مجموعه ای که پیش از این، خودش به جای مردم تصمیم می گرفت و می گفت «ما به شما می گوییم کی خوب است و کی بد!» حالا دارد جلسه هایی را پخش می کند که در آن، کسی مستقیمن به مردم نمی گوید «فلانی خوب است یا فلانی بد است» بلکه مردم خود موافقت ها و مخالفت ها را می بینند و آن گونه که خودشان تشخیص دهند، قضاوت می کنند. دیگر افراد سیاه یا سفید مطلق نیستند، بلکه خاکستری اند. مجموعه ای از ویژگی های مثبت و منفی. 

همین است که به نظرم، پخش این جلسه ها از تلویزیون به نوعی تناقض است. باید امیدوار بود که مدیران صدا و سیما واقعن رویه ی خود را تغییر داده باشند و فهمیده باشند که نباید به جای مخاطب خود تصمیم بگیرند.

- نکته: جلسه های مجلس البته همیشه به شکل مستقیم از رادیو پخش می شود اما پر واضح است که مخاطب تلویزیون با مخاطب رادیو به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و مثلن حساسیتی که نمایندگان در جلسه های اخیر در مورد صحبت های خود دارند، به علت پخش از تلویزیون، بسیار بیش از حساسیت آن ها در جلسه های قبلی شان است.

۲- وقتی رهبری هست، از او خرج می کنم!

می گویند در یک ساختار مدیریتی مشکل های کوچک را برای حل شدن نباید به آدم های سطح بالا سپرد. این مشکل ها را آدم های سطح های پایین تر هم می توانند حل کنند. دست های آدم های سطح های بالا را باید برای حل مشکل های بزرگ، آزاد گذاشت. 

می گویند در زندگی، اگر به مشکلی برخوردید، نباید از همان ابتدا از سرمایه های کلان خود خرج کنید. بهتر است برای هر مشکل متناسب با اندازه و وسعتش سرمایه گذاری کنیم. چرا که سرمایه های بزرگ باید برای مشکل های بزرگ نگه داشته شوند.

حالا بگویید آیا واقعن برای رای اعتماد یا عدم اعتماد دادن به یک وزیر پیشنهادی، نیاز است از بزرگترین سرمایه ی نظام جمهوری اسلامی ایران خرج شود؟ مثلن یکی بگوید «بالاترین مقام کشور با وزارت ایشان موافق است»، «بالاترین مقام کشور با وزارت ایشان مخالف است». بحث بر سر درستی یا نادرستی چنین ادعاهایی نیست، بحث بر سر این است که مگر در مورد چنین مسائلی نیاز است بالاترین مقام کشور، اظهار نظر مستقیم کند؟ 

گرچه شاید در جلسه های اخیر، کم تر به این شکل صریح حرفی زده شده باشد، اما کافی ست بشمارید که چند بار از «مقام معظم رهبری» در سخنان نمایندگان مجلس و وزرای پیشنهادی استفاده شده است. گویی هرکس خود را ملزم دانسته که حرفی از «آیت الله خامنه ای» نقل کند یا خاطره ای بگوید از خودش و ایشان و به این ترتیب «هرکسی از ظن خود شد یارِ» رهبری! 

وقتی کسی در مجموعه ی نظام فعالیت می کند، مشخص است که بالاترین مقام کشور را هم قبول دارد. دیگر چه نیازی است وقت و بی وقت از ایشان سخن گفته شود؟

خرج کردن از سرمایه های بزرگ برای مشکل های کوچک گرچه کار آسانی است اما عاقلانه نیست. به روزی فکر کنید که مشکل های بزرگ پیش بیاید و آن روز دیگر از بس سرمایه ها را خرج کرده اید، چیزی نداشته باشید!

شنبه 2/6/1392 - 19:40
آلبوم تصاویر

نصب یک ‌آیه قرآن در ورودی دانشگاه‌ هاروارد + عکس

مسئولان دانشگاه هاروارد پس از آنکه آیه‌ 135 سوره مباركه نساء را «بی نظیرترین تعریف درباره عدالت در تمام طول تاریخ» اعلام کردند تصمیم گرفتند ترجمه انگلیسی آن را روی ورودی اصلی دانشكده حقوق این دانشگاه نصب کنند.

عقیق: اگرچه برخی رسانه های غربی تلاش می کنند تعالیم و تاکیدات اسلام را بر خلاف حقوق بشر جلوه دهند اما بسیاری از محققان با بررسی آموزه های کاملترین دین الهی، اعتراف کرده اند که نکات مهمی در این بین نهفته است که آخرین تعریف در این زمینه را می توان در دانشگاه هاروارد آمریکا دید.

 اکنون مسئولان دانشگاه هاروارد ترجمه انگلیسی آیه‌ 135 سوره مباركه «نساء» را روی دیوار ورودی اصلی دانشكده حقوق خود نصب کرده اند. این کار پس از آن صورت گرفت که مدیران این دانشکده مضمون این آیه درباره عدالت را در طول تمام تاریخ بی نظیر دانستند.

 این آیه شریفه می‌ فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا كُونُوا قوَّامینَ بِالقِسطِ شُهَدَاء لِلّهِ وَلَو عَلَى أَنفُسِكُمْ أَوِ الوَالِدَینِ وَالأَقْرَبِینَ إِن یَكُنْ غَنیًّا أَوْ فَقیرًا فَاللّهُ أَولى بِهِمَا فَلاَ تَتَّبِعُوا الهَوَى أَن تَعْدِلُوا وَإِن تَلوُوا أَوْ تُعرِضُوا فَإِنَّ اللّهَ كانَ بِمَا تَعمَلُونَ خَبیرًا» یعنی: « اى كسانى كه ایمان آورده‏‌ اید پیوسته به عدالت قیام كنید و براى خدا گواهى دهید هر چند به ضرر خودتان یا پدر و مادر و خویشاوندان [شما] باشد اگر [یكى از دو طرف دعوا] توانگر یا نیازمند باشد باز خدا به آن دو [از شما] سزاوارتر است، پس از پى هوس نروید كه [در نتیجه از حق] عدول كنید و اگر به انحراف گرایید یا اعراض نمایید، قطعاً خدا به آنچه انجام می ‌دهید، آگاه است».

منبع: ابنا

شنبه 2/6/1392 - 19:38
شخصیت ها و بزرگان
 

آقایان نماینده!

دیدگاه حقیقی گفتمان غالب بر جامعه‌ ماست

محمد لاریجانی

همواره و همیشه سخن از نیت و انگیزه خیر در امر سیاست‌ورزی می‌رود اما به گمان من و در یک فرض مطلوب و در یک متن تئوریک، نیت خیرخواهانه و اصلاً نیت و انگیزه به تنهایی، جایگاهی در عرصه سیاست ورزی نمی‌تواند داشته باشد، اما در هرصورت نمی‌توان از توجه به این مهم رویگردان شد که سیاست‌ورزان بسیاری نیت‌خیر را مقدم بر عمل و طرح ارائه داده‌اند و البته می‌دهند. درکلیت اگر سیاست‌ورزی را به دو قسم اخلاق‌محور و قدرت‌محور تقسیم کنیم ، خواه ناخواه نیات اخلاقی زمینه طرح می‌یابد. اگر قایل به این شویم که یک دسته از سیاست‌ها اخلاق‌محور هستند،آنگاه است که یک وجه تجلی آن اخلاق‌محوری را می‌توان در نیت افراد یافت. این هم البته یک مساله طبیعی و قابل ردیابی است. مخصوصا حکمای اسلامی و آنهایی که به دنبال وجه تربیتی و اخلاقی و هدایت‌محور در سیاست هستند و سیاست را یک ابزار می‌دانند و نه هدف و هدف را هم صرفا دنیوی تعریف نمی‌کنند، خواه‌ناخواه روی نیت خیرخواهانه افراد در سیاست‌ورزی تاکیدی مضاعف دارند.

 

با توجه به این اصل بنده در این یادداشت هر دو گروه موافق و مخالف وزرای پیشنهادی رئیس جمهور منتخب را مورد بررسی قرار میدهم ؛ و این بررسی نه از جهت به چالش کشیدن نمایندگان ملت بلکه محل ورود این بزرگواران به عرصه و راه شکل گیری گفتارشان برای انتقاد و اباحه گرایی یا تعریف های گاهی مبالغه گویانه است.

 

باید پذیرفت آنهایی نیز که قدرت‌محور هستند، بیگانه با افعال اخلاقی نیستند و نمی‌توانند باشند. اما ممکن است ناخواسته زمینه‌ساز نوعی اباحه‌گرایی شوند که این اباحه‌گرایی زمینه‌ساز رشد یکسری رذایل اخلاقی شود. قدرت‌محوران هم البته هم به هرحال پای اخلاق را به میان می‌کشند. اگرچه باید توجه داشت که در عرصه اخلاق هم با اخلاق مثبت مواجهیم و هم اخلاق منفی. اما اکنون سوال اساسی‌تر این است که در سنجش سیاست‌ورزی افراد آیا می‌شود پای نیت آنها را هم به میان کشید؟ و مهم‌تر اینکه آیا می‌شود نیات به گمان خود خیر را به عنوان تنها داشته سیاست‌ورزی ارائه داد و اعلام کرد؟

آیا می‌توان نیت افراد را مورد داوری قرار داد؟ اصولا چه کسی می‌تواند داوری کند که فعل سیاسی من ناشی از نیت خیرخواهانه من است و یا ناشی از نیت غیرخیرخواهانه من؟

اگر نیت خوانی در سیاست باب شود و بیان نیت دلیل عرضه به مردم باشد، وجوه علمی و ساختاری سیاست‌ورزی رنگ می‌بازد و خودبزرگ‌بینی و قضاوت‌های خداگونه کردن سکه رایج می‌شود، که البته وقتی چنین اتفاقی افتاد، هرکس به یک اندازه می‌تواند مدعی شود که داوری اخلاقی می‌کند و نیت خیر دارد و عملکردش مبتنی بر اخلاق و نیت خیرخواهانه‌اش بوده است.

اصولا داوری‌های اخلاقی درچنین حالتی شمشیر دولبه‌ای است که قبل از اینکه دست طرف مخالف را به خون آغشته کند، دست داور را به خون آغشته کرده است. یعنی من ملت که چهار سال از تریبون صدا و سیما وقتی بارها و بارها همین سبک رفتاری را دیدم و در مقابل ، سخنان و رفتار و عدله گروه مقابل را دیدم و تحقیق کردم به این نتیجه رسیدم که این منتخب را برای خود برگزینم.

شاید جای خالی این حدیث زیبا کنار تریبون مجلس خالی باشد تا هرکدام از نمایندگان خانه ملت قبل از ابراز عقاید خود و اتصال آن به شعور هفتاد میلیون بیننده آن را یکبار با خود زمزمه کنند:

“مفضل عمر روایت کرده است که حضرت صادق علیه‌السلام به من فرمودند: هر کس به زبان مومنی سخن بگوید و از آن رسوایی او و از بین بردن مروّت و جوانمردی‌اش را بخواهد تا از چشم مردمان بیفتد، خداوند او را از ولایت خودش به ولایت شیطان می‌اندازد ولی شیطان هم او را نمی‌پذیرد.”

 

نمایندگان ملت و مسئولین دولت و هر کسی در یک جامعه آزاد و اسلامی در پشت تریبونی قرار میگیرد باید این باور و اعتقاد را در خود تقویت نماید که اگر من در مقام یک داور اخلاقی به شما انگ نیت غیرخیرخواهانه بزنم و این انگ با واقع امر همخوان نباشد،متناسب با ملاک‌های اخلاقی من در معرض تهمت قرار گرفته‌ام. پس این شمشیر قبل از اینکه به طرف مقابل اصابت کرده باشد دست مرا بریده و دچار یک فعل غیراخلاقی کرده است و چون این فعل بی اخلاقی از جانب یک الگوی دینی و سیاسی بیان شده، سبب رواج بی اخلاقی هایی وسیع در سطح جامعه میشود.

می‌توان اخلاق را تعریف کرد و برای آن شاخص‌هایی به دست داد و به وسیله آن و به شکلی عینی سیاست‌ورزی‌ها را مورد داوری قرار داد به شرط اینکه این ملاک‌ها ذهنی و قابل انتقال به دیگری و قابل سنجش باشند. بنابراین نگاهی که از در نیت‌خوانی برنمی‌آید و گفته‌ها و کرده‌ها را ملاک داوری قرار می‌دهد، با شهود‌گرایی در عرصه سیاست‌ورزی منافات دارد.

اما این نکته هم مهم است که باتوجه به نوع نگاه اخلاقی و دینی ما به سیاست منکر نیت افراد نمی‌توانیم باشیم و معتقدیم که نیت افراد بخشی از افعال و اهداف اخلاقی سیاست‌ورزی را تشکیل می‌دهد. اما باید برای آن شاخص‌های تعریف شده و روشنی در اختیار داشت.

از زاویه دیگر، نیت و انگیزه افراد را باید از انگیخته آنان جدا کرد.با یک مثال بحث را باز می‌کنم. درباره مقوله پراهمیتی به نام نقد که امروز راه بیانش میان نمایندگان ملت به بیراهه کشیده شده و گاهی این نقد نه از در بیان چالش و راهکاری برای خروج از بن بست بلکه محکوم کردن گرایش سیاسی طرف مقابل است.

 باید توضیح داد که به هیچ وجه نیت فرد منتقد، نقشی در موضوعیت نقد و مولفه‌ها و مبانی و محتوای آن نقد ندارد. یک نقد خوب باید مستدل و معقول و مستند و روشمند باشد. اما نیت خیرخواهانه و یا ارائه راه‌حل هیچ ربطی به موضوع نقد ندارد اما همین عوامل به جاافتادگی اجتماعی آن کمک می‌کند. مخصوصا ارائه راه‌حل در کنار نقد و اگر به لحاظ روابط انسانی و اجتماعی دلسوزی و نیات خیرخواهانه قابل انتقال به دیگری باشد به لحاظ اجتماعی بر نقد شونده تاثیر مثبت خواهد گذاشت. اما هیچکدام از این دو ملاک یعنی نیت خیرخواهانه و ارائه راه‌حل الزاما ربطی به مولفه‌ها و مضمون نقد ندارد. پس باید انگیزه و انگیخته را از هم تفکیک کرد. این بحث ترجمانی از گفته دقیق حضرت علی(ع) است که فرمودند:« انظر الی ما قال و لا تنظر الا من قال». یعنی به آنچه گفته می‌شود نگاه کن و نه آنچه دیگران می‌گویند.

 

v   منظر دیگر این بحث اما طرح این مساله است که عرصه سیاست، عرصه حکومت کردن افکار و برنامه‌ها و عملکرد‌ها است و نه افراد. اما باید گفت که در عرصه حکومت چه کسی حکومت کردن و چه چیز حکومت کردن با یکدیگر کاملا مرتبط هستند. مخصوصا در نظام‌های دینی که وجهی از مشروعیت آنها ناظر به حقانیت افراد حاکم است. بالطبع این حقانیت ناظر به همان «چه چیز» حکومت کردن است. منتها ویژگی‌های حکومت و قوانین حکومت بی‌ارتباط با شخص حاکم نیست. به عنوان مثال ما می‌گوییم که وجه حقانی مشروعیت ما را ولایت فقیه رقم می‌زند. ولایت فقیه یک شخص است، واجد یکسری ویژگی‌های خاص. اما این شخص باید مجری احکام اسلام و قواعد مرتبط با احکام اسلامی باشد. بنابراین شخص حکومت نمی‌کند بلکه دین است که حکومت می‌کند. این حکومت دینی از طریق شخصی با ویژگی‌های خاص صورت می‌گیرد. پس می‌توان تمایز ظریفی میان شخص حاکم و محتوای حکومت قائل شد و درنهایت هم به این نکته رسید که یک حقیقت حکومت می‌کند نه یک شخص با هر نیتی که می‌تواند داشته باشد.

بحث ریاست جمهوری هم قائل به همین اصل است.در حکومت اسلامی شخص رئیس جمهور پس از بیان دیدگاها و مشخص شدن مرزبندی های سیاسی توسط مردم انتخاب می شود.مردم در ادوار گذشته عملکرد شخص و عملکرد گروه ها و جناح های حامی نامزد انتخابات را دیده اند و با این ذهنیت و یا تنگ آمدن از شرایط موجود شخصی را انتخاب می کنند. پس در اینجا دیدگاه اصلی را گفتمان غالب بر جامعه تعیین می کند و به تبعیت از آن قوه مقننه و سایر قوا ، گروه ها و جناح ها نیز باید به این دیدگاه احترام بگذارند.

باید از نمایندگان خانه ملت به خاطر رای بالا به برخی از وزرای پیشنهادی کمال تشکر و قدردانی را نمود؛ اما از دیدگاه نگارنده اگر علت رد صلاحیت سه وزیر آموزش و پرورش،علوم و ورزش وجوانان را از نمایندگان مجلس بپرسیم، مطمئناً علت مخالفتشان را گرایش های سیاسی این سه وزیر عنوان میدارند. علتی که با نظریه و در نهایت انتخاب غالب بر جامعه منافات دارد./.

 

شنبه 2/6/1392 - 19:36
مصاحبه و گفتگو
 

حرف‌های جالب جوان‌ترین غساله بهشت‌زهرا

بعد از ۹ سال هنوز هم می‌ترسم. این کار برایم عادی نشده.خانواده‌ام نمی‌دانند. به خاطر فرزندانم مجبورم.دخترم از شغلم هراس دارد ولی چاره‌ای نیست باید مرده بشورم.

غسال

این زن ۳۷ سال دارد. تحصیلاتش دیپلم است و در سال ۷۲ ازدواج کرد. دخترش ۱۷ ساله و پسرش ۱۶ سال دارد. از سال ۸۳ در غسالخانه بهشت زهرا(س) مشغول به کار است. همسرش کراکی است و قبل از غسال شدن متارکه کرده است. سرپرست خانوار است و به سختی گذران زندگی می‌کند.

فارس: چطور شد کار غسالی را آغاز کردید؟

ـ برای کار در بخش گل و گیاه بهشت زهرا مراجعه کردم ولی کارمند خانم نمی‌خواستند. من هم خیلی نیازمند کار بودم و گفتم هر کاری باشد انجام می‌دهم. مسئول مربوط اعلام کرد فقط در قسمت شست‌وشو نیروی خانم می‌خواهیم.

ابتدا به شدت از مرده می‌ترسیدم ولی به خاطر فرزندانم چاره‌ای نداشتم. هفته اول می‌آمدم از پشت شیشه مرده‌ها را می‌دیدم تا ترسم ریخته شود، بعد هم می‌رفتم حرم حضرت فاطمه معصومه(س) گریه می‌کردم و به حضرت می‌گفتم شما خانم باکرامتی هستید؛ به من صبر بدهید به خاطر فرزندانم بتوانم در اینجا کار کنم.

 

فارس: الان دیگر نمی‌ترسید؟

ـ الان هم می‌ترسم. تنها که باشم، می‌ترسم. هیچ وقت  کاور جنازه‌ها را خودم باز نمی‌کنم. صبر می‌کنم تا افرادی که سن‌شان بالاتر است این کار را انجام دهند.

فارس: برای‌تان این کار عادی شده است؟

ـ خیر! عادی نشده است. آدم‌ها با هم فرق می‌کنند. آدم تکراری نیاورده‌اند. صبح که به سر کار می‌آیم، با خودم می‌گویم شاید این مرده یکی از اولیای خدا باشد. باید به نحو احسن به آن احترام بگذارم، شست‌وشو دهم و برایش دعا بخوانم چون برای بار آخر شسته می‌شود. یک بار به دنیا آمده و یک بار هم از دنیا می‌رود.

فارس: چند ساعت کار می کنید؟

ـ از ساعت ۷ و ۴۵ دقیقه تا ۱۵ و ۴۵ دقیقه کار می‌کنیم.

فارس: چقدر حقوق می‌گیرید؟

ـ با اضافه کار حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان.

فارس: واکنش خانواده در مورد کار شما چیست؟

ـ به جز خواهرانم کسی نمی‌داند در بهشت زهرا کار می‌کنم. همسرم و خانواده‌اش و مادر و برادرم هم نمی‌دانند من در اینجا کار می‌کنم. آنها فکر می‌کنند من در شهرداری مشغول کار هستم.

فارس: خانه داری؟ محل زندگی‌ات کجاست؟

ـ مستاجرم. سمت سه‌راه افسریه زندگی می‌کنم.

فارس: فرزندانت می‌دانند کجا مشغول به کار هستی؟

ـ پسرم نمی‌داند اما دخترم می‌داند. دخترم دوست ندارد من در غسالخانه کار کنم. می‌ترسد. دست و پایم را می‌بوسد. مدام برایم دعا می‌کند تا در کنار مرده‌ها نترسم. می‌گوید مامانم تو یک دانه‌ای و من همیشه قدر زحمات تُرا می‌دانم.

فارس: در مورد وضعیت خودت بیشتر بگو.

ـ من زن سرپرست خانوار هستم. همسرم از تیر چراغ برق پایین افتاد و قطع نخاع شد. البته من چند سال قبل‌ از این موضوع، به دلیل اعتیادش از او جدا شدم.

فرزندانم ابتدا پیش همسرم بودند. ولی وقتی قطع نخاع شد سرپرستی آنها را به من واگذار کردند. خیلی سختی کشیدم.

 

 

 

فارس: قبل از غسالی هم بیرون از خانه مشغول به کار بودی؟

 

ـ قبلاً در یک شرکت تبلیغاتی کار می‌کردم. مدتی هم در شرکت تعاونی کار می‌کردم و زن نمونه نیز شدم. یک زمانی هم گل‌فروشی داشتم؛ جواز کسب هم دارم و ۲ بار هم در نمایشگاه از من تقدیر شد. دسته‌گل عروس و سفره عقد درست می کردم و در این زمینه مهارت کافی داشتم.

فارس: یکی از خاطراتت را بگو.

ـ هفته پیش زنی را آوردند بهشت زهرا که مادر چند شهید بود و همسرش نیز به شهادت رسیده بود. من برایش دعا خواندم و خدا رو شکر کردم که لیاقت داشتم این زن را غسل دهم و برایش بسیار دعا کردم.

دختر آن زن نامم را پرسید و گفت به برادرش که در نجف است می‌گوید برای من دعا کند.

فارس: بدترین خاطره‌ات هنگام شست‌‌وشوی مرده‌ها چه بوده؟

ـ بدترین زمان وقتی بود که جنازه‌های مهماندارهای جوانی را آوردند که هواپیمای‌شان سقوط  کرده بود. خیلی ناراحت شدم و تا چند روز گریه می‌کردم. حتی رفتم سر قبرشان و خانواده‌هایشان را دیدم. خانواده‌هایشان می‌گفتند تو دختر جوان مرا غسل دادی.

فارس: واکنش مردم به شغلت چیست؟

ـ خیلی‌ها نمی‌دانند من در غسالخانه کار می‌کنم ولی وقتی برای اجاره کردن خانه می‌روم و صاحبخانه خیلی در کارم ریز می‌شود که دقیقاً در کدام قسمت شهرداری مشغول به کار هستم، وقتی می‌گویم در بهشت زهرا مشغول به کارم، به من خانه اجاره نمی‌دهند و به شدت می‌ترسند. البته در حال حاضر صاحبخانه‌ام نمی‌داند در بهشت زهرا کار می‌کنم. به او گفته‌ام در شهرداری مشغول به کار هستم.

 

فارس: وضعیت اقتصادی‌تان چطور است؟

ـ مدیرعامل بهشت زهرا از خانه همه غساله‌ها بازدید کرد. وقتی با هیئت همراه به خانه ما آمد و دید بر روی موکت می‌خوابیم و هیچ وسیله‌ای در خانه نیست، به شدت ناراحت شد. برای‌مان وسایل زندگی تهیه کردند و  ۱۵ میلیون تومان هم وام دادند. خدا خیرش دهد. به وضعیت زندگی تمام غساله‌ها رسیدگی می‌کند.

۹ میلیون تومان دیگر هم به ما وام دادند ولی اتفاق ناگواری برای من رخ داد. پارسال طلاهای خواهرم در خانه ما بود و آنها به مسافرت رفته بودند. دزد خانه را زد و تمام طلاها را برد که من مجبور شدم خسارت طلاها را بپردازم. پرونده دزدی هم موجود است. باور نمی‌کنید الان کل حقوقم بابت قسط می‌رود.

فارس: خانواده‌ات کمک می‌کنند؟

ـ از کسی توقع ندارم. باید پول مسکن مهر را تا پایان شهریور بدهم ولی ندارم. دلم نمی‌خواهد دستم را جلوی کسی دراز کنم. من الان هم مشکل مسکن دارم تا سرپناهی برای بچه‌هایم باشد. دعا می‌کنم زودتر این مشکل حل شود.

با وجود مشکلاتی که دارم شاید باورتان نشود ولی ماه رمضان همه خواروبار خودم را به یک خانواده نیازمندتر از خودمان دادم. آنها از ما محتاج‌تر بودند. اگر یک نفر پول بخواهد، با اینکه خودم به شدت نیازمندم می‌دهم و می‌گویم شاید او از من بیشتر نیاز داشته باشد.

باورتان نمی‌شود وقتی خانواده شوهر سابقم، بچه‌ها را به من دادند، من بودم و ۲ بچه و ۲ ساک لباس. ۳ روز بود غذا نخورده بودیم. بچه‌هام از گرسنگی، آب‌جوش تلیت می‌کردند و می‌خوردند. خیلی سختی کشیدم ولی به هیچ کس نگفتم(گریه).

فارس: واکنش مردم وقتی برای خواستگاری دخترت می‌آیند، در مقابل شغل شما چیست؟

ـ چند وقت پیش دخترم خواستگار داشت. داماد کارمند بانک بود. به خاطر شغلم نتوانستم دخترم را راهی خانه بخت کنم. دخترم گریه می‌کرد و التماس می‌کرد مامان! اینها متوجه نشوند شما کجا کار می‌کنید. من به آنها گفته‌ام شما کارمند شهرداری هستید؛ نمی‌خواهم بدانند شما غسال هستید.

فارس: خانواده شوهرت کمکی نمی‌کنند؟

ـ زمانی که بچه‌ها را از من گرفته بودند یک روز از مدرسه دخترم تماس گرفتند که بچه‌ات مریض شده. وقتی رفتم دخترم را ببینم دیدم دخترم کم‌خونی شدید گرفته است.

دخترم رنگ و رو پریده بود ولی خانواده شوهرم حاضر نبودند او را به من بدهند.

رفتم دیدن مادرشوهرم برایش کادو خریدم و بابت نگهداری فرزندانم از آنها تشکر کردم. سه روز بعد رفتم فرزندانم را گرفتم تا چند روز پیش من باشند. مادرشوهرم به من گفت حالا که از پسرم جدا شدی، من هم می‌روم برای پسرم یک دختر ۱۴ ساله می‌گیرم.

من گفتم پسرت کراکی بود. من خیلی تلاش کردم ترک کند ولی این کار را نکرد. من برای زندگی‌ام زحمت کشیدم ولی پسرتان با من همراه نبود.

وقتی شوهر سابقم را دیدم، فقط به او گفتم حالا که زندگی ما را نابود کردی، از خدا می‌خواهم نه پیر شوی و نه خوار؛ فقط می‌خواهم اسیر رختخواب شوی. چند روز بعد خانواده شوهرم به من زنگ زدند و گفتند شوهر سابقم از بالای تیر چراغ برق پرت شده پایین و معلول شده. گفتند بیا بچه‌ها را با خودت ببر. در حال حاضر هم همسر سابقم در کهریزک بستری است.

شنبه 2/6/1392 - 19:32
آلبوم تصاویر
تونل لامپ LED در ناگاشیما ژاپن
ژاپنی ها یک باغ گیاه شناسی ساخته اند و آن را به 7 میلیون لامپ LED مجهز کرده اند، این باغ گیاه شناسی در جزیره ناگاشیما در کاوانا کشور ژاپن ساخته شده است. برای رسیدن به این باغ باید از داخل یک تونل لامپ LED عبور کنید.


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org
 
شنبه 2/6/1392 - 19:24
اخبار

 

وسایل حمل و نقل خورشیدی مدرن (گزارش تصویری)

تصور کنید بدون نیاز به پر کردن باک سوخت وسیله نقلیه خود قادر به استفاده از آن هستید. با توجه به هزینه های بالای سوخت و مخاطرات زیست محیطی، رویای شیرینی محسوب می شود. یکی از گزینه هایی که می تواند این رویا را در آینده ای نه چندان دور محقق سازد، انرژی خورشیدی است.

وسایل حمل و نقل خورشیدی مدرن (گزارش تصویری)

تصور کنید بدون نیاز به پر کردن باک سوخت وسیله نقلیه خود قادر به استفاده از آن هستید. با توجه به هزینه های بالای سوخت و مخاطرات زیست محیطی، رویای شیرینی محسوب می شود. یکی از گزینه هایی که می تواند این رویا را در آینده ای نه چندان دور محقق سازد، انرژی خورشیدی است. در حقیقت، وسایل نقلیه ای که به طور کامل از انرژی خورشیدی استفاده می کنند، چیز جدیدی نیستند؛ نخستین خودرو خورشیدی جهان در دهه ۱۹۵۰ ساخته شد. این مدل چندان کاربردی نبود، اما طرح های مدرن پیشرفت های چشمگیری داشته اند.

امروزه، نقاط عطف خورشیدی در بخش های مختلف حمل و نقل قابل تصور و مشاهده هستند. خودروهای خورشیدی، اتوبوس های خورشیدی، قطارهای خورشیدی، قایق های خورشیدی و حتی بالگرد خورشیدی از نمونه های موجود فعلی هستند. در ادامه این مطلب چند نمونه از این وسایل حمل و نقل خورشیدی مدرن را معرفی می کنیم.

خودروهای خورشیدی

خودرو خورشیدی به گزینه ای برای رقابت در میان مهندسان مبدل شده است. در حقیقت، اکثر خودروهای خورشیدی برای شرکت در مسابقات خودروهای خورشیدی ساخته می شوند. ماهیت رقابتی به شکوفایی سریع در عملکرد خودروهای خورشیدی منجر شده و نیاز به ارائه مقرارت ایمنی جدید را نیز در پی داشته است. یکی از موانع بزرگ در مسیر دسترسی مصرف کنندگان عادی به خودروهای خورشیدی، سطح نسبتا گسترده ای است که برای نصب پنل های فتوولتائیک روی خودرو نیاز است. همچنین، برای دستیابی به بیشینه بهره وری انرژی، این خودروها فوق العاده سبک ساخته می شوند که به معنای فضای اندک بار و یا حضور تنها یک سرنشین است.

تورانور پلنت سولار

هزاران سال است که انسان برای حمل و نقل از قایق استفاده می کند که یکی از گزینه های رایج بدون نیاز به سوخت در این زمینه محسوب می شود. از این رو، جای شگفتی نیست که شاهد شکل گیری قایقی خورشیدی باشیم. " تورانور پلنت سولار" ، یکی از مطرح ترین قایق های خورشیدی جهان است که به عنوان نخستین قایق خورشیدی، سفری به دور دنیا در سال ۲۰۱۲ داشته است. پنل های خورشیدی این قایق ناحیه ای به مساحت ۵۰۰ متر مربع را پوشش داده و توانایی حمل ۶۰ سرنشین را دارد. میانگین سرعت تورانور پلنت سولار حدود ۵ گره بوده، اما توانایی دستیابی به بیشینه سرعت ۱۴ گره را دارد.
دوشنبه 14/5/1392 - 14:25
آلبوم تصاویر

اگر شما در شهرهای بزرگ زندگی می کنید، دیدن آسمان پرستاره ی شب برای شما پدیده ای کمیاب محسوب می شود.

عکاس خلاق تیری کوهن به ما این فرصت را می دهد که آسمان پرستاره ی شب در برخی از شهرهای بزرگ و آلوده ی جهان را ببینیم.

وی برای ایجاد این تصاویر نخست یک عکس از آسمان شهرها هنگامی که هیچگونه آلودگی در آن دیده نمی شود و به راحتی می توان ستاره ها را دید می گیرد و سپس یک عکس دیگر را در روز می گیرد.

سپس با ترکیب این دو عکس تصاویر شگفت انگیز و زیبای زیر را پدید می آورد !

 

نیویورک


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


ریو دی ژانیرو


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


لس آنجلس


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


توکیو


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


شانگهای


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


هنگ کنگ


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


نیویورک


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


پاریس


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


سان فرانسیسکو


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


پاریس


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


سائوپائولو


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


پاریس


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


شانگهای


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


لس آنجلس


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org


هنگ کنگ


گروه اینترنتی خورشید - khorshidgroup.org

 
پنج شنبه 10/5/1392 - 16:37
آموزش و تحقيقات


زبان عضوی حیاتی است. هر سرآشپزی به خوبی می‌داند که چقدر این‌ اندام چند سانتیمیتری برای بقاء ضروری است! از این که بگذریم، درک کلیه طعم‌ها و مزه‌ها به این عضو کوچک بستگی دارد.

اگر مایلید تا دانسته‌های خود را درباره زبان و قوای چشائی بیشتر کنید بدون هیچ زبان‌درازی با ما همراه شوید!


1. اگر کتاب علوم راهنمایی یادتان باشد گیرنده‌ مزه‌ها بر روی سطح این عضو پر حرف عبارتند از: نوک زبان مزه شیرینی، عقب زبان طعم تلخی، و مزه شوری در کناره‌ها. خب باید به عرضتان برسانم که این اطلاعات کاملا اشتباه است! عارضیم به حضورتان که این نقشه کزایی دست گلی است که یک مترجم نابلد انگلیسی‌مآب به آب داده است و به اشتباه از یک مقاله علمی‌ آلمانی برداشت شده است. در حقیقت، تمامی‌ سطح زبان قادر به تشخیص انواع مزه‌ها است و تنها شدت و حدت آن قدری با هم فرق می‌کند.

2. همه ما درباره مزه‌های شیرینی، شوری،‌ ترشی و تلخی می‌دانیم. اما مزه‌ای که کمتر شناخته شده «اومامی» (Umami) است که به طعم پنجم معروف شده، که مسئول درک طعم خوراکی‌هایی چون سویا سس، گوجه‌فرنگی و بسیاری از غذاهایی است که حاوی مقادیر زیادی از نمک اسید گلوتامیک است. محققان ژاپنی به تازگی دریافته‌اند که گیرنده‌های اومامی‌ نه‌ تنها بر روی سطح زبان، بلکه در کل دستگاه گوارش وجود دارند. اما هنوز نقش اساسی آنها در هضم غذا کشف نشده است.

3. برآمدگی‌های سطح زبان زایده‌های قارچی شکل بسیار ریزی هستند که هر یک از آنها، 50 تا 100 گیرنده را در خود جای داده‌اند. محققان بر این باورند که انواع گیرنده‌هایی که طعم‌های شیرینی، شوری،‌ ترشی و اومامی‌ را جذب می‌کنند، محدود می‌باشند. این در حالی است که گیرنده‌های تلخی بسیار زیادتر بوده و حداقل 25 درصد از سطح زبان را به خود اختصاص داده‌اند. حساسیت بالای زبان به طعم تلخی از این رو است که بتواند در صورت مواجهه با انواع سموم و زهرها سریعاً واکنش نشان داده و سلامت‌ فرد را تضمین نماید. جالب است بدانید که اغلب‌ ترکیبات گیاهی سمی‌ همچون استریکنینوسیانید طعم تلخی دارند.

4. در حدود 15 تا 25 درصد از مردم طعم‌ها و مزه‌ها را بیشتر از دیگران حس می‌کنند. این تیز بودن قوه‌ی چشائی به دلیل وجود تعداد بیشتری از زایده‌های قارچی شکلی است که بر روی سطح زبان آنها وجود دارد. این افراد در برابر سبزیجات تلخ اما مغذی نظیر کلم بروکلی و کلم پیچ با دردسر مواجه می‌شوند! لیندا بارتوشوک یکی از متخصصان علوم تغذیه در دانشگاه فلوریدا به تازگی دریافته است که پولیپ‌های روده بزرگ این افراد بیش از مردم عادی پیش‌سرطانی بوده و احتمال ابتلای ایشان به این گونه بیماری‌ها بیشتر از سایرین است.

5. اغلب غریب به اتفاق سلول‌های عصبی حامل پیام‌های چشائی در مسیرشان از زبان به مقصد مغز، از گوش داخلی عبور می‌کند. به همین خاطر است که سرکار خانم بارتوشوک در حال تحقیق بر روی ارتباط بین بیماری‌های گوش و مصرف بالای غذاهای چرب است. حتی اگر ارتباطی هم وجود نداشته باشد، بهتر است برای حفظ سلامتی تن و جان‌تان از این دست غذاهای چرب و چیلی دوری کنید، گرچه کار دشواری است!

6. حس چشائی مدتها پیش از تولد شروع می‌شود. جالب است بدانید که مزه‌ی غذاهایی نظیر هویچ، سیر و وانیل نه تنها در شیر مادران شیرده احساس می‌شود، بلکه در دوران طولانی‌مدت بارداری نیز جنین قادر است از طریق مایع آمنیوتیک این طعم‌ها را مزه‌مزه کند. جولی مننلا در مرکز حواس شیمیائی مونل در فیلادلفیا دریافته که کودکان به غذاهایی که در دوره جنینی مزه آنها را حس کرده‌اند بیشتر متمایلند.

7. بوی استنشاق شده توسط مادران شیرده حتی می‌تواند بر طعم شیر آنها تاثیرگذار باشد. جالب است بدانید مادران شیردهی که در مزرعه کار می‌کنند و در معرض بوی کاه و جو قرار دارند طعم شیری که به شیرخوار می‌دهند حالت طبیعی ندارد.

8. کرفس و قارچ‌های خوراکی بزرگ حاوی‌ اندروستنون است که یک‌ ترکیب آروماتیک بوده و شدیدا بر سایر طعم‌ها و مزه‌ها تاثیرگذار است. از همه جالب‌تر این که بیش از نیمی‌ از افراد حتی قادر به تشخیص این موضوع نیستند، و تنها 15 درصد تا حدودی آن را به صورت بوی چوب یا گل تشخیص داده و مابقی آن را همچون ادرار کهنه می‌پندارند! به همین خاطر است که این دسته آخر دل خوشی از این مواد غذایی نداشته و تمایلی به آنها ندارند.

9. مصرف خوراکی‌های شیرین و نوشیدنی‌های الکلی موجب می‌شود تابسیاری از سلول‌های عصبی یکسانی در مغز فعال شوند. اوایل سال جاری میلادی ماننلا دریافت کودکانی که در خانواده‌شان سابقه اعتیاد به نوشیدنی‌های الکلی وجود داشته است، به طور ارثی تمایل بیشتری به خوراکی‌های شیرین دارند.

10. محققان علوم تغذیه دانشگاه فلوریدا موفق شدند تا ژن میراکیولین را در توت‌فرنگی و گوجه رشد دهند. هدف آنها تولید میوه‌ها و سبزیجاتی است که حاوی مقادیر کمتری از شکر بوده و در عین حال طعمی‌ بسیار شیرین داشته باشند. باید منتظر بود و دید که محصول ارگانیک نهایی چقدر شیرین و خوشمزه خواهد بود.
.
دوشنبه 7/5/1392 - 17:5
رمضان
1- رمضان و افزایش حسنات

 پیامبر صلى الله علیه و آله فرمودند:

شَهرُ رَمَضانَ شَهرُ اللّه عَزَّوَجَلَّ وَ هُوَ شَهرٌ یُضاعِفُ اللّه‏ُ فیهِ الحَسَناتِ وَ یَمحو فیهِ السَّیِّئاتِ وَ هُوَ شَهرُ البَرَكَةِ؛

ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهى است كه خداوند در آن حسنات را مى‏افزاید و گناهان را پاك مى‏كند و آن ماه بركت است.

بحار الانوار(ط-بیروت) ج93 ، ص340 - فضایل الاشهر الثلاثه ص95

2- روزه ماه شعبان

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

من صام ثلاثة ایام من اخر شعبان و وصلها بشهر رمضان كتب الله له صوم شهرین متتابعین؛

هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه دو ماه پى در پى را برایش محسوب مى‏كند.

(وسائل الشیعه، ج7، ص 375، ح 22)

3- روزه خوارى

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

من افطر یوما من شهر رمضان خرج روح الایمان منه؛

هر كس یك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ایمان از او جدا مى شود

(وسائل الشیعه، ج 7 ص 181، ح 4 و 5 _ من لا یحضره الفقیه ج 2 ص 73، ح 9)

4- رمضان ماه خدا

امام على (علیه السلام) فرمود:

شهر رمضان شهر الله و شعبان شهر رسول الله و رجب شهرى؛

رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است.

(وسائل الشیعه، ج 7 ص 266، ح 23)

5- رمضان ماه رحمت

رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمود:

هو شهر اوله رحمة و اوسطه مغفرة و اخره عتق من النار؛

رمضان ماهى است كه ابتدایش رحمت است و میانه‏اش مغفرت و پایانش آزادى از آتش جهنم.

(بحار الانوار، ج 93، ص 342)

6- فضیلت ماه رمضان

رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمود:

ان ابواب السماء تفتح فى اول لیلة من شهر رمضان و لا تغلق الى اخر لیلة منه؛

درهاى آسمان در اولین شب ماه رمضان گشوده مى‏شود و تا آخرین شب آن بسته نخواهد شد.

(بحار الانوار، ج 93، ص 344)

7- اهمیت ماه رمضان

رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمود:

لو یعلم العبد ما فى رمضان لود ان یكون رمضان السنة؛

اگر بنده «خدا» مى‏دانست كه در ماه رمضان چیست [چه بركتى وجود دارد] دوست مى‏داشت كه تمام سال، رمضان باشد.

(بحار الانوار، ج 93، ص 346)

8- قرآن و ماه رمضان

امام رضا (علیه السلام) فرمود:

من قرا فى شهر رمضان ایة من كتاب الله كان كمن ختم القران فى غیره من الشهور؛

هر كس ماه رمضان یك آیه از كتاب خدا را قرائت كند مثل اینست كه درماههاى دیگر تمام قرآن را بخواند.

(بحار الانوار ج 93، ص 346)

9- شب سرنوشت ‏ساز

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

راس السنة لیلة القدر یكتب فیها ما یكون من السنة الى السنة؛

آغاز سال (حساب اعمال) شب قدر است. در آن شب برنامه سال آینده نوشته مى‏شود.

(وسائل الشیعه، ج 7 ص 258 ح 8)

10- برترى شب قدر

از امام صادق (علیه السلام) سوال شد:

كیف تكون لیلة القدر خیرا من الف شهر؟ قال: العمل الصالح فیها خیر من العمل فى الف شهر لیس فیها لیلة القدر؛

چگونه شب قدر از هزار ماه بهتر است؟

حضرت فرمود: كار نیك در آن شب از كار در هزار ماه كه در آنها شب قدر نباشد بهتر است.

(وسائل الشیعه، ج 7 ص 256، ح 2)

11- تقدیر اعمال

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

التقدیر فى لیلة تسعة عشر و الابرام فى لیلة احدى و عشرین و الامضاء فى لیلة ثلاث و عشرین؛

برآورد اعمال در شب نوزدهم انجام مى‏گیرد و تصویب آن در شب بیست ویكم و تنفیذ آن در شب بیست‏ و سوم.

(وسائل الشیعه، ج 7 ص 259)

12- احیاء شب قدر

فضیل بن یسار گوید:

كان ابو جعفر (علیه السلام) اذا كان لیلة احدى و عشرین و لیلة ثلاث و عشرین اخذ فى الدعا حتى یزول اللیل فاذا زال اللیل صلى؛

امام باقر (علیه السلام) در شب بیست و یكم و بیست‏ و سوم ماه رمضان مشغول دعا مى‏شد تا شب بسر آید و آنگاه كه شب به پایان مى‏رسید نماز صبح را مى‏خواند.

(وسائل الشیعه، ج 7، ص 260، ح 4)

13- زكات فطره

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

ان من تمام الصوم اعطاء الزكاة یعنى الفطرة كما ان الصلوة على النبى (صلى الله علیه و آله) من تمام الصلوة؛

تكمیل روزه به پرداخت زكاة یعنى فطره است، همچنان كه صلوات بر پیامبر (صلى الله علیه و آله) كمال نماز است.

(وسائل الشیعه، ج 6 ص 221، ح 5)

14- بهار قرآن

امام محمد باقر علیه السلام:

لکل شیء ربیع و ربیع القرآن شهر رمضان؛

هرچیز بهاری دارد و بهار قرآن ماه رمضان است.

(اصول کافی / ج2 / « کتاب فضل القرآن » « باب نوادر » حدیث 9 و 10)

15- شب اول ماه رمضان

 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله):

إنَّ أبوابَ‏السَّماءِ تُفتَحُ فی أوَّلِ‏لَیلَةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ ولاتُغلَقُ إلى آخِرِلَیلَةٍ مِنهُ.

درهاى آسمان در شب اول ماه رمضان گشوده مى‏شود و تا آخرین شب این ماه بسته نمى‏شود.

بحارالأنوار - ج 96 - ص 344

16-  ماه رمضان و قرائت قرآن

 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله):

أكثِروا فیهِ (شَهرِ رَمَضانَ) مِن تِلاوَةِ القُرآنِ.

در ماه [رمضان] قرآن را بسیار تلاوت كنید.

فضائل الأشهر الثلاثة - ص 95. ماه خدا ج1- ص326-ح444

 

16-  ماه رمضان و قرائت قرآن

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

إفطارُكَ فی مَنزِلِ أخیكَ المُسلِمِ أفضَلُ مِن صِیامِكَ سَبعِینَ ضِعفاً.

افطار كردن در منزل برادر مسلمانت، برتر از هفتاد روز روزه تو است.

شهراللَّه فی‏الكتاب والسنة - ح 432.

17-  دعای روزه دار

 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله):

اَلصّائِمُ لا تُرَدُّ دَعوَتُهُ.

دعاى روزه ‏دار رد نمى ‏شود.

مراقبات ماه رمضان – ص76- ح 66

 

18-  ماه رمضان و قرائت قرآن

 امام صادق (سلام الله علیه) : 

بوى خوش، تحفه روزه‏ دار است.

مراقبات ماه رمضان- ص 166- ح 137

19-  ماه رمضان و قرائت قرآن

 امام کاظم (سلام الله علیه) :

فِطرُكَ أخاكَ الصّائِمَ أفضَلُ مِن صِیامِكَ.

افطارى دادن به برادر روزه‏دارت از روزه‏ات بهتر است.

ماه خدا – ج1-ص322- ح 435
 

20-  ماه رمضان و لیالی قدر

 امام صادق (سلام الله علیه) :

قَلبُ شَهرِ رَمَضانَ لَیلَةُ القَدرِ.

شب قدر، قلب ماه رمضان است.

مراقبات ماه رمضان – ص354- ح 247

21-  وجه تسمیه ماه ر مضان

 قال رسولُ اللّهِ صلى الله علیه و آله :

إنَّما سُمِّیَ الرَّمَضانُ لأنَّهُ یَرمَضُ الذُّنوبَ.

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمودند : رمضان، بدین سبب رمضان نامیده شده است كه گناھان را مى سوزاند.

میزان الحكمه، روایت 7441

22- نگویید رمضان بگویید ماه رمضان

 قال رسولُ اللّهِ صلى الله علیه و آله :

لا تَقُولُوا رَمَضانَ فإنَّ رَمَضانَ إسمٌ من أسماءِ اللهِ تعالی، ولكن قُولُوا: شَهرُ رَمَضانَ

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمودند : نگویید: رمضان؛ چون رمضان یكى از نام ھاى خداى متعال است، بلكه بگویید: ماه رمضان.

میزان الحكمه، روایت 7442

23- گشوده شدن درهای آسمان

 قال رسولُ اللّهِ صلى الله علیه و آله :

إنَّ أبوابَ السماءِ تُفتَحُ فی أوَّلِ لیلةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ، و لا تُغلَقُ إلی آخِرِ لیلةٍ مِنهُ

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمودند : در نخستین شب ماه رمضان، درھاى آسمان گشوده مى شود و تا آخرین شب آن بسته نمى شود.

میزان الحكمه، روایت 7443

24- ارزش ماه رمضان

 قال رسولُ اللّهِ صلى الله علیه و آله :

لَو یَعلَمُ العبد ما فی رمضان لود أن یکونَ رَمَضانُ السَّنَةَ

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمودند : اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد.

میزان الحكمه، روایت 7444

25- استقبال از ماه رمضان

 قال رسولُ اللّهِ صلى الله علیه و آله :

لمّا حَضَرَ شَهرُ رَمَضانَ_ سُبحانَ اللهِ! ماذا تَستَقبِلُون؟! و ماذا یَستَقبِلکُم؟قالَها ثلاثَ مَرّاتٍ


پیامبر خدا صلى الله علیه و آله ھنگام فرا رسیدن ماه رمضان، سه بار مى فرمود : سبحان اللّه ! به پیشواز عجب ماھى مى روید؟ و عجب ماھى به شما روى مى آورد؟

میزان الحكمه، روایت 7445

26- شب اول ماه رمضان

 قال رسولُ اللّهِ صلى الله علیه و آله :

إذا استَهَلَّ رَمَضانُ غُلِّقَت أبوابُ النارِ، و فُتِحَت إبوابُ الجِنانِ، و صُفِّدَتِ الشَّیطانُ

پیامبر خدا صلى الله علیه و آلھ فرمودند: چون ھلال ماه رمضان پد ید آ ید، در ھاى دوزخ بسته گردد و در ھاى بھشت گشوده شود و شیاطین به زنجیر كشیده شوند.

میزان الحكمه، روایت 7453

27- شیاطین در ماه رمضان

 قال رسولُ اللّهِ صلى الله علیه و آله :

قَد وَکَّل اللهُ بِکُلِّ شَیطانٍ مَرِیدٍ سَبعَةً مِن مَلائِکَتِهِ فَلَیسَ بِمَحلولٍ حتّی یَنقَضِیَ شَهرُکُم هذا

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمودند : خداوند بر ھر شیطان سركشى ھفت تن از فرشتگان خود را گمارده است كه تا پایان این ماه ھمچنان در بند آن ھا مى باشد.

میزان الحكمه، روایت 7454

28- دور شدگان از رحمت الهی

 قال رسولُ اللّهِ صلى الله علیه و آله :

مَن أدرَکَ شَهرَ رَمَضانَ فَلَم یُغفَر لَهُ فَأبعَدَهُ اللهُ

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمودند : ھر كه ماه رمضان را دریابد و آمرزیده نشود، خداوند او را (از رحمت خود) دور گرداند.

میزان الحكمه، روایت 7456

29- دور شدگان از رحمت الهی

 قال رسولُ اللّهِ صلى الله علیه و آله :

مَن لَم یُغفَر لَهُ فی رمضانَ ففِی أیِّ شَهرٍ یُغفَرُ لَهُ؟!

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمودند: كسى كه در رمضان آمرزیده نشود، در كدام ماه آمرزیده خواھد شد؟

میزان الحكمه، روایت 7459

30- کسی که در رمضان آمرزیده نشده

قال الإمامُ الصّادقُ علیه السلام:

مَن لَم یُغفَر لَهُ فی شهرِ رمضانَ لَم یُغفَر لَهُ إلی مِثلِهِ مِن قابِلٍ الّا أن یَشهَدَ عَرَفَةَ

امام صادق علی ه السلام فرمودند : كسى كه در ماه رمضان آمرزیده نشود، تا رمضان آینده آمرزیده نگردد، مگر آن كه در عرفه حاضر شود.

میزان الحكمه، روایت 7461

يکشنبه 6/5/1392 - 1:31
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته