• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1
تعداد نظرات : 0
زمان آخرین مطلب : 5768روز قبل
هوا و فضا

پرفسور فیروز نادری در ۲۶ اسفند سال ۱۳۲۴ در شیراز به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در ایران به اتمام رساند و پس از آن به آمریكا مهاجرت كرد و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی برق پی گرفت. وی دوره كارشناسی خود را در دانشگاه ایالتی آیووا و كارشناسی ارشد و دكترای خود را در دانشگاه كالیفرنیای جنوبی به اتمام رساند. نادری از سال ۱۹۹۶ مدیر برنامه منشاء حیات ناسا بود. وی در سال ۱۹۷۶ به JPL پیوست و به عنوان مدیر آزمایشات پروازی علوم فضا و مدیر طرح تفرق سنج ( Scatterometer ) ناسا به كار پرداخت. علاوه بر اینها وی در مركز مدیریت ناسا، سرپرستی برنامه فناوری ارتباطات پیشرفته ماهواره ای را بر عهده داشت و در JPL نیز مدیر برنامه ماهواره های متحرك بود. وی از سال ۲۰۰۰ نیز مدیریت برنامه تازه تاسیس برنامه مریخ را بر عهده گرفت. وظیفه مركز برنامه مریخ آن است كه تمام تحقیقات مربوط به مریخ را هدایت و برنامه ریزی كند. وی، در فروردین ماه 1379 به سمت مدیر پروژه های اکتشاف مریخ منصوب شد و هم اكنون مدیر ارشد برنامه‌ریزی راهبردی JPL آژانس فضایی آمریكا (ناسا) است.

 

در سال ۲۰۰۴ میلادی نشریه ساینس دست به انتخاب ۱۰ رویداد تاثیر گذار علمی بشر زد و در راس فهرست این نشریه معتبر نام کاوشهای روباتیک سیاره سرخ فام مریخ قرار داشت که دو خودروی کوچک کاوشگر موفق به انجام انها شده بودند Spirit و Opportunity اینک به عنوان نقطه اوجی بر فناوریهای فضایی انسان به شمار می روند اما در پشت این ماموریت ویژه حضور مدیریت برجسته یک شخص نمایان بود .

پرفسور فیروز نادری که پیش از آن مدیریت طرح سرمنشا ناسا را بر عهده داشت بعد از یک فصل ناکامی، طرح اکتشافی مریخ را پیشنهاد و مدیریت آن را بر عهده گرفت که ماموریت دوقلوهای مریخ نورد را باید نقطه اوجی بر کارنامه او دانست .

او بعد از ۵ سال مدیریت این طرح به سمت مدیریت ارشد برنامه ریزی استراتژیک آزمایشگاه جت پیشران ناسا منصوب شد تا حوزه مدیریتی خود را به تمامی ماموریتهای کاوش بدون سرنشین فضایی در گوشه و کنار منظومه شمسی گسترش دهد .

فیروز نادری بارها از سوی مجامع جهانی به واسطه خدماتش به دانش و فناوری و دیدگاه انسان معاصر مورد تقدیر قرار گرفته است و از جمله می توان به نشان افتخار ناسا و جایزه لیبرال پرایز اشاره کرد. جایزه ای که پیش از او به پاپ بندیکت ۱۶ اهدا شده بود .

اینک پس از ۲۷ سال، پرفسور نادری برای اقامتی کوتاه عازم کشورش خواهد شد و با وجود برنامه های شخصی سفر، برنامه های عمومی را با همکاری مراکز علمی در سرفصل برنامه های سفر خود گنجانده است .

ارایه ۳ سخنرانی عمومی برای علاقمندان در تهران و شیراز ، کنفرانس مطبوعاتی برای پاسخ به پرسشهای رسانه ها که با توجه به کمبود وقت سفر امکان گفتگوی تفضیلی و اختصاصی با آنها فراهم نیست ، حضور در ویژه برنامه آسمان شب در شبکه ۴ سیما و بازدید از چند مرکز علمی از جمله رئوس این برنامه ها خواهند بود ضمن اینکه روزی نیز ایشان میهمان دانشگاه صنعتی شریف هستند .
جزییات برنامه های سفر ایشان به ایران که از روز 4 اسفند ماه اغاز می شود به تدریج از طریق پایگاه های اطلاع رسانی ستاره پارسی، پارس اسكای  و مجله نجوم به اطلاع علاقمندان خواهد رسید و به ویژه زمان بندی برنامه های عمومی وی جهت فراهم شدن امکان حضور علاقمندان در آنها اعلام خواهد شد.

چهارشنبه 12/4/1387 - 23:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته