• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10
تعداد نظرات : 198
زمان آخرین مطلب : 5473روز قبل
ایرانگردی
نام انگلیسی :  maranjab desert    

نام فارسیبیابان مرنجاب (بند ریگ

 

کویر مرنجاب کویر مرنجاب در شمال شهرستان آران و بیدگل از توابع شهرستان کاشان در استان اصفهان قرار دارد . این کویر از شمال به دریاچه نمک آران و بیدگل , از غرب به کویر مسیله و دریاچه های نمک حوض سلطان و حوض مره , از شرق به کویر بند ریگ و پارک ملی کویر و از جنوب به شهرستانهای آران و بیدگل و کاشان محدود می شود .ارتفاع متوسط کویر مرنجاب از سطح آبهای آزاد در حدود 850 متر می باشد . قسمت عمده این کویر پوشیده از تپه های شنی و ریگزار است . کویر مرنجاب از نظر پوشش گیاهی بسیار غنی است . عمده پوشش گیاهی منطقه شامل گیاهان شور پسند از جمله درختهای گز و تاق و بوته های قیچ  است .پوشش جانوری منطقه به دلیل وجود آب و غذای فراوان بسیار غنی است . از جمله حیوانات موجود می توان به گرگ , شغال , کفتار , روباه شنی , گربه شنی , بزمجه , آفتاب پرست , انواع مارمولک , مار , عقرب , تیهو , عقاب , شاهین و ... اشاره کرد . در سال اخیر یک جفت پلنگ نیز در منطقه مرنجاب مشاهده شده استنقاط دیدنی :کویر مرنجاب یکی از زیباترین نقاط کویری ایران محسوب می شود . تپه های شنی بلند و جنگلهای تاق جلوه زیبایی به این منطقه بخشیده است . دریاچه نمک آران و جزیره سرگردان از دیگر نقاط دیدنی منطقه محسوب می شوند . چاه تاریخی دستکن در قسمت شرق کویر , محل آبشخور شترهای کاروانها بوده است . کاروانسرای مرنجاب که به دستور شاه عباس صفوی در کنار قنات مرنجاب  بنا نهاده شده از جمله آثار تاریخی موجود در منطقه می باشد . راه های ورود به منطقه :مسیر اول : مسیر شهر آران به  سمت پادگان و سپس جاده خاکی مرنجاب  که پس از طی مسافتی در حدود 45 کیلومتر به مرنجاب می رسد مسیر دوم : مسیر پارک ملی کویر است که از پیشوا آغاز شده و سپس  مبارکیه (15 ک.م.) - قصر بهرام (60 ک.م) - کاروانسرای سفیدآب (80 ک.م.) - و سپس مرنجاب (50 ک.م.) می باشد . شایان ذکر است تردد در این جاده تا سفیدآب نیاز به مجوز از سازمان حفاظت از محیط زیست استان سمنان دارد .مسیر سوم : مسیر کاشان به ابوزیدآباد و سپس کاروانسرای سفیدآب و مرنجاب می باشد .نقشه هوایی کویر مرنجاب و منطقه بندریگ : 
پنج شنبه 10/2/1388 - 21:8
هوا و فضا
ماموریتی تازه برای کشف سیارات مشابه زمین جستجو برای یافتن سیارات مشابه زمین به زودی با اعزام یک تلسکوپ فضایی دیگر به مدار زمین تقویت خواهد شد.  کوروت (Corot) نخستین فضاپیمایی خواهد بود که قادر است آن دسته از کرات خاکی که تنها چند برابر زمین هستند و حول ستاره های همسایه می گردند را ردیابی کند.این فضاپیما همچنین قادر خواهد بود به جزئیاتی در مورد این ستاره ها از جمله جرم، سن و ترکیب شیمیایی آنها پی ببرد.این ماموریت چندملیتی که توسط آژانس فضایی فرانسه (Cnes) هدایت می شود، قرار است روزهای 26 یا 27 دسامبر پرتاب شود. آژانس فضایی اروپا، اتریش، اسپانیا، آلمان، بلژیک و برزیل از دیگر شرکای این پروژه هستند.تین لام ترانگ، مدیر پروژه کوروت، گفت: "انسان از ابتدای پیداش علم نجوم به سایر کرات اندیشیده است. کوروت به ما کمک خواهد کرد درک کنیم آیا کرات خارجی مشابه زمین تنها یک رویا هستند یا واقعیت خارجی دارند."دو هدف عمدهاین ماهواره 650 کیلوگرمی سوار بر موشک "سویوز-2-1بی" از سکوی بایکنور در قزاقستان به یک مدار قطبی (به ارتفاع 827 کیلومتر) پرتاب خواهد شد.کوروت حامل یک تلسکوپ 27 سانتیمتری (قطر آینه) و همچنین چند دوربین از نوع "سی سی دی" که قادر به تشخیص تغییرات بسیار خفیف در درخشندگی ستارگان است خواهد بود.به گزارش بی بی سی، ایان راکسبرگ، استاد اخترشناسی در کوئین مری که دانشمند آژانس فضایی اروپا در پروژه کوروت است گفت: "این ماموریت دو هدف عمده علمی را دنبال می کند."رصد 60 هزار ستاره برای یافتن سیارات در اطراف آنها یکی از این وظایف است.آقای راکسبرگ می گوید: "با قرار گرفتن سیاره میان ما، یعنی ناظر زمینی و ستاره ای که حول آن می گردد، بخشی از نور ستاره مسدود می شود - به این می گویند گذر، مثل گذر زهره از برابر خورشید.""بنابراین کار ما این است که نور ستاره ها را اندازه بگیریم و مواظب افت درخشندگی آنها باشیم تا به وجود احتمالی سیارات در مدار آنها پی ببریم."طی یک دوره دو سال و نیمه، این ماهواره بر پنج یا شش قسمت آسمان تمرکز خواهد کرد، هر بار به مدت 150 روز.ماهواره هر 512 ثانیه یک بار درخشش تقریبا 10 هزار ستاره را اندازه گیری خواهد کرد. دوربین حساس آن کوچکترین تغییر در درخشندگی این ستارگان را تشخیص می دهد.انواع سیاراتدانشمندان با اندازه گیری این تفاوت ها، می توانند بسیاری از انواع سیارات را ردیابی کنند - از سیارات غول پیکر گازی گرفته تا کرات کوچک خاکی. اما دانشمندان به خصوص مشتاق به یافتن سیارات کوچکتر هستند.پروفسور راکسبرگ توضیح داد درحالی که سیارات بزرگتر با استفاده از تکنیک های مختلف از روی زمین (با تلسکوپ های زمینی) قابل ردیابی هستند، اما این کار در مورد سیارات تقریبا هم اندازه زمین ممکن نیست.وی گفت کوروت نخستین فضاپیمایی است که قادر به یافتن این دسته از سیارات (مشابه زمین) خواهد بود: "کوچکترین سیاراتی که قاعدتا باید بتوانیم بیابیم دو برابر زمین خواهند بود نه بزرگتر."تیم محققان انتظار دارد در هر میدانی که رصد می شود حدود 10 تا 40 عدد از این سیارات کوچکتر و ده ها عدد از سیارات بزرگتر گازی را بیابد.هدف عمده دیگر این ماموریت درک بیشتر ستارگان است.دانشمندان با رصد تغییرات بسیار خفیف در نور ستاره قادر خواهند بود اطلاعاتی درباره بخش های داخلی، جرم، قدمت و ترکیب شیمیایی آن جمع آوری کنند.پروفسور راکسبرگ گفت این تیم در نظر دارد اطلاعات بیشتری در مورد حدود 60 ستاره درخشان تر آن بخش از آسمان که رصد می شود جمع آوری کند.  
شنبه 24/12/1387 - 11:5
آموزش و تحقيقات
نیروی جاذبه در قاره آمریكای شمالی بیش از سایر نقاط است

نتایج تحقیقات زمین شناسان آمریکایی نشان می دهد که منطقه آمریکای شمالی به دلایل مختلفی که می تواند با تاثیرات بعد از عصر یخبندان ارتباط داشته باشد، نسبت به دیگر نقاط زمین از نیروی گرانشی بیشتری برخوردار است.به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج تحقیقات دانشمندان "برنامه تکامل زمین" در موسسه عالی تحقیقات در کانادا و مرکز فیزیک نجوم دانشگاه هاروارد در برنامه ای با عنوان "پروژه گریس" (Gravity Recovery and Climate Experiment) با بررسی 4 ساله تصاویر ماهواره ای با هدف اندازه گیری میدان گرانش زمین در مناطق مختلف دنیا نشان دادند که در نیروی جاذبه شمال شرقی قاره آمریکا در محدوده "بائیا" تا "هادسون" دگرگونی ایجاد شده است.دانشمندان علت این دگرگونی را تغییرات آب و هوایی پس از عصر یخبندان دانسته اند که بین 90 هزار تا 18 هزار سال پیش اتفاق افتاده است. بر اساس گزارش پایگاه خبری گالیله، این منطقه هنوز تحت تاثیر فرایندهای پس از عصر یخبندان قرار دارد و این مسئله باعث شده است که نیروی جاذبه در این منطقه بیش از دیگر نقاط زمین باشد.

شنبه 24/12/1387 - 11:0
هوا و فضا

کشف درخشان‌ترین ابرنواختر توسط منجمان

 

آژانس فضایی آمریکا، ناسا، از کشف ستاره ای درحال انفجار - ابرنواختر - که بسیار درخشان تر از همه ابرنواخترهای کشف شده قبلی است خبر داده است.این ابرنواختر سپتامبر گذشته در یک کهکشان دورافتاده رؤیت شد و از آن زمان توسط انواع تلسکوپ های زمینی و فضایی رصد شده است.به گزارش بی ‌بی ‌سی، این مشاهده این سوال را برای منجمان پدید آورده که آیا انفجار مشابهی در فاصله ای نزدیک تر، یعنی در داخل کهکشان راه شیری، در آستانه وقوع است یا نه.ابرنواختر زمانی اتفاق می افتد که یک ستاره درحال مرگ در فرآیندی بسیار خشن منفجر شده و مقدار عظیمی انرژی که نور آن می تواند از نور کل کهکشان محل وقوع بیشتر باشد آزاد می کند.تاکنون صدها ابرنواختر در کهکشان های دیگر ضبط شده است، اما این یکی کارشناسان را متحیر کرده است.میزان تابندگی این ابرنواخر برای 70 روز درحال افزایش بود که تصور می شود در این مدت پنج بار درخشان تر از هر ابرنواختر دیگری که تاکنون رؤیت شده بوده است.پژوهشگران می گویند ستاره ای که منفجر شده احتمالا دارای حداکثر جرمی است که یک ستاره می تواند داشته باشد؛ یعنی شاید تا 150 برابر خورشید.ابرنواختر زمانی اتفاق می افتد که یک ستاره درحال مرگ منفجر شده و مقدار عظیمی انرژی آزاد می کند.  نِیتان اسمیت، سرپرست تیم محققان از دانشگاه کالیفرنیا در برکلی می گوید همین درخشش خارق العاده است که از آن پدیده ای غیرعادی می سازد.وی گفت: "چیزی حدود 400 میلیارد ستاره وجود دارد و شاید تعداد ستارگانی که جرمشان آنقدر عظیم باشد که چنین انفجاری ایجاد کنند از یک مشت تجاوز نکند."محققان می گویند ستاره ای را در کهکشان ما شناسایی کرده اند که احتمال دارد روزی در آینده با همین شدت و تابندگی منفجر شود.آنها می گویند خیلی بعید است که چنین حادثه ای زمین را تهدید کند اما ممکن است آنقدر نور در آسمان بپاشد که بتوان با آن در تاریکی شب کتاب خواند. 
چهارشنبه 14/12/1387 - 20:52
آموزش و تحقيقات

چرا سوراخ شدن لایه ی اوزن از قطب ها شروع شد؟

  تخریب لایه اوزون بیشتردرقطبین ایجاد می‌شود به چند علت:یكی اینكه ، چون گردش وضعی زمین از غرب به شرق است به دلیل نیروی گریز ازمركزی كه در دو قطبها وجود دارد ، دو حفره در دو قطب ایجاد می‌شود ، مانند وقتی كه چایی شیرین را به هم می‌زنید ، و در این حفره‌ها آلاینده‌ها متمركز می‌شوند و اثر تخریبی بیشتری پیدا می‌كنند . دیگر اینكه اصولا لایه استراتوسفر كه در بالای آن لایه اوزون قرار دارد در دو قطب باریكتر است . این لایه در استوا به طور متوسط 18 كیلومتر، در مناطق معمولی 12 كیلومتر ، و در قطبها به طور متوسط 8 كیلومتر می‌باشد .تخریب لایه اوزون بیشتر در قطب جنوب صورت می‌گیرد ، چونكه در سمت قطب جنوب به نسبت قطب شمال خشكیهای بیشتری وجود دارد ؛ به عنوان مثال در عرض جفرافیایی 90 درجه شمال اقیانوس منجمد شمالی واقع است ، درحالیكه در همین عرض جغرافیایی جنوب استرالیا وجود دارد كه از نظر صنعتی خیلی هم فعال و آلوده كننده هم هست .تخریب لایه اوزون در سالهای اخیر به علت آنكه كشورهای صنعتی تدابیر خاصی برای جلوگیری از ورود آلاینده‌ها به جو داشته‌اند ، روند رو به بهبودی داشته است . اما در تابستانها كه جلبكها رشد و نمو بیشتری دارند ( همانطور كه می‌دانید مقداری C FC طبیعی از تجزیه جلبكها حاصل می‌شود. ) یا هوا جریان بیشتری دارد و آلاینده‌ها بیشتر وارد جو می‌شوند ( در زمستان ممكن است به علت بارشهایی كه وجود دارد مقادیر زیادی از آلاینده‌ها وارد زمین شوند كه البته آن هم اثرات سوء خودش را دارد ) ممكن است این تخریب بیشتر صورت گیرد .اخیراً دانشمندان علت ایجاد حفره در لایه اوزون را گرداب های سنگین ، كه در قطب جنوب جریان دارند ، می دانند . در زمستان در طول شبهای قطبی، نور خورشید درتمام سطح قطب جنوب در دسترس نیست ، به همین دلیل در این قطب در لایه استراتوسفر طوفان هاى سنگینی گسترش مى یابند كه به آن ها "گرداب قطبی"(polar vortex) مى گویند . گرداب قطبی می تواند ذرات سازنده هوا را تجزیه كند .
این گرداب ها باعث ایجاد ابرهاى سردی می شوند كه بر فراز قطب جنوب جریان می یابند. كه به این ابرها "ابر استراتوسفر قطبی" (polar stratosphere cloud) می گویند.اختصار آن psc است. Pscها بسیار سرد هستند و دمای آن ها حدود 80- سیلسیوس است.* Psc از نیتریك اسید تری هیدرات (nitric acid trihydrate) تشكیل شده است و با ابرهایی كه ما آن ها را در آسمان می بینیم كاملاً متفاوتند. پس این ابرهای اسیدی می توانند لایه اوزون را تخریب كنند. "بنایراین با استناد به تحقیقات انجام یافته ،موارد زیر را می توان از عوامل موثر در تخریب لایه اوزون دانست.1-خود زمین به گونه اى مى باشد كه نور خورشید به قطب شمال بیشتر از قطب جنوب مى تابد به همین دلیل ضخامت لایه اوزون در قطب شمال بیشتراز ضخامت آن در قطب جنوب مى باشد. 2-از مورد دوم نتیجه مى گیریم كه هواى قطب جنوب سردتر از هواى قطب شمال مى باشد ، بنابراین هواى گرم هنگامى كه بر اثر جریان هایى به قطب جنوب مى روند ، چون سبك مى باشند،به سمت بالا مى روند و موجب نابودى لایه هاى اوزون برفراز قطب جنوب می شوند.
3-در زمستان نور خورشید كاملاً در تمام سطح قطب جنوب در دسترس نمی باشد، واین امر باعث كاهش دما و تشكیل ابرهای psc می شود .

4- ابرهای psc اسیدی هستند و به همین دلیل آن ها به لایه اوزون آسیب می رسانند.

پنج شنبه 8/12/1387 - 23:34
هوا و فضا
یک سیاره جدید خارج از منظومه شمسی کشف شدمحققان ناسا با همکاری دانشمندان اروپایی موفق به شناسایی سیاره خارج از منظومه شمسی شدند که به دلیل نزدیکی بسیار زیاد به ستاره اش تمام تشعشعات آن را بطور کامل جذب می کند.به گزارش مهر، در شرایطی که تنها بیش از دو هفته از کشف سیاره خارج از منظومه ای شبه زمین می گذرد، دانشمندان آمریکایی ناسا در کنار همکاران اروپایی خود، یک سیاره بسیار عجیب را کشف کردند."جو هرینگتون" سرپرست این گروه که نتایج تحقیقات خود را در مجله علمی ساینس منتشر کرده است، در این خصوص توضیح داد : "این سیاره که HD 149026b نام دارد، بسیار کوچک و متراکم است و اکنون می دانیم که بسیار گرم است."ابعاد این سیاره که با تلسکوپ Spitzer Space رصد شده، کمتر از ابعاد زحل است. با وجود این، نسبت به زحل از جرم بیشتری برخوردار است.دارای یک هسته غنی از عناصر سنگینی است که برخی از آنها در منظومه شمسی نیز یافت می شود. HD 149026bبنابراین گزارش نکته قابل توجه درمورد این سیاره دمای سطح آن است که حتی به 3700 درجه سانتیگراد نیز می رسد. این پدیده در حال حاضر تنها در 3 سیاره دیگر خارج از منظومه شمسی مشاهده شده است.به گفته این دانشمندان، HD 149026b تمام تشعشعات گسیل شده از ستاره خود را که در صورت فلکی هرکول در فاصله 260 سال نوری از زمین واقع شده است، جذب می کند.سطح این سیاره با وجود آنکه از کربن سیاه پوشیده شده  است، تنها تشعشعات فراسرخ را دوباره ساطع می کند.   
چهارشنبه 7/12/1387 - 20:35
آموزش و تحقيقات

آب و هوا چگونه مسیر تاریخ را عوض کرد؟

آب و هوا و تغییرات آن از گذشته تا اکنون بارها سبب تغییر در مسیر تاریخ شده است. آب و هوا چگونه مسیر تاریخ را عوض كرد ، عنوان مطلبی از سایت معتبر livescience است كه نقش اقلیم را در شکل دادن ۱۰ رویداد بزرگ نشان می‌دهد. از شکست تاریخی ایرانیان برابر یونان گرفته تا انفجار بمب اتمی در ژاپن.فرهنگ غرب در نتیجه جنگ‌هایی كه بین ایران و یونان در گرفت موجودیت یافت. امپراطوری ایران كه در آن زمان در راس همه قدرتها قرار داشت، به طرف یونان لشكر كشی كرد. در سال 480 قبل از میلاد در جنگ سالامیس و آشنایی فرمانده ارتش یونان با علوم بادهای دریایی و به دلیل عدم آشنایی ایرانیان با علوم دریایی چون جذر و مد بعلاوه طوفان دریایی كه در طول جنگ اتفاق افتاد باعث شكست ایرانیان در این جنگ شد.     ***در قرن 13 كوبلای خان فرمانده امپراطوری مغول بود. او ارتش خود را برای تصرف ژاپن صف آرایی كرد، ولی به دلیل باد موسمی كه از اقیانوس هند می‌وزید موفق به تصرف ژاپن نشد. كاهن شینتو معتقد بود كه این طوفان نتیجه اجابت دعاهایش بوده است.      ***ناوگان اسپانیا در سال 1588 در برابر تمدن غرب مغلوب گشت. اسپانیایی ها مطمئن به پیروزی بودند.  فیلپ دوم فرمانده ناوگان دریایی به جنگ علیه پروتستان های انگلستان كه رهبری آن را الیزابت اول به عهده داشت برخاست اما باد مانع از به موفقیت رسیدن ارتش اسپانیا شد.      ***  در سال 1709 چارلز پنجم پادشاه سوئد رهبری اولین قدرت مهاجم اروپا را در لشكركشی به روسیه در زمستان بر عهده داشت. زمستان باعث فرسودگی قدرت عظیم سوئد شد. در طول جنگهای بزرگ شمالی این جنگ تاثیر زیادی بر جهان باقی گذاشت.      *** زمانی كه واشنگتن فرمانده ارتش آمریكا شد، ارتش متشكل از داوطلبانی بود كه فاقد یونیفرم و حتی سلاح بودند. در مقابل ارتش انگلیسی ها مجهز به بهترین نیروی جنگی بود. در 22 آگوست سال 1776 ژنرال واشنگتن توانست در یك نبرد طولانی در جزیره ای شكستشان دهد. تاریخ آمریكا نشان می دهد كه یك مه غلیظ باعث شده كه نیروهای استعماری انگلیس در آن جنگ عقب نشینی كنند.    *** كشوری در بحران ناشی از پرداخت وام های سنگین به مستعمره نشینان آمریكا كه در جنگ علیه انگلستان بوده، رنج می برد. خشكسالی بهاره باعث بالا رفتن سریع قیمت مواد غذایی شد و بالاخره رعد و برق و طوفان شدید از راه رسید و محصول تمام مزارع را نابود كرد. در نتیجه توده مردم گرسنه، حداكثر آمادگی برای دگرگونی و تغییر را داشتند و بدین ترتیب انقلاب فرانسه به وقوع پیوست.    *** شاید به خاطر داشته باشید كه در 30 آگوست سال 1800 همان روزی كه هزاران برده در ریچموند ویرجینیا به رهبری مردی به نام گابریل علیه برده داران قیام كردند. با گرفتن زرادخانه و آزادی برده ها وضعیت خود را تغییر دادند. در عوض باد و بوران شدید مانع از توطئه خیانتكاران و دسیسه چینی برده داران علیه برده ها شد.      ***  در سال 1812 ناپلئون بزرگترین ارتش اروپا را با بیش از 600 هزار نیرو در اختیار داشت. نقشه او یك قشون كشی جسورانه به روسیه بود، او نقشه حمله را آنچنان برنامه ریزی كرده بود كه نگران هیچ چیزی نبود. زمستان نزدیك بود. ناپلئون مطمئن بود كه سربازانش مسكو را تسخیر می كنند. سربازان فرانسوی در قشون كشی به روسیه ابتدا جواهرات و اشیا قیمتی را گرفتند و و به میهن بازگشتند. ناپلئون برای بار دوم زمینه تصرف را آماده كرد این بار روسیه بسیار سردتر بود. ارتش زمینی ناپلئون یك شهر را ویران كردند دمای هوا به كمتر از 40 درجه سانتی گراد زیر صفر رسیده بود ، سربازان احساس گرسنگی و سرمای شدید می‌كردند به طوری كه در یك شبانه روز 50 هزار اسب از سرما كشته شدند و لباس سربازان مناسب سرمای زیاد نبود. بنابراین از 600 هزار سرباز جنگی تنها 150 هزار نفر مجروح به خانه بازگشتند و این شروعی بود برای پایان دادن به امپراطوری بزرگ ناپلئون و ظهور قدرت روسیه در اروپا.      *** آدلف هیتلر كه از تاریخ عبرت نگرفته بود تصمیم به حمله تكراری (همانند حمله ناپلئون) به مسكو را گرفت، ونتیجه از قبل هم بدتر شد. در اینجاست تاریخ تكرار شد. در سپتامبر سال 1941 عملیات   Typhoon ( یكی از عملیاتهای نظامی كه در بدترین شرایط آب وهوایی كاربرد داشت ) در اتحاد جماهیر شوروی اجرا شد. ارتش آلمان بر پیروزی خود علیه حكومت استالین و نواختن مارش پیروزی در میدان سرخ مسكو مطمئن بودند، اما هواشناسان هیتلر او را در هر دو جبهه مسكو و استالینگراد در اتحاد جماهیر شوروی به زانو درآوردند و ورق جنگ علیه آلمان ها برگشت.     *** در یكی از روزهای تابستان سال 1945 هیروشیما شاهد هوای خوبی بود. در ساعت 9:7 صبح هوا كمتر از  %3دارای پوشش ابری بود كه هواپیمای جنگی از حیطه تشخیص رادارها گذشت. اولین بمب ؛ آسمان برای استفاده از سلاح هسته‌ای به اندازه كافی صاف بود. فقدان پوشش ابر كار هیروشیما را ساخت و بمب درست به هدف برخورد كرد. در صورتیكه پوشش ابر در كاكورا تاثیر دیگری داشت. در 8 آگوست دومین بمب هسته ای به نام - B29 برای كاكورا در نظر گرفته شده بود، اما آسمان مورد نظر (كاكورا) پوشیده از ابر بود. درنتیجه هدف اصابت بمب، ناكازاكی اعلام شد !

شنبه 3/12/1387 - 22:49
خانواده
زندگی چیست كه اینگونه در آن حیرانیم

زندگی چیست كه اینگونه در آن حیرانیم ؟

زندگی چیست كه اینگونه در آن حیرانیم

 به خدا نیست بد آنگونه كه ما میدانیم

صد هزاران ره تاریك به ما بنمودست

 باز اندر خم هر كوچه از آن می مانیم

می زند بر سر و آزرده كند دلهارا

 چون برآنیم كه حق از فلكش بستانیم

زند ار راه تمسخر به شما خنده و باز

 بادمی پیچ و خمش در غم او گریانیم

می كشد هر ور و هر سوی كه خواهد مارا

 مادر این نقطه پرگار چه سرگردانیم

           زند افسار و به هر جا كه رود در پیشم

             بندگان ملك الموت. مگر حیوانیم

امر بر مردن ما میكند و می میریم

 فال بر خواندن ما می زند و می خوانیم

هرچه برد از روی هوس. راه بریم

شده فرمانبر و ما گوش به هر فرمانیم

هرگه آمد به رخش تیغ خسارت زده است

 ما به جبران عذاب دو جهان تاوانیم

تا زمان هست نه آباد شود خانه ما

 تا جهان هست چنین بی خبر و نادانیم

وقت بیدار نیاد. مگر هنگامه مرگ

وقت بیدار زمانیست كه خود ویرانیم

جمعه 2/12/1387 - 13:28
شعر و قطعات ادبی

زندگی چیست كه اینگونه در آن حیرانیم ؟

زندگی چیست كه اینگونه در آن حیرانیم

 به خدا نیست بد آنگونه كه ما میدانیم

صد هزاران ره تاریك به ما بنمودست

 باز اندر خم هر كوچه از آن می مانیم

می زند بر سر و آزرده كند دلهارا

 چون برآنیم كه حق از فلكش بستانیم

زند ار راه تمسخر به شما خنده و باز

 بادمی پیچ و خمش در غم او گریانیم

می كشد هر ور و هر سوی كه خواهد مارا

 مادر این نقطه پرگار چه سرگردانیم

           زند افسار و به هر جا كه رود در پیشم

             بندگان ملك الموت. مگر حیوانیم

امر بر مردن ما میكند و می میریم

 فال بر خواندن ما می زند و می خوانیم

هرچه برد از روی هوس. راه بریم

شده فرمانبر و ما گوش به هر فرمانیم

هرگه آمد به رخش تیغ خسارت زده است

 ما به جبران عذاب دو جهان تاوانیم

تا زمان هست نه آباد شود خانه ما

 تا جهان هست چنین بی خبر و نادانیم

وقت بیدار نیاد. مگر هنگامه مرگ

وقت بیدار زمانیست كه خود ویرانیم

چهارشنبه 30/11/1387 - 22:17
خانواده

گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من

آنچه هرگز به جایی نرسد فریاد است

 

سه شنبه 22/11/1387 - 23:48
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته