• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10
تعداد نظرات : 1
زمان آخرین مطلب : 6060روز قبل
کامپیوتر و اینترنت


تشخيص فشرده شدن کليدهاي کيبرد
 
 
يکي از دوستان سوال کرده بودند که چگونه مي توان کليدهاي کيبرد را حتي وقتي فوکوس روي برنامه ما نيست تشخيص داد مانند ديکشنري ها که مثلاً با CTRL+F12 فعال مي شوند و يا Keylogger ها که کليدهاي فشرده شده را ثبت مي کنند .
من دو روش زير را براي اينکار پيشنهاد مي کنم :

? - استفاده از يک تابع کتابخانه اي به اسم  GetAsyncKeyState موجود در کتابخانه user32.dll . اين تابع ، فشرده شدن يا رها شدن يک کليد را تشخيص مي دهد . نحوه declare کردن اين تابع بصورت زير است :

Private Declare Function GetAsyncKeyState Lib "user32" (ByVal vKey As Long) As Integer

حال در برنامه تان يک timer قرار داده و در event آن کد زير را قرار دهيد :

    For i = 1 To 255
        results = 0
        results = GetAsyncKeyState(i)
        If results <> 0 Then
           Msgbox(Chr(i))
        End If
    Next

براي مشاهده يک برنامه نمونه به اين آدرس مراجعه کنيد .

? - استفاده از قلاب يا Hook : قلاب ، يک ابزار در مکانيزم مديريت پيغام سيستم ويندوز است که توسط آن برنامه ها مي توانند يک روتين را براي مديريت و پردازش پيغامهاي خاصي قبل از اينکه آن پيغامها به برنامه مقصد برسند نصب نمايند . قلابها باعث کندي سيستم مي شوند زيرا حجم پردازشي سيستم روي هر پيغام را افزايش مي دهند بنابراين بايستي زمانيکه واقعاً به قلاب نياز داريد آنرا نصب نموده و هر چه زودتر آنرا حذف نماييد . سيستم ويندوز از انواع زيادي از قلابها پشتيباني مي کند که هر کدام امکان دستيابي به پيغامهاي خاصي را مهيا مي نمايند براي مثال يک برنامه کاربردي مي تواند با استفاده از قلاب کيبرد براي مديريت و پردازش پيغامهاي مربوط به آن ( مثل فشرده شدن يک کليد خاص يا رها شدن آن ) استفاده کند .
براي نصب يک قلاب در برنامه از يک تابع کتابخانه اي به اسم SetWindowsHookEx استفاده مي شود . اين تابع يک قلاب را به زنجيره قلابهاي سيستم اضافه مي کند . نحوه declare کردن اين تابع بصورت زير است :

Declare Function SetWindowsHookEx Lib "user32" Alias "SetWindowsHookExA" (ByVal idHook As Long, ByVal lpfn As Long, ByVal hmod As Long, ByVal dwThreadId As Long) As Long

همچنين براي آزاد کردن يک قلاب و حذف آن از زنجيره قلابها از تابع کتابخانه اي UnhookWindowsHookEx استفاده مي گردد . نحوه declare کردن اين تابع بصورت زير است :

Declare Function UnhookWindowsHookEx Lib "user32" (ByVal hHook As Long) As Long

براي ايجاد قلاب کيبرد همچنين نياز به تعريف يک ثابت است که شماره قلاب کيبرد در آن قرار دارد :

Public Const WH_KEYBOARD = 2

حال بايستي يک تابع پس زمينه يا Callback Function نوشت که به ازاي فشرده شدن کيبرد اجرا شود و آدرس آنرا ( با استفاده از کلمه کليدي Address Of ) بهمراه ثابت فوق به تابع SetWindowsHookEx فرستاد
 

شنبه 31/6/1386 - 13:49
کامپیوتر و اینترنت


استخراج مشخصات سخت افزاري يک سيستم در وي بي
در اين بخش يک کنترل Ocx معرفي مي شود که بوسيله آن مي توانيد مشخصات سخت افزاري سيستم خود را استحراج کنيد .
اين کنترل را که Hardware Info نام دارد مي توانيد از اينجا دانلود نماييد .

پس از باز نمودن فايل zip دانلود شده مشاهده خواهيد کرد که دو فايل dll و يک فايل ocx در آن وجود دارد . همچنين يگ فايل راهنما نيز بهمراه آنها وجود دارد که طريقه استفاده از کنترل را نشان مي دهد . براي استفاده از کنترل فوق وارد محيط ويژال بيسيک شده و سپس وارد منوي Components شويد .  در آنجا روي دکمه Browse کليک کنيد . وارد پوشه اي که فايل zip را در آنجا باز کرده ايد شده و فايل HWInfo.ocx را انتخاب کنيد تا اين کنترل به ليست کنترلهاي نوار ابزار شما اضافه شود . حال مي توانيد از کنترل را روي فرم خود قرار دهيد و از امکانات آن استفاده کنيد .
اين کنترل داراي خصوصيات زير است :
BaseBoardManufacturer : مشخصات سازنده مادربورد
BaseBoardProduct : نوع چيپ ست مادربورد
BiosVendor : سازنده بايوس
BiosReleaseDate : تاريخ انتشار بايوس
BiosVersion : ورژن بايوس
BiosROMSize : سايز حافظه رام بايوس
SocketDesignation : نوع سوکت پردازنده
ProcessorType : نوع پردازنده
ProcessorManufactor : سازنده پردازنده
ProcessorID : شماره ID پردازنده
ProcessorSerialNumber : شماره سريال پردازنده
با استفاده از اين کنترل همچنين مي توان اطلاعات هر چهار هارد ديسک IDE سيستم را استخراج نمود براي مثال اگر بخواهيد اطلاعات Primary Hard ( شماره يک ) را بدست آوريد از خصوصيات زير استفاده کنيد :
HardDisk1ModelNumber : شماره مدل هاردديسک
HardDisk1SerialNumber : شماره سريال هارد ديسک ( شماره سريال کارخانه )
خصوصيات ديگري نيز در اين کنترل وجود دارد که براي اطلاعات بيشتر به راهنماي آن مراجعه کنيد

شنبه 31/6/1386 - 13:47
کامپیوتر و اینترنت


ساخت ديسکت راه انداز
ساخت ديسکت Bootable


ويندوز XP : ابتدا روي درايو A کليک راست مي کنيم و گزينه Format... را انتخاب مي کنيم سپس گزينه create an ms dos start up disk را تيک مي زنيم و در آخر روي دکمه Start کليک مي کنيم.

نکته: ديسکتي که از طريق ويندوز xp مي سازيم داراي دستورات خارجي کمتري مي باشد.


ويندوز 98 : ابتدا وارد control panel شده و add/remove program را انتخاب مي کنيم ، سپس سربرگ start up را فعال کرده و ديسکت را درون کامپيوتر مي گذاريم و کليد Create را مي زنيم.

نکته: ديسکت را ابتدا Full format کنيد و سپس روي درايو A در my computer راست کليک کنيد و گزينه Properties را انتخاب کنيد و دقت کنيد اگر بعد از فرمت کردن باز هم حجمي از ديسکت اشغال شده ديسکت شما داراي بدسکتور مي باشد و بهتر است آن را چندين بار پشت سر هم فرمت کنيد تا شايد بد سکتور رفع شود.

نکته : ممکن است ويندوز سي دي ويندوز را بخواهد ، پس سي دي ويندوز 98 را تهيه کنيد.

نکته: براي اينکه بعضي از دستورات خارجي داس را که به صورت فايل مي باشند را در ديسکت راه انداز قرار دهيد لازم است به شاخه ويندوز رفته و سپس وارد شاخه Command شويد و هر دستوري را که مي خواهيد اجرا کنيد را درون ديسکت Bootable کپي کنيد. اين دستورات {دستورات خارجي} شامل format , xcopy و ... مي شود.

 

 
شنبه 31/6/1386 - 13:46
کامپیوتر و اینترنت

چگونه مي‌توان بدون استفاده از ويندوز فارسي، در گوگل جستجوي فارسي انجام داد؟
عمومي
ترفندهاي کامپيوتر
گاهي اوقات ممكن است بدنبال يك كلمه فارسي جهت جستجو در گوگل باشيد و ويندوز شما نيز زبان فارسي را پشتيباني نكند، حال در اين وضعيت راه‌حل چيست؟ سايت http://www.googlefa.com/ كه نتايج جستجو را از گوگل نشان مي‌دهد، بهترين واسط جهت رفع اين مشكل مي‌باشد. كاربراني كه از مرورگرهاي مختلفي مانند Mozilla Firefox و يا Internet Explorer استفاده مي كنند مي توانند بدون نياز به سيستم عامل فارسي جستجوي خود را به زبان فارسي در جستجوگر Google و با استفاده از سايت فوق انجام دهند.
شنبه 31/6/1386 - 13:45
کامپیوتر و اینترنت

 


روش اول: تبديل متون از word pad به فايل تصويري توسط paint

در اين روش کافي است متن مورد نظر را که در برنامه word pad درج شده انتخاب کرده و کليدهاي Ctrl + C را بزنيم و سپس برنامه paint را باز کرده و کليد هاي CTRL + V را بزنيم. توجه داشته باشيد هرچه طول متن بيشتر باشد font ريزتر مي شود.

نکته: اگر متن مورد نظر خيلي طولاني باشد ويندوز قادر به کپي کردن آن به paint نيست و براي اينکه بتوانيد متون بزرگ را به عکس تبديل کنيد بايد در چند مرحله متن را کپي کرده و سپس در paint بريزيد و در نتيجه متن را به چندين فايل تصويري تبديل کنيد.


روش دوم: در اين روش ابتدا paint را باز کرده و سپس از ابزاري که به شکل A مي باشد را انتخاب مي کنيم و يک کادر باز مي کنيم و در آن مي توانيم متن را بنويسم يا اينکه متن کپي شده را paste کنيم.

نکته : اگر کادر مربوط به تنظيمات متن باز نشد بايد از منوي View گزينه Text toolbar را انتخاب کنيد.


روش سوم: ابتدا کليد print screen که در بالاي کليد هاي جهت نماي صفحه کليد است را مي زنيم و سپس Paint را باز کرده و کليد هاي Ctrl + V را مي زنيم و به اين ترتيب متن مربوطه را به عکس تبديل مي کنيم.

نکته : براي کپي کردن عکسهايي که نمي توان آنها را مستقيما از طريق Internet explorer به روش Right click > save picture as... کپي کرد مي توانيد از همين روش استفاده کنيد.


يکي از مزاياي تبديل متن به عکس اين است که براي خواندن متن مورد نظر نيازي به داشتن ويندوز يا برنامه خاصي نداريد.

تبديل متون محرمانه به عکس يکي از بهترين راه هاي افزايش امنيت است زيرا با اين ترفند هکرها نمي توانند متون شما را بيابند

 

 
شنبه 31/6/1386 - 13:44
کامپیوتر و اینترنت

نحوه ذخیره صدا از یک سایت
اگر از موسيقي يك سايت خوشتان آمده و مي خواهيد آنرا دانلود كنيد از 2 روش زير استفاده كنيد .

روش اول :

روي صفحه اي كه خواستار صداي پس زمينه آن هستيد رفته و كليك راست كنيد.حال روي source كليك كنيد تا صفحه متن دستورات آن باز شود.مي توانيد از منوي View و سپس گزينه Source نيز همين عمل را انجام دهيد . در اين صفحه به دنبال عبارت bgsound بگرديد. زماني كه آن را پيدا كرديد در مقابل آن نام فايلي را مي بينيد.مثلا به صورت music.mid اين نام را برداريد و در نوار آدرس سايت، آخرين عبارت(كه پس از آخرين / آمده است) را حذف كرده و بجايش اين نام را يعني music.mid را تايپ كنيد و نهايتا كليد اينتر را بزنيد.فايل صوتي را بگيريد!!!

براي مثال اگر آدرس بدين صورت بود:

http://www.PooyeshR.com/index.htm

آن را به شكل نشان داده شده تغيير دهيد:

http://www.PooyeshR.com/music.mid

اما ممكن است اين نام به تنهايي استفاده نشده باشد بلكه با يك شاخه نيز همراه باشد : index/music.mid . شما مي بايست آن شاخه را نيز به آدرس URL در نوار آدرس بيفزاييد :

http://www.PooyeshR.com/index/music.mid

در حالت سوم , ممكن است طراح سايت از يك آدرس كامل استفاده كرده باشد كه در اينصورت تمام آن آدرس را برداريد و جايگزين تمامي آدرس موجود در نوار آدرس كنيد .

روش دوم :

همانطور كه مي دانيد هر آنچه كه در اينترنت مي بينيد و مي شنويد در كامپيوتر شما جهت بازديد به شكل offline ذخيره مي شود . پس حتما صداي پس زمينه يك سايت هم در بين آنها وجود دارد. پس ابتدا در internet explorer به منوي tools رفته و گزينه internet option را انتخاب كنيد . حال در سربرگ General در پانل Temporary internet files كليد settings را بزنيد . در پنجره باز شده كليد view files را بفشاريد تا همه فايلهاي اينترنتي بازديد شده را ببينيد . از آنجايي كه پسوند فايل صوتي پس زمينه سايتها معمولا mid مي باشد در آنجا فايلهاي داراي اين پسوند را جستجو كنيد.

 

شنبه 31/6/1386 - 2:25
کامپیوتر و اینترنت

شماره سريال ويندوزهای مختلف


Windows LongHorn :
CKY24 - Q8QRH - X3KMR - C6BCY - T847Y

windows XP Home edition :
TYQ84-9GWF2-P7VDD-JTBQC-7HGKG

windows XP professional :
FCKGW-RHQQ2-YXRKT-8TG6W-2B7Q8

windows NT 4.0 Server :
00100-0123456-00100

win 2000 professional :
JV9Q7 - 9D37C - 8VFTC - X824J - BYFGQ

win 2000 professional FULL :
TQ4CV - XPJR3 - KPG3Q - HGH74 - BMYWT

win 2000 RC3 professional :
VXKC4-2B3YF-W9MFK-QB3DB-9Y7MB

win Me :
TXHBW-F6RDK-RMHPX-8PWVB-W4XB8

win 98 farsi :
GPQGM-X26XB-Q6W4Q-KJKVT-KWBDP

win 98 final retial :
K4HVD-Q9TJ9-6CRX9-C9G68-RQ2D3

win 98 final Upgrade :
VPVDT-FVCHY-CWBP3-JP6Y6-7398Q

win 98 Arabic :
PCGXQ-PK2XW-894C9-J3K6M-DPVXD

win 98 orginal :
F73WT - WHD3J - CD4VR - 2GWKD - T38YD

شنبه 31/6/1386 - 1:53
آموزش و تحقيقات
 

 

کارت گرافیک یکی از عناصر مهم در رایانه است که با توجه به نوع استفاده و نیاز کاربران ، دارای مدل های متفاوت با پتانسیل های مختلف می باشد . کاربران با توجه به امکانات کارت گرافیک قادر به استفاده از بازیها ، برنامه های پیشرفته ، مشاهده فیلم و انجام عملیات حرفه ای نظیر ضبط و ویرایش فیلم می باشند . در زمان استفاده از تصاویر گرافیکی حجیم و یا اکثر بازیهای رایانه ای ، ممکن است تصاویر به صورت منقطع نمایش داده شوند ، ناگهان بازی یا برنامه قطع شود ، برنامه های گرافیکی به کندی اجرا شوند و یا اصلا بازی یا برنامه اجرا نشوند ، در چنین مواردی استفاده از یک کارت گرافیک مطلوب و با سرعت مناسب ، علاوه بر افزایش کارائی سیستم ، امکان پردازش تصویر دو بعدی و سه بعدی استفاده شده در بازی ها و برنامه های رایانه ای را با سرعت بیشتر فراهم می نماید . طراحان و پیاده کنندگان محصولات نرم افزاری با اتکا به پتانسیل های ارائه شده توسط کارت گرافیک ، قادر به تولید محصولات متنوعی نظیر بازیهای پیچیده و با گرافیک بالا می باشند .

شرکت
GIGABYTE یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات و قطعات رایانه ای اعم از مادربورد ، مانیتور ، تجهیزات مولتی مدیا ، انواع Drive ها همچون CD Rom , Combo Drive , Writer , DVD Rom ، انواع کارتهای Modem , LAN . . . ، کیس ، کیبرد ، ماوس و دهها قطعه دیگر در جهان بوده است . یکی از قطعاتی که توسط این شرکت تولید می شود کارت گرافیک است . گیگابایت یکی از شرکتهایی است که هم کارتهایی با هسته گرافیکی ATI و هم با هسته گرافیکی NVIDIA تولید می کند که این امر باعث شده متنوع ترین کارتهای گرافیکی دنیا را ارائه دهد . کارتهای گرافیک شرکت گیگابایت همیشه گوی سبقت را چه از نظر کیفیت ، کارائی ، طراحی و قیمت از رقبا ربوده و همیشه مقامهای نخست را به خود اختصاص داده است و به همین دلیل به عنوان یکی از پرفروشترین کارتهای گرافیک دنیا شناخته شده است .

تشریح مشخصات :

در زمان تهیه یک کارت گرافیک می بایست موارد متعددی همچون هسته گرافیکی ، سرعت پردازنده ، میزان حافظه ، سرعت حافظه ، نوع اینترفیس ها ، تعداد پورت های ورودی و خروجی به دقت بررسی و مشخص گردد . قیمت یک کارت گرافیک با میزان کارائی آن ارتباط مستقیم دارد . کارت های گرافیک از تراشه های
ATI یاNVIDIA استفاده می نمایند که دارای کارائی مناسب در ارتباط با نمایش تصاویر سه بعدی می باشند . جایگاه و نقش هسته گرافیکی و Core Clock (سرعت پردازنده) در کارتهای گرافیک بسیار حائز اهمیت بوده و اولویت آنها نسبت به سایر گزینه ها موجود به منظور گزینش یک کارت گرافیک ، بیشتر است . بازیهای گرافیکی پیچیده و گرافیک بالا ، نیازمند استفاده از کارتهای گرافیک با هسته های گرافیکی و سرعت پردازش بالا می باشند .

ویژگیهای مهم :

هسته گرافیکی(
Chipset) : از مهمترین بخشهای یک کارت گرافیک هسته گرافیکی آن می باشد که توسط شرکتهای ATI یا NVIDIA در انواع مختلف مانند : RADEON 9200 , 9600 , 9800 , FX 5200 , 5700 , 5950 . . . تولید می شود و در واقع عملکرد اصلی کارت گرافیک به این پردازنده بستگی دارد . این هسته ها در 3 رده متفاوت تولید می گردند که شامل 1- رده High-end که بالاترین رده این پردازنده ها می باشد که کارتهایی همچون
Radeon 9700 , 9800 , FX 5950 , ... در این رده قرار دارند . 2- رده Main stream که رده متوسط پردازنده ها را تشکیل می دهد و کارتهایی همچون
Radeon 9500 , 9600 FX 5500 , 5600 در این رده قرار دارند . 3- رده Low-end که کارتهای سطح پائین تر همچون Radeon 7000 , 9000 , 9200 , FX 5200 , … در این رده قرار دارند . در واقع مشخصه اصلی یک کارت گرافیک را هسته گرافیکی آن تعیین می کند .

سرعت پردازنده(
Core Clock) : سرعت پردازنده گرافیکی بعد از هسته گرافیکی ، مهمترین عامل افزایش کارائی یک کارت گرافیک بوده که بیشترین تاثیر را در رابطه با انجام عملیات تصاویر سه بعدی متحرک بطور کامل فراهم شده است . زمانیکه بازیهای رایانه ای با سرعت 60 فریم در ثانیه و یا بیشتر نمایش داده شوند ، وضعیت مطلوبی فراهم و تصاویر فاقد هرگونه لرزشی خواهند بود . ( و در واقع چشم انسان در چنین سرعتی قادر به تشخیص لرزش تصاویر نخواهد بود) . کارتهایی که قادر به تولید فریم ها با سرعت بیشتری باشند ، امکان مشاهده تصاویر و بازیهای رایانه ای درResolution بالاتری را فراهم می سازند .

حافظه(
Ram) : در مواردیکه از رایانه به منظور انجام عملیات حجیم گرافیکی نظیر بازی های رایانه ای و یا ویرایش تصاویر ویدئویی استفاده می شود ، اطلاعات مورد نیاز به منظور نمایش تصاویر در حافظه کارت گرافیک ذخیره می گردد . کارتهای گرافیک به منظور انجام مطلوب و سریع اینگونه فعلیتها به حجم بالایی از حافظه نیاز خواهند داشت . به موازات افزایش پیچیدگی بازیهای رایانه ای یا حجم عملیات گرافیکی به حافظه بیشتری نیاز خواهد بود . برای بازیهای قدیمی ، حافظه ای به میزان 32 MB کافی بوده ولی کیفیت و سرعت انتقال تصاویر در آنان نسبت به بازیهای جدید خصوصاً در Resolution : 1200 * 1600 مطلوب نخواهد بود . به منظور استفاده از بازیهای گرافیکی پیشرفته می بایست از کارتهای گرافیکی که دارای حداقل 128MB حافظه می باشند ، استفاده کرد

Memory BUS : پهنای مسیر انترفیس حافظه می باشد . به عبارت دیگر به عرض مسیر حرکت دیتا در حافظه گفته می شود . این گزینه نقش مهمی در کیفیت و راندمان کارت گرافیکی بازی می کند . هر چه این عرض بیشتر باشد (256Bit , 128Bit , 64Bit) سرعت جریان دیتا در حافظه بالاتر بوده و به طبع قدرت کارت بالاتر رفته و برنامه ها و بازی ها روانتر اجرا می شوند .

Memory Clock : به فرکانس حافظه کارت گرافیک گفته می شود . این گزینه نیز نقش مهمی در کارت گرافیک بازی می کند .

AGP : این درگاه مسئولیت ارسال دیتا به کارت گرافیک را دارد . تقریباً تمامی سیستمهای جدید دارای یک اسلات AGP به منظور اتصال کارت گرافیکی می باشند . سیستمهایی که طول عمر آنها بیش از 4 سال بوده و یا بعضی از سیستمهایی که دارای کارت گرافیک به صورت onboard می باشند ، ممکن است این اسلات در آنها وجود نداشته باشد . کارتهای گرافیکی که از اسلات AGP استفاده می کنند قادر به حمایت از سرعتی بالغ بر 4x تا 8x می باشند . در صورتیکه سیستمی دارای اسلات AGP با سرعت 2x یا 1x باشد ، امکان استفاده از کارت های گرافیکی با سرعت 4x یا 8x وجود نخواهد داشت .

DirectX : این تکنولوژی پس از گذشت مدت زمانی اندک به یک تکنولوژی فراگیر در بازی های رایانه ای جدید تبدیل شده است . این برنامه در حقیقت رابط بین برنامه با بازی و کارت گرافیک است می باشد در واقع DirectX بین نرم افزار با بازی و سخت افزار گرافیکی رابط می شود . هم اینک کارتهایی ارائه شده است که از DirectX9 پشتیبانی و استفاده می نمایند . در صورتیکه تصمیم به استفاده از جدیدترین بازی های رایانه ای دارید. می بایست کارت گرافیکی انتخاب گردد که قادر به سازگاری با DirectX9 باشد .

خروجی
DVI : با استفاده از اینترفیس DVI امکان اتصال کارتهای گرافیک به انواع مانیتورهای دیجیتال ، آنالوگ و دستگاههایی که سیگنال دیجیتال دریافت می کنند فراهم می گردد . به منظور اتصال رایانه به دو مانیتور و یک تلویزیون ( مشاهده دو تصویر متصل و یا حتی سه تصویر جداگانه) می توان از این پورت استفاده کرد . همچنین با استفاده از تبدیل DVI to VGA می توان امکان اتصال همزمان به دو مانیتور آنالوگ را فراهم آورد .

خروجی
S-Video : این پورت امکان ارسال سیگنالهای ویدئویی را به تلویزیون ، VCR ، و سایر دستگاههایی که سیگنال ویدئویی دریافت می کنند را فراهم می سازد .

لازم به ذکر است که رنگ بورد کارت گرافیک هیچ نقشی در کیفیت آن ندارد و فقط برای تشخیص ظاهری کارت می باشد .
سه شنبه 27/6/1386 - 8:41
آموزش و تحقيقات
 

راهنمای جامع مربوط به کارتهای گرافیک ( )

کارتهای گرافيک امروزی در رده کارتهای شتاب دهنده گرافيکی (Graphic Accelerator) قرار می گيرند. در حقيقت اين کارتها زير مجموعه ای از کارتهای ويديويی می باشند که با داشتن يک پروسسور مجزا که به آن Graphic Process Unit: GPU می گويند باعث افزايش ميزان کارايی در زمينه تغيير و تبديلات گرافيکی می شوند به نحوی که نتيجه حاصله بسيار بهتر از عمليات CPU به تنهايی در اين زمينه می باشد. GPU با انجام محاسبات گرافيکی باعث می شود که بار عمليات و فرامين مر بوط به عمليات گرافيکی از دوش CPU برداشته شود و در نتيجه کارايی سيستم به نحو چشمگيری افزايش می يابد.

امروزه با توجه به افزايش روز افزون زمينه های گرافيک سه بعدی و چند رسانه های مختلف گرافيکی مخصوصا بازيهای کامپيوتری وجود شتاب دهنده گرافيکی جزو ملزومات کامپيوتر می باشد. علاوه بر وجود
GPU مشخصه های ديگری نيز شتاب دهنده های گرافيکی را از کارتهای ويديويی مجزا می کند که به صورت مفصل به آنها خواهم پرداخت.

۱- GPU: ابتدا به بررسی GPU می پردازم. اولين عامل مشخصه GPU مانند CPU سرعت ساعت آن می باشد که بر حسب MHz بيان می شود. هر چه قدر سرعت ساعت GPU بيشتر باشد قدرت پردازش اطلاعات بيشتر می شود. البته بر خلاف CPU که افزايش سرعت آن به تنهايی می تواند تاثير زيادی بر کارايی داشته باشد اما افزايش سرعت GPU به تنهايی نمی تواند تاثير زيادی بر کارايی کارت گرافيک ندارد. البته افزايش اين سرعت به همراه عوامل ديگری مانند پهنای باند RAM کارت گرافيک و سرعت ساعت آن ( که به بررسی آنها نيز خواهيم پرداخت) به همراه سرعت GPU در افزايش کارايی تاثير بسزايی دارد. بيشترين سرعت GPU همکنون 450Mhz می باشد که متعلق به GPU شرکت Nvidia است (GeForce Fx 5900 ) می باشد. شايان ذکر است که تغييرات سرعت ساعت GPU های مختلف بسيار اندک می باشد مثلا سرعت ساعت Ge Force FX 5600 در حدود 350Mhz می باشد اما از لحاظ قيمت در حدود ۳۰۰ دلار با Geforce Fx 5900 تفاوت دارد. از ديگر عواملی که GPU در آن دخيل می باشد (البته همراه با حافظه ) ميزان Fill Rate می باشد. Fill Rate عبار تست از تعداد Pixel يا Texel بر واحد ثانيه به نحوی که يک موضوع گرافيکی را با آن بتوان بوجود آورد به عبارت ديگر توانايی GPU در سرعت بخشيدن به عمليات پوشش يک عنصر گرافيکی را Fill Rate می گويند. از ديگر مشخصات GPU می توان به وجود واحد (T&amp;L (Transformation and Lighting اشاره کرد . وظيفه اين واحد يکی تبديل کردن مشخصات هندسی سه بعدی عنصر گرافيکی به مشخصات دو بعدی می باشد (Transformation) (جهت نمايش دادن بر روی صفحه مانيتور که دو بعدی می باشد) و ديگر تعيين نمودن ميزان نور مورد نياز برای نور پردازی يک موضوع سه بعدی می باشد (Lighting). بار اصلی محاسبات گرافيکی نيز بر عهده اين واحد می باشد. از ديگر قابليتهای GPU توانايی آن در از بين بردن لبه های پله مانند عناصر گرافيکی می باشد که به اين قابليت Antialiasing می گويند. پديده لبه دار شدن هنگامی اتفاق ميافتد که وسيله خروجی مانند مانيتور از Resolution کافی جهت صاف نشان دادن لبه های موضوع گرافيکی برخوردار نمی باشد در نتيجه لبه های عنصر گرافيکی بصورت شکسته يا دندانه دار مشخص می شود. GPU در حقيقت با سايه دار کردن اين لبه ها آنها را از بين می برد البته اين سايه بايد به نحوی باشد که در ظاهر عنصر گرافيکی تغييری ايجاد نکند به همين منظور GPU از عمليات نمونه گيری رنگ در اطراف لبه های موضوع گرافيکی استفاده می کند. حال هر چه قدر اين نمونه گيری از تعداد Pixel بيشتری گرفته شود نتيجه حاصله مطلوب تر می باشد. البته افزايش نمونه گيری توان بيشتری طلب می کند که می تواند بر روی کارايی نهايی تاثير منفی بگذارد. معروفترين شرکتهای سازنده GPU دو شرکت Nvidia - که آخرين محصول آن Geforce Fx 5900 Ultra ميباشد - و شرکت Ati - که آخرين محصول آن Radeon 9800 XT می باشد - می باشند. از ديگر مطالب قابل ذکر راجع به GPU نحوه بهينه سازی آن برای اجرای فرامين Direct X يا Open GL می باشد. هر GPU برای اجرای فرامين يک نسخه مخصوص از Direct X يا Open GL بهينه سازی شده اند. مسلما GPU هايی که برای نسخه های Direct X بالاتری طراحی شدهاند کارايی بهتری دارند بدين دليل که نسخه های بالاتر Direct X از قابليتهای بيشتری در ارائه تصاوير گرافيکی برخوردارند که اين قابليتها در نسخه های پايين تر مشاهده نمی شوند مانند Pixel Shading يا Vertex Shading .

اصطلاحات بيان شده :

Texel: مخفف Texture Element می باشد و کوچکترين جزء تشکيل دهنده عناصر گرافيکی سه بعدی می باشند. توجه داشته باشيد Pixel کوچکترين جزء تشکيل دهنده عناصر دو بعدی می باشد

Clock Rate: سرعتی که در آن يک ريز پردازنده دستورات را اجرا می کند. هر چقدر اين ميزان بيشتر باشد دستورات بيشتری را در واحد زمان می توان اجرا کرد. واحد آن MHz يا GHz می باشد که برای GPU ها فعلا MHz می باشد.

۲- Video RAM: وجود حافظه مجزا از حافظه اصلی يکی ديگر از مشخصات شتاب دهنده های گرافيکی می باشد. از عواملی که باعث افزايش قدرت شتاب دهنده گرافيکی می شود ميزان حافظه ،سرعت ساعت حافظه ، پهنای باند حافظه ، نوع حافظه و سرعت RAMDAC آن می باشد. ميزان حافظه رابطه مستقيمی با کيفيت Texture توليد شده دارد . هر چه قدر ميزان حافظه بيشتر باشد می توان Texture با کيفيت بهتری توليد کرد. بيشترين ميزان حافظه موجود برای شتاب دهنده های کنونی 256MB می باشد. شتابدهنده های امروزی برای افزايش کارايی از حافظه های DDR-SDRAM استفاده می کنند. حافظه های شتاب دهنده های گرافيکی دارای يک سرعت ساعت (Clock Rate) مجزا از GPU می باشند. هر چقدر اين سرعت ساعت بيشتر باشد کارايی (Performance) افزايش می يابد بيشترين سرعت ساعت متعلق به VRAM شتاب دهنده Geforce Fx 5900 به ميزان 850Mhz می باشد. هر چه قدر پهنای باند حافظه بيشتر باشد ميزان اطلاعاتی که بين GPU و VRAM مبادله می شود بيشتر می شود و نتيجتا کارايی به طرز قابل ملاحظه ای افزايش می يابد. بيشترين پهنای باند مربوط به Geforce Fx 5900 به ميزان 27.2GB/s می باشد. آخرين عامل تعيين کننده در کارايی حافظه سرعت RAMDAC (RAM Digital Analog Converter) می باشد. اطلاعات درون حافظه همواره به صورت ديجيتال می باشد اما اين اطلاعات برای اينکه بر روی صفحه مانيتور نشان داده شود بايد به صورت Analog در بيايد . حال هر چقدر اين سرعت بيشتر باشد وقفه ميان ورود اطلاعات به درون حافظه و نشان دادن آن بر روی مانيتور کمتر می شود و در نتيجه کارايی افزايش می يابد. سرعت RAMDAC بيشتر حافظه های شتاب دهنده ها بين ۳۰۰ تا ۴۰۰ مگا هرتز می باشد. شرکت Samsung يکی از شرکتهای معروف در زمينه توليد حافظه های کارت گرافيک می باشد. شايان ذکر است که اکثر حافظه های شتاب دهنده های قوی دارای BUS معادل ۲۵۶ بيت و يا ۱۲۸ بيت می باشند.

اصطلاحات بيان شده:

Texture: ارايه ديجيتالی سطح يک موضوع گرافيکی را Texture ( الگو) می گويند. در گرافيک سه بعدی Texture علاوه بر روشنايی و رنگ خصوصيتهای ديگر از قبيل شفافيت و بازتابند گی نور را نيز پيدا می کند. با بوجود آوردن Texture می توان از آن برای پوشاندن سطح يک موضوع سه بعدی استفاده کرد.

DDR-SDRAM: مخفف (Double Data Rate-Synchronous Digital Random Access Memmory) می باشد . اين نوع حافظه ها در هر سيکل دو بار رد و بدل اطلاعات انجام می دهند ( در اوج و فرود سيکل) در نتيجه سرعت مبادله اطلاعات نسبت به SDRAM دو برابر می شود . به اين نوع حافظه SDRAM II نيز گفته می شود.

۳-BUS: آخرين قسمت يک شتاب دهنده نوع BUS آن می باشد. BUS به مجموعه ای از سيمها که اطلاعات از درون آنها از يک قسمت کامپيوتر به يک قسمت ديگر می رود BUS اطلاق می گردد. به عبارت ديگر به گذرگاهی که از درون آن اطلاعات عبور می کنند BUS می گويند. اندازه BUS که به آن عرض BUS نيز می گويند عامل مهمی در ميزان جابجايی اطلاعات می باشد مثلا Bus با پهنای ۶۴ بيت می تواند ۶۴ بيت اطلاعات را منتقل کند. هر BUS داری يک سرعت ساعت نيز می باشد که هر چقدر اين سرعت ساعت بيشتر باشد نرخ مبادله اطلاعات بيشتر می شود. شتاب دهنده های امروزی برای اينکه بتوانند با CPU سريعتر ارتباط برقرار کنند بر روی ( AGP ( Accelerated Graphic Port نصب می شوند. اين Port اولين بار توسط شرکت Intel در سال ۱۹۹۷ برای بهينه سازی عمليات سه بعدی ارائه شد. اين درگاه دارای Bus Width بيتی ۳۲ و دارای ۶۶ Mhz سرعت ساعت می باشد که در مجموع قادر به مبادله اطلاعات با سرعت ۲۶۶ MB/s می باشد. AGP دارای سه حالت سريعتر نيز می باشد که عبارتند از 2X,4X,8X. که سرعت مبادله اطلاعات به تر تيب ۵۳۳ MB/s برای 2X و ۱.۰۷ GB/s برای 4X و ۲.۱۴ GB/s برای 8X می باشد.


اگر می خواهيد خيلی پول خرج کنيد من
Radeon 9800XT رو توصيه می کنم. کارايی Geforce Fx 5900 ultra در برابر Radeon 9800 XT بسيار ضعيفه البته علتش رو بايد توی درايور نصب اون جستجو کرد در هر حال فعلا سلطان Radeon 9800 XT است. اما اگه می خواهيد با پول نسبتا کمی کارت خوبی گيرتون بياد Geforce FX 5600 ultra بهترين گزينه است. تو بازار ايران قيمتش در حدود ۱۶۰ هزار تومان است . البته اگه FX 5600 شرکت MSI رو بگيريد که ورودی هم داره با يک تير دو نشون زديد. اگر هم می خواهيد پول کمتری بديد اما تا ۶ ماه ديگه تو بازيها مشکلی نداشته باشيد Radeon 9000 pro رو بگيريد. قيمتش تو ايران حدود ۹۰ هزار تومان. البته سعی کنيد Radeon 9000 شرکت Giga رو بگيريد. اگه هنوز هم می خواهيد پول کمتری خرج کنيد می تونيد Geforce 4 Mx 440 و يا Radeon 7500 رو بخريد. اما بهتون بگم که با اين کارتون بازيهای بزرگی مثل Half-Life 2 و يا Doom 3 رو قطعا از دست می ديد.

در نهايت مجددا می گم اگه می خواهيد کارت خوبی داشته باشيد و تا چند وقت ديگه هم دست به کارت گرافيکتون نزنيد حداقل تا زمانی که
Direct X جديد وارد بازار نشده باشه Geforce Fx 5600 رو بخريد.

سه شنبه 27/6/1386 - 8:36
موبایل
 

14ريش سفيد دنياي وب !

 

نزديك به سه دهه از راه‌اندازي وب جهاني مي‌گذرد، اما هيچكس به درستي از گستردگي و وسعت اين پديده‌ي بزرگ تحول برانگيز آگاه نيست. هرچند طي جديدترين مطالعات، برآورد محققان حاكي از وجود 40 ميليارد صفحه‌ي وب در سطح جهان است.

با وجود پيشرفت خيره‌كننده در توسعه‌ي وب جهاني،‌ بسياي از ما پيشينه‌ و گذشته‌ي آن را به فراموشي سپرده‌ايم؛ اما كافي است نگاهي به آنچه دنيا 15 سال قبل بود‌ بيندازيم.

آمازون يك رودخانه‌ي بزرگ در جنوب آفريقا بود و RYANAIR نام خطوط هوايي ايرلند بود كه به مكان‌هايي پرواز مي‌كرد كه هيچكس نامي‌ از آن نشنيده بود؛ ياهو نيز واژه‌اي برگرفته از سفرهاي گاليور بود و گوگل اشاره به رقم بسيار بزرگ رياضي داشت؛ EBAY نوعي خط نگارشي بود و ...

اما امروزه هريك از آن‌ها قدرت بزرگي در دنياي وب محسوب مي‌شوند كه نمي‌توان از تحولي كه در جهان اينترنت ايجاد كرده‌اند به سادگي گذشت؛ روزنامه‌ي قديمي‌ گاردين انگليس پانزدهمين سال راه‌اندازي وب‌سايت خبري خود را جشن مي‌گيرد و به همين مناسبت اقدام به معرفي 15 سايت برتر جهاني كرده است كه به معناي واقعي كلمه، دنياي وب را متحول كرده‌اند.

 

1- EBAY.COM

راه‌اندازي: سال 1995 در آمريكا توسط "پير اميديار"

تعداد اعضا: 168 ميليون نفر

نوع سرويس‌دهي: مركز خريد و مزايده‌ي آنلاين

يكي از بزر‌گ‌ترين وب‌سايت‌هاي اينترنتي كه به كاربران امكان خريد و فروش هركالايي را مي‌دهد؛ شهروندان انگليسي بيشتر از هر وب‌سايت ديگري به آن مراجعه مي‌كنند، به طوري كه بيش از 10 ميليون عضو انگليسي دارد و دو سرويس پرداخت آنلاين PAYPAL و SKYPE متعلق به آن است.

 

2 - WIKIPEDIA.COM

راه‌اندازي: سال 2001 در آمريكا توسط "جيمي ‌ولز"

تعداد مراجعه‌كننده: 912 هزار نفر در روز

نوع سرويس‌دهي: دايره‌المعارف آنلاين

اگرچه اولين دايره‌المعارف اينترنتي در جهان نيست، اما نخستين لغت‌نامه‌ي رايگان آنلاين است كه همه امكان دسترسي و ويرايش آن را دارند،‌ به طوري كه كابران مي‌توانند اقدام به تصحيح يا اضافه كردن مطالب كنند كه در مدت چند ثانيه،‌ نرم‌افزار دايره‌المعارف را به‌روز مي‌كند.

 

3- NAPSTER.COM

راه‌اندازي: سال 1999 در آمريكا توسط "شاون فانينگ"

تعداد اعضا: 500 هزار مشترك پولي

نوع سرويس‌دهي: سايت اشتراك فايل

هدف اصلي دانشجوي دانشگاه بوستون آمريكا از طراحي اين وب‌سايت، به اشتراك گذاشتن فايل‌هاي موسيقي بود. اوج محبوبيت "نپ‌استر" در سال 2000 بود كه بيش از 70 ميليون نفر در آن عضويت رايگان داشتند؛ اما ورشكستگي آن موجب شد تا پس از آن كاربران اقدام به پرداخت مبالغي براي دانلود قطعات موسيقي كنند.

 

4 - YOUTUBE.COM

راه‌اندازي: سال 2005 در آمريكا توسط "چاد هورلي"، "جواد كريم" و "استيون چن"

ميزان مراجعه: 100 ميليون كليپ در روز

نوع سرويس‌دهي: سايت اشتراك ويدئويي

كارمندان سابق شركت EBAY فكر آن را نمي‌كردند كه با راه‌اندازي اين وب‌سايت در فوريه‌ي 2005 آن را به يكي از محبوب‌ترين سايت‌هاي اينترنتي تبديل كنند، به طوري كه اكنون روزانه 100 ميليون كليپ آن مورد تماشاي كاربران قرار مي‌گيرد؛ نمايش ويديوهاي موسيقي قديمي ‌و رخدادهاي ورزشي قرن هفدهم از امكانات ويژه‌ي آن است و علاوه بر آن،"يوتيوب" محلي شناخته ‌شده براي بروز استعداد كارگردان‌هاي آماتور است.

 

5 - BLOGGER.COM

راه‌اندازي: سال 1999 در آمريكا توسط "ايوان ويليامز"

تعداد اعضا: 5/18 ميليون نفر

نوع سرويس‌دهي: سيستم راه‌اندازي وبلاگ

در حال حاضر تعداد دقيق بلاگ‌هاي موجود در جهان مشخص نيست، اما ميليون‌ها بلاگ اكنون كاربران را وارد خانه‌هاي شخصي آنلاين كرده است و در هر دقيقه يك بلاگ راه‌اندازي مي‌شود و اين انقلاب اينترنتي را بايد مديون BLOGGER دانست كه ايده‌ي اوليه‌ي بلاگ را در ذهن كاربران ايجاد كرد.

 

6 - FRIENDSREUNITED.COM

راه‌اندازي: سال 1991 در انگليس توسط استيو و جولي پانك هورست

تعداد اعضا: 15 ميليون نفر

نوع سرويس‌دهي: وب سايتي براي گردهم آوردن همكلاسي‌هاي قديم

گرچه در ابتداي راه‌اندازي تعداد مراجعان به اين سايت به زحمت دو رقمي ‌مي‌شد، اما محبوبيت آن چنان سريع افزايش يافت كه در سال 2001 به علت ميزان بالاي مراجعه تنها سرور آن از كار افتاد؛ هم اكنون هزاران كاربر بطور همزمان از آن استفاده مي‌كنند و اين نتيجه‌ي تلاش زوجي است كه براي راه‌اندازي آن 18 ساعت در روز سختي كشيدند.

 

7 - DRUDGEREPORT.COM

راه‌اندازي: سال 1994 در آمريكا توسط "مت دراج"

ميزان مراجعه: 8 تا 10 ميليون صفحه در روز

نوع سرويس‌دهي: سايت خبري

درابتدا تنها به عنوان بولتن خبري ايميل كار خود را آغاز كرد، اما اكنون به يكي از پرنفوذترين رسانه‌هاي خبري در سياست‌گذاري آمريكا تبديل شده و در طول 12 ماه گذشته بيش از 5/3 ميليارد مراجعه داشته است و اولين منبع آنلاين اخبار فوري به شمار مي‌آيد.

 

8 - BMYSPACE.COM

راه‌اندازي: سال 2003 در آمريكا توسط "تام اندرسون" و "كريس دي ولف"

تعداد كاربران: 100 ميليون نفر

نوع سرويس‌دهي: سايت شبكه‌ي اجتماعي

از محبوبيت "ماي اسپيس" همين كافي كه ميزان مراجعه به آن در انگليس از شبكه‌ي خبري BBC نيز بيشتر است. اين وب سايت 100 ميليون عضوي تمامي ‌ويژگي‌هاي جوامع اينترنتي را دارد و به كاربران امكان برنامه‌ريزي براي رخدادها را مي‌دهد. "ماي‌اسپيس" اكنون چهارمين وب‌سايت پربيننده در جهان است كه امكان آپلود و گوش‌ كردن به موسيقي را مي‌دهد و اكنون 2/2 ميليون گروه موسيقي و خواننده جذب آن شده‌اند.

 

9-AMAZON.COM

راه‌اندازي: سال 1994 در آمريكا توسط "جف بزوس"

تعداد كاربران: بيش از 35 ميليون نفر از 250 كشور جهان

نوع سرويس‌دهي: فروشگاه اينترنتي، عمدتا كتاب، CD , DVD

بزرگ‌ترين فروشگاه كتاب جهان است كه ابتدا "كادابرا" نام داشت، اما نام آمازون به عنوان چيزي غير قابل ‌توقف و بزرگ براي آن انتخاب شد كه اكنون درآمد هفت ميليارد دلاري آن در سال به خوبي اثبات كننده‌ي نام آن است؛ موفقيت آمازون تا جايي پيش رفت كه موسس آن در سال 1999 از سوي مجله‌ي آمريكايي "تايم" مرد سال جهان لقب گرفت.

 

9 - SLASHDOT.ORG

راه‌اندازي: سال 1997 توسط "راب مالدا"

تعداد كاربران: 5/5 ميليون نفر در ماه

نوع سرويس‌دهي: وب‌سايت اخبار فن‌آوري

يكي از پرمراجعه‌ترين وب‌سايت‌هاي جهان كه امكان گفت‌وگو و بحث براي متخصصان و دانشمندان را فراهم ساخته و منبع مرجع اخبار فن‌آوري محسوب مي‌شود؛ بيشتر قسمت‌هاي سايت توسط كاربران نوشته و تنظيم مي‌شود و برخي مواقع اظهارنظرهاي كاربران در خصوص يك موضوع مورد بحث از 10 هزار مورد نيز مي‌گذرد.

 

11 - SALON.COM

راه‌اندازي: سال 1995 در آمريكا توسط "ديويد تالبوت"

تعداد كاربران: 5/2 ميليون تا 5/3 ميليون بازديدكننده در ماه

نوع سرويس‌دهي: مجله‌ي اينترنتي

اولين وب‌سايت جهان كه به‌دست چند روزنامه‌نگار و با هدف ترويج روزنامه‌نگاري آنلاين راه‌اندازي شد؛ مقالات و يادداشت‌هاي اين سايت در خصوص مرگ پرنسس دايانا و رسوايي اخلاقي بيل كلينتون همچنان در يادها‌ زنده است و استفاده از آن به صورت حق اشتراك است.

 

12 - CRAIGSLIST.ORG

راه‌اندازي: سال 1995در آمريكا توسط "كريك نيومارك"

تعداد كاربران: چهار ميليارد صفحه در ماه

نوع سرويس‌دهي: يك وب‌سايت ويژه براي جوامع شهري آنلاين

يكي از ساده‌ترين وب‌سايت‌هاي اينترنت است و البته يكي پرقدرت‌ترين آن‌ها؛ سادگي آن از اين جهت است كه تنها‌ يك تابلوي اعلانات رايگان است، اما محبوببيت آن است كه قدرت‌اش را چشمگير ساخته است؛ اجاره‌ي آپارتمان، فروش خودرو، پيدا كردن كار، گذراندن اوقات فراغت وغيره؛ در اين سايت به همگي سوالات پاسخ داده مي‌شود و به طور كلي اين سايت زندگي شهري را در آمريكا متحول كرده است.

 

YAHOO.COM- 13

راه‌اندازي: سال 1994 در آمريكا توسط "ديويد فليو" و "جري يانگ"

تعداد كاربران: 400 ميليون نفر

نوع سرويس‌دهي: پورتال اينترنت و سازمان رسانه‌اي

ياهو با 4/3 ميليارد صفحه مراجعه در روز، بالاترين تعداد بازديدكننده‌ي اينترنت را در جهان دارد؛ سرويس‌هاي پيام فوري، اخبار و ايميل آن در جهان بالاترين سطح محبوبيت را دارند و گوگل تنها رقيب جدي ياهو محسوب مي‌شود.

 

EASYJET.COM -14

راه‌اندازي: سال 1995 در انگليس توسط "‌هاجي لوآنو"

تعداد كاربران: 30 ميليون مسافر در سال گذشته

نوع سرويس‌دهي: هزينه‌ي خطوط هوايي

اولين مكان آنلاين براي رزرو بليط هواپيما كه در ابتدا تصور نمي‌شد بتواند تعداد كافي مسافر براي پروازهواپيماها تهيه كند؛ در اين سايت علاوه بر رزرو بليط، مي‌توان هتل محل اقامت، اجاره‌ي خودرو در شهر مقصد و ديگر خدمات مربوطه را به صورت آنلاين انجام داد.

سه شنبه 27/6/1386 - 8:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته