• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 7
تعداد نظرات : 5
زمان آخرین مطلب : 5956روز قبل
اخبار
پنج شنبه 6 دی ماه 1386   10:17
 
images/20071227/ecstasy-tablets.jpg
 
جام جم آنلاین: سرپرست معاونت امنیتی استانداری خوزستان گفت: با تلاش نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آبراه اروند آبادان تعداد ‪ ۶۰‬هزار قرص روانگردان روز پنجشنبه كشف و ضبط شد.
رحیم یوسف آبادی در گفت و گو با ایرنا افزود: این مقدار قرص در قالب ‪ ۲۵‬محموله قاچاق شناسایی و كشف شد.
وی ارزش قرصهای كشف شده را دو میلیون دلار ذكر و اضافه كرد: این قرصهای روانگردان از كشورهای حاشیه خلیج فارس وارد شده بود و در این مورد دو نفر از قاچاقچیان دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند.
پنج شنبه 6/10/1386 - 19:7
هوا و فضا
 مریخ

مریخ چهارمین سیاره از طرف خورشید و اولین سیاره بعد از کره زمین است و نور قرمز آن شبها به حدی است که میتوان آن را به آسانی شناسایی کرد. مریخ از نظر درخشندگی تنها سیاره ناهید را پیش روی دارد. نام لاتین مریخ از زمان های گذشته بر جای مانده و نام خدای جنگ رومیان باستان بوده است.دلیل این نام گذاری این بوده که نور قرمز و درخشان آن صحنه های خونین جنگ را تداعی می کند.
در طول قرن ها انسان ها این سیاره را از طریق تلسکوپ مشاهده می کردند و عقیده داشتند علامات روی سطح آن جویبار ها و کانالهای بزرگ آب و وسیع و مناطق پوشیده از گیاهان هستند. اما عکسهایی که توسط سفینه های مارینر 4 و مارینر 9 از فاصله نزدیک به سطح سیاره تهیه شده اند خلاف آن را ثابت کردند و نشان دادند که سطح مریخ یک سرزمین مرده و بیابانیست که با غبار قرمز رنگ اکسید آهن پوشیده شده است.
بارزترین ویژگی این سیاره که غیر از کره زمین تنها مریخ از آن بر خوردار است وجود کلاهک های قطبی یخی است. جنس این کلاهک ها در مریخ از آب منجمد و دی اکسید کربن یا یخ خشک است و در طی فصول مختلف مقدار مدار آنها تغییر کرده پیشروی و عقب نشینی دارند. این یخ ها با تلسک.پ از روی کره زمین به راحتی دیده می شوند.
در طول تابستان سیاره مریخ طو فان هایی از غبار مشاهده می شود که بعضی مواقع نیمی از سیاره را در بر می گیرد. اما بیشتر وقتها جو نازک و رقیق مریخ اجازه مشاهده ویژگی ها و ساختار زمینی این سیاره را به سفینه هایی که به دور آن می چرخند می دهد.
یکی از این ویژگی ها بر آمدگی المپوس است که با بزرگی برابر کشور فرانسه و ارتفاع سه برابر قله اورست به احتمال زیاد بزرگترین آتشفشان مو جود در بین سیاره های منظو مه شمسی است. سایر آتشفشان ها و گودالهای کوچک فقط کمی سطوح سیاره را خراش داده اند. و دیگر میتوان از پرتگاه مارینوس نام برد که وسعت آن به پهنای ایالت متحده امریکا ست.
وجود شبکه های بزرگ و خشک بستر های رود خانه حاکی از این است که زمانی مقادیر فوق العاده زیادی آب در آنها جاری بوده اما هم اکنون چهره مریخ خشک و عاری از هر گونه حیات است و اتمسفر نازک مریخ عمدتا از دی اکسید کربن تشکیل شده و رطوبت آن یک صدم هوای کره زمین است.
بیشتر آب موجود در سیاره مریخ یا به صورت یخ در قطبها یا به صورت ترکیبهای شیمییایی در خاک و یا منجمد در زیر سیاره است. جالب است که بدانید در این سیاره ریزش برف هم وجود دارد!!
بیشتر مواد تشکیل دهنده طو فان های برفی ذرات یخ خشک هستند که یخ های قطبی نیز از آنها به وجود آمده اند
مریخ دو قمر سیب زمینی شکل دارد که آنها را سیارک های تسخیر شده می دانند. فصلهای کره مریخ با تو جه به انحراف و طول روز های آن شبیه فصل های زمین هستند اما به علت و جود جو نازک و فاصله بیشتر با خورشید عموما این کره از زمین سرد تر است . متوسط درجه حرارت مریخ منفی 48 درجه سانتیگراد است.

جو مریخ

جو زمین شامل ۷۷ درصد نیتروژن و ۲۱ درصد اکسیژن است. درحالی که در جو مریخ ۹۵ درصد دی اکسید کربن و فقط ۲۰ درصد اکسیژن وجود دارد. آیا فقط یک کپسول اکسیژن و یک ماسک ما را روی مریخ نجات خواهد داد؟ خیر. جو سیاره سرخ بسیار رقیق است، بطوری که بر سطح سیاره فشار جوی معادل یک صدم فشار جو زمین در سطح دریاست. اگر لباس فضایی مناسبی نپوشید که فشار هوای طبیعی را ایجاد کند، ارگانهای درونی بدن ما به دلیل فشار درونی که داریم باد می‌کنند. علاوه بر این جو مریخ محافظ خوبی در برابر تابشهای مرگبار فضایی نیست و طی مدتی نه چندان دراز این تابشها می‌تواند اثرات جبران ناپذیری بر بدن انسان بگذارد. پس باید لباس مخصوصی را به همراه داشت.

 

مشخصات فیزیک مریخ

مریخ ، سیاره سرخ ، چهارمین سیاره نزدیک به خورشید است. مریخ شباهتهای زیادی با کره زمین دارد. روزهایش کمی از روزهای زمین بلند تر و الگوی فصلهایش شبیه به الگوی فصلهای زمین است، با این تفاوت که طول فصلهایش دو برابر طول فصلهای زمین است. ابر ، آتشفشان ، دره ، کوه ، صحرا و قطبهای سفیدی که در فصول مختلف بزرگ و کوچک می‌شوند، همانند زمین در مریخ نیز یافت می‌شوند. مریخ سیاره‌ای خشک و سرد است که در آن حیات وجود ندارد، سطح مریخ مملو از صخره بوده و پوشیده از غباری قرمز رنگ است. بالاخره اینکه مریخ دارای جوی رقیق و سمی است.

 مریخ دارای دو قمر کوچک به نامهای فوبوس و دیموس است. از شکل نا منظم و سیب زمینی مانندشان پیداست که این اقمار سیارکهایی بوده‌اند که گرفتار میدان جاذبه مریخ شده و در مدار این سیاره قرار گرفته‌اند. در سطوح هر دو قمر گودالهایی دیده می‌شود.

حیات در مریخ

رصد کنندگان ، با استفاده از تلسکوپهایشان با زحمت فراوان اطلاعاتی راجع به مریخ جمع آوری کردند. تمام آن اطلاعات اکنون جای خود را به اطلاعات جمع آوری شده بوسیله تعدادی از کاوشگرهای فضایی آمریکایی و روسی بخصوص مارینر 9 داده‌اند. در سال 1976، دو فضاپیمای وایکینگ در کره مریخ فرود آمدند تا نشانه‌ای از حیات در آن بیابند. با توجه به آزمایشهای وسیعی که روی نمونه‌هایی از خاک مریخ انجام شده ، تاکنون امکان وجود حیات در این سیاره اثبات نشده است.

جووانی اسکیاپارلی (1910-1835) ، ستاره شناس ایتالیایی ، چنین تصور کرد که اشکال زاویه داری روی سطح مریخ دیده و آنها را کانال (گذرگاه) نامید. این کلمه به اشتباه ، آبراه ترجمه شد و باعث شد تا مردم باور کنند که مریخیها برای انتقال آب از کانالهای آبی استفاده می‌کنند. همچنین ، تصور می‌شد که نواحی تیره در اندازه‌های مختلف محل رشد گیاهان هستند که با تغییر فصول سال تغییر می کنند. امروزه می‌دانیم که آن گذرگاهها نوعی خطای دید بوده و آن نواحی تیره نیز صخره‌هایی هستند که هنگام از بین رفتن غبار قرمز رویشان ، آشکار می‌شوند.

  منظره مریخ

در نیمکره جنوبی مریخ گودالهای شهابسنگی وجود دارند که 3.5 میلیارد سال از عمرشان می‌گذرد . سطح نیمکره شمالی جوانتر است، چرا که قسمت اعظم آن توسط فعالیتهای آتشفشانی اخیر پوشیده شده است. مریخ دارای دو مشخصه منحصر به فرد در منظومه شمسی است: بلندترین کوه آتشفشانی المپ مانس و دره والس مارینریس به عمق 7 کیلومتر (4.5 مایل) و عرض 600 کیلومتر (370 مایل) در این سیاره قرار دارند. همچنین ، گذرگاههای کوچکتری نیز وجود دارند که احتمال می‌رود در گذشته بر اثر جریان آب بوجود آمده باشند.

بزرگترین کوه آتشفشان ارتفاع المپ مانس سه برابر
ارتفاع ماونالوآ ، بلندترین کوه آتشفشات در زمین است.

  مریخ سیاره ای است که بیشترین شباهت را با کره زمین دارد، هر چند که اندازه‌اش نصف اندازه زمین است. روز مریخی (فاصله دو طلوع خورشید) فقط 38 دقیقه از روز زمینی طولانی‌تر است. همچنین ، انحراف محور مریخ 1.7 درجه بیشتر از انحراف محور زمین است.

سه شنبه 4/10/1386 - 14:17
اخبار
  1. فناوری نانو در تولید رنگ "ضدخش" در ایران كاربردی شد
    سمنان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی ‪۸۶/۱۰/۰۴‬

    عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مدیر گروه فناوری نانوی سازمان بسیج اساتید كشور از به كارگیری فناوری نانو در تولید رنگهای "ضدخش" در ایران خبر داد.

    "حجت احمدی" روز سه‌شنبه در همایش نانوتكنولوژی در مهندسی كه در دانشگاه سمنان برگزار شد افزود: در این فناوری در صورت ایجاد خش و رنگ رفتگی در بدنه خودرو، ذرات پلیمری توانایی دوباره‌سازی و ترمیم رنگ از دست رفته را خواهد داشت.

    وی افزود: این رنگها بزودی توسط یكی از شركت‌های خودروساز ایران به كار گرفته می‌شود.

    وی افزود:این فناوری برای اولین بار در جهان در سال ‪ ۲۰۰۶‬میلادی‌استفاده شد و در آستانه سال ‪ ۲۰۰۸‬میلادی در ایران به كارگیری می‌شود.

    وی با بیان اینكه فناوری نانو در همه جنبه‌های زندگی بشر وارد شده است به كاربردهای نانو در علوم صنعتی، پزشكی و دفاعی اشاره كرد و گفت: آخرین برنامه‌ریزی برای دستاوردهای علم نانو ساخت آسانسورهای فضایی در پایان هزاره سوم است.

    این پژوهشگر، پیشینه نانو در ایران را تاریخی و از زمان زكریای رازی دانست و افزود: آثار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دستیابی به فناوری نانو غیرقابل انكار است.

    رییس دانشگاه سمنان نیز در این همایش با بیان اینكه ایران جزو ‪ ۳۰‬كشور دارنده برنامه نانو است گفت: كاربردهای فراوان نانو در مهندسی، انقلاب فناوری نانو را در جهان ایجاد كرده است.

    "علی خیرالدین" متذكر شد: در طرح جامع دانشگاه سمنان رشته‌های میان رشته‌ای نانو در گروه تحصیلی مواد پیشنهاد شده است.

    مدیرعامل شركت برق منطقه‌ای استان سمنان نیز در این همایش با اشاره به جایگاه انرژی‌های نو در تولید برق گفت: تحقیقات برای استفاده از انرژی خورشید و باد برای ایجاد نیروگاه‌های برق در این استان در حال انجام است.

    "سیدزمان حسینی" همچنین اهمیت استفاده از نانو تكنولوژی در تولید برق را یادآور شد.

    همایش یك‌روزه نانو تكنولوژی در مهندسی با همكاری انجمن مهندسین برق و الكترونیك ایران، صنعت برق استان سمنان و دانشگاه سمنان برگزار شد

سه شنبه 4/10/1386 - 13:59
آموزش و تحقيقات

تاریخچه نانو در جهان چهل سال پیش ریچارد فیمن متخصص كوانتوم نظری و دارنده جایزه نوبل در سخنرانی معروف خود در سال 1959 با عنوان آن پایین فضای بسیاری هست به بررسی بعد رشد نیافته علم مواد پرداخت وی در آن زمان اظهار داشت اصول فیزیك، تا آنجایی كه من توانایی فهمش را دارم، بر خلاف امكان ساختن اتم به اتم چیزها حرفی نمی زند او فرض را بر این قرار داد كه اگر دانشمندان فرا گرفته اند كه چگونه ترانزیستورها و دیگر سازه ها را با مقیاس های كوچك بسازند، پس خواهیم توانست كه آنها را كوچك و كوچكتر نماییم . در واقع آنها به مرزهای حقیقی شان در لبه های نا معلوم كوانتوم نزدیك خواهند بود به طوری كه یك اتم را در مقابل دیگری به گونه ای قرار دهیم كه بتوانیم كوچكترین محصول مصنوعی و ساختگی ممكن را ایجاد نماییم و جای این سوال باقی می ماند که با استفاده از این فرمهای بسیار كوچك چه وسایلی می توانیم ایجاد كنیم ؟ فیمن در ذهن خود یك دكتر مولكولی را تصور كرد كه صدها بار از یك سلول منحصر به فرد كوچكتر خواهد بود و می تواند به بدن تزریق شود و درون بدن برای انجام كاری یا مطالعه و تایید سلامتی سلولها، انجام ترمیمی و به طور كلی برای نگهداری بدن در سلامت كامل به سیر بپردازد .واژه فناوری نانو اولین بار توسط نوریوتا ینگوچی استاد علوم دانشگاه توکیو مطرح شد .او این واژه را برای توصیف ساخت مواد (وسایل)دقیقی که تلورانس ابعادی آنها در حد نانومتر می باشد،به کاربرد . مینسكی توانست به تفكرات فیمن قوت ببخشد مینسكی پدر هوش مصنوعی و شاگردش درکسلرگروهی از دانشجویان كامپیوتر را به صورت انجمنی دور هم جمع كردند . او افكار جوانترها را با یكسری ایده ها كه خودش نانو تكنولوژی نامگذاری كرده بود مشغول می داشت . درکسلر تنها درجه دكتری نانو تكنولوژی را در سال 1991 ازدانشگاه MIT دریافت داشت او یك پیشرو در طرح نانو تكنولوژی است . شكوفایی بسیار از فناوریهای مهم ازجمله فناوری اطلاعات و بیوتكنولوژی به عنوان دو دستاورد بسیار عظیم قرن بیستم بدون بهره گیری از نانو تكنولوژی دچار اختلال خواهند شد . اصول پایه نانو تكنولوژی نانو تكنولوژی، تكنولوژی سریع و نوینی است كه امكان كار،دست كاری و تولید ابزار، مواد و ساختار هایی در سطح مولكولی و حتی اتمی توسط اتم در ساختارهای عملكردی در بعد نانومتر را می دهد . ما با روشهای نانو می توانیم ابزار های چند كاره، خود تنظیم،خود كنترل و خود ترمیم بسازیم . واژه نانو از یك كلمه یونانی به معنای" كوچك یا ریز" مشتق شده است نانو به اندازه بین 1تا 100 نانو متر می گویند .طول موج نور مرئی بین 400-700 نانومتر و سلول زنده اندازه ای معادل یك میكرون (1000 نانومتر ) دارد. جدول (1)مقایسه اندازه ها از ماكرو تا مولكول را بیان می كند : نمونه اندازه واژگان باندهای تك شیمیایی 1/0-5/0 مولكولی/اتمی مولكولهای كوچك زئولیت 5/0-0/1 مولكولی نانو مواد غیر آلی،DNA،RNA 1-1000 نانو (MEMs)كانالهای میكرو سیال، تراشه های سیكلون در سلول زنده 103-104 میكرو مواد طبیعی بیش از 104 ماكرو اساس ارتباط نانو تكنولوژی و علم و تكنولوژی غذا معنای حقیقی نانو ساینس و نانو تكنولوژی چیست؟ Nano science: مطالعه پدیده ها و دست كاری مواد در مقیاس های اتمی، مولكولی، ماكرو مولكولی است جایی كه خصیصه ها تفاوت چشمگیری با مقیاسهای بزرگ دارند. Nano technology: تكنولوژی است كه به وسیله آن ما در خواص مولكولهای تشكیل دهنده مواد تغییری ایجاد می نماییم تا بتوانیم از آنها در طراحی، تولید و استفاده از ساختارهای كاربردی، ابزار ها و... بهره جوییم (تا بهتر استفاده گردند). معرفیIntroduction امروزه رقابت بازارهای تكنولوژیكی برای حفظ قدرت در صنعت غذا و فراوری غذا امری ضروری است . مصرف كننده ها متقاضی محصولات معتبر (مجاز) خوش طعم و سهل و ساده هستند . آینده متعلق به محصولات، فرآوری و فرآورده های جدیدی است كه اهداف زیر را دنبال می كند : بهبود كارایی محصول و طولانی شدن عمر ماندگاری و،تازگی محصول، بهبود كیفیت و ایمنی غذا . نانو تكنولوژی می تواند برای توسعه مواد در اندازه های كوچك بهسازی، كنترل و انتقال محموله، شناسایی آلودگی و ابداع نانو ابزار هایی برای زیست شناسی سلولی و مولكولی استفاده شود . نانو تكنولوژی شامل ابداع و استفاده از مواد آلی و غیر آلی در مقیاس نانو می باشد. نانو تكنولوژی نوید مهیا كردن شیوه ای برای طراحی نانو مواد داده است و مواد ساخته شده سازگار با ویژگی های فیزیكی، شیمیایی و بیولوژی اند و توسط ساختارهای مولكولی و دینامیكی مشخصی،كنترل می گردند . در این تكنیك های بیولوژیكی قبل از تشكیل فرآورده ژن ها دچار تغییر می شوند . نانو تكنولوژی می تواند پیشرفت های آینده را كامل تر و با روش های موثر تری و به انواع دیگری آماده كند . دست كاری پلیمرهای غذا و مجموعه های پلیمری باعث بهبود كیفیت غذا و سلامتی می گردد . نانو تكنولوژی نه تنها مواد با ویژگی جدید ایجاد می كند بلكه مواد دیگری با ویژگی های خود جمع كن، خود التیام و نگهداری تولید می كند.

دوشنبه 3/10/1386 - 21:41
اقتصاد
اهمیت صنعت حمل و نقل و ترانزیت در اقتصاد ایران اقتصاد جهانی از دهه 60 بواسطه كاهش تعرفه و سایر موانع و نیز افزایش انواع موافقتنامه های بین المللی با رشد و توسعه چشمگیر مواجه شده است. علاوه برآن ساختار صنعت به ویژه در كشورهای توسعه یافته بگونه ای است كه منجر به عدم محلی شدن فعالیتها و استفاده بیشتر از منابع مختلف در نقاط مختلف جهان شده است. همچنین مؤسسات و سازمانهای تولیدی مایل نیستند حجم زیادی از مواد و محصولات تمام شده را حمل نمایند چرا كهاین قبیل محصولات و مواد اغلب منجر به حمل و نقل در سطوح وسیع وحجیم میشود . اكنون تأكید بیشتر بر تحویل به موقع كالا است8 كه این خود امنیت و سرعت روز افزونی را در امر ترانزیت می طلبد. از این رو امروزه این صنعت یكی از پرسودترین تجارتهای دنیا به شمار می رود و طبیعتأ كشورهایی كه در مسیر كریدورهای ترانزیتی قرار میگیرند می توانند بیشترین بهره را از این تجارت ببرند. در حال حاضر حجم گردش پول ،‌انتقال كالا و انرژی بین آسیا و اروپا در حدود 1500 میلیارد دلار در سال است. كه 120 میلیارد دلار از آن به حمل و نقل مربوط میشود. 9 در نظر گرفتن درآمد بالقوه10 5 درصدی از درآمد سالیانه 120 میلیارد دلاری ترانزیت كالا بین آسیا و اروپا خود مؤید این نكته است كه بهره گیری از این فرصت طلایی سهم بسزایی در كاهش وابستگی به درآمدهای نفتی دارد اگر چه بنا به اظهارنظر برخی كارشناسان كه رسیدن به این سطح از درآمد را بعلت ظرفیت فعلی ناوگان ترانزیتی كشور (درآمد سالیانه نیم میلیارد دلاری) و حركت كند كشور در روند برطرف سازی مشكلات در كوتاه مدت كاری غیرعملی و غیرممكن و كسب درآمد سالیانه 1 الی 5/1 11میلیارد دلار در سال را با موفقیت قابل توجهی ذكر می كنند ولی حقیقت این است كه با اجرای صحیح برنامه توسعه این صنعت در كشور و رفع مشكلات و موانع پیش روی آن و از همه مهمتر با تدوین برنامه راهبردی و پرهیز از روزمرگی می توان در بلندمدت به كسب درآمد 5 و یا 6 میلیارد دلار در سال امیدوار بود و این البته مستلزم تحول در نگرشهای سنتی است چرا كه حجم تولید كالا و جریان مسافر در جهان آنقدر زیاد است كه اگر مسیری نتواند سرعت، ایمنی و ارزانی ترانزیت كالا و مسافر را تضمین كند جریان ترانزیت ازمسیر دیگری به راه خود ادامه دهد. گذشته از نقش این صنعت در افزایش درآمدهای ارزی،‌ نكته دیگری كه كمتر مورد توجه قرار میگیرد اهمیت این صنعت در توسعه صنعت گردشگری و افزایش درآمدهای ارزی ناشی از آن می باشد . طبق پیش بینی كارشناسان صنعت برتر جهان در چند سال آینده و پس از آن صنعت گردشگری خواهد بود و بدیهی است كه بدون توسعه رشد صنعت حمل و نقل بعنوان یكی از عوامل مؤثر برعرضه این صنعت ، توسعه و گسترش گردشگری نیز غیرممكن به نظر می رسد،‌لذا بسط این صنعت در كشورهای در حال توسعه و كم درآمد نظیر ایران كه دارای امكانات بالقوه و بالفعل بسیار مناسبی جهت گردشگری12 می باشد، مسئله ای بسیار مهم و ضروری و درآمدهای ناشی از آن در كاهش وابستگی به درآمدهای نفتی بسیار كارگشاست. 13 مزیتهای ترانزیتی ایران برخورداری از امینت و مزیت جغرافیایی یكی از مهمترین عواملی است كه می تواند بخوبی زمینه ساز توسعه این صنعت در یك كشور باشد برهمین اساس ایران همواره بعنوان یك مسیر ترانزیتی كوتاه و مناسب مورد توجه صاحبان كالا بوده است بگونه ای كه آثار چرخهای این صنعت هنوز هم بر جاده ابریشم باقی است. هرچند با اختراع ماشین بخار،‌ارتباط میان این كشور ،‌ جاده پیشرفت و ترقی قطع گردید و از اهمیت ترانزیتی آن كاسته شد اما در عصر حاضر با فروپاشی نظام سوسیالیستی در شوروری و نیاز كشورهای آسیای میانه به دسترسی به آبهای آزاد از یكسو و رشد فرآیند اقتصادی كشورهای شرق و جنوب آسیا و علاقمندی آنان به تجارت باغرب به انضمام ناامنی مسیرهای رقیب در روسیه و داغستان، افغانستان و پاكستان از سوی دیگر باعث شد تا بار دیگر این منطقه مورد توجه دنیای تجارت قرار گیرد. در حقیقت ایران با 980 كیلومتر مرز استراتژیك و قرار داشتن در مسیر انتقال 75 درصد مخازن نفت و گاز جهان كوتاهترین مسیر را در انتقال نفت و گاز دارا میباشد. همسایگی جمهوری اسلامی ایران با آسیای میانه و دارا بودن مشتركات دینی، فرهنگی و تاریخی ،‌نیاز این منطقه به استفاده از قلمرو ایران برای توسعه تجارت و ترانزیت همه و همه موقعیت ممتازی را برای كشور ما فراهم آورده است كه بسط روابط اقتصادی و سیاسی با این منطقه را تسهیل می كند، با استفاده از موقعیتی كشور ما میتواند در آینده به شریك بزرگ تجاری،‌ترانزیتی آسیای میانه تبدیل شود اهمیت ژئو اكونومی ایران برای منطقه آسیای مركزی به حدی است كه كارشناسان جهانی و استراتژیهای توسعه،‌ نقش رهبری و پیشتازی ایران را برای آسیای میانه محرز می دانند . فروپاشی اتحاد شوروی و استقلال جمهوریهای متعدد آن منجمله پنج جمهوری آسیای میانه با ذخائر عظیم معدنی ونفت و گاز و پیدایش بازار جدید در این منطقه توجه بسیاری از كشورهای جهان را به خود جلب كرده است. اهمیت ذخائر نفت و گاز آسیای میانه (تركمنستان و قزاقستان و تا حدودی ازبكستان) به حدی است كه علیرغم گذشت مدت كوتاهی از استقلال آنها ، كشورهای غربی بیش از دو میلیارد دلار در این منطقه كه تا چهل میلیارد دلار افزایش خواهد یافت سرمایه گذاری خواهند نمود برآورده های انجام گرفته حجم ذخائر نفت و گاز این منطقه را قابل مقایسه با ذخائر نفت و گاز عربستان سعودی نشان میدهد. در بین كشورهای آسیای میانه ،‌قزاقستان، ازبكستان و تركمنستان به ترتیب بیشترین سهم تجارت آسیای میانه را به خود اختصاص داده اند و در آینده نیز این كشورها به ویژه قزاقستان و تركمنستان كه از پتانسیل قابل توجهی برای صدور نفت و گاز برخوردارند سهم خود را در مبادلات حفظ خواهند كرد. پنج كشور آسیای میانه در مركز سرزمین وسیع روسیه ،‌ فاقد راههای دسترسی مستقیم به آبهای آزاد بوده و جزء محدود كشورهای محصور در خشكی هستند ،‌متوسط فاصله پایتختهای این 5 كشور با استثناء تركمنستان از نزدیكترین بندر حدود 3000 كیلومتر است. چهار كشور از این پنج كشور برای رسیدن به آبهای آزاد باید از قلمرو یك كشور دیگر عبور نمایند و در این میان فقط ازبكستان برای دستیابی به دریا باید حداقل از دو كشور عبور كند. از آنجا كه توسعه اقتصادی و رفاه اقتصادی در آسیای میانه به گسترش تجارت خارجی مستقیم با بقیه كشورهای جهان بستگی دارد و از طرف دیگر پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی،‌ سهم تجارت هر یك از این پنج كشور با كشورهای مشترك المنافع كاهنده بوده و این روند ادامه خواهد یافت لذا آسیای میانه برای توسعه تجارت خارجی خود با جهان ناچار به استفاده از مسیرهای ترانزیت كالا از قلمرو سایر كشورها،‌علاوه بر مسیر سنتی روسیه خواهد بود. بدیهی است كه ترانزیت چند میلیون تن كالا از قلمرو یك كشور،‌ منافع اقتصادی و سیاسی قابل توجهی را برای آن كشور خاص به ارمغان می آورد. لذا هر یك از كشورهای جدید واقع در مسیر ترانزیت سعی در افزایش سهم خود در انتقال كالاهای مورد مبادله آسیای میانه خواهند داشت. متقابلأ كشورهای آسیای میانه نیز حق انتخاب فزاینده ای برای ترانزیت كالاهای مورد مبادله خود می یابند. در این میان طرح كریدور «شمال – جنوب»‌ در مقایسه با طرح «شرق – غرب»‌ تراسیكا یكی از طرحهای مطرح در منطقه می باشد. این كریدور در سال 1993 توسط وزرای حمل و نقل اروپا در كنفرانس هلیسنكی به تصویب رسیده است و زمان و هزینه حمل كالا را بین دبی – هلسینكی به ترتیب 80%‌ و 10%‌ كاهش میدهد. (رجوع به ضمیمه ) براین اساس طبق پیش بینهای بعمل آمده ،‌این كریدور در سالهای اول پنج میلیون تن در سال ظرفیت دارد كه اگر حتی دو میلیون تن آن تحقق یابد درآمد ارزی حاصل از حمل و نقل كالا از بندرعباس تا بندرامیرآباد در حدود 150240000 دلار خواهد بود. (با فرض حمل 2 میلیون تن بار و تعرفه متوسط 4 سنت در هر تن كیلومتر). بدین ترتیب می توان گفت كه درآمد طرح، هزینه آن را برای ایران حدود 200 میلیون دلار است حداكثر طی مدت دو سال پوشش خواهد داد. از این رو با عنایت به این مطلب كه ایران كمترین سرمایه گذاری را انجام خواهد داد ،‌اثرات سیاسی ،‌اقتصادی،‌ اجتماعی كریدور شمال – جنوب به حدی چشمگیر هست كه سرمایه گذاری در این طرح را توجیه نماید.
دوشنبه 3/10/1386 - 20:19
دنیای گیاهان و حیوانات
آلودگی زمانی است که در هوا یک ماده خارجی وجود داشته باشد یا در ساختار آن تغییرپذیری پدید آید که با توجه به شناختهای علمی زمان موجب اثر زیان آور یا ایجاد ناراحتی کند. منشاو ماهیت آلاینده های هوا • 1-آلاینده های گوگردی • 2-ترکیبات کربنی • 3-ازون • 4-ئیدروکربن ها • 5-ترکیبات نیتروژن دار منابع آلودگی هوا • 1- جمعیت • 2- صنایع • 3- وسایل نقلیه موتوری • 4- واحد های تجاری و خانگی پدیده وارونگی!!! در روزهای عادی هوای نزدیک سطح زمین گرمتر از هوا در ارتفاعات است به همین دلیل جریان همرفت ایجاد شده و هوای گرم و آلوده به سمت بالا رفته و هوای سرد و تمیز جایگزین آن شده و تا حدودی موجب تمیزی هوا می شود ولی در روزهای سرد زمستان هوای سرد نزدیک سطح زمین است و جریان همرفت دیگر ایجاد نمی شود و موجب آلودگی می شود به این پدیده وارونگی می گویند. اثر گلخانه ای • به دام انداختن و برگرداندن انرزی تابشی بوسیله مولکول های کربن دی اکسید وگاز های دیگر موجود در هواکره را اثر گل خانه ای می نامند وبه گازهایی که با این روش باعث گرم شدن زمین میشوند گازهای گلخانه ای می گویند. باران اسیدی!!! • گازهایی مثل گوگرد دی اکسید و اکسیدهای نیتروژن گازهایی سنگین تر از هوا هستند و می توانند در نزدیکی محلی که تولید می شوند به زمین فرو نشینند و بر حیوانات و گیاهان مناطق مجاور لطمه های جدی وارد کنند این گازها در ارتفاعات در قطره های آب موجود در هوا کره حل می شوند و به صورت باران اسیدی به زمین بازمی گردند و البته حل شدن دی اکسید کربن موجود در هوا در آب باران تا حدودی اب باران را اسیدی می کند. اثرات آلودگی بر انسان • 1- تاثیر برروی نایژه ها و ریه ها • 2- تا ثیر برروی استخوان بندی بدن • 3- تاثیر برروی سیستم عصبی و عضلات • 4- تاثیر برروی پوست • 5- تاثیر برروی سیستم دفاعی بدن کنترل آلودگی!!! • 1- منبع: جمعیت • راه پیشگیری از آلودگی: • - کنترل جمعیت • 2- منبع: صنایع • راه پیشگیری از آلودگی: • - کاهش گوگرد موجود در سوخت • - گرفتن دی اکسید کربن از گازهای خروجی دودکش • - تغییر منبع انرزی و استفاده از انرزی پاک ادامه کنترل آلودگی !!! • 3- منبع: مسایل نقلیه موتوری • راه پیشگیری ازآلودگی : • - استفاده از دستگا ه های کنتریل آ لودگی • - تغییر سوخت اتممبیل ها و گاز سوز کردن وسایل • - استفاده از وسایل نقلیه برقی و وسایلی که با باتری کار می کنند. • 4- منبع: واحدهای خانگی و تجاری • راه پیشگیری از آلودگی: • - استفاده از برق و گازطبیعی • - استفاده از وسایل سالم.
دوشنبه 3/10/1386 - 20:18
دعا و زیارت
شهادت مسلم
سپس بکیر بن حمران به دستور ابن زیاد در حالی که حضرت مسلم در کمال خشنودی و سرفرازی از شهادت استقبال می کرد،او را در محلی که بر بازار کفاشان مشرف بود گردن زد ،و سپس پیکر پاکش را به زیر انداختند.
چون بکیر بن حمران (قاتل حضرت مسلم) به زیر آمد ، ابن زیاد از او سوال کرد : هنگامی که مسلم را بالا می بردی چه می گفت :
جواب داد : تسبیح می گفت و استغفار می کرد ، و چون خواستم او را به قتل برسانم به اوگفتم : نزدیک شو سپاس خدای را که تور ا زیر دست من ذلیل کرد تا قصاص کنم ، پس ضربتی فرود آوردم کارگر نشد ، گفت ای بنده ی خدا ! آیا خراشی که وارد کردی قصاص آن ضربت من نشد ، گفت ؟!
ابن زیاد گفت هنگام مرگ هم فخر کردن ؟!
پس از شهادت مسلم  در  هشتم  ذیحجه سال شصت هجری ، ابن زیاد دستور داد تا بدن او را به دار آویختند و سر او را به دمشق نزد یزید فرستاد . مسلم بن عقیل اولین شهید از بنی هاشم است که بدن او به دار آویخته شد و اولین کسی است  که سرش به دمشق حمل شده است .
طفلان مسلم بن عقیل
چون حسین بن علی (ع)شهید گردید ، دو پسر ک.کوچک از لشکرگاهش اسیر شدند  و آنها را نزد عبید اللّه آوردند ، او زندانبان را احضار کرد و به او گفت: این دو کودک را به زندان ببر و خوراک خوب و آب سرد به آنها مده و بر آنها سخت گیری کن .
این دو کودک در زندان روزها  روزه می گرفتند و شب دو قرص نان جو و یک کوزه آب برای آنها می آوردند . یک سال بدین منوال گذشت ، یکی از آنها به دیگری گفت : ای برادر ! مدتی است ما در زندانیم و عمر ما تباه و تن ما رنجور شده است ، امشب که زندانبان آمد ما خود را به او معرفی می کنیم شاید دلش به حال ما بسوزد و ما را آزاد کند .
شب هنگام که زندانبان پیر نان و آب آورد ، برادر کوچکتر به او گفت : ای شیخ !آیا محمدr  را می شناسی ؟
جواب داد چگونه نشناسم ؟! او پیامبر من است .
گفت : جعفر بن ابی طالب را می شناسی ؟
در جواب گفت : چگونه جعفر را نشناسم ؟! او پسر عمو و برادر پیامبر من است .
گفت ما از خاندان پیامبر تو محمد (ص)و فرزندان مسلم بن عقیل بن  ابی طالب هستیم که یک سال است در دست تو اسیریم  و در زندان به ما سخت   می- گیری.
زندانبان پیر بشدت ناراحت شد و برای جبران بی مهری های خود، بر پای آن دو بوسه می زد و می گفت : جانم فدای شما ای عترت خاندان پیامبر خدا(ص)، این در زندان به روی شما باز است هر کجا که می خواهید بروید . و دو قرص نان و یک کوزه آب در اختیار آنها قرار داد و بعد راه فرار را به آنها نشان داد و گفت : شبها راه رفته وروزها پنهان شوید تا خدا اسباب نجات شما را فراهم سازد .
آن دو کودک از زندان بیرون آمده و به در خانه پیرزنی رسیدند ، پس به او گفتند : ما دوکودک غریب و ناآشناییم ، امشب  ما را میهمان کن و چون صبح شود خواهیم رفت .
پیرزن گفت شما کیانید که ازهر گل خوشبوترید ؟
گفتند ما از خاندان پیغمبریم که از زندان عبید الله بن زیاد گریخته ایم .
پیرزن گفت عزیزانم ! من داماد  بدکاری دارم که در واقعه کربلا به طرفداری از ابن زیاد حضور داشته و می ترسم شما را ببیند و پس از شناختن به قتل برساند .
گفتند ما همین امشب را نزد تو خواهیم بود و صبح به راه خود ادامه می دهیم .
پیرزن برای آن ها شام آورد  و آنها پس از خوردن شام ، خوابیدند پاسی از شب گذشته بود که داماد پیر زن د رخانه را به صدا در آورد ، پیرزن پرسید :کیستی ؟
گفت :داماد تو .
گفت : چرا اینقدر دیر آمدی ؟
گفت : وای بر تو پیش از آنکه از خستگی از پای درافتم در را باز کن .
پرسید : مگر چه اتفاق افتاده ؟!
گفت : دوکودک از زندان عبید الله گریخته اند و امیر فرمان داده است به هرکس که سر یکی از آنها را بیاورد هزار درهم جایزه بدهند ، و برای دو سر ، دو هزار درهم خواهد اد . و من خیلی تلاش کردم تا آنها را پیدا کنم ولی متاسفانه نتوانستم !
پیرزن گفت از رسول خداr بترس که در روز قیامت  دشمن تو باشد .
گفت چه می گویی ؟ باید دنیا را به دست آورد !
گفت : دنیای بی آخرت به چه دردی می خورد ؟
گفت : تو ازآنها طرفداری می کنی مثل اینکه از آنها اطلاع داری ، باید تو را نزد  امیر ببرم  .
گفت : امیر از من پیرزن که در گوشه بیابان زندگی می کنم چه می خواهد ؟!
گفت در را باز کن تا امشب استراحت کرده  و صبح به جستجوی آنها برخیزم .
پیرزن در را به روی او باز کرد و او وارد خانه شد و پس از خوردن شام به استراحت پرداخت . نیمه ی شب بود که صدای آن دو کودک به گوشش خورد ، ، از جا  برخاست و به جست و جستجوی آنها پرداخت  و چون به نزدیکی آنها رسید ، پرسیدند : کیستی ؟ گفت من صاحب خانه ام شما کیانید ؟ برادر کوچکتر که زودتر بیدار شده بود ، برادر بزرگتر را بیدار کرد و به او گفت : از آنچه می ترسیدیم به سراغمان آمد ، سپس به اوگفتند : اگر با تو سخن به راستی گوییم در امان تو خواهیم بود ؟
گفت : آری .
گفتند : امانی که خدا و رسولش محترم می دارند ؟
گفت : آری گفتند : بر امان خود  خدا و  رسول را گواه می گیری ؟
گت : آری .
گفتند : ما از عترت پیامبر تو هستیم که از زندان عبیدالله گریخته ایم .
او که از فرط خوشحالی سر از پا نمی شناخت گفت : از مرگ گریخته و به مرگ گرفتار شدید ! سپاس خدای را که شما را به دست من اسیر کرد . سپس آن دو کودک یتیم را محکم بست تا فرار نکنند .
در سپیده دم غلام سیاهی که ((فلیح)) نام داشت ، صدا کرد و گفت این دوکودک را گردن بزن و سر آنها را برایم بیاور تا نزد ابن  زیاد برده و دو هزار درهم جایزه بگیرم !
غلام ،شمشیر برداشت و آن ها را جلو انداخت تا در کنار فرات آن ها را به شهادت برساند ، و چون از خانه دور شدند یکی از آنها گفت : ای غلام سیاه ! تو به بلال موذن پیامبر شباهت داری .
گفت : به من دستور داده شده تا گردن شما را بزنم ، شما مگر کیستید ؟!
گفتند : ما از خاندان پیامبریم و از ترس جان از زندان ابن زیاد گریخته و این پیرزن ما را میهمان کرد و اینک دامادش می خواهد ما ر ا بکشد .
آن غلام سیاه دست و پای آنها را بوسید و گفت : جانم به قربان شما ای عترت پیامبر ؛ سپس شمشیر را به دور انداخت و خود را به فرات افکند و گریخت ، و در پاسخ اعتراض صاحب خود گفت : من به فرمان توام تا تحت فرمان خدا باشی ، و چون نافرمانی خدا کنی من از تو اطاعت نمی کنم .
داماد پیرزن بعد از این جریان پسرش را خواست   و گفت :من اسباب آسایش تو را ازحلال و حرام فراهم می کنم و دنیای تورا آباد خواهم کرد، فوراً این دوکودک را گردن بزن و سر آن ها را بیاور تا نزد عبید الله بن زیاد برده جایزه بگیرم. فرزندش شمشیر را بر گرفت و کودکان را جلو انداخت و به طرف فرات روانه گشت ، یکی از آن ها گفت : ای جوان من از عذاب دوزخ برای تو بیمناکم .
گفت : شما کیستید ؟
گفتند : ما از عترت پیامبر محمد رسول الله r هستیم ، پدرت می خواهد ما را بکشد .
آن پسر هم پس از آگاهی ، آنان را بوسید و همانند غلام سیاه شمشیرش را به دور انداخت و خود را به فرات افکند ، پدرش فریاد زد : تو هم نافرمانی کردی ؟ گفت : فرمان خدا بر فرمان تو مقدم است .
آن مرد گفت : جز خودم کسی آنها را نکشد ؛ شمشیر برگرفت و آن دو کودک را به کنار فرات برده تیغ بر کشید و چون چشم کودکان به چشم برهنه ی او افتاد گریسته و گفتند : ای مرد ! ما را در بازار بفروش و مخواه که روز قیامت پیامبر خدا دشمن تو باشد .
گفت : سرشما را  برای ابن زیاد می برم و جایزه می گیرم .
گفتند : خویشی ما  با رسول خدا نادیده می گیری ؟
گفت : شما با رسول خدا پیوندی ندارید !
گفتند : ای مرد ! ما را نزد عبید الله ببر تا خودش درباره ما حکم کند .
گفت : من باید با ریختن خون شما خود را به او نزدیک کنم .
گفتند : ای مرد به کودکی ما رحم کن !
گفت : خدا در دل من رحمی نیافریده است .
گفتند : پس بگذار ما چند رکعت نماز بخوانیم .
گفت : به حال شما سودی ندارد ، بخوانید .
آنها چهار رکعت نماز خواندند و رو به آسمان گشودند و فریاد بر آوردندکه : یا  حیّ یا حکیم یا احکم الحاکمین میان ما واو به حق حکم کن .
سپس آن مرد برخاست و اول گردن برادر بزرگتر را زد   و سرش را در پارچه ای گذارد ؛ پس برادر کوچک ، خود را در خون برادر بزرگ غلتاند و گفت :می  -خواهم پیامبر خدا را ملاقات کنم در حالی که آغشته به خون برادرم باشم . آن مرد گفت : عیب ندارد ،تو را هم به او می رسانم !او را هم کشت و سرش را در همان پارچه گذاشت و بدن هر دو را به فرات انداخت و سر آندو را نزد  ابن زیاد برد .
ابن زیاد بر تخت نشسته و عصای خیزرانی به دست داشت ،سرها را جلوی ابن زیاد گذاشت، ابن زیاد همین که چشمش به آنها افتاد سه بار برخاست و نشست و گفت : وای بر تو !کجا آنها را پیدا کردی ؟!
گفت : پیرزنی از خویشان من آنها را مهمان کرده بود .
گفت : از مهمان بدین گونه پذیرایی کردی ؟
سپس از او پرسید  : به هنگام کشته شدن با تو چه گفتند ؟  و آن مرد  تمامی  جریان  را برای ابن زیاد بازگو کرد .
ابن زیاد پرسید : چرا آنها را زنده نیاوردی تا به تو چهار هزار درهم جایزه دهم ؟
گفت : دلم راه نداد جز آنکه با خون آنها خود را به تو نزدیک کنم .
ابن زیاد گفت : آخرین حرف آن ها چه بود ؟
گفت : دست ها را به سوی آسمان برداشتند و گفتند : یا حیّ یا حکیم یا احکم الحاکمین ! میان ما واین مرد به حق حکم کن .
ابن زیاد گفت : خدا در میان تو و آن دو کودک به حق حکم کرد . پس رو به حاضران در مجلس کرد و گفت : کیست که کار این نابکار را بسازد ؟
مردی شامی از جای برخاست و گفت من !
عبید الله گفت : او را به همان جایی که این دو کودک را کشته ببر و گردن بزن ، ولی خون او را مگذار که با خون آن ها در  هم آمیزد ، و سر او را نزد من بیاور .
آن مرد شامی فرمان برد و طبق دستور ابن زیاد آن مرد را در کنار فرات به سزای عمل ننگینش رسانید و سرش را برای ابن زیاد برد .
نوشته اندکه : سر او را برنیزه کرده و در کوچه ها می گرداندند و کودکان با پرتاب سنگ و تیر آن را نشانه می رفتند و می گفتند : این است کشنده ی عترت رسول خدا .
 
 
منبع :
                                                      کتاب قصه کربلا                                      
{ تألیف حجة الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد}
دوشنبه 3/10/1386 - 20:3
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته