• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 26
تعداد نظرات : 14
زمان آخرین مطلب : 4676روز قبل
اهل بیت

کربلا قویترین جی پی اس هدایت

كربلا

بهشت و نعمت های فراوانش را همه دوست دارند و می خواهند که روزی در این شهر پر نعمت جای گیرند. اما بر خلاف آنچه که برخی تصور می کنند جاده بهشت یک جاده اتوبانی و صاف و ساده و بی خطر نیست بلکه جاده منتهی به بهشت بسیار پر پیچ و خم و پر فراز و نشیب و پرخطر است.


برخی از مسافران این جاده پرخطر به قعر دره های گمراهی سقوط می کنند و برخی دیگر خود را به بلندای قله سعادت می رسانند و در بهشت برین جای می گیرند.

آغاز این جاده خطرناک، زندگی دنیایی انسان و نهایتش سرای آخرت است. آری، این جاده که از میان همین دنیا می گذرد، گردنه های فراوانی دارد و غارتگران بسیاری را در خود جای داده است. دزدان سرگردنه در پس هر گردنه ای به کمین مسافران این جاده نشسته اند و دارایی های معنویشان را به تاراج می برند.

اما سخن این است که چگونه می توان از این جاده پر فراز و نشیب و خطرناک، عبور کرد و خود را به بلندای سعادت رساند؟

مسلما بدون یک «نقشه راه» مطمئن، عبور از چنین مسیری امکان پذیر نخواهد بود. نقشه ای که بتواند تمامی پستی و بلندی ها، گردنه ها و پیچ و خم ها، استراحت گاه ها و معبرها و خلاصه همه مکانهای پراهمیت سفر را در اختیار مسافر قرار دهد. نقشه ای که بتواند در هر لحظه جایگاه ما را نسبت به هدف و مقصد نشان دهد و راه را از بی راهه روشن سازد.

اما سوال این است که در مسیر پر پیچ و خم زندگی چه چیز می تواند «نقشه راهی» هوشمند برای انسان باشد؟ امیر مومنان علی علیه السلام می فرماید:

«ای بندگان خدا! براى شما در تاریخ روزگاران گذشته درس هاى عبرت فراوان وجود دارد. ... روزگار بر آیندگان چنان مى گذرد كه بر گذشتگان گذشت. ماجراها و رویدادهاى آن همانند یكدیگرند و نشانه‏هاى آن آشكار است.» (نهج البلاغه، خطبه 182 و 157)

بنابراین تاریخ گذشتگان و توجه به زندگی نسل های گذشته می تواند بهترین «نقشه راه» برای زندگی انسان باشد. چرا که تاریخ تکرار می شود و می تواند به عنوان یک «نقشه راه» مسیر آینده را برای ما روشن سازد.

خواندن تاریخ, همانند بالا رفتن به قله کوه است که هر چه بالاتر می روی دید وسیع تری نسبت به زندگی پیدا می کنی و هر چه به قله نزدیک تر می شوی احاطه بیشتری نسبت به حوادث می یابی.

پس چه نیکو است که به گوشه های مختلف تاریخ سرکی بکشیم و از احوالات شخصیت های آن عبرت بگیریم.

نقشه هوشمند هدایت

کربلا

اگرچه نقشه های کاغذی کارایی فراوانی در مسیریابی دارند اما مسلما نقشه های هوشمند امروزی که در یک دستگاه کوچک جاگرفته است، کارگشاتر است. دستگاه های مکان یابی که با ارتباط ماهواره ای خود، اطلاعات وسیعی را در اختیار انسان می گذارد، مسافرت در جاده های پر فراز و نشیب و صعب العبور را آسان تر از گذشته کرده است.

چه خوب بود اگر ما هم می توانستیم یک «جی پی اس» هوشمند برای جاده پر فراز و نشیب بهشت پیدا کنیم. اما نگران نباشید که خداوند این نقشه هوشمند را در گوشه کوچکی از تاریخ، سامان دهی کرده است. یک نقشه کوچک اما پر کاربد ماهواره ای که گویا برای همه قرن ها و برای همه زمانها و مکانها پاسخ گو است. یک نقشه هوشمند تاریخی که پیشرفت تکنولوژی هم نمی تواند او را کهنه کند و به باد فراموشی بسپارد. نقشه ای جامع و سرشار از اطلاعات پر کاربرد. نقشه ای که همه نیازهای مسیر را در خود جای داده است و جایگاه انسان را در مسیر کمال نشان می دهد.

خوب که به عاشورای حسینی می نگریم، درمی یابیم که یک روز کوتاه پرفراز و نشیب، عجب «نقشه» ای برای مسیر زندگی انسانها است. نقشه ای کوچک و نُقلی که انبوهی از اطلاعات لازم برای جاده زندگی را در اختیار مسافران قرار می دهد. نقشه ای که تنها به بلندای یک روز کوتاه در محرم سال 61 هجری است و پهنایش به اندازه سرزمین کوچکی چون کربلا است.

نقشه ای که با مراجعه به آن می توان جایگاه خود را نسبت به مقصد دریافت و فاصله خود را با جاده اصلی پیدا کرد.

کارکرد «جی پی اس» کربلا

خوب که به این مکان یاب کوچک و جمع و جور نگاه کنیم، تمامی گذرگاه ها و دره های زندگی را در آن خواهیم دید و خود را در گوشه ای از این نقشه پر فراز و نشیب خواهیم یافت.

كربلا

نکند غارتگران گردنه بی عفتی, غیرت شما را همچون پسر مرجانه دزدیده باشند. نکند در سبزه زار علفهای هرز و سمی، مشغول نوش جان کردن میوه های خوش رنگ و لعاب مال حرام باشید. نکند مسیر را تا نزدیکی های بهشت همراه با سلیمان بن صُرَدها رفته باشید و خواب غفلت شما را به دره های توجیه برده باشد. نکند .... نکند ... .

نه، شما که خوبید و ان شاء الله چند قدمی با قله 6 گوشه نقشه ما فاصله ندارید. اما اگر به بی راهه هم رفته بودید دستگاه هوشمند ما مسیر برون رفت را به راحتی به شما نشان می داد.

نقشه هوشمند کربلا، بن بست ندارد و در پس هر شکستی راه حلی را نمایش خواهد داد. حتی اگر در پس یکی از این گردنه ها زمین گیر شده باشید این نقشه جامع، مسیر پیشنهادی دارد. حتی اگر در قعر یکی از دره های گمراهی هم سقوط کرده باشید باز نقشه هوشمند ما راه نجاتی را نمایان خواهد کرد. عجب نقشه کارایی است این کربلا.

اگر پایتان لغزیده است و سابقه خوبی ندارید آسانسور توبه ای که به نام «حر بن یزید» نامگذاری شده شما را به جاده خوشبختی باز خواهد گرداند. اگر با چراغ خاموش به بی راهه رفته اید و راه را گم کرده اید، امداد و نجات «زهیر بن قین» راه را به شما نشان خواهد داد. حتی اگر همین الان از خواب غفلت بیدار شده اید، می توانید با کاروان «توابین» همراه شوید و گذشته را جبران نمایید. خلاصه خیالتان راحت که در این نقشه هیچوقت به در بسته برنخواهید خورد.

اینها تنها گوشه ای از کارایی های اعجاب انگیز این نقشه هوشمند است. حالا اگر خریدارید اول به چهار گوشه دلتان دو گوشه دیگر بیافزایید و سپس هزینه این نقشه پرارزش را بپردازید.

البته نگران هزینه نباشید که خداوند هزینه سنگینی برای آن پرداخته است. خون گرانقیمتی همچون عزیز فاطمه برای این نقشه پرکاربرد هدایت هزینه شده است.

پس حالا که هزینه اش پرداخت شده، شما فقط یک یا حسین بگویید و خیرش را ببرید و با آن صفا کنید.

WWW.EMAM-E-TANHA.BLOGFA.COM

شنبه 11/4/1390 - 12:43
آلبوم تصاویر

امام تنها

شنبه 11/4/1390 - 12:37
اهل بیت

حقیقتی شگفت درباره دو فاصله

کربلا

اِنَّ الصَّفا وَ المَرْوَةَ مِنْ شَعائِرِ اللّهِ ...(بقره/158)

 

در حجّ، هفت بار و هر بار 378 متر، میان صفا و مروه، سعی می‌کنی و سعی یعنی به هروله رفتن برای کشف تجربه‌ای هاجروار در دستیابی به آب حقیقت.

در کربلا نیز، ارباب، در یک سوی آرمیده و درست در 378 متر آن سوی‌تر، عباس! و این یعنی چه؟!

نماز عشق را در فاصله رکن و مقام می‌خوانی و آنگاه آهنگ سعی می‌کنی، میان صفا و مروه، به یاد هروله هاجر کربلا، زینب – درود خدا بر او - از علقمه تا گودال قتلگاه.

دوباره به رکن، مقام، صفا، مروه، مشعر، عرفات و میقات بیندیش تا حقیقت نهفته در این کلمات را دریابی. 

و مگر نه این است که در همیشه‌ترین کتاب، صفا و مروه را "شعار "خوانده است، و هر شعار یعنی نماد و اشارتی به سوی یک حقیقت.

"رکن" حسین است و "مقام" عباس. 

آرامگاه عباس "صفا"ست و آرامگه حسین "مروه".

شعائر حج را دانستی، حقایقش را نیز بدان. تو آنگاه حَج‌ات مقبول افتد در طواف، که سعی صفا و مروه کنی در حقیقت، که زیارت بین رکن و مقام است و مگر نشنیده‌ای که گفته‌اند حجّت زمان آنگاه که بیاید در بین رکن و مقام تکیه بر کعبه نهد و قیام بیآغازد مابین رکن و مقام.

آری! مقام عباس است و از آنجا که بگذری باید در عرفات به عرفان خویش پردازی، عرفه را پشت سر نهی تا شایسته قربانی کردن جان به جانان شوی آنگاه خود را از احرام درآور.

”تو که شیعه ولایتی، بدان که زیارت عباس و عشق به عباس اگر نداشته باشی شیعه‌گری ندانی که در حجّ شیعه، رکن و مقام جایگاه خاص دارد و چنین است سعی صفا و مروه که اگر سعی صفا و مروه نکنی به مشعر نرسی و چون به مشعر نرسیدی در عرفات درنیایی و چون در عرفات نیایی، به معرفت نرسی."

آری حسین "ثار الله" است و عباس، ثار الولایه". عباس، آینه حسین است و حسین، آینه خدا و عباس، خدا را در حسین دید. و تو اگر طالب حقی، خدا را در این دو آینه بنگر.

بین الحرمین

 مکه

 

 

 

 

 

 

 

 


WWW.EMAM-E-TANHA.BLOGFA.COM
شنبه 11/4/1390 - 3:38
اهل بیت

حســین جــان

 گر تومرا رد کنی کجا روم

من که عمری سائل کوی توام

من که غیر تو ارباب ندارم

بر لطف وکرم تو امید دارم

چه می شود براین نوکر خود افتخار دهی

بر پیشانی من حقیر مهر کربلا زنی

حاج عباس

www.emam-e-tanha.blogfa.com 

چهارشنبه 17/6/1389 - 3:16
اهل بیت

سلامها و درودهای امام زمان ( علیه السلام )
حضرت ولی عصر ( علیه السلام ) در مورد دیگر با سلام و درود ازامام حسین ( علیه السلام ) یاد كرده و بر هریك از اعضای آن امام همام سلام و درود می فرستد . و در فرازهای آن بطور كوتاه از بعضی مصائب جد مظلوش امام حسین ( علیه السلام ) یاد كرده است  گاهی می فرماید :
اَلسَّلام عَلَی المُغَسَّل بِدَمِ الجَراحِ
سلام بر كسی كه با خون زخمهایش غسل داده شد .
اَلسَّلام عَلَی المُجَرَّعِ بِكأساتِ الرِّماحِ
سلام بر كسی كه با جامهای نیزه و شمشیر شربت شهادت به كامش ریخته شد .
اَلسَّلام عَلَی المَقطُوعِ الوَتِینِ
سلام بر كسی كه رگهای قلبش با تیر دشمن بریده شد
اَلسَّلام عَلَی الشَیب الخَضیبِ السَّلام عَلیَ الخَدِّ التَّریبِ
سلام بر كسی كه محاسنش به خون خضاب شد سلام بر چهره برخاك نهاده ات
اَلسَّلام عَلَی البَدنَ الُسُّلیِبِ
سلام بر آن بدن برهنه كه لباسهایش را غارت كردند
اَلسَّلام عَلَی الثَّغرِ المَقروعِ بالقَضیبِ
سلام بر دندانی كه با چوب خیزران كوبیده شد
اَلسَّلام عَلَی الرَّأسِ المَرفُوع
سلام بر سر برفراز نیزه
اَلسَّلام عَلَی الشَّفاهِ الذّابِلاتِ
سلام بر ان لبهای تشنه كام و خشكیده
اَلسَّلام عَلَی الاَعضاءِ المُقَطَّعاتِ
سلام بر اعضای بریده بریده شده
اَلسَّلام عَلَی الرُّوُسِ الشَّامِلاتِ
سلام برسرهای برفراز نیزه كه شهر به شهر گردانده شدند
اَلسَّلام عَلَی النِّسوةِ البارزات
سلام بر بانوانی كه اسیر و دربدر شدند.

سه شنبه 16/6/1389 - 2:46
دعا و زیارت

عاشورا و ده پیام

 

السلام علیک یا ابا عبدالله ( علیه السلام)

 

محرم برای ما «فروردین جان » است و عاشورا برای ما «بهار ایمان » .

 

هرجا که شیعه ای زندگی می کند، در این ایام با عطر عاشورا معطر می شود ودلش بی قرار کربلا می گردد و با حضور در مجالس حسینی و دسته های عزاداری و حسینیه ها و باسوگواری و عرض ادب به ساحت حضرت اباعبدالله ( علیه السلام) جان تازه ای می گیرد و با اهل بیت عصمت و سالار شهیدان و شهدای کربلا پیوند می خورد .

 

مکتب عاشورا، دانشگاه عزت و حماسه و ایمان است و ما هم افتخار می کنیم که در این مدرسه عشق وایثار، ثبت نام کنیم و درس های آن را بیاموزیم و در زندگی به کار بندیم .

 

عاشورای حسینی برای ما درس ها و پیام های بسیاری دارد . ده پیام از این قیام را مرور می کنیم:

 

1 . عزت و سربلندی مسلمان، در سایه جهاد و شهادت ومبارزه در راه حق و عدالت است . مرگ شرافتمندانه در این راه، «حیات ابدی » است و زندگی با خواری و خفت تن دادن به زبونی و ذلت، «مرگ تدریجی » است .

 

2 - تکلیف یک مسلمان متعهد، دفاع از ارزش های دینی، دعوت به پاکی و نیکی، «امر به معروف ونهی ازمنکر» ، اصلاح جامعه و مبارزه با مفاسد ومنکرات و انحرافات است واگر این فریضه ترک شود، بدان مسلط می شوند و سقوط جامعه حتمی است . قیام کربلا برای عمل به همین تکلیف بود .

 

3 - شهادت طلبی، سلاحی است که هر امتی به آن مسلح شود، شکست ناپذیر می گردد . خون بر شمشیر پیروز است و شهیدان راه خدا زندگان همیشه تاریخ و سرمایه های الهام بخش جوامعند . پس برای عزت یک جامعه، باید «فرهنگ شهادت طلبی » را ترویج کرد .

 

4 - فلسفه قیام کربلا، احیای دین و ترویج نماز وگسترش معنویات ومبارزه با منکرات است . پیروان اباعبدالله ( علیه السلام) با ایمان و عمل و تقوا و جهاد خویش، نشان می دهند که این فلسفه را شناخته و آن را پذیرفته اند و در راه آن تلاش می کنند .

 

5 - برای یک مسلمان، بالاتر از هر چیز، عمل به وظیفه و انجام تکلیف است، هرچه باشد و هرجا باشد، چه با فتح نظامی، چه با شهادت، چه با ماندن، چه با رفتن، چه با فریاد، چه با سکوت، قیام برای خدا شکست ندارد و هرکه به «وظیفه » عمل کند، پیروز است، هرچند در ظاهر شکست بخورد .

 

6 - مدعیان مسلمانی بسیارند . اما در صحنه امتحان است که مؤمنان صادق و مدعیان دروغین و منافق شناخته می شوند . آنان که در جبهه نبرد حق و باطل، به هر بهانه ای امام حق را یاری نکنند و خود را کنار بکشند و به گوشه عافیت و راحت بخزند، مردود شدگان این امتحانند، هرچند سابقه درخشان ایمانی و انقلابی داشته باشند .

 

7 - اگر چهره های شاخص و افراد نافذ و مورد توجه جامعه - «خواص امت » - در لحظه های حساس به وظیفه خود عمل نکنند، جامعه را به ذلت و حیرت وافکار را به انحراف واسلام و تشیع را به انزوا می کشانند . «رسالت خواص » ، بسی سنگین است و تکلیف آگاهان، بسی خطیر و حساس!

 

8 - شیعیان حسین ( علیه السلام) و پیروان فرهنگ عاشورا، هرگز با دشمنان اسلام و مسلمین سازنش نمی کنند و عزت و سربلندی خود را به زندگی حقیرانه و بردگی ستمکاران و جباران نمی فروشند . جان می دهند، ولی دین و ایمان و شرافت را از دست نمی دهند .

 

9 - عزاداری برای امام حسین ( علیه السلام) و شهدای کربلا و اهل بیت مظلوم، نشانه همدلی و همراهی و همگامی با حماسه آفرینان عاشوراست . زنده نگه داشتن عاشورا، رمز بقای این حماسه جاوید است و سلاح اشک، فریاد مظلومیت بر ضد ظالمان است .

 

10 - آنان که به حکومت ظالمان و فاسدان تن بدهند و در برابر فساد و ظلم و بدعت و تحریف، سکوت و سازش کنند و جان خود را بیش از دین و عزت و شرف، دوست بدارند، ذلت دنیوی و عذاب اخروی و خشم خدا و نفرین خلق خدا را برای خود می خرند . شعار عاشوراییان «هیهات منالذله » است و مدالشان عزت و آزادگی .

 

خدایا! ... ما را در شناخت درس ها و پیام های قیام عاشورا و عمل به وظیفه، موفق بدار .

 

افتخار همدلی با اهل بیت ( علیهم السلام) و همراهی با قرآن و عترت را از ما مگیر .

 

ما را به زیارت و شفاعت «حسین بن علی » ( علیه السلام) برسان .

 

سلام برحسین ( علیه السلام) و یارانش،

 

درود بر دوستان و پیروان و عزادارانش .

 

منابع مقاله:

 

 

دیدار آشنا، شماره 45، جواد محدثی؛

سه شنبه 25/3/1389 - 3:6
دعا و زیارت
مقدس ترین شهر عراق بعد از نجف، کربلا می باشد.کربلا در80 کیلومتری نجف اشرف ودر100 کیلومتری بغداد واقع شده است. تاریخ شهر کربلا از هنگام شهادت امام حسین(ع) وشهدای عاشورا آغاز شد که از آن زمان تاکنون همواره در جان وروح شیعیان بوده وهست.مهمترین زیارتگاه شهر کربلا، حرم مطهرامام حسین(ع) می باشد. ضریح مبارکش شش گوشه دارد، دوگوشه اضافی آن مربوط به دوفرزندش حضرت علی اکبر(ع) وحضرت علی اصغر(ع) میباشد.عزیز زهرا، زائرانت که پیر وجوان وکودک از سراسر جهان به پابوست می آیند وجز غم واندوه ودرد تو وبی خردی دشمنانت چیزی نمی بینند.حسین جان ای ارباب ای مولا، حج وسعیمان را در این جا تمام کردیم وبه راستی که بین الحرمین شریف را صفا ومروه قرار دادیم. دور حرمت را طواف کردیم وهمه مکان های حج را درکربلا از نظر گذراندیم، درهرقدم ودرهرنفس ذکری خواندیم تا آرامشی یابیم تا شاید مورد لطف خدا قرار بگیریم.از دیگر جاهای زیارتی درداخل حرم عبارتند از:مرقد مطهر حضرت علی اکبروعلی اصغر(ع) وشهدای کربلا،مرقد حبیب بن مظاهر،گودال قتلگاه، مرقد ابراهیم مجاب، قبر میرزا محمد تقی خان امیرکبیرمیباشد.دیگر مکان مهم شیعیان برای زیارت مرقد مطهر حضرت ابوالفضل العباس(ع) است که فاصله اش تا حرم امام حسین(ع) حدود400 متر است که این فاصله به «بین الحرمین» شهرت دارد.صحن حضرت عباس(ع) شش باب دارد.ضریح حضرت عباس(ع) توسط نادرشاه ساخته شده وصندوق آن از چوب خاتم است؛ وسعت آن حدودی مثل روضه امیرالمومنین(ع) است.
يکشنبه 29/1/1389 - 1:31
دعا و زیارت
«محبت امام حسین(ع) یک تکلیف است»ابن مسعود نقل نمود: رسول خدا(ص) مشغول نماز بود حسن وحسین(ع) نزد آن حضرت آمدند وقتی نمازش تمام شد آنان را روی زانوانش نشاند وفرمود:«هرکس مرا دوست می دارد پس باید ایندو را دوست بدارد.»«محبت امام حسین(ع) جواز ورود به بهشت است»سلمان فارسی می گوید:از رسول خدا(ص) شنیدم که درباره حسن وحسین(ع) می فرمود:«هرکس حسن وحسین را دوست بدارد من اورا دوست می دارم، هرکس را من دوست بدارم خدا اورا دوست می دارد، وهرکس را خدای عزوجل دوست بدارد وارد بهشتش می کند.»
سه شنبه 18/12/1388 - 2:13
دعا و زیارت
اهمیت سوگواری وگریه بر امام حسین(ع)چنانچه از اخبار شنیده می شود: آسمان ، زمین ، کوهها ، دریاها ، تمامی پیامبران وفرشتگان ، درسوگ حسین(ع) گریستند.امام صادق(ع) فرمود:آسمان ، چهل شبانه روز درمصیبت حسین(ع) خون گریست ، به طوری که خون آن برزمین جاری شد وزمین ، خانه ها ، دیوارها ، سرخ شد. زمین نیز چهل شبانه روز بر محنت او به سیاهی گریست.خورشید درعزای اوچهل شبانه روز به کسوف وسرخی گریست. دراین چهل روز از هنگام طلوع تا غروب ،سرخ بود، کوه ها از رنج وی گریستند واز هم پاشیدند. دریاها به موج افتادند.تمامی فرشتگان چهل شبانه روز بر وی گریستند . هیچ زنی از زنان بنی هاشم خضاب نکرد ، سرمه نکشید ، گیسو شانه نزد وبوی خوش به کار نبرد. بعد از شهادت امام حسین(ع) تا پنچ سال دود از خانه احدی از بنی هاشم بلند نشد تا این که مختار ، سرعبید الله بن زیاد رابرای ایشان فرستاد.امام صادق(ع) افزودند:فاطمه درمصیبت حسین(ع) می گرید ،هزار پیامبر ، هزار صدیق ، هزار شهید وهزار هزار ملائکه از کروبیان اورا درگریه یاری می دهند.ازامام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف چنین نقل شده است :حضرت زکریا از پروردگارش خواست که اسمای خمسه رابه او بیاموزد.جبرئیل برآن حضرت نازل شد ونام ها رابه اوآموخت. پس وقتی زکریا(ع) نام پیامبر وعلی وفاطمه وحسن (ع)را ذکر می کرد خوشحال ومسرور می شد وغم واندوهش برطرف می گشت ;اما وقتی به نام حسین(ع) می رسید وآن را ذکرمی کرد ، گریه گلویش را میگرفت ومضطرب می شد
سه شنبه 18/12/1388 - 1:54
دعا و زیارت
نــــوای غــــــم بنال ای دل! بنال که اربـعین شـدکه لرزان از غمش عرش برین شـدبـــنـال ای دل! نـــوا نیـــنوا راگلـــستان کـرده زینب کـربلا رابــنـال ای دل ! نوای غــم رسیدهفــلک چون زیـنب کـبری نـدیده
جمعه 16/11/1388 - 1:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته