• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 66
تعداد نظرات : 58
زمان آخرین مطلب : 5371روز قبل
دعا و زیارت
تراشیدن ریش‏ س 1410: مراد از فك پائین كه باقى گذاشتن موهاى آن واجب است چیست؟ آیا شامل گونه ها هم مى‏شود؟ معیار این است كه از نظر عرف، گذاشتن ریش صدق كند. س 1411: ریش از نظر كوتاهى و بلندى باید چه مقدار باشد؟ حد معیّنى ندارد، بلكه معیار این است كه عرفا بر آن ریش صدق كند و بلندبودن آن بیشتر از قبضه دست كراهت دارد. س 1412: بلندكردن سبیل و كوتاه كردن ریش چه حكمى دارد؟ این كار فى‏نفسه اشكال ندارد. س 1413: بعضى از مردان موهاى چانه خود را باقى گذاشته و باقیمانده را مى تراشند، این كار چه حكمى دارد؟ تراشیدن مقدارى از ریش حكم تراشیدن تمام آن را دارد. س 1414: آیا تراشیدن ریش فسق محسوب مى‏شود؟ تراشیدن ریش بنابر احتیاط حرام است و احوط این است كه احكام و آثار فسق بر آن مترتّب مى‏شود. س 1415: تراشیدن سبیل چه حكمى دارد؟ و آیا مى توان آن را خیلى بلند كرد؟ تراشیدن سبیل و باقى گذاشتن و بلند نمودن آن فى‏نفسه اشكال ندارد، بله، بلند نمودن آن به مقدارى كه هنگام خوردن و آشامیدن با غذا یا آب برخورد كند، مكروه است. س 1416: تراشیدن ریش با تیغ یا ماشین ریش تراشى براى هنرمندى كه كارش آن را اقتضا مى‏كند، چه حكمى دارد؟ اگر عنوان تراشیدن ریش بر آن صدق كند بنابر احتیاط حرام است، ولى اگر كار هنرى او نیاز ضرورى جامعه اسلامى محسوب شود، مبادرت به تراشیدن ریش به مقدار آن ضرورت، اشكال ندارد. س 1417: من به اعتبار اینكه مسئول روابط عمومى یكى از شركتهاى تابع جمهورى اسلامى هستم، مجبور به خرید و ارائه لوازم اصلاح به مهمانها براى تراشیدن ریششان مى‏باشم، تكلیف من چیست؟ بنابر احتیاط خرید و ارائه لوازم ریش تراشى به دیگران جایز نیست مگر در مقام ضرورت. س 1418: در صورتى كه گذاشتن ریش مستلزم اهانت باشد، تراشیدن آن چه حكمى دارد؟ گذاشتن ریش براى مسلمانى كه به دینش اهمیّت مى‏دهد باعث سرشكستگى نیست و بنابر احتیاط، تراشیدن آن جایز نیست مگر در صورتى كه گذاشتن ریش باعث ضرر یا حرج شود. س 1419: آیا تراشیدن ریش در صورتى كه گذاشتن آن مانع رسیدن به اهداف مشروع انسان شود جایز است؟ بر مكلّفین واجب است حكم خداوند را امتثال كنند مگر در مواردى كه حرج یا ضرر قابل ملاحظه‏اى وجود داشته باشد. س 1420: آیا خرید و فروش و تولید خمیر اصلاح كه كاربرد اصلى آن براى اصلاح ریش است ولى گاهى براى اصلاح غیر از آن هم بكار مى رود، جایز است؟ اگر خمیر مذكور غیر از اصلاح ریش منافع حلال دیگرى دارد، تولید و فروش آن بدین منظور اشكال ندارد. س 1421: آیا منظور از حرمت تراشیدن ریش آن است كه موهاى صورت بطور كامل روئیده باشند و سپس تراشیده شوند یا اینكه شامل موردى كه مقدارى از موهاى صورت درآمده باشند هم مى‏شود؟ بطور كلى تراشیدن آن مقدار از موى صورت كه بر آن عنوان تراشیدن ریش صدق مى‏كند بنابر احتیاط حرام است ولى تراشیدن مقدارى از آن كه عنوان مزبور بر آن صدق نمى‏كند اشكال ندارد. س 1422: آیا اجرتى كه آرایشگر بابت تراشیدن ریش مى گیرد، حرام است؟ و بر فرض حرمت، اگر با مال حلال مخلوط شود، آیا واجب است هنگام تخمیس آن، خمس آن را دوبار بپردازد یاخیر؟ بنابر احتیاط، گرفتن اجرت در برابر تراشیدن ریش، حرام است و امّا در مورد مال مخلوط به حرام، اگر مقدار حرام و مالك آن را بشناسد واجب است آن را به او برگرداند و یارضایت وى را جلب كند و اگر مالك آن را هر چند درتعداد محصورى نشناسد، واجب است آن را به فقیران صدقه بدهد و اگر مقدار مال حرام را نداند ولى مالك آن را بشناسد واجب است بنحوى رضایت او را بدست آو
دوشنبه 19/5/1388 - 14:51
آموزش و تحقيقات

برای دفع کردن شیطان از وجودتان و دور ماندن از وسوسه های او نیز اذکار زیادی توصیه شده است از جمله خواندن سوره ناس و یا بسم الله گفتن اما این ذکر نیز کوتاه و مفید است:

۴ مرتبه آیه إن الله عزیز ذوالنتقام را بخوانید تا از شیطان دور بمانید.

همچنین خواندن سوره انشراح ۲۱ مرتبه برای زیاد شدن نور چشم مفید است

 
سه شنبه 13/5/1388 - 23:2
دعا و زیارت
 
پرتوی از نور (7) » سیماى حضرت ذوالكفل
 وَإِسْمَاعِیلَ وَإِدْرِیسَ وَذَا الْكِفْلِ كُلٌّ مِّنَ الصَّابِرِینَ * وَ أَدْخَلْنَاهُمْ فِى رَحْمَتِنَآ إِنَّهُم مِّنَ الصَّالِحِینَ (انبیاء، 85 - 86)
 و اسماعیل و ادریس و ذى الكفل (را یاد كن كه) همه از شكیبایان بودند. و ما آنانرا در رحمت خویش وارد ساختیم. بدرستى كه آنان از شایستگان بودند.
 ذوالكفل‏علیه السلام یكى از پیامبران الهى است كه بعد از حضرت سلیمان و قبل از حضرت عیسى زندگى مى‏كرده است.(239) چنانكه مشهور است قبر او در مسیر كربلا به نجف قرار دارد.
در تفسیر تبیان مى‏خوانیم: چون این پیامبر الهى با خود عهد كرده بود كه روزها را روزه بگیرد و شب‏ها را به عبادت بپردازد و تنها از روى حقّ قضاوت نماید و جز براى رضاى خداوند خشمگین نشود و تا آخر به آنچه متكفّل شده و تعهّد كرده بود وفادار ماند، او را «ذوالكفل» یعنى «داراى تعهّد» نامیدند.
بعضى نیز همچون فخررازى معتقدند كه «ذوالكفل» لقب حضرت الیاسِ پیامبر كه مشهور به این نام و از صالحان بوده است. ولى ما با عنایت به روایتى كه در تفسیر مجمع‏البیان از عبدالعظیم حسنى از امام جوادعلیه السلام نقل شده كه خدا براى هدایت انسان‏ها یكصد و بیست و چهار هزار پیامبر مبعوث فرمود كه از این میان، سیصد و سیزده نفر آنان مرسل هستند و ذو الكفل یكى از آن مرسلین است، ذى‏الكفل را نه لقب حضرت الیاس، بلكه یكى از انبیا و مرسلین مى‏دانیم
 
يکشنبه 11/5/1388 - 21:35
دعا و زیارت

دعانویسى و استخاره‏

س 1432: آیا پرداخت و دریافت پول در قبال نوشتن دعا جایز است؟دریافت یا پرداخت مبلغى به عنوان اجرت نوشتن دعاهاى وارده اشكال ندارد.س 1433: دعاهایى كه نویسندگان آنها ادعا مى‏كنند كه در كتابهاى قدیمى دعا نقل شده‏اند، چه حكمى دارند؟ و آیا این ادعیه از نظر شرعى معتبر هستند؟ مراجعه به آنها چه حكمى دارد؟اگر دعاها از ائمه اطهار «علیهم السلام» نقل و روایت شده باشند و یا مضامین آنها حق باشد،تبرّك جستن به آنها اشكال ندارد. همانگونه كه تبرّك جستن به دعاهاى مشكوك به این امید كه از معصوم «علیه السلام» باشند، اشكال ندارد.س 1434: آیا عمل به استخاره واجب است؟الزام شرعى در عمل به استخاره وجود ندارد ولى بهتر است بر خلاف آن عمل نشود.س 1435: بنابر آنچه گفته مى‏شود كه در كارهاى خیر نیازى به استخاره نیست. آیا در مورد كیفیت انجام آنها و یا در مورد مشكلات پیش بینى نشده‏اى كه در خلال انجام آنها ممكن است پیش بیاید، استخاره جایز است؟ و آیا استخاره راهى براى شناخت غیب محسوب مى‏شود یا اینكه فقط خدا از آن آگاه است؟استخاره براى رفع حیرت و تردید در انجام كارهاى مباح است ، اعم از اینكه تردید در اصل عمل باشد یا در چگونگى انجام آن .بنابر این در كارهاى خیر كه در آنها حیرت وجود ندارد، استخاره لازم نیست و همچنین استخاره براى آگاهى از آینده شخص یا عمل نمى‏باشد.س 1436: آیا در مواردى مثل تقاضاى طلاق یا عدم آن استخاره با قرآن صحیح است؟ و در صورتى كه شخصى استخاره كند ولى طبق آن عمل نكند، حكم چیست؟جواز استخاره با قرآن یا تسبیح اختصاص به مورد خاصى ندارد، بلكه در هر امر مباحى كه شخص راجع به آن تردید و حیرت داشته باشد بطورى كه قادر بر اتخاذ تصمیم نباشد، مى‏توان استخاره گرفت و از نظر شرعى عمل به استخاره واجب نیست هر چند بهتر است انسان با آن مخالفت نكند.س 1437: آیا استخاره با تسبیح یا قرآن درمسائل سرنوشت ساز مانند ازدواج جایز است؟شایسته است انسان در امورى كه مى‏خواهد راجع به آنها تصمیم بگیرد، ابتدا تأمل و دقت كند و یا با افراد با تجربه و مورد اطمینان مشورت نماید و در صورتى كه با این كارها تحیّر او برطرف نشد، مى‏تواند استخاره كند.س 1438: آیا چند بار استخاره براى یك كار صحیح است؟چون استخاره براى رفع حیرت است، بنابر این بعد از برطرف شدن حیرت با استخاره اول ، تكرار آن معنى ندارد مگر آنكه موضوع تغییر كند.س 1439: گاهى مشاهده مى‏شود نوشته‏هایى كه متضمّن معجزات امام رضا «علیه‏السلام» هستند با قرار دادن آنها بین صفحه‏هاى كتابهاى زیارت كه در زیارتگاهها و مساجد وجود دارند، در بین مردم توزیع مى‏شوند و ناشر آنها هم در زیر آنها نوشته است كه هر كس آن معجزه ها را بخواند واجب است آنها را به تعداد خاص بنویسد و در بین مردم توزیع كند تا به حاجت خود برسد، آیا این مطلب صحیح است؟ و آیا بر كسى كه آنها را مى‏خواند، واجب است كه به درخواست ناشر عمل نماید؟از نظر شرعى دلیلى بر اعتبار این امور وجود ندارد و كسى هم كه آنها را مى‏خواند ملزم به عمل به درخواست ناشر مبنى بر نوشتن آنها نیست. 
يکشنبه 11/5/1388 - 21:32
دعا و زیارت

در شب جمعه دو رکعت نماز بخوانید و ۸۰۰ مرتبه این ذکر را بگویید

سلامٌ قولاْ من رب الرحیم   آنگاه در سجده طلب حاجت کنید که این ذکر مجرب است.

ذکر دیگر: سوره والضحی را ۴۰ مرتبه بخوانید و در این میان حاجت خود را بخواهید که بسیار سریع إنشاء الله روا خواهد شد

 
يکشنبه 11/5/1388 - 21:31
دعا و زیارت
این مطلب را قبلا هم گفته بودم اما به دلیل نیاز به آن دوباره می گویم که برای پیدا کردن اشیاء گمشده، می توان آیه إنا لله و إنا إلیه راجعون را مرتب خواند تا آن را أنشاء الله پیدا کرد
يکشنبه 11/5/1388 - 21:26
دعا و زیارت
برای طلب فرزند و بچه دار شدن ایات( سوره ی مریم از اول تا ایه ی 6) را نوسته و در كمر زن ببندید.به جهت زیادی رزق در هر روز بخوانید ایه ی مباركه‌‌‌‌(و من یتق الله)تا( اخر سوره ی طلاق) را 3 مرتبه بعد از نمازهای واجب با 3 مرتبه صلوات در اول ان و 3 مرتبه صلوات در اخر ان./انشاءالله/ایه جهت خیر و بركت پیدا كردن مغازه و منزل (ایه ی59 سوره ی انعام) را بر صفحه ای از قلع نوشته و در دكان یا منزل خود اویز كنید.خواص هفت ایه ی پر فظیلت امام علی(ع)فرمودند:رسول اكرم(ص)روزی فرمودند: یا علی می خواهی چیزی به تو بیاموزم تا اگر خلق هفت اسمان و زمین جمع گردند نتوانند به تو اسیب وبدی رسانند و هیچ كس بر تو ظفر نیابد.گفتم:بلی.فرمودند:هفت ایه در قران است ان ها را این گونه بر خود بخوان و بدم،اول از پیش رو،دوم از پشت سر،سوم بالای سر،چهارم به سوی پایین،پنجم به طرف راست،ششم به طرف چپ و هفتم بر تمام اعضا.یا علی!هر كس این هفت ایه را بخواند یا با خود دارد حق تعالی هفتادهزار بدی را از نامه ی عمل او دور كند و هفتادهزار حسنه در نامه ی عمل او بنویسد و هفتادهزار قصر در بهشت برایش بنانماید و هفتادهزار حور و قصور و غلمان به او كرامت فرماید و هفتادهزار حله از حریر و دیبای بهشتی به او بپوشاند چنان كه صفت ان ها را حق داند و دیگری نداند.یا علی!هر كس این هفت ایه را بخواند و با خود دارد خداوند در روز قیامت دارنده ی او را به حرمت این هفت ایه ببخشد اگر چه مستجوب كیفر باشد.و باز فرمودند:یا علی!هر كه ان ها را بخواند و به خود بدمد اگر نزد امراء و حكام رود البته عزیز و مكرم باشد اگر چه بر او خشم گرفته باشد،نرم گرداند.و ان هفت ایه این ها هستند:(سوره توبه،ایه51)(سوره انعام،ایه17)(سوره هود،ایه56)(سوره هود،ایه6)(سوره عنكبوت،ایه60)(سوره فاطر،ایه2)(سوره الزمر،ایه38)چهار ایه جهت نصرت و هیبت پیدا كردن هر كس همراه داشته باشد این چهار ایه را نصرت یابد در نزد حاكمان و با هیبت باشد.این چهار ایه این ها هستند:(سوره بقره،ایه246)(سوره ال عمران،ایه181)(سوره نساء،ایه77)(سوره مائده،ایه27)ایه برای این كه دچار فراموشی نشوید (سوره بقره،ایه286)ایه جهت فرزند پسر ایه الكرسی را بخوانید و بر انار شیرین بدمید و پیش از چهار ماهگی به حامله بدهید.ایه جهت نجات از سختی ها ایه الكرسی را 12 مرتبه بخوانید.ایه جهت محفوظ ماندن خانه از دزد رسول خدا(ص)فرمودند:كسی كه(ایه10سوره ال عمران) را نوشته و در قفلی كه بر در خانه زده است بیاویزد ان خانه از دزد و غرق و از خرابی و از غیر این ها محفوظ خواهد ماند.ایه جهت عزیز و محترم شدن ایه الكرسی را بنویسید و بر بازوی خود ببندید،به هر جا روید عزیز و محترم هستید.ایه جهت برامدن هر حاجت اگر 3 بار ایه الكرسی را بر اب بخوانید و روی خود را با ان بشویید و دو ركعت نماز بگذارید و در ركعت اول 1 مرتبه حمد و در ركعت دوم 1 مرتبه ایه الكرسی را بخوانید،هر مرادی كه داشته باشید براورده میشود./انشاءالله/ایه جهت برامدن حوائج و پیروزی هر كس در روز چهارشنبه(ایه22سوره حشر)را70بار بخواند،بر اهالی علم و قلم فائق اید و فتوحات از برای او دست دهد و حوائج او براورده شود و غنی و مكرم گردد./انشاءالله/ایه جهت بستن زبان دشمن (سوره یس،ایه65)را بخوانید و بر او بدمید.ایه جهت اشتی نمودن جهت اشتی كردن(ایه115سوره انعام)را 3مرتبه بخوانید و بر روی ان كس بدمید،ابته اشتی كند و عذرخواهی مجرب است.ایاتی جهت فروش متاع هرگاه متاعی به فروش نرود ایات زیر را بر روی كاغذ نوشته و در ان نهد،از غیب مشتری می رسد./انشاءالله/ایه جهت دفع حمله سگ حضرت رضا(ع)فرمودند:چون سگ بر تو حمله كرد فریا كرد،(ایه33سوره الرحمن) را بخوان.ایه جهت ایمن شدن از همه افات و امراض (ایات1تا4سوره انعام)را هر صبح و شب7 بار بخوانید و هر نوبت دست بر بدن بمالید،از جمیع افات و امراض ایمن گردید.ایه برای دفع كرم و ملخ از باغات ایه الكرسی را نوشته و بر چهار گوشه ی باغ فرو ببرید.مفید است.ایه ای كه اگر همراهتان باشد از دردها صحت می یابید هر كس(ایه محمد رسول الله را تا اخر انا فتحنا)در شب چهار دهم ماه مبارك رمضان بر پارچه سفیدی نوشته و ان را خوشبو نمایید و هر كس ان را با خود دارد از هر درد و مرضی صحت یابد.ایه برای صحت (ایه28سوره الاسراء) را بخوانید.ایه برای شفا یافتن بیمار (ایات 131تا132سوره طه)را بنویسید و بر بیمار اویزان كنید.ایه به جهت دفع درد ساق پا حضرت صادق(ع)فرمودند:این ابیه را 7مرتبه بر ان موضع بخوانید:(سوره كهف،ایه26)ایه به جهت بر طرف شدن درد پاامام حسین(ع)فرمودند:دست بر ان موضع گذاشته و(ایه67سوره الزمر) را بخوانید.  ?خواص اسماءالحسنه 1385/12/27 اگر می خواهید حاجتتان روا شود گویند هر كه 21مرتبه(یا ذالجلال و الاكرام)را بگوید و حاجت بخواهد روا شود./انشاءالله/جهت توانگر شدن گویند در نصف شب دوشنبه به صحن مسجد یا فضای گشاده زیر اسمان رفته و دست و رو به طرف اسمان كند و100مرتبه بگوید(یا وهاب)البته توانگری یابد.جهت هر مرضی سخت در جواهرالقران از امام رضا(ع) منقول است هر كه را مرضی سخت باشد هر روز 1001مرتبه بگوید(یا واجد)از ان مرض خلاص گردد.به جهت دفع دشمن گویند به جهت دفع دشمن از روز پنجشنبه یا یك هفته هر روز 146مرتبه بگویید(حسبی الله)البته دفع گردد.به جهت نجات از سختی ها به جهت خلاص شدن از شدائد خواندن(یا رئوف یا رحیم)از جمله مجربات است.به جهت اشتی دادن بین زن و شوهر به جهت ناسازگاری بین زن و شوهر 1001مرتبه اسم مبارك(یا ودود)را بخوانید اختلاف رفع خواهد شد./اشاءالله/به جهت زیاد شدن محصول در خاصیت اسم(حلیم)گفته اند كه در وقت اب دادن به درخت و كشت،این اسم را بر كاغذی نوشته و با اب بشویید.ان اب بر هر زمینی كه رسد محصول ان زیاد شود و از افات سالم ماند./انشاءالله/به جهت فراخی روزی هر كس در هر گوشه از خانه خود 100مرتبه(یل رزاق)را گوید روزی اهل ان خانه وسعت یابد.قبل از هر دعا بگویید رسول خدا(ص)فرمودند:برای خدا هشت اسم است كه در ساق عرش و قلب خورشید و در بهشت و درخت طوبی نوشته شده است و هر كس این اسم ها را قبل از دعا بگوید دعایش مستجاب گردد.(یا فرد)(یا دائم)(یا حی)(یا وتر)(یا احد)(یا قوی)(یا قدیم)(یا قادر)به جهت صفای قلب بعد از نماز صبح به جهت صفای قلب كلمه(یا نور)را267مرتبه بگویید.به جهت هر مشكلی كه دارید از حضرت علی (ع) منقول است:هر گاه مشكلی برای من پیش امد این كلمات را بر3پاره كاغذ می نوشتم و در اب روان می انداختم.ان مشكل حل میشد.این كلمات این ها هستند:(هو الحافظ و الكافی وحد).اگر می خواهید از دشمن به شما صدمه نرسد در مقابل خصم 21مرتبه بخوانید(الجبار)از خصم به شما صدمه ای نرسد.جهت محفوظ ماندن اهل خانه از گناه گوین اگر كسی اسم(الرقیب)را بر در سرائی بنویسد اهل ان سرا از معاصی محفوظ مانند./انشاءالله/به جهت زیادی نعمت بعد از نماز صبح به جهت زیادی نعمت كلمه(یا منعم) را211مرتبه بگویید.هر كسی بخواهد مظلومی را از ظالمی برهاند از حضرت رضا(ع)منقول است:هر كه بخواهد مظلومی را از دست ظالمی برهاند در برابر او بایتد و10مرتبه بگوید(یا رئوف) ان ظالم شفاعت او را قبول كند.به جهت بر امدن هر حاجت هر كه تا 3شب یك در میان یعنی از 6شب،3شب خوانذه شود در ثلث اخر شب با حضور قلب دست بردارد و هر شب1424مرتبه بگوید(یا باسط)حاجتش روا شود،خصوصا به جهت معیشت و گویند بسیار مجرب است.قدرت ذكر(یاالله) حضرت علی (ع)فرمودند:كسی كه بخواند 100ایه از قران را از هر جای ان و بعد از ان 7مرتبه بگوید(یا الله)پس اگر نفرین كند بر سنگی هر اینه ان سنگ را از جای خود جدا مینماید.به جهت پیدا كردن نیرو هر كه این دو اسم الهی را بنویسد و با خود دارد و بر خواندنش مداومت نماید قوت و نیروی او زیاد شود و اگر بنویسد و بر ران خود ببندد از پیاده رفتن وا نماند.(یا قوی و یا قائم)اگر می خواهید نفستان،مطیع شما گردد امام رضا(ع) فرمودند:هر كه را نفس اماره باشد باید كه وقت خواب دست بر سینه نهد و100مرتبه بگوید(یا ممیت)تا خوابش ببرد حق تعالی نفس او را مطیع او گرداند. برای حج رفتنحضرت صادق(ع)فرمودند:هر كه1000مرتبه در یك مجلس(ماشاءالله)بگوید در همان سال به او حج روزی گردد،اگر در همان سال نشد تاخیر كند خدا در اجل او تا روزی كند حج را بر او.  
يکشنبه 11/5/1388 - 21:25
دانستنی های علمی
آشنایی با رشته مکانیک خودرو 1- تعریف و معرفی رشتهآشنایی و کسب مهارت در زمینه ی عیب یابی انواع موتورهای احتراقی،تعمیر و تنظیم دستگاههای سوخت رسانی موتورهای بنزینی و گازوئیلی،تعمیرات سیستمهای مختلف ترمز،سیستمهای هدایت و فرمان،سیستمهای فنربندی و جلو بندی،سرویس و نگه داری مدارات الکتریکی و تولید جرقه،سیستمهای انتقال قدرت و شاسی و بدنه خودروها. 2- معرفی مشاغل مرتبط1-تعمیرات اساسی موتور و سیستم انتقال قدرت خودروهای بنزینی2-تعمیر دستگاههای الکتریکی خودروها3-تنظیم موتور(Tune up)4-تعمیرات سیستم سوخت رسانی گازسوز5-تعمیرات تعلیق و سیستم فرمان(جلو بندی)6-تعمیرات سیستم کولر خودرو7-تعمیرات گیربکسهای اتوماتیک8-تعمیرات موتور سیکلت9-تعمیرات اساسی موتورهای دیزلی10-تعمیرات دستگاههای سوخت رسانی موتورهای دیزلی11-تعمیرات سیستم تعلیق و فرمان خودروهای سنگین و نیمه سنگین12-تعمیرات سیستم انتقال قدرت خودروهای سنگین و نیمه سنگین13-تعمیرات سیستم ترمز خودروهای سنگین و نیمه سنگین14-تعمیرات فرمانهای پر قدرت15-تراشکاری قطعات اتومبیل16-تعمیرات کمک فنر خودرو17-آهنگری و تعمیرات اگزوز خودروها18-پنچر گیری،بالانس چرخ و سرویس خودرو19-تعمیرات رادیاتور و خنک کن و گرم کن خودرو20-لنت کوبی21-اشتغال در شرکتهای تولیدی خودرو و یا واحدهای تولید قطعات خودرو که بیش از صد ها مورد میباشد. 3- کار آفرینی با توجه به معرفی مشاغل مرتبط با این رشته که بیش از بیست شغل تعمیراتی و صدها شغل تولیدی میباشد فارغ التحصیلان میتوانند بر حسب علاقه و توانمندی خود در شغلهای تولیدی استخدام و به اشتغال بپردازند.   4- ارتباط رشته با سایر حوزه های علمیخودروهای تولید شده در عصر حاضر پیشرفتهای شگرفی در همه ی زمینه ها پیدا کرده است.امروز رشته مکانیک خودرو با رشته برق و الکترونیک پیوندی گسترده یافته و اکثرسیستمهایً خودروها الکترونیکی شده اند.سیستمهایی نظیر سیستم سوخت رسانی انژکتوری،سیستم جرقه زنی الکترونیکی،سیستم ترمز ضد بلوکه(ABS)،سیستم الکترونیکی کنترل پایداری خودرو(ESP) و ... نمونه هایی از موارد متعدد میباشد و نیز این رشته با علوم پنوماتیک و هیدرولیک نیز در ارتباط بوده و از علوم فوق در سیستمهای ترمز و فرمانهای پر قدرت استفاده شده است. 5- ارتباط با صنعتاز آنجایی که یک خودرو از اجزا و قطعات متعدد تشکیل شده است هر کدام از آن قطعات با یکی از صنایع روز در ارتباط است.در کل صنعت خودرو با صنایعی چون:ریخته گری،مدلسازی،تراشکاری،جوشکاری،پرسکاری،لاستیک سازی،رنگسازی و ... در ارتباط میباشد. 6- ادامه تحصیلفارغ التحصیلان رشته مکانیک خودرو پس از پایان دوره هنرستان از طریق شرکت در آزمون کنکور نا پیوسته فنی و حرفه ای در آموزشکده های سراسری فنی و حرفه ای،دانشگاه آزاد اسلامی،دانشگاه جامع علمی کاربردی در سطح کاردانی همان رشته به ادامه تحصیل پرداخته و پس از فارغ التحصیل شدن در این دوره ها در دوره های کارشناسی ناپیوسته ی آن مراکز ادامه تحصیل دهند. 7- منابع کسب اطلاعات درباره ی این رشتهجهت کسب اطلاعات در مورد رشته مکانیک خودرو علاقه مندان میتوانند به کتب عمومی و تخصصی که درباره ی انواع سیستمهای خودروها تالیف شده است مراجعه نموده و یا به مجلات تخصصی نظیر مجله ماشین – پیام ایران خودرو – ایران اتومبیل و یا به سایتهای اینترنتی شرکتهای خودروساز سراسر دنیا که در ادامه آمده است مراجعه نمایند. 8- آینده نگری درباره شغل و شرایط بازار کارتولید نزدیک به یک میلیون خودرو در سال در داخل کشور و ارتباط مستقیم این صنعت با بیش از 100 شغل تولیدی و 20 شغل تعمیراتی بیانگر اهمیت و جایگاه این صنعت میباشد لذا به نظر میرسد امکان اشتغال در شاخه های مختلف این رشته برای افرادی که دارای تحصیلات علمی و تخصصی باشند در حد بالایی وجود دارد.   9- شرایط محیط کار و محل احتمالی استخدامفارغ التحصیلان این رشته در محیطهایی میتوانند مشغول به کار شوند که یا به تولید انواع مختلف خودرو می پردازند نظیر شرکتهای خودرو سازی ایران خودرو و سایپا و... و یا در شرکتهایی که قطعات و لوازم یدکی انواع خودروها را تولید می کنند که تعداد آنها شاید بیشترازصدها  مورد باشد ویا در تعمیرگاههای نمایندگیهای مجاز شرکتهای خودرو ساز و یا به صورت شخصی کار آفرینی نموده و خود اقدام به دایر کردن تعمیر گاههای مربوطه نمایند.  
يکشنبه 11/5/1388 - 21:24
دانستنی های علمی
شرح مختصر زندگانی مولف شهید استاد شهید آیت الله مطهری در 13 بهمن 1298 هجری شمسی در فریمان  واقع در 75 کیلومتری شهر مقدس مشهد در یک خانواده اصیل روحانی چشم به جهان می گشاید. پس از طی دوران طفولیت به مکتبخانه رفته و به فراگیری دروس ابتدایی می پردازد. در سن دوازده سالگی به حوزه علمیه مشهد عزیمت نموده و به تحصیل مقدمات علوم اسلامی اشتغال می ورزد. در سال 1316 علیرغم مبارزه شدید رضاخان با روحانیت و علیرغم مخالفت دوستان و نزدیکان، برای تکمیل تحصیلات خود عازم حوزه علمیه قم می شود در حالی که به تازگی موسس گرانقدر آن آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی دیده از جهان فروبسته و ریاست حوزه را سه تن از مدرسان بزرگ آن آیات عظام سید محمد حجت، سید صدرالدین صدر و سید محمد تقی خوانساری به عهد گرفته اند. در دوره اقامت پانزده ساله خود در قم از محضر مرحوم آیت الله العظمی بروجردی (در فقه و اصول) و حضرت امام خمینی ( به مدت 12 سال در فلسفه ملاصدرا و عرفان و اخلاق و اصول) و مرحوم علامه سید محمد حسین طباطبائی (در فلسفه : الهیات شفای بوعلی و دروس دیگر) بهره می گیرد. قبل از هجرت آیت الله العظمی بروجردی به قم نیز استاد شهید گاهی به بروجرد می رفته و از محضر ایشان استفاده می کرده است. مولف شهید مدتی نیز از محضر مرحوم آیت الله حاج میرزا علی آقا شیرازی در اخلاق و عرفان بهره های معنوی فراوان برده است. از اساتید دیگر استاد مطهری می توان از مرحوم آیت الله سید محمد حجت ( در اصول) و مرحوم آیت الله سید محمد محقق داماد (در فقه) نام برد. وی در مدت اقامت خود در قم علاوه بر تحصیل علم، در امور اجتماعی و سیاسی نیز مشارکت داشته و از جمله با فدائیان اسلام در ارتباط بوده است. در سال 1331 در حالی که از مدرسین معروف و از امیدهای آینده حوزه به شمار می رود به تهران مهاجرت می کند. در تهران به تدریس در مدرسه مروی و تألیف و سخنرانیهای تحقیقی می پردازد. در سال 1334 اولین جلسه تفسیر انجمن اسلامی دانشجویان توسط استاد مطهری تشکیل می گردد. در همان سال تدریس خود در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران را آغاز می کند. در سالهای 1337 و 1338 که انجمن اسلامی پزشکان تشکیل می شود .استاد مطهری از سخنرانان اصلی این انجمن است و در طول سالهای 1340 تا 1350 سخنران منحصر به فرد این انجمن می باشد که بحثهای مهمی از ایشان به یادگار مانده است. کنار امام بوده است به طوری که می توان سازماندهی قیام پانزده خرداد در تهران و هماهنگی آن با رهبری امام را مرهون تلاشهای او و یارانش دانست. در ساعت 1 بعد از نیمه شب روز چهارشنبه پانزده خرداد 1342 به دنبال یک سخنرانی مهیج علیه شخص شاه به وسیله پلیس دستگیر شده و به زندان موقت شهربانی منتقل می شود و به همراه تعدادی از روحانیون تهران زندانی می گردد. پس از 43 روز به دنبال مهاجرت علمای شهرستانها به تهران و فشار مردم، به همراه سایر روحانیون از زندان آزاد می شود.پس از تشکیل هیئتهای موتلفه اسلامی، استاد مطهری از سوی امام خمینی همراه چند تن دیگر از شخصیتهای روحانی عهده دار رهبری این هیئتها می گردد. پس از ترور حسنعلی منصور نخست وزیر وقت توسط شهید محمد بخارایی کادر رهبری هیئتهای موتلفه شناسایی و دستگیر می شود ولی از آنجا که قاضی یی که پرونده این گروه تحت نظر او بود مدتی در قم نزد استاد تحصیل کرده بود به ایشان پیغام می فرستد که حق استادی را به جا آوردم و بدین ترتیب استاد شهید از مهلکه جان سالم بدر می برد. سنگینتر می شود. در این زمان وی به تألیف کتاب در موضوعات مورد نیاز جامعه و ایراد سخنرانی در دانشگاهها، انجمن اسلامی کردن محتوای نهضت اسلامی پزشکان، مسجد هدایت، مسجد جامع نارمک و غیره ادامه می دهد. به طور کلی استاد شهید که به یک نهضت اسلامی معتقد بود نه به هر نهضتی، برای اسلامی کردن محتوای نهضت تلاشهای ایدئولوژیک بسیاری نمود و با اقدام به تأسیس حسینیه ارشاد نمود و با کجرویها و انحرافات مبارزه سرسختانه کرد. در سال 1346 به کمک چند تن از دوستان اقدام به تأسیس حسینیه ارشاد نمود به طوری که می توان او را بنیانگذار آن موسسه دانست. ولی پس از مدتی به علت تکروی و کارهای خودسرانه و بدون مشورت یکی از اعضای هیئت مدیره و ممانعت او از اجرای طرحهای استاد و از جمله ایجاد یک شورای روحانی که کارهای علمی و تبلیغی حسینیه زیر نظر آن شورا باشد سرانجام در سال 1349 علیرغم زحمات زیادی که برای آن موسسه کشیده بود و علیرغم امید زیادی که به آینده آن بسته بود در حالی که در آن چند سال خون دل زیادی خورده بود از عضویت هیئت مدیره آن موسسه استعفا داد و آن را ترک گفت.در سال 1348 به خاطر صدور اعلامیه ای با امضای ایشان و حضرت علامه طباطبایی و آِیت الله حاج سید ابوالفضل مجتهد زنجانی مبنی بر جمع اعانه برای کمک به آوارگان فلسطینی و اعلام آن طی یک سخنرانی در حسینیه ارشاد دستگیر شد و مدت کوتاهی در زندان تک سلولی به سربرد. از سال 1349 تا 1351 برنامه های تبلیغی مسجدالجواد را زیر نظر داشت و غالباً خود سخنران اصلی بود تا اینکه آن مسجد و به دنبال آن حسینیه ارشاد تعطیل گردید و بار دیگر استاد مطهری دستگیر و مدتی در بازداشت قرار گرفت. پس از آن استاد شهید سخنرانیهای خود را در مسجد جاوید و مسجد ارک و غیره ایراد می کرد. بعد از مدتی مسجد جاوید نیز تعطیل گردید. در حدود سال 1353 ممنوع المنبر گردید و این ممنوعیت تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت.اما مهمترین خدمات استاد مطهری در طول حیات پر برکتش ارائه ایدئولوژی اصیل اسلامی از طریق درس و سخنرانی و تألیف کتاب است. این امر خصوصاً در سالهای 1351 تا 1357 به خاطر افزایش تبلیغات گروههای چپ و پدید آمدن گروههای مسلمان چپ زده و ظهور پدیده التقاط به اوج خود می رسد. گذشته از حضرت امام، استاد مطهری اولین شخصیتی است که به خطر سران سازمان موسوم به « مجاهدین خلق ایران » پی می برد و دیگران را از همکاری با این سازمان باز می دارد و حتی تغییر ایدئولوژی آنها را پیش بینی می نماید. در این سالها استاد شهید به توصیه حضرت امام مبنی بر تدریس در حوزه علمی قم هفته ای دو روز به قم عزیمت نموده و درسهای مهمی در آن حوزه القا می نماید و همزمان در تهران نیز درسهایی در منزل و غیره تدریس می کند. در سال 1355 به دنبال یک درگیری با یک استاد کمونیست دانشکده الهیات! زودتر از موعد مقرر بازنشسته می شود. همچنین در این سالها استاد شهید با همکاری تنی چند از شخصیتهای روحانی، «جامعه روحانیت مبارز تهران » را بنیان می گذارد بدان امید که روحانیت شهرستانها نیز به تدریج چنین سازمانی پیدا کند. گرچه ارتباط استاد مطهری با امام خمینی پس از تبعید ایشان از ایران به وسیله نامه و غیره استمرار داشته است ولی در سال 1355 موفق گردید مسافرتی به نجف اشرف نموده و ضمن دیدار با امام خمینی درباره مسائل مهم نهضت و حوزه های علمیه با ایشان مشورت نماید. پس از شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی و آغاز دوره جدید نهضت اسلامی، استاد مطهری به طور تمام وقت درخدمت نهضت قرار می گیرد و در تمام مراحل آن نقشی اساسی ایفا می نماید. در دوران اقامت حضرت امام در پاریس، سفری به آن دیار نموده و در مورد مسائل مهم انقلاب با ایشان گفتگو می کند و در همین سفر امام خمینی ایشان را مسؤول تشکیل شورای انقلاب اسلامی می نماید. هنگام بازگشت امام خمینی به ایران مسؤولیت کمیته استقبال از امام را شخصاً به عهده می گیرد و تا پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن همواره در کنار رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی و مشاوری دلسوز و مورد اعتماد برای ایشان بود تا اینکه در ساعت بیست و دو و بیست دقیقه سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه سال 1358 در تاریکی شب در حالی که از یکی از جلسات فکری سیاسی بیرون آمده بود یا گلوله گروه نادان و جنایتکار فرقان که به مغزش اصابت نمود به شهادت می رسد و امام و امت اسلام در حالی که امیدها به آن بزرگمرد بسته بودند در ماتمی عظیم فرو می روند. 
يکشنبه 11/5/1388 - 21:16
سياست
زندگی نامه میر حسین موسویمهندس میر حسین موسوی خامنه ای پنجمین نخست وزیر جمهوری اسلامی است. او پس از محمد رضا مهدوی کنی که در پی شهادت رجایی و باهنر به سمت نخست وزیری توسط امام (ره) منصوب شده بود، به نخست وزیری انتخاب گردید و در دوران جنگ نخست وزیر ایران بود. او متولد 1320 در خامنه است و در سال 1348 از دانشگاه ملی آن زمان شهید بهشتی کنونی در رشته معماری کارشناسی ارشد دریافت داشته است و از سال 1358 تا کنون عضو شورای انقلاب فرهنگی است. مهندس میر حسین موسوی در طول سال‌های حضور خود در عرصه سیاست به عنوان نخست‌وزیر، وزیر امور خارجه،‌ عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی ایران، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و... به فعالیت پرداخت اما از سال ۱۳۷۷ با بر عهده گرفتن ریاست فرهنگستان هنر به فعالیت در این حوزه مشغول شد.کارهای هنری او بخصوص در زمینه نقاش دارای کارهای برجسته ای است هر چند که نماد شهدای هفتم تیر را نیز او طراحی کرده است، به همین مناسبت ریاست فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی را نیز بر عهده دارد. همسر او زهرا رهنورد ریاست دانشگاه الزهرا را به عهده داشت او دانش آموخته علوم سیاسی است با این همه او نیز در عالم هنر دستی دارد تندیس "نرگس عاشقان" ساخته اوست که در میدان مادر (محسنی) در تهران نصب است. مهندس موسوی در زمان ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه‌ای ،  به نخست وزیری رسید. او همچنین عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی و مدیر مسوول ارگان این حزب بوده است. با نزدیک شدن به انتخابات دوم خرداد ،  اصلاح طلبان امروزی به فکر حضور بزرگ در انتخابات افتادند. به همین دلیل بلافاصله سران جناح چپ به سراغ میر حسین موسوی رفتند.رایزنی‌های ایشان با کارشناسان سیاسی ادامه داشت و امیدواری نزد جناح مذکور به بالاترین حد خود رسیده بود (که حتی روزنامهٔ سلام ،  موسوی را نامزد جناح چپ معرفی کرد) ،  که ناگهان در پاییـز ۷۵موسوی با انتشار بیانیه‌ای انصراف خود را از نامزدی انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد،  که در این ارتباط نقل می‌شود که وی چند روز قبل ازانتشار آن بیانیه ،  با دوستان صمیمی خود مشورت‌های آخر را انجام داده و همان مشاوره ایشان را منصرف می‌کند.و بعد از آن به دنبال جانشین موسوی به سراغ خاتمی کم شهرت آن زمان می‌روند که وقت بسیار کمی برای جناحی که از حاکمیت خارج بود و باید به طور گسترده تبلیغات می‌کرد،  ایجاد شده بود و ازآن طرف هم کمبود امکانات مالی و نداشتن رسانهٔ فراگیر (به جز روزنامه سلام که در سال ۷۸ توقیف شد)،  همه را به پیش بینی شکست نمایندهٔ کم شهرت (به نسبت موسوی) جناح چپ ،  سوق می‌داد که شکست بزرگ جناح راست که قصد یک دست کردن حاکمیت را داشتند،  را باعث شد. همین حکایت دعوت گسترده از مهندس موسوی در انتخابات ۸۴ هم تکرار شد که باز هم مهندس موسوی از نامزدی سر باز زد و از حضور ملت ایران عذر خواست.نقش میر حسین موسوی در قدرتمند شدن فرهنگستان هنر به اندازه‌ای است که این نهاد حتی از مرکز هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی نیز فعالیت‌های بیشتر و گسترده‌تری را انجام داده است اما حضور او در بیشتر این رویدادها به عنوان یک هنرمند رقم می‌خورد. چنانکه به نظر می‌رسد او بیشتر ترجیح می‌دهد دوران بازنشستگی زودرس خود را با نام یک نقاش یا معمار سپری کند و نه حتی یک مدیر فرهنگی.از فعالیت های هنری و علمی او می توان از شرکت در یازده نمایشگاه نقاشی انفرادی و جمعی، طراحی برای دانشگاه شاهد، طراحی گلستان شهدای اصفهان، طراحی بنای یادبود شهید خرازی، طراحی مجموعه فرهنگی - تجاری بین الحرمین در شیراز، طراحی مسجد سلمان فارسی برای نهاد ریاست جمهوری، طراحی مرکز مطالعات استراتژیک نام برد. مهندس میر حسین موسوی در بیانیه تقدیر از هشت سال تلاش دولت حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی كه آن را در اختیار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) قرار داده، خاتمی و دوران هشت ساله‌ی دولت او را چنین توصیف می‌كند: «هشت سال دوران ریاست جمهوری فرزند فاضل، با تقوا و متعهد حضرت امام خمینی(ره) برادر عزیزمان جناب حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی به پایان خود نزدیك می‌شود و لبخندهای شیرین در این روزها خبر از آن می‌دهد كه زخم‌های بی‌شماری كه در طی این مدت به آن جان عزیز وارد شد به همین زودی و پیش از به اتمام رسیدن دوران خدمتش التیام یافته است. رنجی كه برای خداوند پذیرفته شود، میوه‌های شیرین خواهد داد و هر قدر كه ایمان به فضل الهی بیشتر باشد، این میوه‌ها زودتر به بار می‌رسند. قدردانی از دستاوردهای بزرگی كه دولت خاتمی در طی این هشت سال داشته است، وظیفه‌ای صرفا اخلاقی نیست تا از خدمات بی‌شائبه‌ی برادری مخلص و بی‌ادعا سپاسگزاری شده باشد، بلكه هم‌چنین برای آن است تا آیندگان قدر آن‌چه با خون دل بسیار فراهم آمده است، بدانند و آن را به راحتی از دست ندهند. وی در مراسم بزرگداشت آیت اله شهید بهشتی در سال 1386 گفته است: یک نقاش برجسته فرنگی که در دو سه دهه اخیر در فضای هنری غرب بسیار تأثیرگذار بوده یکسری نقاشی دارد که از شخصیت‌های مختلف به تصویر کشیده است، این نقاشی‌ها ابتدا بدین صورت است که تصویری از یک شخصیت می‌گیرد و یا انتخاب می‌کند. این تصویر در متن یک حادثه و اتفاق است که به خوبی واقعیت و اهمیت و رابطه آن شخص در محیط سیاسی، اجتماعی را به نمایش می‌گذارد، بعد این نقاش می‌آید از این تصویر اصلی با یک فیلتر یک کپی بر می‌دارد، سپس از آن کپی، کپی‌های دیگری گرفته می‌شود. و ی افزود : مثلاً به ده یا بیست کپی که رسید، آنها را در کنار هم قرار می‌دهد، درنهایت وقتی شما این تصاویر را در مجموع کنار هم قرار می‌دهید نشان‌دهندة‌ این مسئله است که تصویر آخری از تصویر واقعی از عکس اولیه به کلی فاصله گرفته است و فضای واقعی آن عکس اصلی می‌باشد. موسوی گفت : به قول امروزی‌ها یک شکل هنری که هیچ ربطی به واقعیت بیرونی ندارد و درواقع هیچ رابطه‌ای با واقعیت امروزی در جامعه آنها ندارند. این نقاش برای اینکه به خوبی هدف خودش را نشان دهد، در مورد چند چهره این موضوع را امتحان کرده است. همچنین او در مورد اشیایی که مورد معامله و تجارت نیز قرار می‌گیرد این سبک را اجرا نموده است. و ی با اشاره به اینکه بعضاً از یک جعبه بیسکویت یک عکس کامپیوتری گرفته و بدین شکلی که عرض کردم کپی تهیه شده و سپس آنها را در کنار هم قرار داده است گفت : این مجموعه عکس تبدیل به یک نقاشی شده که با تغییر نشانه‌های هنری و زیباشناسی ارتباط برقرار می‌کند. ولی دیگر ارتباطی به غذا و ایجاد فضایی برای انسان که راهنمایی برای استفاده از این مواد غذایی باشد و یا مشخصات این کالا را معرفی کند، ندارد. وی در ادامه افزود : آن چیزی که ما در رابطه با شخصیت‌های تاریخی و مؤثر و همچنین شخصیت‌های سیاسی و مؤثر در ابتدای انقلاب اسلامی داشتیم بی‌شباهت به تمثیلی که نقاش مورد اشاره دارد، نمی‌باشد. من فکر می‌کردم در رابطه با بزرگداشت هفتم تیر و شخصیت بزرگوار آن حادثه یعنی شهید بهشتی، تصویری که ما در سال 1361 برای بزرگداشت ایشان داشتیم و در سال‌های 62 و 63 تا الان داشتیم سال به سال فرق کرده است. رییس فرهنگستان هنر گفت : به نظر می‌رسد قدرت ما برای فهم آنچه باعث بروز چهره‌ای درخشان چون شهید بهشتی و دیگر یارانش بوده است به علت فاصله گرفتن نظام ارزشی جدید، پیش‌داوری‌های که به دنبال این فضاهای جدید و اتفاقات گوناگونی که حادث شده واقعاً دشوار شده است. لذا اندیشیدن به این مسئله بسیار مهم است، این سرنوشت غلط نه ربطی به چهره شهیدبهشتی دارد و نه به قانون اساسی مربوط می‌شود.از خواندن نوشته های او و دیدن کارهای هنری ساخته شده توسط او بیشتر می توان او را شناخت تا از قضاوت در مورد دوران نخست وزیری اش چرا که او نیز چون هر انسان دیگری در حال تغییر و تکامل است 
يکشنبه 11/5/1388 - 21:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته