• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 36
تعداد نظرات : 15
زمان آخرین مطلب : 5777روز قبل
دانستنی های علمی

عشق                                      بیداد    من

باختن                  یعنی                    لحظه                 عشق

جان                          سرزمین             یعنی                        یعنی

زندگی                                 پاک من عشق                               لیلی و

قمار                                                                                    مجنون

در                              عشق یعنی ...           شدن

ساختن                                                                                    عشق

دل                                    شاد ی                                  یعنی

كلبه                                                                      وامق و

یعنی                                                                   عذرا

عشق                                                           شدن

  من                                                عشق

 فردای                                یعنی

  كودك                        مسجد

  یعنی             الاقصی

عشق  من

عشق                                      آمیختن                                         افروختن

یعنی                                 به هم          عشق                               سوختن

چشمهای                      یكجا                    یعنی                       كردن

پر ز                 و غم                            دردهای             گریه

خون/ درد                                                   بیشمار

  عشق                                 من

    یعنی                           الاسرار

    كلبه                  مخزن

         اسرار     یعنی

      عشق

 

سه شنبه 11/4/1387 - 15:35
دعا و زیارت

رساندن حاجت مؤمن به صاحبان قدرت

من مواعظ النبی صلى الله علیه و آله و سلّم:

"أبلغونی حاجة من لایستطیع إبلاغی حاجته، فإنه من أبلغ سلطاناً حاجة من لایستطیع إبلاغها ثبت اللّه قدمیه على الصراط یوم القیامة."

(تحف العقول، ص 47)

از توصیه های حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله:

حاجت کسی را که نمی¬تواند به من اظهار کند، به من برسانید زیرا هر کس حاجت کسی را که نتواند اظهار حاجت کند، به سلطان برساند خدا روز قیامت قدم‌هایش را استوار کند.

شرح حدیث در کلام رهبری

مراد از سلطان در روایات، شخص صاحب قدرت است. یعنى هر كس كه در حوزه‏اى، مسئول كارى است و در حد خود قدرتى دارد مثل رئیس یك اداره یا قاضى یك دادگاه یا مسئول یك نهاد و غیره. بهر حال یك فرد صاحب قدرت در هر مرتبه‏اى كه باشد، همه افرادى كه حاجت و كارى با او دارند دستشان به وى نمى‏رسد و هر كس كه مى‏تواند حوائج و مطالب مردم را به آن مسئول برساند پیامبر چنین ثواب بزرگى را به او وعده داده است.

سه شنبه 11/4/1387 - 15:35
دعا و زیارت

نخست موعظه پیر می فروش این است
آیت الله حسن زاده آملی

یک نَفَس از نَفْس ایمن مباش که دشمنی سخت رهزن و رهزنی سخت دشمن است. همواره در کمین است و اقتضای طبیعتش این است. از شهرت و از شهوت بپرهیز و از معاشر(همنشین) ناجنس به‌خصوص از نفْس بگریز که:

نخست موعظه پیر می فروش این است 

             كه از معاشر نا جنس احتراز كنید

دائماً طاهر باش و به حال خویش ناظر باش و عیوب دیگران را ساتر باش. با همه مهربان باش و از همه گریزان باش. یعنی با همه باش و بی همه باش.

سه شنبه 11/4/1387 - 15:35
دعا و زیارت

جوان خائف و مرد عابد

امام سجاد علیه السلام مى‌فرماید: مردى با خانواده خود سوار كشتى شد، و در دریا به حركت آمد، كشتى شكست، و از سرنشینان آن جز همسر آن مرد كسى نجات نیافت. زن بر تخته پاره‌اى قرار گرفت، و موج دریا وى را به یكى از جزیره‌هاى میان آب برد. در آن جزیره مرد راهزنى زندگى مى‌كرد كه هر عمل حرامى را مرتكب شده بود، و به هر فعل قبیحى دامن آلوده داشت، ناگهان آن زن را بالاى سر خود دیده به او گفت: آدمى زادى یا پرى؟ زن گفت: آدمم، دیگر سخنى نگفت، برخاست و قصد حرام كرد . زن به خود لرزید، راهزن سبب را پرسید، با دست اشاره كرد از خدا مى‌ترسم، راهزن گفت: تاكنون چنین عملى مرتكب شده‌اى، زن پاسخ داد به عزّتش سوگند نه. مرد راهزن گفت: با این كه تو مرتكب چنین خلافى نشده‌اى از خدا مى‌ترسى در حالى كه من این كار را به زور به تو تحمیل مى‌كنم، به خدا قسم من براى ترس از حقّ سزاوارتر از توام !

عابد به جوان راهزن گفت: به خاطر ترسى كه از خدا به دل راه دادى تمام گناهانت بخشیده شد، باید بنگرى كه در آینده نسبت به خداوند چگونه خواهى بود.

راهزن پس از این جرقّه بیدار كننده برخاست و در حالى كه همّتى به جز توبه نداشت به نزد خاندان خود روان شد، در راه به عابدی برخورد و به عنوان رفیق راه با او همراه گشت، آفتاب هر دوى آنان را آزار داد، عابد به راهزن جوان گفت: دعا كن تا خدا به وسیله ابرى بر ما سایه افكند، وگرنه آفتاب هر دوى ما را از پاى خواهد انداخت!

جوان گفت: من در پیشگاه خدا براى خود حسنه‌اى نمى‌بینم، تا جرات كرده از حضرتش طلب عنایت كنیم. عابد گفت پس من دعا مى‌كنم تو آمین بگو. جوان پذیرفت، عابد دعا كرد، جوان آمین گفت، ابرى بر آنان سایه انداخت، در سایه آن بسیارى از راه را رفتند، تا به جایى رسیدند كه باید از هم جدا مى‌شدند، بناگاه ابر بالاى سر جوان به حركت آمد، عابد گفت: تو از من بهترى، زیرا دعا به خاطر تو به اجابت رسید، داستانت را به من بگو، جوان برخورد خود را با آن زن تعریف کرد، عابد به او گفت: به خاطر ترسى كه از خدا به دل راه دادى تمام گناهانت بخشیده شد، باید بنگرى كه در آینده نسبت به خداوند چگونه خواهى بود.

منبع:

عرفان اسلامی (شرح جامع مصباح الشریعه و مفتاح الحقیقه)، جلد 1 ، شیخ حسین انصاریان.

سه شنبه 11/4/1387 - 15:34
دعا و زیارت

چگونه در زمره اصفیاء قرار گیریم؟

من مواعظ النبی صلى الله علیه و آله و سلّم:

"ودّ المؤمن المؤمن فی‏اللّه من أعظم شعب الإیمان و من أحب فی‏اللّه و أبغض فی‏اللّه و أعطى فی‏اللّه و منع فی‏اللّه فهو من الأصفیاء."

(تحف العقول، ص 48)

از توصیه های حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله:

دوستی مؤمن با مؤمن برای رضای خدا از بزرگترین بخش‌های ایمان است و هر کس برای خدا دوستی کند و برای خدا دشمنی کند و برای خدا عطا کند و برای خدا دریغ کند، پس او از برگزیدگان است.

شرح حدیث در کلام مقام رهبری

دوستى و دشمنى و بخشش و نبخشیدن (در مواردى كه عدم بخشش مطلوب است) اگر براى خدا باشد، انسان را جزء اصفیاء (برگزیدگان) كه مقامى بالاتر از مؤمنین و اتقیاء دارند، قرار مى‏دهد.

سه شنبه 11/4/1387 - 15:34
دعا و زیارت

نحوه استفاده از نعمت‌ها

من مواعظ النبی صلى الله علیه و آله و سلّم:

"و جاءَهُ رجل بِلَبَن و عسل لِیَشربُهُ، فقال صلى الله علیه و آله و سلّم: شرابان یُكتَفى بأحدهما عن صاحبه لا أَشربُهُ ولا اُحرّمُه ولكنّی أتواضَعُ للّه، فانّه مَن تواضع للّه رفعهُ اللّه و من تَكبّر وضعَهُ اللّه و مَنِ اقْتصد فی معیشته رزقَهُ اللّه و من بَذّر حرمهُ اللّه و من أكثر ذِكْر اللّهِ آجرهُ اللّه."

(تحف العقول، ص 46)

از توصیه های حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله:

مردی شیر و عسل آورد تا بنوشد، پس پیامبر(ص) فرمودند: دو نوشیدنی است که یکی از دیگری کفایت می کند، من آن را نخورم و حرام هم نکنم ولی برای خدا تواضع می کنم پس همانا هر کسی برای خداوند تواضع کند، خداوند او را بالا برد و هر کس تکبر کند خدا او را پست و خوار سازد و هر کس در زندگی میانه‌روی کند خدا او را روزی دهد و هر کس زیاده‌‌روی کند خدا از روزی محرومش سازد و هر کس بسیار زیاد یاد خدا باشد، خدا او را اجر و پاداش دهد.

شرح حدیث در کلام رهبری

چون ممكن است برخى اینطور فكر كنند كه عدم استفاده معصوم «علیه السلام» از بعضى نعمت‌ها به معناى تحریم است و لذا پیامبر صلى الله علیه و آله و سلّم فرمودند: من خود نمى‏خورم ولى تحریم هم نمى‏كنم، چون نمى‏خواهم از همه نعم حلال استفاده نمایم. و مراد از «رفعت» هم، رفعت معنوى است گرچه ممكن است رفعت ظاهرى هم باشد ولى قدر مسلم رفعت روحى و معنوى است، یعنى اگر كسى براى خدا تواضع كند، خداوند روحاً و خُلقاً او را بالا برده و مشمول كرامات خود قرار مى‏دهد. همچنین قدر مسلم از «وضع»، تنزّل معنوى است، گرچه ممكن است تنزّل اجتماعى و موقعیتى هم منظور باشد.

سه شنبه 11/4/1387 - 15:34
دعا و زیارت

تقدیر الهى براى مؤمن

من مواعظ النبی صلى الله علیه و آله و سلّم:

"عجباً للمؤمن لایقضی اللّه علیه قضاءً إلا كان خیراً له، سرّه او ساءه. إن ابتلاه كان كفّارةً لذنبه، و إن اعطاه و أكرمه كان قد حباه."

(تحف العقول، ص 48)

از توصیه های حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله:

شگفتا، بر مؤمن که خداوند هیچ قضائی بر او اجراء نکند مگر این که خیر او باشد حال چه از آن خوشحال شود و یا از آن ناراحت شود. اگر به بلا مبتلا شود، آن برای او کفاره گناهانش(گناهش) باشد و اگر عطایش کند و به او کرامت کند، قطعاً او را دوست داشته است.

شرح حدیث در کلام رهبری

هر چه را خداوند براى مؤمن، مقدّر فرماید، خیر او است، خواه حوادثى كه او را ناراحت مى‏كند مثل بیمارى و خواه امورى كه او را خوشحال مى‏كند.

حوادث محزون كننده، كفاره گناهان و حوادث خوشحال كننده عطایاى الهى است.

این مضمون در اشعار حافظ هم آمده «در طریقت هرچه پیش سالك آید خیر او است» لكن حافظ این معنا را مختص به سالك دانسته ولى این روایت، آن را درباره مطلق مؤمن بیان فرموده است.

سه شنبه 11/4/1387 - 15:33
دعا و زیارت

نگرانی پیامبر برای امت اسلام

من مواعظ النبی صلى الله علیه و آله و سلّم:

"إنّما أخاف على أمتی ثلاثاً، شحّاً مطاعاً و هوىً متبعاً و إماماً ضالا"                        

   (تحف العقول، ص 58)

از توصیه های حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله:

همانا من بر امتم از سه چیز می ترسم(نگرانم): حرص و تجلی که مورد اطاعت قرار گیرد، و شهوت نفسانی که از آنها پیروی کنند و پیشوای گمراه.

شرح حدیث در کلام رهبری

«شحّ» حالتى مركب از حرص و بخل است یعنى حرص ‏زدن براى زخارف دنیا و تا وقتى كه این حالت در انسان هست ولى به دنبال آن حركت نكرده، مهم نیست، خطر آن وقتى است كه «شحّ» مورد اطاعت، قرار گیرد و انسان براى تحصیل اعراض دنیوى، تلاش كند. هواى متبع، همان شهوت نفسانى است كه انسان از آنها فرمانبرداى كند، و بین آن و «شح مطاع» اعم و اخصّ من وجه است. امام ضالّ، پیشواى گمراهى است كه جامعه را در خلاف حق، حركت داده و به سوى انحراف و تباهى مى‏كشاند، و این ضلالت ریشه‏اش همان شحّ و هواى نفس است، و لذا با مطالعه تاریخ به روشنى معلوم مى‏شود كه انحراف خلفاء بنى‏امیه و بنى‏عباس از همان زمانى آغاز شد كه آنان به دنبال ارضاء غرائز شهوانى و هواهاى نفسانى حركت كردند و از این رو همه تلاش انبیاء و اولیاء این بوده كه با این دو عنصر خطرناك (هوى‏ و شحّ) مبازره كنند.

سه شنبه 11/4/1387 - 15:33
دعا و زیارت
سه شنبه 11/4/1387 - 15:33
دعا و زیارت

پناه بردن مردگان به آیه الله گلپایگانی(ره)

مرحوم آقا سید جمال الدین گلپایگانی(ره) می‌فرمود:

" روزی برای زیارت اهل قبور در نجف اشرف به وادی السلام رفتم هوا بسیار گرم بود پس از ادای نماز ظهر از شدت گرما در میان وادی در زیر طاقی که بر سر دیوار روی قبری زده بودند نشستم.

آنجا سایه بود. عمامه را برداشته و عبا را کنار زدم. و شطب(چپق کوچک) را روشن کردم که قدری استراحت نموده و برگردم.

در این حال دیدم جماعتی از مردگان با لباس‌های پاره و مندرس و با وضعی بسیار کثیف به سوی من آمدند و از من طلب شفاعت می‌کردند که آقا بیا و به فریاد ما برس که وضع ما بد است تو از خدا بخواه که ما را عفو کند.

این مردگان شیوخی بودند از عرب که در دنیا مستکبرانه زندگی می‌نمودند و قبورشان در اطراف همان قبری بود که من بر روی آن نشسته بودم. در التماس خود مصرانه الحاح می‌نمودند و التجاء داشتند.

من هم اوقاتم تلخ شد. همه را رد کردم و گفتم: ای بی‌انصاف‌ها شما در دنیا زندگی کردید و مال مردم را خوردید و جنایت کردید و حق ضعیف و یتیم و هر بی‌پناهی را ربودید و ما هر چه فریاد کشیدیم گوش ندادید. حالا آمدید و می‌گوئید که شفاعت کن. بروید گم شوید ای مستکبران." ایشان همه را رد کردند و پراکنده شدند. اما بعضی‌ها را شفاعت می‌کنند.

منبع:

کتاب جمال عرفان

سه شنبه 11/4/1387 - 15:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته