• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 29
تعداد نظرات : 2
زمان آخرین مطلب : 4854روز قبل
اخبار

به مناسبت فرارسیدن 9دی نرم‌افزار چندرسانه‌ای «روز بصیرت» منتشر شد.
این نرم‌افزار چندرسانه‌ای از پنج بخش با عناوین «روزشمار»، «نه دی»، «علمدار بصیرت»، «فتنه» و «مقتدر مظلوم» تشكیل شده است.
در بخش «روزشمار» 180 خبر پیرامون انتخابات و فتنه سال 1388 از شهریور 1387 تا اسفند 88 با متن و عكس آورده شده است. در بخش «نه دی» تصاویر روز 9دی، كلیپ پیرامون 9دی و مصاحبه با برخی از شخصیت‌های فرهنگی و مذهبی پیرامون فتنه 88 و بصیرت منتشر شده است.
«علمدار بصیرت» عنوان دیگری در این نرم‌افزار است كه گلچین و عنوان‌گذاری 32 سخنرانی ولی امر مسلمین از اردیبهشت 88 تا آبان 89 پیرامون فتنه 88 با بیش از 200قطعه صوت و متن و بصیرت از نگاه ولی امر مسلمین( شرح مفهوم بصیرت، راهكارهای ایجاد بصیرت، آثار و نتایج بصیرت و پیامدهای عدم بصیرت) در آن منتشر شده است.

در بخش «فتنه» این نرم‌افزار سه عنوان را آورده است:


1- فتنه در آینه قرآن و روایات (فتنه از نظر لغوی و كاربرد آن در قرآن و روایات، راهها و نشانه‌های فتنه، مراحل رشد فتنه و نشانه‌های آن، ریشه‌های فتنه و خصوصیت فتنه‌گران) 2- فتنه‌گران در كلام رهبری 3- فتنه‌ از نگاه دیگران (شهید آیت‌الله دستغیب، آیت‌الله مصباح یزدی، استاد رحیم‌پور ازغدی، حجت‌الاسلام پناهیان، حجت‌الاسلام انجوی‌نژاد)

آخرین بخش این نرم‌افزار «مقتدر مظلوم» نام دارد و شامل دو بخش است:

1- ولی امر مسلمین: زندگینامه، از نگاه دیگران، كلیپ‌های تصویری، كلیپ‌های صوتی، تصاویر و خاطرات 2- ولایت فقیه: امام خمینی و ولایت فقیه، مقالات، كتاب، علما و ولایت فقیه، پاسخ به شبهات ولایت فقیه و سخنرانی

نرم‌افزار چندرسانه‌ای «روز بصیرت» با همكاری موسسه پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی و گروه فرهنگی آسمانه (www.monasebat.com) منتشر شده است و علاقه‌مندان برای تهیه این مجموعه می‌توانند با شماره تلفن‌های 66846067 و 09126987565 تماس حاصل نمایند.

 

شنبه 18/10/1389 - 22:8
اخبار

 

 

 

كتاب «شرح ماجرا» از سوی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای منتشر شد.
ش
این كتاب، مروری است بر دیدگاه‌های رهبر انقلاب اسلامی پیرامون فتنه سال 88، و در برگیرنده‌ی بیانات معظم‌له از تاریخ اول فروردین تا 28 بهمن‌ماه سال گذشته است.
این مجلد 190 صفحه‌ای در قطع رقعی و با قیمت 2500 تومان منتشر شده است.
علاقمندان می‌توانند برای تهیه این كتاب با شماره‌‌های 66410649-021 و 09195593732 تماس حاصل نمایند.

شنبه 18/10/1389 - 22:6
عقاید و احکام
 
 
 
شرح حدیثی از حضرت امام محمد باقر علیه‌السّلام توسط حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در جلسه درس خارج فقه ِ ششم دی‌ماه 89 (بیست و یكم محرم‌الحرام 1432):
http://farsi.khamenei.ir/image/ver2/li_star_1.gif

«قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع أَ یَجِی‏ءُ أَحَدُكُمْ إِلَى أَخِیهِ فَیُدْخِلُ یَدَهُ فِی كِیسِهِ فَیَأْخُذُ حَاجَتَهُ فَلَا یَدْفَعُهُ فَقُلْتُ مَا أَعْرِفُ ذَلِكَ فِینَا فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع فَلَا شَیْ‏ءَ إِذاً قُلْتُ فَالْهَلَاكُ إِذاً فَقَالَ إِنَّ الْقَوْمَ لَمْ یُعْطَوْا أَحْلَامَهُمْ بَعْد».
كافى، ج 2، ص 174
http://farsi.khamenei.ir/image/ver2/li_star_1.gif
فى الكافى، عن الباقر (علیه‌السّلام)؛ «أ یجى‌ء احدكم الى اخیه فیدخل یده فى كیسه فیأخذ حاجته فلا یدفعه». حضرت امام محمد باقر (علیه‌السّلام) از یكى از اصحابشان سؤال میكنند - كه این مقدمه دیگر ذكر نشده كه آن صحابى كه بود و چه سؤال كرده بود و از كجا آمده بود؛ اینها دیگر توى این روایت نیست - كه آیا در آنجائى كه شما هستید، وضعیت اینجورى است كه یكى از شماها بیاید دستش را توى جیب برادر دینى‌اش بكند و هر چه كه لازم دارد، از توى جیب او بردارد، او هم ناراحت نشود؟ به این حد رسیده‌اید كه جیبتان براى همدیگر رایگان باشد؟

مرحوم حرزالدین نقل میكند كه شیخ خضر در زمان مرحوم كاشف‌الغطاء از علماى بزرگ بود و خیلى مورد توجه مردم قرار داشت. میگوید در روز عید، مردم نجف و عشایر و اینها كه به شیخ خضر علاقه داشتند، منزل او آمدند و هدایا آوردند - پول آوردند، طلا آوردند - و همین طور جلوى ایشان میگذاشتند و ایشان هم آن پولها و طلاها را جلوى دستش گذاشته بود و همان طور روى هم كوت شده بود. بعد شیخ جعفر كاشف‌الغطاء آمد. معلوم میشود آن وقتها هنوز شیخ جعفر به مقام ریاست نرسیده بود. ایشان آمد و نشست و چشمش به این پولها و طلاها افتاد. بعد یواش‌یواش نزدیك ظهر شد و مردم رفتند. شیخ جعفر بلند شد گوشه‌ى عبایش را پهن كرد و این طلاها و پولها را گوشه‌ى عبایش ریخت و گفت خداحافظ شما، و رفت! شیخ خضر هم نگاهى كرد و چیزى نگفت؛ كأن لم یكن شیئاً مذكورا!


حالا این قصه‌اى كه نقل كردم، دنباله هم دارد، كه دنباله‌هایش باز از این جالبتر هم هست. به هر حال حضرت سؤال میكنند كه در اموال شخصى، شما اینجور هستید كه مثلاً قبایتان را آنجا آویزان كرده‌اید، رفیقتان مى‌آید دست میكند توى جیب قباى شما و یك مقدار پولى كه لازم دارد، برمیدارد و بقیه‌اش را آنجا میگذارد و بعد راه مى‌افتد میرود، به شما هم اصلاً برنخورد و ناراحت نشوید؟ چنین وضعى بین شما هست؟ «فقیل ما اعرف ذلك فینا». آن راوى گفت كه در بین خودمان اینجور وضعى نیست. «فقال فلا شى‌ء اذاً»؛ فرمود: پس هنوز خبرى نیست، هنوز چیزى نیست.


من اینجا این حاشیه را اضافه كنم كه این مالِ زمان امام باقر (علیه الصّلاة و السّلام) است. در آن زمان، شیعه تدریجاً داشت شكل میگرفت. بعد از حادثه‌ى عاشورا، در ظرف این 33 سال، 34 سالى كه دوران امام سجاد (علیه الصّلاة و السّلام) بود، تدریجاً و یواش‌یواش مردم جمع میشدند؛ چون بعد از حادثه‌ى عاشورا، آن شدت عملى كه به خرج داده شده بود، شیعه را متفرق كرد؛ بعضى‌ها برگشتند، بعضى‌ها منصرف شدند، بعضى‌ها از ولایت اهل بیت پشیمان شدند؛ هر كسى به یك طرفى رفت. در این 34 سال، یواش‌یواش مردم جمع شدند. در زمان امام باقر (علیه الصّلاة و السّلام) مردم بیشتر جمع شدند. مردم تدریجاً در شهرها، در نقاط مختلف، نزدیك و دور، جمع میشدند. این مال آن وقت است كه حضرت میخواهند بگویند این كانونهاى تشیع را باید در سرتاسر دنیاى اسلام اینجورى تشكیل دهید، اینجور با هم باصفا باشید.


حضرت وقتى فرمودند «فلا شى‌ء» - هنوز هیچ خبرى نیست؛ آنى كه باید بشود، نشده است - آن طرف ترسید؛ «قیل فالهلاك اذاً؟». «هلاك» در اینجا و در خیلى جاهاى دیگر به معناى مردن نیست؛ به معناى بدبخت شدن است: یعنى پس دیگر بدبخت شدیم آقا؟ دیگر هیچى نیست؟ «فقال انّ القوم لم‌یعطوا احلامهم بعد». «احلام» در اینجا جمع «حلم» است. ماده‌ى «حَلُمَ یَحلُمُ» به معناى حلم ورزیدن است؛ با «حَلَمَ یَحلُمُ» كه به معناى رؤیا و اضغاث احلامى كه در قرآن هست، تفاوت دارد؛ آن از باب نَصَرَ یَنصُرُ است، حَلَمَ یَحلُمُ است؛ این از باب شَرُفَ یَشرُفُ است؛ حَلُمَ یَحلُمُ. اینجا احلام جمع حلم است. پس هنوز به آن بردبارى و آن ظرفیت لازم نرسیده‌اید. بنابراین به معناى هلاك نیست كه بگوئیم نابود شدید، عذاب خدا گریبان شما را گرفت؛ نه، به معناى این است كه هنوز آن ظرفیت لازم را پیدا نكرده‌اید.
شنبه 18/10/1389 - 21:59
عقاید و احکام
شرح حدیثی از حضرت امام محمد باقر علیه‌السّلام توسط حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در جلسه درس خارج فقه ِ سیزدهم دی‌ماه 89 (بیست و هشتم محرم‌الحرام 1432):

http://farsi.khamenei.ir/image/ver2/li_star_1.gif

«عَنْ أَبُو جَعْفَرٍ ع یَا صَالِحُ اتَّبِعْ مَنْ یُبْكِیكَ وَ هُوَ لَكَ نَاصِحٌ وَ لَا تَتَّبِعْ مَنْ یُضْحِكُكَ وَ هُوَ لَكَ غَاشٌّ وَ سَتَرِدُونَ عَلَى اللَّهِ جَمِیعاً فَتَعْلَمُون»
كافى، ج 2، ص 683
http://farsi.khamenei.ir/image/ver2/li_star_1.gif
فى الكافى و التّهذیب، عن الباقر (علیه‌السّلام): [حضرت امام محمدباقر علیه‌السلام فرمودند:] «اتّبع من یبكیك و هو لك ناصح»؛  [از] آن كسى كه حرفهائى به تو میزند كه آنقدر تلخ است كه تو را به گریه مى‌آورد، اما خیرخواه توست؛ حرف او را قبول كن. «اتّبع» یعنى حرف او را گوش كن، بپذیر؛ [اگرچه] تلخ است، لیكن به نفع توست.

«و لا تتّبع من یضحكك و هو لك غاش»؛ ولى گوش نكن، پیروى نكن از حرف آن كسى كه حرفهاى شیرینى میزند كه خوشت مى‌آید و لبهاى تو را به تبسم باز میكند، اما «و هو لك غاش»؛ فریبگر است، غش میكند با تو، خیرخواهى ندارد، از روى بددلى و بدخواهى است، [ولی] حرفى میزند كه تو خوشت بیاید؛ از این شخص پرهیز كن. «و ستردّون الى اللَّه جمیعا فتعلمون»؛ وقتى پیش خداى متعال رفتید، آنگاه حقایق دلهاى یكدیگر را آنجا خواهید فهمید.
 
شنبه 18/10/1389 - 21:56
اخبار

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پاسخ به اقدام 13 نفر از نخبگان جوان كشور كه مدالهای علمی خود را به ایشان اهداء كرده بودند، ضمن تشكر از این جوانان افتخار آفرین، این مدالها را به آستان مقدس امام رضا (ع) تقدیم كردند.

13 نفر از نخبگان جوان بسیجی اخیراً طی نامه‌ای به رهبر انقلاب اسلامی، پانزده مدال خود را كه در المپیادهای كشوری و بین‌المللی كسب كرده بودند، به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اهداء كرده بودند. رهبر انقلاب در پاسخ به نامه این نخبگان علمی این چنین مرقوم فرمودند:


بسم الله الرحمن الرحیم
با سپاس از شما جوانان عزیز كه از جمله‌ی نور چشمان ملت بزرگ ایران و روشن‌كنندگان افقهای آینده‌ی كشورید، این هدیه‌ی ارزشمند را به آستان قدس حضرت اباالحسن علی بن موسی الرضا علیه آلاف السلام تقدیم میكنم.
توفیق الهی یارتان باد.

سیّدعلی خامنه‌ای
5/دی ماه/1389
شنبه 18/10/1389 - 21:52
اخبار
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی، درگذشت استاد علی اشرف والی هنرمند برجسته كشورمان را تسلیت گفتند.
متن پیام، به این شرح است:

«بسمه‌تعالی

درگذشت هنرمند مؤمن و اهل معنی و اهل دل، جناب آقای علی اشرف والی رحمةالله علیه را به آن خاندان محترم و به جامعه‌ی هنری كشور و به آشنایانِ باهنرِ آن مرحوم تسلیت میگویم؛ و رحمت و مغفرت الهی و علو درجات را برای آن مرد ِصالح كه نشانه‌های ایمان و تعهد را در مدت سی و پنجساله‌ی آشنائی با ایشان بارها مشاهده كرده‌ام، از خداوند متعال مسألت میكنم.
سیدعلی خامنه‌ای

12/دی/1389»

 

گفتنی است كه استاد علی اشرف والی در رشته‌های نگارگری، خوشنویسی، تذهیب و صفحه‌آرایی آثاری بسیاری را خلق كرد و مفسر مقالات شمس تبریزی، و آخرین شاگرد كمال‌الملك بود.
این هنرمندِ هنرهای تجسمی، روز شنبه بر اثر بیماری، در سن 90 سالگی دارفانی را وداع گفت.

شنبه 18/10/1389 - 21:50
خواستگاری و نامزدی
در سختی های زندگی یادت باشد که دریای آرام، ناخدای قهرمان نمی سازد.
سه شنبه 26/5/1389 - 2:31
دانستنی های علمی

گویند که روزی کریم خان در دیوان مظالم، زیاد نشسته و از کثرت آمد و شد مردم خسته بود. چون هنگام مراجعت رسید، برخاست. در این اثنا شخصی فریاد برآورد و طلب انصاف کرد.

کریم خان ایستاد و از او پرسید: «کیستی؟» آن شخص گفت: «مردی تاجر پیشه ام و آنچه که داشتم از من دزدیده اند.» کریم خان گفت: «تو چه می کردی؟» مرد گفت: «خوابیده بودم.» کریم خان گفت: «چرا خوابیده بودی؟»

مرد گفت: «غلط کردم! به سبب این که می دانستم که تو بیدار هستی.» کریم خان را این جواب خوش آمد و رو به وزیر نموده و امر کرد تا قیمت مال آن شخص را بدهند و گفت: «ما باید مال را از دزد بگیریم.»

 

دوشنبه 25/5/1389 - 6:57
ادبی هنری

اسکندر را پرسیدند: «سبب چیست که احترام استاد را بیش از پدر به جای می آوری؟» گفت: «پدر سرمایه دهنده ی تن است و استاد پرورنده ی جان. نهال آن فنا شود و داده ی این، جاودان ماند.»

دوشنبه 25/5/1389 - 6:56
خواستگاری و نامزدی

عالم صالحی به در خانه ی توانگری رفت و گفت: «چنین به من رسیده که چیزی از مال خود نامزد ارباب استحقاق کرده و من به غایت مستحق و محتاجم.» آن مرد بهانه آورد و گفت: «من آنچه گفته ام، نامزد کوران نموده ام و تو کور نیستی.» عالم گفت: «اشتباه نمودی! کور حقیقی منم که روی از رازق خلق برتافته و به در چون تو بخیلی شتافته ام.» و سپس روی از توانگر گردانید و رفت. آن مرد از سخن او متأثر شده و خادمی از عقبش روانه نمود. خادم هرچند درخواست کرد که مراجعت نماید، در معرض قبول نیفتاد.

دوشنبه 25/5/1389 - 6:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته