• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 11
تعداد نظرات : 4
زمان آخرین مطلب : 5677روز قبل
دعا و زیارت

ازبیانات حضرت فاطمه زهرا(س) است كه

حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا(س) از پدر بزرگوارش پرسید: پدر جان مرد یا زنی که نماز خود را سبک بشمارد به چه کیفری دچار می شود؟حضرت محمد(ص) فرمود: به پانزده گرفتاری دچار می گردد:1.   خداوند عمرش را بی برکت گرداند. 2.   برکت از رزق و روزی او برگیرد. 3.   نورانیت بندگان صالح را از چهره اش بزداید. 4.   کارهای نیک او بی اجر و مزد ماند. 5.   دعا و نیایش او در درگاه خدا قبول نشود. 6.   از دعای نیکان بهره نبرد. 7.   خوار و ذلیل بمیرد. 8.   با گرسنگی چشم از جهان بربندد. 9.   هنگام مرگ تشنه جان دهد. 10.  فرشته ای در گور به شکنجه اش مأمور شود. 11. قبر بر او تنگ گیرد. 12.   گرفتار تاریکی و ظلمت قبر شود. 13.   روز قیامت در برابر مردم فرشته ای او را کشان کشان به محشر آورد.14.   با سختی و شدت به حسابش رسیدگی شود. 15.  خداوند با نظر لطف و محبت به او ننگرد و گرفتار عذابی سخت گردد.تلخیص از بحارالانوار جلد83 ص 21-22
سه شنبه 16/7/1387 - 17:48
دعا و زیارت
 

ازفرمایشات حضرت محمد (ص) است كه

ماه رمضان ماه استغفار، ماه روزه و ماه دعا است .
فضائل الأشهر الثلاثه ، ص 117

پنج شنبه 14/6/1387 - 12:13
دعا و زیارت

ازفرمایشات حضرت محمد (ص) است كه

در ماه رمضان ، قرآن بسیار تلاوت كنید .
فضائل الأشهر الثلاثه ، ص 95

پنج شنبه 14/6/1387 - 12:8
دعا و زیارت

ازفرمایشات امام علی (ع) است كه

روزه دل ، اندیشیدن به گناهان ، برتر است از روزه شكم ؛ یعنی غذا نخوردن .
میزان الحكمه ، ح 10948
چهارشنبه 13/6/1387 - 15:27
دعا و زیارت
ازفرمایشات امام حسن (ع) است كه

خداوند ماه رمضان را میدان مسابقه‏ای برای آفریدگان خود قرار داده تا با طاعتش برای خشنودی او از یكدیگر پیشی گیرند .
بحارالأنوار ، ج 75، ص 110

چهارشنبه 13/6/1387 - 15:24
بیماری ها

 

تعریف عسل

عسل یک واژه عربی است که به فارسی آن را انگبین می گویند و آن عبارت است از ماده شیرینی که توسط زنبوران عسل از شهد گلهای گیاهان جمع آوری شده و پس از تغییرات لازم در سلولهاس مومی شانهای کندو ذخیره می گردد.

تعریف جامع تر عسل که در سال 1906 در آمریکا ارائه شده عبارتست از : ترشح مواد قندی درختان ، و شهد گل گیاهان که توسط زنبورداران عسل جمع آوری ، تغییر یافته و درون سلولهای قاب ذخیره می شود .

در قرآن مجید سوره مبارک نحل که در شان زنبور عسل نازل شده و آن موهبتی است که پروردگار توانا آنرا در گلهای گیاهان به ودیعه نهاده است . برای اینکه دانشمندان پی به دستگاه آفرینش برند به زنبور عسل داده شده است که آنرا از شیره گلها و برگها گرفته و عسل که حاوی نیکنوش های گوناگون به رنگ های مختلف است بسازد . اسرار ساختمان و نحوه عمل آن با وجود پیشرفت های علمی هنوز بر زیست شناسان و دانشمندان دیگر پنهان مانده و فقط می دانند که :
زنبور عسل پس از مکیدن شیره گلها و گیاهان به وسیله خرطوم خویش آنرا به کیسه عسلی که در شکم است برده و پس از چند عمل شیمیایی شناخته و نا شناخته آنرا به مایعی خوشبو و خوش طعم ، شیرین ، مقوی ، نشاط آور و نیکو حضال تبدیل کرده و در سلولهای مومی شکل که از قبل ساخته است ذخیره می نماید .

مراحل ساختن عسل

 

برای تهیه یک کیلوگرم از این شهد گوارا زنبور ناگزیر است 120 تا 150 هزار بار شهد حمل کند وبرای فراهم نمودن آن ده میلیون گل را بازدید کرده و از آنها شهد ( انگبین ) تهیه نماید و مسافتی معادل هفت بار دور زمین پرواز کند . شهدی که بدین طریق فراهم می شود 40 تا 80 درصد آب است و زنبورداران عسل باید میزان آب آنرا به 18 الی 20 درصد برسانند تا عسل آماده شده بدست آید . برای تغلیظ نمودن آن زنبورداران عسل مجبور هستند شهدی را که روز به کندو حمل کرده و درون سلولهای شان ذخیره نموده اند شب هنگام مجددا از داخل شان ها مکیده و وارد کیسه عسلی خود می نمایند در آنجا کمی از آب آنرا جذب و موادی از قبیل هورمون ها و آنزیم ها به آن اضافه می نمایند و بعد داخل حجره ها می ریزند . این عمل توسط سایر زنبورها تکرار می شود و مقداری از آب آنهم در مجاورت هوای کندو که از بال زدن زنبورها ایجاد می شود تبخیر شده و در پایان مواد دیگری از قبیل اسید های آلی و مواد ضد عفونی کننده به آن اضافه می نمایند . عمل تغلیظ آنقدر ادامه می یابد تا عسل به غلظت طبیعی خود برسد ، آنگاه آنرا در داخل سلولها ذخیره می کنند و درب آنرا با موم می پوشانند بدین ترتیب عسل انبار شده می تواند برای مدت طولانی نگهداری شود .

معده زنبور عسل

این حشره با تمام کوچکی اش دو معده دارد ، شهد گلهای مکیده شده وارد معده اول می شود که بوسیله دریچه ای به معده دوم مربوط است . معده دوم عملیات گوارشی را انجام می دهد .
معده اول را کیسه عسلی یا چینه دان می گویند کلیه مراحل تبدیل شهد به عسل در این معده انجام گرفته و عسل رسیده و آماده شده از طریق خرطوم زنبور به سلولهای مومی شکل ریخته می شود . کیسه عسلی به وسیله دریچه ای به معده دوم ( معده اصلی ) منتهی می شود زنبور عسل در صورت لزوم جهت تغذیه خویش با اندک فشار بوسیله ماهیچه های اطرافش دریچه را باز می کند و از این طریق عسل مورد نیاز زنبور وارد معده اصلی شده و صرف تغذیه آن می شود و سایر عملیات از جمله گوارش و دفع مدفوع مربوط به این معده می باشد .
بعضی از افراد فکر می کنند که عسل مدفوع یا فضولات زنبور عسل است در صورتیکه کاملا اشتباه است مدفوع زنبور عسل ماده ای است آجری رنگ تا قهوه ای که عموما خارج از کندو دفع می شود و به هیچ وجه قابل استفاده نمی باشد در صورتیکه عسل محصول داخلی کندو و یک ماده غذایی بوده و با مدفوع زنبور قابل مقایسه نیست . بنابراین عسل نه تنها مدفوع زنبور نیست بلکه هیچ رابطه ای بین عسل و مدفوع زنبور وجود نداشته و ندارد .
به هر حال باید دانست که عسل ماده حیات بخشی است که از مواد بی شمار زنده گل و گیاه ترکیب یافته است نه از فضولات گل یا زنبور . ادامه دارد ...

دوشنبه 30/7/1386 - 15:58
بیماری ها

تاریخچه عسل

 

بدون شک در ابتدا عسل باعث شده است که توجه انسان به سمت زنبور عسل جلب شود . قدیمی ترین اثر تاریخی که به برداشت عسل توسط انسان تعبیر شده است مربوط به هفت هزار سال قبل از میلاد است که در اسپانیا مشاهده گردیده است . این اثر شامل قیافه حک شده یک انسان بر سنگ است که نرد بانی را برای رسیدن به محلی کلنی به کاربرده و ظرفی برای قراردادن شان های پر از عسل به کمر دارد . در حالی که زنبورداران عسل کارگر در اطراف سر او به پرواز در آمده اند . یک اثر نقاشی که از روزگاری بعد از مورد بالا حکایت دارد ، از آفریقا بدست آمده و نشان می دهد که فردی همان عمل را انجام می دهد ، با این تفاوت که او برای دور کردن زنبورداران از دود استفاده می کند .
باستان شناسها حکایت می کنند که قبایل بدوی با جمع آوری عسل آشنا بوده اند . عده ای در برداشت عسل از وسایل دود کننده استفاده می کرده اند و عده ای برای داشتن عسل از لانه هایی که در صخره های تیز و مرتفع سنگی و در دره های عمیق قرار گرفته اند جان خود را به خطر انداخته اند . در بعضی از قبایل افرادی به طور منظم تنه تو خالی درختان را بررسی و برای برداشت عسل علامت گذاری می کردند . به نظر می رسد که این نشانه گذاری بیانگر این مطلب بوده است که این درختان مالکیت عام نداشته و همه نمی توانستند از آن استفاده کنند .
عسل در زندگی روحانی ، اجتماعی و اقتصادی مصریان باستان نقش مهمی بازی می کرده است . از حکاکیهای بجا مانده در پرستشگاه ها و دخمه های مردگان چنین بر می آید که عسل در آن روزگار اهمیت ملی زیاد داشته است ، در پاپیروس ها به اهمیت دارویی عسل اشاره شده است و در بیشتر داروها مقداری شیر و عسل به کار می رفته است ، مصریان قدیم از نوعی کوشاب که از جو ، عسل و گندم تهیه می شده است به مقدار زیاد استفاده می کردند ، زیرا الکل در دسترس آنها نبود . کتاب مذهبی یهودیان از سرزمین موعود چنین یاد می کند که در آن نهرهایی از عسل و شیر جاری است . در کتاب انجیل مسیحیان از عسل به عنوان مظهر فراوانی و نعمت یاد شده و در طومار بحرالمیت نیز از عسل نام برده شده ولی از زنبور داری اثری نیست .
در یونان باستان نیز عسل یکی از هدایای گرانبهای طبیعت انگاشته می شد . یونانیان تصور می کردند که خدایان چون خوراک بهشتی می خورند فناناپذیر و ابدی گشته اند . آنها تصور می کردند عسل یکی از اجزای مهم این خوراک بهشتی است .

بنیان و طبیعت عسل

عسل بیشر در شمار در شمار فرآورده های کشاورزی مانند ذرت ، سیب زمینی و غیر و شناخته شده است و بیشتر اوقات بهره برداری از زنبور عسل برای تولید عسل همزمان با گردش کار کشاورزی انجام می گیرد .
عسل یک هدیه رایگان طبیعت به انسانهاست که می توانند از آن بهر ه مند شوند . همچنین نشانه بار خیزی خاک و زمین است . یک منطقه بدون عسل بزودی برای کشاورزی بی بهره و نازا خواهد شد و بالعکس در سرزمینی که زنبورداران عسل را یابند همواره خیر و برکت و افزایش باروری و بار خیزی درختان ، گلها ، میوه ها و کشتزارها به همراه آورده و آن سرزمین میهماندار میهمانان زیادی خواهد شد ؛ موفق الدین ابولعباس الکواشی موصلی مفسر قرآن می فرماید : عسل فرستاده ( مائده ) آسمانی است که در بعضی نقاط زمین گسترده شده و پایدار گشته است . زنبورداران عسل آنرا می نوشند و به کندو می آورند و آن را در داخل سلولهای مومی شکل که از قبل آماده کرده اند ذخیره می نمایند . بنابراین چنین نیست که برخی می پندارند که عسل در شکم زنبور عسل درست شده و این چیزی است که قرآن کریم در سوره نحل ( زنبور عسل ) آیه های 68 و 69 صریحا روی آن تاکید کرده است .

ادامه دارد...

شنبه 28/7/1386 - 14:17
بیماری ها

عسل

عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پر ارزش است که از قرنها پیش به

عنوان عالیترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده و همچنین به واسطه

ویژگی های شفابخش خود به عنوان دارو در دمان اکثر بیماریها در بین تمام ملل

کاربرد داشته است .

 

ماده اصلی آن شهد گلها و گیاهان مطر و شفابخش است

که توسط زنبور داران عسل پس از مکیدن ،

تغلیظ و تغییر شکل دادن ساخته شده و به عنوان یک غذای

خوشمزه و کامل در دسترس انسان قرار می گیرد .
عسل یکی از هدیه های ارزنده و پرارزش طبیعت می باشد

که در قرآن کریم از آن به عنوان فیه شفا للناس

( شفای مردم در آن است ) یاد می کند و پیامبر گرامی صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم و ائمه معصومین علیه‌السلام نیز

در زمان حیات خویش بنا به روایات و احادیث متعدد ازآن

استفاده می نمودند و خواص شفا بخش آن را در درمان

انواع بیماریها یاد آور شده اند . اگر چه در زمان آنها علمی

به نام تغذیه وجود نداشته ولی با بینایی کامل خواص غذاها

و داروها از جمله عسل را بیان نموده و مردم را ذر این زمینه آگاه

 کرده اند . سخنان آنها در رابطه با تحقیقات امروزی نشان می دهد

 که تطابق کامل بین آنها موجود بوده و تضادی بین آنها نیست

. روی همین اصل است که عقیده داریم پیشوایان مذهبی ما عالم

 به همه علوم وآگاه از تمام فنون و رموز بوده اند .
آنچه که مسلم است اهمیت عسل در طب قدیم به مراتب

بیشتر از حال حاضر بوده است .
ابو علی سینا فیلسوف و بزرگترین شخصیت پزشکی ایرانی ،

 یکهزار سال پیش در کتاب قانون پزشکی خود نسخه های

زیادی بر پایه عسل و موم تجویز می کرده و هم چنین بقراط

حکیم پدر پزشکی و بنیانگذار طب یونانی حدود 2500 سال

 پیش در مورد اهمیت عسل چنین فرموده است : هر داروئی

 نیز از مواد غذایی درست می شود ، و متقابلا هر غذایی نیز

 جانشین دارو می گردد . عسل به این هر دو شرط جوابگوست .

 او به مقدار زیادی از عسل استفاده می کرده و در درمان اکثر

 بیماری ها از جمله زخم ها عسل تجویز می نموده است .
در اکثر کشورهای جهان از جمله شوروی سابق که بزرگترین

 کشور تولید کننده عسل در دنیاست ، تاکنون تحقیقات زیادی

 روی فرآورده های زنبور عسل از جمله عسل ژله رویال ، گرده ،

 موم ، بره موم و زهر زنبور عسل صورت گرفته و خواص پزشکی آنان

 بوسیله پژوهشهای علمی و نتایج بالینی مورد تایید بسیاری

از محققین و پژوهشگران قرار گرفته است .
ولی متاسفانه در کشور ما که عسل تولیدی آن منحصر به فرد

و در نوع خود بی نظیر است نه تنها به جنبه دارویی آن توجه

 نشده است بلکه از نظر مصرف غذایی هم مورد کم لطفی قرار

گرفته است و این نعمت خدادادی و هدیه آسمانی که به راحتی

می توان آن را تولید و در اختیار همگان قرار داد هنوز ارزش واقعی

 خود را بین سایر مواد غذایی بدست نیاورده و موجب عدم توجه

 بیشتر مردم به آن گردیده است
به طوریکه هنوز هم مربا ها و قندهای مصنوعی را به این غذای

 بهشتی و اکسیر حیات که از هر نظر برتری ممتاز و چشمگیری

 نسبت به همه مواد غذایی و خوراکی داشته و دارد رجحان

می دهد که علل اصلی آن عدم شناخت از مزایا و ارزش های

 واقعی عسل می باشد .
اگر ما به عنوان یک درس علمی و طبی به شناخت انواع

 عسل و میزان قابلیت ها و مواد موجود در آن بپردازیم ،

 تولید عسل را در سطح کشور پرورش دهیم ، با عسل تقلبی

 مبارزه کنیم و موارد منع مصرف آن را پیدا نماییم ، آیا به طب

 ساده ، به اقتصاد کشور و به تعمیق تعالیم اسلامی

 کمک نکرده ایم ؟
خوشبختانه تحقیق در این مورد هم جالب و هم کم هزینه است .

 نیازی هم به کمک های خارجی نداشته و یا کمتر دارد . امید

 است متخصصین امور پزشکی ، داروسازان و محققین کشورمان

 هم در کنار کاوشها و تحقیقات خود خواص طبی عسل را مد نظ

ر قرار داده تا عسل بتواند جایگاه واقعی خود را در بین سایر

محصولات غذایی پیدا کند .

 

 

چهارشنبه 25/7/1386 - 17:26
دعا و زیارت
دوشنبه 1/5/1386 - 10:6
بیماری ها
جراحان به بيماران توصيه كردند:
در تصميم‌گيري براي عمل جراحي دردهاي پشت كمر عجله نكنيد
محققان علوم درماني اعلام كردند جراحان معتقدند افرادي كه از دردهاي پشت و پايين كمر، رنج مي‌برند نبايد عجله كنند و پيش از مراجعه به پزشك براي يافتن راه درمان و احتمالا انتخاب گزينه عمل جراحي بايد بيشتر به اين مسأله فكر كنند. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه دردهاي پشت و پايين كمر از شايع‌ترين شكايت‌هاي پزشكي در سراسر جهان است به طوريكه در اتحاديه اروپا، بيش از 40 ميليون كارگر از اينگونه دردها رنج مي‌برند و تقريبا نيمي از ساعتهاي بيماري اين افراد مربوط به اينگونه دردها مي‌شود. اين محققان در جريان بررسي‌هاي خود اعلام كردند كه پس از انجام اعمال جراحي تفاوت چنداني در خصوص وضعيت جسماني اين افراد مشاهده نشده است

در جراحى براى درد مزمن كمر احتياط كنيد
رويترز: به گفته پژوهشگران تاثير جراحى براى دردهاى مزمن كمر ممكن است تفاوت چندانى با توانبخشى فشرده نداشته باشد، در عين آنكه دو برابر گران تر تمام مى شود.درد قسمت تحتانى پشت و كمر يكى از شايع ترين شكايات در جهان است. در كشورهاى اتحاديه اروپا بيش از ۴۰ ميليون نفر به آن مبتلا هستند و نيمى از روزهاى بيمارى افراد مربوط به آن مى شود.پژوهشى كه در مركز ارتوپدى نافيلد در آكسفورد انجام شد نشان دهنده آن بود كه در ميان ۳۵۰ فرد مبتلا به كمردرد مزمن نتايج جراحى و نتايج توانبخشى فرق چندانى ندارد.در اين تحقيق كه توسط دكتر جرمى فيربنك و همكارانش انجام شد بيماران يا مورد جراحى اتصال مهره قرار مى گرفتند و يا توانبخشى فشرده شامل تمرين هاى ورزشى و رفتاردرمانى شناختى دريافت مى كردند. در حالى كه هزينه جراحى حدود ۷۸۳۰ پوند بود، توانبخشى نصف اين مقدار خرج برمى داشت و نتايج هم تفاوت چندانى نداشت. به گفته دكتر هلن كمپل از دانشگاه آكسفورد: «در حال حاضر جراحى تنها بايد روى بيمارانى انجام شود كه روش هاى غيرجراحى استاندارد در آنها موثر واقع نشده باشد.»به عقيده پزشكان كمردرد مزمن ناشى از فرسودگى طبيعى مفاصل مهره هاى كمرى و ضعف كنترل عضلانى است. اوج شيوع اين بيمارى در ابتداى ميانسالى است.

دبير هفدهمين كنگره فيزيوتراپي ايران:
تنها پنج درصد كمر دردها نياز به جراحي دارند
تنها 5 درصد كمردردها كه در اثر آسيب جدي به ديسك بين مهره‌اي ايجاد مي‌شوند نياز به جراحي داشته و 95 درصد ديگر با درمان دارويي، فيزيوتراپي و ورزشهاي اختصاصي بهبود پيدا مي‌كنند. به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران،‌ فيزيوتراپيست‌ نورالدين كريمي دبير هفدهمين كنگره فيزيوتراپي ايران با اعلام خبر فوق گفت: آسيب ديسك كمر واژه‌اي است كه افراد مبتلا به كمر درد از آن ترس زيادي دارند و اين در حالي است كه فقط درصد بسيار كمي از دردهاي ناحيه كمر به علت آسيب جدي به ديسك بين مهر‌ه‌اي هستند و بيشتر كمردردها تنها به علت تغيير الگوي فعاليت عضلات ثبات دهنده ستون فقرات در زندگي ماشيني ايجاد شده و بدون نياز به جراحي و حتي مصرف دارو، فقط با آموزش كنترل و تقويت عضلاني قابل درمان هستند. وي همچنين تاكيد كرد: بر اساس آخرين پژوهش‌ها،‌ با آنكه بخش اعظم كمردردها به خودي خود درمان مي‌شوند ولي اين درمان قطعي نبوده و بعضا عوارض در بيمار باقي مي‌ماند كه مي‌تواند زمينه ساز عود مجدد بيماري باشد و جهت درمان كامل و بدون عوارض برجاي مانده، نياز به انجام ورزشهاي خاص كنترل حركتي مي‌باشد. عضو هيات علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، درمانهاي غير فعال و علامتي را كه بيمار تنها به استراحت و استفاده از دارو اكتفا مي‌كند درماني منسوخ شده دانست و تصريح كرد: درمان كمردرد مي‌بايست فعال و با مشاركت مستقيم بيمار انجام گيرد كه به آن درمان علتي مي‌گويند و در اين روش فرد آموزش مي‌بيند تا عضلات مجموعه كمر خود را به كار گرفته و به اصلاح الگوهاي حركتي خود بپردازد. وي افزود: امروزه فناوريهاي نوين از قبيل تحريك الكتريكي، امواج ماورا صوت و ليزرهاي كم توان براي كنترل دردهاي مفاصل و عضلات مانند برخي كمردردها بكارگرفته مي‌شوند، با اين حال درمانهاي دستي و انجام دقيق تمرينات اختصاصي به همراه آموزش صحيح، اثر بخشي پايدارتري دارند.

استفاده از روش‌هاي مناسب موجب كاهش عمل جراحي مجدد فتق ديسك مي‌شود
تحقيق انجام شده در دانشگاه علوم پزشكي تبريز نشان مي‌دهد كه استفاده از عمل جراحي با روش‌هاي مناسب موجب كاهش نياز به جراحي مجدد فتق ديسك در بيماران مي‌شود.
در اين تحقيق يكهزار و ‪ ۱۳۶‬بيمار درمان شده مبتلا به فتق ديسك در فاصله زماني هفت سال بررسي شده‌اند كه از بين آنها ‪ ۳۶‬نفر بيش از يكبار زير عمل جراحي قرار گرفته و ‪ ۳۳‬بيمار نيز دوبار و سه بيمار نيز سه‌بار عمل شده‌اند. يافته‌هاي تحقيق مزبور نشان مي‌دهد كه از بين بيماران بررسي شده ‪۵۲/۷‬درصد مرد و بقيه زن بوده و فاصله متوسط بين عمل اول و دوم ‪ ۲۸/۸‬ماه و بين عمل دوم و سوم ‪ ۱۱/۶‬ماه بوده است. بر اساس يافته‌هاي تحقيق ، شايع‌ترين ضايعه‌اي كه نياز به عمل مجدد دارد ، فتق ديسك در فضاي مجاور با ‪ ۲۸/۲‬درصد و پس از آن عود فتق در همان فضا ‪ ۲۳/۷‬درصد مي‌باشند. اغلب بيماراني كه مبتلا به كمردرد يا راديكوپاتي ناشي از فتق ديسك بين - مهره‌اي هستند، خود به خود و بدون انجام عمل جراحي بهبود يافته و تعداد كمي از آنان نياز به جراحي پيدا مي‌كنند. يكي از روش‌هاي جراحي در اين بيماران، ديسككتومي استاندارد مي‌باشد كه ممكن است همراه با عوارضي نظير عود فتق ديسك، بي‌ثباتي ستون فقرات، عفونت ، تشكيل اسكار در فضاي اپيدورال، آراكنوييديت و هماتوم اپيدورال باشد.

با ابداع ژل موثر در درمان كمردردهاي مزمن
تزريق ژل، جايگزين جراحي‌هاي دشوار درمان كمردرد مي‌شود سرويس: بهداشت و درمان - عمومي

دانشمندان انگليسي موفق به توليد ژل جديدي براي درمان كمردردهاي مزمن شدند. به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دانشمندان انگليسي در همين زمينه اعلام كردند كه تزريق ذرات كوچك اسفنج مانند مي‌تواند جايگزين مناسبي براي جراحي‌هاي مهم در زمينه درمان كمردردهاي مزمن در ناحيه تحتاني كمر باشد. برايان ساندرز و توني فري‌مونت از دانشگاه ماساچوست توليد كنندگان اين ذرات ريز ژلاتيني هستند كه پس از تزريق به ناحيه آسيب ديده متورم شده و سفت و محكم مي‌شوند. اين دانشمندان دريافتند كه ديسك‌هاي تحليل رفته در ميان ستون مهره‌ها در حيوانات كه حاوي اين ميكروژل‌هاي تزريق شده هستند، مي‌توانند دوباره ويژگي‌ها و خواص مكانيكي خود را بدست بياورند. اين دانشمندان مي‌گويند كه اين يافته مي‌تواند به بيماران كمك كند كه پس از تزريقات اين ژل به ستون فقراتشان دوباره به طور كامل تحرك و انعطاف‌پذيري ستون مهر‌ه‌هاي خود را بدست بياورند. اين روش به لحاظ كارآيي با روش متداول جراحي ستون فقرات براي درمان دردهاي مزمن ناحيه كمر قابل مقايسه است, با اين حال هنوز بررسي‌هاي بيشتري براي گسترش اين فن‌آوري جديد و كاربرد آن براي انسان‌ها بايد صورت گيرد.

يکشنبه 17/4/1386 - 16:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته