• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1
تعداد نظرات : 16
زمان آخرین مطلب : 4485روز قبل
موفقیت و مدیریت

 موفقیت

هنگامی که هدفی را برمی گزینید، این سه مورد شما را در رسیدن به نتیجه یاری می رسانند: اول این که هدف شما باید میل و انگیزه کافی را در شما ایجاد کند. به عبارت دیگر شما مشتاق رسیدن به آن باشید. دوم، اعتقاد محکم شما مبنی بر این که هدفتان ممکن و قابل دسترسی است. و سوم، امیدوار بودن و مأیوس نشدن.


توانائی انتخاب هدف و برنامه ریزی

وقتی زندگی نامه افراد موفق را مطالعه می کنیم، یک ویژگی را در بین آنها مشترک می یابیم و آن هدفمند بودن است. همه آنها برای به دست آوردن آن چه که می خواستند رؤیاهای واقع گرایانه داشته اند. امروزه مطالعاتنشان می دهد تعداد کمی از مردم اهدافشان را به درستی انتخاب می کنند. در این مقاله ما سعی داریم یکی از مؤثرترین و کاربردی ترین تکنیک های تعیین هدف را به شما نشان دهیم 

میل و آرزو ـ باور و اعتقاد ـ امید

هنگامی که هدفی را برمی گزینید، این سه مورد شما را در رسیدن به نتیجه یاری می رسانند:

اول این که هدف شما باید میل و انگیزه کافی را در شما ایجاد کند. به عبارت دیگر شما مشتاق رسیدن به آن باشید.

دوم، اعتقاد محکم شما مبنی بر این که هدفتان ممکن و قابل دسترسی است.

و سوم، امیدوار بودن و مأیوس نشدن.

برای رسیدن به این سه ویژگی این نکات را در نظر بگیرید: در انتخاب هدف دقت کافی داشته باشید. تمام زوایای کار را بررسی کنید. اگر شما بدانید که چه می خواهید، انگیزه کافی در شما ایجاد می شود. حتماً به خاطر داشته باشید که برای رسیدن به هدفتان زمان تعیین کنید. این کار به شما فرصت می دهد تا نتیجه کار خود را ببینید ـ ما که نمی توانیم تمام عمر صبر کنیم ـ این کار یعنی تعیین زمان، هم چنین به شما این امکان را می دهد تا برای اهداف بزرگ تر تلاش و برنامه ریزی کنید.

بزرگ فکر کنید. ما خودمان خود را محدود می کنیم. توجه کنید که بزرگ فکر کردن به معنی رؤیائی فکر کردن نیست. وقتی هدفی را انتخاب می کنید به خاطر داشته باشید: یک هدف خوب باید اندکی شما را مضطرب نموده و بسیار شما را مشتاق و هیجان زده کند. اهدافی را که تا به حال برگزیده اید مجدداً مرور کنید. اگر هدفی را انتخاب کرده اید، که نه شما را اندکی نگران و مضطرب می کند و نه شما را به وجد می آورد، هدفی را که کمی بزرگ تر است نشانه گیری کنید.

هدف باید چیزی باشد که شما به شدت خواهان آن هستید. هر چه میل و آرزوی شما بیشتر باشد شما قدرتمندانه تر به سوی آن گام برمی دارید. نکته دیگر این که، هدف شما باید قابل دسترسی باشد و از همه مهم تر، شما باید بتوانید نتیجه کار را در ذهن خود کاملاً تصویرسازی کنید و این به سیستم اعتقادی شما مربوط می شود.

به قول گاندی: اگر به انسانی که دلتان می خواهید باشید اعتقاد کامل داشته باشید، حتماً همان خواهید شد.

اجازه ندهید که موانع و شکست های کوچک یا حتی بزرگ شما را به عقب نشینی وادارند. همین طور نگذارید افکار منفی دیگران روی شما اثرگذار باشند. هرگاه با مانع یا ناکامی روبه رو شدید بر ناامیدی و احیاناً افسردگی غلبه کنید. راه های دیگر را امتحان کنید؛ به خاطر داشته باشید اگر موانع از زوایای مخلتف بررسی شوند، موتور فکری ما را به جریان می اندازد، تجربه ما را افزایش می دهند و نهایتاً ما را به استفاده از راه حل های جدیدتر و بهتر وادار می سازد 

فرآیند برنامه ریزی برای زندگی

حال که متوجه شدید چگونه هدفتان را تعیین کنید، وقت آن رسیده، آن چه را که تا به حال فراگرفته اید جمع کنید. قصد داریم یک تکنیک قدرتمند به شما بدهیم که بتوانید از آن برای خلق برنامه ریزی (نقشه زندگی) حول و حوش هدف اصلی تان استفاده کنید.

قدم اول: مشخص کنید چه چیزهائی برای شما با اهمیت هستند. درباره جنبه های مختلف زندگی خود فکر کنید: سلامتی، خانواده، دوستی، شغل، معنویات، مادیات، نیکوکاری، تحصیل و... مشخص کنید که کدام یک از این موارد برای شما از همه مهم ترند. فرض کنید موارد خانواده، سلامتی و شغل برای شما مهم هستند، این موارد را بر حسب اولویت برای خود لیست کنید.

قدم دوم: برای هر کدام از این موارد اهداف بلندمدت خود را تعیین کنید. ذکر کنید که از حالا تا پنج یا ده سال آینده می خواهید در هر کدام این موارد به کجا برسید. مثلاً در مورد شغل، دلتان می خواهد در این زمان به جائی برسید که برای خود کار کنید. یا در مورد خانواده، قصد دارید ازدواج کنید یا اگر متأهل هستید، همسر و فرزندان خود را به سفر خارج از کشور ببرید و یا در مورد مسائل مالی، تا این زمان مبلغ.... تومان در بانک ذخیره کنید.... در تمام این موارد قانون هدفمندی را به خاطر بسپارید: یک هدف خوب آن است که شما را اندکی مضطرب کند و بسیار هیجان زده. وقتی درباره آن چه که در پنج یا ده سال آینده قصد دارید به آن برسید خوب فکر کنید، بدین وسیله شما اهداف بلندمدت خود را تعیین کرده اید.

قدم سوم: چه کارهائی باید امسال انجام دهید تا شما را به هدف بلندمدت برساند؟ به عنوان مثال اگر قصد دارید تا سال ۱۳۹۳ مبلغ... تومان در بانک پس انداز داشته باشید، از خود بپرسید که چه کارهائی را باید امسال انجام دهید تا شما را به هدفتان نزدیک کند؟ شاید لازم باشد علم حسابداری بیاموزید، یا این که یک شغل پردرآمدتر پیدا کنید و یا به دنبال فرصت های شغلی جدیدتری باشید.... این کار را در مورد هر کدام از اهداف بلندمدت خود انجام دهید.

 این تمرینات به شما کمک می کند تا فکر شما، هم روی برنامه ریزی بلندمدت و هم روی برنامه ریزی کوتاه مدت متمرکز شود. خیلی از مردم تنها روی اهداف کوتاه مدت تمرکز می کنند و با این کار توجه شان بر روی اهداف بلندمدت است و فراموش می کنند که چه کارهائی را حالا باید انجام دهند تا به هدف اصلی برسند.

قدم چهارم: تمام این مراحل را بر روی کاغذ بیاورید. یک نمودار با عنوان ”برنامه ریزی برای زندگی“ به شما در رسیدن به اهدافتان کمک زیادی خواهد کرد.

ستون اول افقی نمودار نمایانگر زمان، و ستون اول عمودی نمایانگر موارد مورد توجه شما هستند کاغذ را به دو نیم تقسیم کنید. نیمه اول، ماه های باقیمانده از سال جاری و نیمه دوم سال های آینده هستند. در خانه های سال جاری اهداف کوتاه مدت خود را وارد کنید. در قسمت دوم اهداف بلندمدت تر خود را وارد کنید (برنامه برای سال های آینده).

از خود سؤال کنید که چه کارهائی لازم است امسال انجام دهید تا شما را به هدفتان نزدیک تر کند، آنها را در ستون های مربوطه وارد کنید. توجه داشته باشید که این نمودار باید تغییرپذیر باشد. شما در هر زمان می توانید اهداف جدیدی را وارد کنید، هم چنین اگر برنامه شما تغییر کرد، اهداف قدیمی تر را حذف کنید.

قدم پنجم: این نمودار را در جائی نگهداری کنید که جلوی چشم شما باشد تا هر روز آن را ببینید. به عنوان مثال زیر شیشه میز کارتان، روی صفحه نمایشگر رایانه تان، توی کشوی میزتان و یا حتی می توانید آن را قاب کرده، به دیوار اتاق آویزان کنید. هر روز چند دقیقه از وقت خود را صرف دیدن این نمودار کرده، پیش خود زمانی را مجسم کنید که به اهدافتان رسیده اید؛ از تجسم خود خرسند باشید و لذت ببرید.

قدم ششم: حرکت به سمت اهدافتان. حالا دیگر زمان عمل کردن فرا رسیده. یک قدم بردارید، حتی اگر این قدم بسیار کوچک باشد، هر زمان که شما یک قدم برمی دارید، چرخ زندگی به حرکت درمی آید و این چرخش چرخ است که موجب می شود تا رؤیاهای شما به واقعیت تبدیل شود.

 به امید آن که روزهای آینده زندگی تان، بهترین روزهای عمرتان باشد.

 

منبع : نشریه موفقیت
جمعه 23/10/1390 - 12:29
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته